Hmm to rzeczywi¶cie podejrzane. Telefon te¿ nie odpowiada?
I dostalem nagle kilka maili tego samego dnia, jak dostane wreszcie ta przeszywke to usune temat.
CYTAT(yasha @ 11:11 11.03.2011)
Niestety ale do grona nieuczciwych rzemie¶lników muszê do³±czyæ osobê pos³uguj±c± siê nickiem
na allegro Wilka1 i adresem mailowym wilka1@poczta.onet.pl.
Nie by³o to moje pierwsze zamówienie,poprzednie by³o za³atwione bez problemów.
Kontakt mailowy rewelacyjny przy zamawianiu po czym minê³y 2 tygodnie i przeszywka nie dotar³a,
zero odzewu na maila.W koñcu informacja ze nie by³o neta a zamówienie posz³o dopiero w poniedzia³ek i od tego czasu minê³y kolejne 3 tygodnie i nic.. mail milczy ,oferta na allegro siê pojawi³a wiêc problemów z internetem jako¶ nie widzê.Polska poczta jaka jest wiemy ale bez jaj min±³ ponad miesi±c,poza tym kontakt z klientem ewidentnie mamy w du.....e.
Sam z t± pani± mia³em problemy, jeszcze gdy wspó³pracowa³a z Kramem Rudych. Chcia³em zamówiæ przeszywanicê, dosyæ niestandardow±, wiêc umówili¶my siê na zap³atê po uszyciu w/w, no ale do tego nigdy nie dosz³o, gdy¿ przez prawie pó³ roku nie mog³em siê doprosiæ potwierdzenia czy rzeczony ciuch w ogóle istnieje, mimo zapewnieñ o tym ¿e czeka to zdjêæ nigdy nie ujrza³em.
Jako ¿e nie wyda³em na to ani z³otówki (pomijaj±c telefony etc.) to nie bêdê narzeka³, ale mimo wszystko - niesmak pozostaje.
Witam,
Temat s³u¿y do opisywania spraw zwi±zanych z nieuczciwymi lud¼mi, kradzie¿ami, oszustwami etc.
Proszê nie pisaæ pochopnie i pomy¶leæ nie dwa, a trzy-cztery razy zanim co¶ siê napisze w tym temacie.
Natomiast na pytania o rzemie¶lników, ich wyroby, zachowanie, kontakt z klientem etc. s± przeznaczone inne tematy na tym forum.
Witam
Mam du¿y problem z Panem Marcinem Wêgliñskim
Wszyscy go tu opisywali jako bardzo dobrego p³atnerza otó¿ ponad rok temu zamówi³em u niego dwie szable husarskie i jedn± karabelê na kwotê 4500z³ s³ownie: cztery tysi±ce piêæset z³otych! Tak mnie zbajerowa³, ¿e mi dorzuci rapcie i szable bêd± takie piêkne, to wp³aci³em mu na konto 3 800z³ s³ownie: trzy tysi±ce osiemset z³otych. Postanowi³em do niego siê wybraæ osobi¶cie w pod koniec 2010 roku bo nie odbiera³ telefonów a jak ju¿ odebra³ to jako¶ tak pokrêtnie gada³ , s³uchajcie co us³ysza³em po dotarciu na miejsce: ¿e on to teraz rzadko robi broñ, ¿e mu siê nie chce, ¿e postara siê zrobiæ do koñca kwietnia 2011 ca³e moje zamówienie, ¿e najlepiej to on woli sobie siedzieæ w wakacje w Turcji i pracowaæ tam z dzieæmi.... Panowie! ¯adnej skruchy, ¿e cz³owiek mu zawierzy³ kupê szmalu po to aby ten cwaniak móg³ wyklepaæ trzy sztychy. Po do¶æ ciê¿kiej rozmowie( chyba abym z niczym nie wyjecha³ od niego) zobowi±za³ siê do koñca kwietnia zrobiæ ca³e zamówienie. Jeszcze w marcu dopytywa³em siê czy zd±¿y z realizacj±. Obecnie nie odpowiada na sms i ma wy³±czony telefon. Poczekam do koñca kwietnia i pójdê na policjê z³o¿ê doniesienie. Przynajmniej popsuje mu plany wyjazdu na wakacje do Turcji.
