Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] IX Turniej Rycerski na Zamku w I³¿y -> 29.04-1.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Ma³
hm..... ja jak zwykle na szarym koñcu, po stuletnim niezagladaniu na freha

Smocza, respekt szacun i wszystko co du¿e devil.gif
jak zwykle wspania³a robota
dziêki za mocny pocz±tek sezonu, na który mi siê nie chcia³o jechaæ, a który spowodowa³, ¿e czekam z niecierpliwosci± gdzie pojadê i gdzie siê spotkam ze Smocz± ¿eby p³ynnie podziêkowaæ za mocny pocz±tek

ja dziêkujê wszystkim za wszystko o :D
a wyszczegó³owie tylko kilka bo nie dam rady wszystkigo
- arkowi za namiot, ze by³ i sta³ :D i nie polecia³ :D i mo¿na siêby³o w nim schowaæ :D
- tuni za niezmienne robienie za pani± wi±¿±c± mi chustke :D i tak sie nigdy nie nauczê:D
- kormakowi i wroblowi za zdechniêt± porann± pomoc i za to ze namiot stan±³
- bryanowi za goscinê :D
- synkowi za suszarkê
- ajutowi i kangurowi i zuzi i trzeciemu panu za pokazy wolty¿erki jak wina -im starsze tym lepsze:D
- Adamsowi za podwózkê, te¿ mam nadziejê zê t³umik nie bêdzie strasznym problemem

kenie zapowiadam ze ma przyjechaæ na ciechanów i z³oiæ siê w koñcu ze mn± a nie tylko obiecywaæ i ³oiæ siê beze mnie :D

¶ciskam was mocno, jeszcze raz dziêki.
Jan Gradoñ
CYTAT(Ma³)
ajutowi i kangurowi i zuzi i trzeciemu panu za pokazy wolty¿erki jak wina -im starsze tym lepsze:D

Trzeci pan nazywa siê Andrzej smile.gif Konna sekcja gimnastyczno-cyrkowa da³a czadu warrior.gif respekt.gif
Tunia
Ma³ - jak siê nie nauczysz trzeba bêdzie Ciê z GTI wypisaæ :D
Ma³
tunia- no to podpisa³a¶ na siebie wyrok, teraz to siê ju¿ NA PEWNO nie naucze :D:D:

Jan Gradoñ- dziêki

rzeczywi¶cie i Andrzej,
naprawdê jestem pod wra¿eniem :D
Anio³
Witam, tu Kancelaria turnieju bigsmile2.gif
Buu... a ja nie widzia³am ani jednego pokazu konnego icon_cry.gif anger.gif
I³¿a przelecia³a mi jak strza³a i pamiêtam g³ownie urywki: bieganie po którtkofalówki, bieg do internatu (po kostki w wodzie), nieszczêsny wypadek, pokaz ogni sztucznych, ¶piewy przy ognisku, jazdê drezyn± smile.gif Po po³owie rzeczy przyjemnych i tych mniej.
Ale i tak smutno mi by³o wracaæ do Warszawy...
Przykro mi, ¿e mia³am tak ma³o czasu, zeby sie pointegrowaæ, ale i tak pozn³am tak niewyobra¿alnie wielk± masê wspania³ych ludzi, jakiej nie uda³o mi sie osobi¶cie poznaæ przez ostatnie 4 lata (specjalnie mi to zrobili, wiedzia³am).
Przepraszam, ¿e zasypia³am w ¶rodku imprez - ostatnio tak mi sie porobi³o.

Bardzo dziêkujê wszystkim za tworzenie ¶wietnej atmosfery pomimo przeciwno¶ci losu, a w szczególno¶ci, za ogromne wsparcie ze strony moich nieocenionych pomocnic - Kani i Karolci, Czechowi (niepomnê imienia) za ¶piewy z ca³ego ¶wiata, Gosi za pierwszy obiadek i winko, po którym zaraz zasnê³am crazy.gif , Kennie za droge powrotn± i wszystkim za wszystko smile.gif

Wracaj±c do komórek - nasze krótkofalówki czêsto brano za komórki, ale nie da³o rady ich chowaæ i kryæ siê z nimi, jesli wszystko mialo dzia³aæ jak trzeba. Wymaga³a tego konieczno¶æ. Czêsto s³ysza³am za sob± g³osy "a co to za rycerze, co z komórkami chodz±?". Wiadomo, ¿e siê tego nie wyeliminuje, ale ograniczaæ trzeba do minimum lub siê chowaæ. Podobnie z fajkami.

