CYTAT
Msza trydencka bêdzie celebrowana wed³ug dok³adnie tego samego formularza co w roku 1410 - bêdzie to msza wotywna "O Rozes³aniu Aposto³ów"
Wow!
Szczerze mówi±c to siê doczekac nie mogê tej Mszy ¦w.
HA! udalo siê!
Szef mój, mi³o¶ciwie nam panuj±cy Prezes - oby zy³ 200 lat w zdrowiu- ³askawie zgodzi³ siê, abym 15 lipca wzi±³ sobie urlop!!
w zwi±zku z tym mam ma³e pytanko: 14 lipca wieczorem dotelepiê siê na Pola.
czy znajdzie siê dobra chrzescjanska dusza, która by miê pod skrzyd³o wziêl³a? nawet nie chodzi o miejsce w namoicie, tylko o mo¿liwo¶æ rozbicia siê (iglaczek niesteta, albo sza³asik
) gdzies w zasiêgu wzroku i g³osu . NIe bêdê przeszkadzal, ani odbiera³ innym miejsca/pracy/jedzenia etc, chodzi mi tylko o dwa noclegi w spokojnym miejscu. powody: raz ze w kupie razniej, dwa, ze jednak jakis miejscowy czambu³ tatarski mo¿e mnie zdybac
W zamian oferujê transport z Torunia (dla podobnie zapó¼nionych jak ja
), s³u¿bê transportow± przez ca³y pi±tek (dopóki piwo mnie nie skusi
), dobry humor i oczywiscie pe³ne podporz±dkowanie siê poleceniom prze³o¿onych
. W granicach moich mo¿liwo¶ci le¿y przywiezienie ze sob± (jesli jest taka potrzeba), jakiego¶ prowiantu i, oczywiscie, p³ynnego z³ota chmielowego dla moich Gospodarzy. poza tym mogê siê przydaæ do prac wszelakich.
Nie zamierzam byæ ciêzarem, ale tez nie wiem, czy jezcze mozna siê "przypi±æ".
Ewentualne zdjêcia pogl±dowe na maila.
pozdrawiam
purvis
pytania dwa:
- kto bêdzie w obozie Konrada Bia³ego od poniedzia³ku? bardzo proszê o kontakt!
- czy kto¶ wybiera siê na Grunwald w poniedzia³ek/wtorek z okolic Wielkopolski, lub przez ni± przeje¿d¿a? szukam transportu dla dwóch osób z baga¿em podrêcznym. oczywi¶cie podzielimy sie kosztami.
pozdrawiam,
mnichu
CYTAT(Szymon de Conti Sarré)
Zg³o¶ siê do którego¶ z dowódców, mo¿e jeszcze masz szansê siê dopisaæ.
A mozna sie do³±czyæ do którego¶ z innych bractw? Transport , wyzywienie i nocleg mam zapewniony, chodzi tylko o to, zeby dostac identyfikator i pochodzic sobvie w historychnych ciuszkach
Mam jeszcze jedna sprawê a propos organizacji, tego co mog³aby daæ gmina - jak±¶ stodo³ê na przezimowanie naszych grunwaldzkich konstrukcji - sto³ów, ³aw, pó³ek, i inszych mebli. Czy to du¿o? A nie ukrywam, ze by siê bardzo przyda³o. Nie wszystkim siê chce co roku odwalaæ t± sam± ¿mudn± robotê, ¿eby w sobotê w nocy i tak spaliæ lub rozebrac efekty swojej pracy. A za drewno co roku p³acimy i p³acimy.
Pozdrawiam - Rita
Nie wiem czy to tak bardzo potrzebne - coraz wiêcej osób robi sobie mebelki, które po prostu ze sob± wozi - s± du¿o lepszej jako¶ci wygodniejsze itp. no i mo¿na ich u¿ywaæ na ka¿dej imprezie. Je¶li ta tendencja bêdzie trwa³a tego typu schowek nie by³by potrzebny
Wiesz, jednak "coraz wiêcej osób" to jeszcze nie wszyscy. Nie wiem w jak± ciê¿arówkê musieliby¶my zainwestowaæ, ¿eby do gratów 20 osób do³o¿yæ jeszcze trasport mebli...
Zgadzam sie z rit± w 100%... ca³kiem sensowna inicjatywa...
