Salve!
Wiêc skoro nikt siê nie pali, to sam t± sprawê za³atwiê.
Pro¶ba do moderatora, aby nie wywala³ tematu gdy¿ kierujê ten ranking do osób uprawiaj±cych szermierkê. Jestem tak± osob± i wiem ¿e na inne dzia³y nawet nie zagl±dam (nie mówiê ¿e wszyscy).
Do sedna.
Zawiedziony jako¶ci± us³ug Mieczniczych postanawiam zainicjowaæ organizacjê ochrony praw konsumenta sektora magicznego. Ekh Szermierczego
.
miecznicy@o2.pl
Proszê wszystkich zainteresowanych o przesy³anie informacji o miecznikach i ich wyrobach:
1. Dane Miecznika
2. Dane broni (typ broni, Wymiary, Masa, wywa¿enie, Jako¶æ g³owni, itp. Czas oczekiwania na zamówienie, Cena, Wady, zalety, ewentualnie jak przebiega³y poprawki, reklamacje)
3. Mo¿e zdjêcie.
Info wszystkie dane bêdê konfrontowa³ z producentami, wiêc proszê o nie wymy¶lanie ba¶ni.
Chcia³bym teraz pozbieraæ dane, a do koñca pa¼dziernika spróbujê uruchomiæ jakie¶ www.
Vale
Dobry pomys³. Tak trzymaæ.
Salve!
Widzê, ¿e temat nie cieszy siê du¿ym powodzeniem. Na forum og³oszenia mog³em poczytaæ o lamentach na temat nieuczciwych ludzi itp. a tutaj nikomu siê nie chce ani nikogo pochwaliæ, ani zbesztaæ.
Czy¿by nikomu nie zale¿a³o na otrzymywaniu dobrego towaru za dobr± cenê?
Piszcie Panowie i Panie.
miecznicy@o2.pl
Vale!
Polecam tego producenta
tu namiar na jego www
http://www.miecz-sword.com
Powiem tak miecz mozna zgiaæ w pó³ i nie odkszta³ca siê
wale nim juz sezon, blokuje ostrze w ostrze z pe³na premedytacj±, na mieczu nie ma sladu po biciu
waga przyzwoita, po³toraczki tak od 1,2 do 1,5
jedyneczki tez w normie
facet jest artyst±, miecze maj± przepiekn± liniê i oprawê
Raczej nie mam dla niego niemozliwego do zrobienia
miecz który wykona nie odbiega od tego co chcieli¶my
wywa¿enie broni przynajmniej w moim idealne
ceny umiarkowane nie najtañsze ale warte tych pieniedzy
z ca³± odpowiedzialno¶cia moge powiedzieæ ¿e nie widzia³em w Polsce lepszych mieczy niz te które on kuje
mamy miecze od niego i wzyscy chwalimy, zreszt± kto widzia³ ten wie
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=3028
Mo¿na podyskutowaæ, hehehe. Pozdrawiam
Gwyn
Mam pytanko do wytrawnych kupców i specjalistów od broni metalowej a historycznej. Wpad³em zupe³nym przypadkiem na pracownie kowalstwa artystycznego - Ryszard i Bogdan Ku¶ - polskaszabla.wapark.pl .Je¶li kto¶ siê spotka³ z z ostrymi wytworami z tej pracowni, to prosi³bym o opiniê. Dobre, z³e, ¶rednie? (chodzi mi o warto¶æ bojow±, bo to ¿e ³adne to wiem)
Z góry dziêkujê.
znalaz³em sam odpowied¼ na moje pytanie. Na innym temacie dowiedzialem siê, ¿e Ku¶ robi ¶cienne g..wno
Ludzie nie wierzê!Topic najpraktyczniejszy pod Lun±, i nikt nie pisze, choæ na tym forum sami wojownicy siedz±?To jest dziwne, lub ¶mieszne...
ja pytam o Wasze zdanie nt. tego twórcy:
http://www.platnerstwo.pl/index.htmljedna szabla -8000z³, czy PLN
Nie wiem czy kto¶ by odwa¿y³ siê walczyæ broni± za 8 tys PLN. Nie mówi±c o tym, ¿e ma³o kogo z nas chyba staæ na tak± broñ. Khobrakitt zejd¼ na ziemiê i pogadajmy o broni w rozs±dnych cenach.
