Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] Bitwa pod Grunwaldem -> 15-17.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Akaradus
By³o ¶wietnie...a darmowe sobotnie piwo potweirdzi³o ten wspaniale spêdzony czas smile.gif. Podziêkowania dla wszystkich i szczególnie dla Excalibura za u¿yczenie sprzetu.
Narion
Salve!!

W imieniu Bractwa Rycerzy ¦w. Jana bardzo gor±co dziêkujê Dzikiemu i ca³ej Chor±gwi Nadreñskiej za wspania³e przyjêcie, wspóln± walkê i biesiadê, jakiej jeszcze nie widzieli¶my. By³o naprawdê super. Solowi dziêki za chwilê ostrzejszego ok³adania - pierwszy raz mia³e¶ chyba mo¿liwo¶æ waliæ w swój he³m cool.gif Pozdrawiam te¿ wszystkich, których pozna³em i z którymi zamieni³em choæ kilka zdañ. Do zobaczyska bigsmile2.gif
eRemita
No i juz po Grunvie.
Byl to moj 6 albo 7 Grunv [od 1999] i z roku na rok robi sie ciekawiej. Lepiej, wiecej i mocniej. W tym roku nie tylko w Przeswietnej Nadreñskiej zaroi³o sie od namiotów historycznych, praca gra³a a¿ wióry lecia³y, byli tacy co siedzieli tam ze 2 tygodnie by postawic oboz, i okazalo sie ze... warto. Spotkac ludzi, pozyc w innym swiecie, popiec sie na sloncu, wreszcie - wyjsc do bitwy, ktora byla niczym wisienka na torcie grunwaldzkim. Podziêkowania i uk³ony dla tych, którzy siê przyczynili do postawienia obozu i przygotowania uczty respekt.gif tracker.gif tracker.gif tracker.gif tracker.gif, no a przede wszystkim dla Dzikiego, ktory po raz kolejny poprowadzil naszych zbrojnych w boj pod ¿ó³to-bia³o-czerwonym sztandarem.

Serdeczne pozdrowienia dla naszych NATO-wskich s±siadów - Choragwii Sw. Jerzego i Macka von Reihl z przyleg³o¶ciami oraz dla Chor±gwii Mazowieckiej Sola smile.gif w sensie Siemowita smile.gif - jeste¶cie... sami wiecie jacy smile.gif Dzieki za to, ze pojawiliscie sie u nas na naszej skromnej uczcie, ze bylo ognisko, przy ktorym spiewalo sie nie tylko medievalne piesni, ze mozna na Was liczyc w ka¿dej sytuacji smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif. W przyszlym roku - jak Bog i Organizatorzy dadza - keine grenzen! smile.gif Obalanie plotu dzielacego Nadrenska i Swietego Jerzego mamy juz obcykane smile.gifsmile.gifsmile.gif
Uklony dla Artura "Sloneczka"' Brzychcego - gdzies Ty sie zabunkrowal ze do nas nie trafiles?? Pana Miecznika Michala co zadnych cebrzykow piwa sie nie boi [ma³y przegl±dzik? :P ] oraz dla krewnych i znajomych ze Slaska [Cala Polska w cieniu Sl±ska! smile.gif].

Pozdrawiam
eRe
Banderium Milites de Reno
Horhe
Mi³o by³o poznaæ wiele osób, które dotychczas zna³em tylko poprzez net.
Pozdrowienia dla zacnych rzemie¶lników yes.gif
Co do samej inscenizacji, to pole by³o troszke za ma³e. 45 minut walki, to troszkê krótko jak na tak du¿± imprezê.
Acz widz±c zrypanych rycerzy, to im chyba w zupe³no¶ci ten czas starczy³.
Pozdrowionka dla silesian
AdamS
Bylo wyr±biscie:)
jeden z najlepszych moich Grunwow
podziekowania dla Artura Brzychcego i calej Podolskiej - JAK WYSOKO SWIECI SLONCE ?
dla Waska, Krysiaka i calej Smoczej , dla Sola i calej Mazowieckiej , dla Miecznika i wszystkich justycariuszy
dla Dzikiego i calej nadrenskiej ( milo bylo u was justycariuszowac ;) )
dla nadzur.gif hehehe bacik rzadzi smile.gif
dla Slodziutkiego nastepnym razem tez bede Ci pomagal przy gotowaniu

i dla wszystkich o ktorych tu nie pislalem

no i oczywiscie dla Organizatorow ... jak dla mnie to byla impreza na 5 .... zobaczymy czy Vivat Vasa ja przebije smile.gif

