Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] Bitwa pod Grunwaldem -> 15-17.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
SZY
A ja mam pytanie co do warsztatów tañców dawnych, bo swego czasu pojawi³ sie gdzie¶ taki temat ale jako¶ nie moge go zlokalizowaæ. Najbardzie pasowa³yby mi informacje co do tego czy sie wogule odbed±, no i pozytam to kiedy i w jakiej czêsci obozu?

za informacje bêde bardzooooooooo wdziêczna

a w³asnie i co z bojówk± kobiet?
wiedzmak
Ktos niedawno pytal o to samo (dojazd), chyba w Karczmie, w tym temacie tez bylo to walkowane. Czy ludzie nie potrafia juz czytac i oczekuja, ze gdzieby nie chlapneli pytania to dostana odpowiedz?
claymor
temat o Grunwaldzie sie tak rozbudowal ¿e naprawde trudno siê po³apaæ i wszystko przeczytaæ a nie jestem wstanie wiedzieæ wszystkiego co jest napisane w ka¿dym temacie na FREHA wiêc zamiast ganiæ to mo¿e podzielisz siê niformacja jak tam dojechaæ !!!

wiêc ponowie swoje pytania

1) czy kto¶ wybiera sie na Grunwald 12 po po³udniu albo 13 jest b±dz bêdzie przeje¿dza³ przez warszawa bo chcê siê wybraæ a nie mam transportu
2) jesli bym nie znalaz³ transportu to mo¿e mi kto¶ poradziæ jak mam siê dostaæ na Grunwalt ( chodzi mi czy mo¿na dojechaæ poci±giem w pobli¿e i ewentualnie czy kursuj± tam jakie¶ autobusy .

<<<BÊDE WDZIÊCZNY ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE >>>
Maciej Reihl
W obozie ¦w. Jerzego bêd± warsztaty organizowane przez Chastellanê (inicjatywa prywatna - w zwi±zku z tym trzeba przygotowac jaki¶ pieni±¿ek dla instruktorów)

Pozdrawiam.
Maciek
SZY
a mo¿na wiedzieæ kiedy mniej wiecej te warsztaty siê odbêd±, gdzie to ju¿ nie pytam sama sobie wyszpieguje gdzie stacjonowaæ bedzie ¶w. Jerzy, ale te¿ sie nie obra¿e jak kto¶ mi poda namiar typu , na prawo od rzemi¶liników.

jestem wdzieczna za informacje smile.gif
Maciej Reihl
Blondi zapowiada³, ¿e przyjad± w poniedzia³ek. Warsztaty zaczn± siê pewnie we wtorek. ¦w. Jerzy stacjonuje przy asfaltówce razem z Nadreñska i Mazowieck± Siemowita.

Pozdrawiam.
Maciek
wiedzmak
6 godzin do wyjazdu, heh, jak to bylo? Rabarbar?!? smile.gif
Sowa
Za godzine juz mnie nie ma
do zobaczenia wieczorkiem !

bum.gif
Sowa
Jarek Przyby³o
W sobotê leje !

Pozdrawiam
belgi
Czy wie kto¶ czy zwyk³e namioty przejd± na Grunwaldzie??? W regulaminie nie ma nic konkretnego na ten temat. Pomó¿cie.

Pozdrawiam.
Marcin Waszkielis
Przejd±, ale nie w ka¿dej chor±gwi.
AdamS
CYTAT(Wo³czko)
Przejd±, ale nie w ka¿dej chor±gwi.

shocked.gif shocked.gif shocked.gif
gdzie przejda ?
Marcin Waszkielis
Sztumska, Goñcza, a w zesz³ym roku by³y w Nadreñskiej, "Sl±skiej....w zasadzie to chyba w wiekszo¶ci chor±gwi.
meti
witam
s± jakie¶ dziwne zawirowania pogodowe... jak sprawdzi³em pogode po raz pierwszy to mia³o byæ ca³y tydzieñ ch³odno a w sobote upa³, potem mówili ¿e ma byæ ca³y czas upa³ a teraz ma byæ ca³y czas upa³ a w sobote bu¿e... dziwne to jakies tongue.gif
postrafiam MEti
Tomic
i tak bedzie skwar nie do wytrzymania i to podczas bitwy a potem sie zachmurzy bigsmile2.gif
watman
teraz spac a o 6.00 wyjazd...
do zobaczenia na polach grunwaldu! smile.gif
AdamS
CYTAT(Wo³czko)
Sztumska, Goñcza, a w zesz³ym roku by³y w Nadreñskiej, "Sl±skiej....w zasadzie to chyba w wiekszo¶ci chor±gwi.

