CYTAT(Mazowiecki Dzik @ 12:31 19.03.2012)
Ja polecam jedynie albion swords - moim zdaniem najlepszy stosunek jako¶ci do ceny, choæ nie jest ona ma³a ...
Tak te miecze s± robione:
http://www.youtube.com/watch?v=cTg0Oc0mQy4
No miecze z Albionu s± naaaaj naajj...ale jeden kosztuje minimum 600 $ ://
Apropos rekoje¶ci Mieczy od Szymona Chlebowskiego - wszystkie miecze jakie zamawialismy maj± drewniane ok³adziny klejone ¿ywic±. Nic sie nie luzuje, wszyscy sie jaraj± t± broni±
CYTAT(Lisail @ 23:10 19.03.2012)
Apropos rekoje¶ci Mieczy od Szymona Chlebowskiego - wszystkie miecze jakie zamawialismy maj± drewniane ok³adziny klejone ¿ywic±. Nic sie nie luzuje, wszyscy sie jaraj± t± broni±
A ja mia³em w rêku miecz z dok³±dnie tak± sam± rêkoje¶ci± jak na tym foto:
I by³a tam jak nic ta¶ma dwustronna oklejona jak±¶ we³n± nas±czon± czym¶ mi nieznanym. No ale to mo¿e jakie¶ stary produkt Szymona.
Abstrahuj±c od jako¶ci wykonania, miecze Chlebowskiego s± wg mnie zazwyczaj za ostro wykoñczone(co zreszt± widaæ na fotce powy¿ej). Ja broni o tak o tak wykoñczonej klindze nie dopuszczam do walki na imprezach które organizujê...
Co prawda wykoñczyæ mo¿na samemu ale producent doskonale powinien rozumieæ do czego ta broñ jest u¿ywana i jak niebezpieczny mo¿e byæ tak ostry sztych.
Je¶li chodzi o zakoñczenie, to nie ma problemu by je zmieniæ w trakcie uzgadniana zamówienia.
Niestety pewne typy mieczy jak XV czy XVI po dodaniu bezpieczniejszego sztychu wygl±daj± koszmarnie...
CYTAT(Knia¼ S³awomir @ 13:11 20.03.2012)
Abstrahuj±c od jako¶ci wykonania, miecze Chlebowskiego s± wg mnie zazwyczaj za ostro wykoñczone(co zreszt± widaæ na fotce powy¿ej). Ja broni o tak o tak wykoñczonej klindze nie dopuszczam do walki na imprezach które organizujê...
Co prawda wykoñczyæ mo¿na samemu ale producent doskonale powinien rozumieæ do czego ta broñ jest u¿ywana i jak niebezpieczny mo¿e byæ tak ostry sztych.
Szymon robi miecz na konkretne zamówienie, nie ma problemu z za¿yczeniem sobie zaokr±glonej koñcówki, jest inny problem, mój ostatni miecz od niego ma chyba jakie¶ 0,7 mm grubo¶ci g³owni schodz±cej do sztychy, a to ju¿ jest kapkê za cienko. 1 mm to takie minimum.
PS Jak kto¶ siê przejmuje koszmarnym wygl±dem, mo¿e zamówiæ ostry miecz do lansu ;).
CYTAT(Szymek z K-g @ 15:52 19.03.2012)
Panie Wojtku nie wiedzia³em ¿e jest taka rozbierzno¶æ w cenach. Wszystkie osoby, a¿ do teraz, które pyta³em o cene swojego orê¿a, nie p³aci³y zañ wiêcej jak 1000 z³. Dlatego jest to dla mnie zaskoczeniem mowa o ponad 2 tys. z³.
CYTAT
ró¿nica w cenie po prostu musi z czego¶ wynikaæ!
Naturalnie nic w tym z³ego. Nie klient ustala ceny. Ciekawe, w czym w takim razie tkwi haczyk. Na pierwszy plan rzuca mi siê specjalne wykoñczenie typu mosiê¿na/ br±zowa g³owica, grawerowanie i inne upiêkszacze.
No w³a¶nie to konsument decyduje o cenie, bo je¶li co¶ nie bêdzie warte swojej ceny to nikt tego zwyczajnie nie kupi i producent bêdzie musia³ zrobiæ obni¿kê. Choæ fakt faktem, najdro¿sze jest zawsze wykoñczenie.
CYTAT(Knia¼ S³awomir @ 13:11 20.03.2012)
Ten miecz jest ostry? To radzê zobaczyæ na kordy.
