Có¿, jako cz³onek Mazowieckiej moge powiedzieæ, ¿e ludzie wspierali i pomagali BRE jak mogli. O lojalno¶ci cz³onków owego bractwa mówiæ mo¿na spêdziwszy z nimi trochê wiêcej czasu. Ja bawi³em siê wy¶mienicie z ca³± Chor±gwi±, równie¿ z BRE. Dziêki za sprzêt, ch³opaki! Wiêcej mówiæ mi nie wypada, fakt faktem nie jest to mój spór. Co do kwestii tego, który zas³ab³- nie wydaje mi siê, by to, ¿e go¶æ zemdla³ przed bitw± by³o czym¶ smiesznym...My¶lê, ¿e cz³onkowie Mazowieckiej byli, s± i bêd± ze sob± po³±czeni - "A niech siê czepiaj±". Do zobaczenia za rok, ludziska, cokolwiek mia³o by siê stac!
Orzech
Witam!!
Chcialam podziekowac wszystkim obecnym na naszych warsztatach!
Mam nadzieje, ze sie Wam podobalo i skorzystaliscie w pelni mimo trudnych warunkow (goracej temperatury,ale nei z naszego poowdu i dziur pod nogami
) Bardzo milo bylo Was poznac i tanczylo nam sie z Wami rownie super!
Ponadto: - baaardzo gorace pozdrowienia dla Macka i Patrycji za przygarniecie nas pod swoje skrzydla!
Bawilismy sie swietnie w Waszym towarzystwie i oby czesciej
Szkoda,ze niektorzy od Was nie chcieli skorzystac z warsztatow, ale zapraszamy serdecznie na nasze treningi!!
- pozdrowionka dla wszystkich obecnych w Choragwii sw. Jerzego
- pozdrowionka oczywiscie dla Zukowej
i reszty sabatu za urozmaicanie wieczorow i wspolne smiechy
- dla Artura za mile spotkanie i pogaduchy
- dla clej reszty, ktorej z imienia nie bede wymieniac,ale wiecie,ze to o Was chodzi
- oraz za mily niedzielny i niezapomniany poranek!
p.s. Pytania o muze z warsztatow, czy pomoc w rozczytaniu rozpisek slijcie na adres mailowy naszego zespolu i zycze wam milego tancowania a my pomyslimy o warsztatach za rok jak nadal bedziecie chetni:>
Ja bawi³em siê z BRE przez kilka nocy i mogê powiedzieæ ¿e s± naprawdê fajnymi lud¼mi(mo¿e nie znam wszystkich).
Bardzo ¿a³uje ¿e "wylecieli" tacy ludzie jak Ludka,Jarzyn czy Gacek (nie bêde wymienia³ wszystkich bo ten post by³by baaardzo d³ugi).
Strzasznie ich polubi³em i chod¼ jestem z innej Chor±gwii (¶w.Jerzy) to bardzo mi³o spêdza³em z nimi czas.
Mam nadzieje ¿e sytuacja jako¶ sie wyprostuje i je¶li nie ca³e BRE to przynajmniej czê¶æ bêdzie mog³a za rok normalnie braæ udzia³ w Inscenizacji.
Obie strony musz± tylko wykazaæ odrobinê chêci i zdrowego rozs±dku.
Tu ju¿ zaczyna siê polityka w która ja nie chcê siê zag³êbiaæ.
Poza tym nie chce stawiaæ siê po ¿adnej stronie(ani organizatorów,ani BRE) poniewa¿ obie szanuje i ceniê za w³asne zdanie.
Pozdrawiam wszystkich.
P.S Ja w warsztatach niestety nie mog³em brac udzia³u gdy¿ w obozie mieli¶my duuu¿o pracy.Ale mo¿e za rok.Kto to wie.
