Sa trzy turnieje bojowe. 1) Zamczysko - grupowy - walcza druzyny 2) Bojowka samojeden - walcza RYCERZE - tzn. odpowiedni sprzet, malowane tarcze, imie i resume rycerza do obwolania przez heroldow, ( Rycerz powinien miec swojego herolda, jesli nie bedzie posiadal takowego, dostanie herolda z urzedu) 3) Bojowka Samowtor - walcza pary - w parze musi byc minimum 1 rycerz. Para morze skladac sie z dwoch rycerzy lub rycerza i giermka.
Pozdrawiam
Krysiak
Witam!
Trailer bomba
najlepsza by³a scena w syrii
oraz bitewka
CYTAT
na planie w Kaniach by³y jakie¶ osoby, które robi³y zdjêcia,
Dok³adnie. By³ tam Pan który do¶æ natarczywie wszystkich fotografowa³. Czy kto¶ wie kto to byl?
Pozdrowienia!
witam
trailer podobnie jak w tamtym roku bardzo jest bardzo fajny i zapowiada ciekaw± fabu³ê Turnieju I³¿eckiego.
Mam kilka zdjêæ ale niestety tylko robionych pod stadnin±.Czy ma kto¶ zdjêcia robione na planie ?
Pozdrawiam
http://www.przedszkole.nazwa.pl/foty/ilza.rar trailer widyianz moim aparatem
niech szanowne i zniecierpliwione towazystwo wybaczy zw³oke ale zapomni³em tym ¿e nie zami¶ci³em linka na freha
)) ) mi³ego ogladania
skad mozna sciagnac caly trailer?
CYTAT(Szawel)
by³o wy¿ej
St±d ->
Swoj± drog±, ¶wietna robota, gratulujê
CYTAT(Gregor)
CYTAT(Szawel)
by³o wy¿ej
St±d ->
Swoj± drog±, ¶wietna robota, gratulujê
Hmm.. a mi siê równie¿ wydawa³o, ¿e to tylko "krótka zajawka" - "coming soon", ¿e tak to ujmê..
CYTAT(Fiodor Bie³yj)
Hmm.. a mi siê równie¿ wydawa³o, ¿e to tylko "krótka zajawka" - "coming soon", ¿e tak to ujmê.. :roll:
Ale jak dalej Drzewiak pisze: "krótkiej zajawki daj±cej przedsmak tego co bêdzie siê dzia³o w I³¿y w tym roku. "
Tak wiêc jak dla mnie to jest ca³y trailer
Zreszta rok temu trailer równie¿ nie by³ przesadnie d³ugi... no chyba, ¿e mówimy o realizowanym filmie ;)
Pozdrawiam
Witam.
W tym roku trailer jest krótszy, jako ze chcemy wykorzystywac go do celów promocyjnych imprezy w róznych mediach, a w takim wypadku nie mo¿e byc zbyt d³ugi.
Jest to jednak równie¿ ma³y przedsmak tego, co powstaje niezaleznie od samej imprezy w I³¿y, choc jest z nia w pewien sposób zwiazane. Chodzi tu o film "Oblê¿enie".
To ma trwaæ oko³o pó³ godziny.
pewna czê¶æ zdjêæ jest ju¿ nakrêcona, po turnieju za¶ produkcja rusza dalej.
Witam
A tak swoj± drog± to kiedy bêd± plakaciki? Ostrowiec nigdy jeszcze takich nie mia³ w mie¶cie i z tego powodu ma³o ludzi o nim wiedzia³o... Kontaktowa³em siê z Waskiem, dowiedzia³em siê tylko, ¿e bêd± w kwietniu
Pozdrawiam
Ukasz
Klisze pojechaly dzisiaj do drukarni, plakaty powinny trafic do wszytkich zainteresowanych w srode. Do Was takze
Swoja droga mamy prosbe, bedziemy wdzieczni za pomoc w rozwieszaniu plakatow. Jesli mieszkacie w miastach w promienieu 150 km od Ilzy i mieli byscie czas i ochote nam pomoc, mozemy wyslac Wam plakaciki do rozwieszenia.
