Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [zaczepna] Wspó³czesne miecze - producenci i po¶rednicy
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie zaczepne - ogólnie
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Ensifer
Niby nie potrzeba ale w³a¶nie przejrza³em ca³y temat i by³o kilka podobnych postów. Byæ mo¿e gdyby Draxter przejrza³ uwa¿niej to nie paln±³by gafy (imho).
I przyznaje zbytek z³o¶liwo¶ci u siebie - mea culpa.

pozdrawiam
Ensifer
Ensifer
No có¿...
Czekam ju¿ na maila od Pana Maciejki z tydzieñ a pewnie mi czekaæ d³u¿ej przyjdzie icon_rolleyes.gif Bo nietaktem wg mnie by by³o okazaæ brak cierpliwo¶ci. Ale opó¼nienia (szczególnie w RR) rzecz ludzka i czesto spotykana tongue.gif
Jak przyjdzie mi czekaæ d³u¿ej to mo¿e Kuznia rycerska? Jakie wasze zdanie Waszmo¶ciowie?

Pozdrawiam
Ensifer
Sextus Furius Pavo
szczerze odradzam Kuznie Rycerska moi znajomi zamowili miecze z pochwa
miecz jest on kiepsko wywarzony i szczerbi sie :/

jezeli chodzi o pochwe jest ona calkowicie do bani rant.gif skora jast naklejona i do tego krzywo (mogla by chociaz udawac historyczna gdyby byla szyta ale niestety tak nie bylo) i do tego blaszki na pochwie odlatuja :D wyglada cudownie chyba nikt na imprezie RR niechcialby sie pokazac z taka pochwa
Tristan
Ensifer.

Ja również czekałem na maile od Pana Maciejki. Nie dostałem nic. Za to kontakt telefoniczny bez żadnych problemów. Zadzwoniłem i usłyszałem, że mój miecz "będzie dzisiaj wysłany". 3 dni później był już u mnie zgodnie z terminem. A działo się to w zeszłym tygodniu. Może spróbuj zadzwonić.

Pozdrawiam
Tristan
Ensifer
Zatem zaiste dziêki wielkie Ci Tristanie bo byæ mo¿e czeka³bym tak do przysz³ej zimy (to w tym roku by³a wogóle?) Jednak drêcz mnie w takim razie jeszcze jedno pytanie... Jak wedlug Was sprawuj± sie wyroby Pana Maciejki? Wszak¿e broñ przy pasie najlepszym kompanem na wojnie. Czekam na wasze opinie...

Dzieki Pawcio za opinie ale mo¿na dok³adniej? Jaki miecz? Czy mocno sie szczerbi? itd.

Pozdrawiam
Ensifer
Sextus Furius Pavo
CYTAT(Ensifer @ 18:32 05.02.2007) *
Dzieki Pawcio za opinie ale mo¿na dok³adniej? Jaki miecz? Czy mocno sie szczerbi? itd.

Pozdrawiam
Ensifer

jest to miecz kawaleryjski datowany na XIIIw

czy mocno sie szczerbi? wedlug mnie tak bo byl uzywany tylko do bardzo lekkich uderzen a szczerby sa :/ niestey wlasciciel nie chce poddac go testom wytrzymalosciowym :P

i jak juz mowilem najgorsze jest wykonczenie tak jak by sie rzemieslnikowi bardzo spieszylo

jak tylko pozycze aparat cyfrowy na trening postaram sie pokazac zdj jednak nie obiecuje ze to mi sie uda ;)
_Filip_
Witam,
Dzisiaj mia³em przyjemno¶c odebrac miecz wykonany przez pana Wojciecha Szanka.
Miecz Xa wed³ug typologii Oakeshott'a. Bardzo lekki wa¿y co¶ ko³o 1,3 kg, porz±dnie obsadzony, linia ostrza pro¶ciótka, ¶wietny balans miêdzy spê¿ysto¶ci± i i twardo¶ci± g³owni.
Fakt wi±¿e siê to z wydatkiem 500z³ i odczekaniem paru miesiêcy, ale naprawde warto. 0 problemów z kontaktem, czy ustaleniem wzoru do wykonania.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecic jego wyroby, bo s± warte swojej ceny i wykonane na wysokim poziomie.
Pozdrawiam
Micha³ Templarem zwany
Dosta³em tasak prod. Morgana po reklamacji. Tasak naprawiony, sprawuje siê lepiej. Kontakt wysmienity, zawsze mo¿na by³o porozmawiac co by³o nie tak. W razie jakichkolwiek dalszych problemów zapewnienie o mozliwo¶ci ponownej naprawy.

