Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Producenci i dystrybucja
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Eryk Gajdiss
KnightXIII nie sprzedam Tobie (ani nikomu) mojego ³uku mino to ze zamierzam kupiæ sobie nowy. poprostu za du¿o mi³ych wspomnieñ z nim siê ³aczy.
Spvrivs Decivs Darivs
Taki ma³y offtopic:

My¶la³em nad zakupem ³uku Indiañskiego (Bisok) - cena to ok 200 z³. Co o nim s±dzicie? Warto go kupiæ bior±c pod uwagê ¿e to bêdzie mój pierwszy prawdziwy ³uk smile.gif Z góry dziêki za odpowied¼ smile.gif
Wasilko
bez rewelacji, strasznie szybko twardnieje na 27-28" (wynik krotkiego leczyska; no i ten majdan.... jak to u Bisoka... koszmar). Tak wiec jesli lubisz ciagnac dalej to zdecydowanie nie polecam. Jesli juz Bisoki to dluzsze proste
Tomasz Pêkala
Witam!

Jak kto¶ chce kupiæ dobrze zrobiony ³uk tradycyjny z którym nie wstyd pojawiæ siê na imprezie po¶wiêconej rekonstrukcji historycznej to zapraszam na stronkê S³awka Wybranowskiego z Lublina - [URL=http://www.wybranowski.republika.pl][b]http://www.wybranowski.republika.pl

Pozdrawiam serdecznie
Krzy¶ Znienacka
Witam
Ja mam kryma bisoka 21 kg. jest twardy, ale nie kopie, bardzo fajnie mi sie z niego strzela, polecam. Najtaniej wychodzi jak siê kupuje sie bezpo¶rednio z bielska, najlepiej tam mieszkaæ albo zgadaæ sie z kim¶ kto tam mieszka, rzeby kupi³ i wys³a³... bla bla bla...
BTW: jest to jusz nie wiem który temat o identycznej tre¶ci: "pomocy jaki ³uk kupiæ"
i moim zdaniem nie ma to sensu bo w KA¯DYM takim temacie jest dok³adnie to samo: ludzie którzy wol± historyczne drewniane ³uki i ludzie broni±cy bisoka. Tutaj mam pro¶bê do szukaj±cych pomocy: przegl±dajcie ju¿ istniej±ce tematy, miast wa³kowaæ to na nowych.
Decados
Kupiê chyba ³uk Mykietyszyna. Mam na my¶li ³uk prosty za 150 z³. Bêdzie to mój pierwszy ³uk. Czy jest to dobry wybór??
djdomin
My (dru¿yna) mamy 3 ³uki (14, 18 i 22 kg) proste od Mykietyszyna. Negatywnych uwag nie mam. Super ³ucznikiem dopiero bêdê :-), wiec mo¿e zmieni mi sie opcja - osobi¶cie dla siebie zamówiê drewniany, historyczny, ale dopiero, gdy sie podæwiczê w strzelaniu i... bede wiedzia³ choæby, jaki naci±g dla mnie jest OK - w koñcu kilka stów to ró¿nica, a do æwiczen ³uki Mykietyszyna s± moim zdaniem bardzo dobre. I wygl±daja w porz±dku, nie wstyd siê z nimi pojawiæ w mie¶cie.
Decados
Czy pan Mykietyszyn robi tak¿e ³uki z mniejszym naci±giem?? Bo z 15 sobie nie poradzê.
Jego ³uki s± z w³ókien wêglowych??
djdomin
Masz lat 13 i 166 cm wzrostu. Moi harcerze (niektórzy) s± mniejsi, i cwicz± z 15. Ale to oczywi¶cie kwestia gustu. Najlepiej, aby¶ sprawdzi³ kilka ³uków (po kilka strz±³ów z ka¿dego), i dopiero wtedy podj±³ decyzje o sile naci±gu.