Dobra, te podziêkowania itp, to jedno (ja mogê podziêkowaæ wszystkim którzy siê ze mn± dobrze bawili w nocy z pi±tku na sobotê :D a tak¿e w ka¿dym inny mo¿liwym czasie) ale ja przede wszytki przy³±czam siê do klubu ludzi poszukuj±cych czego¶ zaginionego - najprawdopodobniej w rzeczonym czasie (noc z pi±tku na sobotê) zagin±³ najprawdopodobniej u nas w chor±gwi (Wallenrod) szary filcowy kapelusik (k³aczasty, ma³e rondo, badges), szukam uczciwego znalazcy, obiecuje piwko, a nawet miodek, bo kapelusik nie by³ mój i BARDZO mi zale¿y na jego odzyskaniu.
Pozdrawiam
Kori
LUDZIE!!!! Przestañcie ju¿ zachwalaæ ten ca³y Grunwald!!! Impreza na pewno by³a beznadizejna! Nie muszê chyba dodawaæ ¿e mam tak± nadziejê bo mnie tam nie by³o
A na powa¿nie
Bardzo siê cieszê, ¿e impreza odbrze wysz³a i mi³ym zaskoczeniem by³a dla mnei informacja w TV ¿e nie by³o rannych
Ale to bardzo dobrze, znaczy ¿e uczestnicy dorastaj± do bezpiecznej zabawy:)
Pozdrawiam przede wszystkim ca³± SYMPATYCZN¡ MAZOWIECK¡ do której niestety nie dojecha³em:( Wspó³czucie dla Excaliburaczków, no có¿ i tak wsyzscy razem jeste¶my the best:) Pozdrawiam te¿ wsyzstkich innych uczestników którzy mnie nie przekln± za sam fakt, ze indentyfikujê siê z Mordorem:)
Za rok na pewno jestem!!!!!!
Uczestnicy dorastaja do bezpiecznej zabawy?
Ja sadze, ze po prostu wszyscy ledwo sie na nogach z upalu trzymali i nie mieli sily sie bic.
W politykê siê wci±gn±æ nie dam.
Rafale jako ¿e¶ m³ody i nieobyty, to pozostaje mi czekaæ i patrzeæ, kiedy nauczysz siê obiektywizmu w patrzeniu.
Szczere i serdeczne podziêkowania dla Artura Koczkowskiego, jego bractwa oraz ogólnej atmosfery wokó³ jego chor±gwi, gdy¿ dokonali niemo¿liwego: Zjednoczyli wszystkich pozosta³ych. Sam siê zastanawiam, kogo nie bêd± lubiæ za rok, jak Artura zabraknie.
Co do reszty, na moj± wyci±gniêt± rêkê us³ysza³em i¿ "nie mamy o czym rozmawiaæ".
S³usznie, Arturze, nie mamy.
Mam nadziejê, ¿e ogl±daæ siê równie¿ nie bêdziemy musieli, co powinno dobrze wp³yn±æ na samopoczucie obydwu stron.
¯al tylko tych ch³opaków, co to u ciebie s± i nawet nie do koñca wiedz±, dlaczego zostali wyl±czeni z Grunwaldu.
Prawda jest równie smutna jak prosta. Masz, Arturze, wizjê zabawy odmienn± od wszystkich pozosta³ych chor±gwi grunwaldzkich. ¯yczê ci zatem, by¶ realizowa³ swoj± wizjê dalej. Z dala od tych, którzy twojej zabawy nie rozumiej± i zrozumieæ nie chc±, a do których ja siê zaliczam.
CYTAT
600 lat temu klimat by³ prawie o 10 stopni Celsjusza ch³odniejszy. No i zreszt± nie zawsze da siê uzyskaæ pe³n± zgodno¶æ z histori±...
Serio... A na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Usuniêty. Dam sobie spokój z t± rozmow±.
Haj!
No niestety muszê zmartwiæ tych co nie byli. Od jaki¶ czterech lat ten Grunwald by³ naprawdê najlepszy. Nawet mia³em w planach nie jechaæ na imprezê która podupada, a tu proszê... Wskrzeszenie! Brawo dla organizatorów!
I pozdrawiam wszystkich których spotka³em, których chcia³em spotkaæ i którzy chcieli mnie spotkaæ.
