CYTAT(Diegowa @ 11:16 18.09.2012)
Witam wszystkich.
Mam problem z uczciwoscia i rzetelnosci± Pana Jarla Ragnarr Thoresen.
Ponad pó³tora miesiaca temu zamówi³am u niego toporek.
W po³owie sierpnia zap³aci³am za towar i w tym dniu rzekomo Pan wys³a³ do mnie przesy³kê.
Przez 3 tygodnie win± obwinia³ poczte, ze nie dostarczy³a. Nie chcia³ podac numeru listu. 2 tygodnie temu oznajmi³, ze nie wykona³ zlecenia- ale kase zainkasowa³. Mia³ rzekomo wys³ac tydzieñ temu i cisza. Zero kontaktu na freha, gg a telefon od miesiaca milczy.
Jak dla mnie w tej chwili- osoba niegodna interesów- mimo, ze sam pisze o nieuczciwych osobach itd- kilka postów wy¿ej.
Przedstawia sie jako Jarl Ragnarr Thoresen- a dane poda³ jako:
Micha³ Walery¶
Serby ul. G³ówna 96
67-200 G³ogów.
Oto jego mail: Platnerstwo.Kowalstwo.Artystyczne@op.pl
Pesel tez poda³ nieprawid³owy.
Moze Pan sie opamieta i odda mi pieniadze albo wysle toporek.
S³awa!
Odsy³am do sprawy nieuczciwo¶ci Bartosza Bulandy.
pozdrawiam i ¿yczê powodzenia. mi odzyskanie pieniêdzy zajê³o prawie pó³ roku
Mozna i mi sie poskarzyc sie?
Jest taka Pani Marta Kwiatkowska na allegro. Sprzedaje siodl dla koni oraz inne rzeczy. Otyle ze jestem na Ukrainie, napisalam do Pani priv w pazdzierniku, ze chentnie kupie siodlo portugalskie dla przerobki na 17w. Panie sie zgodzila, okazyjnie nasz kolega jechal z wystepami do Polski i mogl by odebrac siodlo.Uzgodnilismy z Pania Marta cene, rozmiar i inne czegoly siodla, sposob rozloczania, raptem dostajemy zawiadomienie ze tego siodla niema! Pomylka jej wyszla, niema i w magazyhach. Ale na allegro te siodlo w aukcji uczestniczy i nie zoztalo kupione.... Zaproponowala nam gorszej jakosci i kiepskiego wygladu siodla. Odmowilismy. I raptem na alegro znow jako ptak Feniks te same zielone siodlo w tej samej cenie u tej samej Pani Marty! Wyslalismy jej list z prosba wyjasnic sytuacje, ale marnie. Milcze i "handluje".
Oto ta aukcja
CYTAT(Szlachcianka z sascianka @ 18:38 29.11.2012)
Mozna i mi sie poskarzyc sie?
Jest taka Pani Marta Kwiatkowska na allegro..
Salve Fratres!
Sprawy pani Kwiatkowskiej sa znane mojej firmie. Prosze prze¶lij wszelkie info na priv. Prowadzê przeciwko niej 2 sprawy.
Pozdrawiam Grzegorz
CYTAT(kowal.b @ 19:51 07.08.2009)
Witam serdecznie, nazywam siê Bartosz Suzin , zajmujê siê bi¿uteri± wczesn±,
http://www.bizuteria-srebrna.com/Na zakoñczonym kilka dni temu Wolinie mia³em nieciekaw± sytuacje.
Mianowicie podszed³ do mnie jaki¶ cz³owiek w cywilnych ciuchach, w wieku oko³o 50 lat,
Twierdzi³ ze da³ Bartoszowi Suzinowi na poprzednim wolinie róg do grawerowania , troche mnie to zbi³o z tropu bo nieraz okuwam w srebro rogi klientów ale unikam brania rogów na imprezach, pozatym nigdy nie grawerowa³em rogu.
Cz³owiek rozmawia³ ze mn± ale twierdzi³ ze chce rozmawiaæ z Bartoszem Suzinem, ewidentnie mnie nie rozpoznaj±c , przypuszczam ze sprawa wygl±da³a nastêpuj±co:
jaki¶ cwaniak wzi±³ ode mnie ze stoiska wizytówke, w rozmowie z kim¶ innym poda³ siê za mnie daj±c moj± wizytówkê i wzi±³ on nie¶wiadomego cz³owieka róg twierdz±c ze go bêdzie grawerowa³.
Jest to pierwsza i mam nadzieje ostatnia taka sytuacja, je¶li kto¶ z forumowiczów spotka³ siê z podobnymi propozycjami to bêdê wdziêczny za informacje ,mo¿e uda siê wytropiæ tego cwaniaka , je¶li siê tak stanie to mo¿na by³oby zorganizowaæ odtwarzanie technik tortur
Pan Bartosz powinien siê wstydziæ, przygania³ kocio³ garnkowi!
Od 2 lat od z³o¿enia zamówienia na 600 z³ nie mam kontaktu.
Pierwsze zamówienie wys³ane do Polski spoko, drugie mia³o i¶æ paczk± do UK.
Po miesi±cu oczekiwania pan Bartek stwierdzi³, ¿e paczka widaæ zaginê³a na poczcie i ¿e sci±gnie sobie to z ubezpieczenia paczki i wy¶le nied³ugo zamówienie ponownie.
No i znów jak baranek czekam, miesi±c, dwa, kontakt siê urwa³ i tak ju¿ drugi rok leci.
Nie dosta³em ¿adnego potwierdzenia wysy³ki, ¿adnego trackingu, nic!
Przesy³ka by³a op³acona z góry i wyra¼nie prosi³em o porz±dn± rejestrowan± przesy³kê.
Ale widaæ pan Bartek kasê wzi±³, przepi³ i zacz±³ ¶ciemniaæ my¶l±c, ¿e mu ujdzie.
Do czasu panie Bartku, do czasu.