Tak, mo¿esz zamówiæ ³uk o mniejszej mocy. Pisz bezpo¶rednio na mejla

£uki Mykietyszyna (te za 150, chyba ¿e uda Ci sie ugadaæ na taniej) s± z w³ókna i drewna, oklejone skór± / skóropodobnym czym¶, wygl±da to OK.
Decados
To czy sobie nie poradzê nie jest pewne bo tylko tak s³ysza³em ¿e najlepiej jest zaczynaæ na s³abszym naci±gu.
Iggitus
Kani mówicie ¿e jest kiepski, Popek ok, A czy s³yszeli¶cie co¶ na temat Wybranowskiego? Ciekaw jestem jak± ma opiniê...

Thx.
Wasilko
Wybranowski ostatnio duzo kombinuje z roznymi dziwnymi lukami, ale potrafi robic naprawde dobre (chociaz z tego co w tej chwili proponuje nie wszystkie mi sie usmiechaja).
Na pewno duuuzo lepszy niz Kani czy Mykietyszyn
Viator
Mam jedno pytanie, czy dobrze rozumiem:

£uk generalnie naci±gany jest zawsze na tê sam± d³ugo¶æ, przy czym w ³ukach zasadniczo prostych d³ugo¶æ ta zale¿y od wzrostu a dok³adnie d³ugo¶ci r±k strzelca, a w refleksyjnych - od jego si³y, bo barier± jest ostry wzrost si³y naci±gu przy zbli¿aniu siê do maksimum. Tak s³ysza³em.

Mnie interesuje akurat ³uk bez refleksu. Wobec tego taki ³uk trzeba dobraæ do strzelca. Osoba o innej budowie bêdzie naci±gaæ ten sam ³uk na inn± d³ugo¶æ wiêc dla niej ³uk bêdzie mia³ inn± twardo¶æ, prawda?

Chcê zamówiæ ³uk dzieciêcy dla mojego mniej wiêcej dziesiêcioletniego syna (nie ma jeszcze 10 lat, ale jak na swój wiek jest b.wysoki). Wobec tego zamiast kupowaæ mu ma³y ³uk o sile kilku kilogramów, mo¿na by mo¿e dobraæ wiêkszy ³uk - "z zapasem" i rozmiaru, i si³y. Jak strzelec doro¶nie, powiedzmy, do lat 14-tu taki ³uk bêdzie dla niego rozmiarowo w sam raz i bêdzie mia³ np. 12-15 kg naci±gu, a u¿ywany wcze¶niej, w wieku 10 lat, bêdzie naci±gany na 2/3-3/4 tej d³ugo¶ci, wobec tego bêdzie pracowa³ jako 6-8 kilogramowy, tak, ¿e m³ody u¿ytkownik da radê z niego strzelaæ, choæ dla niego ³uk na tê chwilê bêdzie "przewymiarowany" i wykorzystywany tylko w czê¶ci "no¶no¶ci". Tak sobie kombinujê.

Strza³y kupowa³bym coraz d³u¿sze - dopasowane, ale jeden ³uk starczy³by w ten sposób na parê lat. Ciekawe swoj± drog±, czy w ¶redniowieczu uczono strzelania m³odzie¿ na mniejszych ³ukach, czy korzystano z "miêkszych" my¶liwskich?

Pytanie za¶ jest takie: czy u¿ywaj±c ³uku w opisany powy¿ej sposób, w "dolnym zakresie" dopuszczalnych naci±gów nie spowodujê: a). powstania u dziecka jakich¶ niew³a¶ciwych nawyków, B). nie "przyzwyczajê" ³uku do takiego (nieprawid³owego?) rodzaju pracy i w efekcie nie spowodujê mo¿liwo¶ci uszkodzenia ³uku przy pó¼niejszym stopniowym wzro¶cie stosowanej si³y naci±gu (jak siê domy¶lam ten drugi efekt nie dotyczy³by ³uków z tworzywa sztucznego)?