Pa
Ca³kiem off topic
Rafale
Mo¿e nie powinnam siê wcinaæ... ale jesli masz rzeczywiscie 16 lat to stwierdzenie "troche w zyciu powalczylem" jest lekko polsmieszne. Na Grunwie z pewnoscia nie powinienes walczyc ani razu. Jesli na innych imprezach Cie dopuszczono do bitwy to... szkoda mi Twoich rodzicow/opiekunow...:> Specyfika Grunwaldu jest calkiem inna niz ka¿dego z turniejów, jakie sie odbywaj± w ca³ej Polsce i nikt tego z pewno¶ci± nie zakwestionuje. Spêd¼ 2 tygodnie na Grunwie buduj±c oboz, niedosypiaj i niedojadaj, potem ubierz blachy i id¼ na pole. Proponujê Ci, choæ raz, po doj¶ciu w zdrowiu do pe³noletno¶ci zaj±æ siê organizowaniem jakiej¶ czê¶ci turnieju [bojówki, zaopatrzenia, cateringu], chor±gwii lub nawet ca³ego turnieju [i tu pe³en rizpekt dla Wasenroda], a wtedy...wtedy zrozumiesz co to znaczy byæ organizatorem. I dlatego nale¿± siê uk³ony i podziêkowania panu Krzysztofowi Góreckiemu.
eRe
Witam!
Nizaluje ze bylem tam.
Dzieki ch Sw.Jierzy za Waszo kompanie, dzieki wszyskim kogo spotkalem, lub nie!!!
Anijak niesdazylem z soboty znajscz swojego kaptura (hood). Ciemno zieliony, obszyty ciemna skora. Na dolu ma skorzane zebki. Jiesli ktosz znalazl - dajcie znac. Z gory dziekuje!
Pozdrawiam!
CYTAT(yavana)
mam jeszcze pytanie: gdzie mo¿na zdobyæ p³ytkê zespo³u graj±cego w czasie uczty? prosi³abym tak¿e o nazwê tej¿e grupy, gdy¿ by³am wyj±tkowo poruszona ich muzyk± i czujê g³êbok± potrzebê odtworzenia jej sobie w moim domku :devil:
Przed Shanonami gral Odpust Zupelny. Jesli ich masz na mysli, to ich jak na razie jedyna plytke ma i rozprowadza Przemek Rey. Jesli jestes zainteresowana, to daj znac na priva.
Tak czytam o pogubionych rzeczach i przypomina mi sie rozmowa z obozu Sola przy okazji: A czyja to lyzka? Konkluzja byla taka, ze nie ma nic prostszego niz podpisac drewno, a w przypadku ciuchow wszyc metke z namiarami itp. Sam tak zrobie ze swoimi rzeczami i innym "roztargnionym" polecam
A przy okazji, na uczcie posialem drewniany kufel, oczywiscie nie podpisany
Witam!
jasne, ze bylo piekne, tak piekne, ze na odprawie dowodcow po bitwie miecznik nie zrezygnowal ze swojej funkcji bo zarzucono mu, ze nie chcial wpuscic na bitwe twoich kumpli ze wzgledow personalnych. Jasne, ze bylo piekne a bedzie jeszcze piekniej.
nie zapominaj, ze precedens zostal i kazdego moze to spotkac, moze stracic choragiew przed bitwa. Ja sie cieszylabym gdyby
artur zostal zdjety w innych okolicznosciach to ogromna ulga nie byc dowodca choragwii, niestety stalo sie jak sie stalo ale i tak pokazal, ze jest prawdziwym dowodca.
chlopakom od nas mowiles, ze ich przyjmiesz co od razu zmieni ich status bo z bezpiecnych stana sie bezpiecznymi, bo jesli ktos nie wie to to, ze grupa stanowi zagrozenie blizej nie sprecyzowane bylo powodem nie dopuszczenia nas do bitwy i usuniecia z imprezy i nawet ich pod kapturek przytulales twierdzac, ze wszystkich z
excalibura zrzeszasz pod swoimi skrzydlami.
a kto ich tam wyslal pomysl przeciez ja czy artur nie moglam pojsc coby sie z taba napic i o twoich planach pogadac .
nie pisze tego do ciebie innych dowodcow choragwii czy organizatorow imprezy. tylko do ludzi z bractw, zeby pamietali, ze personalne rozgrywki na szczeblu dowodczym moga tez kiedys udezyc w nich, w szeregowychb czlonkow bractw i zepsuc im wakacje czy urlopy tych ktorzy sie bawia w ruch bo maja jakies idealy, bo chca odwarzac historie, bawic sie na imprezach.