to wiem ze tak bylo ale teraz chyba cos mialo sie zaostrzyc .... dunno.gif crazy.gif
meti
witam
no i jedziemy smile.gif
do zobaczenia na polach
postrafiam MEti
Sauron
To taki ogolny "rzut okiem", co by sie lepiej zapoznac z terenem przed bitwa smile.gif)

http://maps.google.com/maps?q=N+53%C2%B029...62100&t=k&hl=en
Maroslava
Uwaga zas³yszano plotkê, ¿e na tegorocznym Grunwaldzie nie ma prysznicy shocked.gif ...Jedynie udostêpnione w szkole w Stêbarku za op³at± 5z³ face4.gif ...No i jeziorko Mielno pozostaje.... no.gif
The_Fish
Grunwald, grunwald i po grunwaldzie.... icon_sad.gif Ale by³o fantastycznie!! bigsmile2.gif Wielkie dziêki dla Brzarta i Sylwii za to ¿e podo³ali trudowi organizacji potwornego przedsiêwziêcia zwanego Chor±giew Podolska bigsmile2.gif Templarowi za rêkawice ratuj±ce moje paluszki w bitwie, Kamelowi, Ró¿yczce, Denisowi i wszystkim Podolanom za stworzenie GENIALNEJ atmosfery w chor±gwi, No i oczywi¶cie podwójne podziêkowania dla wszystkich walcz±cych, byli¶my mo¿e nieliczni ale pokazali¶my ¦l±zakom jak siê walczy ( no przecie¿ uciekali szczerba.gif ). A propo ¦l±ska - te¿ byli¶cie fantastyczni, tekst "Spychajcie nas, spychajcie, za co wam p³ac±!?" zostanie mi w pamiêci do koñca ¿ycia.
Skoro wazelina zosta³a ju¿ wylana to przejdê do konkretów: jedzenie genialne ( kolejny grunv = kolejna ciê¿ka niestrawno¶æ po uczcie ) wspania³e koncerty i zabawa na nich ( ci±gle mam w g³owie obraz poguj±cego krzy¿aka w p³aszczu szczerba.gif ), atmosfera...Jedynym pocieszeniem dzi¶ jest dla mnie to, ¿e JU¯ ZA ROK spotykamy siê znowu w pe³nym sk³adzie!! bigsmile2.gif A poniewa¿ zosta³em oficjalnym specem od marketingu Podola, to w przysz³ym roku szykujê duuuu¿o podolskich gad¿etów mad.gif Szczegó³y wkrótce...
P.s. Nie moge sie powstrzymaæ: JAK WYSOKO ¦WIECI S£OÑCE??? smile.gif
Morrigan
tak wysoko (??!!) bigsmile2.gif

a tak wogole to z roku na rok podnosi sie poziom i jest co raz mniej mroku
acha pogoda tez byla mroczna bigsmile2.gif przynajmniej przed bitwa bigsmile2.gif
Wiedziemka
UWAGA!!!
W choragwi Pomezanskiej zostaly znalezione klucze z breloczkiem - otwieracz "Specjal" - dokladniej peczek kilku kluczy - dwóch "srebrnych" i jednego "zlotego" na jednym i odwrotna kombinacja na drugim koleczku...

Jestem w ich posiadaniu a znalazca jestem raczej uczciwym tongue.gif
The_Fish
Oj, ma³e sprostowanie- wieeeeelkie dzieki dla Morrigan - sama wiesz za co smile.gif
Z innej beczki: poszukujê zdjêæ które robi³a nam przed bitw± która¶ z mi³ych markietanek bigsmile2.gif i ew. jakiego¶ filmu. Jak kto¶ co¶ wie na ten temat to prosze o odpowied¼ na priv....
Pogoda na bitwie - zacytujê Wielkie S³oñce : "No có¿ ch³opaki, przynajmniej nie jest nam za ciep³o od razu na pocz±tku" szczerba.gif Poza tym pewnie efektownie parowali¶my jak wróci³o do nas s³oneczko devil.gif
Sowa
CHOR¡GIEW POMEZAÑSKA
Zgine³y mi ma³e dzwonki i jeden duzy mosiezny z niebieska bawe³niana wstazk±
jestem go wstanie odkupic,bo to cenna pamiatka !
Zgine³a siekierka metalowa ca³a z plastikow± mroczn± czarn± lan± r±czk± oraz bia³a chusta.
Uczciwego znalazce prosze o kontakt.

