Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bitwa pod Grunwaldem (Grunwald) -> 17 lipca
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Szejtan
widze ¿e ³uczniczy klimat Bartusia siê przyj±³.. smile.gif Sprawdzi³ siê jako dowódca?
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
"dobry ³uk jest jak kobieta...":

O super! Kolejna moja piosenka zaczela zyc wlasnym zyciem i przedostala sie anonimowo do swiadomosci mas:) Czuje sie zaszczycony:)
Gollum
jestes teraz kaczmarskim rr;)
Krzysztof zwany czarnym
Dlamnie grunwald by³ piersz± imprez± na której by³em razem ze swoimi ludzmi warrior.gif ( choæ niektórzy nas olali angsad.gif prawda Joanno )
Ze strony namiestnika powiem ¿e to fajna impreza pijacy.gif i pewnie pojedziemy tam i za rok crazy.gif

...
Ale z w³asnej strony... powiem to tak .. zawali³o mi sie ca³e ¿ycie na glowê i dopiero dochodze do siebie wiêc niewiem jak mam to skomentowæ ...

Kto¶ odebra³ mi s³once mojego ¿ycia w ten albo inny sposób byæ mo¿e nie¶wiadonie ... a byæ mo¿e w³asnie ¶wiadomie ... dunno.gif aaa.gif
No có¿ pozdrowienia dla wszystkoch mimo wszystko
vroobell
dwa zdj±tka z chor±gwi x. Siemowita

jak wrócê to umieszczê 73 sztuki na serwerze
Lazarus [D]
Salve Fratres

Chcialbym podziekowac wszystkim braciszkom, z ktorymi stan±³em na polach Grunwaldu pod jedn± chor±gwi± - Pomezañsk±. Dziêkuje wszytkim Lazarytom, braciom Templarom z Polski i Bia³orusi, Teutonom z Niemiec (Stefenowi i jego koledze), a takze Mitriczowi oraz naszemu dowodcy Konradowi. Naprawde mi³o by³o polec z usmiechem na twarzy smile.gif

Pozdrawiam,
Damian (812)
Smok Migu¶
No ciekawe, mieszkalo sie w jednym obozie, a sie nie wie, ze od Druzyna Zaciezna z Ziemi Mazowieckiej (ani jednego zakonnika) zawsze stanowila, maly bo maly, ale trzon chor±gwi Pomezanskiej. Raz sie przylaczyliscie i juz cala swiatlo na Was? Pokory braciszkowie, pokory.
Lazarus [D]
Salve Fratres

Szczerze mowiac nie widzialem tam zadnego rycerza, ale skoro tak mowisz to pewnie tak jest. Zwracam honor smile.gif . Poza tym to nie jest powod do dumy, ale do radowania naszych serc, ze tak wielu braci moglo stanac pod jedna choragwia.

Pozdrawiam,
Damian
Smok Migu¶
Szkoda, bo np. chorazy (jak niemal co roku) byl od nas, trudno bylo tego nie zauwazyc, chyba, ze helm zaslanial widok.
Solo
Dobry!!

Poproszono mniê, abym to tu wklei³. Mi³ego czytania.

"Witamy i od razu na pocz±tku chcieliby¶my podziêkowaæ, za wk³ad i udzia³ w imprezie na polach Grunwaldu w roku 2004. Chcieliby¶my trochê wyja¶niæ sytuacjê zwi±zan± z imprez±. Spotkali¶my siê z zarzutami, ¿e na was zarabiamy straszne pieni±dze, a w zamian nie dostajecie nic. Mo¿emy tylko przeprosiæ i niestety wyja¶niæ ¿e nie jest to prawda. Niektórzy pamiêtaj± jak w 2002 roku, wycofa³ siê sponsor i zostawi³ j± z d³ugami (ok. 200 ty¶ PLN). Wtedy by³o wszystko, warsztaty, koncerty i inne atrakcje. Niestety nie pozosta³o nic innego jak próbowaæ sp³aciæ d³ugi robi±c imprezê w nastêpnych latach, aby uzyskaæ jakie¶ pieni±dze trzeba by³o oszczêdzaæ na wszystkim. W 2003 roku by³y trzy koncerty, Jacek Kowalski w ramach promocji p³yty przyjecha³ za jakie¶ 600 PLN, a dwa zespo³y przyjecha³y z Bia³orusi i wyst±pi³y za darmo. W tym roku nie by³o nikogo, ale uda³o siê sp³aciæ wszystko i mo¿emy albo zacz±æ od pocz±tku bez obci±¿eñ, albo te¿ zakoñczyæ nasz± przygodê. W tym roku mo¿emy wam tylko podziêkowaæ.
Natomiast je¶li chodzi o inne informacje:
- dziêki identyfikatorom uda³o nam siê nareszcie w miarê dok³adnie policzyæ ilo¶æ uczestników na polu bitwy (trochê ponad 1200 osóB)
- w obozie by³o powy¿ej 5000 ludzi
- w tym roku by³a znikoma ilo¶æ rannych w bitwie (w porównaniu do lat wcze¶niejszych)
i to jest wynik najbardziej satysfakcjonuj±cy