CYTAT
Cytat:
600 lat temu klimat by³ prawie o 10 stopni Celsjusza ch³odniejszy. No i zreszt± nie zawsze da siê uzyskaæ pe³n± zgodno¶æ z histori±...
Odpowied¼:
Z wykopalisk mo¿e? Wiesz, jest co¶ takiego jak wiercenia w czapach lodowych na biegunach. Tam naukowcy odnajduj± dane jaka pogoda by³e nawet tysi±ce lat temu, a nie jakie¶ marne 600. Przegl±d s³ojów w drewnie zachowanym w konstrukcjach tez mo¿e o tym ¶wiadczyæ. Poza tym znana jest historia o tym jak pewnej zimy zamarzn±³ Ba³tyk i do Szwecji je¿d¿ono saniami, a na lodzie sta³a karczma.
Nauka to potêga.
CYTAT(Ludka)
Witam!
chlopakom od nas mowiles, ze ich przyjmiesz co od razu zmieni ich status bo z bezpiecnych stana sie bezpiecznymi, bo jesli ktos nie wie to to, ze grupa stanowi zagrozenie blizej nie sprecyzowane bylo powodem nie dopuszczenia nas do bitwy i usuniecia z imprezy i nawet ich pod kapturek przytulales twierdzac, ze wszystkich z
excalibura zrzeszasz pod swoimi skrzydlami.
.
Dziewczyno w tym roku w Wallenrodzie by³o chyba kilkana¶cie grup postexcaliburowskich moze wiecej
a mo¿e
¯ADNA
. Ludka co ty mówisz przecie¿ hja nikogo z excalibura nie zrzeszam. Nigdy nie mialm zadnej grupy pod skrzyd³ami jak to ty nazywasz. uwierz mi ja mam co robic.
Pamiêtaj do Wallenroda nie wchodzi sie po znajomo¶ci tylko decyduj± kwesttie sprzeto- tekstylno - obozowe. Ka¿da grupa ma otwarta drogê tyle ze musi najpier reprezentiowac wysoki poziom a pó¼niej mozemy pogadac o do³±czeniu.
To tyle w tej sprawie
pozdrawiam
Wasek
Ps. Sprawa niedopszczenia mieczy to kwestia inna która zosta³a przeduskutowana po bitwie na zebraniu doódców i wyja¶niona.
Wielkie dziêki dla wszystkich wspó³mieszkañców Choragwi Wallenroda za to ¿e tak mi³o siê nam razem mieszka³o i bawi³o. Projekt okaza³ siê sukcesem. Udana atmosfera dziêki fajnym ludziom o podobnym podej¶ciu.Bardzo ¿a³ujê, ¿e musia³am siedzieæ w pracy i nie mog³am przebalowac z wami ca³ego tygodnia. Ale dziêki, ¿e w piatek i sobotê dostarczyliscie mi tylu wra¿eñ ;)
-Specjalne buziaczki dla moich mê¿czyzn z 4miasta za to, ¿e o mnie tak dbaja
choæ wcale tak± s³ab± kobietk± nie jestem (sama da³abym rade z³o¿yc ten namiot
)
-wszystkim znajomym za nieprzespane noce i ¶wietn± zabawê
-Tuni i Cormacowi za rozmowy i wspólne picie pysznego winka
-Gosi za nasza wielk± wyprawê
Je¶³i moj± wcze¶niejsz± wypowiedzi± kogos urazilem to z ca³ego serca przepraszam.
Mog³o to byæ na skutek nie znania przeze mnie ca³ej sytuacji.
Tak wiêc jeszcze raz przepraszam.