A mo¿e kto¶ poleci konkretnego producenta - na pocz±tek nie upieram siê przy drewnie. Mia³em od pewnego czasu na oku Bisoka, ale mi siê odechcia³o, jak poczyta³em tutaj o czasie oczekiwania i dostawie. Zreszt± jego produkt, ~20-kilogramowa m³odzie¿owa Diana i tak by³aby raczej za du¿a i za mocna na pocz±tek. Mykietyszyn? Jankowski?

Pozdrawiam i z góry dziêkujê za wszelkie uwagi.
Adsumus
WItam!!!

Najtañsze ³uki robi Mykietyszyn, jesy to pierwszy ³uk wiêc dro¿szego ni¿ 150pln bym nie poleca³, a nó¿ siê ch³opakowi nie spodobai. Przy zamówieniu trzeba zaznaczyæ, ¿e to ³uk dla dziecka

Pozdrawiam
bodkin
temat luku dla dzieci zawsze mnie porusza dlatego ten post
prosze skonsultuj sie z lekarzem aby okreslil czy dziecko moze uzywac luku
najlepiej ze specjalista - lekarzem sportowym
trzeba do tego podejsc z rozwaga
konsekwencje braku tejze moga sie za dzieckiem ciagnac przez cale zycie
Abrat
To nie jest tak, ³uku nie powinno siê kupowaæ z si³± na zapas, to nie spodnie, w których mo¿na podwin±æ nogawki, a potem je z powrotem pod³u¿yæ. £uk naci±gniêty o 10 cm krócej nie bêdzie mia³ si³y o 5-8 kg mniejszej. Niestety trzeba kupowaæ ³uki dobrane dla danej osoby w danym momencie.
Dziesiêcioletni cz³owiek nie ma jeszcze ukszta³towanego do koñca uk³adu kostnego i miê¶niowego itp., nadmierne przeci±¿enia moga prowadziæ do nieprawid³owo¶ci w rozwoju. Nie wspomnê ju¿ o zniechêceniu do danego sportu.
Dla dzieci (wg kategorii sportowej dizeci to ok 10-13 lat, choæ tu szybko¶æ rozwoju ró¿nie wygl±da) zaleca siê ³uki o sile poni¿ej 20 lbs czyli poni¿ej 9 kg i to wcale nie znaczy ¿e on nie naci±gnie wiêcej ale w³a¶nie ze wzglêdów zdrowotnych i rozwojowych. Poza tym w tym wieku trzeba pilnowaæ aby rozwój nastêpowa³ równomiernie czyli np. naci±ganie ³uku, a nawet i strzelanie z obu r±k - nawet jak siê nie trafia - a to dla dzieci mo¿e byæ po prostu ma³o zachêcaj±ce.
Popieram Bodkina tu nale¿y postêpowaæ bardzo rozs±dnie, niestety wiêkszo¶æ sprzedaj±cych nie powie ¿e jego towar nie nadaje siê dla kogo¶ bo trzeba zarobiæ.
pozwólcie na ma³± dygresjê na pocz±tek sezonu.
Mnie siê w³os je¿y na g³owie jak widzê imprezy rycerskie ze stanowiskiem dla publiki pt "strzelanie z ³uku".
Oczywi¶cie kolejka, bo za parê z³otych mo¿na sobie strzeliæ i w kolejce takie brzd±ce 6-10 lat, a dla nich ja¶nie panowie rycerze maj± np. ³uki 15 kg a najczê¶ciej silniejsze lub du¿o silniejsze (bo przecie¿ nie bêdê inwestowaæ w sprzêt z którego sami nie strzelaj±). Nie mówiê ju¿, ¿e sami nie maj± pojêcia jak kogo¶ innego szkoliæ. To jest najlepsza droga aby dzieciaki skutecznie zniechêciæ, je¶li nie okaleczyæ. Eeeeee
zreszt± ju¿ o tym kiedy¶ pisa³em dunno.gif
[quote]£uk generalnie naci±gany jest zawsze na tê sam± d³ugo¶æ, przy czym w ³ukach zasadniczo prostych d³ugo¶æ ta zale¿y od wzrostu a dok³adnie d³ugo¶ci r±k strzelca, a w refleksyjnych - od jego si³y, bo barier± jest ostry wzrost si³y naci±gu przy zbli¿aniu siê do maksimum
¼le s³ysza³e¶ - za silnego ³uku "zasadniczo prostego" nie naci±gniesz, tak samo jak za silnego ³uku refleksyjnego, to co napisa³e¶ to jaka¶ mitologia icon_sad.gif
Viator
Serdeczne dziêki za wyja¶nienia i ostrze¿enia. Je¶li zatem zdecydujê siê na æwiczenie z ma³ym, to bêdzie to na pewno na zasadzie zabawy, a nie ¿adnego "wyczynu", codziennych albo forsownych treningów itp., no i na sprzêcie o naci±gu kilku kilogramów (tym niemniej - a mo¿e i tym bardziej - wolê, aby zrobi³ go fachowiec, spróbujê chyba Mykietyszyna - mam sentyment do Torunia smile.gif ).