Chcieliby¶my siê jeszcze wypowiedzieæ na temat obs³ugi medycznej, pad³ zarzut ¿e do poszkodowanego w bugurcie pomoc dotar³a dopiero po 10 minutach i oczywi¶cie winny jest organizator, zgadzamy siê z tym ale my nie organizowali¶my tej potyczki nie byli¶my o niej poinformowani, wiêc ca³± odpowiedzialno¶æ za to zaj¶cie ponosi osoba która to zorganizowa³a bo bez problemu mo¿na by³o poprosiæ o podprowadzenie karetki w miejsce potyczki, ale chyba wygodnie jest zwaliæ ca³± odpowiedzialno¶æ na kogo innego.
Natomiast ma³o kto wie zapewne o inny zdarzeniu które mia³o miejsce w ¶rodê, a mog³o siê skoñczyæ jeszcze gorzej. Otó¿ po du¿ym pijañstwie koledzy zostawili w nocy pod drzewem
swojego towarzysza (19 lat, z Che³mna) w stanie ca³kowitego zamroczenia, wszyscy wiedz± jak zimne by³y noce, siny z zimna (potê¿na hipotermia) zosta³ znaleziony i udzielono mu pomocy, mog³o siê skoñczyæ tragicznie, kto by wtedy odpowiada³ koledzy czy organizator.
No mo¿e niektórzy byliby szczê¶liwi maj±c nareszcie ofiarê tej imprezy. O reszcie obra¿eñ jak s³usznie kto¶ zauwa¿y³ na FREHA, dane zostawimy dla siebie a wypowiadaæ siê mog± tylko osoby których to dotyczy.

Byli¶my pod wra¿eniem profesjonalnego podej¶cia niektórych grup do zagadnieñ historii.
Nawi±zuj±c natomiast do identyfikatorów bardzo u³atwi³y one identyfikacjê osób na polu i daje pewne mo¿liwo¶ci wyci±gniêcia konsekwencji, chocia¿by takie ¿e zostan± one zamieszczone w internecie i ka¿dy bêdzie wiedzia³, kto co zrobi³, a organizatorzy innych imprez bêd± mogli czerpaæ z tej listy dane dla siebie, mo¿e nale¿a³o by siê zastanowiæ nad stworzeniem takiej ogólnopolskiej czarnej listy.
Natomiast identyfikatory nie mia³y na celu dyskryminacji jaki¶ osób i traktowanie jak ... (zainteresowani wiedz± o co chodzi). Rozumiemy ¿e osoby którym siê to nie podoba³o i dokona³y zwrotu w formie, któr± chyba mieli¶my odebraæ jako obra¼liw±, nie maj± zamiaru wiêcej pokazywaæ siê na tej imprezie i szanujemy ich decyzjê, nikt chyba nie by³ na ni± ci±gniêty na si³ê (numerki w tym przypadku siê przyda³y).

Jeszcze raz dziêkujemy za udzia³ i pomoc, natomiast je¶li chodzi o przysz³o¶æ, to mo¿emy tylko oczekiwaæ na wasz wiêkszy udzia³ i wrêcz liczymy na pomys³y (i ich realizacjê), my mo¿emy siê tylko staraæ pomóc je realizowaæ.
Dziêkujemy jeszcze raz za wasz udzia³, ale zdajmy sobie sprawê ¿e takiej imprezy nie da siê tak zrobiæ aby wszyscy byli zadowoleni.