Ze swojego do¶wiadczenia ostatnio odradzam Odala. Kiedy¶ jego broñ by³a porz±dna, ale stan±³ jako¶ciowo w miejscu. Pojawiaj± siê problemy z hartowaniem i bywa, ¿e miecz jest zahartowany porz±dnie tylko do po³owy a dalej to ju¿ nie wiadomo ;)
CYTAT(Khobrakitt @ 13:09 22.10.2006)
Ludzie nie wierzê!Topic najpraktyczniejszy pod Lun±, i nikt nie pisze, choæ na tym forum sami wojownicy siedz±?To jest dziwne, lub ¶mieszne...
ja pytam o Wasze zdanie nt. tego twórcy:
http://www.platnerstwo.pl/index.htmljedna szabla -8000z³, czy PLN
Nazwa "miecz jednorêczny" i zdjêcie miecza o d³ugiej rêkoje¶ci oraz sposób w jaki o¶æ jest doprowadzona, a raczej nie doprowadzona pod jelec raczej nie wzbudzaj± mojego zaufania.
Halfgar, Feniks, dziêki wielkie.Temat jest po prostu praktyczny i chcia³bym go ci±gn±æ.A btw. ten ca³y Maciejko jest ¿a³osny - szabla za 300 z³ z hakiem?Co to jest? za przeproszeniem ***** jakie¶.U nas najtañsze 1300 z³ schodz±, dlatego pewnie tak ma³o ludzi je ma:P
Troszke chyba nie zrozumiałem o co chodzi z tymi biednymi bezdomnymi, możesz rozwinąć?
pokusiłbym sie o stwierdzenie ze za 8000 mozna kupic niezły orginał
Dodaję jeszcze kolejnego producenta, osobiście polecam, a w temacie"gdzie kupić miecz" przeczytacie o nim skrajnie różne opinie
http://www.jagmniecha.terramail.pl/
CYTAT(Tomic @ 15:20 24.10.2006)
pokusiłbym sie o stwierdzenie ze za 8000 mozna kupic niezły orginał
Ale kto nim będzie walczył
?
Jesli chodzi o szable do "tłuczenia", polecam Marcina Węglińskiego. Są lekkie, dobrze wyważone, praktyczne w obsłudze
, w miarę bezpiecze (wersja "lekka" z krzywizną 8 cm), i nie rosypują się po paru sparingach. Tylko te terminy
.
Co do mieczy, sprawę cały czas testuję
, zamawiając wersję dostepną (+/- 400 pln) i bardziej luksusową (+/- 800 pln). Jak koś jedzie do Gdańska, niech wezmie, co tam ma, będzie okazja porównać na miejsc wyroby róznych producentów.
Pozdrawiam
CYTAT(Khobrakitt @ 17:44 24.10.2006)
Dodajê jeszcze kolejnego producenta, osobi¶cie nie polecam, a w temacie"gdzie kupiæ miecz" przeczytacie o nim skrajnie ró¿ne opinie
http://www.jagmniecha.terramail.pl/Kupowa³e¶ od niego? Je¶li tak to pochwal siê co i opisz jako¶c wykonania
mblade ... ja oczywi¶cie wezmê moj± szablekê po tuningu ;) chêtnie porwnam wytrzyma³o¶æ i jako¶æ wykonania z twoj±
CYTAT(Halfgar @ 08:16 25.10.2006)
Kupowa³e¶ od niego? Je¶li tak to pochwal siê co i opisz jako¶c wykonania
Ja mam "przyjemno¶æ" posiadani szabli z Ku¼ni Rycerskiej. Ogólnie nie na¿ekam. Nie mówiê, ¿e broñ jest idealna czy co¶... ale chodzi mi o to, ¿e jak za tak± cenê to warto braæ broñ stamt±d na sam pocz±tek.
PS: Je¿eli chcesz zobaczyæ jako¶æ wykonania to zapraszam do mnie.
Tak siê sk³ada, ¿e ja te¿ jestem z Kalisza.
Pozdro
Kupowałeś od niego? Jeśli tak to pochwal się co i opisz jakośc wykonania
Przepraszam, głupio się wyraziłem...