Dziêkuje Panu Jackowi Szymañskiemu za wyja¶nienie niektórych kwestii.
Pozdrawiam.
Witam !
O to kilka zdjêæ z Grunwaldu (przepraszam za ich jako¶ ale takie mam wymagania na serwerze ) ¯ycze mi³ego og³adania. Pozdrawia Ksero
http://pub3.bravenet.com/photocenter/album...968&album=29816
http://pub22.bravenet.com/photocenter/albu...221&album=27224
Grunwald jak Grunwald, jak dla mnie niczym szczegolnym sie nie wyroznial.
Grunt, ze mozna bylo pogadac ze znajomymi z innych stron Polski.
A na nastepnym Grunwaldzie to chyba wiecej czasu spedze nad jeziorem niz w obozie.
UWAGA
Niestety zgubilem nozyk. Niewielki, w brazowej twardej pochewce. Bardzo mi zalezy na odzyskaniu go.
Przewiduje nagrode.
Pozdrawiam
WR
Aj jeszcze podziêkowania za zaproszenie na imprezê w chor±gwi WM w sobotni± noc, i za k±cik humoru Hardcore'owego
Witam,
To te¿ by³ mój pierwszy Grunwald i bawi³em siê wspaniale. Dziêkuje ca³ej chor±gwi Wallenroda za permanentn± go¶cinê ;D
Wszystkim fajterom za wspania³e spary i komplementy w stylu "Jeste¶ na amfie?" albo "Znajd¼ sobie dziewczynê ..."
Pozna³em wielu ciekawych ludzi, chocia¿ to tylko promil z tych których chcia³bym poznaæ. Jeszcze raz dziêkuje.
- Na o¶ce wszyscy s± happy Watman.
CYTAT(Butcher*)
Mam pytanie mo¿e kto¶ ma albo wie gdzie mo¿na znale¶æ relaciê Video z drunWaldu :)
tu jest chwila:
http://wydarzenia.wp.pl/kat,33322,wid,7635...,wiadomosc.html
Bomba!!! By³em w TV!!!
Parmezañska rulez !!!
Ciekawe sa roznice w ilosci widzow :D od 60 przez 85 do 105 tysiecy :D Niezly rozrzut, ciekawa jak to policzyli.
Ja te¿ by³am w telewizji
To by³ pierwszy Grunwald w moim ¿yciu, ale zapewne nie ostatni
Ogromne podziêkowania i pozdrowienia dla ca³ej Smoczej Kompanii, jak i dla wszystkich mieszkañców wspania³ego, maleñkiego kilkunastoosobowego namiotu
, zw³aszcza dla Kenny za jej "Wie¶niary", które nieodmiennie doprowadza³y mnie do niezdrowego rechotu
A w ca³ej imprezie najbardziej przeszkadza³y mi.... kluczyki
http://www.bractwostce.za.pl/glowna.php?id...leria-grunw2005 - trochê fotek, zw³aszcza z wspania³ego fire-show
CYTAT(Smok Migu¶)
Tak czytam o pogubionych rzeczach i przypomina mi sie rozmowa z obozu Sola przy okazji: A czyja to lyzka? Konkluzja byla taka, ze nie ma nic prostszego niz podpisac drewno, a w przypadku ciuchow wszyc metke z namiarami itp. Sam tak zrobie ze swoimi rzeczami i innym "roztargnionym" polecam
Rozwi±zanie jest dobre dla rzeczy, które zaginê³y z winy w³a¶ciciela (jego zaniedbania), ale co z z tymi, które zniknê³y z przed w³asnego namiotu. My z Sauronem po odej¶ciu od sto³u "po uczcie" zadbali¶my o to, ¿eby nic nam nie zginê³o i zabrali¶my wszystklie rzeczy do namiotu, a na stoliku przed nim zostawili¶my tylko kufel (bo by³ jeszcze z sokiem) i latarenke. Kiedy wrócili¶my spaæ ju¿ ich nie by³o. Same na spacerek nie posz³y
Latarenka jest charakterystyczna (w za³±czniku zdjêcie) i wszêdzie j± rozpoznam (szczególnie, ¿e jest przerobiona w³asnorêcznie przez Saurona), z kuflem jest gorzej, bo pewnie jest ich du¿o wiêcej - zrobiony by³ z jednego kawa³ka drewna (chyba bukowego, do po³owy okorowany) - z piecz±tka Jana D±browskiego (jak znajdê zdjêcie to jeszcze podrzucê). Jakby kto¶ siê jednak natkn±³ na które¶ z nich o w±tpliwym pochodzeniu to bêdê bardzo wdziêczna za kontakt.