Pozdro
AdamS
PS
zdjecia wrzuce jeszcze dzisiaj bigsmile2.gif
Arwald
Informacja dla Sztumu, a dok³adniej dla Lubliniaków i ludzi którzy z nimi wracali.
W Warszawie zosta³ zostawiony plecak niezidentyfikowanego pochodzenia. W tej chwili jest u mnie.
Orzech
Có¿ ja moge powiedzieæ... by³o ¶wietnie. A to dla tego, ¿e JESTE¦MY SYMPATYCZNI! Dziêki za ¶wietn± zabawê i za te wszystkie biesiady w Mazowieckiej i nie tylko... Pozdrowienia dla wszystkich, którzy do powodzenia imprezy przyczynili siê choæ trochê, w szczególno¶ci dla osób kieruj±cych Chor±gwi± - Chwa³a im! Ale ¿eby to uj±æ w dwóch s³owach... MIKSUJCIE KIJA!
Sewerysz
... szkoda, ¿e to tak krótko trwa³o...
Czy kto¶ posiada zdjêcia, na których widnieje dru¿yna Fargo?
Chêtnie piszê siê siê na te fotki :D

Pozdrawiam
Sewer
Butcher*
By³ to wspania³y grunwald yes.gif jeden z najlepszych w jakich uczestniczy³em.Jedyny za¿ut to ¿e bitwa by³a bardzo lajtowa devil.gif poza tym by³o ¶wietnie.Podziêkowania dla ca³ej Chor±gwi MAZOWIECKIEJ Ksiêcia Janusza to By³a jest i bedzie najlepsza chor±giew na Grunwaldzie a tag¿e dla Tomko dowódcy tej¿e chor±gwi spisa³ siê ¶wietnie.Do zobaczenia za rok icon_cry.gif
Anulka
Pierwsza Praczka Pól Grunwaldzkich pozdrawia wszystkich w³a¶cicieli wypranej przez siebie bielizny.

Blondi i Asia - dziêki za warsztaty taneczne, macie ¶wiêt± cierpliwo¶æ.

Pomys³y z konkursem firedancers i turniejem bab by³y ¶wietne (choæby nawet uczestnicy nie zawsze dopisywali). Gratulacje dla ekipy, która zwyciê¿y³a - trudno by³o siê pozbieraæ ze ¶miechu! :D

-Ca³a Polska w cieniu ¦l±ska!
-Bo tak dymicie...
AdamS
wrzucilem foty : http://212.244.180.221/ryc/galeria/
milego ogladania

PS
pozdrowki dla Rudego .... bo bym zapomnial smile.gif i dla Gwyna smile.gif
Simbelmyne
A ja szczególnie mi³o wspominam gotowanie z kole¿ank± obiadków dla siebie i czwórki znajomych, z którymi pierwszy raz byli¶my na Grunwaldzie, piesze przechadzki nad jeziorko i poznanie niesamowitych ludzi zw³aszcza z Chor±gwi Mazowieckiej Ksiêcia Siemowita, u których go¶cina by³a naprawdê niesamowitym prze¿yciem!! yes.gif yes.gif smile.gif smile.gif Wielkie dziêki! smile.gif
Visenna
Powiem szczerze. To by³ mój pierwszy Grunwald. Wcze¶niej nie mia³am potrzeby jechania. Równie¿ i na ten jechaæ mi siê nie chcia³o, ale zobowi±za³am siê to pojecha³am. I wiecie co? Zupe³nie nie chcia³o mi siê stamt±d wyje¿d¿aæ! Bawi³am siê prze¶wietnie, g³ównie z powodu tego, ¿e chor±giew siê nam niesamowicie uda³a. Naprawdê prze¶wietni ludzie. Dziêki wam wszystkim. Oby w przysz³ym roku by³o tak samo, a jak siê da to nawet lepiej.
Dziêkujê wiêc:
+ Waskowi za przyjêcie mnie i Kinii w sk³ad Chor±gwii Wallenroda i miejsce w namiocie heart.gif
+ Krysiakowi za i ¶wietn± zapowied¼ naszego wystêpu na turnieju ognia
+ Kinii za wspólny wystêp smile.gif
+ Ch³opakom ze Smoczej za doping i pomoc przy pokazie
+ Dziewczynom ze Smoczej rownie¿ za doping i przemi³± atmosferê jak± stworzy³y w obozie
+ Januszowi za cierpliwo¶æ co do mojej osoby, za zgodê na wspólny wystêp, oraz p³on±ce i zwyk³e baty
+ Gwynowi za leczenie mojego ramienia heart.gif i pojenie nas wszelkiego rodzaju trunkami
+ Kangurowi za ¶liczn± we³enkê i przepyszne wina
+ Indarowi za niefortunn± pomy³kê - zapamiêtam to sobie (on wie o co chodzi devil.gif)
+ Aiutowi za podes³anie rycinki w skutek czego mia³y¶my strone i za "Ogniokrêtki" - s³ysza³am, ¿e to Twój pomys³ smile.gif
+ Chor±gwii Ziemii Górno¶l±skiej za posi³ek w chyba ¶rodê, tudzie¿ w czwartek i za ciekawe konwersacje
+ Martinowi za zaproszenie nas w ¶rodê na imprezê w Podolskiej i za jego "Hopla" na bojówce, ktore teraz mêczy mnie zawsze i wszêdzie.
+ Maro i Kazimierzowi za mi³e s³owa :]
+ Podolskiej za imprezê icon_mrgreen.gif
+ Tuñce za próbê oczyszczenia i ogólnie za wszystko
+ Szurikowi za ¶wietn± rusk± ¶liwowicê (szkoda, ¿e przyjecha³o was tak ma³p angsad.gif)
+ Przemkowi za umiejêtno¶ci robienia zdjêæ i chêæ porobienia ich na naszym pokazie
+ Oli i Basi z Chor±gwii Bêdziñskiej za ciep³e przywitanie icon_mrgreen.gif
+ Chrisowi za bycie naszym technicznym
+ Dzielnemu, Basowi, Bobikowi, Kajowego i innym w tych klimatach (wiem, ¿e ich tu nie ma, ale dziêkowaæ trza) za ¶wietn± ogniow± imprezkê, warsztaty itd. respekt.gif
+ Naszemu ojcu, Markowi jak zwykle za to, ¿e by³ smile.gif