Organizatorzy
Jacek Szymañski
Krzysztof Górecki
B³a¿ej Pi³atowski

W tym miejscu chcia³bym jeszcze dodaæ co¶ od siebie, w sprawie Pana Artura Koczkowskiego. Twierdzi on ¿e ludzie go nie lubi± bo mówi ?prawdê? prosto w oczy, nie powinno jednak to usprawiedliwiaæ formy i s³ownictwa. Przytoczê moj± historiê sprzed paru lat. Umówili¶my siê z p. Koczkowskim na wymianê He³m za g³owniê mieczow± (warto¶ci 140 PLN) plus 40 PLN, warto¶æ zosta³a zaproponowana przez pana Artura ja siê zgodzi³em,
Przy okazji poprosi³em znajomego który wybiera³ siê do niego aby odebra³ g³owniê i pieni±dze dla mnie, na miejscu dosta³ g³owniê a je¶li chodzi o pieni±dze dowiedzia³ siê ¿e nie tak siê umawiali¶my, a jaki¶ kolega p. Artura stwierdzi³, ¿e jak mi siê nie podoba to mogê ?dostaæ? w jakiej odby³o siê to formie chyba wszyscy wiedz±. Pieniêdzy oczywi¶cie nie zobaczy³em nigdy. Na Grunwaldzie spotka³em jeszcze jedn± osobê w podobnej sytuacji jak ja. Wiêc je¶li tak wygl±da ?prawda? w s³owach Pana Artura Koczkowskiego i jego ekipy to poproszê j± prosto w oczy i najlepiej przy ¶wiadkach, nie mam niestety wykszta³cenia prawniczego, a móg³bym siê zdziwiæ pó¼niej o co by³bym pó¼niej oskar¿ony.

Postanowi³em zamie¶ciæ to w tym miejscu poniewa¿ wi±¿e siê to z Grunwaldem i zachowaniem pewnej ?ekipy?. i dotyczy to, tylko i wy³±cznie mojej osoby.

Pozdrawiam Jacek Szymañski "

Solo

Rabarabar
Marek Hilgendorf
Ha! Mi³o mi s³yszeæ, ¿e wreszcie uda³o siê wyj¶æ na prost±, je¶li chodzi o d³ugi-sprawa by³a nieco ¶mierdz±ca.
Mam zatem nadziejê, ¿e w przysz³ym roku uda siê zorganizowaæ jakie¶ koncerty muzyczne- tak na prawdê tylko tego mi brakowa³o. Tak czy inaczej PYRY na przysz³y Grunwald przyjad±, zap³ac± za identyfikatory, same zoraganizuj± sobie drewno i ¿arcie i bêd± siê dobrze bawiæ, nie wieszaj±c psów na organizatorach.

I SZLUS!
Arek
Ja rowniez pragne zlozyc podziekowania organizatorom za kolejna udana impreze.
I winszuje pozbycia sie klopotow finansowych sprzed dwoch lat ( o ile to prawda ).

Ze swojej strony brac rycerska, zakonna i najemna pragne jedynie prosic o wiecej zyczliwosci,
zaufania i wiary w drugiego czlowieka.
Nie po to zaczynalismy sie w to bawic, coby jeden na drugim mogl wieszac psy.

Z wyrazami podziekowania
Arkadiusz Piekarski
tymczasowy kapitan DZZZM

PS: Co do dosc przykrej dla mych uszu dyskusji kilka postow wyzej.
Patrzcie moj post.
Lazarus [D]
Salve Fratres

Jeszcze raz zwracam honor i podkreslam, ze nie bylo to powodem do dumy czy zadufania, a powodem do radosci, ze tak wielu braci moglo stanac pod jedna choragwia

