CYTAT(Aiuto @ 13:11 20.07.2010)
Droga Gosiu!
niestety w tym roku glownym problemem na bramce byl jakis niebieski patafian ,a to ze Martin musial wyprowadzac za karki dwuch kosmitow ktorzy "dolaczyli'do choragwi ,to chyba tez cos ci obstawiajacy pole dali ciala?
Drogi Aiuto,
nie pisz do mnie Droga Gosiu proszê cie ³adnie bo siê zaczynam obawiaæ nieporozumieñ w trakcie dyskusji :D
kto¶ wie personalnie co to za niebieski patafian?? bo to sprawa Kad³uba ¿eby go ogarn±³ czy po prostu z justycji wyrzuci³, z tego co wiem ze dwie osoby z justycji zosta³y na polu usuniête z powodu braku ogarniêcia, ale informacje niesprawdzone.
a wyobra¼ sobie ¿e ja tych dwóch panów kojarzê, bo oni na pcoz±tku bitwy zostali zatrzymani przy ¿³obku polskim przy którym sta³am z Elk± Markowsk±, i powiem ci ¿e trzy razy byli cofani, i trzy razy weszli na to cholerne pole, i po odprowadzeniu przez Martina z Gregorem do tego¿ ¿³obka tez zwiali, i szczerze ci powiem moja wina bo powinnam by³a przy tych panach warowaæ, ale za du¿o roboty z ratowaniem ludzi by³o, podawaniem wody i ogarnianiem tego zêby tej wody starczy³o, cholerny brak personelu ¿³obka i chocia¿ jednego policjanta, który kogo¶ takiego mo¿e odprowadziæ do miejsca gdzie stacjonuje i wylegitymowaæ, bo nie podejrzewam ¿eby mia³ przy sobie dokumenty.
Nie wiem jak to wszystko mo¿na rozwi±zaæ,
my w ¿³obku mia³y¶my cholerny problem z wyrzucaniem z pola bitwy ludzi bez blachy pozwalaj±cej na przebywanie na polu, za ma³o ludzi zêby przypilnowaæ ¿eby nie wracali na to pole i ca³kowit± niemo¿liwo¶æ uzyskania informacji o danych personalnych, a tak¿e zero wspó³pracy od samych odtwórców, którzy na przypa³ na pole wchodz±, jak wyrzucisz jedna bramk± wejd± drug± i zasadniczo nic sobie nie robi± z jakiejkolwiek próby ogarniêcia porz±dku na inscenizacji.
Mimo wszystko, nie jest to sprawa justycji, wpuszczanie na pole czy nie, oni naprawdê s± g³ównie od porz±dku i nie wpuszczania na pole turystów, nie s± od u¿erania siê z nami samymi, bo o to zawsze by³y do nich pretensje i dlatego na spotkaniu dowódców zosta³o to zmienione i og³oszone ¿eby nie by³o problemów.
Jak napisa³ Spadi, za du¿o jest problemów z nienoszeniem identyfikatorów na wierzchu, a za ma³o justycji, ¿eby zatrzymywa³a ka¿dego w stroju i blachach i kaza³a spod kolczugi ten identyfikator wyci±gaæ, kiedy do ogarniêcia jest t³um rozszala³ego byd³a, rzucane w odtwórców butelki, brak wody dla justycji, i ogrodzenie które jest ¶miechem na sali,a anie ogrodzeniem, co pokazuje dobitnie przyk³ad dwóch panów powracaj±cych na pole
Mam wra¿enie ¿e zacznijmy dyscyplinowaæ te¿ samych siebie ( zwracaæ uwagê na widoczno¶æ identyfikatora) i pochwalaæ wyci±ganie konsekwencji- nie dopu¶ciæ na pole bitwy, nawet je¶li to nasz kumpel,
nie piszê tego personalnie, mia³am taki jeden przypadek przy ¿³óbku który mnie doprowadzi³ do sza³u, i niewiele osób stanê³o za wymy¶lonymi zasadami, a nie za dziewczynk± której dotyczy³y.
A niebieskie patafiany- znajduj± siê zawsze, bo to niezale¿ne od koloru tylko od charakteru.