Jak dla mnie wszystko w porzadku.

Pozdrawiam
Michal
Hallo !!

czy mia³ kto¶ do czynienia z wyrobami "Starej Broni" p. Sieñko i Tyszczuka z Wa-wy?? Kurczê, rozpêdzi³em siê i naby³em teraz co¶ czujê, ¿e jak zaczn± mierzyæ suwmiarkami miecznicy na Grunwaldzie to nie wpuszcz±.... co Wy na to??
Adsumus
A miecze Pana Twardocha- czy ktos z Was siê spotka³?

Pozdrawiam
Ladoga
Witajcie.

Czy ktos ostatnio mial do czynienia z terminowoscia pana Szanka? Miecze bardzo sie poprawily, wymagana jest zaliczka ( normalna sprawa) termin 4ms? Jak wyglada to aktualnie w praktyce?
_Filip_
W praktyce wygl±da to tak: czekasz 4 miesi±ce, nie dostajesz zamówienia potem wysy³asz maila z przypomnieniem i dostajesz miecz w tydzieñ smile.gif

Pozdrawiam
Florian
Czy kto¶ s³ysza³ mo¿e jakie¶ opinie na temat mieczy od tych rzemie¶lników:
http://www.kuzniarycerska.prv.pl/
http://morgan.medievalimperium.com/kontakt.html

Mo¿e kto¶ posiada lub posiada³ jedynkê od nich i podzieli siê wra¿eniami z u¿ytkowania.

PS. Natkn±³em siê w jednym ze starszych postów na "pewnych wytwórców z Konina" ale link nie by³ ju¿ aktualny, czy móg³by kto¶ podaæ jaki¶ aktualny namiar na nich i ewentualnie jak±¶ opiniê czy nadal warto.

Z góry dziêki i pozdrawiam.
Florian
Tomek
Witam!

"Koniñska Fabryka Zbrojeniowa" s± jak najbardziej godne polecenia clap.gif ! Wysoka jako¶æ i duuuu¿e do¶wiadczenie. Niestety nie maj± w³asnego sklepu w necie. Przyk³ad wyrobów znajdziesz u Matulusa http://www.matuls.pl/index.php?IDP=1&L...;IDKategoria=17 . Jednak nie oddaje to wszystkiego co potrafi. Kacper jest na frecha poszukaj w kontaktach - "Kacper z Konina".
W za³±cznikach ma³a próbka mo¿liwo¶ci (zdjêcia zosta³y wykonane prze i s± w³asno¶ci± Tomasza Rajtara)
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
thorbek7
potrzebuje pilnie namiary na p³atnerza który wykonuje miecze z inicja³ami PK, miecz wygl±da na kuty, miecze te s± wystawione na allegro, p³atnerz ten ma w swojej ofercie halabardy tarcze topory miecze jedno i dwureczne, miecze maj± czarne zbrocze, prosze o pomoc!!! gosc jest najprawdopodobniej z okolic malbork tczew???? moge sie myliæ, miecze te sprzedaje kole¶ na allegro www.allegro.pl/item202555654_miecz_sredniowieczny_kuty.html a ja potrzebuje konkretnie namiar bezpo¶rednio do p³atnerza bardzo prosze o pomoc, z gory dziêki/ thor
HawkBlade
Witam.

Fechtowa³em kiedy¶ ze znajomymi drewniakami. Kontakt siê urwa³ i teraz æwiczê sam dla w³asnej przyjemno¶ci.

Chêtnie pomacha³ bym teraz dla odmiany stal± ale pytanie: u kogo najlepiej teraz zamówiæ?

Tak z 3 lata temu nie waha³ bym siê i od razu zamówi³ bym d³ugi miecz(pó³toraka) u Pana Grzegorza Surdel’a ale podobno teraz robi tylko no¿e i Katany.

Wys³ucham chêtnie waszych rad.