Wiêcej grzechów nie pamiêtam. Je¿eli kogo¶ pominê³am to krzyczeæ!!!

Za rok zmieciemy ca³± konkurencjê na pokazie ogniowym. Nie ma innej opcji. Bójcie siê konkurencje!!! devil.gif

Pozdrawiam
Visenna
Smok Migu¶
O wlasnie zapomnialem pozdrowic Visenne, Kinie i Janusza i podziekowac im za wspanialy pokaz :D Sukienki macie super (z wyjatkiem Janusza rzecz jasna) :D Mam nadzieje, ze moda sie przyjmie i ropowszechni :D
Visenna
A ja w³a¶nie mam nadzieje, ¿e nie :D
To ju¿ jest nasz patent - Hekso-Heter, Ogniokrêtek... czy jak tam nas jeszcze nazwaæ smile.gif
Kazimierz
Pomimo ró¿nych dziwnych zagrywek politycznych, ten Grunwald bêdê wspomina³ dobrze. Szkoda ¿e do zabawy (bo tym powinna byæ ta impreza) wkradaj± siê brudne zagrywki anger.gif

Bitwa lajtowa i (mo¿e to tylko moje odczucie) z roku na rok coraz krótsza. Ale szyk i manewry wysz³y nam jak zwykle ¶wietnie. Co prawda wiêksz± czê¶æ oddzia³u stanowili "nowi" w chor±gwi (i do tego jeszcze "niekumaty" regiment czeski smile.gif ) i nie do koñca wiedzieli o co cho, ale nie by³o ¼le. Szkoda te¿ ¿e i przez to pewne obyczaje powoli zanikaj± ("fu.ckin Chewbacca!", etc.).

Wielkie dziêki i pozdrowienia dla Komesa Tomka! ¦wietnie opanowa³e¶ ma³y chaos w oddziale. Trudno jest zast±piæ dobrego dowódcê, ale da³e¶ radê. Jeste¶... SYMPATYCZNY!!!

Poza tym pozdrowienia dla:
- Chor±gwi Mazowieckiej x Janusza za kolejny wspólny ³omot,
- Excalibura za honorow± postawê w niehonorowej sytuacji,
- Artura i Ludki bo pomimo sytuacji byli z nami,
- Braci Herbu Gryf za transport...
- ...i wspólne miodkowanie,
- Sobola za mo¿liwo¶æ rewan¿u,
- Karoliny i Bartka za wspólne obozowanie i pomoc w potrzebie,
- giermasów ze ¦widwina za giermkowanie,
- Bogus³awów za wspóln± podró¿ do domu,
- Emilii i Marcina za (jak zwykle) mi³e towarzystwo,
- Stasia i ca³ej Chor±gwi Goñczej za tworzenie z Mazowszem najlepszego skrzyd³a polskiego...
- ...i wspoln± biesiadê w sobotê,
- Tomasza, ¿e przyjecha³ z najlepszym miodem na ¶wiecie...
- ...i Wuja, ¿e zosta³ jego pe³nomocnikiem,
- i... d³ugo tak móg³by wymieniaæ, wiêc podziêkowania dla wszystkich, dziêki którym dobrze siê bawi³em!

Pozdrawiam

PS. Wszystkim malkontentom powiem jeszcze krótko: miksujcie kija!