Jeszcze siê zobaczymy
Witam, ja mam problem z Panem Paw³em Laskowskim z Gdyni. Wp³aci³em pieni±dze za karwasze i rêkawice tj 290 zl i od tego czasu kontakt siê urwa³. Pan Pawe³ powiedzia³, ¿e paczka zosta³a wys³ana a czekam ju¿ prawie miesi±c, prosi³em go o dowód wp³aty oczywi¶cie ¿adnego odzewu. Jutro pójde z korespondecj± mailow± na komende, co dok³adnie musze im powiedzieæ?
Wydaje mi siê, ¿e powiniene¶ zabraæ ze sob± dowód wp³aty/potwierdzenie przelewu, je¿eli dysponujesz tre¶ci± zamówienia to te¿, jak±¶ korespondencj± miêdzy Tob± a Paw³em Laskowskim na pewno bêdzie mile widziana, dowód osobisty koniecznie. Przydatne te¿ bêd± namiary na tego Pana i wszelkie informacje jakie Policji mo¿esz udzieliæ.
Nie chcê Cie straszyæ, ale 290 z³, dla nas to sporo, ale z punktu widzenia prawa Policja mo¿e uznaæ za nisk± szkodliwo¶æ spo³eczn± czynu. Tym bardziej, ¿e zakres wykroczenia (warto¶ci) zosta³ przesuniêty z 250 na 1000 z³. Jeszcze kilka miesiêcy temu to ju¿ by³oby przestêpstwo (powy¿ej 250 z³), aktualnie to bêdzie tylko wykroczenie.
PS. Tak z grubsza wyt³umaczy³em, proszê o sprostowanie, je¶li kto¶ mo¿e mnie poprawiæ i co¶ koledze doradziæ ;)
Pozdrawiam i liczê na pozytywne rozwi±zanie sprawy, a przynajmniej zwrot kasy.
PPS. Dowiedz siê, jak wysy³a³ paczkê - je¶li przez Pocztê Polsk±, to bez problemu na poczcie uzyskasz informacje, czy paczka na Twoje nazwisko jest gdzies w drodze czy co sie z ni± dzieje - tak samo je¶li chodzi o firmê kuriersk±.
PPS. Dowód wplaty? W zasadzie on niczego nie musi Ci wysy³ac (potwierdzenie wp³aty), ale je¿eli robi³e¶ przelew przez neta to masz to potwierdzenie w serwisie internetowym swojego banku, je¿eli przelew pocztowy, to na poczcie te¿ powinien pozostaæ ¶lad po takiej operacji - to mo¿e byæ przydatne dla Policji - wszystko co uwiarygadnia Twoj± wersjê.
Pozdrawiam serdecznie raz jeszcze
CYTAT(SamuRaj @ 01:16 29.04.2013)
Wydaje mi siê, ¿e powiniene¶ zabraæ ze sob± dowód wp³aty/potwierdzenie przelewu, je¿eli dysponujesz tre¶ci± zamówienia to te¿, jak±¶ korespondencj± miêdzy Tob± a Paw³em Laskowskim na pewno bêdzie mile widziana, dowód osobisty koniecznie. Przydatne te¿ bêd± namiary na tego Pana i wszelkie informacje jakie Policji mo¿esz udzieliæ.
Dowód osobisty nie jest konieczny
CYTAT(SamuRaj @ 01:16 29.04.2013)
Nie chcê Cie straszyæ, ale 290 z³, dla nas to sporo, ale z punktu widzenia prawa Policja mo¿e uznaæ za niszk± szkodliwo¶æ spo³eczn± czynu. Tymbardziej, ¿e zakres wykroczeni (warto¶ci) zosta³ przesuniêty z 250 na 1000 z³. Jeszcze kilka miesiêcy temu, to ju¿ by³oby przestêpstwo (powy¿ej 250 z³), aktualnie to bêdzie tylko wykroczenie.
Nie mo¿e, nie istnieje co¶ takiego jak niska szkodliwo¶æ spo³eczna w przypadku policji. Ocena nale¿y do prokuratora nadzoruj±cego albo ju¿ do S±du, policja ma obowi±zek przyj±æ zawiadomienie o przestêpstwie.
Proszê nie wprowadzaæ w b³±d, kwota 250 z³ obowi±zuje w dalszym ci±gu - ale proszê braæ pod uwagê ¿e uwzglêdniane jest to w przypadku kradzie¿y i zniszczenia mienia a nie przy oszustwie. W tym przypadku poprawn± kwalifikacj± (albo te¿ stosowan±) bêdzie oszustwo - czyli art 286§1kk, czyn przy którym nie jest brana pod uwagê warto¶æ poniesionej szkody.
We¿ korespondencjê (wydrukuj), dane sprzedawcy, przypomnij i spisz sobie daty kiedy kupi³e¶ itd. Czy kontaktowa³e¶ siê z nim drog± mailow±, czy telefoniczn± - numery kontaktowe.
Je¿eli robi³e¶ przelew drog± internetow± - zrób wydruk operacji. Je¿eli nie i u¿ywa³e¶ poczty, ew. wp³aca³e¶ przez bank i nie masz potwierdzenia to nie ma problemu. Operacja jest w rejestrach i w razie potrzeby mo¿na to wyci±gn±æ.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
No i masz jeszcze jedn± broñ - zawiadom skarbówkê i podaj jej namiary na go¶cia.
Witam serdecznie
Chcia³em podzieliæ siê swoimi do¶wiadczeniami dotycz±cymi kontaktów z SZYMONEM SOKO£OWSKIM. Mianowicie w czerwcu zesz³ego roku, zrealizowa³ on moje zamówienie na uda wraz z kolankami - wszystko zosta³o wykonane ze stali sprê¿ynowej a potem zahartowane. Na zesz³orocznym Grunwaldzie mia³em okazje porozmawiaæ z Panem Soko³owskim i zwróciæ uwagê na drobne wady wykonania sprzêtu. Mianowicie jedno z ud posiada³o spaw, dokonany przed hartowaniem, a kolanka kilku mini metrowe pêkniêcia powsta³e podczas procesu hartowania u nasady li¶cia. Wtedy wszystko by³o w porz±dku ale zosta³em osobi¶cie zapewniony, ¿e je¿eli co¶ ulegnie uszkodzeniu w tych miejscach, to poszczególne elementy zostan± wymienione na nowe.
