Witam!
Czy mo¿e kto¶ siê wypowiedzieæ o produktach tego pana:
http://www.dlarycerzy.livenet.pl/miecze.htm
Aha, jaka twardo¶æ g³owni jest "odpowiednia" by urzywaæ miecz do walki? Czy 45 hrc (?) spe³nia "normy" funkcjonalno¶ci?
Pozdrawiam!
Co do twardo¶ci.
Zale¿na jest od gatunku stli, obróbki mechanicznej i cieplnej zastosowanej na produkcie.
Je¿eli jest to jaka¶ typowa stal sprê¿ynowa, to po hartowaniu z odpuszczaniem powinna mieæ twardo¶æ oko³o 45-48HRC.
Inne gatunki stali maj± wiêksz±, albo mniejsz± warto¶æ twardo¶ci.
Ogulnie materia³y s± albo twarde i kruche, albo plastyczne i miêkkie. Czêsto p³atnerze myl± plastyczno¶æ z ci±gliwo¶ci± materia³u, a to g³ównie przez niedouczenie, brak specjalistycznej wiedzy.
Dla stali np: 50HS najlepiej utrzymaæ twardo¶æ 48HRC po hartowaniu z odpuszczaniem, wtedy materia³ ma maksimum swoich walorów wytrzyma³o¶ciowych, mamy wystarczaj±co tward± stal przy stosunkowo du¿ej ci±gliwo¶ci.
Je¿eli to jest jaka¶ stal specjalistyczna to twardo¶æ mo¿e dochodziæ nawet do 58HRC dla d³ugich ostrzy i 62 dla krótkich ostrzy.
Osobi¶cie polecam skontaktowaæ siê z tym Panem:
mieczsword@republika.pl
Jak narazie pokazuje swoimi wyrobami najwiêkszy profesjonalizm, odpowiednia wiedza, produkty o dobrych parametrach, a ceny nie s± wziête z kosmosu.
Pozdrawiam
Czy kto¶ s³ysza³ o mieczach produkcji Marka Sobuckiego z Warszawy? Widzia³am kilka i nawet mia³am w rêku. Wiem ¿e nie sa tanie, a jak dot±d mia³am g³ównie do czynienia z jego szablami ( i by³y SUPER)
Bardzo proszê o informacje
Pozdrawiam i dziêkujê
Posiadam parê sztuk broni z pracowni "Karabela" Marka Sobuckiego. I szable i miecze s± bardzo dobre, ale najlepiej wypróbowaæ je osobi¶cie. Najlepiej przyjachaæ do ku¼ni - lotnisko Bemowo-Babice, dojazd - tramwaj nr. 20, wysiadka na pêtli przy ul. Kaliskiego i spacerek w stronê pubu Zeppelin na lotnisku - zgrupowanie budynków po lewej to ku¼nia z przyleg³o¶ciami. Od 8.00 do 14.00, a czêsto i do wieczora
. Sam ostatnio zamówi³em persk± szablê.
No i racja - tanio nie bêdzie
, ale zdecydowanie mo¿na siê dogadaæ, je¶li kto¶ jest zwolennikiem jako¶ci...
Nie chcê ufaæ znajomej która pracuje u niego jako plastyk i dziêkujê Ci Pawle- wiem gdzie to jest, ju¿ kiedy¶ tam nawet by³am.
A czy jest jaka¶ stronka tego Pana? Kiedy¶ dosta³am adres i nie mog³am znale¼æ strony. S± to kute miecze? A w jakiej cenie taki lekki, jednorêczny mo¿na kupiæ? Wolê dobr± jako¶æ ni¿ wydaæ pieni±dze mniejsze na byle ¶miecia. Mo¿e broñ u mnie wisi przedewszystkim na ¶cianie... ale dobra musi byæ!!! mimo ¿e jak na razie tylko szabel u¿ywam
Stronka jest, ale ostatnio jako¶ ciê¿ko siê do niej dobraæ
Polecam zapytanie telefoniczne na numer 022 424 15 02 lub komórê 607 708 645.
Albo osobist± wizytê..
Witam!
Mam zapytanie: otórz gdy uderzê w p³az mojego miecza, ostrze zaczyna drgaæ (mo¿na je lekko zgi±æ, ale siê nie odkszta³ca). Ogólnie nie jest sztywne jak p³askownik
. Czy znaczy to, ¿e:
a) jest dobrze, ostrze sprê¿yste itp.
