Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej na Dworze Konrada Mazowieckiego
> Inne > Kalendarium 2012
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
S³awek zTarnowa
Cholera...wiedzia³em, ¿e w koñcu jako¶ siê zorientuj±, ¿e mieli szpiega...:P
brat Bule
S³awku, nie wzi±³e¶ pod uwagê tego, jak on do cholery wzi±³ siê w haremie smile.gif. Masz dwie opcje do wyboru smile.gif. Obie równie ponêtne...
Roar
CYTAT(Teyrnon @ 17:53 08.03.2012) *
CYTAT(claymor @ 17:45 08.03.2012) *
Mongo³owie musz± mieæ bardzo brzydkie kobiety skoro wyprawiaj± siê do Hufca ma³opolskiego po ch³opców szczerba.gif

To nie kobiety tatarskie s± brzydkie mój drogi Claymurze tylko ch³opcy z Mao polskiego s± tacy g³adcy :D A my bierzemy co chcemy. Mazowiecki baæ siê nie musi, chocia¿ Aubrey wpad³ w oko pewnemu tureckiemu Bejowi ;) Ci±g dalszy na Czersku!

No tak w koñcu siê wyda³o ¿e w Ma³o polskim jest Ma³o mê¿czyzn nie to co w u szpitalników czy templariuszy których siê rozpoznaje z daleka, a charakter twardszy od kamieni z których s± budowane ich twierdze i niez³omnej wierze
Piotr h. Grzyma³a
CYTAT(Teyrnon @ 13:43 09.03.2012) *
No je¶li bêdziesz chroni³ tak dobrze jak chroni³e¶ sztandaru Berke-Chana to bêdziemy z Ciebie dumni.. :D ( i to o zgrozo pod Legnic±.. Biedny Henryk Brodaty.. )

Nie znam typa smile.gif
Jacek L. Komuda
CYTAT(BoskiMisza @ 11:59 06.03.2012) *
A jak ju¿ wiecie, gdzie chcecie do³±czyæ, to zapraszam do FORMULARZA ZG£OSZENIOWEGO!

To jednak jak widzê nic konnego nie planujecie?
Mo¿na w takim razie wpa¶æ towarzysko? Oczywi¶cie razem z bahmatem warrior.gif
Marek Hilgendorf
Jacku- konkurencje konne zazwyczaj ograniczaj± siê do Smoków, ewentualnie z góry zaproszonych go¶ci. Nie ma ich nigdy w formularzu zg³oszeniowym.
Bez w±tpienia bêdzie konna sprawno¶ciówka, ³ucznictwo konne i jousting.
Jacek L. Komuda
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 23:08 09.03.2012) *
Bez w±tpienia bêdzie konna sprawno¶ciówka, ³ucznictwo konne i jousting.

Fajnie. To jak by by³a mo¿liwo¶æ, to zg³aszam siê do sprawno¶ciówki razem z Potêg±.
Marek Hilgendorf
To nie na FREHA, tylko do jakiego¶ hufca, ale bez stroju XIII siê ¿adn± miar± nie obêdzie.
Brat Marian
CYTAT
W odpowiedzi na zalew pró¶b z hufca wschodniego i ma³opolskiego, og³aszam, ¿e tegoroczne zapasy ¶redniowieczne odbêd± siê w kisielu!!!
Powodzenia Panowie! bigsmile2.gif

PS. Czekam jeszcze na jak±¶ ¶mia³± ripostê szpitalników smile.gif

Pzdr
Misza

Rycerzom ¦wi±tyni nie przystoi oddawaæ siê igraszkom w kisielu... aniol.gif , nie mo¿emy jednak dopu¶ciæ do przelewu cnoty chrze¶cijan o delikatnych rysach... Zatem z chêci± do³±czymy do zabezpieczenia zapasów tak aby ¿aden niewierny nie wykorzysta³ zamêtu dla zaspokojenia w³asnych potrzeb... bigsmile2.gif

P.S.
Proszê wszystkich Komandorów Domów oraz niezrzeszonych Templariuszy, którzy chc± do³±czyæ do Huwca Templariuszy o przes³anie mi na maila: marian.otw@o2.pl lub PW , swojego maila na który wy¶lê szczegó³owe informacje i wymagania odno¶nie organizacji dnia w czasie turnieju.
Pozdrawiam b. Marian
S³awek zTarnowa
"No tak w koñcu siê wyda³o ¿e w Ma³o polskim jest Ma³o mê¿czyzn nie to co w u szpitalników czy templariuszy, których siê rozpoznaje z daleka, a charakter twardszy od kamieni z których s± budowane ich twierdze i niez³omnej wierze"