Pozdrawiam,
Damian.
Smok Migu¶
Juz spoko i ja przepraszam, za zaperzenie, jakos mnie to ubodlo. Mam nadzieje, ze nastepnym razem dane nam bedzie blizsze poznanie sie i zbratanie, a szczegolnie zsiostrzenie, bo siostry u Was piekne devil.gif
Na przyklad ta piekna niewiasta o nieznanym mi imieniu
http://www.kasztel.kylos.pl/index.php?opti...c=detail&id=815
Lazarus [D]
Salve Fratres

Tak wiec zapraszam na oblezenie Drahimia 20-22.08 bigsmile2.gif napewno sie spotkamy
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=2913

Do zobaczenia

Pozdrawiam,
Damian.
Micha³ Templarem zwany
CYTAT(Evan)
Ten Grunwald by³ dziwny, ogó³ powsta³ych problemów, inscenizacja, biesiada i wszystkie mi³e wspomnienia... Bior±c to wszystko do kupy i podliczaj±c solidnie dochodze jednak do wniosku ¿ê Grunwald ten mimo wszystko by³ wyczosnkowany czosnek, ¿e a¿ czosnek smile.gif
Ale w sumie chyba jedna rzecz (osoba ) zapad³a mi w pamiêæ najbardziej.
Na manewrach z wielce szanownymi S³oñcami sta³ po przeciwnej stronie ostrza mego kto¶ w gotyckiej p³ycie z pó³tork±, ca³kiem ca³kiem ni± wywijaj±c. Kiedy w przerwie ten¿e woj zci±gn±³ he³m i zobaczy³em g±szcz ciemnych bardzo w³osów i Kobiec± bu¼kê jak z bajki to dozna³em chwilowego parali¿u. W sumie nic chyba mnie jeszcze tak nie zaskoczy³o na ¿adnej imprezie jak ten widok. Oby wiêcej takich zaskoczeñ smile.gif
Chwa³a!
PS:"Uruk-Hai(l)" :P

Evanie drogi to nikt inny jak nasza Helga. Prze¶le dalej pochwa³ê od tak znakomitego woja.

Pozdrawiam
AgraveiN
CYTAT(Kinia)
A czy mazowiecka Artura ma jakie¶ zdjêcia?

hmmm... Jak na razie uda³o mi sie znale¼æ takie oto zdj±tka w necie:
http://gals.cgmadness.pl/gru/imagepages/image37.html
Zdjêcie ukazuje naszego Chor±¿ego - Marcina Excalibur

http://serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,3507...185938.html?x=4
Tu za¶ mamy doborowy odzia³ Uruk-hai oddany Mordorowi bum.gif

http://serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,3507...185938.html?x=6
Nie ma to jak ³apka " Sarumana " na twarzy dzielnego woja Mazowieckiej icon_cool.gif

Zapewne wiêcej niebawem siê uka¿e szczerba.gif
Równie¿ pozdrawiam!

AgraveiN Excalibur //
Jacek Szymañski
Przyznajê, ¿e zamieszczaj±c informacjê przez Sola w imieniu organizatorów, pozwoli³em sobie na mój osobisty dopisek skierowany do Artura Koczkowskiego i pope³ni³em najwiêkszy b³±d na jaki mog³em sobie pozwoliæ, poniewa¿ faktycznie nie powinienem siê w taki sposób w tej sprawie zachowaæ w stosunku do niego za co publicznie chcê Go przeprosiæ i przyznajê, ¿e jest to moja wina i nie powinno to byæ za³atwione w taki sposób.
Jeszcze raz przepraszam i przyznajê siê do b³êdu
Jacek Szymañski
Wojciech Radzki
Hej
To mój trzeci Grunwald i my¶lê ¿e najbardziej udany. Daje siê zauwa¿yæ z roku na rok stopniowe i powolne odmracznianie. W naszej choragwi by³o bardzo sympatycznie (pozdrowionka dla wszystkich podolan). Swietny by³ pomysl z warsztatmi kulinarnymi.
Potyczka na bitwie z ch. Konrada Bia³ego (i chwilowo z nadreñsk±) bardzo kulturalna, bez ¿adnych chamskich zagrywek.
Je¶li chodzi o relacje organizatorzy - uczestnicy, to równie¿ nie mogê narzekaæ, bo niczego po organizatorach nie oczekiwa³em. A brak koncertów nawet mnie cieszy³, bo gustujê w innej muzyce (przynajmniej mo¿na by³o spaæ w nocy smile.gif ).
Na przyszlo¶æ, my¶lê ¿e dobrym pomys³em jest ten Martina (o kontraktach). Ja widzia³bym to tak, ¿e organizatorzy w zamian za uczestnictwo danej choragwi w bitwie, daj± kasê dowódcom poszczególnych chor±gwi - a ci za to kupuj± niezbêdne rzeczy. Dziêki temu sk³adki od ka¿dego cz³onka chor±gwi by³yby zredukowane.
Pozdrawiam
WR
Kinia
CYTAT(Szejtan)
widze ¿e ³uczniczy klimat Bartusia siê przyj±³.. smile.gif Sprawdzi³ siê jako dowódca?