B) czas uruchomiæ proces reklamacji...
Eeee, jakby by³lo ca³kiem szywne to nie mia³oby toto sensu- tzn z³ama³oby siê natyczmiast. Na lito¶æ, skorzystaj z porady kogo¶ kto ju¿ posiada broñ. Ta konkretna brzmi OK. Pozdrawiam
Gwyn
Pawle, telefony do niego te¿ mam i to od jakiego¶ czasu... ale ludzie którzy dysputuj± na tym forum, u¿ywaj± mieczy i chcia³abym dostaæ informacjê od u¿ytkownika a nie od producenta. Jak to sz³o? "Ka¿dy paw swój ogon chwali"
Mam nadziejê ¿e tak± informacjê wreszcie uzyskam, ¿e poza tob± kto¶ zainteresuje siê pytaniem takiej sierotki jak ja i zechce wstukaæ kilka s³ów od siebie na ten temat. Pytam o cenê i czy te miecze s± naprawdê takei dobre jak mówi mi Zofija, czy te¿ ona ze wzglêdu na bliski zwi±zek z t± firm± mi te produkty "przechwala"????
Czy kto¶ poza tym Panem udzieli mi jakiegos info???
Rety, zosta³am "zasypana" odpowiedziami w ilo¶ci zerowej. U producenta by³am i do tej pory nachwalic siê nie mogê. Mam nadziejê tylko ¿e wyrobi siê w terminie. Fajniutkie rzeczy robi.... szkoda ¿e nie tañsze. Ale DZIÊKUJÊ CI PAWLE- ZAMAWIAM!!! Zobaczy³am ¿e warto
a na my¶l o realizacji a¿ mi siê
SUPER
Wyrobami pana Marka walczy siê SUPER - tak s³ysza³am od posiadaczy...
Szablami na pewno... miecz sprawdzê i na pewno sie wypowiem
Szablami na pewno... miecz sprawdzê i na pewno sie wypowiem
jesli chodzi o hurdalka miecze to moge napisac ze przez moje rece przeszlo ponad 300 sztuk.
z tego bylo 4 reklamacje tzn 4 miecze sie polamaly.przycznyna byla zmiana hartownie ,gdyzu ta jego nowa hartownia nie ma niestety zbyt duzego doswiadczenia jesli chodzi o hartowanie ostrzy, i ztad byl problem z ostatnimi 4 mieczami .sprawa sie wyjasnila i ta hartownia jest znowu inna gdzie teraz hartuje jest o wiele profesjonalniejsza
szczerze z reka na sercu moge polecic .wiadomo z orginalnoscia historyczna nie maja wiele wspölnego ,ale cena jest przystepna i jesli ma to byc miecz do walki lub szermierki historycznej lub poprostu do walki w stylu wolnym to jest wlasnie wlasciwym czlowiekiem.zastrzegam ze nie jest to zadna reklama jego wyroböw przeze mnie.poprostu ja biore od niego juz pare lat i jestem zadowolony ,moi klienci tez .jest czlowiekiem konkretnym i zawze mozna sie z nim dobrze dogadac,i przedewszystkim czlowiek z honorem co juz möwi samo za siebie
pozdrwaiam wszystkich
niewiasta
Witam!
A co my¶licie o mieczach z
http://kuzniarycerska.prv.pl? Kto¶ ma taki? Jak tak to jak siê sprawdzaj±? Czy bardziej op³aca siê kupiæ miecz tam czy u Maciejki?
CYTAT(Zyszko)
Poszukuje adresów kowali z ma³opolski . By³bym wdziêczny za namiary na Moskala . (e-mail azarafa@odeon.pl)
Napisz do mnie na adres WiorkaEG@interia.pl
Co potrzebujesz? Poza Moskalem, bo do niego trzeba po prostu pojechaæ.
CYTAT(Roland)
mnie interersuja adresy wszystkich rzemieslnikow z stronkami www.
No to zajrzyj na strone www.studiopetit.net do dzia³u "miecze kute"
A co do materia³ów - widzia³em bardzo piêkne okazy kute ze zbrojeniówki ¿ebrowanej - ale ku³ i hartowa³ Wojciech S³awiñski, co sporo wyja¶nia...
Sam kupi³em stal na moje miecze w postaci eleganckich szyn o wymiarach 60mm na 100mm na 6 metrów.