Z niecierpliwo¶ci± czekam na kolejny wyjazd, na którym, dla odmiany, trochê siê porelaksujê bigsmile2.gif
Co z³ego to nie my!
Pozdrawiam!
Anio³
Roma
Foty z turnieju s± dostêpne na ftp://any:any2005@217.11.143.163/ilza/
Foty cywilne wysy³am na maila.
pa pa
Jan Gradoñ
A to siê da zassaæ jako ca³o¶æ (folder), a nie jako pojedyncze zdjêcia?
Mi¶ z Brochowa
2 Dentysta: owszem, na I³¿y lejemy siê 'do wywa³ki'. Ale problem polega na tym, ¿e je¶li wywa³ka nie nastêpuje z powodów innych ni¿ kinetyka rozpêdzonego templara, ¶liskie pod³o¿e albo podwójny nelson karate sumo judo Chuck Norris, to zabawa traci sens. Szczególnie je¶li walka idzie o co¶ konkretnego, np. o sztandar, bo wtedy (teoretycznie) taka walka mo¿e nie mieæ ustalonego regu³ami koñca. Ja te¿ lubiê ostro (³adne kanelowanie na he³mie, dziêki bum.gif - nastênym razem siê do Ciebie praw± burt± nie odwrócê) ale walka z gumowcami to ¿adna radocha.
Halfgar
CYTAT(Jarek Przyby³o)
Atakan, trzeba by³o w ramach lajtowego treningu poder¿n±æ parê niewiernych garde³ i zrobiæ ma³y casting do haremu.  ;-). Szykujcie siê na przysz³y rok, bêdzie ciê¿ko bo s³ysza³em, ¿e najlepsze onuce s± z zielonego jedwabiu z surami  :devil:  

Pozdrawiam

W ramach lekkiego treningu by³o starcie dwóch saracenów z siedmiona joannitami walka.gif walka.gif walka.gif ... wynik ... 6:1 dla saracenów:D a casting do haremu tak¿e mia³ miejsce i juz kobietki ucz± siê tañca brzucha usmieszek_02.gif usmieszek_02.gif

A za rok pokornych niewiernych zapraszam na porann± kawusiê po turecku coffee.gif coffee.gif

Buziaczki
Mi¶ z Brochowa
Halfi - obawiam siê ¿e kawusia to tak od XIV :-) ale nie jestem pewien.
A' propos naszych dyskusji teologicznych - cytat z Koranu" Ktokolwiek mówi o Koranie wedle swego uznania, bêdzie siê sma¿yæ w piekle". To tak co do Twojego argumentu o "bezpo¶redniej i osobistej interpretacji ¦wiêtej Ksiêgi" devil.gif
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Roma)
Foty z turnieju s± dostêpne na ftp://any:any2005@217.11.143.163/ilza/  
Foty cywilne wysy³am na maila.
pa pa

shocked.gif bomba... chyba najlepsze z tych co tu widzia³em oud.gif respekt.gif

pozdrawiam loki08.gif
Roma
Dziekuje bardzo.
Roma jest kobitkê bigsmile2.gif
Przepraszam jesli sa jakie¶ problemy z dostaniem siê na serwer, ale jestem na nim go¶cinnie i nie jest on gigantem.
Halfgar
CYTAT(Janna i Mi¶ z Brochowa)
Halfi - obawiam siê ¿e kawusia to tak od XIV :-) ale nie jestem pewien.
A' propos naszych dyskusji teologicznych - cytat z Koranu" Ktokolwiek mówi o Koranie wedle swego uznania, bêdzie siê sma¿yæ w piekle". To tak co do Twojego argumentu o "bezpo¶redniej i osobistej interpretacji ¦wiêtej Ksiêgi"   devil.gif

1. Kawa ...
- Pierwsze plantacje kawy pojawi³y siê w Jemenie 800 lat pne.
- VI wiek n.e. Pocz±tki uprawy w Jemenie Coffea arabica z nasion sprowadzonych z Sudanu i Wy¿yny Abisyñskiej. Jemen sta³ siê g³ównym producentem kawy na ¶wiecie. blinkie.gif