Bardzo siê sprawdzi³ jako dowódca:P Co prawda jestem zwolenniczk± ostrej dyscypliny ale bardzo mi siê podoba³o jak zarz±dza³ nami...My¶lê, ¿e wszyscy ³ucznicy ze strony polskiej mog± byæ z Niego zadowoleni:P Po bitwie natomiast swietnie siê sprawdzi³ jako kompan do oblewania bitwy:P du¿± ilo¶cia piwa...

CYTAT(Bryan)
O super! Kolejna moja piosenka zaczela zyc wlasnym zyciem i przedostala sie anonimowo do swiadomosci mas:) Czuje sie zaszczycony:)

proszê o ca³y text...bardzo, bardzo, bardzo:P bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Kinia
CYTAT(AgraveiN)
Zapewne wiêcej niebawem siê uka¿e szczerba.gif
Równie¿ pozdrawiam!
AgraveiN Excalibur //

Czekam z niecierpliwo¶ci± i dziekujê za linki do tych.
Pozdrawaim i przesy³am buziaki.

!Wiawat Mazowiecka!
!Mordor!
Smok Migu¶
Pomocy! Moze ktos wie, jak nazywaja sie ta piekna pani i jej maz? Z gory dziekuje.
http://www.kasztel.kylos.pl/index.php?opti...c=detail&id=806
Zdjecie jest mojego autorstwa, informacji potrzebuje do zrobienia podpisu.
FOTOFLESZ
WITAM WSZYSTKICH I POZDRAWIAM MAM PRZYJEMNO¦Æ ZAPROSIÆ WAS DO OGL¡DNIECIA FOTOGRAFJI MOJEGO AUTORSTWA Z BITWY POD GRUNWALDEM 2004 WALDEK FOTOFLESZ

WWW.FOTOFLESZ.PL
£azarz
Salve Fratres!

cyt. Solo "Chcieliby¶my siê jeszcze wypowiedzieæ na temat obs³ugi medycznej, pad³ zarzut ¿e do poszkodowanego w bugurcie pomoc dotar³a dopiero po 10 minutach i oczywi¶cie winny jest organizator, zgadzamy siê z tym ale my nie organizowali¶my tej potyczki nie byli¶my o niej poinformowani, wiêc ca³± odpowiedzialno¶æ za to zaj¶cie ponosi osoba która to zorganizowa³a bo bez problemu mo¿na by³o poprosiæ o podprowadzenie karetki w miejsce potyczki, ale chyba wygodnie jest zwaliæ ca³± odpowiedzialno¶æ na kogo innego."

Pomoc medyczna by³a na miejscu i zosta³a Kubie udzielona. Tu serdecznie dziêkuje Olowi, ¿e w chwili tak potê¿nego stresu pomaga³ mi. Natomiast dziwna by³a postawa niektórych justysariuszy, którzy widz±c co siê dzieje zupe³nie stracili g³owe. W t± niedziele odby³a siê w ko¶ciele pod wezwaniem Wszystkich ¦wiêtych w Drahimiu msza w intencji szybkiego powrotu Kuby do zdrowia.

