CYTAT
Ludka napisa³:
dziekuje wszystkim, ktorzy wsparli mnie w ciezkich chwilach na Grunwie. Prawdziwych przyjaciol poznaje sie w nieszczesciu.
Z tego co sie orientuje to wieksz±¶c was opusci³a. A moze inaczej nie pokaza³a w zadnrj chwili tego zacietego boju choæ krzty lojalno¶c. A moze wreszcie posz³a po rozum do g³owy i kapnea sie ze cos jest nie tak.
Ludko powiedzmy sobie szerze przegieliscie p........e w tym roku i chwa³a Krzysiowi i Jackowi , ¿e byli konsekwenti. W zesz³ym roku juz pokazali¶cie sie z niez³ej strony i powiedzmy sobie szczerze ze na grunwald przyjechaliscie warunkowo!!!!!Ii co nikt nie musia³ was zaczepiaæ a sami dym rozpêtalisciescie
Starciliscie choragiew. Tyle ze swojej postawy uzyskaliscie. Z³amaliscie podstawow± i najwaznijsz± zasade nie walcze z organizatorami!
Zwazywszy, ze organizatozy nie chcieli walczyc z wami, to wy sproadziliscie tylko na nich problem.
Koñczac powiem tylko tyle, ze Grunwald bedzie inny za rok. dla tej imprezy BRE i jej wódz zrobili jedno ZJEDNOCZYLI WSZYTKIE CHAGWIE i to by³o najpiekniejsze.
Tak myslisz?! Wiesz jednak mimo ¿e jeste¶my tak niemile widziani s± jeszcze ludzie i to welu ludzi którzy zanim powiedz± ¿e nie luba kogo¶ musz± go poznaæ wiele osób pozna³o Excalibur mówi± ¿e tu s± bardzo fajni ludzie i mimo Twego zdania ze niewelu by³o znami tu mog³abym Ciê zadziwiæ bo naprawdê welu ludzi by³o z nami a po za tym ca³e nasze bractwo jest tak liczne i my¶lisz ¿e bez powodu skoro w Warszawie jest ponad 30 innych bractw?! Swoj± drog± pierwszy raz widza³am jak taka masa ludzi (czyt. Excalibur) jest ze sob± z¿yta i ¿e tak wielu ludzi prowadzi pasja do czego¶ co robi±... My rozpêtali¶my dym?! A tak ponoæ chodzili¶my z pistoletami po gunwaldzie
A przepraszam bardzo wiesz mo¿e dlaczego tak dok³adnie zostali¶my6 wyrzuceni bo jakos tak umkne³o mi to jako¶ tak widzê ¿e osoby postronne s± lepiej ponformowane albo inaczej wiedz± wiêcej ni¿ by³o
CYTAT
Ja bawi³em siê z BRE przez kilka nocy i mogê powiedzieæ ¿e s± naprawdê fajnymi lud¼mi(mo¿e nie znam wszystkich).
Bardzo ¿a³uje ¿e "wylecieli" tacy ludzie jak Ludka,Jarzyn czy Gacek (nie bêde wymienia³ wszystkich bo ten post by³by baaardzo d³ugi).
Strzasznie ich polubi³em i chod¼ jestem z innej Chor±gwii (¶w.Jerzy) to bardzo mi³o spêdza³em z nimi czas.
Mam nadzieje ¿e sytuacja jako¶ sie wyprostuje i je¶li nie ca³e BRE to przynajmniej czê¶æ bêdzie mog³a za rok normalnie braæ udzia³ w Inscenizacji.
No proszê kto¶ z poza BRE potwierdzi³, ¿e mieli¶my poparcie:P
CYTAT
¯al tylko tych ch³opaków, co to u ciebie s± i nawet nie do koñca wiedz±, dlaczego zostali wyl±czeni z Grunwaldu.
Prawda jest równie smutna jak prosta. Masz, Arturze, wizjê zabawy odmienn± od wszystkich pozosta³ych chor±gwi grunwaldzkich. ¯yczê ci zatem, by¶ realizowa³ swoj± wizjê dalej. Z dala od tych, którzy twojej zabawy nie rozumiej± i zrozumieæ nie chc±, a do których ja siê zaliczam.
¯al?! Hmmm ja my¶lê, ¿e oni s± dumni z tego ¿e mog± staæ u bokmu Artura Ludki a bynajmniej wiêkszo¶c z nich s±dz±c po reakcji jaka nasta³a po ca³ych awanturach
I wybaczcie ale zdaje mnie siê ¿e ka¿dy ma prawo do swych pogl±dów i rozumienia zabawy dlategote¿ nasuwa mi siê pytanie... Czemu za odmienne pogl±dy i inn± zabawe musmy byæ karani skoro dobrze siê bawimy w swoim gronie w "odmenne" sposoby.
W³a¶nie brak zrozumienia i brak chcêci zrozumienia czy¿ to nie rujnuje ca³ej ludzko¶ci?!