By³ to jedyny dostêpny element handlowy z tego gatunku.
Ale ¿e to by³a dobra stal, to nie wydziwia³em i mam zapas na d³ugo.
No i tyle
Eine Frage
Mia³ ktos kontakt z mieczami/szablami/tasakami S³awka Ciszewskiego -Mataliba?
Mam jego glewie, czekan, nozyk ale nie wiem czy zrobi pozadnie miecz...
Z gory dzieki za pomoc
Co mo¿ecie powiedzieæ o niejakim Norikum?
Wiadomo tyle:
http://www.bagrit.pl/rzemieslnicy/rzemiesl...esc=opis&id=121
a co¶ o jego mieczach? daj± radê, czy raczej nie warto inwestowaæ?
Proszê przy okazji o niejaki porz±dek w odpowiedziach, bo jest straszny ba³agan. Sze¶ciu kolegów pyta o czterech czy piêciu producentów (jeden zna tylko nazwê, inny tylko link), a potem siedmiu kolegów po kolei odpowiada: "tak, ten jest OK" - "Nie radzê, ten jest be", tylko ¿e nie zawsze podaj± KTO jest OK albo be. Po scaleniu paru w±tków (kilka stron wstecz) kompletnie uniemo¿liwia to przyporz±dkowanie odpowiedzi do pytañ i zorientowanie siê w temacie.
Bardzo bym prosi³ ka¿dego, kto podaje swoj± opiniê o mieczniku, aby swój post zaczyna³ od podania nazwy/nazwiska ocenianego miecznika lub linku do niego i ewentualnie nicka kolegi, na którego pytanie odpowiada.
Dziêkujê.
Witam!
Dawno siê juz pogubi³em w tej gmatwaninie wypowiedzi nt ró¿nych producentów broni...i mo¿e z przekory dodam co¶ od siebie...ja od d³u¿szego czasu walczê mieczami wykonanymi przez Lecieja Freda i chcia³bym mu podziêkowaæ poprzez tego posta za dobr± robotê i wspó³pracê. Jego miecze zawsze przychodz± w takich gabarytach i o takiej wadze..jak sie zamówi³o...i tym mnie uj±³ od samego pocz±tku...czasem zdarzy siê jakas usterka techniczna...ale to przy filigranowych wyrobach( miecz o ciê¿arze np. 1,15 kg itp) i nie zdarzy³o mi siê ¿eby siê nie mozna by³o z nim dogadaæ..w tym wzglêdzie nazwa³em to wspó³prac±...bo od pocz±tku do koñca mozna z nim nawet telefonicznie ustalaæ na bie¿±co wszystkie szczegó³y nt wykonywanego wyrobu. ( pomijam fakt samego procesu..twardo¶æ stali i poziomy naweglania mnie nie interesuj±- nie jestem rzemieslnikiem a chcê sie tylko pobawic w odtwarzanie kultury i czasem powalczyc wytrzyma³ym mieczem przypominaj±cym wybrany przeze mnie wzór , a jednoczesnie, ¿eby nie kosztowa³ ca³e tysi±ce, bo wtedy bym nigdy z tak± broni± na standardowy turniej w Polsce nie wyszed³
) Oczywiscie lekkie miecze na wzór replik lubi± pêkaæ przy kontakcie z nieoprawionymi niemal sztabami rze¼ników na turniejach, ale to juz wina przewa¿nie moja jako uzytkownika- nie zawsze zd±¿ê tak u³o¿yc miecz ¿eby wysz³o ³adne zbicie - lecz jesli jest usterka zawarta w produkcie, w materiale itp--- to Fred nigdy tego nie neguje. Szkoda tylko, ¿e niektórzy zamawiaj±cy chyba u¿ywali jego mieczy do pokazów dla publiki stosuj±c statyczne zastawy...bo mia³ problemy zdaje siê i teraz ponoæ ju¿ nie robi mieczy na zamówienie dla obcych. A szkoda, jesli to oka¿e sie prawd±..bo do tej pory robi³ w dobrej cenie rewelacyjny, lekki, sprê¿ysty i l¶ni±cy sprzêt. Teraz pewnie ceny skocz±. Na koniec podsumujê: ja jestem zadowolony bardzo z jego wyrobów.
