Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] IX Turniej Rycerski na Zamku w I³¿y -> 29.04-1.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Tatar
Witajcie!
Sorki ze pytam tutaj ale niedostalem jusz doscz sporo czasu odpowiedzi prez mail.
Z powodu niedoskonalego polskiego i innyh rzeczy kture zostajom mnie pytaniami hce wyjasnic kilku rzeczy:

Z wymagan sprzetovyh
CYTAT
Uzbrojenie kolcze ( kolczuga d³uga z d³ugim rêkawem, kaptur kolczy),  
Lamelka, (Wymagane bazubanty lub inne ochrony przedramienia i ³okcia!!! Lub d³uga kolcza. )
P³atowe. (Na kolczugê z d³ugimi rêkawami!!!!)

Czy to znaczy ze platy+przeszywka = niedopusczane?
Tez interesuje czy mozna uzywac futra naprzyklad dzika na "wzor platow": niestety niemam foto ale cosz podobnego tutaj (pierwszy po lewej): http://baubas.pit.ktu.lt/~zygiz/thumbs/3.jpg
Obnowiona foto (bliszy): http://baubas.pit.ktu.lt/~zygiz/metrastis/11/6.jpg

CYTAT
A) Uzbrojenie Ochronne:
He³my - wszystkie zgodne z okresem jednak wymagany jest kaptur kolczy lub kolczuga doczepiana do he³mu tak, aby ochroniæ potylice i kark.  
Pozosta³e elementy musza jedynie spe³niaæ wymogi „Historyczno¶ci”.

1- Czy mozliwe jest zamiast kaptura kolczego uzywanie czepka pikowanego obszytego futrem dzika lub oslona lamelkowa?? Ocziwyscie decizje o dozwolieniu do bitwy tylko v "zywym" wariancie... ale mnie interesuje czy v ogule ja moglemby takej oslony twarzy uzywac. Czy kaptur kolczy i zadnyh innyh rzeczy???
2- Czy bedzie uwazany za mrok helm ktury ma oslone twarzy wzorowano z innego helmu ale abai te helmy pohodzom z XIII i kulturalnie polonczone, czytaj - Baltyckie ???

Czy w ogule Balty bedom ok na Ilzy?

Pozdrawiam!
Jan Gradoñ
Data: 29 IV - 1 V 2006
Nazwa wydarzenia: IX Turniej Rycerski na Zamku w I³¿y
Miejscowo¶æ: I³¿a
Organizator: Bractwo Rycerskie Smocza Kompania
Charakter imprezy: datowana - 1190-1291 / na zaproszenia
Kontakt: email: senior@smoczakompania.pl , tel.: 0-605-666-636
Od kogo: Piotr Wasek
Tatar
Witam!
No moze hocz w tedy ktosz z organizatorzy powiedzi do kiedy przymujom sglaszenia do Ilzy?
Bo niestety musze pzerobic niekturze rzeczy azeby pasovali na Ilze... a to zajmuje czas i foto zdaze tylko poznej zrobic kiedy skoncze.

Pozdrawiam!
Wasek
Witam

Zaraz sie wszytko pojawi na stronie turnieju. Chwila nied³ugo wszystko bedzie . Ju¿ wszystko koñczymy przygotowywaæ.

Oststeczny terminprzyjmowania zg³oszeñ to pocz±tek kwietnia.

POzdraiwm
Wasek
Marek Hilgendorf
Heh. Z Poznania wyjedzie niez³a kawalkada..... Amorkowa Kompanija tym razem nie zakonnie, lecz cywilnie (choæ nieodzownie równie¿ zbrojnie!!!).... ju¿ nam siê te bia³e pedalskie szmatki znudzi³y....

Pozdrawiam Trzode et consortes
Halfgar
CYTAT(Marek Hilgendorf)
Heh. Z Poznania wyjedzie niez³a kawalkada..... Amorkowa Kompanija tym razem nie zakonnie, lecz cywilnie (choæ nieodzownie równie¿ zbrojnie!!!).... ju¿ nam siê te bia³e pedalskie szmatki znudzi³y....