Pozdrawiam Grzegorz
Szypu³
A ja chcialem zaprosic wszystkich na strone III Kompani
www.3kompania.prv.pl
Gdzie znalazla sie pierwsza porcja (bedzie wiecej) fotek z tegorocznego Grunwaldu
Pozdrawiam
Kruku
witam,

w tym roku nie by³o mi dane ogl±daæ grunwaldu osobi¶cie,
wpad³y mi jednak w ³apy ca³kiem niez³e fotki (autorstwa tomka maziarza).

za jego zgod± mo¿na je obejrzeæ na bolkowskiej stronie :)

pozdrawiam
kruku
--
.
Marcvs Acilivs Glabrio
http://miedzia.ch.pwr.wroc.pl/bb/view_pic....1145&sPicTitle= -napis na tabliczce respekt.gif
Kruku
do takich d³ugich urli proponujê u¿yæ 'skracacza' z www.tinyurl.com
ten sam adres by³by du¿o czytelniejszy - http://tinyurl.com/3uk4n

co do napisu - równie¿ mnie rozwali³.
ciekawa forma public relations :)

pozdrawiam
kruku
--
.
Marcvs Acilivs Glabrio
na przysz³o¶æ zapamiêtam icon_cool.gif
Janek Gryta
O mamusiu rewelacja. To przebija nawet nasz "Zamtuz pod sloneczkiem".
Morrigan
JA tak wogóle nie na tamet
odno¶nie pl±só na Grunwaldzie wielki dzêki dla Gosi napradê
eRemita
poproszono mnie o zamieszczenie tego listu:

Dano w Praszce w dniu 22.07.2004r.

Drodzy Bracia

Rodowa Dru¿yna Rycerska KORCZAK pragnie zaj±æ stanowisko w sprawie opisanego na Li¶cie , po¿a³owania godnego incydentu, który mia³ miejsce na terenie obozu Chor±gwi ¦w. Jerzego w nocy z soboty na niedzielê. Niestety, ze wstydem musimy przyznaæ, ¿e przeprowadzone wyja¶nienie ukaza³o, i¿ bezpo¶rednim inicjatorem i uczestnikiem tego zaj¶cia by³ cz³onek naszej Dru¿yny. Ani nam w g³owie w jakikolwiek sposób usprawiedliwiaæ jego niewybaczalne zachowanie, dodamy tylko, ¿e osoba ta z w³asnej woli podda³a siê wszelkim tera¼niejszym i przysz³ym konsekwencjom swojego wybryku, a mo¿ecie nam wierzyæ, nie bêd± one b³ahe. Rodowa Dru¿yna Rycerska KORCZAK bierze na siebie pe³n± odpowiedzialno¶æ za karygodne zachowanie owej osoby, i sk³ada zainteresowanym lub te¿ poszkodowanym osobom serdeczne przeprosiny. Niezale¿nie od okoliczno¶ci zwracamy siê z wyrazami skruchy i zawstydzenia do osób zgromadzonych pod znakiem Chor±gwi Rycerzy Nadreñskich, a szczególnie do jej dowódcy Adama Bia³ke, gdy¿ z naszego to porêczenia i na nasz± pro¶bê, osoba ta zosta³a przyjêta w poczet Chor±gwi, by nastêpnie swoim zachowaniem naruszyæ Jej dobre imiê. Gwarantujemy, i¿ podobna sytuacja nigdy wiêcej siê nie powtórzy.

Z wyrazami szacunku

Tomasz Zió³kowski
Rodowa Dru¿yna Rycerska KORCZAK

pozdrawiam

eRe
gothic
A co to bedzie za rok? warrior.gif
Smok Migu¶
Dziekuje wszystkim za pomoc w zidentyfikowaniu Ani i Andrzeja. W nagrode zapraszam do obejrzenia ich pierwszego zdjecia jakie im zrobilem 7 lat temu. Ania juz wtedy zachwycila mnie swoja uroda:

http://www.kasztel.kylos.pl/index.php?opti...c=detail&id=912
KubaT
Witam

Trochê fotek z obozu Chor±gwi "¦l±skiej" oraz bitwy mo¿na obejrzec tutaj - www.bractwozg.prv.pl .
LukasS
CYTAT(AgraveiN)
CYTAT(Kinia)
A czy mazowiecka Artura ma jakie¶ zdjêcia?