Je¶li kto¶ szuka kontaktu z Maciejem Sebaldem Sp³aw± Nejmanem, mogê pomóc.
Witam.
Zgodnie z obietnic± dla Pana Arturiusa wystawiam ogromnego negatywa.
Sprawa wygl±da³a tak:
Mój dobry znajomy zamówiwszy kolczugê u Pana Arturiusa poleci³ mi Go, gdy¿ poszukiwa³em taniego, a polecanego cz³owieka, który wykona dla mnie ko³nierz kolczy nitowany.
Pan Arturius zgodzi³ siê, uzgodni³ wszystko od A do Z.
Z racji, i¿ dosta³ dosyæ dobre referencje zgodzi³em siê na przedp³atê 250z³ w co mia³ wchodziæ rzeczony czepiec oraz kilogram kó³ek do samodzielnego zanitowania.
Jak wygl±da to dzi¶? Czekam jakie¶ 3/4 roku, straci³em ju¿ rachubê, kasy nie ma, towaru nie ma.
Pan Arturius zapewnia³ mnie, ze wy¶le przedmioty poczt± i dotr± do mnie maxymalnie na drugi tydzieñ. Oczywi¶cie nic nie ma.
Nie piszê tego posta, by siê wy¿yæ, czy zniszczyæ reputacjê Panu Arturiusowi, ale po to, by osoby nowe i nieznaj±ce Go nie podchodzi³y zbyt pochopnie do zamawiania czegokolwiek u tego Pana.
Kontakt te¿ beznadziejny. GG nie odpowiada, telefon raz na kilkadziesi±t dni z zapewnieniami, ¿e bêdzie (a niema...)
Oczywi¶cie, zapewniam, ¿e je¶li towar do mnie przyjdzie, lub odzyskam pieni±dze, post zostanie naprostowany, a ca³a sytuacja wyja¶niona.
Pozdrawiam serdecznie
Nacap ChZS
Edit by Selekos: proszê nie zak³adaæ oddzielnego tematu. Tworzymy nowy temat, gdy skarg na jednego rzemie¶lnika jest wiêcej ni¿ 3.
Te¿ przy³±czam siê do pytania.
Zamówi³em u tego pana buty za ciê¿kie pieni±dze bo stwierdzi³em ze na butach nie warto oszczêdzaæ a pan Sk³adowski cieszy³ siê bardzo dobr± opini± i renom±. Wiêc by³em spokojny o pieni±dze do czasu bo dzieñ po wys³aniu pieniêdzy kontakt siê urwa³ i trwa³ ponad miesi±c (dzwoni³em i pisa³em do niego wielokrotnie w tym czasie o ró¿nych porach) Nie wiem czy to zbieg okoliczno¶ci czy nie ale kiedy zacz±³em groziæ policj± dosta³em w koñcu informacje ze wraca za kilka dni bo jest na misji(je¶li dobrze zrozumia³em) a buty w³a¶nie dopiero zosta³y wys³ane.
To co dotar³o to wizualnie najbrzydsze buty jakie widzia³em skóra wygl±da jak by malowa³ je pijany 2 latek na plastyce w przedszkolu. Pe³no zacieków i ogólnie niechlujstwo wykoñczenia bo do samego szycia nie mam najmniejszych zastrze¿eñ ale co z tego skoro ca³y efekt niszczy³o wykoñczenie.
Kiedy w koñcu uda³o mi siê skontaktowaæ ju¿ z samym Panem Jakubem i opisa³em mu sytuacjê zapewnia³ mnie ,¿e bardzo przeprasza i ze w ci±gu 2-3 tygodni wy¶le mi now± parê wykonan± ju¿ porz±dnie tak jak chcia³em. Oczywi¶cie potem nast±pi³ brak kontaktu i dzisiaj mija ju¿ mniej wiêcej 2 miesi±c jak zosta³em z bublem i nie bardzo wiem jak mo¿na jescze dotrzeæ do tego cz³owieka.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikZdjêcia nie oddaj± jak bardzo niechlujnie s± wykonane w rzeczywisto¶ci i na pewno nie s± w takim stanie warte tyle ile za¶piewa³ sobie za nie pan Sk³adowski.