Pod koniec sezonu ( tego samego roku ) we wrze¶niu w wyniku normalnego u¿ytkowania, pêkniêcie przy nasadzie li¶cia, na lewym kolanie powiêkszy³o siê w stronê ¶rodka kolana, w takim stopniu i¿ sprzêt nie by³ ju¿ bezpiecznym do u¿ytku dla nosz±cego. Na prze³omie jesieni i zimy przes³a³em zdjêcia uszkodzenia i opis wytwórcy i zosta³em zapewniony o wymianie ( przes³aniu mi nowego kolanka w miejsce tego uszkodzonego do w³asnorêcznej wymiany ).
Wtedy by³em spokojny lecz do lutego 2013 roku by³em ju¿ ignorowany. Je¿eli ju¿ uda³o mi siê otrzymaæ odpowied¼ to by³o to kilkukrotne podawanie nieodleg³ego terminu . Ostatnia wymiana korespondencji mia³a miejsce na Facebooku i wyrazi³em swoj± irytacje ignorowaniem mojej osoby. Wtedy te¿ zosta³em po raz ostatni zapewniony i¿ nowe kolanko bêdzie wykonane i wys³ane do mnie w pierwszej po³owie kwietnia.
Do chwili obecnej nie otrzyma³em, ¿adnej informacji ani tym bardziej nie przes³ano mi kolanka na wymianê. Wydaje mi siê i¿ da³em Panu Soko³owskiemu wystarczaj±c± ilo¶æ czasu na realizacjê reklamacji stosunkowo drobnego elementu uzbrojenia ochronnego – zwa¿aj±c na fakt i¿ regularnie przypomina³em o sobie.
Wzglêdem charakteru uszkodzenia, zasiêgn±³em równie¿ opinii u osób znaj±cych siê na materia³oznawstwie i dowiedzia³em siê, i¿ podczas procesu hartowania dochodzi do naprê¿eñ w blasze sprê¿ynowej w ,miejscach gdzie znajduje siê ostre i niezaokr±glone wyciêcie i po wyjêciu z pieca pojawia siê tam pêkniêcie, które mo¿e siê powiêkszaæ w g³±b materia³u tak jak u mnie. Takie elementy trzeba wiêc wycinaæ/szlifowaæ/docinaæ po hartowaniu.
Na podstawie tych informacji s±dzê wiêc i¿ by³a to bezsprzecznie wada produkcyjna, która powiêkszy³a siê w wyniku normalnego u¿ytkowania sprzêtu ochronnego.
Obecnie nie czekam ju¿ na wymianê sprzêtu - zaopatrzy³em siê w nowe kolanka.
Sprawê pozostawiam pod indywidualn± ocenê, nie zamierzam ubiegaæ siê ju¿ wiêcej o wymianê sprzêtu (ani o zwrot pieniêdzy), a tym wpisem mam jedynie na celu, podzielenie siê swoimi do¶wiadczeniami z innymi cz³onkami ruchu rycerskiego.
Na poparcie powy¿szych s³ów posiadam wszystkie wiadomo¶ci jakie wymieni³em z Szymonem Soko³owskim, oraz zdjêcia uszkodzeñ jakie mu przesy³a³em.
Artur Payerhin
Witamy po d³ugiej przerwie - i dziêkujemy za opanowany i rzeczowy post.
Skoro jednak sprawa trafi³a na nasze publiczne forum, zasugerujê w imieniu moderacji, aby¶ poda³ tutaj jawnie koszt ponownego wykonania reklamowanego elementu, tak by Szymon Soko³owski móg³ siê nie tylko teoretycznie ustosunkowaæ do zarzutu ale i ewentualnie zaproponowaæ konkretn± rekompensatê - tak by z jednej strony daæ rzemie¶lnikowi mo¿liwo¶æ "rehabilitacji", a z drugiej - jak±¶ satysfakcjê Tobie jako klientowi. Inaczej sprawa zostanie w jaki¶ sposób niedomkniêta i bêdzie siê pó¼niej wlec za Wami - a byæ mo¿e niepotrzebnie.
Je¿eli zajdzie potrzeba przygotuj siê na ewentualne przedstawienie dowodów, o których wspomnia³e¶, ale na razie ich nie wrzucaj.
Pozdrawiam,
Witam ponownie - na wstêpie bardzo dziêkujê za odpowied¼ i zainteresowanie moim poprzednim postem.
W sposób przemy¶lany wybra³em temat, w którym umie¶ci³em swoj± wypowied¼/informacjê. S³owo ,, UWAGA (...)'' odbieram jako sygna³ dla innych rekonstruktorów i¿ kto¶ wcze¶niej mia³ w pewnej kwestii jakie¶ problemy i by inni mogli przemy¶leæ niektóre przysz³e posuniêcia.
W ¿adnym przypadku nie zamierzam prowadziæ tutaj jakiejkolwiek batalii/k³ótni czy konkursu popularno¶ci, gdy¿ ,,szukanie sprawiedliwo¶ci'' w internecie nie jest moim celem.
Oczywi¶cie jestem otwarty na konstruktywn± i rzeczow± dyskusjê. Je¿eli rzemie¶lnik o którym wspominam wcze¶niej podejmie temat - to ju¿ jego sprawa. Je¿eli bêdzie chcia³ ,,zatrzeæ '' z³e wra¿enie, to znajdzie sposób by siê ze mn± skontaktowaæ, a ja na pewno o tym poinformujê.
W naszym ,,fachu'' wa¿ne jest obustronne zaufanie i rzetelno¶æ, bo bardzo czêsto wszystkie transakcje odbywaj± siê na zasadzie wzajemnego zapewnienia i swoistego s³owa honoru. Dlatego w³a¶nie potencjalna nierzetelno¶æ powinna byæ zwalczana.
Wypowied¼ w tym temacie jest dla mnie swoistym ,,zakoñczeniem tematu''. Bardziej chodzi mi o ostrze¿enie/danie innym do my¶lenia.