Miko³ajowi z naszego bractwa zgine³a przeszywka z zawinietym w nia mieczem.
Przeszywka sznurowana czarno-bia³a a miecz produkcji p³atnerza z Kalisza (nowy).
Piotrkowi zagin± kufel drewniany.
Magdzie zwanej Wiedzma siekiera z raczk± drewnian±.
Monice miska toczona z jasnego drewna. (zawiera wyciecie)

U mnie w domu znajduje sie noz w drewno oprawiony
i dzbanek gliniany.
Chetni oddam tym co przedmioty opisz±.
Z racji tego ze nie pakowa³am sie sama z powodu pobytu w szpitalu
po czasie moge sie zorientowac ze czegos brakuje.
Uczciwych znalazcow prosze o kontakt, napewno sie dogadamy.

Sowa
Harald Hardrade
Pierwszy raz na Grunwaldzie ... z harcerzami ... wiêc raczej mo¿liwo¶ci obserwowania samej bitwy nie mia³em ( tylko 15 by³em angsad.gif ), co najwy¿ej treningi szyku czy starcia. Od strony organizacyjnej jakiego¶ takiego wiêkszego burdelu nie dostrzeg³em ... rozczarowa³em siê natomiast obecno¶ci± czê¶ci jarmarczno- odpustowej gdzie sprzedawano ³uki s³u¿±ce bodaj tylko do smerania face4.gif, plastikowe kajdanki, watê cukrow± i ten ca³y tandetny stuff na odzie¿y rodem ze Stadionu 10 lecia koñcz±c ( by³a te¿ swoista pere³ka ko³o stanowiska Bellony, notabene wkoñcu dosta³em ksi±¿kê o krucjatach której jako¶ we Wrocku znale¼æ nie mog³em, a mianowicie Dark Goth Cyber Shop z odzie¿± no có¿... hmm... dla mnie sado-maso ale przynajmniej z kumplami mieli¶my niez³y ubaw bigsmile2.gif ).
Odno¶nie ¶redniowiecza na Jarmarku nie oby³o siê równie¿ bez zgrzytów jak np.: ³adne trzewiki ale z chamsko gumow± podeszw±, czy te¿ miecze robione "z resora" icon_rolleyes.gif
Spodoba³o mi siê natomiast to ze do osad rycerskich wpuszczani byli ludzie tylko w odopwiednich uniformach , zgdonych z realiami, jak równie¿ gros ludzi chêtnych pomóc raczkuj±cym w tej materii neofitom jak choæby ja...
Mo¿e za rok czy dwa wyst±piê w roli odtwórcy, kto wie ... chyba tylko Pan na Niebiosach

Pzdr.

Je¿eli który¶/które¶ was widzia³o harcerzy i zuchów popylajacych w strojach szkockich ( tak mrocznych ¿e a¿ kole w oczy) niech wie ¿e my Szczep "Breda" nic z tym wspólnego nie mieli¶my szczerba.gif zreszt± w tym roku Wikingów odtwarzali¶my wiêc o co w ogóle chodzi tongue.gif
Spaszatoros
Hejabanana,

Dziêki za wspóln± zabawê, pozdrowienia dla wszystkich z którymi mia³em przyjemno¶æ siê bawiæ. Ogólnie uwa¿am, wyjazd za bardzo udany. Mam wra¿enie, ¿e w tym roku wspó³czynnik mroczno¶ci na prawdê widocznie siê zredukowa, a poziom strojów istotnie siê poprawi³. Co o tym s±dzicie? Na bitwie fajna zabawa, choæ moim zdaniem za du¿o manewrowania, a za ma³o walki.

