Pomoc
-
Szukaj
-
U¿ytkownicy
-
Kalendarz
Pe³na wersja:
Kuchnia
>
Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki)
>
Kuchnia
Stron:
1
,
2
Przypiêty:
Kuchnia - Spis Tre¶ci
(1 odpowied¼)
Przypiêty:
ZANIM ZA£O¯YSZ NOWY TEMAT!!
(0 odpowiedzi)
Przypiêty:
Linki
(0 odpowiedzi)
[Przepisy] Siemieniotka (siemieniec, polewka siemienna)
(0 odpowiedzi)
[Przepisy] Suszone miêso i owoce
(53 odpowiedzi)
Kuchnia dietetyczna ;-)
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] Wygl±d kuchni obozowej
(4 odpowiedzi)
[Napoje] Piwo i podpiwek
(122 odpowiedzi)
suszenie miêsa
(2 odpowiedzi)
Ciasta obrzedowe
(0 odpowiedzi)
[Utensylia] Przybory kuchenne
(99 odpowiedzi)
IX - XI wiek, ogródek :)
(11 odpowiedzi)
Makaron
(10 odpowiedzi)
[Ogólne] Owoce - surowe czy przetworzone?
(26 odpowiedzi)
Ksiêga kucharska
(2 odpowiedzi)
[Ogólne] Chleb
(32 odpowiedzi)
[Ogólne] Trucizny w ¶redniowieczu
(62 odpowiedzi)
[Przepisy] Polewka piwna
(10 odpowiedzi)
[Ogólne] ¦redniowiecze jarskie
(73 odpowiedzi)
[Przepisy] Ciasta, ciateczka i s³odko¶ci wszelakie
(11 odpowiedzi)
[Napoje] ¦redniowieczne substytuty kawy
(35 odpowiedzi)
Sos miêtowy
(3 odpowiedzi)
[Napoje] Przepisy na nalewki... :)
(56 odpowiedzi)
[przepisy] ptactwo pieczone w glinie
(26 odpowiedzi)
[ Napoje]Co powiecie na Sok z Brzozy ??
(41 odpowiedzi)
[Inne] Klimatyczne Karczmy & Puby - namiary i recenzje
(26 odpowiedzi)
[Ogólne] alternatywa dla kaszy
(38 odpowiedzi)
[Ogólne] Pieczarki - od kiedy
(3 odpowiedzi)
[Utensylia] Kocio³ek - wzory, i producenci
(40 odpowiedzi)
[Napoje] Kumys
(0 odpowiedzi)
[Inne] Karczma wczesno¶redniowieczna
(12 odpowiedzi)
[ogólne] rzymskie przysmaki
(11 odpowiedzi)
[Napoje] Miód pitny :-D
(93 odpowiedzi)
[Technika] Wêdzarnia
(12 odpowiedzi)
[Ogólne] Zielarstwo w ¶redniowieczu
(42 odpowiedzi)
[Utensylia] Kocio³ki - kszta³ty, mocowanie, gdzie kupiæ ?
(119 odpowiedzi)
[Ogólne] Jednostki
(3 odpowiedzi)
Skórzany kocio³ek
(5 odpowiedzi)
potrawy z prosa
(13 odpowiedzi)
Przechowywanie zió³ i przypraw
(29 odpowiedzi)
[Przepisy] Kapusta kiszona
(0 odpowiedzi)
Grochówka
(0 odpowiedzi)
[Przepisy] Proszek do pieczenia
(13 odpowiedzi)
[Utensylia] No¿e do kuchni
(22 odpowiedzi)
[Napoje] Szukam przepisu na rum
(3 odpowiedzi)
[ogólnie]Dieta ³ucznika angielskiego
(14 odpowiedzi)
Z czego zrobiæ garnki prócz ceramiki i metalu (Pomocy)
(18 odpowiedzi)
Kuchnia S³owian
(20 odpowiedzi)
Koszty ¿ywno¶ci w XVII w.