A dla osób które dalej siê ³udz± ,¿e Pan Jakub w koñcu odbierze telefon to proszê ten co by³ na stronie : 504097512
Z tego co wiem Jakub ze wzglêdu na inne obowi±zki bardzo czêsto nie mo¿e po prostu odbieraæ prywatnego telefonu. Jesli bêdê mia³ okazjê przeka¿ê mu temat.
W kwestii technicznej ciê¿ko siê wypowiadaæ nie maj±c czego¶ w rêku natomiast malowanie naturalnego juchtu mo¿e przynie¶æ takie efekty, mo¿na oczywi¶cie zawsze u¿yæ "historycznego" pistoletu do malowania. Zaciek z przodu wygl±da na wosk który wyp³yn±³ przy utwardzaniu podeszwy - odpadnie po pierwszym u¿ytkowaniu.
Co do podeszwy to widaæ, ¿e jest podwójna wiêc i cena zapewne by³a odpowiednia.
Ja wraz z ma³¿onk± mamy od niego 7 par butów i do ¿adnych nigdy nie mia³em ¿adnych zastrze¿eñ, a niektóre maj± po 5 lat i ci±gle ¶migaj±.
CYTAT(ARRENS @ 08:20 16.04.2011)
to wp³aci³em mu na konto 3 800z³ s³ownie: trzy tysi±ce osiemset z³otych.
CYTAT(ARRENS @ 08:20 16.04.2011)
otó¿ ponad rok temu zamówi³em u niego dwie szable husarskie i jedn± karabelê
No có¿ muszê Ciê "pocieszyæ", ¿e s± tacy co czekali po dwa lata na realizacjê zamówienia u Wêgla. Zamro¿enie u Marcina Wêgliñskiego 3800 pln to skrajna "nieodpowiedzialno¶æ". No niestety, trzeba mu wierciæ dziurê w brzuchu do oporu. Ja tak czekam na wczesn± szable od Andrzeja Mikicika od ponad roku czasu, znudzi³o mi siê ju¿ do niego dzwoniæ i pisaæ, ca³e szcze¶cie ¿e nie bierze zaliczek. Pozostaje nam czekaæ a¿ kto¶ obrotny wejdzie na miejsce obu Panów i zacznie robiæ przyzwoite szable, albo znajdzie rzemie¶lników którzy zaczn± robiæ "pó³produkty", ceny ju¿ s± takie, ¿e siê op³aca podj±æ temat. Mogê na wzór podrzuciæ moje szable.
witam
fakt, ¿e u M. Wêgliñskiego trochê trzeba poczekaæ - ale kto robi od rêki? w tym czasie o którym pisze Arrens ja z kolegami zamowi³em 3 rapiery i odebralismy je.\kto jako zaliczkê daje ca³± kwotê?
z terminu i z jakosci jestesmy zadowoleni. nie by³o to pierwsze nasze zamówienie u Wêgla i nie ostatnie. my ju¿ zamówili¶my u niego nastêpne szabelki i pa³asze.
do tej pory nie mieli¶my problemów z zamówieniami.
Zamówi³em na prezent dla kole¿anki srebrn± b³yskotkê u niejakiego Bartosza Suzina (http://www.bizuteria-srebrna.com/).
Termin do jej urodzin by³ odleg³y o kilka miesiêcy wiêc spokojnie zrobi³em przelew i czekam. Umowa by³a taka, ¿e jak zrobiê szybko przelew to zrobi mi go przed majówk± po czym wyje¿d¿a na jaki¶ czas i ewentualnie w po³owie maja bêdzie gotowe. Spoko przed majówk± nie by³o, uzna³em, ¿e nie zd±¿y³, w po³owie miesi±ca pytam, a Pan na to, ¿e nie zauwa¿y³ przelewu, ale ju¿ siê zabiera za robotê. Mija³y tygodnie, urodziny siê zbli¿a³y i nic.
Na 7 czerwca gdy odpisa³ w koñcu mia³a byæ b³yskotka ju¿ wys³ana (przed 3 czerwca wys³a³), czyli pewnie na poczcie ukradli. Mia³ sprawdziæ i wys³aæ raz jeszcze.
20 czerwca po kolejnych mailach dostajê wiadomo¶æ, ¿e wys³a³ 14 lub 15 czerwca i znowu pewnie ukradli. A po drodze zgubi³ telefon dlatego nigdy go nie odebra³...