hmmm... Jak na razie uda³o mi sie znale¼æ takie oto zdj±tka w necie:
http://gals.cgmadness.pl/gru/imagepages/image37.html
Zdjêcie ukazuje naszego Chor±¿ego - Marcina Excalibur

Mam gdzies jeszcze dwie fotki (to byla seria robiona) i na chyba nastepnej jest czesc waszego bractwa, w kazdym razie poszukam tych fotek.
Indar
Pozdrowienia i poklony.
Na naszej stronie pojawila sie masa zdiec z Grunwaldzkich Pol. Przedstawiaja glownie to co dzialo sie w Krakowskiej pod ktora dzielnie stawalismy, tak na polu jak i biesiadzie - ale mysle ze Wam sie spodobaja. Komentarze sa w fazie tworzenia, wiec fanow nasego komentatora prosze o cierpliwosc. Tylko badzcie litosciwi i nie pchajcie sie wszyscy na raz...
https://www.rycerze.pl/modules/xoopsgallery...bumName=album27
Odnoszac sie do komentarzy dotyczacych Grunwaldu i samej bitwy powiem jedno: Pobic mozemy sie jeszcze na wielu imprezach, ale tylu znajomych w jedym miejscu ciezko gdzie indziej zebrac. Zycie obozowe (wsrod historycznych namiotow) to jest esencja tego co robimy.

klaniam sie nisko i pozdrawiam
Krzysztof "Indar" Babinski
ChZ£
Szejtan
Indar

Najlepsze zdjêcia z imprezy jakie do tej pory widzia³em.. smile.gif
Bartosz
Oki
z Bitwy po³owa zdjêæ jest moja
KAT Polska to akt polska - przedstawiac nie trzeba
Karny wypity:)
postaram siê fotki szybko podpisaæ
jo³
z pok³onami
Bartosz
Maciek zwany Maækiem
Najtrafniejszy jak na mój gust komentarz do tegorocznego Grunwaldu:

"Nie, no, za rok stawiamy wioskê Smerfów" icon_mrgreen.gif

A tak pozatym to by³o weso³o blinkie.gif
niemir
Dla mnie byl to pierwszy Grunwald i bylo bosko!!!!moze bylem troche mroczny ale za rok bedzie lepiej i chcialbym goraco podziekowac moim znajomy z wawy ktorzy umozliwili mi przyjazd !!! pozdrowienia dla Swawolnych Wieprzy!!!
Artur Brzychcy
Witam!
Przepraszam, Ze piszê tak koszmarnie pó¼no, ale do tej pory by³em w miejscach pozbawionych internetu, a czêsto pr±du wogóle.
No to teraz to Oskary na maksa. bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Dziêkujê ludziom z ca³ego Podola za wspó³pracê i wspania³y klimat, szczególnie wielkie dziêki dla Braci Mieczowych i Grex Venalium za bardzo ciê¿k± pracê. Brak mi s³ów, ¿eby podziekowaæ Osie za wszystko oraz Darkowi za wie¿e.
Podziêkowania dla wszystkich co robili warsztaty: Vasqez i M³otka, S³odziutkiego, Justyny i Asi i znów dla Osy.
Wielkie i przeogromne podziêkowania dla Gryzliego za prowadzenie za r±czkê w wielu kwestiach organizatorskich. Dla Maæka von Reila za pomoc i g³os doradczy w kwestiach dowódczych, oraz wogóle dla ca³ego ¶wiêtego Jerzego za wspania³y klimat i olbrzymi± pomoc.
Do Pitera i ca³ego ¦l±ska chylê czo³a i mam nadziejê, ¿e Bóg i organizatorzy pozwol± nam walczyæ czê¶ciej ze sob±. Atmosfera poprostu wy¶mienita.
Nadreñska jak zwykle du¿a klasa. Du¿ym zaszytem by³o byæ waszym go¶ciem.
Dziêkuje Unii 5-ciu za podtrzymywaniu na duchu oraz odczuwalnej pomocy.
Du¿e dziêki dla Piaseczna bez was i reszty Podolan s³onko nie ¶wieci³oby tak wysoko !
Dziêkujê równie¿ organizatorom za naprawdê dobr± imprezê. Przed nami sprawa by³a postawiona do¶æ jasno i by³o wiadomo jaka jest sytuacja, ¿e nie bêdzie koncertów o ile pamiêtam te¿ by³o wiadomo w zwi±zku z tym ¿adnych ¿ali natomiast dobra wspó³praca. Dziêkujê.
No i na koñcu najwa¿niejsze podziêkowania dla mojego S³oñca Sylwii bez, którego zrobi³bym raczej niewiele, a która po raz kolejny udowodni³a, ¿e ¿adne wyzwania nie s± dla niej straszne. jest to w moich oczach g³ówna bohaterka obozu pod s³oneczkiem. Dlatego w zaciszu domowym bêdê j± podrzucaæ z rado¶ci tak wosoko! Tak wysoko! Tak wysoko!
Pozdrawiam
Cedric
A gdzie pozdrowienia dla Cedrica sa co, gdzie??
Tomic
w lesie bigsmile2.gif
Anielka