CYTAT
Spêd¼ 2 tygodnie na Grunwie buduj±c oboz, niedosypiaj i niedojadaj, potem ubierz blachy i id¼ na pole. Proponujê Ci, choæ raz, po doj¶ciu w zdrowiu do pe³noletno¶ci zaj±æ siê organizowaniem jakiej¶ czê¶ci turnieju [bojówki, zaopatrzenia, cateringu], chor±gwii lub nawet ca³ego turnieju
A ch³opcy z Excalbura to co do tej pory przepraszam bardzo robil przyje¿d¿ali i siê obijali co roku?! Nie wydaje mnie siê bo sama w tym roku widzia³am jak harowali i co teraz postawce siê na ch miejscu harowali przez ca³e 2 tygodnie ¿eby pó¼niej us³yszeæ ¿e to wszystko na marne tak??
CYTAT
A co do BRE to nie by³o zbyt mile, gdy siê w nocy przechodzi³o ko³o wie¿y i musia³o siê s³uchaæ obelg pod swoim adresem, ale no có¿ to ¶wiadczy tylko o tych, którzy obra¿aj± innych
Tak?? A poda³aby¶ jakie¶ konkretne przyk³ady i konkretnych ludzi bo by³oby to jednakowo¿ lepsze ni¼li obarczaæ wszystkich ludzi na oko³o zw³aszcza ¿e jakos nie przypominam sobe ¿ebym na przyk³ad taka ja wyzywa³a kogokolwek na grunwaldzie
CYTAT
No tak......Ale w przyszlym roku nie bedzie was..........
Bo cala choragiew Janusza poleci...........................
A stwierdzenie : Mazowiecka byla ,jest ,i bedzie trzeba zmodernizowac.......
wystarczy samo BYLA............................................................................
.................................................................................
.................................................................................
................
Hmmm zamierzacie wyt³uc wszystkich ludzi z Mazowieckiej?! Bo jako¶ tak myslê ¿e dopóki ludzie z Mazowieckiej bêd± i dopóki bêd± wszyscy poamiêtaæ o Mazowieckiej nawet jesli nie bêdze bra³a udzia³u w inscenizacji to bêdze istnia³a nasza choragiew bo tak ³atwo sê nie zapomni o Excaliburze i ca³ej Mazowieckiej s±dz±c po waszych reakcjach na wszystkie jej dzia³ania
CYTAT
A swoj± drog± chcia³bym siê dowiedzieæ konkretnie co zrobi³ Artur i BRE osobi¶cie wszystkim co tutaj siê wypowiadaj± negatywnie. ¯eby nie by³o, ja nie chcê rozpêtaæ wojny, tylko poznaæ tak¿e g³os drugiej strony, gdy¿ niecodzienn± jest sytuacja, kiedy przyje¿d¿a siê na Grunwald i byt chor±gwi staje pod znakiem zapytania.
Zdanie BRE znam, teraz chcia³bym poznaæ zdanie drugiej strony sporu, ale konkrety - co siê sta³o, jak, kto zawini³ zamiast sloganów typu Excalibur jest be bo ich nie lubiê.
HEh i jest wreszcie jakies dobre pojêcie osobha zna jednej strony zdanie jest otwarty na opinie drugej strony wreszcie ktos z poza BRE wypowedzia³ wa¿ne zdanie "konkrety- co siê sta³o, jak, kto zawini³ ZAMIAST SLOGANÓW TYPU EXCALIBUR JEST BE BO ICH NIE LUBIÊ"
Czy tak trudno wypowiedzieæ konkrety?? Chyba tylko o tyle du¿o osób prosi... CZy to tak wiele??
CYTAT
Niestety nie wszyscy traktuj± to jako zabawê, niektórzy widz± na Grunwaldzie barykady, granice i walkê z niewiadomo kim na zasadzie 'kto nie jest z nami to jest przeciwko nam'.
Przewpraszam a kogo o to pos±dzasz bo je¶li Excalbura to na jakich zasadach a?? Czy kiedykolwiek widza³e¶ ¿eby Excalibur tak postêpowa³ kto nie z nami ten przecwko nam?? Jakos nie widzê tu atakuj±cych wrzutów psanych przez Excalbura tylko ca³y czas czytam o zarzutach pod naszym adresem a tak naprawdê zrobi³ Ci co¶ ktos z Excalibura?? A mo¿e nagle rzuc³ siê na Ciebie ca³y Excalibur bo ponoæ ca³y jest taki niebezpieczny...
CYTAT
Czy liderem powinien byæ cz³owiek który agituje nienawi¶æ, rzuca siê niemal¿e gdy przekroczy siê granice jego obozu w celach czysto integracyjnych? Czy szereg ró¿nych utarczek, przy okazji których jak bumerang wraca to samo nazwisko nie jest wystarczaj±cym powodem ¿eby zastanowiæ siê nad tym wszystkim? Czy cz³owiek który obrzuca przy byle okazji ludzi przekleñstwami, za³atwia swoje potrzeby na dobra innych chor±gwii, rozwala siekier± kupiony za ciê¿kie pieni±dze most zwodzony i tu mo¿na by pisaæ o szeregu innych akcji - czy ten cz³owiek ma byæ WZOREM dla wielu m³odych ludzi z mazowieckiej?