A tak przy okazji jak ju¿ wszyscy wszystkim dziêkuj±, to i ja siê krótko do³±czê. Szczególne podziekowania dla Macka za mi³e przyjêcie w obozie
(mi³o Ciê by³o znowu zobaczyæ) wszystkim obozowiczom ze ¶w Jerzego i tym z którymi sie bawilismy co noc (Podolska, Siemowita, Nadreñska i Goñcza) a ¿e nie sposób ich wszystkich z osobna wymieniæ, wiêc nie bêdê
A ode mnie osobi¶cie dla Saurona, ¿e tam ze mn± by³ i mnie znosi³
Pozdrawiam
Iga
CYTAT(vroobell)
CYTAT
Cytat:
Odpowied¼:
Z wykopalisk mo¿e? Wiesz, jest co¶ takiego jak wiercenia w czapach lodowych na biegunach. Tam naukowcy odnajduj± dane jaka pogoda by³e nawet tysi±ce lat temu, a nie jakie¶ marne 600. Przegl±d s³ojów w drewnie zachowanym w konstrukcjach tez mo¿e o tym ¶wiadczyæ. Poza tym znana jest historia o tym jak pewnej zimy zamarzn±³ Ba³tyk i do Szwecji je¿d¿ono saniami, a na lodzie sta³a karczma.
Nauka to potêga.
Co ty nie powiesz, wypada mi spytaæ co to takiego wykopaliska. Ja nie o tysiacach lat tylko konkretnie 600 lat temu, czy jest na to potwierdzenie iz w 1410 by³o latem zimniej ni¿ w 2005. bo ta karczma na lodzie to raczej nie wtedy. A ostrzejszy klimat nie znaczy jednoczesnie ¿e s± ch³odne lata. Bo jak zwiêkszysz rozpieto¶æ temperatur to ¶rednio jest ta sama temperatura. A co powiesz na fakt gremialnej hodowli winoro¶li w Europie powy¿ej Alp?
WITAM
Nic nie zgubi³em (chyba), a nie chcê zanudzaæ czytajacych pozdrowieniami dla znajomych - wszyscy wiecie o kogo chodzi- w³a¶nie tak
1.impreza super- wielkie dzieki dla organizatorów, szcunek za naprawdê ogromn± robotê
2.postulat sprzed kilku postów (przepraszam nie pamietam od kogo), o obozie historycznym -keine grenzen-warty przedyskutowania
3. bez personaliów ale o czym my mówimy- BITWA??? to inscenizacja a nie bitwa i mierzi mnie jak kto¶ narzeka ¿e by³o s³abo bo siê nie potrzaska³ na tym grunwaldzie panowie rymcerze od trzaskania to jest turniej bojowy albo bohurt
3. bohurt - ja wiem ¿e nikt nie chce wzi±æ za to odpowiedzialno¶ci ale zróbmy przed nim jak±¶ kontrolê sprzêtu ochronnego, pikowañców itp a przedewszystkim niech to bêdziew koñcu wcze¶niej.....
a na koniec powiem tylko ¿e od nas ka¿dego zale¿y jak ta imperaz wygl±da i jak wygl±daæ bêdzie..dziêki za wysi³ki w³o¿one przez tych którym siê chcia³o...
rabarbar
CYTAT(Jakub T. Pr±dzyñski)
Cytat:
A co powiesz na fakt gremialnej hodowli winoro¶li w Europie powy¿ej Alp?
khem... ciekawe tematy jak na rozmowê od tegorocznym Grunwaldzie panowie.... heh
Witam
Tutaj filmik z pierwszego starcia na bohurcie
http://s2.ame.net.pl/~u47/bohurt.zip
Jako¶æ jest ¶rednia. Prawa autorskie s± moje
Pozdrawiam
Tegoroczy Grunwald trzeba uznaæ za udany. Dziêki Wam wszystkim za wspania³y Grunwald.