Pozdrawiam Marek

Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zanim otworzysz nowy temat, proszê upewnij siê czy nie ma podobnego ju¿ istniej±cego.
Indar
Jugger
Witam!
Interesuj± mnie miecze Vladimira Cervenki
Ktos moze kupowal od tego Pana? Jakies opinie?

Pozdrawiam!

Veyron
Witam wszystkich

Chcia³em zapytaæ jaka jest aktualna opinia na temat mieczy Aladina bo ostatnio dosyæ du¿o ró¿nych rzeczy s³ysza³em na ten temat?
Kapro
CYTAT(Florian @ 20:22 24.05.2007) *
Czy kto¶ s³ysza³ mo¿e jakie¶ opinie na temat mieczy od tych rzemie¶lników:
http://www.kuzniarycerska.prv.pl/
http://morgan.medievalimperium.com/kontakt.html

Mo¿e kto¶ posiada lub posiada³ jedynkê od nich i podzieli siê wra¿eniami z u¿ytkowania.

PS. Natkn±³em siê w jednym ze starszych postów na "pewnych wytwórców z Konina" ale link nie by³ ju¿ aktualny, czy móg³by kto¶ podaæ jaki¶ aktualny namiar na nich i ewentualnie jak±¶ opiniê czy nadal warto.

Z góry dziêki i pozdrawiam.
Florian

Witam!

W Ku¼ni zamówi³em wprawdzie pó³toraka, ale jest ma³y problem. Miecz mia³ byæ gotowy w 7 dni roboczych, a czekam ju¿ miesi±c.

Pozdrawiam, Kapro
Borg
Witam
Ma kto¶ miecz od Szymona Chlebowskiego, znanego z allegro jako Szymonsynjerzego?
Oprawy mnie nie interesuj±, chce samo ostrze ale nie wiem jak siê sprawuj±...
przy okazji jak z jego toporami...
i czy da rade w ogóle wymusiæ/wyprosiæ trzymanie siê wszelkich wytycznych? Bo przy naszych rzemie¶lnikach to ró¿nie bywa ;)
yasha
Mam jedynkê od niego..Na pewno jest lekka 1kg,bardzo giêtka ,mo¿na sie spokojnie oprzeæ o miecz ,ten zrobi luk ale sie nie zamie.Szczerbi sie sie bardzo s³abo mimo intensywnej walki.Walczy sie tym dobrze i nie mam powodu do narzekañ od strony technicznej.Pozdrawiam
Geraldzik
witam wszystkich czy ktos mi moze powiedziec cos o tym sklepie i jego wyrobach? http://www.platnerz.com.pl/miecz-jednorecznykuty-c-3.html
bede bardzo wdzieczny mam miecz z tej firmy ale jeszcze nie testowalem ale pytalem sie jednego kowala z poznania i stanowczo odradzil kupowanie tam mieczy i teraz nie wiem czy to ze zlosci na konkurencje czy zeczywiscie te miecze sa nic nie warte.czy ktos posiada od nich miecz?
Andrzej Siejeñski
To s± sztaby od Army (nie myliæ z ARMA).
Hrolf
Witam,

Ze wzglêdu na totalnego hopla na tym punkcie chcia³by nabyæ na poczêtek replikê miecza (do walki, a nie na scianê) typu spatha (pochodzenie rzymskie) lub gladius. Czy mo¿na takie miecze dostaæ w Polsce, gdzie, za ile???

Jakby mi jeszcze ko¶ wyt³umaczy³ (jak laikowi) czym ró¿ni siê to:

http://www.albion-europe.com/shop/next_gen...ds-c-46_52.html

od tego:

http://armillum.com/tienda/index.php?main_...&cPath=3_70

i od tego:

http://www.platnerz.com/platnerz-com/bron/.../imp/foto1.html

i od tego:

http://www.armae.com/Zanglais/antiquite/11antiquitecadre.htm

... oprócz ceny oczywi¶cie (bo laikiem jestem).

Reasumuj±c: czy mo¿ecie poleciæ sklep (ew. wytwórcê) gdzie móg³bym nabyæ funkcjonalny, a nie ozdobny, miecz typu spatha lub (najlepiej popmpejski) gladius??? (Czy da siê co¶ takiego kupiæ do 500 z³??).

Pozdrawiam.
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Cena generalnie odpowiada jako¶ci.