Druga sprawa, ¿e nie po to ludzie zamawiaj± sobie takie kszta³ty sztychów, by potem pi³owaæ wszystko na piêcioz³otówkê.
Trzecia sprawa to niezbyt rozumiem sensu zabraniania ostrych sztychów, skoro pchniêcia s± zabronione. No chyba, ¿e na Twoich imprezach nie s±.
Pchniêcia s± zabronione, ale koñcem miecza te¿ przeciwnika siê nieraz trafia, sprostujê ¿e w poprzedniej wypowiedzi chodzi³o mi o miecze wczesne(jak na wspomnianym zdjêciu) nie o XV-wieczne kordy. Laser nie zapominaj ¿e my walczymy zazwyczaj w innym sprzêcie ni¿ pó¼ni i poziom opancerzania jest jednak mniejszy, co za tym idzie niebezpieczeñstwo zranienia ro¶nie, wiêc lepiej je¶li broñ jest porz±dnie(czytaj têpo) zakoñczona.
Odno¶nie zamawiania konkretnych parametrów, to zamawiali¶my ju¿ raz u Chlebowskiego gladiusa do naszego projektu gladiatorskiego i mieli¶my ten sam problem. Kilkakrotnie zaznaczali¶my w zamówieniu ¿e miecz ma byæ max. têpy, ¿e bêdziemy siê nim sztychowaæ, koniec koñców dostali¶my po d³ugim po¶lizgu miecz prawie ostry totalnie nie nadaj±cy siê do u¿ytku i przez wykoñczenie krawêdzi na nieca³y 1mm nie daj±cy siê samodzielnie dodatkowo zaokr±gliæ czy zatêpiæ. Miecz zosta³ odes³any, Szymon Chlebowski zachowa³ siê ok, odda³ nam pieni±dze i tak zakoñczyli¶my wspó³pracê. Tyle w temacie.
Pozdrawiam!
S³awomir
CYTAT(Laser (ChZCh) @ 14:51 20.03.2012)
Trzecia sprawa to niezbyt rozumiem sensu zabraniania ostrych sztychów, skoro pchniêcia s± zabronione. No chyba, ¿e na Twoich imprezach nie s±.
Tak± broñ powinno siê wywalaæ z imprez (obojêtne czy to s± miecze kordy, szable), gdzie jest szermierka na trafienia (chcesz siê lansowaæ? Spraw sobie ostry miecz w pochwie z pasem), nawet du¿a ilo¶æ ¿elastwa nie zabezpiecza przed przypadkowym trafieniem miêdzy elementy opancerzenia, ju¿ nie wspominam o szermierce szabl± w lekkich os³onach. Masz w 100% opancerzone blach± i kolcz± cia³o? Paluszki? Kciuk? Ostatnio dosta³am trafienie miêdzy mankiet stalowej rêkawicy a stalowe zarêkawie (mogê nawet daæ linka do filmu, przeszywka by³a a jak¿e). Niby niemo¿liwe? Efekt tylko p³ytkie skaleczenie nadgarstka i solidnie obita ko¶æ, a nie rozorane" ¶ciêgna, ju¿ niem mówiê o przypadkowym potraktowaniu na treningu sztychem szabli sparringpartnera, gdy wychodzi rêka do przodu, ty te¿ i jaki¶ paskudny k±t siê trafi przy sparringu na maks szybko¶ci.
Jak czêsto trenuje siê "full kontakt" stalow± broni±, ró¿ne dziwa wychodz±, a przy trenigu stal± non stop s± kontuzje ³apek, chyba tylko "mroczna bu³a" w miarê solidnie zabezpiecza. Dlatego nieodpowiedzialno¶ci± i nie liczeniem siê z bezpieczeñstwem sparringpartnera jest u¿ywanie broni z ostrym sztychem.
Zadam pytanie, które pad³o tutaj wielokrotnie. Czy pan Szymon Chlebowski ¿yje? Napisa³ mi maila, ¿e tasak jest ju¿ "w drodze" i po 2 tygodniach nie doszed³. Kontakt siê raptownie urwa³...
Mój miecz od Sylwestra Tylko dotar³. Wszystko jest tak jak sobie ¿yczy³em. Parametry takie jak chcia³em. Miecz jest ju¿ po kilku walkach, a nie widaæ by w ogóle by³ u¿ywany- my¶lê, ¿e to dobrze rokuje. Umówiony termin zgadza siê co do dnia. Kontakt bardzo dobry i rzetelny. Cena bardzo przyjemna (440z³).