A moje prywatne pytanko (pomijaj±c to,ze nie ma mnie (nas) na li¶cie uczestników..nie wiem dlaczego i bede dociekaæ swoich praw) : kto bêdzie jecha³ we wtorekw nocy ewentualnie w ¶rode rano na Grunw z okolic Wroc³±wia... bo w grupie ra¼niej
pozdrawiam
Dostaæ na Grunwaldzie buty (rozmiar niezbyt du¿y). Nie zd±¿ê ju¿ z tym i jedyna sznsa ¿e kto¶ ma albo dostanê na samej inscenizacji, inaczej nici z wyjazdu
CYTAT(Kuba Bia³ek)
CYTAT(Szymon de Conti Sarré)
Zg³o¶ siê do którego¶ z dowódców, mo¿e jeszcze masz szansê siê dopisaæ.
A mozna sie do³±czyæ do którego¶ z innych bractw? Transport , wyzywienie i nocleg mam zapewniony, chodzi tylko o to, zeby dostac identyfikator i pochodzic sobvie w historychnych ciuszkach
Kurna, do jakiej¶ chor±gwi siê trzeba zapisaæ, a nie do bractwa. Wyra¼nie jest napisane w regulaminie.
Co do propozycji Rity - sensowna. Sk³adowanie ogrodzenia sto³ów chor±gwianych, kuchni itp jest potrzebne na Grunwie. Gorzej natomiast z wykonaniem - mieli¶my w zesz³ym roku zatarg z pewnym panem magazynierem z gminy (niech mu ziemia ciê¿k± bêdzie), który powiedzia³ nam, ¿eby¶my go poca³owali w du.pê. Poza tym kilka rzeczy z gminnego magazynu po 2004 roku nam zginê³o. Póki co sk³adujemy prywatnie i mamy pewno¶æ, ¿e nic nie zginie, a i cena niezbyt wygórowana.
Aha, buty na 44 bêdê mia³ jakby kto¶ chcia³ zanabyæ.
orientuje siê mo¿e kto¶ o której odje¿d¿aj± w sobotê pksy ze stêbarka lub wiosek okolicznych w kierunku ostródy? bêdê wdziêczna za wszelk± pomoc
Ze Stêbarka odje¿d¿a autobus o 10:38 do Ostródy i obawiam siê, ¿e to jedyny tego dnia kurs w tamte strony, tak by przynajmniej wynika³o z rozk³adu.
Znalaz³em stronê www.rozklady.com.pl - wydaje siê, ¿e po³±czeñ jest wiêcej.
Witam.
Nie by³em na tym temacie od chyba zimy. Przeczyta³em te posty napisane przez ostatnie pó³ roku i jestem przera¿ony.
Z t± imprez± dzieje siê co¶ z³ego. Ona nie umiera, ona jest zarzynana!!! To jest Grunwald dobro ca³ego narodu. Miejsce które powinno ³±czyæ, miejsce spotkania ludzi zafascynowanych ¶redniowieczem, a sta³o siê prywatnym folwarkiem – i ju¿ staje siê powoli obozem, bynajmniej nie policyjnym.
Zgrabnie uciêto dyskusjê o finansach. Dlaczego panowie „organizatorzy” nie przedstawi± kwoty bud¿etu tej imprezy? Dlaczego nie przedstawi± dokumentów dotycz±cych os³awionego „zwrotu kosztów”, nie poka¿± ile tak naprawdê zarabiali i zarabiaj± na tej imprezie?
Za siedem dni minie rok jak wyrzucono ponad 50 ludzi ot tak sobie, skazano na gehennê, potworny stres i koszmar…przez ten rok nie doczekali¶my siê ani decyzji o usuniêciu ani jej uzasadnienia - CA£Y ROK ponad 360 dni!!!
Ale przez ten rok dowiedzieli¶my siê bardzo wielu ciekawych rzeczy, rozmawiali¶my z wieloma lud¼mi…
To nie jest impreza dla ludzi z szeroko pojêtego Ruchu Rycerskiego. Mo¿e pierwsze dwa „Grunwaldy” takimi by³y, potem ona zosta³a zaprzedana hm raczej sprzedana.
Nie dajcie siê omamiæ tym ze to tylko jedna z „atrakcji”, ze bez „rycerzy” i tak dni Grunwaldu bêd±, ¿e nie ma pieniêdzy.