Nie zamierzam nikogo oczerniaæ ani obra¿aæ - opieram siê na twardych faktach, a moje wypowiedzi i podawane przeze mnie informacje s± przemy¶lane.
Artur Payerhin
Witam,
chcia³am ostrzec przed dzia³alno¶ci± z pana Bartosza Suzina (freha - kowal.b) którego reklama znajduje siê na stronach forum www.bizuteria-srebrna.com. Pan Suizn jest w najlepszym wypadku nierzetelny a najgorszym nieuczciwy. Przegl±daj±c tutejszy rejestr okaza³o siê i¿ problemy z tym „rzemie¶lnikiem” opisa³y ju¿ trzy osoby tj. Leif Rodhared post z dnia 05.03.2013, Brog post z dnia:30.06.2011, Mirmira post z dnia 15.07.2011. W maju AD 2013 zamówi³am u Pana Suzina grzywnê na któr± wp³aci³am zadatek 500 z³ oraz powierzy³am bransoletkê do przeróbki (warto¶æ 550z³) termin wykonania us³ugi ustali³ na 10 dni. W tym momencie rozpoczê³y siê moje trwaj±ce ponad 4 miesi±ce problemy z Panem Suzinem. Jego modus operandi siê nie zmieni³ od roku 2011, najpierw jego maile nie dociera³y do mnie, nastêpnie by³a dostawa wadliwego srebra, oraz znane z innych postów wykrêty czyli pracownik go oszuka³, a pó¼niej pomyli³ siê i wys³a³ moje zamówienie do kogo¶ innego, oczywi¶cie te¿ by³o t³umaczenie z poczt±, oraz przelew który z banku szed³ 7 dni. Tradycyjne nie odpowiada³ na telefony, maile, sms itd. Moje pieni±dze i bransoletê odzyska³am dopiero po zawiadomieniu policji o pope³nieniu przestêpstwa. Prosi³am Pana Suzina o mo¿liwo¶æ wpisania siê do ksiêgi go¶ci zamieszczonej na jego stronie ale ten mail te¿ pozosta³ bez echa
. Kopie mojej wysoce jednostronnej korespondencji z Panem Suzinem mogê przes³aæ po kontakcie na priv. Dzia³alno¶æ Pana Suzina jest bardzo cwana zapewnia mu darmowy kredyt a gdy kto¶ nie podejmuje zdecydowanych ¶rodków prawnych tak jak Leif Rodhared to swojej w³asno¶ci mo¿e wcale nie odzyskaæ.
Wydaje mi siê i¿ dzia³alno¶æ Pana Bartosza Suzina zas³uguje na zamieszczenie w osobnym temacie.
O, to on jeszcze dzia³a? Te¿ mia³am z nim problem. Jego nieterminowo¶æ zmusi³a mnie do wycofania zamówienia. Zwrot przedp³aty w koñcu otrzyma³am, choæ kosztowa³o mnie to mnóstwo nerwów.
Ze swojej strony nie polecam firmy GrzenBart ( Bartosz M.
http://www.freha.pl/index.php?showuser=21992 ). Da³em w pa¼dzierniku rêkawice do dorobienia brakuj±cych elementów i przenitowania palców. Termin by³ chyba na grudzieñ. Termin przyszed³ nic. Potem standardowe odwlekanie terminu,¿e na pewno zrobi, wy¶le itp. A¿ do pa¼dziernika gdzie w koñcu wys³ana zosta³a rêkawica. Oczywi¶cie nie zrobiona.
NIE POLECAM !!
CYTAT(JakubZS±cza @ 11:51 26.07.2012)
Ciekawe tylko kiedy bedzie mial zamiar zrobic ten towar. Wiem moj blad, nie bralem pod uwagi umowy o dzielo a pieniadze wyslalem. Teraz nalezy tylko czekac... Moze uda mi sie jakos uzyskac do niego numer. Jesli ktos z freherowiczow posiada to bylbym bardzo wdzieczny
Witam! Widzê¿e min±³ ponad rok od daty postu no ale có¿ Pan Pawe³ Laskowski nadal kantuje. Zamawia³em u nie go w lipcu rêkawice i karwasze bojowe i beznadzieja pr
óbujê siê kontaktowaæ mailownie i przez FB to mi ³askawie 14 pa¼dziernika napisa³ ¿e paczka posz³a i minê³o ponad 2 tygodnie i paczki nie widaæ. Ciekaw jestem czy pan JakubzS±cza wreszcie doczeka³ siê swojego zamówienia i jestem ciekaw jak posz³o z policj±..
Edyta. Powód: ³±czenie postów.
Martwa Papuga
CYTAT(mortis @ 11:11 29.10.2013)
CYTAT(JakubZS±cza @ 11:51 26.07.2012)
Ciekawe tylko kiedy bedzie mial zamiar zrobic ten towar. Wiem moj blad, nie bralem pod uwagi umowy o dzielo a pieniadze wyslalem. Teraz nalezy tylko czekac... Moze uda mi sie jakos uzyskac do niego numer. Jesli ktos z freherowiczow posiada to bylbym bardzo wdzieczny
Witam! Widzê¿e min±³ ponad rok od daty postu no ale có¿ Pan Pawe³ Laskowski nadal kantuje. Zamawia³em u nie go w lipcu rêkawice i karwasze bojowe i beznadzieja prubujê siê kontaktowaæ mailownie i przez FB to mi ³askawie !4 pa¿dziernika napisa³ ¿e paczka posz³a i minê³o ponad 2 tygodnie i paczki nie widaæ. Ciekaw jestem czy pan JakubzS±cza wreszcie doczeka³ siê swojego zamówienia i jestem ciekaw jak posz³o z policj±..