Pozdrawiam
Krysiak
CYTAT(DrzewiaK)
o jaaaa :D
"to ja juz wole saracenow..." NISZCZY! :D
trzaby sie na ta xiii w koncu obszyc, choc w tym roku juz i tak na ilze nie zdaze
Koniecznie, ¿adna epoka nie jest tak barwna jak XIII-nastka. A i imprezy stoj± na bardzo wysokim poziomie - nie wspominaj±c o tym ¿e ludzie odtwarzaj±cy ten wiek s± bardzo sympatyczni.
Szyj siê, szyj... :)
Do zobaczenia na I³¿y.
I.
Ostatnia scena jest THE BEST
)))
Nie moge siê doczekaæ filmu
Witam,
No to ja sie zg³aszam po plakaty
W tamtym roku dziêki rozplakatowania miasta (a i tak ma³o plakatow by³o- tylko 200
) naprawde du¿o ludzi przyjechalo ze Starachowic.Ludzie nie wiedz± o takiej imprezie mimo, ¿e to jest tylko 30 km od nich - ale to siê zmienia
.
Co do trajleru- ¶wietny
, koñcówka wybitna
Pozdro, Tasi
Najlepsze s± odb³osy zarzynania: *plask*, *spkrlllsk*, *krpplllaskll*
Nie no, trailerek fajny, za pierwszym razem wydaje siê chaotyczny, tym bardziej dla ludzi, którzy nie czytali fabu³y na ten rok. Ale jest super, foty te¿ fajowe
Dozrobaczenia na I³¿y!
Pozdrawiam
Ukasz
Mnie trailer jak zwykle powali³ na kolana. XIII wiek naprawdê wart jest wydania kasy, szczególnie, jak siê widzi Ru¶ odtwarzan± przez Sanok ( i jednoosobow± frakcjê w Smoczej Kompanii ).
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
XIII wiek naprawdê wart jest wydania kasy
a nie mowilem
Ci rok temu ?
Musialem ogladnac trailer kilka razy, bo sie pogubilem w tych kolejnych scenach .. raz snieg raz zielona ³±ka i znowu sniegi i ³±ka ... nie wiem czy to tak celowo czy z braku scen
?
Fajnie by bylo gdyby wielmoza z epoki ukazywani byli w odpowiednich nakryciach glowy, lubo jesli juz goly leb maja pokazywac to ufryzowani epokowo (nawet perukami ... a co
) ... a tu wszyscy prawie krociutko ostrzyzeni.
A najwieksza wad± filmu jest to ze jest za krotki
.. bo tak poza tym to az milo ogladac. Swietne sceny walki i towarzyszace im efekty specjalne
.
mnie te¿ razi to ze raz ¶nieg a raz zielona trawka. Ale pozatym WYPAS szkoda tylko ¿e siebie siê tam nie doszuka³em
a tak piêknie by³em wysmarowany na czerwono :PPP
CYTAT(watman)
"to ja juz wole saracenow..." NISZCZY! :D
Mówisz i masz ...
Przecie¿ wiadomo, ¿e ru¶ jest w NZ - jak u nas zima to tam lato
hehehee:) no ten trailer dla mnie to wielkie pocieszenie na wygnaniu, no i glownie tez dlatego ze moja geba sie dam pojawia i nie tylko:) heh.... dzieki:) udanej ilzy:) ah drzewiak zapomniales cos umiescic w napisach koncowych:)
ale ci wybaczymy:)
Witam
Dosta³em od Lubej dziwnego SMSa... czy gdy wype³nia³em formularz na stronie turnieju i³¿eckiego musia³em wpisaæ grupê krwi wszystkich ludzi? Nikt nie bierze udzia³u w pojedynkach, a ja np swojej nie znam... Czy bêd± z tego jakie¶ konsekwencje? Nie da³em te¿ numerów telefonów wszystkich ludzi, tylko mnie, jako reprezentanta i "dowodz±cego"... A¿ jestem strasznie zaniepokojony... mog± byæ jakie¶ problemy? Proszê o odpowied¼
Ukasz
CYTAT
Jesli mieszkacie w miastach w promienieu 150 km od Ilzy i mieli byscie czas i ochote nam pomoc, mozemy wyslac Wam plakaciki do rozwieszenia.