Najbardziej boli fakt ¿e cierpi± na tym ludzie z BRE, w których mam sporo przyjació³ i znajomych.
A w jaki sposób dany cz³owiek agtuje nienawi¶æ?? Czy kto¶ siê rzuca³ je¶l jaka¶ osoba kulturalnie chcia³a przejsæ przez bramê obozu nie zatarczk by³y tylko raz z osob± która wdar³a siê przez ostrokó³ i zaatakowa³a wartownika który poprostu siê zainteresowal kto próbuje siê wedrzeæ na ansz teren co do tej kwestii jestem w 100% pewna zdarzeñ bo siedzia³am wtedy przy ca³ej akcji nie opodal przy ognisku i wszystko obserwowa³am... CZy to ¿e kazda utarczka jaka by nie zaistna³± jest przesuwana na konto Excalibura to nasza wina?? CZy ktos przy byle okazji obrzuca³ Ciê obelgami jesli tak to zwracam honor ale ja naprzyk³ad s³ysza³am pewnego wieczoru jak to do nas trafia³y wyzwiska na które my odpowiadali¶my poprostu gromkim smiechem...
Je¶li piszesz o Arturze mogê Ci powiedzieæ odrazu ¿e tak ARTUR tak samo jak i LUDKA MOG¡ BYÆ WZORAMI DLA TYLU M£ODYCH LUDZI W MAZOWIECKIEJ i szcze¿e mówi±c nie zdziw³abym siê jakby byli NAJLEPSZYMI WZORAMI W¦RÓD RR...
My¶lisz ¿e ludzie z BRE cierpi± z tego popwodu ¿e Artur nam przoduje?? A zapyta³es o zdanie w tym temacie swoich znajomych i przyjació³ z BRE??
CYTAT
Uporczywe ¶wiecenie latark± w oczy
Czy¿ warta nie powinna dok³adnie sprawdzaæ kto idzie dla bezpieczeñstwa ca³ej choragwi??
CYTAT
Ze swej strony nie mam do¶wiadczenia jakoby Artur K. by³ mi³ym cz³owiekiem. Pierwsze nasze spotkanie zostawi³o we mnie niezatarte wrazenie cz³owieka oglêdnie mówi±c ..... zadufanego w sobie... A odrobina pokory nikomu nie zaszkodzi tak sobie my¶lê...
Hmmm zadufanego w sobie... ok Twoje wra¿enie ale czy znasz go na tyle ¿eby stawiaæ tak ostre zarzuty??
W s³owie wyja¶nienia to co tu zaznaczy³am i napisa³am s± momi w³asnymi odczuciam nie odczucami ca³ego Excalibura!!! S± to te¿ moje pogl±dy za które pewnie zopstane skarcona z racji tego ¿e jestem m³oda wekiem jak juz zosta³ skarcony mój kolega Rafa³... Ale je¶l wdze jak ktos piszê jakie¶ zarzuty ale nie pisze konkretów albo czepia siê ¿e warta swieci po oczach bo musi sprawdzic kto idzie to wybaczcie co¶ chyba jest nie tak... I nie wiem czepiajcie siê mojegowieku moich s³ów itd itp ja wiem jedno rozumiem ¿e w jaki¶ sposób was bulwersuje zachowanie Bractwa Rycerskiego Excalibur albo macie jakie¶ w±ty do kogo¶ z Excalibura ale czy to oznacza ¿eby przekre¶laæ ca³y Excalibur czy to oznacza ¿e tylko jedna wasza strona ma racjê... Pisze to ¿eby zwróciæ uwagê ¿e czasem warto spojrzeæ na sprawê oczyma innej strony tej przeciwnej... dlatego nie wiem skoro chcecie takie rzeczy piosaæ to piszce aler ne myslcie ¿e one pozostan± przemilczane bo je¶li z waszej stropny jest co¶ pisane to czemu my mamy siê nie wypowiedzieæ dlategotez ne rozumiem czemu naskakiwali¶cie na Rafa³a wypowiedza³ swoje zdanie i tyle i tu odrazu dosta³ pare niem³ych komentarzy dlaczego?? Dlatego ¿e jest z BRE?? A co to za ró¿nica z jakiego jest siê bractwa wszyscy s± lud¼m, i wydawa³o mi siê ¿e wszyscy mamy równe cele - odtwarzanie histori, rycerstwa i dawnych idea³ów wiêc po co to rujnowaæ po co to niszczyæ
Czy Excalibur pope³ni³ jak±¶ zbrodniê ¿eby byæ karanym??
To chyba tyle... Swoj± drog± mi³o jest poczytaæ pare komentarzy mimo ¿e jest ich ma³o ale jednak jakie¶ s± które nie s± oskar¿aj±ce które mówia ¿e Excalibur jednak nie jest tak z³y... Bo takie komentarze sa zawsze mi³e i na przyk³ad mnie po zaistnia³ej na Grunwaldzie sytuacji bardzo wzruszaj±...
Pozdrawiam WSZYSTKICH
Madzionga!!