Roarze, wierzê, ¿e powtórzysz tê jak¿e kwiecist± mowê jak siê zobaczysz z rycerzami z po³udnia twarz± w twarz na turnieju smile.gif A ja juz na pewno zapytam sk±d masz te rewelacje i sprawdzimy, która z nich dotyczy Ciebie smile.gif Podejrzewam tylko, ¿e musia³es pomy³kowo w jakim¶ zamtuzie w Outremerze wypaliæ za du¿o haszyszu czy innego wschodniego ziela i tamtejsi ch³opcy wydali Ci siê ma³o polscy a przez to te¿ ma³o mêscy. No i nie dziwota. Ale spokojnie, wyprostujemy tê pomy³kê, mo¿esz na nas liczyæ przyjacielu! smile.gif

Bêdzie kisiel!!...hehe...obawiam siê jednak, ¿e zanim ktokolwiek do niego wskoczy, ¿e czê¶æ tego mniej ucywilizowanego ma³opolskiego rycerstwa ze¿re kisiel jako swego rodzaju novum i z³o¿y na tê okoliczno¶æ kogo¶, kto bêdzie zbyt blisko spoza hufca, w ofierze starym bogom smile.gif

ps. Je¿eli kto¶ z Hufca Ma³opolskiego nie otrzyma³ odpowiedzi, to znaczy, ¿e jest przyjêty.
Thelin
Witam, czy komu¶ pojawia³ siê "error" podczas wysy³ania formularza ? Niestety 3 dzieñ z rzêdu nie mogê wys³aæ swojego poniewa¿ za ka¿dym razem próba koñczy siê fiaskiem, jak w tamtym roku posz³o wszystko g³adko, tak w tym wyst±pi³ ten problem.

Pozdrawiam
skbogi
Witam ja te¿ próbujê ale bez rezultatu anger.gif
Teyrnon
czy zaznaczyli¶cie WSZYSTKIE OPCJE i dodali¶cie oba zdjêcia?
skbogi
Ju¿ jest ok problemem by³a polska litera
Thelin
Witam, tak wype³ni³em formularz jak nale¿y nie robi³em tego 1 raz. Wczoraj wieczorem formularz zosta³ wys³any bez problemów byæ mo¿e mia³em jakie¶ problemy z po³±czeniem itp.

Pozdrawiam
Adams87
ja ju¿ wys³a³em zg³oszenie w imieniu moim i moich dam...smile.gif
BoskiMisza
Witam,

Widocznie strona formularza jest tak popularna, jak niektóre strony rz±dowe i przez to czasem rwie siê ³±cze smile.gif

Pzdr
Misza
Indar
W imieniu swoim i Pana Gotarda - dowodz±cego Hufcem zapraszam do Hufca Mazowieckiego.
W tym roku, podobnie jak w ubieg³ym stawiamy na militarno¶æ, wysoki poziom rekonstrukcji i zaciskanie wiêzi wspó³obozowiczów. Chcemy aby hufiec Mazowiecki przypomina³ rzeczywisty obóz wojskowy, ze stra¿ami, klimatem itd. D±¿ymy do ¶ci¶niêcia wiêzi osób "hufcowych", zale¿y nam aby bêd±cy w nim uto¿samiali siê z hufcem i tworzyli jego otoczkê.
Podobnie jak ostatnio planujemy postawiæ piec (o ile uda mi siê dowie¿æ gliniane ceg³y), zbudowaæ wspólne palenisko itd. Jak zwykle do walki wychodzimy jedn± grup±, i tak± te¿ wracamy - w zesz³ym roku wyró¿nia³y nas w bitwie wianki na he³mach, postaramy siê aby podobnie by³o i tym razem.
Stawiamy na dobr± zabawê, ale nie zapominaj±c ¿e to co robimy to co¶ wiêcej ni¿ tylko walka jedzenie i picie. Je¿eli podoba³ Ci siê klimat Mazowsza w zes¿³ym roku - w tym bêdzie jeszcze lepiej!