(4 odpowiedzi)
[Napoje] Wino
(34 odpowiedzi)
[Napoje] Piwo 'cysterskie'
(94 odpowiedzi)
Racje ¿ywno¶ciowe piechoty japoñskiej XV/XVI wieku
(0 odpowiedzi)
[inne] Orkisz
(3 odpowiedzi)
Jaka sól?
(8 odpowiedzi)
A kanapeczkê komu ?
(43 odpowiedzi)
[Utensylia] Drewniany kufel a ple¶ñ a historyczno¶æ tego¿
(51 odpowiedzi)
Rondel albo g³eboka patelnia
(2 odpowiedzi)
Mazura czas zacz±æ
(0 odpowiedzi)
Przeniesiony:
[przepisy] Pizza rycerska
(-- odpowiedzi)
Przeniesiony:
[OGÓLNIE]Wyprawa do lasu - co zabraæ......
(-- odpowiedzi)
[Przepisy] Kapu¶niak
(4 odpowiedzi)
[Przepisy] ¯ó³ty ser i inne
(27 odpowiedzi)
Dieta w czasie ci±¿y
(7 odpowiedzi)
[Utensylia; w podró¿y] Przechowywanie zió³, soli w kuchni i w trasie
(1 odpowied¼)
[przepisy] Gwardyjna potrawka
(2 odpowiedzi)
[Ogólne] Gotowaæ nad ogniem czy nad ¿arem?
(21 odpowiedzi)
[Ogólne] S³odycze w ¦redniowieczu
(42 odpowiedzi)
[Przepisy] Fl±dra po Krzy¿acku
(5 odpowiedzi)
[przepisy] gê¶ ¶wiêtomarciñska
(1 odpowied¼)
[Inne]Stroj dla kucharza?
(9 odpowiedzi)
metody konserwacji ¿ywno¶ci
(12 odpowiedzi)
[Utensylia] Gofrownice
(19 odpowiedzi)
[Ogólne] Przyrz±dzanie miês i zio³a jako przyprawy
(34 odpowiedzi)
[Napoje] Jab³onie i jab³ecznik
(0 odpowiedzi)
[Ogólne] Morwa
(8 odpowiedzi)
[Przepisy] Przepisy na ryby (na ucztê)
(16 odpowiedzi)
[Przepisy] Karmel - jak zrobiæ?
(24 odpowiedzi)
[Przepisy] Ryba suszona - co mo¿na z tego zrobic?
(5 odpowiedzi)
[Utensylia] Róg do picia i nie tylko...
(49 odpowiedzi)
[Ogólne] Kiedy¶ jadane, dzi¶ zapomniane
(37 odpowiedzi)
[Napoje] bezalkoholowe napoje
(19 odpowiedzi)
[Ogólne] Papryka, marchewka i pasternak - historyczno¶æ
(28 odpowiedzi)
[Przepisy] Historyczne zastosowanie jajka
(22 odpowiedzi)
XV wieczne rosliny znane w Polsce
(29 odpowiedzi)
[Ogólne] Dziczyzna na pañskim stole... :]
(10 odpowiedzi)
[Utensylia] ¦redniowieczne Kielichy...
(14 odpowiedzi)
Problemy z historyczno¶ci± ...
(6 odpowiedzi)
[Przepisy] Wegetarianie w RR
(16 odpowiedzi)
[Ogólne] Smalec i ogórki kiszone?!
(18 odpowiedzi)
przechowywanie ¶wie¿ych warzyw
(6 odpowiedzi)
racje ¿ywno¶ciowe XVII wiek
(1 odpowied¼)
[Ogólne] Dro¿d¿e w ¦redniowieczu
(12 odpowiedzi)
Kawa W Xvii W. Hiszpanii
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] krupnik - sk±d nazwa?
(11 odpowiedzi)
[Ogólne] Piekarnik czyli piec z gliny
(23 odpowiedzi)
[Przepisy] Podp³omyki
(50 odpowiedzi)
[Ogólne] A poczytajta a pó¼niej piszta o zio³ach
(15 odpowiedzi)
[Ogólne] Postêp w garnku
(5 odpowiedzi)
[Ogólne] Fermentacja i Destylacja (= % alkoholu)
(39 odpowiedzi)
Sposoby mielenia kawy
(7 odpowiedzi)
[Przepisy] Kremy do ciast
(0 odpowiedzi)
Naczynia do picia.
