Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Kuchnia
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Kuchnia
Stron: 1, 2
  1. Przypiêty: Kuchnia - Spis Tre¶ci (1 odpowied¼)
  2. Przypiêty: ZANIM ZA£O¯YSZ NOWY TEMAT!! (0 odpowiedzi)
  3. Przypiêty: Linki (0 odpowiedzi)
  4. [Przepisy] Siemieniotka (siemieniec, polewka siemienna) (0 odpowiedzi)
  5. [Przepisy] Suszone miêso i owoce (53 odpowiedzi)
  6. Kuchnia dietetyczna ;-) (3 odpowiedzi)
  7. [Ogólne] Wygl±d kuchni obozowej (4 odpowiedzi)
  8. [Napoje] Piwo i podpiwek (122 odpowiedzi)
  9. suszenie miêsa (2 odpowiedzi)
  10. Ciasta obrzedowe (0 odpowiedzi)
  11. [Utensylia] Przybory kuchenne (99 odpowiedzi)
  12. IX - XI wiek, ogródek :) (11 odpowiedzi)
  13. Makaron (10 odpowiedzi)
  14. [Ogólne] Owoce - surowe czy przetworzone? (26 odpowiedzi)
  15. Ksiêga kucharska (2 odpowiedzi)
  16. [Ogólne] Chleb (32 odpowiedzi)
  17. [Ogólne] Trucizny w ¶redniowieczu (62 odpowiedzi)
  18. [Przepisy] Polewka piwna (10 odpowiedzi)
  19. [Ogólne] ¦redniowiecze jarskie (73 odpowiedzi)
  20. [Przepisy] Ciasta, ciateczka i s³odko¶ci wszelakie (11 odpowiedzi)
  21. [Napoje] ¦redniowieczne substytuty kawy (35 odpowiedzi)
  22. Sos miêtowy (3 odpowiedzi)
  23. [Napoje] Przepisy na nalewki... :) (56 odpowiedzi)
  24. [przepisy] ptactwo pieczone w glinie (26 odpowiedzi)
  25. [ Napoje]Co powiecie na Sok z Brzozy ?? (41 odpowiedzi)
  26. [Inne] Klimatyczne Karczmy & Puby - namiary i recenzje (26 odpowiedzi)
  27. [Ogólne] alternatywa dla kaszy (38 odpowiedzi)
  28. [Ogólne] Pieczarki - od kiedy (3 odpowiedzi)
  29. [Utensylia] Kocio³ek - wzory, i producenci (40 odpowiedzi)
  30. [Napoje] Kumys (0 odpowiedzi)
  31. [Inne] Karczma wczesno¶redniowieczna (12 odpowiedzi)
  32. [ogólne] rzymskie przysmaki (11 odpowiedzi)
  33. [Napoje] Miód pitny :-D (93 odpowiedzi)
  34. [Technika] Wêdzarnia (12 odpowiedzi)
  35. [Ogólne] Zielarstwo w ¶redniowieczu (42 odpowiedzi)
  36. [Utensylia] Kocio³ki - kszta³ty, mocowanie, gdzie kupiæ ? (119 odpowiedzi)
  37. [Ogólne] Jednostki (3 odpowiedzi)
  38. Skórzany kocio³ek (5 odpowiedzi)
  39. potrawy z prosa (13 odpowiedzi)
  40. Przechowywanie zió³ i przypraw (29 odpowiedzi)
  41. [Przepisy] Kapusta kiszona (0 odpowiedzi)
  42. Grochówka (0 odpowiedzi)
  43. [Przepisy] Proszek do pieczenia (13 odpowiedzi)
  44. [Utensylia] No¿e do kuchni (22 odpowiedzi)
  45. [Napoje] Szukam przepisu na rum (3 odpowiedzi)
  46. [ogólnie]Dieta ³ucznika angielskiego (14 odpowiedzi)
  47. Z czego zrobiæ garnki prócz ceramiki i metalu (Pomocy) (18 odpowiedzi)
  48. Kuchnia S³owian (20 odpowiedzi)
  49. Koszty ¿ywno¶ci w XVII w. (4 odpowiedzi)
  50. [Napoje] Wino (34 odpowiedzi)
  51. [Napoje] Piwo 'cysterskie' (94 odpowiedzi)