Urodziny oczywi¶cie minê³y. Pieni±dze puki co wsi±knê³y. Kontakt tragiczny. Maile wygl±daj± jak ctrl+c, ctrl +v...
Zobaczymy czy uda mi siê odzyskaæ pieni±dze.
Jesli ten pan twierdzi, ze ukradli na poczcie, to proponujê , ¿eby wys³a³ paczk± ubezpieczon±. Za kilka zlotych ubezpieczy przeszy³kê na kilkaset z³otych i bêdzie ju¿ nastêpnego dnia. Wysy³alem ju¿ kilka rzeczy w ten sposób, naprawdê siê op³aca.
I oczywiscie po 4 tygodniach powinien w przypadku zagubienia listu napisac reklamacjê , Tobie przes³ac skan dowodu nadania paczki - ale tu napotykamy na problem, ¿e pewnie "skaner/aparat fotograficzny/komórka sie zepsuje".
Mijaj± kolejne 2 tygodnie i nic. Teraz ju¿ nie mam ¿adnego kontaktu. Za tydzieñ koñczê badania w terenie i skoñczy siê doniesieniem na Policji jak tylko znajdê chwilê wtedy.
CYTAT(Borg @ 22:08 14.07.2011)
Mijaj± kolejne 2 tygodnie i nic. Teraz ju¿ nie mam ¿adnego kontaktu. Za tydzieñ koñczê badania w terenie i skoñczy siê doniesieniem na Policji jak tylko znajdê chwilê wtedy.
Witam,
mia³am bardzo podobn± sytuacjê z tym rzemie¶liniekiem. Zamówi³am branzoletê w kwietniu. Otrzyma³am j± w koñcu w grudniu! a termin Sam B. Suzin poda³ na koniec Czerwca. W miêdzy czasie Pan Suzin po kilku moich maila powiedzia³, ¿e by³ w szpitalu, poinformowa³ mnie równie¿ o tym, ¿e jego pracownik go oszuka³, a pó¼niej pomyli³ siê i wys³a³ moje zamówienie do kogo¶ innego, oczywi¶cie te¿ by³o t³umaczenie z poczt±.
Sprawa z Markiem Michnikim Lokim nagle zosta³a za³atwiona w 30 minut
wiêc pozwolê sobie usun±æ ostrze¿enie.
Ja z Bartoszem Suzinem nie mia³em ¿adnych problemów - dwie zapinki podkowiaste wykona³ nale¿ycie, w terminie i za umówion± kwotê. Zamówienie zrealizowane zosta³o w wakacje 2010 roku.
Krótko w punktach- dla jasno¶ci tematu.
1. W roku 2010, wczesn± wiosn± zamówi³am u p. Szymona Chlebowskiego tzw. "Wczesny pa³asz". Pan Szymon stwierdzi³, ¿e zrobi, ja dos³a³am ikonografiê, parametry, Pan Szymon za³o¿y³ termin na maj w/w roku.
2. W maju przsun³a termin na koniec czerwca.
3. W czerwcu przeniós³ na Grunwald, potem znów, a potem kontakt sie urwa³.
4. Ja wyl±dowa³am na stole operacyjnym w zimê, potem raz drugi, a ze szpitala skontaktowa³am sie z Panem Szymonem (wczesna wiosna 2011), który stwierdzi³, ¿e pa³asz gotowy, ¿e ju¿ wysy³a zdjêcia, tylko, ¿e zrobi³by go od nowa, bowiem ma now± technologiê i czy chcê. Odpisa³am, ¿e czekam na zdjêcia.
5. Poczeka³am do koñca wiosny, potem znów by³ Grunw... i mimo, ¿e Pan Szymon napisa³, ¿e na BANK wyrobi siê do koñca czerwca. Odpisa³am, ¿eby na BANK wyrobi³ sie do koñca wakacji.
6. Tak, ot tak spyta³am siê w po³owie sierpnia czy jest wszystko OKI, Pan Szymon nie odpowiedzia³.
Nie oceniam czy Pan Szymon jest nieuczciwy, czy tylko niepowa¿ny. Nie p³aci³am przed, mimo ¿e chcia³am wp³aciæ zaliczkê... w sumie dobrze.
Ja niniejszym dziêkujê za wspo³prace Panu Szymonowi, a wy¿ej napisane punkty niech pomagaj± w prawidlowym kierowniu zamówieñ.