Armilum i Armae sprzedaj± (w podobnych cenach zreszt±) wyroby z Indii. To siê nadaje do paradowania jedynie. A i rekonstrukcje zdobieñ na pochwach i kszta³tów kling nie s± najczê¶ciej najwy¿szych lotów.

Albion to Angol, który produkuje w³asnym sumptem, i wyrób jest ju¿ znacznie wy¿szej klasy. Nadaje siê do walki jak najbardziej. Ale i cena ju¿ nawet do 5-êciu razy wy¿sza.

P³atnerz to Polak, który idzie jeszcze dalej w jako¶ci produkcji, bo klingi s± ca³kowicie rêcznie skuwane. K³opot .... taki, ¿e cena za taki produkt skacze kolejne 3-6 razy od ceny ... Albiona.

Ja swoje gladiusy kupowa³em w I³¿y. Ale nie za 500 z³, tylko od 4 do 6 ciu razy tyle za jednego.
jolan
Czy ktos z bywajacych tu osob ma kontakt z panem Wojciechem Szankiem? Za miesiac bedzie rocznica jak u niego zamowilem miecz i od jakichs dwoch miesiecy nie moge z nim nawiazac kontaktu, nie odpowiada na moje maile i sms'y. Jezeli ktos ma z nim kontakt to fajnie byloby, gdyby ta osoba mogla mu przekazac, ze czekam na odpowiedz na mojego maila... Z gory dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam
Janusz
macfly05
Witajcie, jest to mój 1 post wiec chcia³bym siê przywitaæ :p icon_mrgreen.gif

Otó¿ od dawien dawna interesuje siê broni± bia³± itp. itd. i postanowai³em w zwi±zku z tym zakupiæ sobie katanê. na www.goods.pl znalaz³em takie co¶:

http://www.goods.pl/product/description/1280/
lub
http://www.goods.pl/product/description/1282/

Czy owe "produkty" nadaj± siê do treningu czy tylko na pó³eczkê ?? smile.gif
devil.gif
Sakura
A o jaki trening Ci chodzi? Iaido, ciêcia mat, walki kontaktowej?

Do iaijutsu (czyli kata wykonywanych bez partnera) my¶lê, ¿e siê nadadz±, niektórzy æwicz± gorszym sprzêtem zakupionym za marne pieni±dze na bazarze i daj± radê. Oczywi¶cie najczê¶ciej æwiczenia takimi zabawkami te¿ do najprzyjemniejszych nie nale¿± bo marna jest jako¶æ wykonania jak i samego wywa¿enia miecza. Ale miecz ma dwa ko³ki mekugi wiêc przy treningu je¶li nawet jeden siê zniszczy to przynajmniej drugi zapobiegnie nieszczê¶ciu.

Do ciêcia mat i walki kontaktowej raczej bym nie poleca³. Co prawda nie mia³em tych mieczy w rêce wiêc tylko snujê domys³y ale nie wydaje mi siê ¿eby miecz za tak± cenê by³ bezpiecznym narzêdziem do t³uczenia siê z innym ¿elastwem albo choæby do stawiania czo³a macie.
Po prostu jest zbyt tani (wiem, ¿e to g³upio brzmi) ale to pozwala mi s±dziæ, ¿e nie zosta³ on zrobiony na tyle dobrze (a to wymaga czasu czyli równie¿ i pieniêdzy) ¿eby byæ wytrzyma³ym. Obawiam siê, ¿e takie wykorzystanie tego miecza mog³oby siê skoñczyæ z³amaniem klingi i przy pechu czyimi¶ obra¿eniami.

Oczywi¶cie opis, ¿e to miecz kuty rêcznie, z prawdziw± skór± rekina, mo¿na raczej miêdzy bajki w³o¿yæ ;)
Kapitan
zamow katane z www.miecze.pl smile.gif znajomy taka mial i sie tluklismy i blokowal ta katana mojego poltoraka i to ostrzem , tak jakby urzywal innego miecza europejskiego i wytrzymal :D
bardzo mocne , fajne mieczyki
Rae
Czy kto¶ wie co¶ na temat tego miecza!? - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=341610493
nadaje siê to dla pocz±tkuj±cego krzy¿owca!? ;)
gothic
CYTAT(Rae @ 16:32 10.04.2008) *
Czy kto¶ wie co¶ na temat tego miecza!? - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=341610493
nadaje siê to dla pocz±tkuj±cego krzy¿owca!? ;)

Rae- je¿eli potrzebujesz czego¶ w zastêpstwie dla pogrzebacza kominkowego z pewno¶ci± siê nada i dziêki rêkoje¶ci skóropodobnej powiniene¶ mieæ lepszy chwyt, w roli kija przy ognisku te¿ powinien siê sprawdziæ. Wiêcej zastosowañ jako¶ nie przychodzi mi do g³owy.