  52. Racje ¿ywno¶ciowe piechoty japoñskiej XV/XVI wieku (0 odpowiedzi)
  53. [inne] Orkisz (3 odpowiedzi)
  54. Jaka sól? (8 odpowiedzi)
  55. A kanapeczkê komu ? (43 odpowiedzi)
  56. [Utensylia] Drewniany kufel a ple¶ñ a historyczno¶æ tego¿ (51 odpowiedzi)
  57. Rondel albo g³eboka patelnia (2 odpowiedzi)
  58. Mazura czas zacz±æ (0 odpowiedzi)
  59. Przeniesiony: [przepisy] Pizza rycerska (-- odpowiedzi)
  60. Przeniesiony: [OGÓLNIE]Wyprawa do lasu - co zabraæ...... (-- odpowiedzi)
  61. [Przepisy] Kapu¶niak (4 odpowiedzi)
  62. [Przepisy] ¯ó³ty ser i inne (27 odpowiedzi)
  63. Dieta w czasie ci±¿y (7 odpowiedzi)
  64. [Utensylia; w podró¿y] Przechowywanie zió³, soli w kuchni i w trasie (1 odpowied¼)
  65. [przepisy] Gwardyjna potrawka (2 odpowiedzi)
  66. [Ogólne] Gotowaæ nad ogniem czy nad ¿arem? (21 odpowiedzi)
  67. [Ogólne] S³odycze w ¦redniowieczu (42 odpowiedzi)
  68. [Przepisy] Fl±dra po Krzy¿acku (5 odpowiedzi)
  69. [przepisy] gê¶ ¶wiêtomarciñska (1 odpowied¼)
  70. [Inne]Stroj dla kucharza? (9 odpowiedzi)
  71. metody konserwacji ¿ywno¶ci (12 odpowiedzi)
  72. [Utensylia] Gofrownice (19 odpowiedzi)
  73. [Ogólne] Przyrz±dzanie miês i zio³a jako przyprawy (34 odpowiedzi)
  74. [Napoje] Jab³onie i jab³ecznik (0 odpowiedzi)
  75. [Ogólne] Morwa (8 odpowiedzi)
  76. [Przepisy] Przepisy na ryby (na ucztê) (16 odpowiedzi)
  77. [Przepisy] Karmel - jak zrobiæ? (24 odpowiedzi)
  78. [Przepisy] Ryba suszona - co mo¿na z tego zrobic? (5 odpowiedzi)
  79. [Utensylia] Róg do picia i nie tylko... (49 odpowiedzi)
  80. [Ogólne] Kiedy¶ jadane, dzi¶ zapomniane (37 odpowiedzi)
  81. [Napoje] bezalkoholowe napoje (19 odpowiedzi)
  82. [Ogólne] Papryka, marchewka i pasternak - historyczno¶æ (28 odpowiedzi)
  83. [Przepisy] Historyczne zastosowanie jajka (22 odpowiedzi)
  84. XV wieczne rosliny znane w Polsce (29 odpowiedzi)
  85. [Ogólne] Dziczyzna na pañskim stole... :] (10 odpowiedzi)
  86. [Utensylia] ¦redniowieczne Kielichy... (14 odpowiedzi)
  87. Problemy z historyczno¶ci± ... (6 odpowiedzi)
  88. [Przepisy] Wegetarianie w RR (16 odpowiedzi)
  89. [Ogólne] Smalec i ogórki kiszone?! (18 odpowiedzi)
  90. przechowywanie ¶wie¿ych warzyw (6 odpowiedzi)
  91. racje ¿ywno¶ciowe XVII wiek (1 odpowied¼)
  92. [Ogólne] Dro¿d¿e w ¦redniowieczu (12 odpowiedzi)
  93. Kawa W Xvii W. Hiszpanii (3 odpowiedzi)
  94. [Ogólne] krupnik - sk±d nazwa? (11 odpowiedzi)
  95. [Ogólne] Piekarnik czyli piec z gliny (23 odpowiedzi)
  96. [Przepisy] Podp³omyki (50 odpowiedzi)
  97. [Ogólne] A poczytajta a pó¼niej piszta o zio³ach (15 odpowiedzi)
  98. [Ogólne] Postêp w garnku (5 odpowiedzi)
  99. [Ogólne] Fermentacja i Destylacja (= % alkoholu) (39 odpowiedzi)
  100. Sposoby mielenia kawy (7 odpowiedzi)
  101. [Przepisy] Kremy do ciast (0 odpowiedzi)
  102. Naczynia do picia. (47 odpowiedzi)