Witam.Panowie a jakie zdanie macie na temat rodzimych produktów oferowanych przez Ku¼nie Rycersk±? My¶la³em na temat zakupienia pó³toraka ich produkcji ale nie mia³em wcze¶niej zbyt wiele doczynienia z ich produktami i nie wiem czy warto to przemy¶leæ jeszcze raz.
Ich strona to
http://kuzniarycerska.prv.pl/
Dziêkujê z góry za informacjê.
Mam cztery miecze od ku¼nirycerskiej Sylvo P.:
Miecze s± krzywe, pêkaj±, po poprawkach dwu, trzy miesiêcznych wracaj± takie jak przed poprawkami z tym ¿e wypolerowane.
W pierwszej chwili miêkkie i plastyczne 30HRC (mo¿na je by³o zgi±æ za pomoc± palca wsazujacego i kciuka mam jeszcze filmik jak to robiê) gdzie przy stali 50HS powinny mieæ 48-49HRC
Po poprawie hartowania (trzy miesi±ce) Miecze wygl±daj± jak szable (s± wygiête), i przehartowane.
Pêkniête miecze odes³a³ zespawane, przewê¿one w miejscu spawania.
Co¶ jeszcze na temat?
Pozdrawiam
PS
Producent raczej uczciwy, jednak brakuje mu talentu. (pomimo wad jego mieczykami walczy siê ca³kiem przyjemnie (zgadza siê krzywonos?) tylko trzeba je co chwila prostowaæ na kolanie, dwa z nich nadaj± siê ju¿ tylko do ciêcia powietrza bo by³y spawane)
Ave!
Co do mieczy to wypowiem sie na temat Hurdalka i ARMY ( z Bytomia ).
1. Mamy 2 Czechy ( jedynki ) u nas i po ponad roku u¿ytkowania jedynie co sie sta³o to z³amany sztych w jednym z nich ( i teraz bedzie krótszy o oko³o 10 cm ). I raczej to by³a wina osoby ni¿ sprzetu , ale to musze jeszcze dok³adniej sprawdziæ. Druga sprawa to wyginaj±cy sie jelec , mo¿e dla tego jest za cienki ( jakie¶ 5-7mm ).
2. Róznie¿ polskiej produkcji mamy 2 sztuki ( jedynki ) i smigaj± jak ma¿enie.Chocia¿ , gdy je dostali¶my trza by³o sie przyzwyczaiæ do wagi ( fakt nie s± tak lekkie jak Czechy ) , ale za to robi± wiekszy "dym"
Jedyny minus to luzuj±cy sie jelec i po treningu trza go troche sklepaæ , ale to jest chyba normalka.
Pozdrawiam
Witam.
Co do ku¼ni rycerskiej i ich terminowo¶ci ju¿ zw±tpi³em nie dostarczaj± w umówionych terminach i nie ma jasnej odpowiedzi kiedy dostarcz±.
Ale mo¿e kto¶ mi poleci producenta który wywi±zuje siê z terminów i ma ceny do przyjêcia?
Bêdê jeszcze w Iraku jakie¶ 2 miechy i niby mam czas ale chcia³em ¿eby moja narzyczona je odebra³a nim zjadê ¿ebym nie musia³ czekaæ. Zna siê na tyle ¿ebym nie dosta³ bubla. I szukam solidnych producentów.
CYTAT
pomimo wad jego mieczykami walczy siê ca³kiem przyjemnie (zgadza siê krzywonos?
Zgadza siê jak najbardziej.
Oczywi¶cie pod warunkiem zachowania niezbyt du¿ej ró¿nicy poziomów...
Pytanko: czy uda³o Ci siê ju¿ namierzyæ kogo¶, kto bêdzie w stanie wykonaæ broñ o podobnych parametrach, a lepszej jako¶ci? Z tego, co wiem, to co¶ kombinowa³e¶ z tym facetem od
http://www.miecz-sword.com ... Wysz³o co¶ z tego?
witam i pozdrawiam wszystkich,gdy¿ jestem tu nowy i nikogo nie znam.Zjawi³em siê tu, gdy¿ chcia³em znaæ odpowied¼ na pytanie Lupusa.Komu¶ znajomego by³ ostatnio potrzebny pó³torak, a ¿e jaczejka nie mia³a pieniêdzy na czechy,uderzyli do ku¼ni rycerskiej.Czy spotkaki¶cie siê z t± firm± i jej wyrobami??
