Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] VI Biesiada Piastowska -> 26-28.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Stanis³aw Szal
Witam.

Chcia³em przeprosiæ za swoj± wczesniejsz± wypowied¼, nie chcia³em byæ nie uprzejmy i nie chcia³em aby kto¶ poczu³ siê dotkniêty, jednak mimo wszystko z tego co liczy³em punkty Kornik wygra³, ale wiadomo mog³em siê myliæ, a w koñcu sêdziów by³o czterech... Jednak proponowa³bym w przysz³ym roku wprowadziæ ró¿n± punktacjê trafieñ konkretnych czê¶ci cia³a.
Oczywi¶cie chcia³em pogratulowaæ równie¿ Reyki'emu, poniewa¿ mniej wiêcej równo walczy³ z Kornikiem i faktem jest ¿e Kornik jest trudnym przeciwnikiem ze wzglêdu na swoj± budowê (chodzi o wzrost)...

Pozdrawiam.
Smok Migu¶
Mam pytanie do organizatorow. Poszukuje namiaru na goscia od figurek krzyzakow (super otwieraczy do butelek, rewelka!) wikingow, ksiezniczek itp. Bede wdzieczny za pomoc.
Muminek
Ja równie¿ sk³adam ogromne podziêkowania wszystkim organizatorom za tak ¶wietn± zabawê. tracker.gif Nie bêdê nikogo wymienia³ bo bojê siê ¿e kogo¶ moge pomin±æ a wtedy by³o by mi wstyd. Gratulujê Kornikowi zwyciêstwa - w tym roku rzeczywiscie by³e¶ najlepszy. Nie martw siê ch³opie, za rok Szpitalnicy Mazowieccy postaraj± siê Cie zdetronizowaæ bigsmile2.gif Reykiemu gratulujê drugiego miejsca. Dobrze walczysz. Mia³em okazjê przekonac siê o tym w bitwie. Krótko bo krótko siê m³ócili¶my ale by³o sympatycznie tongue.gif Pozdrawiam wszystkich Joannitów których pozna³em na imprezie. Za rok musimy zorganizowaæ sobie jaki¶ ma³y wewnêtrzny turniej co by wy³oniæ najlepszego spo¶ród nas.Co o tym s±dzicie braciszkowie? Pozdrawiam ca³y Kalisz i Krotoszyn -jeste¶cie super! Za rok przyje¿d¿amy do was na pewno. Przepraszam wszystkich tych którzy nie czerpi± niewyobra¿alnej radochy ze strzelania z hakownicy. Za rok nie bêdzie hakownic. Bêdzie tara¶nica! icon_mrgreen.gif Wtedy damy czadu icon_mrgreen.gif Pozdrawiam mojego dobrego kumpla Ulfa Ko¶cistego z Hirdu Czerwonego Wilka za nasz± wspania³± walkê z kaliskimi procentami pijacy.gif Ciê¿ko by³o ale dali¶my radê! I za jego super tekst " Nie spaæ, kur...... , zwiedzaæ!" icon_mrgreen.gif
S³awa wam Kalisz i Krotoszyn!
krazownik
Ojj Ksi±¿e, obiecujê Ci, ¿e w przysz³ym roku Krotoszyn poradzi sobie bez Ciebie i wytniemy jednak który¶ z dêbów na zawodziu, który pos³u¿y nam za stelarz bigsmile2.gif
gizmo
Kr±¿ownik Zawodzie to rezerwat wieæ nawet nie my¶l o wycinaniu czegokolwiek.
A mam propozycje aby na przysz³orocznej biesiadzie zgromadziæ jak najwiêcej osób odtwarzaj±cych zakony rycerskie i zrobiæ bitwe zakony vs. reszta ¶wiata. Fajnie mi sie sz³o na bitwie pó¼nej z Joanitami o oczywi¶cie z Krzy¿akami do których nale¿e. Ale przydali by siê nam jescze jacys templariusze, i kawalerowie mieczowi napewno wygl±da³o by to nie¼le.
Fionn
Ehhhh... przepraszam, ¿e dopiero teraz pisze ale ¶wierzo po turnieju jecha³em na pokaz... i dopiero dzi¶ uda³o mi siê zawitaæ do domu. Na wstêpie WIELKIE podziêkowania dla organizatorów, szczególnie dla Ma³ego i Andrzeja, za pomoc zapewnion± przy powrocie do domu... naprawdê bez was by³o by krucho.