Je¿eli bliski jest Ci feudalny klimat, oczekujesz od imprez czego¶ wiêcej - zapraszamy do hufca Mazowieckiego!
Zapraszamy równie¿ zakonnych, mimo i¿ s± hufce przeznaczone wy³±cznie dla nich to jednak i u nas znajdzie siê kilku przedstawicieli ró¿nych zakonów.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Krzy¶ko z Lomszy
Roar
CYTAT(S³awek zTarnowa @ 12:23 10.03.2012) *
"No tak w koñcu siê wyda³o ¿e w Ma³o polskim jest Ma³o mê¿czyzn nie to co w u szpitalników czy templariuszy, których siê rozpoznaje z daleka, a charakter twardszy od kamieni z których s± budowane ich twierdze i niez³omnej wierze"

Roarze, wierzê, ¿e powtórzysz tê jak¿e kwiecist± mowê jak siê zobaczysz z rycerzami z po³udnia twarz± w twarz na turnieju smile.gif A ja juz na pewno zapytam sk±d masz te rewelacje i sprawdzimy, która z nich dotyczy Ciebie smile.gif Podejrzewam tylko, ¿e musia³es pomy³kowo w jakim¶ zamtuzie w Outremerze wypaliæ za du¿o haszyszu czy innego wschodniego ziela i tamtejsi ch³opcy wydali Ci siê ma³o polscy a przez to te¿ ma³o mêscy. No i nie dziwota. Ale spokojnie, wyprostujemy tê pomy³kê, mo¿esz na nas liczyæ przyjacielu! smile.gif

Bêdzie kisiel!!...hehe...obawiam siê jednak, ¿e zanim ktokolwiek do niego wskoczy, ¿e czê¶æ tego mniej ucywilizowanego ma³opolskiego rycerstwa ze¿re kisiel jako swego rodzaju novum i z³o¿y na tê okoliczno¶æ kogo¶, kto bêdzie zbyt blisko spoza hufca, w ofierze starym bogom smile.gif

Drogi S³awku u¶ci¶laj±c to sam okre¶lasz ¿e ma³o polacy s± podobni to autochtonów z królestwa Jerozolimy czy ksiêstwa Antiochii, i nawet gdybym straci³ wszystkie palce u rêki to tym co by mi zosta³o bym nad trzyma³ miecz i walczy³.
Nadto widzê twoje zacofanie skoro ma³o polacy chc± sk³adaæ ¿ertwê martwym bogom i siê nie dziwiê ¿e dla takich pogan widz± rozrywkê w zawadach w kisielu - przecie¿ to takie prymitywne

I jak ma przyj¶æ co do czego to i tak przyjdzie

"Bêdê szuka³ twojej tarczy podczas bitwy"
smile.gif
Teyrnon
Wyra¿enie "Ma³o Polacy", czy "Mao Polacy" jest u¿ywane na potrzeby Hufca Wschodniego w stosunku do naszych niewolników. Je¶li dzieci krzy¿a chc± go (nad)u¿ywaæ, radzimy skontaktowaæ siê pierw z agentem naszego Chana. :D Nasze strza³y bêd± wypatrywaæ was wszystkich ku chwale naszego sponsora Kniazia Konrada Szczodrego ;)
Roar
CYTAT(Teyrnon @ 19:31 14.03.2012) *
Wyra¿enie "Ma³o Polacy", czy "Mao Polacy" jest u¿ywane na potrzeby Hufca Wschodniego w stosunku do naszych niewolników. Je¶li dzieci krzy¿a chc± go (nad)u¿ywaæ, radzimy skontaktowaæ siê pierw z agentem naszego Chana. :D Nasze strza³y bêd± wypatrywaæ was wszystkich ku chwale naszego sponsora Kniazia Konrada Szczodrego ;)

ja wiem dobrze ¿e lubisz dosiadaæ konie szczególnie ma³o polskie ,ale niech hufiec wschodni sobie nie przyw³aszcza "tej nazwy" , poselstwo od Chana ordy z chêci± przyjmiemy i ugo¶cimy i w naszym hufcu
Lubomir Aleksandrowicz
S³awa !