A teraz mniej ciekawe. Jako, ¿e wieczorne woja¿e by³y nieziemskie, odlotowe, bajeczne i takie, ¿e ho ho, zgubi³o siê co nieco:

1. Latarka MAGLITE z nadrukiem PONSSE

2. Sztylet (krótki nerkowiec) kiepsko zrobiony i niewykoñczony. Jesionowa rêkoje¶æ koloru naturalnego. W skórzanej pochewce koloru br±zowego. Mimo kiepskiego wykonania zale¿y mi na jego powrocie.
thorg21
UWAGA!!! W SOBOTE NA KONCERTACH ZGUBILEM IDENTYFIKATOR Z NUMEREM 1217 I CZARNY SKORZANY TALIZMAN ( TO BARDZO CENNA DLA MNIE PAMIATKA) OBA WISIORKI MIALEM NA SZYI I MUSIALY MI SPASC PODCZAS PLASOW:)smile.gif angsad.gif

obie rzeczy moge odkupic od uczciwego znalazcy (moze ktos u was w choragwiach sie pytal czy ktos nie zgubil takich rzeczy jesli tak i pamietacie kto to byl to prosilbym o kontakt i pomoc)

ps. dla kogos to moze byc tylko skorzany krazek ale dla mnie jest naprawde cenny
claymor
jak wszyscy pisz± ¿e co¶ zgubili to i ja napisze !! angshock.gif choæ nie s±dze ¿eby to co¶ da³o gdzies odpad³ mi bagges z wizerunkiem krzy¿a ¶w je¿ego na tarczy i che³mu garnczkowego nad ni± jest dla mnie do¶æ cenny bo to moja pami±tka z wyprawy do Anglii
Wiszna
no i co ja mam napisac o tegorocznym grunwaldzie byl chyba nawet lepszy niz ostatnitak sobie czytam co pogubiliscie to i ja napisze gdyz da³em dziewczêtom moj ¶wie¿utki cebrzyk na bitwe i nie wróci³ pojemnosc oko³o 3-4 litrów jak by kto¶ go namierzy³ i by³by na tyle uczciwy ze by mi go oddaæ to by³bym bardzo wesó³......
ale i tak jest git
ci co widzieli moje g³upstwa podczas biesiady u pomezañczyków to niech wiedzi± ze nie moge zmyc z siebie zapachu bigosu i wiem ze jad³ jusz go nie bede ........... dunno.gif có¿

narazie chcem sie wyspac i ciesze sie z miêkiego ³ó¿ka i skarpetek nieprzyklejonych do stopy ........
ide spaæ dobranoc ... bum.gif
meti
witam
CYTAT
Na bitwie fajna zabawa, choæ moim zdaniem za du¿o manewrowania, a za ma³o walki.

w pe³ni siê zgadzam... nic by im siê nie sta³o gdyby pozwolili nam pot³uc siê te 10 min na starcie d³u¿ej bigsmile2.gif a cywile mieli by wiêkszy ubaw icon_wink.gif
postrafiam MEti
Ka¶
Chyba mam troszkê powa¿niejszy problem - zginê³a mi komórka, Siemens SL45i.. Uczciwego znalazcê proszê o kontakt...
A poza tym zgubi³am jeszcze gliniany gwizdek od uroczego pana Bia³orusina, ale podejrzewam, ¿e zosta³ rozniesiony w drobny mak podczas pogo przy scenie (tak przy okazji, rozwali³ mnie widok poguj±cego Krzy¿aka smile.gif ).
Ale ciii, to wielka tajemnica, i mnie (nas) tam w ogóle nie by³o ;)
Hassan
Kilka fotek (autork± serii z bitwy jest Dorota z Routier)
http://image.inpu.net/grunwald_2005
Wezyr
Dla ³uczników z chor±gwi bartosz proszê siê znajdywaæ na zdjêciu i odpisywaæ wskazuj±c swoj± skromn± osobê narki zdjêcie jest na http://www.freha.pl/index.php?showtopic=7957
Micha³ Templarem zwany
Hassan ,Routiers

A tak w ogóle to dziêki wszystkim za tegoroczny grunwald!!!!

Pozdrawiam
panzersoldat
Dziêkujê ch³opakom z nad Renu za przy³±czeni mnie do oddzia³u oraz pokazania co to jest ¯urek (tak to siê nazywa³o?). Dziêkujê szefowi mojej dru¿yny za to, ¿e ze mn± wytrzyma³ i sympatycznemu panu co prowadzi³ warsztaty prochowe.

Jak dla mnie organizatorzy spisali siê ca³kiem nie¼le, a ewentualne braki przys³oni³o darmowe piwo.