Moim zdaniem to jeden z najlepszych producentów mieczy. Rzetelny, terminowy i w przystêpnej cenie. Produkt bardzo dobry.
Je¿eli kto¶ jest ciekaw to mogê wrzuciæ zdjêcia:)
CYTAT
Czy pan Szymon Chlebowski ¿yje?
ze mna sie kontaktowa³ tydzien temu tez wsprawie wyslanych mieczy.
Patrz±c na miecze powy¿ej to g³ownia typu XIV z wy³±czeniem zbrocza. Miecz wczesny to to nie jest.
Ja we wtorek zosta³em zapewniony przez Szymona Chlebowskiego, ¿e tasak jaki zamówi³em u niego w przysz³± ¶rodê bêdzie gotów do wysy³ki. Liczê na to, ¿e nie bêdzie takiej sytuacji jak u Biologa tym bardziej, ¿e Pan Chlebowski spó¼ni³ siê ju¿ trochê z terminem...
i jak wasze ostatnie przygody z Chlebowskim? miecze dosz³y?
bo nie dal znaku zycia od ponad miesi±ca
W moim przypadku tasak mia³ byæ gotów w t± ¶rodê do wysy³ki, tymczasem ¶roda minê³a i mimo przypominaj±cego maila nie dosta³em odpowiedzi
No nic, pozostaje liczyæ na to, ¿e dostanê zamówion± broñ przed sezonem... Aczkolwiek moja cierpliwo¶æ powoli siê koñczy, tasak mia³ byæ gotów na koniec marca
Ja swoje miecze dosta³em ,docelowo termin luty odebra³em kwiecien z czego 5 tygodni paczka wêdrowa³a po pocztach wracjac do adresata i znowu grzêzn±c w sortowni.Zdecydowanie polecam ugadc siê co do wysylki kurierem.Cierpliwosc przy Panu Szymonie mocno wskazana !aczkolwiek
z broni jestem zadowolony i kupuje od kilku lat mimo problemow z terminowosci±.
Witam
Czy kto¶ posiada miecz lub szablê wykonan± przez Leszka Zulewskiego?
Interesuj± mnie relacje cena/jako¶æ/terminowo¶æ
Bo oprócz niego i Szymona Chlebowskiego nie znam innych p³atnerzy w Trójmie¶cie i okolicach.
Póki co mam interesuj±c± cenowo propozycjê wykonania szabli od S³awomira Ciszewskiego.
Nie ukrywam jednak, ¿e preferujê osobisty kontakt z potencjalny wytwórc±.
Mam od niego strego pó³toraka, i ostrze jest niezniszczalne. 0 w¿erów a miecz ma z 5 lat.
CYTAT(semen @ 00:15 29.04.2012)
Witam
Czy kto¶ posiada miecz lub szablê wykonan± przez Leszka Zulewskiego?
Interesuj± mnie relacje cena/jako¶æ/terminowo¶æ
Bo oprócz niego i Szymona Chlebowskiego nie znam innych p³atnerzy w Trójmie¶cie i okolicach.
Póki co mam interesuj±c± cenowo propozycjê wykonania szabli od S³awomira Ciszewskiego.
Nie ukrywam jednak, ¿e preferujê osobisty kontakt z potencjalny wytwórc±.
Zawsze s³ysza³em, ¿e Zul robi ciê¿kie miecze, ale mocne. Ponoc ciê¿szych nikt nie robi, wiec w tym jest najlepszy, ale podejrzewam, ¿e to taka sama nieprawda jak to, ¿e Aladin robi ciêzkie i ze kuje z resorów (zgroza, toc to typowa propaganda konkurencji!!!).
No i w³a¶nie w trójmie¶cie masz jeszcze Aladina, u którego terminowosc to pierwszorzêdna rzecz. Jak dobrze pogadasz, to w dwa tygodnie bêdziesz mia³ swoj± kosê, do odebrania na miejscu. I wiem, ¿e ostatnio wyda³ ¶wietn± seriê tasaków i sztyletów nerkowych. Warto siê do niego odezwac.
Owszem Aladin dzia³a
wczoraj odebra³em swój kord, kowalska robota, a nie szlifowany p³askownik. Krótko czeka³em. Niedrogo. My¶lê ¿e mo¿na poleciæ.
Widzia³em jego inne roboty, obecne, i zastanawiam siê nad kolejnym zamówieniem. Pozdro
Dzieki za szybki odzew.