Półtorak110 cm waży 1,5 kg, wyważony mistrzowsko, jelec piękny, dokładnie taki jak chciałem, typ rękojęści dokładnie taki, jakiego sobie życzyłem, głowica- piękna grucha rzeżbiona, głownia ze zbroczem pięknie polerowana, na treningu otrzrymuje kilkaset uderzeń dziennie, szczerbi się, ale nie tak znowu bardzo, polecam jeszcze raz
mblade ... ja oczywiście wezmę moją szablekę po tuningu ;) chętnie porwnam wytrzymałość i jakość wykonania z twoją
Niestety będę mieć szablę zrobioną przez kogoś innego (moze dożyje, rękojeść zaczęła się już lekko gibać), ale na spotkanie pewnie przyjadą właciciele szabelek od Węgla
. Będzie okazja porównać. My na treningach katujemy ze dwie sztuki sztuki od niego, które już się rozsypują, ale wiele one przeszły
i wielu ludziom służyły. Ja w każdym bądź razie następną szablę zamówię u niego
.
Szable Węgla służą do sparingów nie do przecinania gwoździ. Są tępe, bo mają być tępe. Wytrzymują dobre kilka lat użytkowania. Poza tym rodzaj stali bardziej determinuje trzymanie ostrza niż samą ostrość. Dla ostrości ważniejsze jest hartowanie oraz rodzaj, jakość i kąt szlifu. Krótko mówiąc miej do siebie pretensje, że nie umiesz jej naostrzyć.
Witam...
Wracaj±c do tematu
Posiadam miecz wykonany przez Ku¼niê rycersk±...http://www.jagmniecha.terramail.pl/
Mia³ byæ Great Sword XIII a, z talarkiem i prostym jelcem, a wiêc miecz dwurêczny...
Jedyne co nie zgadza siê z zamówieniem to jelec.. mia³ byæ prosty (1) otrzyma³em lekki ³uczek (7), ale reszta siê zgadza zgodnie z zamówieniem...
Co do miecza:
d³ugo¶æ ca³kowita: 127 cm
g³ownia: 97 cm
jelec: 24 cm
masa (niestety ciut ciê¿ki): 2,9 kg, ale przy pozosta³ych wymiarach czego mo¿na oczekiwaæ
wywa¿enie o 8 cm od jelca
Przy fechunku z powodu masy wolny...
Co do reklamy ¿e robi± broñ do intensywnej walki to siê zgodzê... Posiada co prawda trochê szczerb, ale powsta³y one na pocz±tku gdy cz³owiek czêsto wyparowywa³ uderzenia g³owni± i sprawdza³ twardo¶æ ró¿nych mieczy poprzez uderzanie o siebie...
W sumie polecam...
2,9kg przy 127cm?Przecie¿ robi³ mi claymore i ma 1,5 kg przy 123cm...A walczy³em kontra hurdalkom i szczerbi siê nie bardziej od nich.
witam
nie przeczê ¿e mój miecz jest ciê¿ki (mia³em nadziejê ¿e bêdzie wa¿y³ góra 2,3 - 2,4 kg), ale ma naprawdê spore wymiary: szeroka i gruba g³ownia i oczywi¶cie spora g³owica, ¿eby to odpowiednio wywa¿yæ, co w sumie wp³ynê³o na masê. W sumie wygl±da tak jak tego oczekiwa³em i jak wyobra¿a³em sobie great sworda.
Mankamentem, który bez problemów sobie sam poprawi³em by³a zbyt gruba rêkoje¶æ, ale nie uwa¿am tego za problem. Aktualnie my¶lê o przekuciu g³owni, aby j± zrobiæ l¿ejsz±, ewentualnie jakim¶ innym sposobie aby miecz zrobiæ l¿ejszy (kiedy¶ kto¶ mi wspomina³ o sfrezowaniu g³owni, ale nie uwa¿am tego za dobry pomys³, gdy¿ obawiam siê rozhartowania jej).
Zbyt gruba rêkojê¶æ Ku¼ni rycerskiej- jak ja to dobrze znam.Ile da³e¶ za ten miecz?Zamawia³e¶ z pochw± czy bez?Jak szeroka g³ownia?Skoro sztaba, to nie ma siê co dziwiæ, ¿e siê ma³o szczerbi...
Sorry ze sie wtracam.
Nigdy nie mialem wyrobow w/w Kuzni Rycerskiej w reku ale z tego co widze ze zdjec szabel to chyba estetyka i dokladnosc nie jest w ogole brana pod uwage.Strudziny krzywe, elementy niespasowane, spawy na wierzchu.