Jednym s³owem: by³o wystrza³owo.
Je¿eli kto¶ ma zdjêcia hakowników, to czy mog³by zarzuci¶, ewentualnie wys³aæ.

Aha, zapomnia³bym, nie wiecie mo¿e czy kto¶ filmowa³ bitwê?
Milu¶
Grunwald by³ zajebisty jak co roku w Mazowieckiej :]

co do filmu jest szansa, i¿ taki mieæ bêdziemy, wszystko zale¿y od dobrej woli pewnego pana :-)

Pozdrawiam
Zik z Amiru
Panzersoldat - ja filmowa³em bitwê dla W³ochów - stara³em siê choæ na chwilê wszystkie starcia uj±æ. Wkrótce maj± mi przys³aæ kopiê filmu, a ja postaram siê wrzuciæ to na kr±¿ki CD.
Co do rzeczy zaginionych to mnie osobi¶cie nic nie zginê³o ale wiem ¿e Manuel z Cavalieri di Ranaan zgubi³ w okolicy swojego namiotu sztylecik z damastu który w zesz³ym roku kupi³ wiêc je¶li kto¶ co¶ takiego znalaz³ to w obozie chor±gwi Wielkiego Mistrza to proszê w ich imieniu o kontakt na whiteknight@fastwebnet.it w jêzyku angielskim (lub oczywi¶cie w³oskim jak kto¶ zna).. smile.gif
Ogólnie poza paroma incydentami z pewnymi osobami moro.gif to tegoroczny Grunwald by³ wspania³y.
A teraz pare podziêkowañ:
Po pierwsze dziêkujê Tobie Aniu za to ¿e sprawi³a¶ ¿e ten Grunwald by³ udany mimo tak przykrych dla mnie zdarzeñ, a jednocze¶nie mam nadziejê ¿e wybaczysz ¿e koniec koñców to ja zapocz±tkowa³em to co tak ¼le siê potem skoñczy³o...
Dziêkujê Rycerzom z Ranaan za to ¿e zawsze na nich mog³em liczyæ.
Dziêkujê wszystkim za brawa jakie dostali¶my z kole¿ankami za swe potêpieñcze wycia na estradzie ovation.gif usmieszek_02.gif (które w zamierzeniu mia³y byæ ¶piewem - niemniej nikt ju¿ nie zarzuci mi ¿e KRR nie dba o znajomo¶æ pie¶ni w¶ród rycerstwa hehehe.gif ).
Dziêkujê Chor±gwi Nadreñskiej -"¿ywi± i (czasem) broni±" respekt.gif
Dziêkujê ostatniej (w kolejno¶ci wystêpowania) grupie z sobotnich pokazów fireshow za ass.gif co skutecznie rozweseli³o publikê yes.gif (no i gratulujê odwagi cool.gif
Je¶li kogo¶ pomin±³em to serdecznie przepraszam i do zobaczenia za rok!!
Marcin Waszkielis
Grunwald jak zwykle grunwaldowy. By³o milu¶ko. A jeszcze milej by by³o gdyby kto¶ odnalaz³ i odda³ mi kufelek br±zowy o poj. oko³o 0,5l i nieco chamsko zrobiony i brudny no¿yk w drewnianej, rêkoje¶ci z miedzianymi nitami.
TomaszW
oj smerfnie bylo smile.gif
dziekuje piknie wszystkim, ktorzy przylozyli choc palec do mojego tam znalezienia sie smile.gif
Bawilem sie swietnie. choc zawsze sie znajdzie lista rzeczy do przyczepienia - bylo git smile.gif

Mi sie wyjatkowo udalo nic nie zgubic tongue.gif .

Dziekuje serdecznie wszystkim, z ktorymi mialem okazie bawic sie przez te pare dni i do zobaczenia najpozniej za rok smile.gif

pozdrawiam
mlody
wajt_rabit
Na wstêpie chcia³ bym wszystkim podziekowaæ za fajn± zabawê <mój pierwszy Grunwald> by³o naprawde super. tongue.gif
dziekuje Chor±gwi Podolskie za mi³e przyjêcie.