PS.2 "Hej dziewczêta! W gorê kiecki! Idzie rycerz mazowiecki!!!"
Orzech
Czy ja wiem... My, "nowi" szybko z³apali¶my o co chodzi na Mazowszu i nie by³o problemu nawet z Czubak±:D i nie by³o chyba osoby, która nie s³ysza³aby okrzyków SYMPATYCZNYCH ch³opaków id±cych do boju... Szkoda tylko szlakowego, który z niedoboru alkoholu we krwi nie da³ rady wyj¶æ do bitki:D . Co tu du¿o mówiæ, WIRUJCIE SMALEC (swoj± drog± smaluszek Krysi i Pot³uczonego by³ przepyszny...chwa³a Wam!)
Aiuto
Male sprostowanie ..Ogniokretki to wymyslil Bombel a nie ja, ale chyba sie przyjelo..
Tradycyjne Marysia pozdrawia Basie ,czyli wesole wakacje w choragwi Pyszalka Wallenroda , choragwi Geriatrix ,gdzie zabrali sie naprawde uroczy bestialcy ....dziekujemy naszym sasiadom ( Slaskiej ,Podolskiej i W.mistrza( a glownie Bydgoskiej frakcji Finskiej ) za toze wytrzymali nasze wybryki i brewerie nocne ....
Skoro upl nas nie zabil ,to znaczy ze jesze stary czlowiek troche moze ..
Cukiereczki i Ciasteczka
Martin
bigsmile2.gif Hehe.
Drobne sprostowanie. Autorem tekstu "Hopla" na bojówce jest Pigrza. Us³ysza³em to na Bierzg³owie i tak mi siê spodoba³o, ¿e postanowi³em powtórzyæ.
Dziêkujê wszystkim tym, którzy chcieli wzi±æ udzia³ w turnieju bojowym, zarówno jako Lo¿a, uczestnicy, jak i jako widzowie.
Dziêkujê organizatorom czyli Jackowi Szymañskiemu i Krzysztofowi Góreckiemu za ufundowanie nagród.
Damom, ¿e przyjê³y swoj± rolê i pomog³y mi zrobiæ z tego turnieju co¶ wiêcej ni¿ wydarzenie sportowe.
Dziêkujê równie¿ uczestniczkom za wziêcie udzia³u w "babskim" turnieju. Mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie was chcia¿ upragniona ósemka.
Pozdrowienia dla Podola - wiêcej z wami nie pijê (sk³ama³ Martin). smile.gif
Pozdrowienia dla Bydgoskiej Sekcji Fiñskiej - jak wy¿ej. bigsmile2.gif
I dla wszystkich tych, z którymi dane mi by³o siê zetkn±æ i choæ przez chwilê porozmawiaæ.

Jacy jeste¶my? - ROMANTYCZNI

Chabry Bagnittonu gór± smile.gif
Krzy¶ko
Wróci³em i ju¿ sie biorê za podziêkowania i pozdrowienia:

* Organizatorom za impreze która z roku na rok jest coraz lepsza
* Dzielnemu, Bazowi, Krzy¶kowi Gra¿ynie i Owcy za rewelacyje warsztaty ogniowo kuglarskie i za zara¿enie mnie devil stickiem mad.gif
* Wszystkim tym którzy w³±czyli siê w usuwanie drecholi któ¿y zaprganêli podbiæ obóz w pi±tek anger.gif
* Wszystkim ludziom któzy pomogli nam transportowaæ myd³o z kabiny do kabiny (jedno by³o na 3 crazy.gif )
* Chor±gwi Nadreñskiej za "¯ywi± i Broni±"
Ptack
o co chodzi³o z cyrkiem zwi±zanym z wiadomo kim? s³ysza³em jakie¶ przecieki, ale dalej nic nie wiem....
Tomic
cyrkiem by³o to ze nikt ich nie pogoni³ do domu
Fiodor Bie³yj
Dziêki wszystkim z kim obcowa³em, szczególne tnx i pozdrowienia dla Smigusia za pomoc w dotarciu w tê i z powrotem, mi³o siê gawêdzi³o, Andrzejowi Sobieskiemu za transportowanie skrzynio-namiotowych gratów, Diab³owi za ca³okszta³t (niech ¿yje dowódca Pomezañskiej!), Zapadnej Baszni za wytrw³e towarzystwo shocked.gif oraz mojej ¿onie Monice za to, ¿e by³a ze mn±.

Mi³o wspominam dwóch przedstawicieli Czech, których imion niestety dzi¶ nie pamiêtam, ale dzieki wspólnemu wysi³kowi na bazie czesko-polsko-rosyjskiego stworzyli¶my nowe Esperanto respekt.gif .

Zmêczenie bywa przyjemne loki08.gif
Cedric
Witam
Ja chcialem pogratulowac Piotrowi Waskowi ze z bandy indywidualistow udalo mu sie stworzyc taka zaje.. fajna choragiew i pokazal jak mozna sie bawic zarabiscie a przy okazji poprawnie oraz za to ze wszystkich traktowal jednakowo i nie bylo rownych i rowniejszych co nie raz sie zdarza. Kazdy (z malymi wyjatkami) zasuwal w obozie az milo, a to ze czasem trzeba bylo pokrzyczec to tez norma.
Z podziekowan to podziekuje Organizatorom ktorzy bardzo wiele zdrowia i enrgii wkladaja w ta impreze ale jak widac warto bo jest z roku na rok co raz lepiej.

