Witajcie!!!
Tak sobie od d³u¿szego czasu obserwujê poczynania na FREHA, szukam pomocnych tematów no i w koñcu czas na ujawnienie siê, bo na to nie znalaz³am nigdzie odpowiedzi...
Nie bardzo wiedzia³am, gdzie wlepiæ ten temat, z tych dzia³ów co s±, nie znalaz³am bardziej odpowiedniego, ni¿ kuchnia... choæ wiem, ¿e to nie to samo
Jak co¶ jest ¼le to liczê, ¿e moderatorzy go przesun±
Otó¿ mój problem jest trochê bardziej z³o¿ony:
Jestem na pierwszym roku Archeologii i na fakultecie z archeologii eksperymentalnej mamy takie zadanie -
Ka¿dy z grupy musi przygotowaæ jakie¶ rzemios³o wczesno¶redniowieczne- jedni tkaj±, inni robi± sakwy kto¶ lepi garnki, a ja wybra³am sobie w³a¶nie rolnictwo, czyli dostanê kawa³ek poletka i mam tam co¶ wyhodowaæ
Zapewne wyk³adowcy chodzi o jakie¶ zbo¿e, mo¿e bêdzie chcia³ tam zobaczyæ jakie¶ ro¶linki które bêd± siê nadawa³y do zjedzenia - inwencja mo¿e byæ po czê¶ci moja
Jeszcze nie bardzo mam pojêcie jak to robiono we wczesnym ¶redniowieczu (bazujemy na ok X wieku) -jakie ro¶liny wtedy hodowano i jak uprawiano
Czy macie mo¿e jakie¶ pomys³y co bym mog³a posiaæ na moim kawa³ku gruntu i jakim sposobem sprawiæ, ¿eby w zgodzie z realiami tamtych czasów co¶ mi zakwit³o? (niekoniecznie chwasty... )
By³abym wdziêczna za jakiekolwiek inwencje - najlepiej poparte jakimi¶ faktami (co, jak, kiedy, czym), bo chcia³abym zab³ysn±æ u tego wyk³adowcy
Za wszelkie pomys³y z góry dziêkujê
Pozdrawiam
Urthdun