Ja rozumiem ze to tania masowka ale zeby tak bezczelnie? Wlasciciel chwali sie iz robil glownie do filmow.W zwiazku z tym twierdzeniem prezentowanie tak niechlujnych wyrobow jest zaprzeczeniem jego umiejetnosci.
Czy ktos moze potwierdzic lub obalic moje przypuszczenia ?
Von Sowitz, jak przekujesz g³owniê, to hartowanie Ciê nie mo¿e omin±æ, a trzeba co¶ umieæ ¿eby sie eksperyment uda³, do zeszlifowania g³owni potrzebujesz szlifierki i cierpliwo¶ci...i jest szansa ¿e nie rozhartujesz g³owni, ale do¶æ ma³a, bo ciê¿ko utrzymaæ stal w przyzwoitej temperaturze i najpewniej jaka¶ czê¶æ i tak siê przegrzeje, tak¿e od hartowania nie uciekniesz ani kuj±c ani szlifuj±c.
CYTAT(Sebastian Kuczyñski @ 09:27 23.12.2006)
Sorry ze sie wtracam.
Nigdy nie mialem wyrobow w/w Kuzni Rycerskiej w reku ale z tego co widze ze zdjec szabel to chyba estetyka i dokladnosc nie jest w ogole brana pod uwage.Strudziny krzywe, elementy niespasowane, spawy na wierzchu.
Ja rozumiem ze to tania masowka ale zeby tak bezczelnie? Wlasciciel chwali sie iz robil glownie do filmow.W zwiazku z tym twierdzeniem prezentowanie tak niechlujnych wyrobow jest zaprzeczeniem jego umiejetnosci.
Czy ktos moze potwierdzic lub obalic moje przypuszczenia ?
Dok³adnie k[----]!!!!!!!!Mo¿e nie jestem ¶wietnym rr-em, ale z miecznikami do¶wiadczenia mam i zaczê³o siê od szabli z "ku¿ni".Spawane jelce, brak wywa¿enia(chcia³em szablê 5 cm szeroko¶ci g³owni i 10 cm krzywizny
ale to nie oznacza, ¿e mia³em dostaæ sztabê ze spawanymi w±sami jelca...A g³owni do filmów nie robi³ , tylko hartowa³ pod okiem Piotra Czeczotki.Ogó³em- "ku¼nia" robi na ilo¶æ a kazê p³aciæ jakby robi³a na wielk± jako¶æ.
CYTAT(Khobrakitt @ 10:52 23.12.2006)
.Ogó³em- "ku¼nia" robi na ilo¶æ a kazê p³aciæ jakby robi³a na wielk± jako¶æ.
Hmmm... a znasz kogo¶ kto robi szable taniej???
Choæby pan Ciszewski czy ARMA Maciejki.
Sier¶ciak od roku u¿ywam intensywnie szlifowanego miecza. Zosta³ zeszlifowany z miecza d³ugiego (ok 110cm d³ugo¶ci, 1500g) do miecza jednorêcznego o przybli¿onej masie 1250g i 90cm d³ugo¶ci. Miecz pochodzi³ z Bytomia. Musze przyznaæ ¿e sprawdza siê fenomenalnie, nie stwierdzi³em ¿adnego rozhartowania, miecz ani sie nie gnie ani nie szczerbi (fakt ¿e oszczêdzam go i siê nim nie krawêdziuje - ale za to czêsto u¿ywam przeciw zbrojom) . Wniosek - dobry szlifierz bez problemu mo¿e oszlifowaæ ¶redniej jako¶ci g³owniê nie robi±c jej krzywdy. Wymaga to jednak cierpliwo¶ci - ¿eby zdejmowaæ równomiernie oraz nie przegrzaæ materia³u. Potrzebne jest te¿ pewne wyczucie by nie przesadziæ z odchudzaniem broni.
CYTAT(Stanis³aw Szal @ 11:49 23.12.2006)
Hmmm... a znasz kogo¶ kto robi szable taniej???
Nie znam.
Ale taniej i podobnej jakosci to sobie sam wezme kawalek sztaby,szlifierke i pilnik i podejrzewam ze to co wyjdzie niewiele bedzie ustepowalo jakoscia.Ja nie pisze ich wyroby ze kit i syf bo nie mialem w rekach.Ale to co widze na ich stronie to syf wiec pytam ludzi ktorzy mieli w rekach czy rzeczywiscie czy moze moj monitor jest do **** i zle jpg-i pokazuje.