Chcia³bym zauwa¿yæ ¿e w XIIIw nie by³o takiego okre¶lenia jak Ma³opolska , pojawi³o siê ono dopiero w latach 1400 .
Najlepsza nazwa To Hufiec Krakowski lub np Krakowsko Sandomierski .
Ale to dzia³ka Rycerza S³awomira i jego decyzja .
Teyrnonie dzielnym jeste¶ wojownikiem o czym mia³em okazje siê przekonaæ dlatego tym bardziej powiniene¶ wiedzieæ ¿e o tym kto bêdzie czyim niewolnikiem czas , i miecz pokarze a nie czyje¶ jêzyki
Roarze wolê gdy o mêsko¶ci mê¿czyzn wypowiadaj± siê niewiasty bigsmile2.gif .
Je¶li u was zwyczaj jest inny to dziêkuje Bohu ¿e u nas ¿aden ....... siê nie osta³ . smile.gif
Teyrnon
CYTAT(Lubomir Aleksandrowicz @ 21:22 14.03.2012) *
Roarze wolê gdy o mêsko¶ci mê¿czyzn wypowiadaj± siê niewiasty bigsmile2.gif .
Je¶li u was zwyczaj jest inny to dziêkuje Bohu ¿e u nas ¿aden ....... siê nie osta³ . smile.gif

bum.gif bum.gif bum.gif

Lubomirze, ca³y czas macie szansê stan±æ po w³a¶ciwej stronie, Knia¼ Konrad s³ynie ze wspania³omy¶lno¶ci i z pewno¶ci± wybaczy wam zdradê, a wys³añcy Chana przyjm± was jako s³ugi! ;)

Roarze, S³awek z Tarnowa z pewno¶ci± wystartuje w turnieju miecz/tarcza - chyba nie przepu¶cisz okazji by pokazaæ wy¿szo¶æ zakonnych i spu¶cisz mu ³omot hmmm? aniol.gif
Lubomir Aleksandrowicz
Teyrnonie m±dro¶æ przemawia w twych s³owach i i godne jest aby od dzisiaj s³udzy Chana do twego imienia dodawali M±dry. aniol.gif
Niestety jest ma³e ale wychodzimy z za³o¿enia ¿e ,, Lepszy w wolno¶ci kêsek lada jaki. Ni¼li w niewoli przysmaki ."
Dlatego nigdy nie bêdziemy niczyjemi s³ugami z wyj±tkiem pana naszego Kniazia Daniela I Romanowicza Halickiego . warrior.gif

Ps. Tego ³omotu to ja napewno nie przegapie bigsmile2.gif
Teyrnon
CYTAT(Lubomir Aleksandrowicz @ 22:15 14.03.2012) *
Teyrnonie m±dro¶æ przemawia w twych s³owach i i godne jest aby od dzisiaj s³udzy Chana do twego imienia dodawali M±dry. aniol.gif

Moja m±dro¶æ ustêpuje tylko waszej skromno¶ci. ;) W Twych, przemawia przebieg³o¶æ Lubomirze, a s³owa- nawet te najs³odsze nic dla nas nie znacz± je¶li nie s± podparte sakiewk± ciê¿sz± nawet ni¿ nasze przywi±zanie do Kniazia! Dali¶my wam szansê, a teraz bêdziemy wypatrywaæ was z murów zamku, a mogli¶my rozwi±zaæ to pokojowo.. ;)

P.S. Wpadnijcie na turniej w³óczni, niech co¶ w koñcu zacznie siê dziaæ w tym temacie na XIII- gwarantujemy dobr± zabawê i dzban miodu.
Jewna
how sweet ! devil.gif ale sobie panowie s³odzicie..
Ma³usza z Nowogrodu
ch³opaki... wstydziliby¶cie siê.

Nie dziwiê siê ju¿ czemu Ru¶ i Po³owcy walcz±c z Mongo³ami przegrali pod Ka³k±... :P
Jewna
Sisi nie musia³a¶ brudów od razu wyci±gaæ ;d mog³y¶my siê skupiæ na wojowniczych mê¿ach, którzy zamiast walczyæ poprawiaj± swoje samopoczucie komplementuj±c siebie wzajemnie ;p
Teyrnon
CYTAT(Ma³usza z Nowogrodu @ 09:36 15.03.2012) *
Nie dziwiê siê ju¿ czemu Ru¶ i Po³owcy walcz±c z Mongo³ami przegrali pod Ka³k±... :P