2. czym¶ innym jest mówienie o koranie wedle swojego uznania a czym¶ innym interpretacja jego tre¶ci bum.gif

Buziaczki
Fiodor Bie³yj
kolejne zdjêcia, tym razem od BR Derpt z Czerepowca (Rosja, Череповец): http://www.13c.ru/derpt/Photo/Ilza_2006/Ilza2006.htm
Roma
Ma³a uwaga dotycz±ca materia³u na serwerze. Wszystko jest w niskiej rodzielczo¶ci czyli je¶li kto¶ ma ochotê aby drukowaæ lub zmieniac avatar albo co¶ w tym rodzaju to mogê podes³aæ materia³ w s³usznej rozdzielczo¶ci.
Pozdrawiam
P.S.
Hm..ma³e pytanko .... ma ktos mo¿e jakies jedno moje zdjêcie ... poza lito¶ciwym Bagritem nic nie znalaz³am... dunno.gif
Robert Szatecki
Witam!

Chcia³bym w imieniu naszej czteroosobowej reprezentacji „Obroñców Akki” pogratulowaæ „Smoczej” bardzo udanej imprezy. ¯a³ujê tylko, ¿e co¶ z tym turniejem a dok³adniej z chor±gwiami i heroldami przed walk± nie wysz³o:( - szkoda, ale mam nadziejê, ¿e za rok wyjdzie ten plan, sam postaram siê mieæ w tym mój udzia³smile.gif.
Nie rozumiem tak¿e jak to w koñcu by³o z uzbrojeniem, czy by³y wymagane od osób robi±cych zachodnie rycerstwo kolczugi z mitynkami czy nie, bo co¶ ró¿nie z tym bywa³o.

Skoro wszyscy ¶l± podziêkowania, to i ja wystosujê takowe dla paru osób, które umili³y mi ten turniej:)
Po pierwsze chcê podziêkowaæ Piotrowi Waskowi, za cierpliwo¶æ w czasie rejestracji mojej grupy na turniej, wiem, ¿e du¿o razy zawraca³em Tobie g³owê, ale my¶lê, ¿e nie obni¿yli¶my naszym ekwipunkiem i strojami poziomu imprezy a wiêc mam nadziejê nie ¿a³ujesz tego;)
Tak¿e Jankowi Gradoniowi nale¿± siê z mojej strony szczególne podziêkowania, za udzielon± mi pomoc w czasie kompletowania mojego ekwipunku bojowego a tak¿e za czas jaki znalaz³e¶ w ogromie zajêæ w ci±gu turnieju na zamienienie paru s³ów z dawnymi znajomymi:).
I chcia³bym podziêkowaæ grupie Spiritus Temporis za przyjêcie nas przy swoim ognisku a tak¿e za zaproszenie na w³asny turniej na którym to, na pewno w mniejszym lub wiêkszym sk³adzie siê pojawimy:)

Postaram siê w najbli¿szym tygodniu zamie¶ciæ w Internecie zdjêcia zrobione przez naszych „grupowych fotografów”, wtedy te¿ dam tutaj link do nich.

