Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] VI Biesiada Piastowska -> 26-28.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
dzida
sorry za OT ale nurtuje mnie jedna rzecz.....

widzialem dzisiaj na lokalnej telewizji w kaliszu wywiad z Mnichem. wywiad fajny, niema co. tylko dlaczego przy temacie Bitwa pod Grunwaldem pokazane zostaly walki wczesnosredniowieczne z naszym udzialem ?! z tego co sie orientuje to wikingow pod grunwaldem niebylo.

no offence....

pozdro
Halfgar
eee a jak twój post ma siê do tematu??

no offence ....
S³ugus Prezesa
Ano, bo widzicie, telewizja nie mia³a najprawdopodobniej materia³u zdjêciowego z Grunwaldu, a zamiast wzi±æ z PTV jaki¶ filmik, pu¶cili Jarmark. Przeciêtny widz i tak zobaczy zakute pa³ki i £UPTRACHBÊC. Za dzia³alno¶æ Teletopu (kaliskiej telewizji) jeszcze nie odpowiadamy. To jest oficjalna wersja.
Nieoficjalna za¶ jest taka ¿e nasi tajni agenci (specjali¶ci od public relations) przekonali smutnych i powa¿nych panów z telewizji, ¿e lepiej pokazaæ przysz³o¶æ RR ni¿ Grunstock. icon_mrgreen.gif

No offence...
AleX
XVII wiek sie zalapie ;] ?
Rugiewit
Witam.

Niestety, impreza jest niedatowana, ale tylko w obrêbie ¶redniowiecza, to jest do wieku XV w³±cznie.
Przykro nam... dunno.gif

A co do nowo¶ci, to na stronê Biesiady www.vibiesiada.prv.pl wrzuci³em nades³ane przez Emetha zasady kilku ¶redniowiecznych gier planszowych w które to bêdzie mo¿na pograæ w przerwach miêdzy bitkami. tongue.gif
Znajduj± siê w dziale Regulamin.

Nie pamiêtam czy o tym pisa³em, ale s± tam te¿ ju¿ zasady Turnieju Rycerskiego.

Pozdrawiam - Jaros³aw
kaper
A kolega AleX to szatanista czy szatyn bigsmile2.gif
(cytat z Ry³ko³ak Horror Szo³ "spowied¼, czyli baja³ajka nr 3: ...poszli my do tych szatynów, co to boga w swym sercu na poewno ni majum...) bum.gif
Medbh MacLochlainn
Wys³a³am zg³oszenie mojej dru¿yny kilka dni temu, ale nie otrzyma³am jeszcze odpowiedzi. Mo¿e to byc zwi±zane z problemami z moim kontem pocztowym, albo tez z czyms zupe³nie innym - tak czy inaczej prosze Organizatorow o kontakt, gdyz zalezy mi na szybkiej odpowiedzi w tej sprawie smile.gif
Halfgar
Jako, ¿e organizatorzy biegaj± teraz po lesie z pawê¿ami na plecach b±d¼ poganiaj± biegaj±ca m³odzie¿ maniac.gif maniac.gif maniac.gif maniac.gif ja odpowiem ... zg³oszenia pewnie dosz³y i Jaros³aw (rugiewit) z pewno¶ci± na nie odpowie jak tylko odbierze pocztê, co zrobi ju¿ w poniedzia³ek.

Pozdrawiam
Fionn
To do kiedy mozna wysylacte zgloszenia??
Halfgar
Zg³oszenia mo¿na nadsy³aæ do poniedzia³ku 1 sierpnia smile.gif

Pozdrawiam
woodi
Ale zapewne jeszcze przyjm± zg³oszenia ale nale¿y siê pospieszyæ!
¦cibór
CYTAT
Zg³oszenia mo¿na nadsy³aæ do poniedzia³ku 1 sierpnia Smile

Ten termin jest absolutnie niezmienny? Mo¿naby wys³aæ zg³oszenie gdzie¶ w okolicach po³owy najblizszego tygodnia? Chodzi tu o grupê ok. 5 osób (XIII wiek).
Halfgar
Hmm nie mogê odpowiedzieæ oficjalnie za organizatorów, ale s±dzê, ¿e da³oby radê to zrobiæ ... ew moê za was porêczyæ za odpowiednim "dowodem wdziêczno¶ci" bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif

A tak powa¿nie to dam znaæ rugiewitowi w poniedzia³ek jak tylko wróci z obozu:)