Ja siê zg³aszam na ochotnika!! Mo¿e i mieszkam w I³¿y ale nawet i tu nie wszyscy siê oriêtuj± w tym ca³ym turnieju...
...Ale to siê zmieni!! Poza tym tata czêsto bywa w Radomiu to i tam siê kilka porozwiesza
.
A trailer dla mnie bomba!!
Choæ mo¿e zesz³oroczny nieco lepszy... Ale i w tym roku siê popisali¶cie! Scena walki wykonana w i¶cie hollywoodskim stylu!!
I jeszcze jedno: Ju¿ siê nie mogê doczekaæ!!!! Mój pierwszy turniej!!!
Pozdrawiam!
No, to ja siê zg³aszam na ochotnika z Wilk±, ju¿ my, jako rodowite I³¿anki
siê tym zajmiemy
No... trailer niczego sobie, niczego sobie, jednak¿e muszê przyznaæ, i¿ zesz³oroczny bardziej mi siê podoba³
Pozdrowienia i do zobaczenia na I³¿y!!
CYTAT
to chyba nie koncowka, bo trwa polowe calego trailera
pierwsza po³owa to film w³a¶ciwy, druga po³owa to napisy a trzecia po³owa to Syria
.
Oba filmiki (ten i zesz³oroczny) do¶æ podobne z tym, ¿e ubeg³oroczny by³ lepszy moim zdaniem, choæ niew±tpliwym atutem produkcji AD2006 jest wiêksza ilo¶æ statystów w scenie bitewnej. A poza tym Bagrit nie ma gêby spiskowca.
Osmielê siê nie zgodziæ. Bagrit ZAWSZE ma gêbê spiskowca! Trailer ok, ale brakowa³o mu nieco werwy z ubieg³orocznego.
Crac robi wrazenie ze az normalnie chce sie jechaæ i trochê posmazyæ w syryjskim s³oneczku. Zabrak³o mi jednak ekspresji Pana Waska, bo jedynie mars na czole mo¿a bylo obserwowaæ - pod ró¿nym k±tem :P
A tak w ogóle to do I³¿y zosta³o makabrycznie ma³o czasu. O.
Pozdrawiam
Mars na czole Cherubina-Waska ???
Czy organizator jest w stanie zapewniæ worek ziemniaków, czy te¿ jak tam siê u was mówi kartofli, do sprzelania z procy a w³a¶ciwie to z trzech proc ?
Od razu widaæ kto siê op....dala w pracy!!! Nie czatujmy ju¿ mo¿e, bo nas zbanuj±!!!
A swoj± drog±, nie mogê siê ju¿ doczekaæ kiedy zobaczê wasze bu¼ki, twarzyczki i gêbusie, a tak¿e mordy gêby i ryje (niepotrzebne skre¶liæ)
Trochê na to pó¼no, ale... Czy kto¶ jad±cy z ogólnie pojêtych okolic Wroc³awia przygarn±³by mnie do auta? Albo da³ siê pod³±czyæ pod wyprawê komunikacj± pañstwow±? Bo tak trochê smutno i nudno samej poci±giem
.
Przypominamy!!!!
Ka¿dy, kto chce wziac udzial w tegorocznym turnieju, musi sie zarejestrowac w formularzu zgloszeniowym dostepnym pod adresem
http://www.turniej-ilza.pl/zgloszenia/karta.html !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Haslo dostepu dostaniecie od dowodcow Hufcow!!!!
Podkre¶lam - osoby ktore nie znajda sie w bazie do 21 kwietnia NIE BEDA MOGLY WZIAC UDZIALU W TURNIEJU!!!!