Pozdrawiam RS
Martyna
Ogl±dam, zdjêcia, ogl±dam, ale nigdzie Olsów nie ma... icon_cry.gif dunno.gif no.gif face4.gif
Visenna
Yyy... to chyba ¼le szukasz. W podanych linkach s± zdjêcia Olsy. Bez obawy smile.gif
Martyna
No tak, wiem, s± tam i tu, ale ma³o, ma³o! A przecie¿ dali taki show! icon_wink.gif
Niniell
To trza by³o wzi±æ aparat i robiæ :P Btw w tym roku w wyniku niesprzyjaj±cych zbiegów okoliczno¶ci ja równie¿ sesji im nie zrobi³am cool.gif
Martyna
Nie mia³am czasu pstrykaæ fotek, bo Javaryna mnie porwa³a tongue.gif
Anuszka
w powodzi postów pe³nych zachwytów dotyczacych I³zy jester.gif mog³o zagubic sie moje pytanko, czy nikt nie znalaz³ nozyka, ktory zgubi³am w momencie wypadku na , jak nazwala to Kenna , ambonie.Prawdopodobnie nozyk zagubi³ sie w zwalisku desek i wszystkiego co pozostalo po ambonie.Niestety teren nastepnego dnia ogrodzila policja wiec nie mialam jak myszkowac.Gdyby ktos cos wiedzial o znalezionym nozyku okolo 15 cm dlugosci, bez pochewki, debowa okladzina by³abym zobowiazana i barrrrdzo wdzieczna icon_wink.gif
Martyna
Anuszko, ja zapytam wujka bo on policjant i siê tam krêci³ smile.gif
Anuszka
dzieki, by³oby wspaniale gdyby sie odnalaz³ smile.gif nozyk pojecha³ na swoja pierwsza impreze w zyciu i juz postanowil mnie opuscic, mam nadzieje ze nie w poszukiwaniu nowego wlasciciela bigsmile2.gif
Niniell
No to nie bêdzie fotek :P Co¶ za co¶ :P
Atakan al Vefa
CYTAT(Halfgar)
CYTAT(Jarek Przyby³o)
Atakan, trzeba by³o w ramach lajtowego treningu poder¿n±æ parê niewiernych garde³ i zrobiæ ma³y casting do haremu.  ;-). Szykujcie siê na przysz³y rok, bêdzie ciê¿ko bo s³ysza³em, ¿e najlepsze onuce s± z zielonego jedwabiu z surami  :devil:  

Pozdrawiam

W ramach lekkiego treningu by³o starcie dwóch saracenów z siedmiona joannitami walka.gif walka.gif walka.gif ... wynik ... 6:1 dla saracenów:D a casting do haremu tak¿e mia³ miejsce i juz kobietki ucz± siê tañca brzucha usmieszek_02.gif usmieszek_02.gif

Buziaczki

z tego wychodzi ze musimy zebrac okolo 12 osobowa grupe saracenow na next I³¿e coby moc wklepac wszystkim - da sie zrobic :D
Pawe³
A ja tylko chcia³em powiedzieæ ¿e na I³¿y posiwia³em, ale i tak by³o fajnie. bigsmile2.gif
Dziêkuje wszystkim za fajna impreze pijacy.gif
S³awomir Rokita
A mnie sie nie podoba³o pniewaz:
1- Tradycyjnie oranizatory zapomnieli daæ na msze przed imprez±- no i oczywi¶cie co za tym idzie la³o .
2-Równie tradycyjnie Wasek nie zrobi³ mi kolczugi ( to ju¿ trzecia I³¿a na ktor± miala byæ gotowa ) w zwiazku z czem ..... nie mia³em ..... okazji wyst±piæ miedzy ..... walcz±cymi tak to bylo i ....
Boleslavius
Dziêkujê wszystkim za ¶wietn± imprezê - by³a to moja pierwsza I³¿a i na pewno nie ostatnia. Jestem raczej pocz±tkuj±cy je¿eli chodzi o trzynastkê, ale ka¿da taka impreza daje niez³ego kopa je¿eli chodzi o porz±dne robienie siê na XIIIw.

Szczególne pozdrowienia dla znajomych z Kompanii, z Hufca Pomorskiego - i dla wszystkich tych z którymi dane mi by³o mieæ do czynienia (bia³oruski bimberek yes.gif yes.gif yes.gif )

pozdrawiam,
Bolek

ps. kilka fotek:

[img]http://www.crebain.za.pl/fot16.jpg[/img]
[img]http://www.crebain.za.pl/fot17.jpg[/img]
[img]http://www.crebain.za.pl/fot18.jpg[/img]
[img]http://www.crebain.za.pl/fot19.jpg[/img]
[img]http://www.crebain.za.pl/fot20.jpg[/img]
[img]http://www.crebain.za.pl/fot21.jpg[/img]
[img]http://www.crebain.za.pl/fot22.jpg[/img]
Anna - ¯abeñka
Witam wszystkich smile.gif

Z rado¶ci± do³±czam siê do gratulacji dla Smoczyc i Smoków. Turniej by³ fantastyczny pomimo wszelkich kaprysów Matki Natury cool.gif . Wspania³e rozrywki (Legenda o Z³ym Czarnoksiê¿niku, muzyka), wyj±tkowi ludzie, po prostu ochy i achy heart.gif

Szczególnie za¶ chcia³abym podziêkowaæ:
- Smoczej i Anio³kowi za udostêpnienia miejsca w namiocie
- Zapa¶nikowi za podwózkê samochodem do Warszawy
- Izie za "nakarmienie" komórki w szkole
- Piotrkowi za prezent w postaci fantastycznej miski
- Sylwi Tkacz za cudowne towarzystwo
- Kangurowi za znalezienie Krokietów

Raz jeszcze cze¶æ i chwa³a organizatorom!!! Oby wiêcej takich turniejów by³o!!!!