Pieni±dze s±, i to ogromne, za¶„tutaj wszyscy ¿yj± od jednej bitwy do drugiej” to wypowiedz jednego ze znacz±cych ludzi w gminie Grunwald – obrazuj±ca znaczenie obecno¶ci „rycerzy” na Dniach Grunwaldu.
Bêdziemy na tegorocznym Grunwaldzie. Proszê o kontakt arturkoczkowski@wp.pl zapraszam by siê spotkaæ i porozmawiaæ wszystkich tych, którym serce siê kraja czytaj±c ¿e to impreza orgów, a jak komu¶ siê nie podoba to nie musi przyje¿d¿aæ, tych którzy chc± siê po prostu dobrze bawiæ w przyjaznej atmosferze – …To jest Grunwald, skarb wszystkich polaków, a nie prywatny folwark panów orgów, którzy tworz± z niego obóz bynajmniej nie policyjny.
Artur Koczkowski
Bractwo Rycerskie Excalibur
Hmmm.. Ja tylko w sprawie powy¿szego postu... Szanowny pan trochê szafuje okre¶leniami... Gehennê to prze¿ywali ¯ydzi, Cyganie podczas drugiej wojny, a obecnie to chocia¿by Palestyñczycy... Po drugie za¶ je¶li powo³ujemy siê na dobro narodu, to nale¿y pamiêtaæ, jak siê ten naród pisze... Mi zawsze wkuwali w mój durny ³eb, ¿e pisze siê "Polaków", "Polacy", itp., ale to by³a komunistyczna szko³a i oni pewnie robili ¼le.... A po trzecie, to
???? Hê???? Jak siê ma do kogo¶ pretensjê, to nale¿y porozmawiaæ prywatnie, a nie wy¿alaæ siê jak mamusi: "Wojtek jest z³y, bo mi zabra³ grabki".... A jak siê nie uzyskuje odpowiedzi, to uznaæ za buraków i olaæ....
Je¿eli moderatorzy uznaj±, ze post jest do skasowania, niechaj czyni± swoja powinno¶æ...
Przepraszam za offtopic i obiecujê poprawê...
Pozdrawiam ca³y ¶wiat
Oj co¶ mi to przypomina
Mo¿e ma³± komisjê ¶ledcz± powo³amy ? Telewizjê Radio Prasê. Mo¿e CBA przyjedzie ?
Pozdrawiaj±c z du¿± nut± ironii
Mo¿na dobrze siê bawiæ i mieæ g³êboko ca³a grunwaldzk± politykê. Jednak troche irytuj±cy jest ostatnio widok masy bilbordów z reklam± inscenizacji. Przecie¿ tu w grê musi wchodziæ ogromna kasa, a my jedziemy, jemy i pijemy na w³asny koszt, a czasami siê jeszcze dorzucamy. Przyzwoito¶æ nakazywa³aby zorganizowanie choæ zwrotu kosztów dla walcz±cych w inscenizacji.
Billboardy????
Jakie Billboadry?? U nas nic nie wis i!!!! Tez chce zobaczyc :P !!!!
Na mazurach, a przynajmniej w Kêtrzynie te reklamy zajmuj± jakie¶ 90% bilbordów. W Toruniu jest plakat ok 10 na 10 m. Jest to reklama specjala, oficjalnego sponsora inscenizacji.
Napiszcie mo¿e kto jest w³a¶cicielem billboardów na których s± plakaty reklamuj±ce Grunva.
Acha i je¶li jest to reklama czegokolwiek innego ni¿ same Dni Grunvu to nie widze problemu, nikt nie ma kopirajta na tê nazwê (bitwa pod Grunwaldem), a temat przed sam± inscenizacj± jest na topie
Mo¿e kto¶ by pykn±³ fotkê ?
Nie mogê tego niestety znale¼æ w ¿adnych bran¿owych czasopismach...
Pozdr.
M.
CYTAT(Wo³czko)
Na mazurach, a przynajmniej w Kêtrzynie te reklamy zajmuj± jakie¶ 90% bilbordów. W Toruniu jest plakat ok 10 na 10 m. Jest to reklama specjala, oficjalnego sponsora inscenizacji.