Ja i mam nadzieje, ¿e ¿aden mój znajomy nie skorzystamy, bo chyba lepiej jest mieæ broñ mo¿e i ciê¿sz± i mniej sprê¿yst±, ale nie tak± co to se mo¿na co najwy¿ej do pochówku w³asnego z³o¿yæ.
Chcia³bym przestrzec przed nieuczciwym sprzedaj±cym na allegro:
Katarzyna Czajka ze Swarzêdza, tkaninki.historyczne@gmail.com, nick na allegro: "kasia518518"
Pani przez pewien czas z powodzeniem sprzedawa³a lny i sukna we³niane w dziale "rycerstwo". W sierpniu zamówi³em trochê materia³ów za ok 150z³, zrobi³em przedp³atê na konto i nagle kontakt siê urwa³, pozosta³em bez pieniêdzy i bez towaru. Okaza³o siê ¿e by³em jednym z ostatnich, którzy zrobili zakupy u tej pani, poniewa¿ wkrótce jej konto zosta³o zawieszone. Wyja¶nianie sprawy z pomoc± pracowników allegro.pl zakoñczy³o siê fiaskiem, pozosta³o tylko zg³oszenie sprawy na policjê. Przestrzegam innych na przysz³o¶æ, ¿eby uwa¿ali przed zakupami tkanin na allegro z nieznanych ¼róde³, bo zawsze pozostaje ryzyko ¿e dana osoba zechce wróciæ do allegrowego biznesu ;]
I kolejny allegrowy oszust:
bengalot
Grzegorz £ukasik
ul. Szopena 8
37-400 Nisko
Sprzedaje owcze skóry. Zamówi³em z Konradem z Czêstochowy dwie po 150cm, otrzymali¶my dwie po 120cm d³ugo¶ci. Kontaktu zero, ani telefonicznie, ani mailowo. Na spór allegro te¿ nie odpowiada.
bo trzeba wiedzieæ gdzie zamawiaæ ³owce
Boleslavius, ta pani to kolejne wcielenie. Ja akurat nie mam powwodu narzekaæ, bo dosta³em to co chcia³em, ale fakt, ¿e kto¶ zak³ada bodaj¿e czwarte konto daje do my¶lenia. Wszystkie maj± nazwy wg. schematu"imiê i numerek", wszytskie s± ze Swarzêdza. Przy telefonicznym kontakcie czêsto odzywa siê pewien pan o silnym pyrlanzkim akcencie
. Mo¿e po prostu zaczekaj na kolejn± inkarnacjê i zadzwoñ ze stanowczym ¿±daniem uregulowania zaleg³o¶ci.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1986424872 czy to kolejna inkarnacja sprzedawcy tkanin?
z tym ze nie Swarzêdz a Janowiec Wielkopolski,ale troszke to podejrzane...
Tak, na 99% to ten sam go¶æ/go¶ciówa, zalecam ostro¿no¶æ
Kolejny oszust z allegro, a raczej oszustka, nick: witheredrose.
Zakupi³em na próbê 1 metr materia³u i niestety brak zakupionego towaru oraz brak kontaktu. Meile nie odpowiadaj±, spory allegro nic nie daj±, telefon nie odpowiada. Standard dla typowego oszusta...
Nieuczciwy sprzedawca jest z 63-000 ¦roda Wielkopolska.
Zalecam ostro¿no¶æ!
Salve Fratres!
Grucha zamie¶æ wiêcej info o witheredrose lub prze¶lij na priw. Zobaczymy co da siê zrobiæ w twojej sprawie.
Pozdrawiam Grzegorz
Wys³ane, jednak w±tpiê by co¶ da³o siê zrobiæ. Osobi¶cie bêdê nêkaæ allegro (15 meili dziennie) by zawiesili takiej osobie mo¿liwo¶æ zak³adania nowych kont. Z³odzieje nie bêd± mogli zak³adaæ kont to siê zrobi stosunkowo normalnie na tym allegro, bo teraz strach cokolwiek kupiæ.
Salve Fratres!
Grucha temat za³atwiony. Moja kancelaria skontaktowa³a siê z t± pani±
. W pi±tek wysy³any jest do ciebie towar.