Martwa Papuga[/color]
Na policje sie nie udalem poniewaz po jakims czasie od zamieszczenia tu posta i poinformowaniu pana Paw³a o moich zamiarach kontakt cudownie sie odnowil i po tygodniu otrzymalem paczke z wyjasnieniem ze moje "zamowienie zapodzialo sie w stercie innych"... A brak kontaktu (pó³roczny) wyjasniono mi jako brak dostepu do internetu z racji urlopu. Ale coz, po ponad polroku otrzymalem moj towar. Mam nadzieje ze koledze uda sie to szybciej i mniej problemowo. Z mojego doswiadczenia zwrot ,, jesli do ....(data) nie pojawi sie jakis kontakt w sprawie ide z dowodami wp³aty na policje" dziala jako przywolanie pana Paw³a. Tyle z mojej strony ale mimo wszystko ODRADZAM jakichkolwiek interesow z tym panem.
Tyle w mojej kwestii, ¿ycze powodzenia
(moje nowe konto bo zapodzialem wysztskie dane do starego
)
Znalaz³em w³a¶nie stronê na FB Sebalda omawianego na stronie 7 i 8 niniejszego tematu. Polecam przeczytaæ i wysnuæ w³a¶ciwe wnioski. Poni¿ej link:
https://www.facebook.com/fabrykarycerzy
Witam
Nazywam siê Paulina Statucka Neyman a Maciek ( nazywany przez niektórych Sebaldem ) jest moim mê¿em.
Firma jest moj± w³asno¶ci± , tak samo jak strona na facebooku , moja firma jest legalna i uczciwa.
Mój m±¿ Maciek nie ma praktycznie nic wspólnego z MOJ¡ firm± bo sam jest trenerem szermierki sportowej i nie ma czasu na zajmowanie siê pracowni±.
To co robi Pan Micha³ na moim facebooku oraz na fresze jest prób± znies³awienia - i je¿eli nie zostanê przeproszona to sprawa skoñczy siê w s±dzie.
Z ciekawo¶ci usiedli¶my z Maækiem do przestudiowania tematu nieuczciwych ludzi i faktycznie s± tam pewne wzmianki o moim mê¿u. Z rado¶ci± ( po latach ) mój m±¿ mo¿e siê ustosunkowaæ do zarzutów które mu postawiono.
Zacznijmy od Roberta Szateckiego
Prawd± jest to ¿e mój m±¿ go oszuka³ , wzi±³ sprzêt za który nie mia³ jak zap³aciæ do tego dosz³y ró¿ne problemy o których nie chcê rozmawiaæ , ale je¿eli kto¶ zna Maæka to wie o czym mówiê , Maciek nigdy o tym nie zapomnia³.,a od dwóch lat drêczony wyrzutami sumienia szuka³ Roberta i obecnie sp³aca siê ze swojego zad³u¿enia.
Nastêpnie Pan Lelumpolelum
Nie do koñca wiemy kim jest ten Pan , je¿eli to Niemiec który kiedy¶ zamówi³ przeszywki i nawrzuca³ mojemu mê¿owi od kurew za to ¿e mia³a guziki w innym kolorze ni¿ sobie to wyobra¿a³ to có¿... gratulacje. Dodam ¿e wymieniony wy¿ej Pan przez jakie¶ 4 miesi±ce nie odpisywa³ na maile mojego m꿱 z pro¶b± o akceptacjê wyrobu , a potem kontakt zanik³.
Dziwimy siê te¿ ¿e Pan nie probowa³ siê z nami skontaktowaæ ( telefon lub listownie - gdy¿ zna³ adres ) ale to niewa¿ne. Wa¿ne jest to by zamkn±æ sprawê. Chêtnie wykonam zaleg³e zamówienie dla Pana Lelumpolelum oraz dorzucê spor± rekompensatê w sprzêcie jako odszkodowanie ( proszê odezwaæ siê na facebooku )
Co do Pana Micha³a to nie do koñca przedstawia Pan sprawê tak± jaka by³a... Mój m±¿ zamówi³ od Pana kolczugê nitowan± , rzekomo przez Pana robion± za dwa tysi±ce z³otych. Niestety wys³a³ Pan kolczugê - indyjkê - sypi±c± kó³kami przy najl¿ejszym trafieniu , krzywo ponitowan± i jeszcze próbowa³ Pan wmawiaæ mojemu mê¿owi ¿e jest to Pañski produkt. Nie przyj±³ Pan reklamacji po wp³acie pierwszej czê¶ci pieniêdzy ( a mój m±¿ chcia³ anulowaæ transakcjê czyli zwróciæ kolczugê oraz odzyskaæ pieni±dze ) wobec tego mój m±¿ odmówi³ zap³aty reszty nale¿no¶ci. Je¿eli czuje siê Pan pokrzywdzony zapraszamy do s±du , proszê oskar¿yæ mojego mê¿a o odmowê zap³aty za wyrób niezgodny z umow± , a my oskar¿ymy Pana o próbê oszustwa.
Na tym koniec
Pozdrawiam
Paulina Statucka
W³a¶cicielka Firmy Fabryka Rycerzy
P.S. Panie Michale czekam na usuniêcie posta na facebooku oraz stosowne przeprosiny , zarówno tu na Fresze jak i na Facebooku. Je¿eli ma Pan jeszcze problemu zwi±zane z moim mê¿em to proszê do niego zadzwoniæ lub napisaæ ( proszê odezwaæ siê na mojego facebooka ) a nie rozwi±zywaæ ich za po¶rednictwem MOJEJ firmy.
CYTAT(FabrykaRycerzy @ 22:37 08.04.2014)
Zacznijmy od Roberta Szateckiego
Prawd± jest to ¿e mój m±¿ go oszuka³ , wzi±³ sprzêt za który nie mia³ jak zap³aciæ do tego dosz³y ró¿ne problemy o których nie chcê rozmawiaæ , ale je¿eli kto¶ zna Maæka to wie o czym mówiê , Maciek nigdy o tym nie zapomnia³.,a od dwóch lat drêczony wyrzutami sumienia szuka³ Roberta i obecnie sp³aca siê ze swojego zad³u¿enia.
Potwierdzam, ¿e rzeczywi¶cie Maciek odezwa³ siê po dwóch latach i sp³aca zad³u¿enie zgodnie z ustalonym harmonogramem. Tym samym moja sprawa jest zamkniêta.