Bartoszyce, Olsztyn, Biskupiec....
taakk nie ma jak specjal i dwa nagie miecze...
A tak w ogóle to nie ma sie ju¿ do czego przyczepiæ? Komu przeszkadzaj± te plakaty? Jak sie nie podoba nikt nie zmusza do przyje¿dzania Ale wiadomo, ¿e nie urodzi³ sie jeszcze taki, co by wszystkich zadowoli³
A co do postu niejakiego Jagdpanzera w imieniu wiadomo kogo Dajcie sobie ch³opaki spokój, jaka gehenna , o czym wy w ogóle mówicie ... Kurde, znowu bêdzie zadyma... A tak przy okazji - organizatorzy zarabiaj± czy nie zarabiaj± , ta kasa moim zdaniem im sie nalezy Przyje¿dzamy sie op...dalaæ na tydzien A do bitwy te¿ nie ma przymusu wychodziæ A ch³opaki siê narobi± i nadenerwuj± To nie jest tak hop a narzekaæ to ³atwizna
Pozdrowienia dla organizatorów , a co mi tam
Wdziêczny uczestnik
Zgadzam sie w pe³ni z powy¿szym postem... Przesy³am pozdrowienia dla orgów, pe³en wdziêczno¶ci, ¿e im sie chce...
Witam,
Niesamowite jest dla mnie ze temat finansowania Grunva wraca jak bumerang raz na 2 miesiace.
Wydaje mi sie ze czesc osob nie rozumie idei sponsoringu. Sponsoring to finansowanie jakies wydarzenia czy przedsiewziecia przez sponsora, ktory zamierza miec z tego korzysc, czy to materialna (wieksza sprzedaz) czy wizerunkowa (wspieramy tradycje). Sponosor wyklada pewna kwote (w wypadku Grunva wcale nie jest ona tak porazajoco wielka) i w tym momencie nabywa prawo do tytulowania sie Sponosorem danej imprezy. W tym miejscu zaczyna sie najwazniejsze - sponosor musi teraz wykorzystac prawo ktore nabyl i jak najszerzej rozpropagowac informacje ze jest sponsorem, gdyz od tego wlasnie zalezy koncowy efekt biznesowy inwestycji jaka jest sponsoring. Bardzo czesto jest tak ze sponsor wydaje np 10 000 pln na tytul a nastepnie 800 000 na WLASNA kampanie reklamowa wychwalajaco go jako dzielnego sponosora. Mam nadzieje ze jasne jest ze kwota wydana na kampanie nie ma zadnego zwiazku z kwota wydana na tytul i organizator nie ma z tego NIC.
Prosilbym o przemyslenie tego zanim znowu ktos podejmie temat ile to ktos zarabia na grunvie, a my nie.
A tak przy okazji to setnie sie ubawilem czytajac o Gehnnie i wielkiej tragedii niewinnego bractwa wybranego ktore to zostalo wypedzone i biedne tulalo sie po okrutnym swiecie. Jezyk polski jest naprawde piekny i poetycki - obysmy mieli wiecej takich wieszczow, to nie dlugo uslyszmy ze Polska prawie wygrala na Mundialu i wlasciwie to jestesmy moralnymi zwyciezcami.
A tak na serio mialem nadzieje ze ten rozdzial juz zostal dawno zamkniety a okazuje sie ze niektorzy nadal pamietaja nauki dr. Goebellsa ktory twierdzil ze nieprawda wielokrotine powtorzona staje sie prawda.... Dajcie sobie z tym juz spokoj bo to juz jest nudne.
Pozdrawiam
Rey zwany Toffikiem
specjal sponsorem lupiii moja ulubiona marka
, jako typowy gdynski specjal-ista bede sie staral dwa razy mocniej
... co do grunwaldu to socjalizm skonczyl sie dawno temu, teraz mamy kapitalizm, gdyby nikt niezarabial na grunwaldzie to by go po prostu niebylo, a gdzyby sprobowac ziscic utopijna wersje grunwaldu ze cale rycerstwo ma byc orgami to by po prostu nie wyszedl skonczylo by sie na klutniach, swarach itd.
