Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Utensylia; w podró¿y] Przechowywanie zió³, soli w kuchni i w trasie
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Kuchnia
brat Bule
Jakkolwiek w kuchni mniej wiecej wiem jak je przechowywano, wieszaj±c i susz±c, b±d¼ te¿ w woreczkach, sól natomiast w kawa³kach lub w glinianych miseczkacg przykrytych p³otnem np. No ale w drodze trudno jest np utrzmac so³ z daleka od wody lub inne zio³. Macie mo¿e jakies spostrzerzenia lub informacje odnosnie XII-XV wieku w tym temacie ?
Ela
W podró¿y czêsto u¿ywano rogowych pojemników na sól, czêsto bardzo kunsztownych z uwagi na sam± zawarto¶æ - niezwykle kosztown± w wielu miejscach. wiele takich pojemniczków siê zachowa³o i wielu rzemie¶lników dzi¶ robi ich repliki. (chocia¿ nabywcy nie zawsze u¿ywaj± ich zgodnie z przeznaczeniem)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.