Pozdrawiam Trzode et consortes

Mareczku kochany ... to ju¿ nie po zakonnemu?? ... kogo my biæ bêdziemy?? ... Gwardia Saladyna równie¿ stanie zbrojnie ... nie wiem jeszcze ilu ... ale bêdziemy blinkie.gif blinkie.gif
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Maciej z Bonina wraz z pocztem zglasza gotowosc staniecia w hufach Biskupa
DrzewiaK
W tym roku, to nie biskup bêdzie bru¼dzi³.
Ca³o¶æ intrygi przedstawiona zostanie niebawem.

Biskup te¿ planuje kolejny niecny spisek, ale to ju¿ trochê inna opowie¶æ. smile.gif
Martyna
Ju¿ siê nie mogê doczekaæ tego turnieju... mój pierwszy... na sam± my¶l mam ciarki... icon_wink.gif

Pozdrawiam.
TomaszW
Pod jakim adresem mo¿na ubiegaæ siê o zaproszenia?
bo wys³a³em maila i nie wiem czy na odpowiedni adres icon_neutral.gif

pozdrawiam
krazownik
Nie pod biskupem? A¿ mnie ciarki przechodz± i ciekawo¶æ z¿era, jak w tym roku bêdzie wygl±da³o t³o fabularne (napewno wyjdziecie obronn± rêk±, to z pewno¶ci± yes.gif )

Pozdrawiam
Marek Hilgendorf
Bryan!!!! Z BONINA????!!!! Dobrze przeczyta³em???? To gdzie ty teraz mieszkasz...? Wiem, ¿e odtwarzasz rycerza wielkopolskiego, ale nie s±dzi³em, ¿e wrócisz w rodzinne strony!!!
Wasek
CYTAT(TomaszW)
Pod jakim adresem mo¿na ubiegaæ siê o zaproszenia?
bo wys³a³em maila i nie wiem czy na odpowiedni adres icon_neutral.gif

pozdrawiam

Witam

Nic od ciebie nie dosta³em wiec najlepiej s³aæ na senior@smoczakompania.pl lub piotrwasek@wp.pl
Albo przez frehe na prywatn± widomo¶æ

Pozdrawiam
Wasek
Bonin to moja rodzinna czesc Poznania, dokladnie ulica Lazurowa smile.gif Ale mieszkam obecnie w Ursusie - w sumie troszke blizej Poznania, bo bardziej na zachod, niz wczesniej smile.gif
Niniell
Dêbowa Braæ oczywi¶cie równie¿ siê stawi :D - w sk³adzie okrojonym przedmaturalnie, ale zwarta i gotowa bum.gif
Ukasz Spode £ba
A ja nadal czekam na odpowied¼ od Waska lub DrzewiaKa........ zzz
Marek Hilgendorf
Bryanie, to jeste¶my "s±siadami"!!!! Ja ca³± m³odo¶æ spêdzilem na So³aczu!!!
Ale do¶æ czatowania... czekam niecierpliwie na scenariusz tegorocznego turnieju...

PS. kiedy bêdziecie rozsy³aæ trailery????
Halfgar
Bryanie .... ja sem ze z £azarza bum.gif bum.gif