P.s. Dziekuje ze moglem byc wodzirejem piatkowo sobotniej porannej imprezy przy rynnach. Po zdjecia zapraszam do mnie w roli g³ownej Mengele i Watman.
Smok Migu¶
CYTAT(Fiodor Bie³yj)
szczególne tnx i pozdrowienia dla Smigusia za pomoc w dotarciu w tê i z powrotem, mi³o siê gawêdzi³o,

To ja dziekuje ze wytrzymaliscie tyle godzin w moim towarzystwie, pewnie dlatego, ze bylo to mniej niebezpieczne niz wyskoczenie z samochodu przy 110 km/h na liczniku :D

Dzieki Wam podroz tam i z powrotem minela blyskawicznie, moze dlatego ze pol drogi do W-wy przespalem prowadzac :D

A szczegolne pozdrowienia dla Twojej pieknej zony, w pas sie klaniam :D
Wasek
CYTAT(Tomic)
cyrkiem by³o to ze nikt ich nie pogoni³ do domu

Raczej cyrkiem by³o to, ze mimo pró¼b organizatora wielki lord koko na grunwaldzie przebywa³. Ale no co¿ jak kto¶ jest niepowa¿ny to ma na co zas³u¿y³ a tu chyba smia³o mozna powiedziec, ¿e Mazowiecka Ks Janusza na przysz³y rok bêdzie mia³a nowego dowódce a Excalibur raczej na grunawldzie pojawiæ sie nie bêdzie móg³. Wiec mimo wielu przyepychanek to skoñczy³a sie bajka o ma³ym wielkim cz³owieku i to skoñczy³a sie defininitywnie (przynajmniej je¼eli chodzi o grunwald , a czy o inne imprezy to ju¿ sprawa innych organizatorów.........)
Wka¿dym razie cyrk by³ niez³y a i ubaw mozna by³o mieæ.

Pozdraiwam
Wasek
Almaric
Witam
Chcia³bym podziêkowaæ' Waskowi za to ¿e w koñcu Chor±giew Wallenroda pokaza³a jaki ¶pi w niej potencja³ i mimo ¿e po raz pierwszy w takim sk³adzie w jednym obozie pokazali¶'my jak mo¿na siê bawiæ' historycznie i bez stresu. Mi³o by³o równie¿ zauwa¿yæ', ¿e uczestnicy dni grunwaldu siê rozwijaj± i jest coraz wiêcej namiotów i strojów historycznych. (chocia¿ droga jeszcze daleka)

Pozdrawiam
RUDUDU
Smok Migu¶
To prawda, jestem na Grunwaldzie od 2000 roku i obserwuje jak ewoluje, musze powiedziec, ze to byl wspanialy widok, te setki juz namiotow historycznych, 5 lat wczesniej bylo ich moze 10-15, teraz nawet nie mialem sily liczyc. Chwala Wam wszystkim, ze nareszcie Grunwald laczy a nie dzieli, ze pojawili sie tam ludzie, ktorzy zarzekali sie, ze w zyciu tam ich noga nie stanie, a jak stanela, to sie zaangazowali w prace na calego, zamiast jak to maja w zwyczaju narzekac :D
Oby tak juz zostalo, obysmy nie zapomnieli, ze to od nas, nie od organizatorow wszystko tak naprawde zalezy, ze to my tworzymy klimat, odpowiadamy za wszystko co dobre i zle. Oni nam jedynie umozliwiaja wykazanie sie, daja haslo, pomagaja jak moga i ufaja nam. Efekty widac bylo w tym roku i oby tak zostalo, a kazdy Grunwald bedzie lepszy od poprzedniego.
(w tle powiewaja dowolne choragwie, z glosnikow saczy sie patetyncze muzyka) :D
Tomic
jedyne na co mo¿e nazekaæ to niemi³o¶cierny skwar, który powodowa³ ¿e odechciewa³o siê wszystkiego,
przynajmniej mi icon_wink.gif
aniu-niunia
Dzieki wielkie mazowieckiej choragwii siemowita,ze mnie cieplo przyjeli:)i wszsytkim z ,ktorymi sie znakomicie bawilam:D
AdamS
CYTAT(Tomic)
jedyne na co mo¿e nazekaæ to niemi³o¶cierny skwar, który powodowa³ ¿e odechciewa³o siê wszystkiego,  
przynajmniej mi  ;-)