Aktualnie posiadam miecz wykuty przez Peka³e (kuznia rycerska) i jestem z niego zadowolny, a dok³adnie mogê powiedzieæ ¿e miecz ma wszelkie walory broni bojowej, a i wizualnie jak najbardziej jest wierny moim ustaleniom z Peka³a. Jednym s³owem polecam.
Aubrey-a jak by³o z dostaw±?Ja ju¿ miesi±c czekam, choæ mieszkam nieca³e 100 km od Ku¼ni ........
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
Czy ktokolwiek ma jakie¶ do¶wiadczenia z broni± tego cz³owieka?
http://www.sword.cz/Jestem zainteresowany jego Schiavon±:
http://www.sword.cz/rapiers3.htmhttp://www.myarmoury.com/review_cerv_schia.html
Witam!
Z racji mojego pierwszego posta pozdrawiam serdecznie wszystkich Frehowiczów.
Mieszkam w Lublinie i chciałbym zakupić miecz w dosyć przystępnej cenie. Niedaleko jest Wojciechów, ze swoimi kuźniami. Czy ktoś wie może coś o jakości tamtejszych mieczy?? Mówię, że nie przewiduje używać miecza do żadnych bitew, bardziej do treningu.
Daję link do fotek ich mieczy:
zdjątkaZ pozdrowieniami
Vulpus, son of the Night
Beznadziejne s±:P
A ile sobie ¿ycz± za te "cusie"?
Witam!
Szczerze mówi±c to nie wiem. Mia³em zamiar tam zadzwoniæ w poniedzia³ek i siê czego¶ dowiedzieæ. Ale dla mnie nie liczy siê zbytnio historyczno¶æ mieczy, tylko ich wytrzyma³o¶æ. Mo¿ecie mi poleciæ kogo¶, kto sprzeda/zrobi miecz do 300 z³otych? Nie musi bæ jaki¶ ¶wietny.
Z pozdrowieniami
Vulpus, son of the Night
CYTAT(Vulpus @ 23:50 02.09.2006)
Ale dla mnie nie liczy siê zbytnio historyczno¶æ mieczy
W takim razie, czy nie pomyli³e¶ przypadkiem forum ?
Witam
A mi siê marzy
co¶ takiego
http://www.armart.antiquanova.com/dviking.htm mo¿e w przysz³o¶ci uda mi sie takie cudo zamówiæ. W koñcu jak kochaæ to tylko ksiê¿niczki a walczyæ tylko prawdziwym dziwerem
Pozdrawiam
Witam!
Nie dokoñca siê zrozumieli¶my. Mi chodzi o to, ¿e miecz nie musi byæ super wiern± replik±, tylko, ¿eby to by³ miecz, który nie rozpadnie siê po zde¿eniu z drewnem, ew. drugim mieczem. Nie chcê te¿ jakiego¶ kiczy ze sklepu z upominkami, bo taki to mam dwa kroki od domu. Chcia³bym, aby by³ to najlepiej miecz s³owiañski. Na turnieje je¿d¿ê tylko w roli obserwatora, tak¿e w walce raczej go nie bêdê wykorzystywa³. Po prostu zale¿y mi na posiadaniu miecza, który nadaje siê do czego¶ wiêcej ni¿ ozdoba na ¶cianie. Proszê jeszcze raz o polecenie mi kogo¶, kto dosyæ tanio wykona taki miecz.
Z pozdrowieniami
Vulpus, son of the night
Mam pytanie o wra¿enia z posiadania czego¶ z goods.pl a konkretniej chodzi mi o
http://www.goods.pl/product/description/358/ . Mo¿e kto¶ co¶ wie o tych klingach...wygl±da na masówke ale no w sumie parametry wydaj± siê niez³e.
Vulpus-najlepiej arma.pl czy mail do nich miecze@miecze.pl tam robi± hartowane i niehartowane tanio.Miecz wikiñski 270z³ hartowany, a w tym temacie ludzie go sobie chwal±
CYTAT(Hjort @ 00:37 06.09.2006)
Mam pytanie o wra¿enia z posiadania czego¶ z goods.pl a konkretniej chodzi mi o
http://www.goods.pl/product/description/358/ . Mo¿e kto¶ co¶ wie o tych klingach...wygl±da na masówke ale no w sumie parametry wydaj± siê niez³e.