Zapraszam
i nalegamy na rejestracje.
http://www.turniej-ilza.pl/zgloszenia/karta.html
Pozdrawiam
Krysiak
Bardzo prosze organizatorów o nie udostêpnianie pocisków rozbryzgowych dla wunderwaffeplebs. Po Ciechanowie zosta³a mi plama od buraków na surkocie
I to jest bardzo s³uszna uwaga! Niewalcz±cy zamiast chodziæ przed bitw± i wrzeszczeæ "cebula, cebula" co jest ¶mieszne przez pierwsze 3 minuty mogli by pomóc przy noszeniu sprzêtu, wody etc. Rok temu widzia³em jak "ch³op" najpierw "sztychn±³" rycerza w krocze po tym jak rycerz upad³ na kolana - poprawi³ sztychem w g³owê. Fajnie co? do tego jeszcze pomy¶lcie Sobie ¿e zwykle do bawienia siê w ch³opów id± ludzie, którym siê nie chce bo maj± kaca albo sami nie maj± sprzêtu albo "siê nie chce". "Jak mamy kije to przecie¿ nic nikomu nie mo¿emy zrobiæ, a co wa¿niejsze jeste¶my w samych gaciach wiêc nikt nic nie zrobi nam". super co?
U¿ywanie buraków jest genialnym pomys³em, nic tak kurfa nie upiêksza tuniki jak niespieralna plama. Czy Wy wogóle my¶licie?? Ludzie wydaj± kupê kasy na ciuchy po to ¿eby kto¶ kto nawali³ siê dzieñ wcze¶niej i nie jest w stanie sam za³o¿yæ zbroi upiertoli³ ich warzywami??
Jakubie wyluzuj, chyba Ciê nieco niesie
. Mo¿na by sie ograniczyæ do krótkiej uwagi na temat barwi±cych lub za mocno rzuconych warzyw. Po co tyle cha³asu?
Swoj± drog± plebeje lataj±cy i wrzeszcz±cy "cebula" podczas bitwy wieczornej, z powodzeniem wype³niaj± chocia¿by luki przed i pomiêdzy kolejnych staræ.
Ostatnio krêci³em ca³± bitwê "od ¶rodka" i zauwa¿y³em równie¿, ¿e publiczno¶æ jest z ich powodu ca³kiem kontent, reaguj±c ¶miechem nie tylko przez "pierwsze 3 minuty".
A ¿e komu¶ siê co¶ chce, czy nie chce to jego sprawa, przez to chyba nie powinien znale¼æ siê w kategorii "to s± ci" na wspólnej imprezie
pozdrawiam
Dobra to u¶ci¶lê, bo niektórzy siê wk..wili. Pisa³em celowo o ziemniakach, bo nie barwi±, po drugie strzelaæ mam zamiar nie podczas bitwy bo za ma³o miejsca i nie jestem ch³opem tylko lekkozbrojnym/procarzem.
Pozdrawiam
A mo¿e zamiast ziemniaków cebula
moim zdaniem bardziej historyczna jak na ten okres :D
zreszta rok temu na i³zy w pierwszym dniu dwóch samozwañczych genera³ów ch³opskich zu¿y³o oko³o 5 kg cebuli(nie za duzej)
cebula równiez nie brudzi
Zgadzam siê z Fiodorem, ¿e ch³poi cudnie wype³niaj± luki w wieczornej walce (wiem co mówiê! Na poprzednim turnieju w I³¿y sama by³am jeszcze na widowni!). Widownia reaguje na nich naprawdê entuzjastycznie i to naprawdê nie przez 3min. ale du¿o d³u¿ej. Zgadzam siê te¿ z Jakubem co do jarzyn gdy¿ sama urwa³abym chyba g³owê temu kto by mnie upapra³ w np. burakach
.
Pozdrawiam!
A moich figli z Bocianem nikt nie docenia....chlip.....chlip..... My te¿ zabawiali¶my publiczno¶æ....
Witam,
Mówi±c szczerze, ch³opi s± ciekawym folklorem ale wola³bym widzieæ lekkozbrojnych - i takie te¿ s± plany.
Co do ziemniaków - zapomnijcie... Nie bêdzie te¿ radosnego walenia do rycerstwa i staræ z ciê¿kozbrojnymi. Koncepcja, z tego co koja¿ê, jest taka aby zrobiæ chlopów i ekipe która bêdzie ich przeganiaæ - taki zamkniêty obieg.
Poproszê Krysiaka o zabranie g³osu w sprawie ch³opów wg. tego co ustalali¶my wczoraj wieczorem.