A na wiêcej przyjdzie jeszcze czas...

Pozdrawiam!
lupusrex
Witam wszystkich!!!

Mam tu link do firmy internetowej która zajmuje sie sprzeda¿± ³uków ( i nie tylko) mam pytanie kto¶ ju¿ sie spodka³ z tymi wyrobiami?? bo wygl±daj± znajomo... shocked.gif icon_wink.gif

http://www.spartakus.pl/pl/magpl.htm
Adsumus
Witam!!!

Grozer to chyba nie jest on charakterystycznie "podpisuje" swoje ³uki...
Zdaje mi siê, ¿e s± to ³uki flagelladei...

Pozdrawiam
Viator
...ale reszta repertuaru tego "Spartakusa" nie wygl±da specjalnie atrakcyjnie. Te p³askie spawane partyzany, toporki fantasy... A kapturek kolczy za 220 z³, to chyba ¿e nitowany?
lupusrex
Witam!!! smile.gif smile.gif

Zgadzam siê, to przedstawicielstwo czeskiej firmy na Polske. Jednak tych ³uków na stronie oryginalnej ( http://www.kasto.cz/ ) nie spodka³em, dlatego chcia³em wiedzieæ czy komu¶ one co¶ mówi±....bo ³adne dosyæ bum.gif bum.gif tylko cen nie ma dunno.gif Co¶ podobnego gdzie¶ widzia³em ale "linku" teraz znale¶æ nie moge tam to by³ koszt ok 350 $ icon_cry.gif
Abrat
witam po przerwie smile.gif (ró¿nych korespondentów na priva proszê o cierpliwo¶æ),
a co do tych ³uków to jeden z wêgierskich producentów (jest ich w tej chwili ju¿ ko³o dziesiêciu - albo i wiêcej).
³uki jak ³uki, wszystko to tzw. "solid fiberglas" z doklejonymi drewnianymi koñcami (rogami) i owiniêty skór±.
co do kszta³tów to ³uki produkcji Grozera lepiej oddaj± historyczny kszta³t.

Pozdrawiam
aha, nie mam udzia³ów od sprzeda¿y ³uków Grozera w Polsce - to jak by siê kto pyta³, bo nie raz ju¿ wskazywa³em na ³uki Grozera jako warte zakupu i mo¿e to dziawinie wygl±daæ.
Adsumus
Witam!!!

Mi siê wydaje, ¿e te ³uki od Spartakusa to s± z tej strony
http://www.flagelladei.hu/eng/

Pozdrawiam
Celdur
Witajcie !
Kiedy¶, kto¶ pisa³ (na tym¿e forum), i¿ w okolicach Bytowa jest jaki¶ rzemie¶lnik wytwarzaj±cy strza³y. Czy kto¶ wie dok³adnie jaka to miejscowo¶æ ?? Bardzo proszê o pomoc.