Ponad to podziêkowania dla:

Mnicha za dbanie o nasz dobry humor i wymiganie nas od przemarszu(wybacz Ma³y, ale naprawdê nie mieli¶my wtedy si³y).

Kornika za piêkn± walkê w eliminacjach(ch³opaki nadal wspominaj± przera¿on± kobietê, która zakrywa³a oczy, w obawie ¿e zaraz poleje siê krew) oraz za ca³okszta³t biesiadny... mi³o s³yszeæ ¿e jednak siê uda³o icon_wink.gif

Kowalowi za sekcjê zw³ok, która natychmiast stawia na nogi.

Dziewczynom za "pó³toraka", rzeczywi¶cie trzepa³o po g³owie jak pó³torak szczerba.gif

Oraz wielu innym osobom.

Teraz:
Z pozytywnych rzeczy:

a) masa ¿ar³a
B) brak napranych kinder metali
c) niezbyt nachalni, mili tury¶c
d) naprawdê otwarci ludzie
e) sielankowy charakter imprezy
f) bardzo sympatyczne powitanie
g) bardzo sympatycznie nastawieni organizatorzy
h) bardzo ³adne niewiasty
i) generalnie bardzo, bardzo udana impreza!

Z negatywnych rzeczy:
a) Zapomnia³em wygraæ zbroi p³ytowej tongue.gif
B) Reiku te¿.
c) Nie powalczy³em z Gerrym
d) Ciutkê za ma³o ludzi do bitwy pó¼nych
e) Niestety kurczaki znów odzyska³y skrzyd³a.

Na zakoñczenie wielkie podziêkowania dla "æwieræ organizatora" bigsmile2.gif za nakrêcenie mnie na t± imprezê, by³a to jedna z najlepszych imprez na jakiej do tej pory by³em.

Pozdrawiam
Fionn
_Olga
W imieniu swoim i Gosi dziêkujemy za docenienie naszego trunku smile.gif
P.S. No przecie¿ mówi³am,¿e to pó³torak :P
Rugiewit
Witam.
Na stronie Bractwa: www.bractwokaliskie.prv.pl s± ju¿ w galerii zdjêcia z Biesiady.
Wej¶cie tak¿e ze strony g³ównej Biesiady: www.vibiesiada.prv.pl

Je¶li kto¶ ma jeszcze jakie¶ foty, to proszê o linki do nich.
Dziêkujê.
Reyki
ojoj jestem na 3 fotkach.

zapomnia³em podziêkowaæ kobietom bez których rycerstwo nie mia³o by sensu.
Miszowy
Zdjêcia wysz³y w pytkê

tylko podpis "Kto strzela³? - Sasza z Wo³omina. :-)" dunno.gif

Bo u nas Saszy niet, jedynie Misza i Sjergiej z ruskich ksywek no i oczywi¶cie Mumin, a strzela³o z pó³ tuzina ludu smile.gif
gery777
Jaj sory Miszka! Ma³y pewnie to poprawi hyba ze wybra³ dla ws zbiorcz± ksywke "SASZA" bigsmile2.gif yes.gif Pozatym chcia³bym powiedzieæ tobie fionn ¿e jeszcze pewnie bedzie okazja a jak nie to sobie j± sami stworzymy co??????? bigsmile2.gif Pozdrawiam was ch³opaki. Jak i was Bracia zakonni z Wo³omina! Przyznaje sie ja tesz sztrzela³em z Hakowych nic !!!!!!! devil.gif
Smok Migu¶
Hmm, takie glupie pytanie, a z ktorego Wolomina, to sa bracia zakonni? Bo ja z Marek jestem i jesli z tego obok mnie, to moze bym na jaki trening czasem zajechal?
Boles³aw
Wiam.
CYTAT
Ojj Ksi±¿e, obiecujê Ci, ¿e w przysz³ym roku Krotoszyn poradzi sobie bez Ciebie i wytniemy jednak który¶ z dêbów na zawodziu, który pos³u¿y nam za stelarz  

wobec tego przyjed¼cie ju¿ w czerwcu bo jak z rozbiciem namiotu radzicie sobie jak by³o widaæ to wyr±b zawodziañskiego dêbu te¿ wam g³adko pójdzie mad.gif

...

Drogi Kniaziu S³awomirze, spytaj M¶cis³awa (jak ¼le spamiêta³em imiê to przepraszam) V-ce mistrza I Turnieju Szachowego, on to pyta³ mnie o pasek..