Pozdrawiam,
Anna - ¯abeñka
Martin.de.Dinan
No zarejestrowa³em siê od nowa na forum...

I³¿a pomimo kapry¶nej pogody by³a w tym roku prze¶wietna...

Pozdrowienia dla ca³ego hufca zakonnego, oraz dla Smoczej za prze¶wietn± zabawê na poniedzia³kowej uczcie, dla Adamsa za towarzystwo oraz Karasia za swoje nieocenione gadanie przy piwku smile.gif I wogóle dla wszystkich z którymi mia³em okazjê pogadaæ, wychyliæ kufelek przyja¼ni...

Ju¿ siê nie mogê doczekaæ nastêpnej I³¿y (u mnie ju¿ bojowej... w tym roku zakaz od hirurga po Diable i jego maszcie od namiotu w tamtym roku w Ciechanowie)
Daria
Niech ¿yje Smocza Kompania ! heart.gif king.gif warrior.gif Pokazy konne niesamowite! W takich warunkach pogodowych... respekt.gif

Dziêki bardzo za wszystko.

Nie podoba³ mi siê tylko Jaskier bo mówi³ do mnie matko polko i pali³ pety wszêdzie zly.gif
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Daria)
Nie podoba³ mi siê tylko Jaskier bo (..) pali³ pety wszêdzie zly.gif

"(..)hañba tym, którzy nie krzykn± mu: -Hañba!!" oud.gif icon_wink.gif
Martyna
Anuszko, no¿yk znaleziono! smile.gif
Anuszka
Cos mialam przeczucie ze tak bedzie smile.gif widac znajomosci zawierane przy garkuchni moga sie bardzo przydac icon_cool.gif wiecej info w prywatnej wiadomosci
Shaer
A mo¿e tak mój historyczny pasek produkcji Niny te¿ siê znajdzie? icon_cry.gif Zostawi³am go w szkole, w si³owni na parterze. Jakim¶ cudem przeoczy³am go przy pakowaniu dunno.gif .
Martyna
Spoko, popytam, poszukam, a jak czego¶ siê dowiem, to odrazu napiszê smile.gif
Ukasz Spode £ba
Witam

Na pewno nie znajdzie siê tam lniany mieszek koloru ciemnego miodu z rzemieniem, by³o tam troszke pieni±¿ków i klucz... Za³o¿y³em, ¿e przepad³ na iweki, ale zapyta³em...

I na placu boju zagin±³ kolczyk, bardzo cenny dla mojej Lubej, do¶æ du¿y... ale pewnie zosta³ wgnieciony w b³oto i nikt nie zauwa¿y³ nawet...

Ukasz
Jimmy
Na stronê Poznañskiej Roty Zaciê¿nej wrzuci³em fotki. Zapraszam
http://www.prz.boo.pl/galeria.php?id=turn/ilza06

pozdrawiam
Jimmy
Jarek Przyby³o
Je¶li kto¶ kojarzy ch³opaka z Rosji o ksywce lub nazwisku "Klepikow" , który by³ na I³¿y to niech da znaæ. Potrzebujê siê z nim skontaktowaæ a jego mail jest jaki¶ felerny.
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Jarek Przyby³o)
Je¶li kto¶ kojarzy ch³opaka z Rosji o ksywce lub nazwisku "Klepikow" , który by³ na I³¿y to niech da znaæ. Potrzebujê siê z nim skontaktowaæ a jego mail jest jaki¶ felerny.