Przegrali bo by³y tam ruskie kobiety.. szczerba.gif
Jewna
Hahahaha tak siê sk³ada ¿e dwie Rusinki maj± wiecej walecznego ducha ni¿ ca³y hufiec wschodni diabel.gif

Ma³usza z Nowogrodu
"Wojowniku w masce" chyba sobie z nas kpisz. W chwili gdy Wy walczyli¶cie my wydawa³y¶my Wasze pieni±dze na bi¿uteriê... Jeste¶my zbyt szlachetne, by brudziæ rêce ska¿on± jadem mongolsk± krwi±!
brat Bule
CYTAT
Jeste¶my zbyt szlachetne, by brudziæ rêce ska¿on± jadem mongolsk± krwi±!

Dlatego nawet nie widzicie ró¿nicy pomiêdzy mieszkañcem desht-i-kipczak, a psami spod znaku buñczuka. Wiêcej nie poRusimy z Wami tego tematu.
Jewna
oczywi¶cie ¿e widzimy ró¿nicê, ale nie jest warta wspominania szczerba.gif
Marek Hilgendorf
Moi drodzy- Bardzo Wam dziêkujê!
Przez d³ugie lata zwykle ja zajmowa³em siê trollowaniem w temacie o Czersku (I³¿y), ale widzê, ¿e ju¿ nie muszê!!!

Jupiiiiii!!!!!
Dentystek
Czo³em, czo³em smile.gif
W tym roku bardzo chêtnie zawitam na Czersk i chcia³bym od razu zapytaæ o zasady turnieju indywidualnego ciê¿kozbrojnych.
Mianowicie o miecze dopuszczone do turnieju. W zesz³orocznym regulaminie nie jest to jasno okre¶lone.
Pozdro
¯yrafa
Opowiedzcie co¶ wiêcej o ³uczniczym, bo czê¶æ wroc³awska Czambulika zastanawia siê czy Was nie najechaæ, zgwa³ciæ, zrabowaæ i spaliæ ;)
brat Helmrich
Witam . Mam nadziejê i¿ w obozie Mazowieckim znajdzie siê miejsce dla wêdrownego cie¶li - stolarza , handluj±cego te¿ relikwiami zebranymi w drodze . Z pozdrowieniami brat Helmrich .
Viator
Bracie!!! Czekamy z niecierpliwo¶ci± na nowe relikwie i wie¶ci z Rzymu! smile.gif

Chyba obwo¼ny kram taki jak Twoja dwukó³ka zg³asza siê w formularzu tak samo jak stacjonarny?
claymor
CYTAT(brat Helmrich @ 20:05 17.03.2012) *
Witam . Mam nadziejê i¿ w obozie Mazowieckim znajdzie siê miejsce dla wêdrownego cie¶li - stolarza , handluj±cego te¿ relikwiami zebranymi w drodze . Z pozdrowieniami brat Helmrich .

Zapewne Mo¿ni panowie nie odmówi± go¶ciny wêdrowcowi smile.gif
Indar
Zaprszam w imieniu pana Gotarda i swoim.
S³awek zTarnowa
Lubomirze...masz ¶wiêt± racjê....skrót "ma³opolski" jest odniesieniem pozosta³ym z lat poprzednich i uproszczonym uogólnieniem do tych¿e ziem w³a¶nie a obok innych nazw hufców dot±d jeszcze nie razi³ ten anachronizm. ///vide - mój stary opis pod avatarem:).///
My¶lê, ¿e w przysz³ym roku zastanowimy siê nad zmian± nazwy, je¶li Bóg i orgi pozwol± na nasz± obecno¶æ na turnieju. smile.gif

Roarze - ja swoje rzek³em:)....sam Ciê znajdê...ale obawiam siê, ¿e ciê¿ko mi bêdzie podczas bitwy do Ciebie siê dopchaæ, chyba, ¿e ludzie z naszego hufca uczyni± mi t± grzeczno¶æ i mnie dopuszcz±, je¶li jakim¶ nieszczê¶liwym trafem nie bêdê pierwszy king2.gif .... a na turnieju bojowym mo¿esz byc pewny - pierwszy uderzê Twoj± tarczêsmile.gif

a dobry kisiel lub galaretka nie maj± w sobie nic prymitywnego! Wypraszam sobie! bum.gif ...chyba, ¿e szczytem elegancji jest blada pinezka na potarganym tle smile.gif..wiêc tuszê, i¿ przyniesiesz honor i mnie i swoim Braciom i staniesz godnie do walki...