Pozdrawiam
Rae
Naprawdê taka ¿enada!? Mia³e¶ mo¿e z nim do czynienia? Kurde, szkoda mi wydaæ 300 - 400 z³ na lepszy miecz je¶li jestem pocz±tkuj±cy. Mo¿e zna kto¶ namiary na miecze ¶redniej jako¶ci o przyzwoitej cenie??
ate1990
Rae.
300-400z³ za miecz, to i tak do¶æ ma³o. Za dobry miecz zap³acisz nawet 1000z³.
Poza tym przy zakupie miecza sprawdza siê regu³a "biednego nie staæ na tani sprzêt", poniewa¿ porz±dny miecz starczy Ci na d³ugo, a taki pogrzebacz kominkowy od razu siê powygina, i wyszczerbi. Wiêc do jego zastosowañ, które wymieni³ Gothic dojdzie jeszcze pi³a do drewna.
gothic
Tak na powa¿nie to miecz ten nadaje sie tylko do ozdoby( choæ jego uroda i zgodno¶æ z histori± jest bardzo w±tpliwa), jest ro zwyk³y kawa³ek p³askownika nie najlepszej jako¶ci który absolutnie nie nadaje siê do niczego, nawet do treningów. Lepiej do³o¿yæ drugie tyle(minimum) i mieæ ju¿ co¶ czym da siê w godnych warunkach trenowaæ i walczyæ.
Rae
Rzeczywi¶cie, macie racje, ale np. je¶li ju¿ wybieram miecz to sk±d mam wiedzieæ czy on jest dobrej jako¶ci?! Wychodzi na to ¿e i tak kupujê w ciemnotê dro¿szy miecz. Jest jaki¶ "haczyk" przez który mogê rozpoznaæ dobr± jako¶æ miecza??
Indar
Hej.
Kolejny raz mia³em okazjê robiæ "mieczowe" interesy z Morganem (medievalimperium). Szczerze go polecam - nie mówiê ¿e robi najlepiej na ¶wiecie i ¿e nigdy nie ma problemów z jego mieczami, ale wiem jedno: jak oka¿e siê ¿e co¶ jest nie tak, z pewno¶ci± sprawê za³atwi. Osobi¶cie jestem bardzo zadowolony z jego wyrobów.
I.
Matheose
Post ten i 3 poni¿sze przeniesione zosta³y z dzia³u o "nieuczciwych ludziach":
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=4581&st=80.
Poni¿szy cytat pochodzi z tego¿ w³a¶nie tematu.
Indar

CYTAT(natasek @ 22:51 14.05.2008) *
Mam pó³toraka z ARMY i szczerze mówi±c te¿ nie jestem zadowolony pierwsze dwie sztuki po³ama³y siê bardzo szybko (po oko³o 2 tygodniach) naprawy gwarancyjne trwa³y ca³e wieki a kontakt jak siê im chcialo to odpisywali. Wykonanie baardzo s³abe poniewa¿ kmiecz jest ¼le wywa¿ony a rêkoje¶æ ca³y czas od³azi. Wiêc je¶li macie mo¿liwo¶æ zamówienia w innym miejscu to zamawiajcie.

Hm, ja mam pó³toraka i jedynkê Army, z czego pó³torka s³u¿y mi prawie rok ;) Nie ma ani problemów z g³owni± (nie "banani siê", prawie nie szczerbi, mimo intensywnego u¿ywania) ani z rêkoje¶ci±.
Tak wiêc od siebie szczerze polecam wyroby Maciejki (choæ z Army przerzuci³em siê na pó³toraka Aladina, ale to ze wzglêdu na ogromn± si³ê ciosu, Arma jest lepsza do fechtunku :D
Pozdrawiam
Mojmira_
CYTAT(Matheose @ 00:07 04.06.2008) *
Hm, ja mam pó³toraka i jedynkê Army, z czego pó³torka s³u¿y mi prawie rok ;) Nie ma ani problemów z g³owni± (nie "banani siê", prawie nie szczerbi, mimo intensywnego u¿ywania) ani z rêkoje¶ci±.
Tak wiêc od siebie szczerze polecam wyroby Maciejki (choæ z Army przerzuci³em siê na pó³toraka Aladina, ale to ze wzglêdu na ogromn± si³ê ciosu, Arma jest lepsza do fechtunku :D
Pozdrawiam

