Cze¶æ,
Trzeba przyznaæ, ¿e scenarzy¶ci Na dobre i Na z³e, s± na maksa kreatywni
Wystarczy wspomnieæ, ¿e do go¶cia z dzid± w brzuchui drugiego strutego metanolem, do³o¿yli jeszcze pacjenta z 4 nerkami...
Wracaj±c do samego turnieju, to sytuacja coraz bardziej siê klaruje.
Przypomnê kilka zasad:
1. Aby dostaæ siê na turniej, nale¿y zalogowaæ siê w formularzu zg³oszeniowym.
2. Uczestnicy podzieleni s± na hufce. Dowódcy poszczególnych hufców decyduj± czy dana osoba nadaje siê do ich chor±gwi, czy nie.
3. Je¿eli kto¶ nie spe³nia wymogów danego hufca (np. stara siê dostaæ do hufca zakonnego, a odtwarza cywila) to ma szansê dostaæ siê do innej chor±gwi.
LISTA HUFCÓW - dok³adne opisy na pocz±tku lutego.
1. Hufiec Najemny - dowódca Grzegorz z Omaców
2. Hufiec Mieszczañski - Marek Hilgendorf
3. Hufiec Ma³opolski - S³awek z Tarnowa
4. Hufiec Mazowiecki - Gotard ze S³u¿ewia
5. Hufiec Zakonny - £azarz i Brat Wróbel
6. Hufiec Wschodni - Czagabtur
7. Hufiec Bagrita - Robert Bagrit
8. Hufiec Ruski (dla Go¶ci ze wschodu) - Sasza
9. Hufiec Templariuszy - Brat Marian
10. Hufiec Smoczej Kompanii - hufiec organizatorów - Misza
INFO DLA RZEMIE¦LNIKÓW
Poniewa¿ w tym roku bêdzie mniej miejsca na kramy, na zamku mo¿na handlowaæ WY£¡CZNIE produktami historycznymi, w stoisku historycznym i gdy ma siê imienny glejt potwierdzaj±cy udzia³ jako rzemie¶lnika.
ZAKAZ HANDLOWANIA NA ZAMKU:
1. Mieczykami, he³mami i innymi wspó³cze¶nie wytworzonymi zabawkami dzieciêcymi.
2. Wspó³czesnymi kosmetykami, bi¿uteri± itp.
3. Bez stroju historycznego
4. W stoisku z daszka grillowego.
Ka¿dy wystawca/rzemie¶lnik, który nie spe³nia tych wymogów, mo¿e wykupiæ sobie miejsce na terenie ko¶cio³a.
NIE BÊDZIE ¿adnej lito¶ci dla osób ³ami±cych te przepisy. Nie interesuj± mnie wymówki, ¿e akurat tydzieñ temu ca³y mój ¶redniowieczny asortyment siê sprzeda³ i dlatego mam tylko mieczyki, albo ¿e w³a¶nie wczoraj stela¿ historycznego namiotu siê po³ama³ i dlatego mam taki zgrzebny daszek grillowy.
Osoby które mimo wszystko bêd± próbowa³y, to zapewniam, ¿e z terenu zamku zostan± wyproszone.
Wiêcej informacji odno¶nie samego turnieju, na pocz±tku lutego jak wrócimy z zimowego rajdu napoleoñskiego!
Pozdrawiam
Misza