a naszym kochanym mongoidalnym chyba kumys zaczyna rasowaæ czaszki:P stan niewolny pomylili¶cie z w³asnym stanem upojnym, st±d pewnie i zwidy tego pierwszego:) ............jednak¿e abstrachuj±c od tego kto czyim bêdzie niewolnikiem mao-lnikiem czy te¿ mao - pol - zetungiem i od relacji oko³ohistorycznych ( ci±gle jeszcze najazd by Wam z Wasz± "przewag± liczebn±" - pewnie i tak nie wyszed³.....i nawet bu³owato¶æ Bu³y nie pomo¿e:P:P)...to pewnie i tak przy jednym ognisku skoñczymy ca³kiem jednakowo....a poza tym...Wy nie macie ..¶winio³aka...< w oddali s³ychaæ z³owieszczy chrum>
Brat Zupa
Najbardziej wyczekiwana walka roku 2012:)
Marek Hilgendorf
Tylko pamiêtaj Roar, ¿eby tym razem ubraæ rêkawice, bo po tym jak zachowa³e¶ siê podczas opatrywania Ciê przez nasz± Olê na Legnicy w±tpiê, by kto¶ zechcia³ dotkn±æ Ciê choæby kijem, kiedy S³awek poobcina Ci wszystkie wystaj±ce czê¶ci cia³a....

Wróæ.... ¿artowa³em oczywi¶cie- Pogotowie Ciê opatrzy, bo musi....
Roar
Zupa czy ty przypadkiem nie przesalasz
Viator
...bo Zupa by³a przesolona...? bigsmile2.gif

Wiecie, szum informacyjny w tym temacie osi±gn±³ ju¿ taki poziom, ¿e konkrety w nim siê powoli roztapiaj±. Wszyscy mamy ¶wietne humory przed sezonem, to bardzo cieszy, ale niech nam to nie odbiera rozs±dku. OK? smile.gif
S³awek zTarnowa
Viatorze...spokojnie:)....my np. z mondzio³ami mamy tak od zawsze i jeszcze siê nikt nie obrazi³ aniol.gif

Bracie Zupa! Ja tak nie myslêsmile.gif....a tak przy okazji - widzê, ¿e trenujesz z WAM - to teraz widzê, ¿e szanse bêdê mia³ z Tob± tylko w walce na trafienia z rozej¶ciem:)

Heh...a w kwestii trollowania...Amorku....nie chcê Cie "rozczarowaæ"...ale sa pewne materie w których my mo¿emy byc tylko marnymi na¶ladowcami mistrza bum.gif
Anka z Mazowsza
Nie uwa¿acie ¿e Roar jako jedyny i ostatni Tauryta powinien byæ pod ¶cis³a ochron±?
Roar a w twojej sytuacji bym tak nie kozaczy³a smile.gif
John Knight
Chcia³em zauwa¿yæ ,¿e Roar jako brat Boga okrzykniêty tak na jednym z Czersków umiera³ i powraca³ do ¿ycia ju¿ 3 razy !!!! Co oznacza ,¿e mo¿e byæ nie¶miertelny bigsmile2.gif , podobno ju¿ w obozie zakonnym tworzy siê specjalny odzia³ cheerleaderek bigsmile2.gif niestety nie wiadomo kto jeszcze w nim bêdzie :P wszystko przed nami

Pozdrawiam

Ja¶ko
Jewna
Pozwolê sobie zauwa¿yæ ¿e jesli w zakonnym to pewnie i cheerleaderki bêd± m³odymi, g³adkimi ch³opcami :D
nataszka
CYTAT
kiedy S³awek poobcina Ci wszystkie wystaj±ce czê¶ci cia³a....

ejjj!!! ja tu ju¿ cicho liczy³am na zw³oki do swych obrz±dków!!!! wiêc je¶li macie zamiar katowaæ Roara to tylko prosze o jak najmniejsze uszkodzenie materia³u szczerba.gif

CYTAT
Pozwolê sobie zauwa¿yæ ¿e jesli w zakonnym to pewnie i cheerleaderki bêd± m³odymi, g³adkimi ch³opcami :D

najg³adsi z g³oadkich i specjalnie depilowani poprzez opalanie xD :P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.