Pozdrawiam
witam
nie wiecie czy Szymon ¿yje? Mia³ kto¶ z nim kontakt ostatnio? Ja nie mogê siê z nim skontakciæ ju¿ od 4 tyg. Pewnie dlatego ¿e zbli¿a siê mój termin ;)
Ma kto¶ telefon do niego?
pozdr.
Wczoraj otrzyma³em zdjêcie broni jak± chcia³em aby Szymon wykona³. Jestem zadowolony z tego co przedstawia zdjêcie, po otrzymaniu pewnie bêdê zadowolony jeszcze bardziej. Termin mialem na koniec marca, broñ gotowa w drugim tygodniu maja, cierpliwo¶æ mocno wskazana przy panu Chlebowskim. W ramach rekompensaty za czas zw³oki przesy³ka gratis. Ale to ju¿ nie wa¿ne, najwa¿niejsze, ¿e broñ jest gotowa i jeszcze w tym tygodniu mo¿e przybêdzie do mnie kurierem
Tak¿e ja kontakt co kilka dni utrzymywa³em z Szymonem, ostatniego maila otrzyma³em dzi¶.
Pozdrawiam.
Ja ze swojej strony dodam, ¿e dzi¶ odebra³em paczkê z mieczem i jestem bardzo zadowolony z jako¶ci wykonania, parametrów itp. Szczerze polecam wyroby Pana Chlebowskiego. A co do kontaktu z Panem Szymonem to muszê przyznaæ, ¿e do¶æ czêsto rozmawiali¶my jedynie by³a lekka obsuwa w terminie. Ale warto by³o czekaæ
Pozdrawiam Pana Szymona i dziêkuje za tak wspania³y miecz.
Ostatnio odebrali¶my kolejne zamówienie od Wojtka Szanka. 1 miecz wczesny, 2 trzynastkowe i g³owniê szabli. Solidne wykonanie, ¶wietne wywa¿enie broni, wszystko w terminie. Po raz kolejny szczerze polecam tego rzemie¶lnika.
Witam
Od pewnego czasu szukam dla siebie tasaku na bohurty. Do tej pory walczy³em tasakiem bractwowym od Maciejki (oraz toporem), ale niestety bron od Maciejki kompletnie mi nie le¿y, a jej wykonanie pozostawia sporo do ¿yczenia. Jako i¿ jest to pierwszy tasak jaki kupie chcia³bym prosiæ o rade bardziej do¶wiadczonych kolegów.
Nastawi³em siê g³ównie na Szymona Chlebowskiego i jego tasak piechociarski (tasak III) za 490 z³. Waga jak± sobie ustalam to ko³o 1kg przy d³ugo¶ci ok 75-80cm. Niestety Pan Szymon zrobi³by mi bron dopiero na pa¼dziernik, patrz±c realnie to pewnie dosta³bym w grudniu - styczniu.
Ostatnio przegl±daj±c freha natkna³em sie na dobre opinie odnosnie broni Sylwestra (http://www.mieczedowalki.pl). Ni¿sza cena, dobra jako¶æ i najwazniejsze - terminowo¶c. Oferta tasaków równie¿ bardzo ciekawa. Cena od 420 - 450z³.
Tutaj rodzi siê moje pytanie. Prosi³bym o opinie u¿ytkowników broni od Sylwestra. Jak z jako¶ci± wyrobu (g³ownie kute czy wycinany resor?), czy bron szybko "³apie" zadziory? Generalnie im wiêcej opinii tym by³bym bardzo wdziêczny (nie tylko chodzi o tasaki ale równie¿ jedynki, pó³toraki). Czy broñ, która zamawiamy wygl±da identycznie jak ta, która dostajemy? Czy jelce siê luzuj±? Itp...
PS
Prosi³bym równie¿ o opinie na temat broni Chlebowskiego, super gdyby znalaz³ siê kto¶ kto posiada ten sam model tasaku, który poda³em wyzej.
Na bohurt lepiej kup co¶ ciê¿szego.
W³asnie nie chce niczego ciê¿szego ni¿ 1100g. Potrzebuje czego¶ do walki w zwarciu. Postawi³em na tych dwóch Panów, proszê o opinie.