Te¿ czekam na scenariusz ... mam nadziejê, ¿e wpleciecie tam kilku saracenów devil.gif devil.gif
£ucz z Toviru
Saraceni pewnie bêd±, Halfgarze, w zesz³ym roku jakiego¶ widzia³am:D
Poza tym ja bêdê. I OMAC. No, howgh ;)
A moze nawet wezmê siê w tym roku za ³uk porz±dnie i koniec koñców jaki¶ po¿ytek z niego bêdzie....
A impreza musi byæ nieziemska, w koñcu nie do¶æ, ¿e my, nie do¶æ, ¿e ze Smocz± i bajkow± ha³astr±, to jeszcze Kózka imieniny ¶wiêtowaæ bêdzie:D
Halfgar
£ucz ... saraceni nie PEWNIE bêd±, ale NA PEWNO bêd±, bo ja tam siê wybieram wraz z gwardi± maniac.gif maniac.gif maniac.gif maniac.gif maniac.gif maniac.gif maniac.gif , a moje pytane dotyczy³o scenariusza ....
Wasek
CYTAT(Halfgar)
£ucz ... saraceni nie PEWNIE bêd±, ale NA PEWNO bêd±, bo ja tam siê wybieram wraz z gwardi± maniac.gif  :run:  :run:  :run:  :run:  :run:  :run: , a moje pytane dotyczy³o scenariusza ....

Saraceni za nim ju¿ na 100% bêd± niech najpierw przesl± zdjêcia smile.gif A póxniej niech mówi± ze bêd±

Plan imprezy nied³ugo

Pozdrawiam
Wasek
Halfgar
Zdjêcia bêd±, spokojna g³owa, tylko, ¿e nie wcze¶niej ni¿ w kwietniu angsad.gif ... szycie i szykowanie nowego sprzêtu to nie jest zabawa na kilka dni ...
Wasek
CYTAT(Halfgar)
Zdjêcia bêd±, spokojna g³owa, tylko, ¿e nie wcze¶niej ni¿ w kwietniu angsad.gif ... szycie i szykowanie nowego sprzêtu to nie jest zabawa na kilka dni ...

Ja mam spokojn± g³owe. To ty powiniene¶ siê martwiæ. Turniej sie i tak odbêdzie wiec zamiast pisaæ miliony postów na freha mo¿e lepiej zacznij sie robiæ bo czas leci a i miejsc ju¿ praktycznie nie ma.

Pozdrawiam
Wasek
Halfgar
robiê robiê i uwierz mi ... bardzo mi to lezy na w±trobie icon_sad.gif ... ale nie mogê siê zwolniæ z pracy ani urlopu wzi±æ, a posty piszê jedynie jak jestem w pracy ... Strój cywilny mam w 90% a bojowy "w produkcji", Chyba, ¿e na poczatek wystarczy zdjêcie cywilne smile.gif a strój bojowy na miejscu mogê pokazaæ ... w koñcu jak nie bêdzie pasowa³ to i tak mnie do walki nie dopu¶cicie ...
madrath
CYTAT
robiê robiê i uwierz mi ...

ekhem... wiara wiar± a zdjêcia zdjêciami... bigsmile2.gif
CYTAT
Strój cywilny mam w 90% a bojowy "w produkcji", Chyba, ¿e na poczatek wystarczy zdjêcie cywilne  a strój bojowy na miejscu mogê pokazaæ ... w koñcu jak nie bêdzie pasowa³ to i tak mnie do walki nie dopu¶cicie ...

Kryteria strojowo uzbrojeniowe s± niemal kompletnie opisane w dokumentach turniejowych:
http://www.turniej.ilza.prv.pl/
w dziale dla uczestników.

a, cytuj±c znanego aktora kina rycerskiego,
CYTAT
"Turniej sie i tak odbêdzie"
wiêc postarajmy siê nie zawalaæ tego tematu spekulacjami i domys³ami a umieszczaæ rzeczowe informacje.

Pozdrowienia!
M.
Marek Hilgendorf
My tu gadu gadu a parówa stygnie!!!!

Wiecie mo¿e w przybli¿eniu, kiedy dacie radê wys³aæ zaproszenia? Jest to dla mnie o tyle istotne, ¿e w odró¿nieniu od lat ubieg³ych, gdzie zwykle byli¶my we trójke z Anuszk± i Szkotem, teraz bêdzie nas zdecydowanie wiêcej. Chcia³bym Was zatem do¶æ wcze¶nie zawiadomiæ co do naszej konkretnej liczby. Tym bardziej, ¿e nie mieszkam teraz pod moim starym adresem i listy mam przekazywane z niejakim opó¼nieniem.