Zlapales roznice ? ;)
Salve !
W³a¶nie otrzyma³em dwa miecze z Ku¿ni Rycerskiej , i co ? JEDEN WIELKI BUBEL !!!!
STANOWCZO ODRADZAM !!! sam materia³ na klinge jest dobry lecz reszte niedorobiona , niewykoñczona , brak estetyki , zabrudzenia od kleju , otarcia po narzêdziach (jedna pochwa uszkodzona ) ogólnie robota na od****al brak poszanowania klienta . Z miecza bêdzie jeszcze treningówka , a pochwa na ¶mieci .
Cze¶æ
To mo¿e zrób zdjêcia tego, do czego masz zastrze¿enia. Ze zdjêciami Twoja opinia bêdzie bardziej przekonywuj±ca.
Pozdrowienia
Marcinie, mo¿e pofatygujesz siê na stronkê ku¼ni i sam zobaczysz...
Chodzi mi o konkretne niedoróbki w konkretnych egzemplarzach dostarczonych konkretnemu klientowi - Przemys³owi, nie o materia³y reklamowe producenta.
Sorki panie Surdel-same zdjêcia na sexy stronce wystarcz±.Te resory, te mroczne jelce...
Sorki panie Khobrakitt... Jak pan Surdel mówi³ chodzi o konkretne zamówienie, konkretnego klienta, a nie o to co jest na stronie... Co do mroczno¶ci jelca jakiego¶ czy czego¶ tam, to obstawaiam, ¿e jest to poprostu fotka miecza wykonana na zamówienie wg. jakiego¶ wzoru.
CYTAT(Sebastian Kuczyñski @ 11:12 27.12.2006)
Nie znam.
Ale taniej i podobnej jakosci to sobie sam wezme kawalek sztaby,szlifierke i pilnik i podejrzewam ze to co wyjdzie niewiele bedzie ustepowalo jakoscia.Ja nie pisze ich wyroby ze kit i syf bo nie mialem w rekach.Ale to co widze na ich stronie to syf wiec pytam ludzi ktorzy mieli w rekach czy rzeczywiscie czy moze moj monitor jest do **** i zle jpg-i pokazuje.
Zlapales roznice ? ;)
Dobrze wiedzieæ... je¿eli wykonasz mi tak± szable jak mam z Ku¼ni Rycerskiej tylko taniej, to bêdê zamawiaæ u Ciebie...
Ju¿ raz Ci mówi³em, panie Stanis³awie- S.Ciszewski robi o 100PLN taniej.
Có¿, planowa³em zakupienie miecza jedno- b±d¼ pó³torarêcznego w³a¶nie w ku¼ni rycerskiej. Nie by³by u¿ywany do jakiej¶ intensywnej walki, na razie tylko jakie¶ treningi i na ¶cianê. Zachêci³a mnie do tego cena i ca³kiem ³adne wykonanie w tych materia³ach na ich stronie. Widzê jednak, ¿e o firmie tej pojawia siê coraz wiêcej krytycznych opinii. Byc mo¿e "ranking mieczników" to nie jest miejsce do takiego pytania, ale dyskusja potoczy³a siê w³a¶nie tym torem. Nie mam ¿adnych informacji, jestem kompletnie "zielony" ale w sumie czemu nie zadac by pytania
- Skoro nie w Ku¼ni to gdzie? Jaka firma oferuje lepsze us³ugi w tej, b±d¼ bardzo zbli¿onej cenie? (nie jestem w stanie dac wiêcej ni¿ 500z³ je¶li to nie jest konieczne, po prostu jak na mój niezbyt zaawansowany wiek - 16 lat - jest to kwota dosyc niebotyczna) Pad³o tutaj jedno nazwisko ("S. Ciszewski robi o 100 PLN taniej"). Prosi³bym od razu o jaki¶ link czy kontakt...
Z góry dziêkujê
PS: to mój pierwszy post na tym forum, choc obserwujê je od dawna. Tak¿e wiêc witam wszystkich oficjalnie ;)
pozdrawiam
tutaj strona do Pana Ciszewskiego:
http://www.dlarycerzy.livenet.pl/a 500zl to wystarczajaca na miecz dla poczatkujacego a nawet wystarczylo by jeszcze na pochwe ;)
niestety trzeba zato troche czekac ale jezeli spieszy Ci sie napisz do mnie na priva to moze da sie to wczesniej zalatwic
aha zapomnialbym podac ceny wiec miecz jednoreczny kosztuje tylko 350zl
Chce kupiæ miecz od tego Pana:
http://www.miecz-sword.com S³ysza³em o nim troche dobrego. Czy kto¶ ma negatywn± opiniê na jego temat?