Pozdrawiam
Fionn
Ja tez jeszcze nie wiem czy dam rade do poniedzialku... bo w Anglii siedze i z cholpakami nie moge pogadac face4.gif . Ale sadze, ze mozecie rezerwowac miejsce dla jakis 2-5 osob datowanych na 1380-1415. Formularz odslalbym pozniej. Co wy na to??
Halfgar
Fionn daj mi info na priv ... w poniedzia³ek bêdê siê widzia³ z rugiewitem to zobaczê co da siê zrobiæ smile.gif
counting
a ja mam pytanie, do ludzi takie do¶æ dla mnie wa¿ne bo pisa³am email ale niedosta³am odpowiedzi, wiêc z terminem do kiedy mo¿na nadsy³aæ zg³oszenia zwi±zane, prosi³abym o odpowied¼,
je¶li znalaz³a siê ona gdzie¶ na stronie, któr± wielokrotnie przegl±da³am to przepraszam honory zwracam, post usuwam icon_mrgreen.gif
tak wiêc czy niez¿eszeni mog± przyjechaæ? je¶li tak to jakie informacje nale¿y podaæ, i je¿eli osoba niezrzeszona jest niepe³noletnia, to czy powinna mieæ opiekuna? ewentualnie jak to za³atwiæ / rozegraæ zrobiæ aby gra³o i abym ewentualnie siê za³apa³a na Biesiadê?
hm, proszê o pomoc raczej nie ale o informacje
Halfgar
ok ... ju¿ wyja¶niam ... zasadniczo powinna¶ byæ zrzeszona i do tego pe³noletnia. Bo tu wchodzi problem posiadania namiotu:) ... najlepiej by bylo gdyby¶ pod³±czy³a siê pod jakie¶ zaprzyja¼nione bractwo i z nimi jecha³a.

sk±d jeste¶??

mo¿e co¶ siê uda za³atwiæsmile.gif

Pozdrawiam

PS. uderz do mnie na gg smile.gif
Rugiewit
Witam.

W³a¶nie wróci³em z obozu CETC.
Widzê, ¿e du¿o siê dzia³o przez ten tydzieñ.
Skrzynka mailowa pêka mi w szwach.

Dziêkujemy Halfgarowi, który zast±pi³ mnie w odpowiedziach w temacie, na czas mojego wyjazdu.

Jak ju¿ Halfgar napisa³ zg³oszenia do 1 sierpnia.
Zg³oszenia ludzi, którzy ju¿ co¶ dali znaæ, ¿e siê wybieraj±, ale maj± jakowe¶ problemy z wys³aniem wype³nionego zg³oszenia, bêdê przyjmowa³ do 10 sierpnia 2005 roku.
W szególnych przypadkach po uprzednim kontakcie ze mn± bêdê robi³ wyj±tki.

zg³oszenia ze strony www.vibiesiada.prv.pl nale¿y przysy³aæ na rugiewit@poczta.onet.pl
bo ju¿ mieli¶my kilka zg³oszeñ, które na inne maile posz³y i mo¿emy siê pogubiæ. smile.gif

Na wszystkie maile ju¿ odpowiedzia³em (mam nadziejê, ¿e nic nie przegapi³em)

Na wszelkie pytania bêdê odpowiada³ na biez±co. Do Biesiady siedzê w domu.

Pozdrawiam - Jaros³aw.
¦cibór
CYTAT
Zg³oszenia ludzi, którzy ju¿ co¶ dali znaæ, ¿e siê wybieraj±, ale maj± jakowe¶ problemy z wys³aniem wype³nionego zg³oszenia, bêdê przyjmowa³ do 10 sierpnia 2005 roku.

Dla nas najwiêkszym problemem jest transport a nie chcê wysy³aæ zg³oszenia póki nie jetem pewien ¿e dotrzemy. Termin do 10 sierpnia bedzie i dla nas wi±¿±cy (do tego czasu ju¿ co¶ siê wyja¶ni)?
Fionn
Ja jak mowilem musze sie dowiedziec ilu nas sie wybierze i w jakim charakterze... a poki nie wroce do kraju to moge tylko polemizowac.

ehh... ale zobaczymy postaram sie sciagnac pare osob na poziomie.
S³awomir z Che³ma
Witam!!
A ja mam do szanownych organizatorów wa¿ne dla nas pytanie:
Czy orientujecie siê czy w sklepach w pobli¿u Zawodzia jest mo¿e "Ca³odobowe" ,bo wielce zale¿y nam na tym szlachetnym trunku bigsmile2.gif !!!!
I jeszcze pro¶ba odno¶nie mego zapytania,mianowicie czy w razie braku tego nektaru nie mogliby¶cie poprosiæ pani w najbli¿szym monopolowym o zamówienie wiêkszej partii??