A próbowali¶cie kiedy¶ wyrobów S³awomira Ciszewskiego?
Pinior
Mamy kilkana¶cie no¿y od S³awka- wykonane dok³adnie jak nale¿y, uwzglêdnia na bie¿±co wszystkie wskazówki, atrakcyjne ceny.
Czekam aktualnie na rapier i pa³asz od niego...
Rita
Ja te¿ polecam - mam no¿e, sztylet, i namierzam sie na rapier. Znakomite wykonanie, terminowo¶æ na pi±tkê, i dobry kontakt. Zawsze dostajê zdjêcie gotowego wyrobu, zanim go wy¶le, ¿eby ewentualnie zrobiæ jakies poprawki.
Marco Polo
Mo¿e kto¶ mi pomo¿e. Jaki mieczownik (p³atnerz) oznacza swoje wyroby lub oznacza³ liter± B (gotycka)?
Yan
CYTAT(Marco Polo @ 14:58 05.06.2008) *
Mo¿e kto¶ mi pomo¿e. Jaki mieczownik (p³atnerz) oznacza swoje wyroby lub oznacza³ liter± B (gotycka)?

Nie Aladin czasem ? Mam jego jedynkê, ale nic mnie nie zmusi ¿eby rêkoje¶æ rozbieraæ i sprawdzaæ ; ) Swoj± drog± bardzo polecam wyroby starszego o ile mo¿ecie gdzie¶ dostaæ, moja jedyneczka to mo¿e trochê sztaba (1,8 kg) ale cudnie wywa¿ona i odk±d j± mam nie powsta³a na niej ani jedna szczerba, a nie kroje ni± chleba ;]
Rae
http://www.allegro.pl/item401269012_miecz_..._do_walki_.html

Co powiecie na temat tego miecza - spotka³ siê kto¶ z tym produktem??
Indar
Z produktem nie, ale producent przewija³ sie kilka razy na forum.
Na podstawie oferowanych przez niego wyrobów które mo¿na obejrzeæ na pozosta³ych aukcjach, wnioskujê ¿e na potrzeby rekonstrukcji siê nie nadaj±.
I.
Rae
Kto¶ mo¿e podrzuciæ link do typologi toporów na przestrzeni wieków? Interesuje mnie topór koñca XII w. a pocz±tku XIII wystêpuj±cy na ziemiach Polski.
mitryll
panowie pomocy :

Chlebowski,maciejka czy Talko

potrzebuje miecza na X (do 400pln) i mam problem którego rzemie¶lnika wybraæ bo wiadomo czasy siê zmieniaj± ale czy produkty tych oto ludzi te¿ ? mam miecz od morgana na XIII i jest nawet nawet poza tym ze nie da³ mi gwarancji i jest kiepawo wywa¿ony:( iskry krzesa a¿ smród idzie :P ale ma ju¿ rok i daje rade

POMOCY!!!

Pinior
Z tych trzech producentów ja wybra³bym Chlebowskiego... i nie "Talko" tylko Tylko.
Pozdrawiam
MagicWojtek
z tych trzech Chlebowski

miecze od Tylko ³ami± siê bardzo szybko
Laser
Ch³opak od nas bra³ dwa miecze od pana Chlebowskiego i ju¿ id± jakie¶ 2-3 miesi±ce...
Czy¿by sezonowy nawa³ pracy dopada³ wszystkich rzemie¶lników?
Czubek
Szymon Chlebowski robi fenomenalne produkty.

Maciejko - drugie miejsce.

W zesz³ym roku dwa tasaki od pana Tylko pêk³y na toporze znajomego po kilku uderzeniach. Przyznajê, ¿e straci³em zaufanie ;P

I przyznajê, Laserze, ¿e rzeczywi¶cie zosta³ zawalony, bo i ja czekam i czekam...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.