Do Rodowej Dru¿yny Rycerskiej KORCZAK

Pragnê podziêkowaæ za przeprosiny. sam nie wymagam pomsty(choæ je¶li kto¶ poda adres, to jest kilkoro przyjació³ ciêtych na owego cz³owieka).
Przeprosiny przyj±³em, usprawiedliwienia nie szukam, gdy¿ nie przychodzi mi do g³owy nic m±d¿ejszego ni¿ alkochol. nie jest to hyba dobre t³umaczenie czegokolwiek. pozatym mo¿e jeszcze oka¿e siê, i¿ dziêki incydentowi temu zyskam conieco - prawdziwych przyjació³ poznaje siê w biedzie to raz. po wtóre siwy obieca³, ¿e napisze balladê o moich biesiadnych prze¿yciach bigsmile2.gif karaæ nie chcê faceta - do¶æ ju¿ po samym wstydzie - honor wszak mamy jeden, a plamiæ go ³atwiej ni¿ praæ.....
przepraszam za tak powoln±reakcjê na posta Tomka-nie mia³em ostatnio czasu na ko¿ystanie z netu i czytanie frehy(mea culpa), ponadto chcê przeprosiæ za styl-w³a¶nie dotar³em do kompa po turnieju w bierkowicach, a siedzia³em tam od ¶rody i niewiele spa³em..... mam nadziejê, ¿e nasza charówka siê op³aca³a, ale to na innym temacie i innym razem, bo nie mam ju¿ si³y...
jeszcze raz pozdrawiam anielka vel ko¶cieja
Artur Brzychcy
Cedryniu!
Ciebie to osobi¶cie posmyram za uszkiem jak Ciê tylko spotkam (£êczyca?) heart.gif
A chcia³em zapytaæ, czy komu¶ siê nie chwali³em, ¿e mam najwspanialszych ludzi w chor±gwii? Widzieli¶cie jaki dosta³em piêkny prezent od chor±gwii?!? Mieczyk ju¿ zosta³ ochrzszczony mianem "promyczek".
Pozdrawiam
AlFi
http://www.foto.zp.pl
Kolejna strona z fotami z inscenizacji. Wiekszosc juz lezy, czesc jest jeszcze w trakcie obrobki.

Pozdrawiam.
Akaradus
Witam! Czy to prawda, ¿e w tym roku nie mozna by³o braæ udzia³ w inscenizacji bitwy z he³mami ods³aniajacymi twarz? Jedyny wyjatek stanowili ³ucznicy i haubnicy, tak mi powiedziano. Czy tak by³o naprawde? Co wiêc np. z kapalinami, które w tym okresie by³y dla piechoty podstawowym, najbardziej rozpowszechnionym he³mem? Czy¿by odchodzono od historycznosci na rzecz bezpieczeñstwa i troski o zdrowie naszych obywateli dunno.gif ?
Szejtan
Z tego co jest mi wiadome wymogiem by³ kapalin + podbródek.. w ten sposób wcale nie ma siê nieos³oniêtej twarzy...
Kacper
Jeszcze zale¿y w jaki sposób siê uderza, bo przy ciosach z nadgarstka to kapalin z podbródkiem, podobnie jak zas³ona "krata" nie sprawdzaj± siê.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.