Pozdrawiam RS
A czemu Maciek sam tu nie wejdzie i nie wyja¶ni co i jak? Dziwnie siê czyta jak ¿ona t³umaczy siê z postêpowania mê¿a.
Witam
Istnieje kilka powodów.
1.) Maciek nie posiada konta na fresze
2.) Sprawa nie dotyczy mojego mê¿a tylko MNIE i MOJEJ FIRMY , a konkretnie pomowieñ wzglêdem mnie i mojej firmy.
3.) Nikt tu nikogo nie t³umaczy , odpisali¶my na zarzuty przy okazji pro¶by do Pana Micha³a w sprawie wycofania swych nieprzemy¶lanych wywodów.
4.) Maciek do wczoraj nie mia³ pojêcia o swej obecno¶ci na fresze , a swoje sprawy za³atwia osobi¶cie nie wywlekaj±c ich na publiczne forum. Dowodem na moje s³owa jest choæby ostatnia wypowied¼ Pana Roberta Szateckiego.
Co tych wypowied¼i
"Zacznijmy od Roberta Szateckiego
Nastêpnie Pan Lelumpolelum
Nie do koñca wiemy kim jest ten Pan , je¿eli to Niemiec który kiedy¶ zamówi³ przeszywki i nawrzuca³ mojemu mê¿owi od kurew za to ¿e mia³a guziki w innym kolorze ni¿ sobie to wyobra¿a³ to có¿... gratulacje. Dodam ¿e wymieniony wy¿ej Pan przez jakie¶ 4 miesi±ce nie odpisywa³ na maile mojego m꿱 z pro¶b± o akceptacjê wyrobu , a potem kontakt zanik³.
Dziwimy siê te¿ ¿e Pan nie probowa³ siê z nami skontaktowaæ ( telefon lub listownie - gdy¿ zna³ adres ) ale to niewa¿ne. Wa¿ne jest to by zamkn±æ sprawê. Chêtnie wykonam zaleg³e zamówienie dla Pana Lelumpolelum oraz dorzucê spor± rekompensatê w sprzêcie jako odszkodowanie ( proszê odezwaæ siê na facebooku )
Co do Pana Micha³a to nie do koñca przedstawia Pan sprawê tak± jaka by³a... Mój m±¿ zamówi³ od Pana kolczugê nitowan± , rzekomo przez Pana robion± za dwa tysi±ce z³otych. Niestety wys³a³ Pan kolczugê - indyjkê - sypi±c± kó³kami przy najl¿ejszym trafieniu , krzywo ponitowan± i jeszcze próbowa³ Pan wmawiaæ mojemu mê¿owi ¿e jest to Pañski produkt. Nie przyj±³ Pan reklamacji po wp³acie pierwszej czê¶ci pieniêdzy ( a mój m±¿ chcia³ anulowaæ transakcjê czyli zwróciæ kolczugê oraz odzyskaæ pieni±dze ) wobec tego mój m±¿ odmówi³ zap³aty reszty nale¿no¶ci. Je¿eli czuje siê Pan pokrzywdzony zapraszamy do s±du , proszê oskar¿yæ mojego mê¿a o odmowê zap³aty za wyrób niezgodny z umow± , a my oskar¿ymy Pana o próbê oszustwa."
Mo¿ecie je traktowaæ tak jakby pod nimi by³ podpisany Maciek.
Rozumiem ¿e zaspokoi³am Pañsk± ciekawo¶æ , od tej pory nie zamierzam odpisywaæ wiêcej w tym temacie , gdy¿ nie mam czasu na internetowe utarczki z kims kto kryj±c siê pod pseudonimami ( Rekonstrukcje Historyczne na Facebooku ) próbóje zepsuæ wizerunek mojej firmy ( mowa tu o Panu Michale ). Jeszcze raz ponawiam pro¶bê do Pana Micha³a o odwo³anie swych s³ów oraz stosowne przeprosiny. W innym wypadku bêdê musia³a podj±c odpowiednie kroki ku drodze s±dowej. Na stronie Fabryki Rycerzy jest telefon do mnie , mo¿na do mnie zadzwoniæ je¿eli wstydzi siê Pan odpowiadaæ na forum i podpisaæ siê prawdziwym imieniem i nazwiskiem.
Jak wspomnia³am wcze¶niej wszystkie sprawy proszê kierowaæ do Maæka osobi¶cie , z wyj±tkiem sprawy Pana Lelumpolelum - tego Pana zapraszam na
https://www.facebook.com/fabrykarycerzy w celu zfinalizowania transakcji z przed lat.
Pozdrawiam
Paulina Statucka
W£A¦CICIELKA FABRYKI RYCERZY
https://www.facebook.com/fabrykarycerzy
Ok, rozumiem, ¿e firma jest zarejestrowana na Pani±, wiêc dla spokoju i czystego sumienia szczerze przepraszam. Pani Paulina nic mi nie zrobi³a i nic do niej nie mam.
Niemniej jednak proszê nie oskar¿aæ mnie na forum o próbê oszustwa - za to te¿ przyda³y by siê przeprosiny i bêdziemy kwita. Kolczugi od lat robiê z ró¿nych ogniw, w tym indyjskich i spêdzam przy tym mnóstwo czasu.
Mimo up³ywu lat zachowa³em korespondencjê z Pani mê¿em, w której podaje, ¿e odpad³o 7 ogniw (telefoniczne mówi³ o tym, ¿e testowa³ j± bij±c po³o¿on± na desce, wiêc to niez³y wynik) i obiecuje wp³aciæ zaleg³e pieni±dze. O reklamacji nic w niej nie znalaz³em.
Dzi¶ ju¿ na zap³atê nie liczê, ale ten temat jest po to ¿eby wyeliminowaæ z naszego ¶rodowiska nieuczciwe praktyki.
A konto na FREHA Maciej posiada, wiêc po co mijaæ siê z prawd±?
http://www.freha.pl/index.php?showuser=6068Wyedytujê jeszcze post na górze, ¿eby nie dotyczy³ Pani firmy i dajê sobie spokój.
¯yczê zdrowia i zadowolonych klientów.