TAK WYSOKO ¦WIECI S£OÑCE !!!!!!!!! yes.gif
Kakofoniks
no to ja sobie tez nie odpuszcze - kurna zginelo mi robe, zielone z czarna podszewka, bez guzików z wycieciami w rekawach... Jak ktos je znalazl to prosze o kontakt bo mnie Wanka zabije jak sie dowie ze zgubilem jej robote... shocked.gif

Ja tam dziekowac nie bede bo bym tu musial liste na dwie strony zrobic wiec dla odmiany bede prosil o wybaczenie...

Otóz blagam pokornie wszystkie dziewczyny ktore beszczelnie podrywalem o wybaczenie.... jestem zly i paskudny i obiecuje ze sie poprawie...i w przyszlym roku bede je podrywal jeszcze bardziej i beszczelniej... tongue.gif

I jeszcze musze w imieniu Chrisa przeprosic dziewczyne ktora jak slyszalem podczas pokazu ogniowego dostala koncowka bata po twarzy, mam nadzieje ze nic zlego na twarzy nie zostalo. Chris juz dostal za to straszna bure, stawiamy przy najblizszej okazji flaszeczke a ja osobiscie wycaluje to miejsce w ramach rekompensaty. Mam nadzieje ze zdajecie sobie sprawe ze podczas strzelania przy ludziach non stop staramy sie kontrolowac odleglosc od was, ale jak sie ktos przesunie szybko to w zamieszaniu sie moze cos takiego wydazyc... zwykly wypadek przy pracy... jeszcze raz przepraszamy.

Milo bylo, Wasek dal czadu z organizacja naszej choragwi, zarcie bylo super, i zal bylo wyjezdzac mimo ze jakos ten grunwald szalu nie robil, ale to glownie dla tego ze zamiast sie szwendac po obozach, pic z przyjaciolmi i podrywac panny musialem plesc bat na zamowienie icon_cry.gif Ale coz bywa, odbije sobie na Wolinie bum.gif

Cyku pyku i rududu
calusy dla Kini i Visenny
ide spac

papa
Reyki
Jeszcze tak dobrze sie nie bawi³em na Grunwaldzie.

Chcia³bym podziêkowaæ wszystkim mieszkañcom Chor±gwii ¶w.Jerzego za stworzenie najleprzego jak do tej pory klimatu w obozie.
Chcia³bym równie¿ pogratulowaæ wszystkim uczestnikom turnieju bojowego(zw³aszcza zwyciêzcom).
Mam malutkie pytanie.Za co ja w³a¶ciwie dosta³em wyró¿nienie od Trybuny Serc?Bo ilo¶æ promili we krwi nie pozwala mi na doj¶cie do jakiej¶ sensownej odpowiedzi. crazy.gif

Muszê podziêkowaæ w tym miejscu rycerzom Nadreñskim za "obchód przez £odwigowo"(przez to spó¼ni³em siê na wartê i stan±³em przed Trybun± Serc bez gaci icon_redface.gif icon_redface.gif ).
No i muszê jeszcze podziêkowac nadreñczykom za odbicie mojaj "Ha³aba³dy" z r±k opryszków którzy to w dzieñ mojej warty strasznie mnie os³abili i korzystaj±c z chwili mojej s³abo¶ci ukradli mi broñ.

Jednak Krzy¿ak potrafi byæ dobrym rycerzem.

Chcia³bym podziêkowaæ kobietom za ich brak w momentach kiedy by³y najbardziej potrzebne( nie mówiê tu o bitwie bo na niej sprawi³y siê ¶wietnie).

Oczywi¶cie wielkie podziêkowania dla Macieja (naszego cudownego dowódcy) za to ,¿e by³ wyrozumia³y.

Pozdrowienia dla Chor±gwii ks.Siemowita bez której nocne zabawy przy ognisku by³y by smutne.

Pozdrowienia dla Bractwa Excalibur i ich zaopatrzeniowca (ech te BYX-y).

Pozdrowienia dla Chor±gwii ¦l±skiej,a w szczególno¶ci dla OBR i sp.

Pozdrowienia dla Chor±gwii Podolskiej (pyszne jedzonko).

Chwa³a zwyciê¿onym i S³awa zwyciêzcom!!

W podje¼dzie krzy¿ackim po ataku na ten podjazd zosta³a tam moja "jedynka",by³ to stary ostro zu¿yty "Bytom" z szara owijk± na rêkoje¶ci.Miecz o wielkiej warto¶ci sentymentalnej (ma juz z 5-6 lat).
Ciwun
Witam!