nie przesadzaj az tak zle nie bylo bigsmile2.gif
Deathwalker
Witam wszystkich . Wreszcie powrocilam z Grunwu i teraz moge napisac dluga litanie podziekowan :
-Po pierwsze Staszkowi za mi³± goscine w obozie Gonczej
-Artusiowi i Ludce za psychiczne wspomaganie mnie i za pomoc doslownie we wszystkim oraz wyjasnienie co to jest kambularyzomafipotesterdehomogenizatorki smile.gif
-Jarzynowi za pozyczenie he³mu dos³ownie w ostaniej chwili
-Ludziom z Excalibura ktorzy przyjmowali mnie u siebie zawsze milo i pozwolili mi czuc sie na terenie Mazowieckiej jak w domu oraz za rewelacyjne imprezy nocne po ktorych 2 godziny wracalam do obozu Gonczej smile.gif )
- Barktkowi K. za swietna wspolprace w ramach prowadzenia lucznikow polskich
-Moim lucznikom za to ze byli rewelacyjnym zepolem i sprawdzili sie w 100 %
- Paw³owi i Smokowi wiadomo za co
-Bolingbrokowi , Sokolce , Zakonowi Sokola , Zakonowi Ciernistego Krzyza za swietna zabawe w obozie
-Pewnemu sympatycznemu mieszkancowi Pomezanskiej za nocne poszukiwanie pewnej niewiasty i wszystkim ktorzy zaoferowali wtedy swoja pomoc
-Martinowi za fajny turniej bojowy i Solowi za wyjasnienie mi tajemnicy plecienia sznurkow
- Oraz wszystkim innym o ktorych w tym momencie nie pamietam

To byl super Grunwald i naprawde dlugo bede go wspominac
Shiryu
AdamS: Pewnie, ¿e nie. Zw³aszcza w Goñczej (serdeczne pozdrowienia smile.gif Z roku na rok obozowanie z Wami to wiêksza przyjemno¶æ yes.gif) bigsmile2.gif. Mieli¶my w lesie tak± temperaturê, ¿e momentami prawie zimno by³o szczerba.gif
Wiedziemka
Wielkie, przeogromne podziekowania skladam choragwii Pomezanskiej za przygarniecie "Sagitek" icon_wink.gif , a ze swojej strony dziekuje za cierpliwosc wzgledem mojej, nieznosnej czasem, osoby tongue.gif serdecznie dziekuje rowniez wszystkim, ktorych mialam niewatpliwa przyjemnosc spotkac ponownie, badz zaszczyt po raz pierwszy, za przecudowna zabawe heart.gif
Fraa
By³o super. smile.gif Mój pierwszy Grunwald, ale na pewno nie ostatni. :D
A upa³ nie by³ taki straszny - i deszczyk siê trafi³... :P (tu¿ przed bitw±... :] )
Anna Czerwoniec
WOW! To by³ mój pierwszy Grunwald i jestem zachwycona szczerba.gif
¦wietnie by³o spotkaæ starych znajomych ³uczników i walczyæ z nimi u boku po jedynej s³usznej stronie - KRZY¯ACKIEJ bum.gif oczywi¶cie.
Nasze okrzyki bojowe, szczególnie "uuuUUU!!! Scheisse!!!" powinny na sta³e wej¶æ do s³ownika krzy¿ackiego ³ucznika.

Pozdrowienia
Ania Czerwoniec
Sewerysz
...ausssssgezeichneeeeeet....
Fargo i kapral z g³osem jak dzwon z bandy niesubordynowanych najemników zrobili wzorowy karny oddzia³.. a i ¿o³d by³ zacny wiêc i zgin±æ (na zawa³) ¿al nie by³o icon_cool.gif Ja niniejszym zg³aszam sw± kandydaturê do oddzia³u na przysz³y rok.
Sewer
DrzewiaK
Witam.

Z mojej strony takze wielkie podziekowania dla calej naszej choragwi Wasenroda. :-)
Bylo naprawde rewelacyjnie. jak dla mnie jesli chodzi o impreze, chyba jeden z najfajniejszych Grunwaldow w ogole. (Ten w 98 roku moze sie jeszcze rownac.) Poza tym wiekszosc chyba bawila sie niezle i bez krzywych akcji. No moze oczywiscie za wyjatkiem tej z wodzem plemienia Irokezow, ktory dzielnie oparl sie woli wiekszosci i na przekor burzom pozostal w swoim obozie. Ale ta stanowila raczej swoisty element ludyczny i pieprzny dodatek do calosci. :-)

Krotko mowiac dziekuje organizatorom za swietna robote i wszystkim, z ktorymi zmagalem sie z upalem w polu i z watroba w obozie. yes.gif
Ka¶
To by³ mój drugi Grunwald, bez porównania lepszy od poprzedniego :D
Dziêki:
- wszystkim S³oneczkom, za atmosferê ^_^
- Morrigan, za cierpliwo¶æ, sukienkê i buty
- Dorocie, za... buty :P
- dziewczynie, której zakosi³am chustkê (oddam na przysz³ym Grunwie ^_^)
- panu od "chlieba", za salwê ¶miechu w drodze do Toi-Toia
- Denisowi, za colê z wk³adk± dla naszego kolegi :P
- Mi¶kowi, za "biedê" i zapa³ki
- Majdykowi, za znalezienie mojego telefonu
- Bartkowi, ogólnie i szczególnie ;)
- i innym, o których zapomnia³am icon_redface.gif
Dark de Lioncourt
ja, prócz podziêkowañ i pozdrowieñ dla wszystkich znajomych mam jedno spostrze¿enie i jedn± pro¶bê:

po¶ba jest taka: Martin z Mazowieckiej Sola mia³ bardzo fajne robe. po wykrój skierowa³ mnie do ¿eñskiej czê¶ci swojej chor±gwii, wiêc je¶li która¶ z pañ by³by tak mi³a i podzieli³a siê wykrojem by³abym (w³a¶ciwie to mój luby by³by...) baardzooo wdziêczna. to raz.