... z drugiej strony strony jesli ktos na tym zarabia, to chcac zarabiac wiecej musi zrobic wszystko by impreza byla lepsza wieksza lepiej sie sprzedawala itd., a jesli bedzie sie lepiej sprzedawala to jest wieksza szansa na coraz wiekszy wklad finansowy w nas "aktywnych uczestnikow".
niewyobrazam sobie grunwaldu z paroma tysiacami szefow, prezezow, glownych koordynatorow itd.(niepotrzebne skreslic)
hoho ale ja mundry jezzdemmm
Ja nie chcê marudziæ, ale kilka konstruktywnych uwag by³o. Jak te o przechowywaniu gratów, i miejscu dla ogl±daj±cych bitwê w strojach. Dorzuci³abym jeszcze zwiêkszenie nieco liczby Toi.
Apropo jeszcze reklam. Wyglada to tak. Dwa miecze, szyjka butelki od specjala. napisy: Inscenizacja bitwy pod grunwaldem / Grunwald 15 lipca 2006
Obok szyjki specjala jest napis: sponsor imprezy.
Ja na grunwie bojkotujê specjala
Witam Wszystkich po bardzo dlugim czasie!
Chcia³am siê tylko wtr±ciæ i dodaæ parê s³ów od siebie nt. Sztumskiej. Mo¿ecie sobie mówiæ co tam tylko chcecie o mrokach i niemrokach, ale Honoru Sztumskiej nie zabierajcie! Mo¿e i sa jednostki mniej odpowiednio wyposazone, moze i ogólnie du¿o prac w obozach nie by³o, ale nie wszedzie.
Sa ludzie, którzy siê staraj±, s± ludzie pracowici i wnosz±cy swój wk³ad w odtwórstwo historyczne z du¿± staranno¶ci±. S± te¿ ludzie przed którymi chylê czo³a i podziwiam idee, którymi ¿yj±.
Nie chodzi mi tutaj o rozpêtanie jakichkolwiek dyskusji i potyczek s³ownych. T± wypowiedzi± chcê tylko oddaæ ho³d i pok³ony tym, dziêki którym pokocha³am RR czy jako historyczna czy te¿ (jak obecnie) tylko jako widz.
Pozdrawiam i do zobaczenia na Grunwie...
Co do magazynu to chyba pó¼nawo jest ju¿ na takie organizacyjne triki. U nas w chor±gwii by³a koncepcja wynajêcia kawa³ka stodo³y u miejscowych na nasze co fajniejsze drewniane rzeczy. Chyba chwilowo zamar³a, ale pewnie postaramy siê pochodziæ po ludziach i popytaæ. Mo¿na by zrobiæ tak± akjê odgórnie i dla ca³ego Grunwaldu (znaczy nas - histerycznych jego uczestników) wynaj±æ. Nie wiem jakie mog³yby byæ koszty wynajêcia tego jednak dosyæ sporego miejsca. Z drugiej strony gdzie¶ co roku s± przechowywane sk³adane wie¿e i inne zabawki z Krakowskiej, tak jak i coraz bardziej sypi±ce siê stragany. Je¶li to miejsce by³oby choæ trochê z gumy, mo¿e i naszych gratów by siê tam ciut upchnê³o...
tak jak Vroo pisa³ stronê temu - po przekrêtach z pewnym panem, zagubieniu (hehehe) ró¿nych rzeczy - zaleca³avym daleko posuniêt± ostro¿no¶æ.
na tyle, ¿e lepiej wywie¼æ rzeczy w diab³y ze sob±, ni¿ siê martwiæ co siê z nimi sta³o.
szczególnie je¶li chodzi o przedmioty lepsze ni¿ stó³ z 2 pieñków i 4 desek.
Ma ktos moze zdjecia tych reklam?
A tutaj link na google maps (od ostatniego roku sa nowe zdjecia z dobra dokladnoscia)
http://tinyurl.com/nn56g
Nie no... Raczej nam chodzi³o o sto³y takie, jakie Tuniu opisa³a¶, plus moze nasz p³ot polski czy elementy wie¿y / karczmy / kuchni, czy co tam bêdzie stawiane w tym roku. Bez z³oconej zastawy czy mebelków za 300 z³ od sztuki. Bo mimo wszystko tochê siê fajnych ³awek i sto³ów z kupionego drewna robi co roku, a potem id± one albo do wspólnego orgaizatorskiego wora (jak maj± farta) albo na opa³ / drzazgi.