Salve
Dostarczê zdjêcia dajcie mi tylko trochê czasu pozdrawiam .
Re: Wo³oczko
Kole¶ robi wg. mnie ¶wietne miecze. Bardzo wytrzyma³e i po "zderzeniach" z mieczami innych polskich producentów nie zostaj± na nich wiêksze szczerby. Jednak s± baaardzo giêtkie, co niektórzy mog± uznaæ za zaletê inni za wadê.
Jednak s± te¿ i inne opinie :-) Mo¿na je poznaæ
tu Pozdrawiam
Zdrastwujtie!
nie słyszałem złych opiniio broni Szanka.I p.Ciszewskiego też.Mówię o ludziach, którzy tym walczą.
No jak, mBlade, skomentujesz czy pani Parandowska ma się tym zająć?Bo Helusia Łuczywo powie, że :
Miecze Pękały się szczerbią
A miecze Szanka odpryskują...........................................
Ja przepraszam za OT, ale mam pytanko do Kobrakitta- czy miecze interesuj± Ciê z tego wzglêdu, ze wybierasz co¶ na kwiecieñ? Chc±c wyjasnic pozosta³ym, wspomniany Pan wyzwa³ na "pojedynek" ednego dnia kilku moich ludzi, w tym jednego z dunem. St±d tylko moja ciekawo¶æ.
a co radzisz nam wybraæ i od jakiego dostawcy?
witam!
http://spartakus.pl/ Mia³ kto¶ kiedy¶ w reku wyroby tego miecznika? Pytam gdy¿ mam zamiar sprawiæ sobie miecz i nie wiem komu zleciæ wykonanie.
O czeskich miecznikach wiele dobrego s³ysza³em i mialem okazje u¿ywaæ czeskiego brzeszczota, jego jedyn± wad± by³a waga (1,85 kg, byl to miecz jednorêczny;p), ale trzeba te¿ wzi±æ pod uwagê to, ¿e ów miecz nie by³ mój tylko znajomego, bed±cego cz³owiekiem o du¿ej posturze, oczywi¶cie miecz by³ wykuty na zamówienie:) Ale nie jestem pewien co do rzemie¶lnika którego adres witryny podany jest powy¿ej.
Uff, puff. Poczyta³em to i owo w tym topicu i ... uzbiera³em waluty, mam zamiar zaopatrzyæ siê w pó³toraczka z miecz-sword.com W³adza us³yszawszy o zamiarze zdzieli³a mnie ¶cier± przez ³eb, ale powiedzia³em ¿e miecz bêdzie wisia³ na ¶cianie jako ozdoba salonu :D Ale kto mówi ¿e bêdzie on tam wisia³ ca³y czas... Mam nadziejê ¿e miecze pana Wojciecha Szanka warte s± swojej ceny.
Co s±dzicie o mieczach pana Maciejko(ARMA)?
Macie jakie¶ negatywne do¶wiadczenia?Czy nadaj± siê dla pocz±tkuj±cego?
pytam,gdy¿ nie ukrywam,¿e jego ceny s±,no nader atrakcyjne...no i dlatego zastanawiam siê,
czy nie za bardzo(czy nie jest to totalny ch³am?)
Ja bym poleca³ poczytaæ ten temat oraz jego brata, zlinkowanego na pierwszej bodaj stronie
Pozdrawiam
Gwyn
S³uchaj,Gwyn-nie pyta³bym,gdybym wcze¶niej nie przeczyta³.
Chcia³em siê dowiedzieæ czego¶ wiêcej...No nie napisano tam ¿adnych konkretów,
ani nie widzia³em opinii u¿ytkowników..
¬le czytasz. S± opinie u¿ytkowników, podzielone. Jedni psiocz±, inni sobie chwal±. Widaæ takie dostaj±, jakie producentowi akurat wyjd±. Pozdrawiam
Gwyn
A kogo Ty polecasz,Gwyn(w ramach nieco ni¿szej pó³ki cenowej)?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.