Z roku na rok wygl±da to lepiej. Wiêcej kramów, wiêcej historyczno¶ci, mniej mroku.
Ogólnie miodzio.
Oczywi¶cie nie by³ bym sob± gdybym nie doda³, ze by³y niedoci±gniêcia i to na polu bitwy. Na przysz³y rok proponujê zrobiæ solidniejsze ogrodzenie, bo w tym roku napieraj±ca publika z ty³u prawie zwali³a je na g³owy siedz±cych z przodu, no i przyda³ by siê sektor dla ludzi z RR, bo to wa¿na sprawa.
Specjalne podziêkowania dla:
BRGZ "DURANDAL"
S³awomira H. Prus
oraz
Dru¿yny Rycerskiej Zamku
Falkenburg Czarna Wataha
za prze³omowy moment, którym by³o wspólne ognisko.
zapewne nie bêde pierwsz± ani ostatni± pisz±c ¿e Grunwald by³ udany. zginê³a tylko jedna bia³a bawe³niana chusta któr± da siê prze¿yæ
co do podziêkowañ to
Sagitta Dei - za ugoszczenie niezrzeszonej w obozie
Chor±gwi Pomezañskiej - za ca³okszta³t
CYTAT
no i przyda³ by siê sektor dla ludzi z RR, bo to wa¿na sprawa
Zgadza siê.
a co do sektora to sie zgadza bo przez cala bitwe mnie i moich znajomych ganiali a widok zaslaniali harcerze
Harcerze ponoæ w czym¶ pomagali, ale przez ca³a bitwê nie widzia³em aby wogule ruszyli gdzies ty³ek. No i trzeba przeszkoliæ te panie które wygania³y ludzi z Ziemi Niczyjej. 30 minut wyja¶niania ze jest sie w stra¿y miecznikowskiej to chyba lekka przesada.
Tzn. trzeba przede wszystkim skonczyc ze zwyczajem, ze justycariuszami zostaja, za przeproszeniem, ciury obozowe. Myslalem, ze mnie szlag trafi jak musialm wrecz blagac jednego z drugim, zeby ruszyli tylki i przegonili ludzi (fotoreporterow i kamerzystow) spod lasu. Oczywiscie poszli i tego nie zrobili, bo im sie postawili i wmowili, ze im wolno tam byc. Zabawa wygladala tak, ze ja szedlem i ich przepedzalem, ale jak tykko odchodzilem, to wracali, bo nikt im tego nie bronil!
Kurcze! Bede pilnowal w przyszlym roku, zeby na justycariuszy byli brani ludzie z jajami a nie jakies nimfy. Oczywiscie nie mam tu na mysli Pan ze strazy miecznikowskiej, bo z tego co widzialem niezle sobie radzily wykorzystujac swoj wdziek, ale tych pseudofacetow, co to bledli na mysl, ze musza na kogos nawrzeszczec i sila usunac.
Niech o tym pamietaja na przyszlosc ci ktorzy beda wybierac justycariuszy i ci ktorzy beda sie na nich zglaszac, myslac, ze to fajna fucha polatac w niebieskim wapenroku. Moga sie zdziwic.
Arwaldzie, popraw wizury w he³mie. ja takowego na g³owie nie mia³em, wiêc widzialem jak rzeczeni harcerze biegli z noszami w stronê lasku. ca³kiem r±czo, jak na nic nie robi±cych. Ponadto ich podstawow± funkcj± by³o nie dopu¶ciæ, by t³uszcza wesz³a na pole bitwy, i chyba im siê to uda³o
W takim razie przepraszam. Po prostu grupa charcerzy stojaca za mn± jedyne co robi³a to siedzia³a i narzeka³a9 z reszt± nie wiem w jaki sposób grupa 10-o latków mia³a by pomóc).Ale skoro jednak w innych sektorach co¶ robi³a to zwracam honor.