dwa: bycie w Stra¿y Miecznikowskiej to paskudna robota smile.gif ale i ¶mieszna ->
ja: "dzieñ dobry, ma pan przepustkê?"
dziennikarz: "jak pani ¶licznie wygl±da..."
ja: "dziêkujê, ma pan t± przepustkê?"
dz: "jakie pani ma piêkne oczy..."
ja: "bardzo mi przykro, bez przepustki pan tu nie zostanie"
dz: "uroczo pani wygl±da z tymi kwiatkami przy sukni..."
ja: "wyj¶cie jest w tamtym kierunku..."
dz: "lito¶li boska niewiasto, ja tu zarabiam!"
ja: "a ja pracujê, JUSTICJA!" i na widok zbli¿aj±cego siê justycariusza z kijem pan komplemenciarz siê zmy³ :]]]]
Wasek
Jedno co mo¿na powiedziec to, ze organizatorzy spisali sie w tym roku naprade super i tak Kzysiowi Góreckiemu jak i Jackowi Szymañskiemu nale¿± sie wielki brawa.

Ja tez chce ze swojej strony podziêkowac wszystkim co byli w Wallenrodzie faktycznie co by nie mówiæ ale jest potencja³ w ludziach do tego by zrobiæ naprade co¶ super.

pozdrawiam

Wasek
Maroslava
CYTAT
+ Maro i Kazimierzowi za mi³e s³owa :]

Dziêki Vissena.. Szkoda tylko, ¿e na miodek malinowy nie zawêdrowa³a¶.. Jeszcze to odrobimy icon_wink.gif
* U¶ciski dla Kazimierza za diab³o-gryfa i nie tylko .... heart.gif
* Pozdrowienia dla mojego Bractwa, szkoda a mog³a byæ taka fajna wspólna impreza no i dziêki za zabranie namiotu i kaganku (mam nadzieje, ¿e siê uda³ wyjazd)... icon_rolleyes.gif
* Respekt dla Sobola za to, ¿e nie wyst±pi³ po Krzy¿ackiej stornie... yes.gif
* Dziêkuje Tomaszowi za kusz±cy miodek (by³ wspania³y) icon_cool.gif
* Emilii i Marcina za (jak zwykle) mi³e towarzystwo, smile.gif
* Karoliny i Bartka za wspólne obozowanie i pomoc w potrzebie, smile.gif
* Arturowi za mi³e przywitanie.. icon_mrgreen.gif
* Ludce za szukanie zemn± garnuszka, mimo ¿e mia³a i tak sporo na g³owie... icon_mrgreen.gif
* Siewierskiej za mi³e towarzystwo i pa³aszowanie makaronu bigsmile2.gif
* Einarowi i Joms± za mi³e (jak zawsze) spotkanie icon_wink.gif
* Bogus³awowi za pomoc w zajmowaniu sypialnego cool.gif
* Danielowi za naukê strzelania icon_rolleyes.gif
I wszystkim znajomym, których spotka³am.... oraz tych, których dopiero co pozna³am za mi³± atmosferê yes.gif
AdamS
CYTAT(Dark de Lioncourt)
ja: "wyj¶cie jest w tamtym kierunku..."
dz: "lito¶li boska niewiasto, ja tu zarabiam!"
ja: "a ja pracujê, JUSTICJA!" i na widok zbli¿aj±cego siê justycariusza z kijem pan komplemenciarz siê zmy³ :]]]]

to pewnie ja podchodzilem .... kilka takich akcji zaliczylem smile.gif jak mlodziacy i dziewczyny prosili to nikt nie reagowal ale wystarczylo pokazac swoja wredna 30 letnia gebe i ludzie jakos zaczynali sie sluchac bigsmile2.gif
Mroczek
jesli ktokolwiek filmowa³ i.lub fotografowa³ bohurt z Bi³orusi± w 2005 r. to baaaardzoooo proooooszeeee o udostêpnienie tych materia³ów.