Pozdrawiam Grzegorz
Te¿ uda³o mi siê wczoraj dodzwoniæ. Dosta³em tak± sam± odp. Niby komputer niesprawny jest i to by³o powodem miesiêcznego braku kontaktu... (dziwne bo telefon tez przez miesi±c milcza³!) Nie wierzê w to ale do pi±tku poczekam. Sprawy na policjê kierowaæ nie bêdê bo o 30z³ nie warto sobie k³opotu braæ na g³owê. Ale jak towaru nie bêdzie to ta osoba nie wystawi ju¿ nic na allegro:)
Wielkie dziêki za pomoc:)
Witam
Zastanawiali¶my siê ostatnio na forum Warszawskiej Akademii Miecza nad pytaniem którego zreszt± ja sam jestem autorem.
Zapyta³em pañstwa z WAM o nastêpuj±c± rzecz:
Czy jak sam opiszê swoj± dzia³alno¶æ w tym w±tku, tu na freha, to dalej bêdê uchodzi³ za nieuczciwego cz³owieka?
Z postawionego pytania wynika ¿e uchodzisz. Pytanie skierowane jest do "ogó³u" czy konkretnie do WAM?
U¿ytkownik witheredrose wys³a³ mi zamówiony materia³. Z materia³em wszystko zgodnie z opisem.
Mimo to absolutnie nie polecam tego sprzedawcy, gdy¿ jest kompletnie nie rzetelny!
EDYCJA:
Nie chcê pisaæ kolejnego posta wiêc dodam to tutaj.
U¿ytkownik allegro witheredrose, który wys³a³ mi paczkê po gigantycznym czasie i ogólnie mnie "zla³", twierdzi³ w aukcji, ¿e sprzedaje mi 100% we³nê. We³na ta nie jest 100%, podpali³em ¶cinek materia³u i topi³ siê jak plastik...
Dodam tylko parê s³ów: "NIE KUPUJCIE U TEJ OSOBY!".
Salve Fratres!
Widzisz braciszku -wystarczy³o "porozmawiaæ"
Ciesze siê ¿e temat zakoñczony pomyslnie.
Pozdrawiam Grzegorz
Ave. A mnie oszuka³a..Ró¿yczka. I to na spor± kwotê. Pieni±dze posz³y i kontakt zagin±³, materia³u nie zobaczyli¶my i tak to siê skoñczy³o.. Nie tylko ja mia³em tak± sytuacjê ale jeszcze paru znajomych tak¿e zdecydowanie nie polecam, chyba ¿e chcecie pchaæ kasê do portfela oszustom.
W wyniku zaistnia³ej niezbyt mi³ej sytuacji i napisanych przeze mnie troche zbyt ostrych s³ów niniejszym przepraszam za nie w imieniu swoim i u¿ytkownika Polit_ML.
W kwestii Ró¿yczki równie¿ odradzam zamawianie.
Witam,
Dziêki pomocy osób z Freha, prawdopodobnie uda siê sprawê za³atwiæ polubownie, wiêc póki co, prosi³bym moderatorów o usuniêcie tego posta.
Dziêkujê za pomoc i przepraszam za zamieszanie
Pozdrawiam
Misza
Misza daj znaæ na kom. za³atwimy sprawê pozwu a po nakazie i klauzuli egzekucjiê.
Otó¿ zosta³em strasznie oszukany przez pewnego rzemi¶lnika o nicku Cukierek.
Ale mo¿e przedstawie sytuacje.
Zamówi³em sobie turbohiper garczek na ³epetyne za 30 z³otych od tego rzemi¶lnika. Jakie by³o moje zdziwienie i oburzenie gdy napisa³ do mnie, ¿e dla mnie rzuci³ obecne zlecenia i wykona³ mi moje zamówienie w dwa dni. Straszne! Jestem normalntm, szarym cz³owiekiem i domagam siê takiego traktowania. chcia³em by mój garnek by³ wykonany trzy miesi±ce po terminie, wraz z tradycyjnymi wymówkami i milcz±cymi telefonami i bez ¿adnego przepraszam. A tu taka zniewaga.