Nie chodzi mi o konkretn± datê, tylko przybli¿ony termin, kiedy bêdziecie wysy³aæ.

Pozdrowienia dla Trzody i pewnego znanego aktora kina rycerskiego!!!
Indar
Amorzasty, Ty lizusie! ;)
Ma³y link informacyjny:
O I³¿y na stronie Bagrita
Wcale Robert mnie nie prosi³ o podanie tego linka, i Wcale nie prosi³ aby w jego imieniu zaprosiæ do swojego hufca. Tak wiêc tego nie robie. :)
pozdrawiam
I.
Brat Wróbel
Salve !

Ja w kwestii miejsca braci zakonnych. W poprzednich turniejach by³a zasada zakonni kontra ¶wieccy. Z tego co wiem, na tegorocznym turnieju zakonnych nie bêdzie za du¿o, a obowiazuje zasada zg³aszania siê do hufców imiennie. Nie ma ju¿ Biskupa, st±d moja trochê konsternacja, do którego hufca maja siê zakonni zg³aszac dunno.gif . Kwestie t± podnios³em na forum Szpitalnicy, Joannici, Kawalerowie Maltañscy i z tego co wiadomo, pod pewnymi warunkami mo¿na pomyslec o zorganizowaniu hufca rycerzy zakonnych, ale przede wszystkim powinna byc odpowiednia liczba zakonnych braci. St±d te¿ moje pytanie do wszystkich braci zakonnych, ilu nas bêdzie, kto bêdzie mia³ namioty historyczne i kogo wybierzemy na dowódcê hufca? A przy okazji kolejna rzecz, z ilu walcz±cych minimum mia³by sk³adacv siê hufiec ? Je¶li da siê go zorganizowac, to po której ze stron ma walczyc ? jesli za¶ takiego dodatkowego hufca nie da siê zorganizowac, to do którego z hufców braciszkowie zakonni maj± siê zg³aszac ?
Pozdrawiam
Wasek
Witam

Przepraszam, ¿e tak póxna ale wrecie zaczynamy podawaæ info dotycz±ce turnieju bigsmile2.gif

W tym roku chcemy zdecydowanie podnie¶æ widowiskowo¶æ turnieju oraz jego walory edukacyjne. Dlatego odrobinê zmieniaj± siê zasady bitew wieczornych, oprócz ciê¿ko opancerzonych wojowników, do klinów inscenizacyjnych, mog± wej¶æ tak¿e osoby odtwarzaj±ce lekka piechotê, ciurów obozowych czy markietanki. (Na tych ostatnich oczywi¶cie szczególnie nam zale¿y).

Przed obozowiskiem powstanie osada rzemie¶lnicza, bêd± siê tam odbywa warsztaty prezentuj±ce dawne zawody. Chcemy, aby by³o to miejsce nie tylko dla publiczno¶ci, dlatego czekamy na sugestie, czego chcieliby siê nauczyæ odtwórcy, postaramy siê sprowadziæ odpowiednich nauczycieli. Zapraszamy tak¿e rzemie¶lników do wcze¶niejszego zg³aszania siê, przygotujemy Wam wtedy odpowiednie stanowisko.

Oczywi¶cie w programie nie zabraknie standardowych elementów. Bêd± turnieje bojowe, pojedyncze, samowtór i w grupach. Pokazy konne, koncerty muzyki dawnej, a tak¿e jarmark historyczny i wiele innych atrakcji. Swój przyjazd potwierdzi³ ju¿ Jacek Kowalski wraz z Klubem ¦wiêtego Ludwika.