Hmm to Wy tutaj sobie dyskutujcie o pieni±dzach, reklamach i oko³ogrunwaldzkiej polityce, a ja sobie tam pojade aby dobrze siê bawiæ, odpocz±æ od mêcz±cej codzienno¶ci i spotkaæ ze znajomymi i przyjació³mi z ca³ej Polski (bo to chyba najwa¿niejszy w tym wszystkim).
I to jest taka rzecz bezcenna, której nie zast±pi± ¿adne pieni±dze.
mam pytanko: a moze ktos poszukuje transportu na Grunwa z Warszawy? Mam 2 miejsca w samochodzie i za dolozenie sie do benzyny moge kogos zabrac ze soba...
Propozycja juz nie jest aktualna- mam juz 2 chetnych
Witam!
Zachêcam wszystkich do w³±czenia siê do akcji honorowego krwiodawstwa. Chodzi o to aby¶my siê zebrali i udali siê do najbli¿szego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa do Olsztyna. Z uwagi na k³opoty z zapasami krwi, które co roku w wakacje dotykaj± s³u¿bê zdrowia mam nadziejê, ¿e w przysz³o¶ci akcja siê rozwinie i przybie¿e bardziej zoorganizowany charakter.
W zwi±zku z konieczno¶ci± dojazdu potrzebni bêd± nie tylko chêtni do oddania krwi, ale te¿ chêtni do podwiezienia tych osób do Olsztyna. Przydadz± siê te¿ przewodnicy po Olsztynie. My¶lê, ¿e najlepszym terminem bêdzie wtorek albo ¶roda, gdy¿ pó¼niej jest wiêcej zajêæ i trudno bêdzie w to wple¶æ jeszcze podró¿ do Olsztyna.
Przypominam, ¿e warunkami koniecznymi do oddania krwi s± dobry stan zdrowia i ukoñczone 18 lat. Trzeba mieæ ze sob± dowód osobisty i ew. ksi±¿eczkê HDK. No i oczywi¶cie w ¿y³ach wiêcej krwi ni¿ innych p³ynów.
Wszyskich chêtnych zapraszam w poniedzia³ek wieczorem, albo we wtorek rano. Bêdê rezydowa³ w obozie Chor±gwii Mazowieckiej Ksiêcia Janusza od poniedzia³ku po po³udniu. Jednak je¿eli chcecie jechaæ "na w³asn± rêkê" to te¿ zachêcam, wrêcz nak³aniam. A pó¼niej bêdzie czekoladowa uczta.
Mo¿e to zabrzmi pompatycznie, ale naprawdê krew mo¿e komu¶ uratowaæ ¿ycie.
Pozdrawiam.
A mo¿e lepiej przedstawiæ inicjatywê Stacji Krwiodawstwa w Olsztynie z propozycj±, by zorganizowali punkt krwiodawstwa w okre¶lonym dniu (dniach) i miejscu na Grunwaldzie, w koñcu maj± takie mo¿liwo¶ci techniczne i bêdzie to mniej skomplikowane.
Pozdrawiam.
Cze¶æ wszystkim, którzy wiedz±, kto siê tu podpisze!
Zapraszam wszystkich, którzy zamierzaj± zamieniæ parê s³ów ze mn± do naszego obozu (camp Babilon). Ja z pewno¶ci± nie dam rady odwiedziæ wszystkich moich znajomych z osobna. Grunwald trwa niestety tylko tydzieñ, niektórzy przyje¿d¿aj± niemal dopiero pod koniec imprezy a cz³onkowie naszej delegacji (niemieckiej) tak¿e rz±daj± moj± obecno¶æ.
z p. Thomas
P.S. Dla ludzi niezaliczaj±cych siê jeszcze do krêgu moich znajomych i chc±cych zmieniæ stanu rzeczy obóz tak¿e stoi otworem.
Witam
Mam pytanko czy we wtorek po po³udniu albo w ¶rodê rano w POZNANIU u jaka¶ dobra chrze¶cijañska dusza wybiera siê na pola grunwaldu a co wiêcej czy dysponuje wolnym miejscem transporcie..z góry dziêki za odpowied¼...
aha je¶li ktokolwiek wybiera siê na grunwald z POZNANIA w pi±tek po po³udniu równie¿ poproszê o kontakt
a ca³ej reszcie - do mi³ego zobaczenia...
