Pieszê siê na konkurêcje dla kioskarzy pod Grunwaldem zw³aszcz ¿e zdzieraj± z nas jak za przys³owiowe zborze . Wêdzarnia jest to rzecz godna zastanowienia .Poszukujê od dawna wzoru wêdzarni polowej przeno¶nej. Mam na swoim rancho wêdzarnie zrobion± z beczki metalowej , ale napewno niejest ona z epoki. W swoim ¿yciu uwêdzi³em ju¿ do¶æ sporo ryb i szynek .Ja³oewiec jest potrzebny tylko do zapachu a i to niekoniecznie bo smak i wygl±d osi±ga siê za pomoc± przypraw dodanych do peklowania , Ja peklujê na sucho co daje szybszy efekt ni¿ peklowanie na mokro.Peklowanie suche trwa do 7 dni , a mokre a¿ 21.
Warsztaty kulinarne zorganizowane pod Grunwaldem ju¿ raz popar³em i by³y by bardzo ciekawym do¶wiadzczeniem dla nas wszystkich. Tylko co z ich organizacj± .musia³a by powstaæ jaka¶ grupa incjatywna , która wszystko by przygotowa³a i to by by³o trzeba ju¿ teraz zacz±æ i to nietylko za pomoc± postów