A oto plan imprezy smile.gif smile.gif

1. 29 kwietnia 2006 Sobota
11.30-12.00 - Rozpoczêcie turnieju
12.00-12.45 - Pokaz konny grupy ³uczniczej
12.45-14.45 - Turniej bojowy "Samowtór"
14.45-16.00 - Turniej plebejski
16.00-17.00 - Pokaz konny grupy bojowej
17.00-18.00 - Koncert zespo³u "Stary Olsa" - warsztaty tañców dawnych
18.00-19.00 - Przygotowania na placu do wieczornej bitwy
19.00 - Bitwa
uczta + koncert zespo³u Stary Olsa

2. 30 kwietnia 2006 Niedziela
11.00-12.30 - Turniej ³uczniczy (eliminacje)
11.45-12.30 - Turniej plebejski
12.30-14.00 - Turniej bojowy "Zamczysko"
14.00-15.30 - Pokaz grup konnych "Legenda o czarnoksiê¿niku"
15.30-16.30 - Turniej plebejski
16.30-17.15 - Pokaz grupy konnej
17.15-18.15 - Koncert zespo³u "Stara Olsa" - warsztaty tañców dawnych
18.15-19.45 - Konkurencje dla grup rycerskich
19.45-20.15 - Przygotowanie placu do bitwy
20.15 - Bitwa
uczta+ koncert zespo³u Stary Olsa

3. 1 maja 2006 Poniedzia³ek
11.30-12.30 - Turniej ³uczniczy (fina³)
11.45-12.30 - Turniej plebejski
12.30-14.30 - Turniej bojowy "Samojeden"
14.30-16.00 - Pokaz konny "Legenda o czarnoksiê¿niku"
16.00-17.00 - Turniej plebejski
17.00-17.45 - Pokaz konny
17.45-18.30 - Koncert zespo³u "Stary Olsa" - warsztaty tañców dawnych
18.30-19.00 - Zakoñczenie turnieju i rozdanie nagród
19.00-19.30 - Przygotowanie placu do bitwy
19.30 - Bitwa
uczta +koncert zespo³u Stary Olsa oraz Jacka Kowalskiego

Pozdrawiam
Wasek
Wasek
Witam po raz kolejny

W tym roku odrobinê zmieniamy zasady zg³aszania siê na turniej i samej na nim obecno¶ci.
Jako ¿e w¶ród odtwórców okresu XII i XIII wieku wielu je¼dzi na w³asna rêkê, nie nale¿±c do ¿adnych grup, stworzyli¶my podzia³ na Hufce, w których znale¼æ siê musz± wszyscy zaproszeni na imprezê. Bêdzie to mia³o wp³yw na to, po której stronie siê bijecie, w którym miejscu obozowiska mieszkacie oraz kto jest waszym dowódc±. Podstawow± warunkiem przyjêcia osoby lub grupy do hufca jest zgoda jego Dowódcy, który przygotuje listê cz³onków hufca I wyznaczy swoich zastêpców oraz obo¼nego. Listy bêd± akceptowane przez organizatorów. W najbli¿szym czasie otrzymacie tez adres internetowy, pod którym znajdziecie formularz rejestracyjny, którego wype³nienie jest niezbêdnym warunkiem otrzymania ostatecznego papierowego zaproszenia ( prace z formularzem trwaj± i powiny sie zakoñczyæ nied³ugo czyli w przeci±gu tygodnia) z. Osoby lub grupy bez imiennych zaproszeñ nie zostan± wpuszczone na teren imprezy.

Powo³alimy do ¿ycia nastepuj±ce Hufce
Hufiec Pomorski dowodzi nim Dentysta
Hufiec Mazowiecki dowodzi Kangur
Hufiec Bagrita (¦l±ski ) Dowodzi Bagrit
Hufiec Dolno¶l±ski dowodzi Marcin "Szrama" Chy³a
Hufiec Poroki dowodzi Piotr "Niemir" Kotowicz
Hufiec Rosyjsko Jêzyczny dowodzi Aleksander "Sasza" Nimd¿ija
Hufiec Piotra Waska dowodzi Piotr Wasek

Uwaga!
Hufiec Poroki. W sk³ad tego hufca mog± wej¶æ wy³±cznie osoby odtwarzaj±ce Ru¶, Mongo³ów, Bizancjum i generalnie ca³y wschód
Hufiec Rosyjsko Jêzyczny . Przeznaczony dla naszych przyjació³ ze wschodu.
Hufiec Piotra Waska. Smocza Kompania, Dru¿yna Bartosza z Gdañska, Ew. go¶cie zagraniczni.

mam nadzieje ze wszytko mniej wiêcej jasne

Natomiast bez wzglêdu na przynalezno¶æ do danego Hufca osoby któr chc± na i³¿y wystawiæ kram czy byc w wiosce rzemiel¶niczej proszene sa o kontak ze mna w celu omówienia szczegó³ów .