Ale to nie koniec. Zamiast mojego garczka za 30 z³ dosta³em ¶wietn± salade w³osk± za 970 z³ z oferty tego pana. Gdy mu napisa³em, bardzo przeprosi³ twierdz±c, ¿e wpad³ w zapa³ twórczy i salade moge zachowaæ. A tak¿e w ramach przeprosin wy¶le mi mój garczek za darmo i nie bêdzie chia³ za niego ¿adnej op³aty. Oburzaj±ce, po to zarabiam pini±dze, by je p³aciæ. Jak ¿yæ, panie przemierze? i tak dalej, kiedy nie moge w³asnych pieniêdzy wydawaæ. Boje siê ju¿ zamawiaæ u tego rzemieslnika bo zaraz ca³e uzbrojenie skompletuje za DARMO!
Zosta³em teraz z now± salad± i nie wiem co z ni± zrobic.
Ostrzegam jeszcze raz przed tym rzemieslnikiem.
Temat oczyszczony.
Proszê pamiêtaæ, ¿e temat "UWAGA NIEUCZCIWI LUDZIE" to ostateczno¶æ. Piszemy w tym temacie gdy ju¿ nie mo¿ecie siê dogadaæ z cz³owiekiem, urywa siê kontakt i zostajecie na tzw. lodzie.
Pozdrawiam
Witam was.
Mam powa¿ny problem z Panem Dawidem Zontkiem dotychczas zamieszka³y w Krakowie, a od niedawna z powrotem gdzie¶ w Bielsku.
Zamówi³em ponad pó³ roku temu u niego sprzêt za przesz³o 4 stówki...
Zobowi±za³ siê go zrobic do koñca roku, potem do stycznia, a potem do sezonu.
Nagle s³abszy kontakt, ¶ciemnianie, ¶mier ojca...itp. Od niedawna nie odbiera³ telefonu ka¿dego, a teraz ju¿ w ogóle nie odbiera.
Co mam zrobic ?
Jedyne co mam to jego nr telefonu komórkowego, oraz maila i konto na FB.
Rozmowy prowadzili¶my mailowo i przez FB, wszystkie posiadam.
Co mam uczynic ?
Pozdrawiam i odradzam tego jegomo¶cia bo jak siê dowiedzia³em od jego "cz³onka rodziny z Krk" nie jestem pierwszy, a teraz nikt z nim kontaktu nie ma.
Z góry dziêki
----
Thorgen
CYTAT
Mam powa¿ny problem z Panem Dawidem Zontkiem dotychczas zamieszka³y w Krakowie, a od niedawna z powrotem gdzie¶ w Bielsku
Jedyny na pewno nie jeste¶. Dawid faktycznie zawali³ i to ze wszystkim, bynajmniej nie tylko w tym sensie, ¿e wzi±³ zamówienia (i zaliczki za nie) z których siê nie wywi±za³. Ja teraz nawet nie mam porz±dnej szabli na XVII któr± zamówi³em w sumie 2 lata temu. A bez szabli to jak wiadomo nawet nie za bardzo jest siê gdzie pokazaæ
- ca³y sezon w d**ê. Mnie i znajomym (kiedy¶ z nim trenowali¶my) oprócz sprzêtu (którego nam nie pooddawa³) wisi te¿ kasê i zastanawiamy siê co z tym fantem zrobiæ.
Niestety i ja mia³em nieprzyjemno¶æ naci±æ siê na Dawida. Mimo, i¿ pozna³em go osobi¶cie i wywar³ na mnie bardzo pozytywne wra¿enie nie wywi±za³ siê w ogóle ze zlecenia jakiego siê podj±³. Straci³em 7 miesiêcy oczekuj±c na realizacjê. Trudna sytuacja rodzinna, rozumiem, potem praca, rozumiem. Ale w koñcu kiedy¶ nadchodzi czas gdy ju¿ nie mo¿na czekaæ. Brak odpowiadania na wiadomo¶ci, telefon notorycznie nie odbierany. Zaliczka wp³acona i zero kontaktu.
Na szczê¶cie mi uda³o siê odzyskaæ pieni±dze, przy czym gdyby nie pomoc z zewn±trz nie jestem pewien czy Dawid sam z siebie wpad³ by na taki pomys³ by je zwróciæ.
Zw³aszcza ¿e proponowa³em mu ¿eby sp³aca³ po trochê tê zaliczkê, niestety nigdy nie skontaktowa³ siê ze mn±.