Mo¿e i nie mam tasaczka od Szymona Chlebowskiego ale za to ³adn± jedynkê posiadam i nie moge powiedzieæ o niej z³ego s³owa solidnie wykonane, estetycznie ale przedewszystkim ostrze jest wytrzyma³e ju¿ sprawdzona w walce i nie ma na niej nawet jednego ¶ladu. Jedynie nawa³ pracy u niego mo¿e powodowaæ obsuwy w terminie ale moim zdaniem warto. Pozdrawiam
Ta jednyka nalezy bardziej do tych dro¿szych mieczy czy tych z ni¿szej pó³ki?
CYTAT(Madis @ 21:13 23.05.2012)
Ta jednyka nalezy bardziej do tych dro¿szych mieczy czy tych z ni¿szej pó³ki?
Je¶li o mnie chodzi to nie ma dla mnie ni¿szej pó³ki..Powiedzmy sobie, ¿e mie¶ci siê w przedziale o jaki Ci chodzi.
CYTAT
Prosi³bym równie¿ o opinie na temat broni Chlebowskiego, super gdyby znalaz³ siê kto¶ kto posiada ten sam model tasaku, który poda³em wyzej.
Ja mam taki tasak, nieco dlzszy waga 1300g,duzy jestem i chcialem proporcjonalny.
Nie bohurtuje nim,tylko do bitwy go biore do zwarcia.
Jak na razie to szczerbi sie srednio mniej niz jedynki oD Szymona.
Jelec sie nie chybocze, ciagnie do przodu mocno ,dobry do silnego punktowego pierdolniecia.
Zasadniczo polecam.
no w³asnie z tym ci±gniêciem reki do przodu bêdzie problem, bo bardzo tego nie lubiê... A jak du¿o masz ten tasak wyd³u¿ony? generalnie rêka mocno siê mêczy? U Chlebowskiego z chêcia bym zamówi³ ale dopiero za rok gdyz takie ma terminy. Sylwester bêdzie na grunwaldzie z dostaw± tasaków tak¿e z chêci± bym co¶ wci±gn±³ na miejscu. Tylko teraz dylemat czekac na Chlebowskiego czy kupic u Sylwestra choæ na temat jego broni jest zdecydowanie mniej opinii.
Polecam Pana Sylwestra, mam kilka jego mieczy, bada³em te¿ tasaki. Lubie go¶cia, nie ma z nim problemów.
85 cm ,bardzo ciagnie.Wymaga dobrej kondycji bo szybko niemasz sily nim zamchnac.
dziêki za opinie. Dosta³em równie¿ informacjê zwrotn± od aladina (ktos tu pisal, ¿e nie idzie siê z nim skontaktowac a tu prosze dwa dni czekania i mail dotar³). Tasaków nie ma w ofercie, ale moze zrobic. Ceny od 250 do 900z³. Widzia³em, ¿e miecze sprzedaje czarna prosto z ku¼ni. Ktos mo¿e wie jaka jest obecnie jakosc jego produktów? Atutem jest z pewno¶ci± to, ¿e bron jest kuta.
je¶li wiesz co to do¿ywotnia gwarancja u Aladina to powiniene¶ ju¿ wiedzieæ jaki kupiæ tasak
dozywotnia gwarancja? Rozwin prosze to stwierdzenie, mi pisa³, ze gwarancja na rok (PS nigdy nie mia³em z aladinem stycznosci).
Na niektóre egzemplarze daje do¿ywotke, jak na rok to bierz Tylkownik od Sylwestra
Szukam jakiego¶ kontaktu - innego ni¿ mail, do pana Szanka.
Chyba moje maile do niego nie docieraj±, trochê siê niepokojê o moje zamówienie.
CYTAT(Indar @ 20:41 27.05.2012)
Szukam jakiego¶ kontaktu - innego ni¿ mail, do pana Szanka.
Chyba moje maile do niego nie docieraj±, trochê siê niepokojê o moje zamówienie.
Moje zabawki dotar³y w piêæ minut. Claymor ma namiary tele, o ile pamiêtam.
witam panów chcia³bym dowiedzieæ siê paru rzeczy na temat ku¼ni, które tworz± dla nas nasze wspania³e miecze. Przede wszystkim interesuj± mnie miecze pó³torarêczne, ale to szczegó³.
Natkn±³em siê ostatnio na
http://www.kuzniarycerska.pl/ ceny kusz±, a nic nie wiem na temat jako¶ci
w sumie to nie znam innych kowali itp. Proszê o informacjê
CYTAT(Madis @ 17:03 24.05.2012)
dziêki za opinie. Dosta³em równie¿ informacjê zwrotn± od aladina (ktos tu pisal, ¿e nie idzie siê z nim skontaktowac a tu prosze dwa dni czekania i mail dotar³). Tasaków nie ma w ofercie, ale moze zrobic. Ceny od 250 do 900z³. Widzia³em, ¿e miecze sprzedaje czarna prosto z ku¼ni. Ktos mo¿e wie jaka jest obecnie jakosc jego produktów? Atutem jest z pewno¶ci± to, ¿e bron jest kuta.