Jeszcze jedno pytanie.
Dawno temu przemiezaj±c internet natrafi³em na stronê jakiego¶ producenta strza³, pamiêtam ¿e kilka by³o zrobionych na wzór "legolasowych" z LotR. Ale niestety nie mogê jej teraz znale¼æ, je¶li kto¶ zna adres strony, to proszê bardzo niech poda smile.gif

Pozdrawiam.
lupusrex
Witam !! bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Czyli dobrze mi siê obi³o o oczy, to na ten link kiedy¶ trafi³em dlatego mi siê znajome wyda³y. tylko skond mi sie te 350$ wzie³o dunno.gif co¶ namiesza³em devil.gif

Celdur jak szukasz co¶ w klimacie "tolkienowskim" to mo¿e tu:

http://eamarrows.com/index.php?strona=strzaly

mi³ego wieczoru ¿ycze wszystkim smile.gif
Gotfryd
Witam Frehowiczów

Kolego Celdur, mo¿e to ta stronka?

http://www.bowstick.com/

Pozdrowienia Gotfryd
Adsumus
Witam!!!

Strza³y Pana Jarka Moczulskiego ³adniejszê s±, ni¿ te na stronie wy¿ej...

POzdrawiam
Gotfryd
Witam Frehowiczów

Kolego Adsumus ja tylko próbujê pomóc. Chodzi tylko o pomoc nic wiêcej, nie bêdê siê wypowiadaæ na temat walorów estetycznych obu producentów.

Pozdrawiam Gotfryd
Adsumus
WItam!!!

No, a ja tylko powiedzia³em to co mi siê wydaje i nie mia³em zamiaru podwa¿yæ Twoich wskazówek szczerba.gif

Pozdrawiam
Celdur
Gotfryd : Chodzi³o mi wla¶nie o stronê któr± poda³ lupusrex, ale mimo to dziêki, te¿ fajna strona, ale niestety angielska ;/

Pozdrawiam.
Viator
No, koledzy, o Tolkienie to proszê pisaæ na priva. Ja Go te¿ bardzo lubiê, ale zaraz Adminy utn± Wam co trzeba, a posty przede wszystkiem!
lupusrex
Viator dziêki za ostrze¿enie.... icon_wink.gif icon_wink.gif

ja tylko poda³em producenta strza³.. (nie mroczne te¿ tam s± icon_cool.gif ) .......i bêde trzyma³ siê tej wersji cool.gif

a " co trzeba" to wole by pozosta³o tam gdzie jest face4.gif devil.gif szczerba.gif szczerba.gif

mi³ego dnia ¿ycze blinkie.gif
Przemo Jordan
Witam Was!

Niedawno dosta³em strza³y od Jarka Moczulskiego robione na specjalne zamówienie. S± niestandardowe - kilka zmian w porównaniu z modelem zamieszczonym na stronce... Bardzo polecam! Facet do rzeczy o solidny!

Niestety nie spotka³em siê w ci±gu tej dyskusji z opiniami na temat produkcji znanego ³uczarza i autora Jarka Jankowskiego. Prosi³bym Was o rzetelne opinie! Chodzi mi oczywi¶cie o ³uki z materia³ów naturalnych! Mo¿ecie te¿ napisaæ o innych jego wyrobach np. strza³ach!

Z góry dziêkujê za wyczerpuj±ce (oby nie mnie) odpowiedzi!
Adsumus
Witam!!!

Jak masz kasê to bierz, z jego wyrobami konkurowaæ mo¿e jedynie Bogus³aw Popek.
Ka¿dy ³uk jest starannie wykonany, widaæ, ¿e ta osoba kocha to co robi szczerba.gif
Jego wyroby sukcesywnie dro¿ej± to pewny cen byæ nie mo¿esz, "ostatnio" za wzmocnion±(z wklejk±) by³o 30pln
Ale lepiej skontaktuj siê z nim...mail podany jest gdzie¶ wy¿ej..

Pozdrowienia
sir santiago
a co s±dzicie o ³ukach S³awomira Wybranowskiego? ostatnio zamówi³em sobie ³uk u niego i teraz czekam na przesy³ke...
Page
Witam!