  103. [Przepisy] Przepisy kulinarne wikingów (10 odpowiedzi)
  104. [Przepisy] Bliny (5 odpowiedzi)
  105. [Inne] XIII-wieczna uczta - czyli co je¶æ a czego nie (2 odpowiedzi)
  106. Garbniki kontra produkty spo¿ywcze (4 odpowiedzi)
  107. Kto móg³by ogólnie scharakteryzowaæ kuchniê ¶redniowiecza? (13 odpowiedzi)
  108. [Przepisy] X-XI w. posi³ki wschodnich S³owian (5 odpowiedzi)
  109. [Przepisy] Ko³acze oraz rys historyczny Ko³aczy (23 odpowiedzi)
  110. X-XI w. skandynawia. Co jemy? (1 odpowied¼)
  111. [Ogólne] Pizza i podobne a historyczno¶æ (27 odpowiedzi)
  112. [Przepisy] - linki (1 odpowied¼)
  113. [Ogólne] A co na patelniê na na turnieju? (12 odpowiedzi)
  114. [Ogólne] Przyprawy. (33 odpowiedzi)
  115. Trzon kuchenny (0 odpowiedzi)
  116. [Technika] Gotowanie w glinianych naczyniach (9 odpowiedzi)
  117. [Ogólne] Jak przygotowaæ posi³ki i uczte dla wegetarian? (45 odpowiedzi)
  118. [Przepisy] Kwas Chlebowy (16 odpowiedzi)
  119. [Przepisy] Ryba z kasza! - pyszota!!! (2 odpowiedzi)
  120. [Ogólne] Historia ziemniaka (3 odpowiedzi)
  121. [Utensylia] £y¿ki metalowe (4 odpowiedzi)
  122. [Ogólne] Polskie danie numer 1 z czasów Grunwaldu (7 odpowiedzi)
  123. [Ogólne] Od¿ywianie i uzêbienie dawniej (10 odpowiedzi)
  124. [Przepisy] P±czek ze s³onink± (0 odpowiedzi)
  125. [Przepisy] Galareta z miêsa (4 odpowiedzi)
  126. [Przepisy]Galaretka owocowa (5 odpowiedzi)
  127. [Przepisy] Pumpernikiel (2 odpowiedzi)
  128. [Technika] Rozpalanie ognia - historycznie (3 odpowiedzi)
  129. [Ogólne] Pasternak a Pietruszka (14 odpowiedzi)
  130. [Utensylia] Za¶niedzia³y kubeczek (23 odpowiedzi)
  131. [Napoje] Okowita (12 odpowiedzi)
  132. [Ogólne] Kasza gryczana (5 odpowiedzi)
  133. [Przepisy] KATALOG (4 odpowiedzi)
  134. [Ogólne] Archeologia do¶wiadczalna - Rolnictwo - pomó¿cie!! (30 odpowiedzi)
  135. [Utensylia] Miedziany kocio³ek (9 odpowiedzi)
  136. [Przepisy] Racuchy (3 odpowiedzi)
  137. [Ogólne] Orzech w³oski (2 odpowiedzi)
  138. [Ogólne]Lubczyk-prawda czy mit? (7 odpowiedzi)
  139. [Napoje] Poprawno¶æ przygotowania brzeczki miodowej (8 odpowiedzi)
  140. [Ogólne] Catering historyczny (3 odpowiedzi)
  141. [Ogólne] Historyczno¶æ upraw (3 odpowiedzi)
  142. [Ogólne] Cebula-czy historyczna? (5 odpowiedzi)
  143. [Przepisy] Marcepan (19 odpowiedzi)
  144. [Ogólne] Kuchnia wikingów (7 odpowiedzi)
  145. [Ogólne] ¯arcie w armiach napoleoñskich - tfu tfu tfu... (3 odpowiedzi)
  146. [Ogólne] Pieczenie na ro¿nie (4 odpowiedzi)
  147. [Ogólne] ¯ywienie armii ¶redniowiecznej XV (2 odpowiedzi)
  148. [Ogólne] Ry¿ (6 odpowiedzi)
  149. [Ogólne] Przechowywanie ¿ywno¶ci w dawnych czasach (18 odpowiedzi)
  150. [Przepisy] Cha³wa (0 odpowiedzi)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.