Zapadnaya Bashnia (Kaliningrad) psss.gif Klepikov Konstantin _mne_@list.ru

loki08.gif
AdamS
no wreszcie dorwalem sie do netu smile.gif
podziekowania i pozdrowki Dla calej Smoczej .... i wielki poszan yes.gif
nie bede wymienial innych bo strasznie duzo miejsca by to zajelo smile.gif
ale obiecuje ze akcja z kuflem bedzie jeszcze niejednokrotnie smile.gif
tlumik odpadl calkowicie i juz jest nowy ...
foty beda jutro do zassania .....
Pozdrowki
AdamS
Martin
Ech, przyjechalem z Irlandii, tylko na ten turniej, problem polega na tym, ze irlandzka pogoda przyszla za mna. Teraz juz wiecie, drodzy panstwo, kogo winic.
Dziekuje Wszystkim tym, z ktorymi mialem okazje sie bawic, zwlaszcza namiotowi Samara/Bialorus, z ktorymi przepilem sumiennie pierwsza nocke.
Przepraszam wszystkich tych, dla ktorych nie znalazlem czasu, zwlaszcza Sylwie, ktorej obiecalem plecy rozmasowac. Za duzo was, ludziska, bylo, zeby z kazdym posiedziec i pogadac tyle, ile bym chcial. Nastepnym razem, mam nadzieje.

Z rzeczy, ktore mi sie podobaly:

- Na ilzy, pokazy konne kazdego roku zaskakuja czyms nowym. Najpierw byly lance, potem kopie i najazdy na saracena. U dziewczyn najpierw sama jazda, potem strzelanie z lukow, w koncu strzelanie do ludzi.
W tym roku hitem byla woltyzerka. Dzieki temu ogladam owe pokazy od kilku lat i za kazdym razem jestem zafascynowany. Mam nadzieje ze za dwa latka wystapie razem z wami.

- Radosne obozowisko, siedzenie po namiotach, cudowna atmosfera, genialna warta cool.gif. Wielkie brawa za stoiska przed obozem. No i brawa dla Drakonii za pokazanie co to jest KUMYS bigsmile2.gif

- Jak co roku, bardzo wysoki poziom walczacych w konkurencjach bojowych. Gratuluje zwyciezcy (Blagam, powiedzcie mi, jak sie nazywa, bo bez tego laleczka voodoo nie wyjdzie...). Sorry za pretensje, obiektywny fakt pozostaje faktem. Sam uznalem wyzszosc przeciwnika, nie czekajac na werdykt.

- Program artystyczny. Szok. Taniec brzucha, zespol ogniowy zapewniajacy... ehm... wielorakie wrazenia estetyczne devil.gif, Jacek Kowalski i te 100 mordek wpatrzonych i bojacych sie glosno odezwac..., Olsa, tradycyjnie zapewniajacy doskonala zabawe przy ognisku. Osobne gratulacje dla Visenny, za pokazanie co mozna zrobic z jedna pojka.

Z rzeczy ktore mi sie nie podobaly:

- zawalenie podestu. Gratuluje sobie i wszystkim innym, ze zareagowalismy tak szybko, ze tylko jeden ranny, ale smrod moze byc i sie ciagnac. Krzywda dla imprezy. Wielka szkoda, nie bawiac sie w szukanie winnych. Tym sie zajmie prokuratura, jak sadze. Po prostu zal, ze to sie stalo.

- Reguly obowiazujace w turniejach bojowych. Z jednej strony zabrania sie podcinania, z drugiej najszybsza metoda na zwyciestwo to taranowanie tarcza i wywalanie przeciwnikow. Fajnie, tylko co to ma wspolnego z rycerstwem, pojedynkami etc?
Szczegolny minus za uznaniowe sedziowanie turnieju samojeden. W praktyce lepiej nie bic przeciwnika bronia, bo trafienia nic nie daja, a wypuszczenie broni owszem, sporo. Widzialem kilka werdyktow, ktore mnie zaskoczyly ciezko i nie mowie o sobie, bo wiadomo ze nie jestem obiektywny. Mowie o wielkoludzie z Zapadniej Baszty (tez poprosze imie, druga laleczka voodoo w przygotowaniu) i jego zdezorientowaniu i oburzeniu po walce.On nic nie powiedzial, ja mowie za niego. Mowie o Balkonie ktory jako mniejszy musial sie cofac i za to odpadl. Mowie o Pigrzy, ktorego wykonczyl pan Deszcz-i-Bloto. Smoki, na przyszly rok pomyslcie o kilku taczkach piachu lub trocinach, na takiej przyczepnosci to nie tylko konie moga dachowac.
Oczywiscie, to wasz turniej i wasze reguly, ale mam wrazenie, ze to slepy zaulek. Czysty pokaz sily, fizolstwa, zero finezji - oto styl ktory preferuja takie zasady, obawiam sie.