Link prowadz±cy do galerii zdjêæ z ³ucznikami "Cromaca" w chwili wymarszu do inscenizacji
http://www.relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=2023

Pozdrowienia
Maciej Reihl
CYTAT(Janusz (vel Kakofoniks))
no to ja sobie tez nie odpuszcze - kurna zginelo mi robe, zielone z czarna podszewka, bez guzików z wycieciami w rekawach... Jak ktos je znalazl to prosze o kontakt bo mnie Wanka zabije jak sie dowie ze  zgubilem jej robote...  8-O  

W niedzielê kto¶ (nie pomnê kto) chodzi³ i szuka³ w³a¶ciciela takiej w³a¶nie robe. Rêkaw mia³a zapackany woskiem. Ostro by³o co ? bigsmile2.gif
Znalazca obiecywa³ dac og³oszenie na FREHA.

Pozdrawiam.
Maciek.
Callista
Tak juz napisalam na prv zielone robe jest wlasnie u Nivelisa, czyli takze u mnie:P
A jezeli chodzi o Grunwald.. ehh 2 tygodnie minelo tak szybko.. Na poczatku klimat kameralny, ale z dnia na dzien coraz wiecej kochanych ludzi przyjezdzalo. Bawilam sie cudownie. Nasza karczma chyba podbila serca wielu osob, bo co noc musialam dluzej siedziec ( nie ma jak postawic namiot zaraz obok karczmy:PPPP)
Dziekuje wszystkim bardzo za swietna zabawe. Szczegolnie pozdrawiam oczywiscie moja choragiew podolska ( jacy jestesmy?? opaleni!!!! ) ale takze oczywiscie Choragiew Sola, gdzie pare razy swietnie sie bawilam.
Sw. Jerzego za zorganizowanie warsztatow tanecznych blinkie.gif
A takze wszystkich innych bez ktorych ten Grunwald nie bylby taki niesamowity. To byl moj 4 wyjazd i powiem szczerze najlepszy.
Buziaczki dla wszystkich i mam nadzieje do zobaczenia na wojnie stuletniej.
Maciej Reihl
CYTAT(Callista)
Tak juz napisalam na prv zielone robe jest wlasnie u Nivelisa, czyli takze u mnie:P  
.

Najmocniej przepraszam, ¿e nie pozna³em. icon_redface.gif Amok pakowania bambetli, syndrom dnia poprzedniego, no i za ma³o czasu spêdzonego w Podolskiej (czego najbardziej ¿al...).

Pozdrawiam.
Maciek.
Smok Migu¶
Pozdrowionka dla starych i nowych znajomych :D Bylo super, mam nadzieje, ze wszyscy beda pamietac, kto im w oczy migal :D
Szczegolne podziekowania dla Sola i jego calej Choragwi, zwlaszcza dla pieknych pan, ktore wypelnialy jego oboz :D (a w szczegolnosci dla Goni, Tuni, Krasnala, Oli, Zuczka, Rybenki, Krolika, Asi i wszystkich innych, ktorych imion nie zapamietalem).
Dziekuje tez za zaproszenie na pyszna uczte, ciasteczke byly niesamowite.

Pozdrowienia dla eRe, ktora znow udowodnila, ze jest 100% kobieta :D

Pozdrowienia dla lucznikow, ktorym i tym razem nie udalo sie mnie zabic :D a bardzo sie starali.

Fotki wrzuce, sami wiecie kiedy :D

A tu troche fotek nie moich :D

http://serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,3507...824442.html?x=0
Jakub T. Pr±dzyñski
CYTAT
A co tam robili Indianie. Posi³ki litewskie przez Cie¶ninê Beringa?
Assassin
Witam
To bl moj pierwszy grunwald, byl wspanialy i mam nadzieje ze kolejne beda juz tylko lepsze( oczywiscie jesli sie da)
Ludzie byli cudowni, szkoda ze z wiekszoscia spotkam sie dopiero za rok :( Bylo po prostu wspaniale.

Mam jeszcze jedno ogloszenie:
Zgubilem zegarek, najprawdopodobnije gdzies przy rynnach. Zegarek jest wskazowkowy na skorzanym pasku, biala tarcza i zlote wskazowki, firmy niestety nie pamietam. Milo bybylo aby sie znalaz, gotowy jestem go nawet okupic.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i dziekuje za tak wspaniala impreze
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.