Odradzam ... g³owice tych mieczy normalnie odpadaj±. Nie mwiê ju¿ o strasznym szczerbieniu siê tych mieczy. Kolega kupi³ miecz, odes³a³ do reklamacji, pó¼niej znów odes³a³ i jeszcze raz ..... odradzam
Reasumujac.. Wikinski miecz najlepiej od Maciejki?
Witam
http://www.miecz-sword.comno w³a¶nie... tez bym by³ zainteresowany opini± o wyrobach tego pana, bo s± podobno ró¿ne,
Mój kolega ma miecz od niego, i jest naprawdê dobry- kumpel ma obsesje
i chce go z³amaæ, i jak do tej pory mu sie nie uda³o- a próbowa³ wielu rzeczy, miecz nawet bardzo wygiety wraca do pierwotnego kszta³tu...
ale mnie zale¿y najbardziej na opiniach nt jego szabel - szczególnie wczesnych, bo takie mnie najbardziej interesuj±...
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikco s±dzicie o czym¶ takim?
Pozdrawiam i licze na komentarze, Tasi
powiem tak miecze ma dobre, nawet bardzo.
Lecz ja na swój czekałem barrodzo długo za kazdym razem kiedy byłem u niego słyszałem " sorry tomik ale mam ważniejsze zlecenia"
Podobnie rzecz sie miała ze sztyletem zamowionym u niego, kumpel czeka długo a potem dostał nie zabardzo to co chciał, okazało sie ze ktos poprostu nieodebrał towaru, i wcisnął mu to co mu zostało. Koles wziął bo nie miał cierpliwości.
Mardinus czeka na swój miecz chyba ze 3 lata za każdym razem słysząc ze własnie za tydzień sie za niego zabiera.
Ekipa ze szczecina zamówiła połtoraki, minął jedn termin odbioru drugi trzeci, wkońcu skończyło się odbiorem zaliczki, ale awantura była bo kledzy zadzwonili do niego w Walentynki, i przeszkadzali w walentynkowaniu sie,
kolejny kumpel dostał miecz znacząco różniący się od tego co zamawiał
Nie wiem jak sie sprawy mają w stosunku do innych klientów ale miejscowych olewa równo.
miecze jednak ma dobre
ale tak to juz jest z niektórymi rzemieśnikami, dopuki maja zlecenia maja cie w d...e dopiero jak bieda przyciska zaczyna sie normalna współpraca
Witam,
Re: Tomic
W³a¶nie przed chwil± przeczyta³em twojego posta w temacie - ranking mieczników ;P
Mam pytania:
Jaka jest mniejwiêcej cena jego mieczy (jedynek), tzn tak mniejwiêcej na jaki wydatek powinienem siê nastawiaæ? (400- 500 ; 500-600 itp.) , i czy je¶li cena jest dogadana przed wykonaniem to jest ona zachowana przy odbiorze? tzn czy nie ma potem jaki¶ wachniêæ znacz±cych.
Dalej, czy jest do niego jaki¶ kontakt typu mail itp.? na stronie podal tylko telefon, a chc±c mu np. pokazac jaki konkretnie model by sie chcia³o, jakie¶ szkice itp. to ³atwiej to wys³aæ mailem ni¿ t³umaczyæ telefonicznie ew poczt± list posylaæ.
Z góry dziêkuje za odpowied¼, Tasi
CYTAT(koniu69 @ 16:21 07.09.2006)
Reasumujac.. Wikinski miecz najlepiej od Maciejki?
Od Maciejki moze byæ, ale ja polecam jeszcze Wojciecha Szanka. Zapomnia³em adres jego strony ale podaje maila wojcek@miecz-sword.com
Witam,
To i ja sie dopiszê (to chyba ju¿ 3 temat o producentach mieczy
)
Podobno na tegorocznym Wolinie Pan Maciejko mia³ na sprzeda¿ sporo swoich szabli i podobno wszystkie zostaly sprzedane dosæ szybko. Czy kto¶ z Was widzial te szabelki, macha³ nimi, robil jakie¶ crash-testy itp.?
By³bym wdzieczny o opinie uzytkowników oraz przyblizona cenê za te wyroby ? aha i je¶li kto¶ by³by tak mily to jak±¶ fotkê, bo na stronie nie ma a ciekawy jestem jak wygl±daja,
Równie¿ podobna pro¶ba o ocenê szabli z tymze produkcji
http://www.miecz-sword.com/ i pulap cenowy, je¶li mo¿na...