- Baza sanitarna - Tragedia. Z rzeczy malych - brak papieru w naszych tojkach. Z rzeczy wiekszych i trudniejszych - prysznic tylko w szkole, do szkoly daleko, sama szkola zarzygana... Wiem ze jest klopot z ujeciem wody, ale warto pomyslec o jakims prysznicu przenosnym na gorze. Taka wieksza Tojka jaka byla na Grunwaldzie, z prysznicem, albo co. Mysle, ze wszyscy by sie ucieszyli potwornie. Poki co jest to jeden z najtwardszych sanitarnie turniejow jaki znam. Mnie to tak strasznie nie boli, ale podziwiam plec piekna za sile i hart ducha.

- Ostatnia krecha. Brak rozdania nagrod (chyba ze cos przegapilem), brak wyczytania zwyciezcow na uczcie i, o ile mi wiadomo, nagrody nie gotowe. Smoki, impreza na skale europejska, troche niepowaznie z waszej strony. Tym bardziej, ze nie jest to pierwszy raz, jak sa cyrki z nagrodami.

No. Wyzalilem sie, wiecej mnie nie zaprosza smile.gif. Mam nadzieje, ze potraktujecie to jako konstruktywna krytyke i sprobujecie poprawic, zamiast mnie mordowac w najblizszej bitwie. Bo za rok i tak przyjade, chocby i z Nowej Zelandii.

P.S.Zdjecia Karasia opublikuje tylko za jego zgoda, wiec czekam na wypowiedz. Zastrzegam, jest na co czekac. A Karas bedzie mial fotke na nowego Avatarka smile.gif[/b]
Krzy¶
Witajcie wszyscy.

W imieniui Smoczej dziêkujê za ciep³e s³owa, ale tak¿e za s³owa krytyki, kóre zawsze s± potrzebne i mog± siê przyczyniæ do zrobnienia jeszcze lepszej imprezy (choæ przecie¿ to by³a ostatnia I³¿a bigsmile2.gif )

Ze swojej strony, chcia³bym podziêkowaæ przede wszystkim ludziom z I³zy i okolic, bez których pomocy organizajca turnieju by³aby o wiele trudniejsza, je¶li nie niemo¿liwa.
Podziêkowania ¶lê równie¿ wszystkim uczestnikom, którzy bez potrzeby proszenia same rwa³y siê nam pomóc przed, w czasie i po turnieju - wielkie dziêki!!!

Kilka sprow organizacynjych:
Jako opiekun stron smoczej, zwracam siê z pro¶b± do wszystkich osób, które pstryka³y fotki w czasie turnieju, o pozwolenie u¿ycia ich w galerii na stronie turnieju i stronie smoczej. Osoby te proszê równie¿, w miarê mo¿liwo¶ci o przes³anie linków do miejsc, w ktorych fotki te siê znajduj±. Z góry dziêkujê.

P.S. Martin - dawaj fotki Karasia!!!!! Wyl±djuj± w dziale "Smocza po godzinach".
Nie daj siê prosiæ.
TomaszW
Witam,
to ja do³±czê jeszcze swoje podziêkowania,
-na pocz±tek wszystkim, dziêki którym mog³em wzi±æ udzia³ w imprezie smile.gif
-ca³emu Pomorskiemu za mi³e obozowanie
-Kompanii ¦w. Miko³aja za dostarczenie wspó³lokatorów w postaci brata (w tej ³adniejszej i tej brzydszej po³owie ;) )
-wszystkim ludkom, z którymi mia³em okazje wymieniæ przynajmniej parê mi³ych s³ów
-no i wszystkim ludkom, którzy tworzyli pozytywna atmosferê ca³ego obozowiska.

pomarudziæ? te¿ pomarudzê:
-wielokrotnie wa³kowana pogoda i tury¶ci, to mo¿e powtarzaæ za bardzo nie bêdê
-no prysznic.., to by³aby dopiero rozkosz, chocia¿by drewniana budka z konewk± na sznurku
-¿eberka tego konika do prowadzania turystów by³y nieco bolesnym widokiem, ¿eby nie by³o, to za ideê koników na turnieju szacuneczek, za rok mam nadzieje bêdzie mi dane te¿ siê przy³±czyæ [je¿eli mnie jeszcze zaprosz± ;)].
-pomarudziæ jeszcze na samego siebie mogê, ¿e trzeba by³o po nocy, nieprzytomnym do domu jechaæ, ale na ostatniej biesiadzie zostaæ. Nastêpnym razem poprawie siê obowi±zkowo :D