Aladin ma miecze dobrej jako¶ci, ale niewykoñczone. Je¶li skasuje za miecz jakie¶ 400-500 z³ to bêdziesz musia³ doliczyæ co najmniej po³owê tej ceny i daæ innemu rzemie¶lnikowi do obróbki (szlifowanie, odchudzanie, polerowanie, rekoje¶æ). Wychodzi trochê drogo, ale jako¶æ jest z górnej pó³ki. Testowa³em miecz Aladina obrabiany przez Morgana. Bardzo fajny. Koszt takiego wariantu to ok. 1000 z³.
Z kolei Szymon Chlebowski te¿ ma miecze kute. Sprzedaje ju¿ oprawione. Mamy od niego kilka sztuk i jeste¶my zadowoleni. Cena zdecydowanie przystêpna. Trzeba "tylko" poczekaæ.
Za¶ co do bohurtów to mieæ tasak, który nie jest wywa¿ony mocno do przodu to trochê, moim zdaniem, mija siê z celem. Ale co kto lubi.
CYTAT(Laser (ChZCh) @ 15:58 30.05.2012)
Aladin ma miecze dobrej jako¶ci, ale niewykoñczone. Je¶li skasuje za miecz jakie¶ 400-500 z³ to bêdziesz musia³ doliczyæ co najmniej po³owê tej ceny i daæ innemu rzemie¶lnikowi do obróbki (szlifowanie, odchudzanie, polerowanie, rekoje¶æ). Wychodzi trochê drogo, ale jako¶æ jest z górnej pó³ki. Testowa³em miecz Aladina obrabiany przez Morgana. Bardzo fajny. Koszt takiego wariantu to ok. 1000 z³.
Ja i Radek u¿ywamy mieczy tylko od Maciejki.
Ale Aladin rzeczywi¶cie robi niez³e miecze (równie¿ oprawione,szlifowane) i wcale nie musz± drogo kosztowaæ .
Nale¿y rozmawiaæ ,pytaæ,negocjowaæ .
pozdrawiam
CYTAT(Józef @ 20:02 01.06.2012)
Ja i Radek u¿ywamy mieczy tylko od Maciejki.
Ale Aladin rzeczywi¶cie robi niez³e miecze (równie¿ oprawione,szlifowane) i wcale nie musz± drogo kosztowaæ .
Nale¿y rozmawiaæ ,pytaæ,negocjowaæ .
pozdrawiam
Oczywi¶cie, wszystko kwestia dogadania siê. Jak ja ostatnio (2-3 lata temu) pyta³em o cenê oprawionego, wypolerowanego miecza to za¶piewa³ 7 stów. Dla mnie to du¿o jak na miecz jednorêczny bez pochwy. Aczkowliek nie mo¿na powiedzieæ, ¿e broñ jest z³a.
Przyszed³ do mnie w koñcu miecz typu XVII w oparciu o znalezisko z Tamizy, produkcji Szymona Chlebowskiego.
Wykonanie ¶wietne, bardzo estetyczne, wykuty wed³ug zaleceñ, chodzi szybko i pewnie. Naprawdê nie mam siê do czego przyczepiæ, polecam.
Od po³owy kwietnia nie mam ¿adnego kontaktu z panem Szankiem, brak odpowiedzi na maile a numer który dosta³em nie jest aktywny. Zaliczka posz³a przy zamówieniu.
Powinienem siê ju¿ martwiæ czy jeszcze luz?
CYTAT(Indar @ 22:45 09.06.2012)
Od po³owy kwietnia nie mam ¿adnego kontaktu z panem Szankiem, brak odpowiedzi na maile a numer który dosta³em nie jest aktywny. Zaliczka posz³a przy zamówieniu.
Powinienem siê ju¿ martwiæ czy jeszcze luz?
Luz. Mia³ ostatnio tonê zamówieñ i jakie¶ problemy zdrowotne (kontuzja rêki?), wiêc kuje powoli. Sam trochê poczeka³em, ale miecz w koñcu dotar³ - tak znakomitej jako¶ci, jak zawsze.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.