Aha, do
Halfgara:
U kogo sie zaopatruje w szable Gwardia Saladyna?
Pozdrawiam, Tasi
Harald Viking- Vulpus chcia³ mo¿liwie tani miecz wczesny.Maciejki kosztuje 270 z³, a Szanka 700.Tasi-przeczytaj ten temat trochê wcze¶niej.Wyroby Maciejki s± do¶æ znane
CYTAT(Adam Rak @ 20:37 26.05.2006)
Witam.
Co do ku¼ni rycerskiej i ich terminowo¶ci ju¿ zw±tpi³em nie dostarczaj± w umówionych terminach i nie ma jasnej odpowiedzi kiedy dostarcz±.
Ale mo¿e kto¶ mi poleci producenta który wywi±zuje siê z terminów i ma ceny do przyjêcia?
Bêdê jeszcze w Iraku jakie¶ 2 miechy i niby mam czas ale chcia³em ¿eby moja narzyczona je odebra³a nim zjadê ¿ebym nie musia³ czekaæ. Zna siê na tyle ¿ebym nie dosta³ bubla. I szukam solidnych producentów.
Dok³adnie @#$%^&*!!!!!!!!!Facet miesi±c wysy³a³ miecz.A skoro s± takie ³amliwe, to czemu takie drogie?
no i zacze³o sie s³owa krytyki jak zwykle gorzkie i trudne do prze³kniêcia
ale od pocz±tki kilka miesiêcy temu napisa³em posta o tre¶ci:
"Polecam tego producenta
tu namiar na jego www
http://www.miecz-sword.com Powiem tak miecz mozna zgiaæ w pó³ i nie odkszta³ca siê
wale nim juz sezon, blokuje ostrze w ostrze z pe³na premedytacj±, na mieczu nie ma sladu po biciu
waga przyzwoita, po³toraczki tak od 1,2 do 1,5
jedyneczki tez w normie
facet jest artyst±, miecze maj± przepiekn± liniê i oprawê
Raczej nie mam dla niego niemozliwego do zrobienia
miecz który wykona nie odbiega od tego co chcieli¶my
wywa¿enie broni przynajmniej w moim idealne
ceny umiarkowane nie najtañsze ale warte tych pieniedzy
z ca³± odpowiedzialno¶cia moge powiedzieæ ¿e nie widzia³em w Polsce lepszych mieczy niz te które on kuje
mamy miecze od niego i wzyscy chwalimy, zreszt± kto widzia³ ten wie"
kolega mój jakim jest p. Wojtek nazwa³ mnie k³amc± i bab± na straganie
twierdzi ze to wszytko to nieprawda a ja jestem ogromnym k³amc± i ze pisze co¶ co ktos mi kaza³.
Nie wiem czy mozna wystawiæ komu¶ lepsz± opinie o jego wyrobach, a ¿e do koñca nie jest s³odko napisa³em w tym temacie. Mia³em nadzieje ze s³owa krytyki przynios± tylko poprawe oferowanych przez niego us³ug.
Jesli jednak kto¶ nazywa mnie k³amca to chêtnie pos³ucham jego werji wydarzeñ na temat przedstawinych tu zarzutów.
Ja mam ¶wiadków na wszytko co napisa³em
CYTAT(Tasi @ 12:59 16.09.2006)
ale mnie zale¿y najbardziej na opiniach nt jego szabel - szczególnie wczesnych, bo takie mnie najbardziej interesuj±...
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikco s±dzicie o czym¶ takim?
Pozdrawiam i licze na komentarze, Tasi
Hmm ujmê to tak ... nie liczy siê tylko technologia, ale i historyczno¶æ broni ... a takich szabel to ja raczej nie widzia³em
Ostrze zblizone do szabel z Bliskiego Wschodu a dok³adnie seld¿uckich, ale g³owica jaka¶ bardziej arabska ...
CYTAT(Tasi @ 22:07 17.09.2006)
Aha, do Halfgara:
U kogo sie zaopatruje w szable Gwardia Saladyna?
Pozdrawiam, Tasi
Hmm ka¿dy zamawia broñ indywidualnie. Moj± zrobi³ mi miejscowy kowal i jestem zadowolony z jako¶ci. ¦zabla lekka i szybka o czym przekonali siê Joannici na I³¿y
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.