Z jakiego¶ powodu nie mogê dokonaæ edycji starszego postu - móg³bym prosiæ o pomoc moderatora/administratora?
Dziêkujê za przeprosiny , co do mojego mê¿a proponuê by siê Pan z nim skontaktowa³ i probowa³ wyja¶niæ sprawê bo widzê ¿e obie strony czuj± siê tutaj pokrzywdzone - ja w to nie wnikam , nie jest to moja sprawa ani mojej firmy.
Je¿eli chce siê Pan skontaktowaæ to proszê napisaæ na fabrykê , jestem pewna ¿e odpisze.
Co do konta to wystarczy spojrzeæ na ostatni± aktywno¶æ.
konto od dawna nie jest u¿ywane , mail na ktory zosta³o za³o¿one od dawna nie istnieje.
witam wszystkich.
niestety trafi³em do grona osób jakie naciê³y siê na nieuczciwego twórcê
mianowicie chodzi o sprawê nierzetelno¶æ pana Bartka Jakubca
jaki¶ czas temu, po wymianie maili z w/w panem, zamówi³em u niego napier¶nik, bombeczkê, przes³a³em foto jaki mnie napier¶nik interesuje, dogadali¶my cenê, terminy, 2 raty etc.
jako, ¿e w miêdzyczasie by³em niedysponowany na zdrowi, odbiór siê minimalnie przesun±³, ale po do¶æ regularnych mailach nagle zaczê³y siê cyrki:
1: niby wys³a³ napier¶nik, ale poszed³ kilka tyg pó¼niej
2: napier¶nik nie taki jak zamawia³em [wygl±d] no i na jakiego¶ chudego karla a nie na mnie
3: odes³a³em mia³ byæ nowy, znowu obsuwa w czasie
4: przys³a³ mi nowy - ok wiêkszy ale dalej za ma³y i nie taki wygl±dem jaki zamawia³em
po powtórnym odes³aniu napier¶nika kontakt siê urwa³, ani odp na maile, tel wiecznie nieaktywny.
czy kto¶ z frehowiczów ma do niego aktualny nr? lub tez siê naci±³? lub wie jak pomoc w odzyskaniu kasy lub w³a¶ciwego napier¶nika??? pomocy
Witam, mam kolejnego nierzetelnego sprzedawcê na allegro.
Nick:
rosaliejones
Aneta Kurpas
Czerwionka-Leszczyny
Sprzedaje tak w sumie wiêkszo¶æ rzeczy nie rekonstrukcyjnych,a pseudo rekonstrukcyjnych ale zawsze lepiej ostrzec.
Zakupi³em kufel drewniany, taki bardziej do domu jak na wyjazdy. Opis piêkny, ³adny jaki to super historyczny kufel pó³litrowy datowany od do bla bla bla- lanie wody.
Wszystko by³o by fajnie jakby kufel by³ pó³ litrowy, mo¿e szklanka 250ml siê w nim mie¶ci. Zg³osi³em kobiecie, ¿e kufel mia³ mieæ 0,5 litra i ¿e ¶wiadomie przek³ama³a pojemno¶æ by w ogóle kto¶ to kupi³. Chcia³em odes³aæ na koszt sprzedawcy bo perfidnie wy³udzi³a pieni±dze. Oczywi¶cie babka twierdzi uparcie, ¿e pojemno¶æ siê zgadza. Po kilku rozmowach po¿egna³em j± prosz±c by siê wreszcie ud³awi³a tymi pieniêdzmi... Kompletny brak rzetelno¶ci i zero poszanowania klienta. Nienawidzê takich (cenzura) sprzedawców!
Skorzystam z okazji i w nawi±zaniu do Twojego postu podpowiem ¿eby z zasady NIE kupowaæ na aukcjach, których wystawcy opatruj± je w tytule superlatywami "SUPER", "MEGA WYPAS", "FANTASTYCZNE", "MUSISZ JE MIEÆ" i tym podobne - w 99,9% s± to æwoki, którzy nie maj± najmniejszego pojêcia jak powinny wygl±daæ repliki albo hochsztaplerzy, którzy licz± na to ¿e to klient nie bêdzie mia³ tego pojêcia. Traktujcie to jako antyreklamê. Podobnie ró¿ne gad¿ety w stylu "KUBEK TEMPLARIUSZY", "TOPÓR WIKINGÓW" albo "WISIOR RYCERSKI". Trochê krytycyzmu!
Ja bym siê zastanowi³ te¿ na Twoim miejscu ile drewnianych kufli dotychczas odkryto - prawdopodobnie, o ile wiem, ¿adnego. Wiêc jak ten z aukcji mo¿e byæ replik± czegokolwiek?
No i je¿eli widzê, ¿e na jednej z aukcji kto¶ wciska mosiê¿n± obudowê od cukierniczki jako "skrzyniê rycersk±" (sic!) a na s±siedniej jaki¶ kawa³ek blachy d³ugo¶ci no¿a kuchennego jako tasak na buhurt (sic!!!), bezczelnie podaj±c datowanie od XII do XVI wieku, to jest - wybacz - naiwno¶ci± kupowanie od niego czegokolwiek...
Ca³y asortyment rosaliejones to w ogóle jaki¶ kompletny szajs a opisy i tytu³y aukcji s± k³amstwami, a ju¿ taki kwiatek jak "wypasiona szkatu³a" na aukcji charytatywnej dla "Kity" zakrawa na przestêpstwo - primo, to jest ca³kowicie wspó³czesny i jeszcze w dodatku rozp...ny gad¿et nie wart z³otówki, tyle ¿e wypalany od frontu w jakie¶ pseudo-historyczne zawijasy, a secundo, nie wierzê w to ¿e pieni±dze z tej aukcji trafi± do "Kity". Forsa za ten przedmiot ma byæ przekazana sprzedawcy i dopiero on ma j± przelaæ "Kicie" (tak z opisu wynika) - dlaczego od razu nie poda konta "Kity"? Wed³ug mnie jest to próba wy³udzenia dla u³atwienia sprzeda¿y wyj±tkowo niechodliwego gówna. ¦mierdzi na kilometr (sprawa, nie gówno). Obym siê myli³.