Mam pytanie zwi±zane z kupnem ³uku od pana Bisoka.

Wiem, ¿e Bisok nie sprzedaje ³uków poprzez internet i trzeba go odwiedziæ. Jednak¿e mieszkam daleko od jego siedziby i nie wiem jak mogê kupiæ wybrany ³uk.
Dok³adniej chodzi mi o ³uk angielski prosty lecz bez pó³ki na strza³y w majdanie.
Dodzwoni³em siê do "Z³otej Strza³y" lecz tam mi powiedziano, ¿e aktualnie s± tylko ³uki profilowane icon_sad.gif .
Na Allegro kto¶ sprzedaje ³uki Bisoka, lecz z pó³kami i co dziwne, nie odpowiada na pro¶bê o przes³anie zdjêæ ³uku icon_wink.gif .

Nie wiem jak mogê kupiæ upragniony ³uk. Wizyta u pana Bisoka odpada. Proszê o pomoc.
lupusrex
Witaj smile.gif

Spróbuj pod tym linkiem, osobi¶cie nie sprawdza³em i nie wiem na ile jest mo¿liwo¶æ zakupu w tym sklepiku ale mo¿e kto¶ z frehowiczów posiada jakie¶ informacie i Ci pomo¿e

Oto link:

http://www.arkasklep.pl/index.php?klasyfik...uki&test_pdk=29

pozdrawiam i powodzenia - daj znaæ o rezultatach... smile.gif
Page
Witam.

Dziêkujê za pomoc lupusrex lecz dzwoni³em przed chwilk± do tego sklepu i siê dowiedzia³em, ¿e owszem, maj± ³uki angielskie proste jednak tylko z "wci±ciem". Bez "wciêcia" nie ma. icon_sad.gif

Dosta³em te¿ maila od nie wiem kogo. Bez przywitania, podpisu, itp. tej tre¶ci : "Mo¿esz wylicytowaæ ten z allegro-ja dostarczê ci wersjê bez pó³ki". Jak s±dzicie, ryzykowaæ? Mnie wydajê siê, ¿e co¶ tu jest nie tak. icon_wink.gif

Ponawiam pro¶bê o pomoc - czy kto¶ wie jak mo¿na kupiæ sobie ³uk firmy £ukbis angielski prosty, bez pó³ki na strza³y?
Sanvean
Page - najskuteczniejsza droga do zakupu ³uku prosto z £ukbisu to faks. Wys³anie takowego na poczcie to koszt rzêdu 1-2 z³. Sam mialem podobny do Twojego problem, kiedy jednak wys³a³em faks otrzyma³em ³uk o wiele szybciej ni¿ siê spodziewa³em (w przeci±gu niespe³na tygodnia, je¶li dobrze pamiêtam.)
Page
Witam.
Cieszê siê, ¿e kto¶ odpowiedzia³ smile.gif .
Mówisz, ¿e faksem. Hmm... a co w tym faksie napisaæ? Mam zero do¶wiadczenia w przesy³aniu faksów tongue.gif .
Je¶li mo¿esz to napisz tutaj (¿eby wszyscy wiedzieli jak kupiæ ³uk od Bisoka cool.gif ) albo na PW.

Pozdrawiam Frehowiczów!
Husarz90
A co powiecie na temat Wyrobów Mykietyszyna ??Bo przymierzam siê kupiæ
Adsumus
WItam!!!

Powiemy, nein!
Nie, nie i jeszcze raz nie!
Nie, je¶li chcesz kupiæ jego fiberglassowy ³uk...brzydkie s± i w ogóle...
Lepiej od³o¿yæ trochê wiêcej kasy i kupiæ bisoka, je¶li chcesz kupiæ plastykowy.
Od Mykietyszyna to strza³y, dla równowagi, mogê poleciæ.

POzdrawiam
Husarz90
Ale ³uki mykietyszyna s± chyba historyczne ,a i napisz co¶ jeszcze a mianowicie chodiz mi o to czemu jego ³uki s± brzydkie?
Adsumus
Witam!!!