-Mateusz
Witam, w kwestii chlopow, lucznikow i innych lekkozbrojnych zasady ( do sciagniecia pod adresem
http://www.turniej-ilza.pl/dokumenty/Wymag...gania_2006.doc) mowia jasno:
"Tak ³ucznicy, jak i ludzie z klinów in¿ynieryjnych oraz inscenizacyjnych" gin±, gdy na odleg³o¶æ jednego metra od nich podejdzie przeciwnik (z wy³±czeniem osób bêd±cych w ww. formacjach, a posiadaj±cych sprzêt ochronny i bojowy wymagany od uczestników formacji uderzeniowych)."
Piszac przeciwnik mamy na mysli kombatantow z Sil Uderzeniowych.
Wyjatkiem od tej reguly sa scenki inscenizowane w pierwszej czesci bitwy, lub innych momentach okreslonych w scenariuszach, ktore otrzymaja dowodcy Hufcow. W takich momentach dopuszczalna jest macanka pomiedzy ciezkozbrojnym a chlopem. Jednak po kazdej ze stron beda poganiacze ktorych zadaniem bedzie przepedzanie tego ludzkiego bydla ktore wazylo sie podniesc reke na wyzszych od siebie stanem.
Jesli chodzi o generalia. Uwazamy, iz chlopi sa zabawni, mozna ich rozjechac koniem albo wyplazowac dla krotochwili.
Aczkolwiek blizszy naszemu sercu jest lekkozbrojny w przeszywce i z drzewcowka, ktory aspiruje do miana wojownika czego o dwunoznym zwierzeciu, w gaciach i koszuli, ktorym jest chlop, powiedziec nie mozna.
Pozdrawiam
Krysiak
Dobrze gada!!! Daæ mu wódki!!!!
Witam:)
Oglaszam wszem i wobec wiesc radosna iz:
sw.cebrzyk pojawi sie na ilzy i swiecil bedzie wszedego ducha i cialo...
msze sw.cebrzyka bedzie celebrowal wielebny Karolek (mercennarius legio lupi-tudziesz najemny oddzial wilka).
a nowa gawiedz ochrzci takze.
jak to stare przyslowie mowi: wten czas cebrzyka dno zobaczysz, kiego glonojada zapuscisz.
Mam wojne miejsce w samochodzie z Kalisza do I³¿y. Mogê kogo¶ zabraæ z okolic albo po drodze:)
Jadê w piatek po 16.
Shaer ... o swoje miejsce siê nie martw:)
A nie jedzie kto¶ przypadkiem z Kujawsko-Pomorskiego lub przez? Chcieli¶my wynaj±æ busa ale chca 1600z³
Zarobiona jestem przestrasznie i dlatego do tej pory sie tu nie mialam czasu wypowiadac.
W kwestii trailera ilzeckiego jest tak, ze powstaly trzy wersje. Jedna jest juz swietej pamieci. Dwie pozostale mozna zobaczyc na turniejowej stronie: www.turniej.ilza.prv.pl
Glosy, ze wersja pierwsza jest nieco chaotyczna sie powtarzaja dlatego wychodzac naprzeciw oczekiwaniom publicznosci zrobilismy wersje bardziej jasna
Fabula to jest wersja montowana po kolei. Zwiastun to wersja, ktora pojawila sie wczesniej i ktora juz widzieliscie. Obie powinni sie sciagac szybko i sprawnie, bo dzieki Daerisowi mamy serwer z dobrym transferem.
Poza tym na stronie mozna znalezc uaktualniony program imprezy oraz inne uzyteczne informacje. Mam nadzieje, ze wszystko co Wam do szczescia potrzebne tam jest.
Zachecam rowniez w imieniu Organizatorow do rejestrowania sie na formularzu. Jutro mija termin zgloszen na Ilze. Kto nie bedzie przypisany do hufaca bedzie musial byc turysta. A ci jak wiadomo traca duzo oraz maja problemy z noclegiem.
No to Frugo
Kenna
hej kenna... mozna to gdzies sciagnac na kompa? czy tylko oglad ze stronki?
Wiesz co... mialo byc tak, ze sie da sciagnac.... Ale ja sie nie znam. Moze nasz informatyk sie wypowie jak to w koncu jest... Postaram sie go zmusisc do odpowiedzi...
Kenna
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.