(47 odpowiedzi)
[Przepisy] Przepisy kulinarne wikingów
(10 odpowiedzi)
[Przepisy] Bliny
(5 odpowiedzi)
[Inne] XIII-wieczna uczta - czyli co je¶æ a czego nie
(2 odpowiedzi)
Garbniki kontra produkty spo¿ywcze
(4 odpowiedzi)
Kto móg³by ogólnie scharakteryzowaæ kuchniê ¶redniowiecza?
(13 odpowiedzi)
[Przepisy] X-XI w. posi³ki wschodnich S³owian
(5 odpowiedzi)
[Przepisy] Ko³acze oraz rys historyczny Ko³aczy
(23 odpowiedzi)
X-XI w. skandynawia. Co jemy?
(1 odpowied¼)
[Ogólne] Pizza i podobne a historyczno¶æ
(27 odpowiedzi)
[Przepisy] - linki
(1 odpowied¼)
[Ogólne] A co na patelniê na na turnieju?
(12 odpowiedzi)
[Ogólne] Przyprawy.
(33 odpowiedzi)
Trzon kuchenny
(0 odpowiedzi)
[Technika] Gotowanie w glinianych naczyniach
(9 odpowiedzi)
[Ogólne] Jak przygotowaæ posi³ki i uczte dla wegetarian?
(45 odpowiedzi)
[Przepisy] Kwas Chlebowy
(16 odpowiedzi)
[Przepisy] Ryba z kasza! - pyszota!!!
(2 odpowiedzi)
[Ogólne] Historia ziemniaka
(3 odpowiedzi)
[Utensylia] £y¿ki metalowe
(4 odpowiedzi)
[Ogólne] Polskie danie numer 1 z czasów Grunwaldu
(7 odpowiedzi)
[Ogólne] Od¿ywianie i uzêbienie dawniej
(10 odpowiedzi)
[Przepisy] P±czek ze s³onink±
(0 odpowiedzi)
[Przepisy] Galareta z miêsa
(4 odpowiedzi)
[Przepisy]Galaretka owocowa
(5 odpowiedzi)
[Przepisy] Pumpernikiel
(2 odpowiedzi)
[Technika] Rozpalanie ognia - historycznie
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] Pasternak a Pietruszka
(14 odpowiedzi)
[Utensylia] Za¶niedzia³y kubeczek
(23 odpowiedzi)
[Napoje] Okowita
(12 odpowiedzi)
[Ogólne] Kasza gryczana
(5 odpowiedzi)
[Przepisy] KATALOG
(4 odpowiedzi)
[Ogólne] Archeologia do¶wiadczalna - Rolnictwo - pomó¿cie!!
(30 odpowiedzi)
[Utensylia] Miedziany kocio³ek
(9 odpowiedzi)
[Przepisy] Racuchy
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] Orzech w³oski
(2 odpowiedzi)
[Ogólne]Lubczyk-prawda czy mit?
(7 odpowiedzi)
[Napoje] Poprawno¶æ przygotowania brzeczki miodowej
(8 odpowiedzi)
[Ogólne] Catering historyczny
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] Historyczno¶æ upraw
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] Cebula-czy historyczna?
(5 odpowiedzi)
[Przepisy] Marcepan
(19 odpowiedzi)
[Ogólne] Kuchnia wikingów
(7 odpowiedzi)
[Ogólne] ¯arcie w armiach napoleoñskich - tfu tfu tfu...
(3 odpowiedzi)
[Ogólne] Pieczenie na ro¿nie
(4 odpowiedzi)
[Ogólne] ¯ywienie armii ¶redniowiecznej XV
(2 odpowiedzi)
[Ogólne] Ry¿
(6 odpowiedzi)
[Ogólne] Przechowywanie ¿ywno¶ci w dawnych czasach
(18 odpowiedzi)
[Przepisy] Cha³wa
(0 odpowiedzi)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj
.
Invision Power Board © 2001-2024
Invision Power Services, Inc.