By³e¶ na jego stronie?
£uki proste s± obleczone skór±(te za 150pln) i tych nie polecam...
Jego ³uki "wschodnie" kosztuj± od 250pln, a od prostych ró¿ni± siê tylko tym, ¿e gryfy montowane s± w drug± stronê...
Wy¿ej wymienione ³uki nie s± historyczne.
A je¶li masz wydaæ 400pln na jego ³uk jesionowy to lepiej uzbieraj 100pln wiêcej i kup od Jankowskiego.

POzdrawiam
Sanvean
Page, w faksie wystarczy zlo¿yæ zamówienie. icon_wink.gif

Przyk³adowy wzór:

"
Jan i Adam Bisok
ul. Kalwaria 187
43-384 Jaworze Dolne

tel./fax (033) 81-72-187

Witam

Chcia³bym zamówiæ u Pañstwa ³uk xxxxxx o wysoko¶ci xxxx i naci±gu xxxxx. Mój adres to:

xxxxxxx xxxxxxx
ul. xxxxxxxxxxx
xx-xxx xxxxxxx

W razie potrzeby podania dodatkowych informacji proszê o kontakt pod numerem xxxxxxxxxxx.

Z powa¿aniem

xxxxxxxxxx"

W miejsce x'ów wstaw odpowiednie informacje. Adres i numer faksu £ukbisu powiniene¶ umie¶ciæ na górze, tak jak we wzorze. Wydrukuj to sobie na kartce i pójd¼ z ni± na oddzia³ poczty, gdzie istnieje mo¿liwo¶æ nadania faksu. Tam powiesz "Dzieñ dobry, chcia³bym nadaæ faks" i wrêczysz pani wspomnian± kartkê. Mo¿esz go nadaæ równie¿ u prywatnych us³ugodawców, ale to wyjdzie nieco dro¿ej. Przesy³ka dotrze do Ciebie za po¶rednictwem kuriera, op³atê ui¶cisz przy odbiorze. To tyle. smile.gif Mam nadziejê, ¿e instrukcja jest zrozumia³a. icon_wink.gif
Page
Hehe... BARDZO zrozumia³a bigsmile2.gif . Wielkie dziêki Sanvean.
Oby mi siê poszczê¶cilo w zakupie. icon_wink.gif
Pozrdrawiam
Husarz90
To juz wole zrobiæ w³asny ³uk cool.gif
ZGO¦
CYTAT(sir santiago)
a co s±dzicie o ³ukach S³awomira Wybranowskiego? ostatnio zamówi³em sobie ³uk u niego i teraz czekam na przesy³ke...

Jaki¶ czas temu (trzy, cztery lata) kupi³am wraz z mê¿em u S. Wybranowskiego dwa ³uki angielskie z palisandru. Jak do tej pory sprawuj± siê znakomicie smile.gif , nie ma nawet ¶ladu zwichrowania.
Poza tym bardzo ³adnie wygl±daj± i nie maj± ¿adnego w³ókna szklanego.
Przelicznik jako¶ci do ceny te¿ jest bardzo dobry.

Có¿ wiêcej dodaæ smile.gif po prostu polecam.
Aubrey
Mój znajomy pos³uguje siê ³ukiem S³awomira Wybranowskiego (longbow) i jest z niego bardzo zadowolony. Z w³asnego do¶wiadczenia wiem ¿e p. S³awek do¶æ szybko realizuje zamówienia, co te¿ jest zalet±... vide p. Jaros³aw Jankowski, który nie przyjmuje ju¿ zamówieñ do wrze¶nia.
Adsumus
Witam!!!

Ja na pocz±tku kwietnia zamówi³em 3 ³uki u p.Jankowskiego i czekam ju¿ tylko na paczkê, mój znajony swój ³uk otrzyma³ po 3 tygodniach.
Z tego co wiem zamówienia trzeba sk³adaæ do koñca kwietnia, potem nie s± przyjmowane, bo zaczyna ³uki na Grunwald robiæ

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.