Ja jestem chêtny zeby siê z kim¶ zabraæ samochodem z Wwy w ¶rodê po po³udniu! Oczywi¶cie dorzucam siê do bêzyny! Jak kto¶ bêdzie zainteresowany, to mój numer: 694094033
Slawa! Wszystkim walczacym powodzenia, niewalczacym dobrej zabawy! Oby znowu bylo po fakcie za co pic i o czym opowiadac!
Pozdrawiam!
Hmm... kto z Wroc³awia jedzie w ¶rode rano???
jak co¶ to piszcie na gg.. bo samej mi smutno bêdzie... tak to mo¿naby siê umówiæ na g³ownym i razem ruszyæ w podró¿ :D ja znalaz³am po³±czenie z 5 przesiadakmi za to koszta ograniczone do minimum... :D tylko wyje¿d¿am wcze¶nie rano :D
A mo¿e znalaz³aby sie jaka¶ dobra dusza, która wzamian za miodzik lub talarki odebra³a o 17:03 z Olsztynka w ¶rode zagubiona duszyczkê/duszyczki sztuk 2?:>:>
pozdrowionka
Witam. Czy ktos rusza na Grunwald w czwartek, samochodem z Warszawy i ma wolne miejsce? Bardzo prosze o wiadomosc na priva czy dalo by rade zabrac mala kobitke z plecaczkiem za dokladke do paliwa oczywiscie
?
Ewentualnie jak ktos jedzie innymi srodkami transportu to prosze rowniez o wiadomosc! Bo wiadomo ze w kupie razniej ;]
Pozdrawiam
Rudeee
Witam.
Dok³adnie rok temu 13 lipca 2005 roku, Krzysztof Górecki i Jacek Szymañski wyrzucili z Grunwaldu 2005 ponad 50 ludzi z Bractwa Rycerskiego Excalibur.
Od roku nie otrzymali¶my ani decyzji o usuniêciu Bractwa Rycerskiego Excalibur, ani jej uzasadnienia.
Wielokrotnie przez ten rok zwracali¶my siê do nich, ale nie by³o ¿adnej odpowiedzi – dlaczego?!
My chcieli¶my i chcemy wyja¶niæ to co siê wydarzy³o, nie mamy nic do ukrycia, nie boimy siê prawdy – dlaczego tylko My?!
Ocenê milczenia Krzysztofa Góreckiego i Jacka Szymañskiego pozostawiamy bez komentarza.
Artur Koczkowski
Bractwo Rycerskie Excalibur
p.s
PAMIÊTAMY- Dok³adnie, ROK temu
Jedziemy dzi¶ wieczorem (czwartek) z Warszawy i mamy wolne miejsca. Je¶li kto¶ jest chêtny to proszê o kontakt ze mn±. 602621414.
Kenna
Otagowalem Grunwald na wikimapia.org
http://www.wikimapia.org/#y=53483653&x=201...5&z=13&l=28&m=h
juz dawno tam nie bylem, wiec jak znacie jeszcze jakies miejsca w poblizu, to tagujcie, tylko powiaznie.....bez zartow
moze za pare lat bedzie tam HOTSPOT, i bedzie mozna z laptopem przyjechac i bedzie wszystko wiadomo, jak gdzie trafic LOL
Ja bym jeszcze doda³ najciekawsze miejsca: budkê z zamro¿onym piwem, samochód z miodami i miejsce bohurtu.
BUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Wybaczcie, moje bractwo tlucze wlasnie Krzyzakow, a ja siedze daleko i czytam sobie wiadomosci na Interii.
I uwaga jaki piekny kwiatek sie nadarzyl:
"Bogarodzica" chórem
A w³a¶nie na szaleñstwo pozwala sprzêt, którym dysponuj± uczestnicy bitwy. Sk³ada siê on z he³mu, przyszywalnicy, któr± zak³ada siê PELNA ZBROJE PYTOWA albo kolczugê, ochraniaczy na rêce i nogi. Zapomnieæ nie mo¿na o broni i tarczy.
Ten tekst jest bedzie chyba hitem sezonu :) Pozdrowienia dla Walczacych i Poleglych!
Wybaczcie brak czesci polskich znakow ale sila wyzsza...
Jak to bylo z tym Lepperem? nie mog³ ktos pomidorem rzucic?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.