Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Ogólne] Catering historyczny
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Kuchnia
Mirek z Falkenburga
Jestem w trakcie organizacji firmy cateringowej i chce rozpozna rynek. Mam pytanie czy bylo by zainteresowanie z waszej strony taka usluga jak zywienie na turniejach za przystepna cene oraz przygotowanie uroczystych uczt. Opinie o mojej kuchni mozna znalezc na tym forum. Narazie robilem to amatorsko teraz mysle o robieniu tego zawodowo. Zakres potraw jest od XIII wieku po kuchnie staropolska i nietylko.
Dania plebejskie i dworskie . Mysle tez o zestawie naczyn na uczty z wylaczeniem naczyn osobistych bo te powinni miec uczestnicy turnieju czy tez innej imprezy . Co innego ze zleceniami z poza RR, bo takowe juz mam.Oczekuje na wasze opinie.[url]
Micha³ ¯elazo
A mo¿e i zrobi ???

Czêstokroæ do obs³ugi "zywno¶ciowej" turniejów id± osoby z bractw, niestety z niekorzy¶ci± dla jako¶ci potraw...
Je¶li uda siê stworzyæ tak± firmê my¶lê, ¿e bêdzie ona mog³a prosperowaæ tak¿e w oparciu o turnieje, na które mo¿e byæ np. zni¿ka. A koniec koñców i tak w cenie potrawy zaledwie 25% jej ceny to produkty, jest z czego odejmowaæ robi±c dla frajdy ¿arcie na turniej w zamian za (poza kas±) mo¿liwo¶æ zawieszenia wielkiego bannera. A prawdziw± forsê wci±¿ mo¿na robiæ na prawnikach i lekarzach, te zamkniête lobby wci±¿ maj± pieni±dze. smile.gif

Pozdr.
M.
okowita
Pomys³ jest dobry, ale ( zawsze jest jakie¶ ALE ) ilo¶æ turniejów i podobnych imprez, jest zbyt ma³a by¶ mug³ op³aciæ choæby same podatki. O wiele lepszym pomys³em jest za³o¿enie zak³adu hotelarskiego, na wzór ¶redniowiecznej karczmy. A Catering ( zewnêtrzny i wewnêtrzny ) móg³by byæ dodatkow± us³ug±. ( posiadaj±c taki zk³ad masz zaplecze gospodarcze ) bigsmile2.gif
Mirek z Falkenburga
Niechodzi mi o duzy zarobek zwlaszcza na polskich bractwach. Zaplecze finansowe jako taki posiadam bo pracuje jako broker ubezpieczeniowy i z tego narazie nie mam zamiaru rezygnowac.Firme planuje otwirzyc ze wzglendow bezpieczenstwa czyli oficjalna dzialalnosc i wszystkie badania wymagane przez SANEPID tak samo przechowywanie probek . Teraz po kazdej imprezie przez tydzien drze czy ktos sie nie strul jakims innym jedzeniem niz przygotowane przezemnie , gdy niemam uregulowanych spraw z roznymi urzedami.Rzucilem te pytanie na forum zeby dowiedziec sie czy warto zainwestowac w naczynia na uczty czy dac sobie spokoj i nadal robic swoje tylko u siebie i czysto amatorsko.Jesli chodzi o koszty to produkty moim zdaniem nie powinny tworzyc ceny uslugi w stopniu mniejszym niz jej 50%, a nie jak ktos podal tylko 25%.
Fortuny na tym zrobic niemam zamiaru bo nadal jest to dlamnie zabawa . Mam tylko ochte sprawdzic sie na szrszym forum niz obecnie . Tak samo mysle o mozliwosci robienia warsztatow kulinarnych w ramach tej uslugi jesli bedzie taka wola zamawiajacego
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.