Czy kto¶ móg³by przybli¿yæ genezê powstania tego sosu? -jaki kraj, okres, tradycja.
Witam!
Sos -tfu,brrr- u¿ywany w Anglii do baraniny(g³ównie), w/g mnie dlatego, ¿eby "zabiæ" zapach tego miêsa.
Jak dla mnie to ¶wiñstwo, zreszt± kuchnia angielska jest uwa¿ana za jedn± z najgorszych na ¶wiecie. tutaj cytat...."Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w ¶wiecie. Nie mo¿na jej zaliczyæ do szczególnie wykwintnych czy zdrowych. Niektórzy zarzucaj± jej wrêcz brak smaku..."
Pozdrawiam
Efendi, nie mog³em sie powstrzymaæ od w³asnej dygresji, kiedy¶ by³em w Albionie i spróbowa³em- rzeczywi¶cie brrr, ale ponoæ im gorsze jedzenie tym lepsza armia.
Podejrzewam, ¿e tajemnic± wielkich zdobyczy kolonialnych Angoli jest z ca³± pewno¶ci± smak domowej kuchni i uroda Brytyjek (woleli podbijaæ kolonie)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.