Pozdrawiam
Wasek
Fiodor Bie³yj
Piotrze, jak bêdzie z zaproszeniem dla Zapadnej, bo nie wiedz± jak siê zachowaæ, co¶ ustalali¶cie w Gniewie, maj± s³aæ swoj± listê do Gruzina czy odrazu do Ciebie?
Bie³yj
Wasek
WItam

Najlepiej do mnie i do Gruzina.
Tylko , ze lista osób ma byc w formacie Word i z tekstem jaki ch± ch³opaki

POzdrawiam
Wasek
Dentysta
Witam,
Chcia³em nawi±zaæ do pytania zadanego jaki¶ czas temu: do którego hufca maj± siê kierowaæ zakony rycerskie? Wasek wprawdzie nie udzieli³ bezpo¶redniej odpowiedzi, ale je¶li dobrze rozumiem intencje, to odpowied¼ brzmi: do którego chc±, bo hufce s± ponadterytorialne i nie maj± te¿ specjalizacji ¶wieckie/zakonne (w razie czego proszê Waska o sprostowanie) .
Na przyk³ad Hufiec Pomorski bardzo lubi zakony (z ca³ej Polski)...
Pozdrawiam
Dentysta
Wasek
CYTAT(Dentysta)
Witam,
Chcia³em nawi±zaæ do pytania zadanego jaki¶ czas temu: do którego hufca maj± siê kierowaæ zakony rycerskie? Wasek wprawdzie nie udzieli³ bezpo¶redniej odpowiedzi, ale je¶li dobrze rozumiem intencje, to odpowied¼ brzmi: do którego chc±, bo hufce s± ponadterytorialne i nie maj± te¿ specjalizacji ¶wieckie/zakonne (w razie czego proszê Waska o sprostowanie) .

zakonni moga (ale nie musza) nalezec do nowo powstalego hufca zakonnego - jeszcze nazwy hufca nie znam ale to juz Brat Wróbel niedlugo og³osi
Dowodziæ nim bedzie Brat Wróbel z Lublina do niego nalezy sie zg³aszaæ smile.gif
POzdrawiam
Wasek
Brat Wróbel
Salve Fratres !

Zgadza siê, powstaje nowy hufiec do którego zg³aszac siê mo¿e rycerstwo zakonne. Zorganizowany jesto on, aby zakonni braciszkowie nie szukali siê i nie byli rozrzuceni po hufcach a zebrali siê w jednym oddzielnym. Dowodzic bêdê ja (dzieki wielkie za zaufanie smile.gif ) zg³oszenia kierowac nale¿y na adres jarkur@wp.pl ewentulanie nawet mozna na moja komórê 0607817624 czy GG 4565466. W jeden z tych trzech sposobów bêdê na pewno uchwytny smile.gif . Serdecznie zapraszam bigsmile2.gif

Pozdrawiam

Brat Wróbel[/code]
claymor
a ja ma takie pytanie !! do którego hufca maja zg³aszaæ sie plebeje i ludzie odtwarzaj±cy czelad¼ obozow± ??
Semko
CYTAT
a ja ma takie pytanie !! do którego chówca maja zg³aszaæ sie plebeje i ludzie odtwa¿aj±cy czelad¼ obozow± ??