...

drogi Reyki, nie wiem czy zwróci³e¶ uwagê ale w konkursie plastycznym dla dzieci jakie¶ pacholê obra³o ciê za modela, (na drugim planie jednego ze zddjêæ-wizerunek rycerza-Reyki jak ¿ywy) i w ten sposób jeste¶ na 4 fotkach smile.gif
Turante
Ze swojej strony,równie¿ dorzuce kilka s³ów....
Pragnê gor±co podziêkowaæ za wspania³e towarzystwo,zabawê,wspólnie spêdzony czas:
Pewnej uroczej parze z G³ogowa happy.gif heart.gif
Marcinowi z Zielonej Góry,którego swym przyjacielem moge chyba ¶mia³o zwaæ smile.gif
Ekipie z Raciborza za to ,¿e wlekli siê przez taki kawa³ Polski ,¿eby tu dotrzeæ,szczególnie Bogumi³owi na którego mogê zawsze liczyæ smile.gif (przynajmniej jak dotychczas tongue.gif )
oraz ludziom z Ole¶nicy z którymi troche czasu te¿ mia³am okazje spêdziæ smile.gif
Ufam,¿e spotkamy siê jeszcze na nie jednej imprezie loki08.gif
Karcer #
witam!!!

Wszyscy siê rozpisuj±, wieæ ja napisze krótko: Ta biesiada by³a bardzo udana!!!!
Miszowy
CYTAT(Smok Migu¶)
Hmm, takie glupie pytanie, a z ktorego Wolomina?....

Salve
Z tego nie-s³awnego wo³omina ko³o warszawy devil.gif Je¶li ty jeste¶ z marek (te¿ tych ko³o warszawy) to nawet masz blisko.

PS. Jak by co to trenujemy przewa¿nie w niedziele, czasem w soboty, dogadamy siê ewentualnie smile.gif

pozdro all
Rugiewit
Hej.

Podpis "Sasza z Wo³omina" wzi±³ mi siê z pomylenia imienia jeszcze przed Biesiad±.
Kumpel poradzi³ mi, ¿ebym jak przyjad± znowu w nocy gliny, ¿e niby za g³o¶no (rok temu by³y) i spyta³y "co to za huk, kto strzela³?", to ¿ebym powiedzia³, ¿e strzela³ "Sasza z Wo³omina"
Przez 10 lat by¶my mieli spokój z glinami. :P
Napiszê po prostu Wo³omin. smile.gif

Reiki.
Zdj±tko z konkursu rysunkowego dla dzieci prze¶lê Ci na maila, bo nie wstawia³em na serwer ju¿.
Fionn
Ja te¿ chcê!

A teraz mam skecz a la audio tele:
Podczas biesiady pewna z niewiast obdarzy³a kogo¶ bardzo mi³ym dla oka u¶miechem.
Pytanie brzmi w stronê kogo ten u¶miech by³ skierowany?

a) w moj± stronê?
B) w stronê Kornika?
c) w stronê Reikiego?

Pytanie z rodzaju dociekliwych... poniewa¿ z Reikim k³ócimy sie o ten u¶miech do tej pory;)
Z niecierpliwo¶ci± czekam na odpowied¼ prosto na prv.
Pozdrawiam

Czerwony kapturek
gery777
Niestety Fionn niepamiêtam ale raczej by³o tak ¿e ja sta³em za wami i to by³ u¶miech do mnie bigsmile2.gif devil.gif mam nadzieje ¿e rozwia³em wasze w±tpliwo¶ci!!!!!!! wrazie co to zawsze mo¿ecie mnie... bum.gif Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!
Reyki
Gdyby¶ sta³ za nami to raczej nie by³o by Ciê widaæ bigsmile2.gif bigsmile2.gif

A ju¿ Fionnowi t³umaczy³em ¿e ten u¶miech to by³ w moja strone a je¶li w±tpi to mo¿emy za³o¿yæ stalowe garnitury i rozwi±zaæ problem w sposób w jaki przysti "gentlemanom". bigsmile2.gif walka.gif usmieszek_11.gif moro.gif bic.gif pijacy.gif pijacy.gif pijacy.gif
gery777
Nie nie nie Reyki devil.gif ja pamiêtam dok³adnie wy¶cie siedzieli przy stole a ja sta³em za wami wiêc RACZEJ by³em dla niej widoczny bigsmile2.gif to ca³a prawda i tej wersji siê bede czyma³ prosze wysokiego s±du!!!!!!! cool.gif
_Olga
Witam!
W imieniu Dam : ¯adna siê do was nie u¶miecha³a !
To nie by³oby obyczajne smile.gif
Pozdrawiam
Fionn
Zaiste ... zatem z góry przepraszam...mia³em na my¶li to, i¿ która¶ z dam postanowi³a zaszczyciæ, którego¶ z nas radosnym spojrzeniem... tylko nadal nie wiemy którego.