Witam wszystkich.
Jak wysoko ¶wieci³o S³onko ka¿dy wie.
Szkoda mi tylko Saszki nosa i moich oblaz³ych ze skóry pleców.
By³o ZAJEFAJNIE.
Mazowiecka chdzi³a sprawnie i karnie (wiem bo mia³em przyjemno¶æ towa¿yszyæ im na polu w niebieskim kitelku).
Czo³em wszyskim.
Impreza byla genialna, najlepszy grunw na jakim bylem
[pomijajac pierwszy, bo byl pierwszy;]
Nie bede sie rozpisywal - pozdrowienia dla calej Podolskiej, tworzacej w okolicach kokoszki niesamowity klimat, wszelakich osob spoza Podolskiej, ktorzy jednak do nas przybyli, aby zakosztowac najprzedniejszej zabawy oraz dla koko i calego exa - bez was grunwald nie bylby tym samym
jednak nie mog³o siê obej¶æ bez fryzur na irokeza tak jakby ma³o by³o indian w tym roku na Grunwaldzie
Kto chcia³ Irokeza to zrobi³ a najczesciej byli to ludzie którzy mieli to samo rok temu.
A teraz to juz tradycja dla pewnej grupy ludzi...
CYTAT(sonic1983)
Kto chcia³ Irokeza to zrobi³ a najczesciej byli to ludzie którzy mieli to samo rok temu.
A teraz to juz tradycja dla pewnej grupy ludzi...
Niestety TA grupa ludzi miala ze soba cos wiecej wspolnego niz tylko fryzure - i na ich nieobecnosci przyszly grunwald moze tylko zyskac.
Mam w
uzeranie sie
Solo jestes wielki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I nie obesz³o siê te¿ bez dredów, jakby ma³o by³o murzynów...
I nie obesz³o siê te¿ bez d³ugich w³osów jakby ma³o by³o wikingów...
I nie obesz³o siê te¿ bez czepialastwa
A swoj± drog± chcia³bym siê dowiedzieæ konkretnie co zrobi³ Artur i BRE osobi¶cie wszystkim co tutaj siê wypowiadaj± negatywnie. ¯eby nie by³o, ja nie chcê rozpêtaæ wojny, tylko poznaæ tak¿e g³os drugiej strony, gdy¿ niecodzienn± jest sytuacja, kiedy przyje¿d¿a siê na Grunwald i byt chor±gwi staje pod znakiem zapytania.
Zdanie BRE znam, teraz chcia³bym poznaæ zdanie drugiej strony sporu, ale konkrety - co siê sta³o, jak, kto zawini³ zamiast sloganów typu Excalibur jest be bo ich nie lubiê.
Witam
Zapomnia³ bym o czym¶ wa¿nym pozdrówka dla ca³ej Nadreñskiej, a szczególnie dla blacharni z dwurêczniakiem - mam nadziejê ¿e ten dzban zosta³ opró¿niony do koñca.
Sauron - jestem odmiennego zdania my¶le ze bez Mazowieckiej grunwald bedzie wygl±da³ gorzej .
Ale có¿ wiadomo ,ze jesli nie mozna pokonaæ kogo¶ na polu bitwy to NAJLEPSZYCH trzeba usun±æ inaczej i to sie uda³o... teraz wiadomo Tchórze sie ciesz±...
Pozdrowienia dla wszystkich którzy w tym roku postanowili jednak nam pomóc i przynajmniej czesc mazowieckiej wysz³a na bitwe ..
p.s chociaz w okrojonym sk³adzie to i tak dali¶my rade:)
Kazimierzu, a fe.
Nie murzynów, a afroamerykaninów. Jestes niepoprawny politycznie. A wiesz, ze sw. Maurycy, jeden z patronow rycerzy mial wlasnie ciemna cere i krecone wlosy?
Alez ja sie lubie czepiac
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.