Z góry WIELKIE DZIÊKI!!!!
Rugiewit
Hej.
Jeszcze w tym tygodniu wy¶lemy na miasto patrole, by wywiedzia³y siê o pozycjach obronnych "Ca³odobowego"
Mamy nadziejê, ¿e gdzie¶ w pobli¿u bêdzie.
Co do zamówienia, to postaramy siê, z tym, ¿e nasze monopole s± trochê dziwne.
Kiedy¶ radzi³em sklepowi niedaleko Zawodzia, by na czas Biesidy zamówili wiêksze ilo¶ci miodów pitnych, bo na pewno zejd±.
I zamówili.
2 sztuki. angsad.gif bigsmile2.gif

Pozdrawiam - Jaros³aw
dzida
mosci slawomirze :P

wsrod nas sa amatorzy calodobowego. znamy sklepy gdzie mozna kupic ten jakze szlachetny trunek :P
narzekamy jednak na brak towarzyszy do picia tej ambrozji.... wiec moze na biesiadzie jakos sie skrzykniemy i wspolnie bedziemy sie napawali tym jakze hmmm.... chemicznym smile.gif aromatem :P

pozdrawiam
niemys³
fuhrer dzida ma racje ca³ododowe jest wspania³ym trunkiem którego u nas jest pod dostatkiem,i my¶le ¿e w okolicy zawodzie nie zabraknie tego trunku.
Fionn
Jest takie powiedzenie na Krymie:" Zycie jest zbyt krotkie by pic kiepskie trunki". Panowie a nie mysleliscie kiedys by zamiast 4 PLN wydac 9 - 12 PLN i napic sie np. calkiem smacznego wina Francuskiego??
dzida
pffff 10 zl smile.gif

za 10 zl to sa jak sie dobrze poszuka 3 butelki ambrozji ktorej smak sa wstanie przyjac tylko wybrane podniebienia wsrod calej masy degustatorow. dlatego cenimy sobie te tanie ale zato jakie pyszne winka :P

kiedys pilismy Calodobowe ktore "lezakowalo" tydzien :P ! ro dopiero rarytas :P
Kornik
Witam!

Zróbmy tak:
- amatorzy w±tpliwej "ambrozji" skrzykn± siê razem,
- natomiast amatorzy szlachetniejszych napitków tak¿e razem podelektuj± siê 10 - 12 z³otymi.

Pozdrawiam!
niemys³
Dzida to nie bylo ca³odobowe tylko WINKO DZIADUNIA.Takie wspania³e winko pili¶my w Gnie¼nie. :D
Conn MacFergus
Co to za patologie??????????
Ettinie i Dzido jak¿e ¶miecie wspominaæ smak tego specyfiku gnie¼nieñskiego?, przecie¿ to mordowa³o kubki smakowe:/eeetam
Jak jeste¶my przy temacie biesiady to mo¿e by tak pomy¶leæ o cyklon-B??
A zreszt± pijta sobie co chceta mo¿e anta³a??
dzida
witam

panie kornik smile.gif jak mozna nazywac Calodobowe "watpliwa ambrozja". toz to rarytas :P

pozdrawiam
niemys³
...
kaper
"Gdy miód i piwsko ¿³opiesz z ochot±,
pomnij ¿e z mózgu robi± ci b³oto..."

to takie wikiñskie powiedzenie, dzida co¶ powinien wiedzieæ na ten temat bigsmile2.gif
dzida
hmmm ja nie wiking ale o co chodzi to wiem :P

a co do blota to chyba juz w pewnym sesie je mam devil.gif

szkoda kaper ze cie niebedzie na biesiadzie angsad.gif
Conn MacFergus
...
niemys³
...
Jaktor
Witam !
A moze tak za³o¿ycie temat "tanie alkohole w ruchu rekonstrukcji historycznej:" , wydaje sie ¿e by³oby to lepsze miejsce dla niektórych dywagacji na temat zalet napojów winopodobnych.
Cieszê siê ¿e Biesiada budzi tak wielkie zainteresowanie zw³aszcza w¶ród naszych przyjació³ z KWGZ, jak rozumiem pog³oski jakoby grupa ta nie wybiera³a siê na Biesiadê s± nieprawdziwe, widzê bowiem ¿e macie zamiar ca³kiem nie¼le sie na niej bawiæ bigsmile2.gif
Pozdrawiam
niemys³
Ja osobi¶cie zamierzam byæ na biesiadzie i dobrze siê bawiæ. P.S.Fajny masz avatar Jaktorze smile.gif pomysl z tym forum jest bardzo dobry ciekawe co by w nim ludzie napisali
Conn MacFergus
Równie¿ musze stwierdziæ Jaktorze ze Skar¿yna i¿ twój avatar daje rade, jest to spowodowane tym podobieñstwem.
dzida
...
Conn MacFergus
...
dzida
...
Setau
...
dzida
...
niemys³
...
niemys³
...
Kornik
Witam!

Je¶li obozy koncentracyjne Was tak bardzo ¶miesz±, to Wam serdecznie wspó³czujê. Wasza rozmowa i tak jest kompletnie denna i ¿a³ujê, ¿e ¿aden admin tu zagl±dn±³.

Pozdrawiam!
Conn MacFergus
...
niemys³
...
Rugiewit
No to wypowiada siê organizator.

Przesadzili¶cie dzieciaki. anger.gif
Kto z was ... nie usunie tych idiotyczno-rasistowskich postów ..., nie ma wstêpu na teren imprezy, pasuje?

I nie ¿yczê sobie tu dalszych waszych komentarzy.

...
kaper
jea devil.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.