A zreszt±...mo¿e i to Dawid w koñcu jako¶ to wszystko wyprowadzi na prost±...tak jak swoje ¿ycie (bo fakt faktem, trochê siê u niego posypa³o). Czego mu szczerze ¿yczê
Wyku³em dla pana Jacka Grycmachera toporek jednorêczny z brod± w oparciu o znalezisko z Ko³obrzegu. Wszystko by³o fajnie, dopóki nie dosz³o do rozmów odno¶nie pieniêdzy. Najpierw siê targowa³, ale to nic takiego. W zesz³ym tygodniu mia³ mi wys³aæ ustalone 120 z³, choæ cenê i tak zmniejszy³em. W pi±tek napisa³, ¿e mia³ mini problemy finansowe i ¿e wy¶le w poniedzia³ek. Mamy wtorek i zero odzewu, choæ pan Jacek siedzi na facebooku, nie odpisuje, telefonu równie¿ nie odbiera.
Nie pracujê ta¶mowo, wszystko wykonujê historycznymi sposobami, dbaj±c o najmniejsze detale. Gdy zrobi³em o 2mm krzywy bok topora, to zamiast szlifowaæ, przeku³em i zahartowa³em ponownie, tak jak chcia³ klient. Czujê siê oszukany, straci³em mnóstwo czasu i nerwów. Zosta³em z toporkiem "obrzydzonym" owalnym otworem na toporzysko, wg zamówienia.
Gdy mi odpisze, to dam znaæ.
Zna go kto¶?Toporek.
Tydzieñ spó¼nienia i ju¿ do "Nieuczciwych Ludzi"?!?
Heh, gdybym stosowa³ analogiczne kryterium do rzemie¶lników, u których zamawia³em towar, to umie¶ci³bym w tym temacie dziewiêciu na dziesiêciu z nich
A na powa¿nie, to mam nadziejê, ¿e uda Wam siê sfinalizowaæ transakcjê.
Dok³adnie to samo pomy¶la³am.
Nie³adnie. Raptusik ch³opiec, raptusik, a tak sympatycznie z oczu patrzy.
Prosto rzecz ujmuj±c, mam mnie w czosnku a tego nie lubiê. Jeszcze lajkuje moje posty na fb a nie odpisze ani nie odbierze. Ju¿ raz pó³ roku robi³em pe³n± zbrojê p³ytow± i by³o tak samo, wiêc mo¿e jestem lekko przeczulony, aczkolwiek mo¿na to ju¿ nazwaæ nierzetelno¶ci±, gdy¿ odbiega od zawartej umowy. Jestem grzeczny, nie biorê zaliczek i na z³e mi to wychodzi.
Witam, ja jednak po nieco dluzszym czasie zdecydowalem sie opisac moja sytuacje z Panem Paw³em Laskowskim. Pod koniec maja zdecydowalem sie zamowic u tego rzmyslnika rekawice wczesne. Poczatkowo kontakt byl swietny, wrecz doskonaly. Spokojnie wszytsko bylo zalatwiane. Dostalem po paru dniach maila ze rekawice sa juz gotowe i poproszono o przelanie pieniedzy na konto. Po 2/3 dniach dostalem wiadomosc ze paczka zostala wyslana. Czekam juz 2 miesiac a paczki nie widac. Pan Pawe³ nie odpisuje na FB ani na mailu. Postanowilem napisac z mojego 2 konta e-mail ze chcialbym zamowic rekawice. Odpowiedz na nastepny dzien. Powiedzialem ze tak naprawde chodzi mi o kontakt w sprawie wczesniejszej paczki i nagle kontakt zamarl ponownie. Juz miesiac wysylam maile bez odpowiedzi i nic. Czuje sie oszukany. Pan Pawe³ calkowicie mnie olal a o zawet zwrocie pieniedzy pewnie nawet nie pomysli. Jest to moj pierwszy przypadek z oszustwem tego typu wiec prosilbym o rady co i jak mam robic.
Kuba
Salve.
W dalszym ci±gu nie odpisuje ani nie odbiera, co wiêcej usun±³ mnie ze znajomych. Do¶æ tego, wyrolowano mnie.
Jacek Grycmacher. Oszust.
www.facebook.com/jaca44
+48792560532
A czy ktos dysponuje telefonem do Pana Paw³a? Prosilbym o jakakolwiek pomoc
Kuba