Niektóre fotki ju¿ w galerii: http://tomalec.dyndns.org/wyjazdy/ilza
ew.: http://tomalec.dyndns.org/zdjecia/wyjazdy/ilza/ <-pliki sote +.rar ze spakowanymi wszystkimi.
Niestety serwer u mnie w domu stoi, wiêc ³±cze s³abe, a foty du¿e, wiêc z umiarem i cierpliwo¶ci± ;P [i nie zawsze jest w³±czony]

ode mnie to tyle, za rok obiecujê zdecydowanie nieobibokowac usmieszek_09.gif
Ania Kryska
CYTAT
prysznic tylko w szkole, do szkoly daleko, sama szkola zarzygana...

Kurczê, ludzie kochani, do tej pory uwa¿a³am, ¿e I³¿a to miejsce, gdzie zbiera siê kwiat polskiego reenactu, sama elita i w ogóle, ¿e a¿ nie godzi siê z byle czym przyje¿d¿aæ. Ale teraz widzê, ¿e wszêdzie uczestnicy turniejów s± tacy sami, niewa¿ne, czu paraduj± w GZO, czy w rêcznie szytych ciuchach, zreszt± w³a¶nie, co ma jedno do drugiego. Wszêdzie to samo: uwaliæ siê, obrzygaæ i cze¶æ. A mo¿e to element odtfurstwa?
Zwierzak z Bêdzina
A ja zaluje ze nieprzyjechalem z Irlandii:(
£ukasz Lewandowski
CYTAT
szêdzie to samo: uwaliæ siê, obrzygaæ i cze¶æ. A mo¿e to element odtfurstwa?

Z tego co wiem to nie bylo dzielo kwiatu rycerstwa, ale jakis miejscowych dzialaczy zamieszkuj±cych/chwilowo rezydujacych w szkole.
Tak swoja droga to nie bylo czasu podziekaowac Smoczej za zaproszenie, mam nadzieje ze projekt rzemeislniczy sie rozwinie na [rzyszly rok o bedzie mozna zrobic cos fajniejszego w tej kwestii.
Niniell
Potwierdzam informacje icon_wink.gif Mia³am "przyjemno¶æ" nocowaæ w szkole i z tego co widzia³am napaskudzili "cywilni" - spacery do ³azienki przy wieczorze bywa³y niebezpieczne icon_rolleyes.gif Ale przynajmniej ucztuj±cy na korytarzach cywile szybko popadali i mo¿na siê by³o wyspaæ icon_wink.gif No i trzeba przyznaæ, najczê¶ciej po sobie sprz±tali.
Fiodor Bie³yj
[quote="Ania Kryska"][quote]do tej pory uwa¿a³am, ¿e I³¿a to miejsce, gdzie zbiera siê kwiat polskiego reenactu, sama elita i w ogóle, ¿e a¿ nie godzi siê z byle czym przyje¿d¿aæ. Ale teraz widzê, ¿e wszêdzie uczestnicy turniejów s± tacy sami (...): uwaliæ siê, obrzygaæ i cze¶æ. A mo¿e to element odtfurstwa?[/quote]

no ja bym nie czesa³ wszystkich tym samym grzebieniem tak pochopnie coffee.gif , s³ysza³em, ¿e co¶ takiego mia³o miejsce w szkole, ale w obozie menelstwa nie zauwa¿y³em.

Matrin,
zwycizca to Jugard z Орден Северного Храма (Bia³oru¶, Miñsk)

Wielkolud z Zapadej ma na imie Rus³an i by³ to jego debiut turniejowy.
Ma aparat s³uchowy i do bitew go zdejmuje, tak ¿e trochê mo¿e mieæ k³opot ze s³uchaniem ch³opak. Podczas ostatniej bitwy przeszed³ nawskro¶ rycerstwo i wbi³ siê w piechotê, ale bez fanatyzmu, tak by trochê poimprowizoweæ, wysz³o super respekt.gif .

pozdrawiam loki08.gif
Bie³yj
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.