Knight1984@o2.pl

Z góry dziêkuje
piotr.langowski
Witam
W Chor±gwi Wallenroda zagin±³ mi w sobotê nerkowiec podukcji koniñskiej ,
jesli komu¶ uda³o siê go znale¿æ to proszê o kontakt.
vroobell
Witam
By³o za-je-faj-nie. Naszwenda³em za poprzedni Grunw z nawi±zk±.
Orgowie siê naprawdê postarali i nale¿y im siê du¿y szacun - Krzy¶, Jacek, Dzidzia, Lucek i ca³a reszta Chwa³a Wam!
Polityki te¿ trochê by³o i my¶lê, ¿e jak Czacha wyleczy nogê to bêdziemy go podrzucaæ pod chmury - to prawdziwy bohater tego Grunwu. szczerba.gif
Poziom imprezy drastycznie wy¿szy od poprzedniego roku - Bójka, Bajka i Brawurka.
Co do pilnowania pasa dla karetki dooko³a bitwy to jednego pana wyprasza³em 4 razy. Zastanawia³em siê czy w Polsce mówi siê po polsku. crazy.gif
Jak zwykle podziêkowania dla macierzystej chor±gwi x. Siemowita oraz Nadreñskiej, ¶w. Jerzego, Wallenroda, Podolskiej, Pomezañskiej (Diabe³ - mówisz ju¿ swym zwyk³ym g³osem? devil.gif ) oraz innych, których nazw nie spamiêta³em z racji zbyt ma³ej zawarto¶ci krwi w alkoholu.
Jacy jeste¶my? ROMANTYCZNI!!!
gijane
grunwald oczywiscie boski, dziekuje calej najbardziej opalonej choragwi, czyli podoslkiej za swietna zabawe. szczegolne podziekowania dla "trojprzymierza": eodem tempore, bracia mieczowi i grexi. no i dla wielkiego slonca i jego slonecznej lepszej polowy, ktorzy uwijali sie i zasuwali jakmale motorki, zeby wszytsko dzialalo.
pozdrawiam wszytskich gosci ktorych przez podolska przewinely sie chyba tysiace :P
lezka sie w oku kreci, ale coz, za rok kolejny grunw, wiec jakos trza wytrzymac smile.gif

ps: znalazlam rog do picia w naszej magicznej karczmie "pod czarna kokoszka", wlasciciela prosze o zglasanie sie na priv.
Kinia
Ehhh..

By³o mi³o, baaaardzo mi³o. W g³ównej mierze jest to zas³uga chor±gwi w której by³am wiêc dziekujê Waskowi za to ¿e mog³am w niej byæ i ca³ej chor±gwi Pysza³ka Wasenroda za wspóln± wypa¶n± zabawê.

A pozatym w szczególno¶ci i bez szczególno¶ci. Hmm..

- organizatorom za Grunwald
- Januszowi za zawiniêcie p³on±cego bata na szyi (warto by³o, naprawdê warto)
- Martinowi za opiekuñczo¶æ
- Tuni za pomoc
- Kangurowi za we³enkê (i pe³no wiiiina pysznego)
- Watmanowi za gadane (i dodatek do zdjêcia :P)
- Zygmuntowi za dowóz do w-wy
- B±blowi za Ogniokrêtki
- Eli za ocenê
- Bartowi za pieknego badgesa
- Korince za porzyczenie p³aszcza
- Bartowi z Kori za dojazd nad jeziorko
- Krysiakowi za rumieniec jaki wywo³a³a jego zapowied¼ na Turnieju Ogniowym
- Indarowi za to ¿e jest Indarem
- Gwynowi i reszcie ekipy sobotniego z rana za zabawê
- Vroobllowi za przeja¿d¿kê wozem
- ¯ukowej za towarzystwo w drodze na Grunw i potem raaano (ja chce do Sabatu :P)
- Saszce za ¶liwowicê
- Saszkinowi ¿e nie wylaz³ z Ogniami bengalskimi
- dziewczynom ze Smoczej za all
- tatusiowi Markowi za czuwanie nad prawo¿±dno¶ciom i cnot± córek
- Górnosl±skiej za krupnik i odwiedzenie nas w osobistym przedziale
- PKP za osobny osobisty przedzia³ w kiblu w drodze powrotnej

nie no w sumie to dzieki wam wszytkim z którymi sie zetknê³am.. Bo wyliczanie jeszcze d³ugo by mi zajêlo..
A tak wogule to rududu.
I cyku pyku.
O!

Kinia

Aaaaaa i widzia³am na Turnieju Ogniowym kamerê w rêkach kogo¶. Wiêc pytanie. Czy kto¶ ma turniej a w szczególno¶ci wystêp zwyciêzców i nasz utrwalony na audio?
Pawe³ z Krosna
witam!
wielkie dzieki dla ca³ej choragwi mazowieckiej ks. siemowita a w szczególnosic dla sola i calej kadry oficerskiej za ciep³e przyjecie nas, debiutantów na grunwie.
pozdrowienia dla starych i nowo poznanych znajomych.

mam jeszcze wazne z mojego punktu widzenia ogloszenie:

w nocy ze srody na czwartek, tropiac w amoku alkoholowym wê¿a na trasie siemowit-nadreñska-siemowit-¶l±ska "strefa skify"-podole iglopolis-podole "pod kokosz±"-siemowit zgubi³em lekko mroczn± pochwê od sztyletu tarczowego wykonan ze skóry przeszytej rzemieniem. z boku pochwy by³a ma³a pochewka na nozyk . uczciwego znalace prosze o kontakt. w. znalezne zostanie wyplacone w wyskosci przewodzianej w art. 186 k.c. bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.