Nieodmiennie ¿a³ujê ¿e nie ma prawnej mo¿liwo¶ci ukarania oszustów dzia³aj±cych na Allegro za celowo fa³szowane opisy sprzedawanych przedmiotów; niestety klimat naszych czasów jest taki ¿e za k³amstwo nikt nikogo nie posadzi - traktuje siê je ju¿ jako rzecz normaln± i oczywist± ju¿ nie tylko u polityków, publicystów, akwizytorów i twórców reklam. Wiêc nie ma innej rady ni¿ byæ ca³y czas czujnym i nieufnym, a takich hochsztaplerów po prostu bojkotowaæ.
Nie zagl±da³em ju¿ dawno do "rycerstwa" na allegro, ale ju¿ jaki¶ czas temu zosta³o ono kompletnie opanowane przez samych "czarnogrodów", sprzedawców zêbów z dzika i "najlepszych ocynkowanych kó³ek kolczych na pó³noc od równika". Zajrza³em przed chwilk± - a¿ w³os siê je¿y jakie "cuda" tam sprzedaj±... Nie ma raczej czego tam szukaæ pod k±tem reko, chyba ¿e chce siê sprzedaæ larpowcom jakie¶ swoje stare mroczne graty
Koledze brat grucha chodzi³o chyba jednak o to, ¿e oszukuj± nawet na tym mega-szajsie. Do czego to dosz³o
CYTAT(Viator @ 08:08 17.11.2014)
Skorzystam z okazji i w nawi±zaniu do Twojego postu podpowiem ¿eby z zasady NIE kupowaæ na aukcjach, których wystawcy opatruj± je w tytule superlatywami "SUPER", "MEGA WYPAS", "FANTASTYCZNE", "MUSISZ JE MIEÆ" i tym podobne - w 99,9% s± to æwoki, którzy nie maj± najmniejszego pojêcia jak powinny wygl±daæ repliki albo hochsztaplerzy, którzy licz± na to ¿e to klient nie bêdzie mia³ tego pojêcia. Traktujcie to jako antyreklamê. Podobnie ró¿ne gad¿ety w stylu "KUBEK TEMPLARIUSZY", "TOPÓR WIKINGÓW" albo "WISIOR RYCERSKI". Trochê krytycyzmu!
Ja bym siê zastanowi³ te¿ na Twoim miejscu ile drewnianych kufli dotychczas odkryto - prawdopodobnie, o ile wiem, ¿adnego. Wiêc jak ten z aukcji mo¿e byæ replik± czegokolwiek?
No i je¿eli widzê, ¿e na jednej z aukcji kto¶ wciska mosiê¿n± obudowê od cukierniczki jako "skrzyniê rycersk±" (sic!) a na s±siedniej jaki¶ kawa³ek blachy d³ugo¶ci no¿a kuchennego jako tasak na buhurt (sic!!!), bezczelnie podaj±c datowanie od XII do XVI wieku, to jest - wybacz - naiwno¶ci± kupowanie od niego czegokolwiek...
Ca³y asortyment rosaliejones to w ogóle jaki¶ kompletny szajs a opisy i tytu³y aukcji s± k³amstwami, a ju¿ taki kwiatek jak "wypasiona szkatu³a" na aukcji charytatywnej dla "Kity" zakrawa na przestêpstwo - primo, to jest ca³kowicie wspó³czesny i jeszcze w dodatku rozp...ny gad¿et nie wart z³otówki, tyle ¿e wypalany od frontu w jakie¶ pseudo-historyczne zawijasy, a secundo, nie wierzê w to ¿e pieni±dze z tej aukcji trafi± do "Kity". Forsa za ten przedmiot ma byæ przekazana sprzedawcy i dopiero on ma j± przelaæ "Kicie" (tak z opisu wynika) - dlaczego od razu nie poda konta "Kity"? Wed³ug mnie jest to próba wy³udzenia dla u³atwienia sprzeda¿y wyj±tkowo niechodliwego gówna. ¦mierdzi na kilometr (sprawa, nie gówno). Obym siê myli³.
Nieodmiennie ¿a³ujê ¿e nie ma prawnej mo¿liwo¶ci ukarania oszustów dzia³aj±cych na Allegro za celowo fa³szowane opisy sprzedawanych przedmiotów; niestety klimat naszych czasów jest taki ¿e za k³amstwo nikt nikogo nie posadzi - traktuje siê je ju¿ jako rzecz normaln± i oczywist± ju¿ nie tylko u polityków, publicystów, akwizytorów i twórców reklam. Wiêc nie ma innej rady ni¿ byæ ca³y czas czujnym i nieufnym, a takich hochsztaplerów po prostu bojkotowaæ.
Masz racjê ale mi ten kufel nie by³ potrzebny do rekonstrukcji. Do domu:) Nie zmienia to faktu, ¿e mia³ byæ pó³ litrowy, a nie 200ml:P
PO prostu nie polecam tej kobity. Ogólnie miasto Czerwionka to jest chyba przeklête- ju¿ 3 osoba z tej mie¶ciny mnie usi³owa³a oszukaæ.
No i sta³o siê: konto tej oszustki zosta³o zawieszone do czasu, a¿ nie wyja¶ni ze mn± sprawy.
Ma oddaæ mi moje pieni±dze wraz z kosztami przesy³ki jakie ponios³em. Ma ponie¶æ z góry koszt wysy³ki kurierskiej bym móg³ jej to odes³aæ. Wtedy napiszê do pracownika allegro o odwieszenie jej konta. Albo poczekam a¿ pracownik sam siê odezwie z zapytaniem czy wszystko jest ok.
Na przysz³o¶æ odradzam jakiejkolwiek wspó³pracy z t± osob±.
Witam
Mam problem z skontaktowaniem siê z p³atnerzem Czciborem z Nawii.
Miesi±ce tamu kupi³em u Czcibora he³m i od tego czasu Pan Czcibor siê nie odezwa³.
Czy ma kto¶ z Pañstwa inf na temat Pana Czcibora?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.