Gery ty wtedy by³e¶ w stanie odmiennym bo tu¿ po spo¿yciu tymbarka bigsmile2.gif
A tak wogóle to musimy sobie jak±¶ ustawkê zrobiæ(znaczy ja, Reik, Kornik i Ty).Tylko Reikowi sie musi palec zrosn±æ.S³owem panowie trza sobie zrobiæ jaki¶ gites trening.

Pozdrawiam
Fionn
Reyki
Ja mogê ju¿ chwyciæ za orê¿.
Co prawda z mocno zaci¶niêtymi zêbami bo boli jak wyczosnkowany czosnek szczerba.gif

A ja wam powiadam ¿e to do mnie owe spoj¿enie by³o skierowane. crazy.gif
Reyki
A, i jeszcze jedno.

Ruszy³em projekt Gwardii Salladyna.
Czekam na informacje i materia³y od Halfgara(Halfgarda- nie wiem jak siê to pisze).

Czas podbiæ 12-13 wiek.
_Olga
Radosne spojrzenie - nie ! w to, to nie uwierzê :P
Reyki
Tak samo jak w to ¿e Gosia by³a trze¼wa? bigsmile2.gif bigsmile2.gif
_Olga
Witam smile.gif
Gosia by³a trze¼wa !!! I to jest oficjalna wersja które siê trzymamy smile.gif

A to wogóle to niby która z niewiast "zaszczyci³a was tak radosnym spojrzeniem" ?
Fionn
icon_rolleyes.gif Nie powiem bo nie wiem czy to wypada icon_wink.gif

Ale z nas dwóch Reik jest ciutkê mniej wychowany wiêc on mo¿e powiedzieæ tongue.gif
Fionn
Quiz rozwi±zany... niestety nie by³e¶ to Ty Gery icon_wink.gif

A tak wogóle to mam wam wszystkim jedno do zarzucenia- jest was za du¿o - nie zd±¿y³em wszystkich poznaæ anger.gif
Wogóle foch i takie tam macie co¶ z tym zrobiæ!
icon_wink.gif
_Olga
Witam!!

Zapraszamy za rok, na ka¿dy dzieñ przydzielimy Ci grupê ludzi od nas z bractwa i bedziesz siedzieæ i nas poznawaæ ... nie bêdziesz robiæ nic innego, nie bêdziesz jê¶æ, walczyæ, spaæ ... tylko rozmawiaæ z lud¼mi ... :P

Pozdrawiam
Smok Migu¶
CYTAT(Miszowy)
CYTAT(Smok Migu¶)
Hmm, takie glupie pytanie, a z ktorego Wolomina?....

Salve
Z tego nie-s³awnego wo³omina ko³o warszawy devil.gif Je¶li ty jeste¶ z marek (te¿ tych ko³o warszawy) to nawet masz blisko.

PS. Jak by co to trenujemy przewa¿nie w niedziele, czasem w soboty, dogadamy siê ewentualnie smile.gif

pozdro all

Dziekuje, na pewno sie odezwe :D
A tak przy okazji, to wiekszosc ludzi z tzw. Wolomina, to mieszka u mnie w Markach :D
Fionn
moze wtedy rzeczywi¶cie da rade poznaæ wszystkich. Ale na wszelki wypadek lepiej przyjadê kilka dni wcze¶niej. Tak ¿eby mieæ pewno¶æ bigsmile2.gif
_Olga
Jasne mo¿esz przyjechaæ wcze¶niej smile.gif pomo¿esz w przygotowaniach :P
pozdrawiam
gery777
Jasne awiêc spisek anger.gif dobra ja wam jeszcze poka¿e i zobaczycie jeszcze sie kiedy¶ domnie jaka¶ niewiasta u¶miechnie!!!!!!! icon_mrgreen.gif A mówi³em ¿e nam Ma³ym to zawsze wiater w oczyska dmucha icon_cry.gif !!!!!!! icon_wink.gif bigsmile2.gif icon_mrgreen.gif devil.gif smile.gif bigsmile2.gif