Do dowolnego, ale jak sadze dowodcy hufcow beda chcieli ograniczac jasiow, a to z powodu kontyngentu ktory kazdy hufiec musi wystawic do wartowania. Sprawa jest prosta im wiekszy hufiec tym wiekszy kontyngent. Wartownicy rekrutuja sie ze wszytkich ktorzy nie walcza albo nie sa rzemieslnikami. Wlicza sie w to takze dziewczyny.

pzdr
Krysiak
Ukasz Spode £ba
Witam

Je¶li dowódca bêdzie ³askaw, pojawimy siê w max 5 osób... Ja ju¿ mam koszmary z I³¿±, tak siê tym przejmujê cool.gif Tak czy inaczej mam nadziejê, ¿e chocia¿ ja bêdê bum.gif

Pozdrawiam
Ukasz
TomaszW
Witam,
je¶li jedzie kto¶ z warszawy lub niedalekich okolic i nie ma transportu to prawdopodobnie bede mial jeszcze dwa miejsca w samochodzie smile.gif
Ukasz Spode £ba
Witam.
Ja, mimo, ¿e pierwszy raz mam wzi±¶æ udzia³ w tym turnieju, to trudno¶ci z korespondencj± nie mia³em. I Wasek i Drzewiak s± teraz zajêci. Jak co, wejd¼ na Bagriton i skontaktuj siê z którym¶ z dowódców hufców, pewnie bêdzie ³atwiej siê dogadaæ. Nie wiem czemu s± takie trudno¶ci.
Btw. czy kto¶ ju¿ wie jak to bêdzie z turniejem strzeleckim? Czy laminaty bêd± dopuszczone?

Pozdrawiam
Ukasz.
Oswald
Witam,
Dêbowa pojawi sie w tym roku niestety dosc okrojona, 3 osoby- wszystko przez maturke anger.gif ,
Ale i tak siê bêdziemy ¶wietnie bawiæ bum.gif

Do³±czam siê do pytania Ukasza, czy w tym roku bedzie znów "Ostatni rok Bisoka"??? cool.gif i wszystkie zwi±zane z tym konsekwencje?
A i mam jeszcze ma³± sugestie/uwage co do ³uczniczego. Mo¿e by zmniejszyæ troszke liczbe strza³ wymagan± do uczestnictwa w turnieju. Wtedy w turnieju wziê³o by udzia³ wiecej osób.

Pozdrawiam, Tasi
Jan Gradoñ
Temat oczyszczony mad.gif
claymor
mam pytanko czy jest ju¿ tegoroczny trailer turnieju w sieci ??
smile.gif
Mechme
Witam!
niestety jeszcze nie ma traileru angsad.gif ale mamy nadzeje ¿e niebawem sie pojawi smile.gif bigsmile2.gif
Pozdrawiam!
vroobell
A ja poproszê trailer! Wiem, ¿e ju¿ jest i proszê go nie ukrywaæ.
Bo Was ob³o¿ê ekskomunik±.
Z³y Biskup devil.gif
Fiodor Bie³yj
na planie w Kaniach by³y jakie¶ osoby, które robi³y zdjêcia, mo¿e kto¶ co¶ wy³o¿y³ w sieci? na trailerek równie¿ czekam, póki co zadowili³bym siê takim erzatzem icon_wink.gif
DrzewiaK
Witam wszystkich.

Przesy³am link do krótkiej zajawki daj±cej przedsmak tego co bêdzie siê dzia³o w I³¿y w tym roku.

http://banderia.frontstudios.com/download/...trailer_web.zip

Pozdrawiam,
Przepraszam, bo troche zglupialem... Turniej bojowy "Zamczysko" to cos w rodzaju melee, a popularna "bojowka" to "samowtor" i "samojeden"? Pytam sie bo jest lekke niejasnosc w przepisach na stronie...
Dzieki za odppwoedz!

P.S.
Rozwalila mnie koncowka trailera, w Syrii! :D
Aiuto
to chyba nie koncowka, bo trwa polowe calego trailera smile.gif
no, ale jest ukryte po napisach. Powiedzmy, ze to taka dluga koncowka :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.