Niechmnie kto¶ przytuli!!!!!!!
Emeth
...
krazownik
Hmm...granice bractwa nie maj± granic devil.gif . A tak wogóle to s³ysza³em, ¿e Karol zosta³ pasowany przez Ksiêcia, jak nale¿y bum.gif .
Pozdrawiam
Jedna si³a, Jedno bractwo, Jedno imperium!
Emeth
...
krazownik
Ale nie chodzi mi o to, ale o fakt, ¿e Ksi±¿e zamiast uderzyæ do¶æ lekko (jak to ma ponoæ w zwyczaju Prezes), to mu przyfasoli³ tak, ¿e chwilê mu dzwoni³o w uszach. Tak twierdzi Karol smile.gif
Emeth
...
Halfgar
Ehh braki w komunikacji ze ¶wiatem .... ¯a³ujê tylko trzech rzeczy:

1. ¿e nie by³o mnie w sobotê wieczorem
2. ¿e miodu mia³em tak ma³o
3. ¿e Biesiada trwa³a tak krótko

devil.gif

Reyki ...niebawem prze¶lê ci wykroje smile.gif
Krzychus
Troche pó¼no sie zabieram za podsumowanie tej biesiady, dlatego powiem w skrócie: fajnie by³o !
Dziêki wszystkim których pozna³em za wspólnie spêdzony czas. Nie mam zamiaru wymieniaæ bo na pewno o kim¶ zapomnê.

Emeth: fajnie ze sie pojawile¶, szkoda ¿e uciek³e¶ tak szybko do tej swojej pieczary. Brakowa³o troche twojego ciêtego poczucia humoru bigsmile2.gif

Halfgar: To prawda ze miodu by³o ma³o, ale ciesz sie ¿e zostawili¶my Ci. Oj ciêzko by³o ciê¿ko. Musia³em zakorkowaæ ten miód bo juy¿ krzycza³ ¿eby go wypiæ do dna ;]

Mo¿e jeszcze co¶ napisze jak znajde wiecej czasu
Pozdrawiam
Krzychu
Muminek
Salve bracia!
Na naszej stronie www.szpitalnicy.prv.pl s± ju¿ fotki z "Biesiady".
Serdecznie zapraszam do ogl±dania.
Pozdrawiam
Brat Mumin
Halfgar
Krzychus pisa³em o tym mniodku który ¿em sam robi³ .... za rok jakie¶ 10 literków bêdzie jak nic ... devil.gif devil.gif devil.gif
Krzychus
No to morzesz liczyæ na moj± pomoc w osuszaniu tego znakomitego trunku devil.gif. Przywie¼ Hneftafla (jakkolwiek to sie pisze) chêtnie zagram z tob± o mioda
Do nastêpnego sezonu skompletuje strój wikinga i nie przepuszcze tym razem wczesnej bitwy.
kaper
bardzo good, nie ma to jak apgrejd (upgrade jakby siê kto pyta³), mam na my¶li przej¶cie na z pó¼nego na wczesne, ach jakie¿ to pikne bigsmile2.gif
dzida
rolkon ty sie nieodzywaj :DDDDDD

wczesne rox niema co:) ciesze sie ze wkoncu pozni bracia zakonni badz i nie zakonni sie o tym przekonali :P

pozdrawiam
kaper
hehehe "sier¿ancie" pewnie ¿e wczesne rox nie ma co
Halfgar
CYTAT(Krzychus)
No to morzesz liczyæ na moj± pomoc w osuszaniu tego znakomitego trunku devil.gif. Przywie¼ Hneftafla (jakkolwiek to sie pisze) chêtnie zagram z tob± o mioda
Do nastêpnego sezonu skompletuje strój wikinga i nie przepuszcze tym razem wczesnej bitwy.

hehehe ... nie tyko ty bêdziesz chêtny do osuszania bary³ki .... we¼ numerek i ustaw siê w kolejce devil.gif devil.gif devil.gif

Ja te¿ robiê sobie upgrade ... Allach Akbar

Pozdrawiam Wiernych i niewiernych
Reyki
za rok na biesiadzie bedziw kilku wyznawców Jednego Boga.Dla niewiernych powiem ¿e Mahomet jest jego prorokiem...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.