Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej na Dworze Konrada Mazowieckiego
> Inne > Kalendarium 2012
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Piotr z Bêdzina
Wielkie podziêkowania dla Smoków za najlepszy Czersk na jakim by³em, atmosfera niesamowita, pogoda piêkna, zabawa przednia, impreza udana w 150%. Namiotów i ludzi oczywi¶cie by³o wiêcej ale chyba nie by³o tych 400 osób, które siê zapowiedzia³y. Tak czy siak obawy zwi±zane z brakami zaopatrzenia nie sprawdzi³y siê za co oczywi¶cie chwa³a Smokom !
Oczywi¶cie chwa³a zwyciêscom i pokonanym, rywalizacja by³a na wysokim poziomie. Podziêkowania dla naszego dowódcy hufca, S³awka z Tarnowa za piêkn± postawê na turnieju 1 na 1 i gratulacje !
Brawa dla sêdziów za szybkie i bezlitosne wychwytywanie zbyt "porywczych" uczestników.
Jak zwykle podziêkowania dla Grega i bractwa Lipowieckiego za doborowe towarzystwo i opiekê logistyczn± smile.gif.
Pozdrowienia dla Raciborzan, mam nadziejê ¿e spotkamy siê jeszcze nie raz smile.gif.
Podziêkowania dla brata Mariana i jego templariuszy za wsparcie na bitwie.
Pozdrawiam wszystkim, z którymi dane mi by³o chod¼ przez chwilê zamieniæ parê s³ów.

Wielkie dziêki jeszcze raz za ¶wietn± zabawê !
Greg
Jak zwykle Smoki da³y z siebie wszystko i dokona³y cudownych rzeczy ponad ludzkie mo¿liwo¶ci. Wielkie dziêki i chwa³a po wsze czasy za ten trud. Ten Czersk zostanie w naszej pamiêci d³ugo. Piêkna pogoda, doborowe towarzystwo, ¶wietni zawodnicy, wy¶mienite jedzenie i uczty jakich by siê nie powstydzi³ sam "Król Julian".

Ogromny szacunek dla Miszy za ogarniêcie wszystkiego i bycie wszêdzie, ¿e zawsze mimo nat³oku obowi±zku potrafi³ przystan±æ i dobre s³owo powiedzieæ i porozmawiaæ.

Chwa³a naszemu Dowódcy Hufca Ma³opolskiego S³awkowi z Tarnowa za kawa³ dobrej roboty przy organizacji hufca, a tak¿e za postawê na Bitwie Wieczornej, ( ile¿ to nam dodawa³o odwagi i jak zwiêksza³o morale, widok naszego dowódcy który w jednej rêce trzyma³ Chor±giew a drug± rozdawa³ ciosy " co¶ piêknego ")

Dziêki Pitrowi z Bêdzina za to, ¿e by³ z nami i walczy³ ramie w rami z nami Gryfami w turnieju
5 vs 5, dziêki za towarzystwo i bycie mi Bratem.

Wielki podziêkowania tak¿e dla mojej ekipy za ¶wietn± organizacje, piêkne walki, a pó¼niej ¶piewy i zabawê przy ognisku.

Dziêkuje wszystkim tym co odwiedzili nasze obozowisko i bawili siê razem z nami.

Na koniec przepraszam biednego renifera który próbuj±c w dziwny sposób zaprzyja¼niæ siê z nami w nocy z niedzieli na poniedzia³ek, zasta³ skrzywdzony przez Mitiego, pewnie uraz zostanie mu do koñca ¿ycia, i przepraszam za pó¼niejsze polowanie i ob³awê na niego. smile.gif

Jeszcze raz chwa³a i dziêki, ¿e mogli¶my uczestniczyæ w tym turnieju, gratulacje zwyciêzc± poszczególnych konkurencji,
Roar
je¶li kto¶ jest zainteresowany podaje link do filmu z wieczornej bitwy

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=YzjxZiMyMDU
cioskaczki
S³oñce Mazowsza nas nie oszczêdza³o w tym roku. Wielkie dziêki dla Smoków za organizacjê tego wspania³ego turnieju. Dawno nie by³o tak ciep³o i tak fajnie, do tego organizacyjnie sz³o sprawnie wszystko.
Towarzystwo MieszczañskoNajemne chce przerosiæ za ¿arty niskich lotów, jak kto¶ siê poczu³ ura¿ony teori± o "taborecie" to szczerze przepraszam. Zwalê to na swój stan zdrowia ( ¯ytnia dziêkujê za ratunek). Dziêkujê wam ¿e chcia³o wam siê w takim upale pracowaæ w obozie, gotowaæ, sêdziowaæ i liczne stawiaæ siê do konkurencji bojowych, ale najbardziej dziêkujê za wspania³y klimat jaki tworzycie w naszym hufcu.
Gratuluje finalistom turnieju "technicznego" Kniaziowi S³awkowi, Boranowi i Bratu Marianowi. Dziêkujê te¿ wszystkim uczestnikom którzy wyszli pomimo upa³u i pó¼nego terminu, szczególnie tym którzy zostali po "pi±tkach". Pierwsze koty za p³oty jak Miszka pozwoli to za rok zorganizujemy turniej techniczny sprawniej i mo¿e w przystêpniejszym terminie.
Wspó³czujê wszystkim co doznali urazy, nie by³o ich ma³o w tym roku, szczególnie wspó³czuje "ofiarom" ambulansu który by³ na Czersku.

Pozdrawiam i czekam na wiêcej zdjêæ
Grzegorz
£azarz
CYTAT(Brat Zupa @ 11:24 30.04.2012) *
...który zamiast pój¶æ na ucztê zawióz³ nas na izbê;)...

Salve Fratres!

Piotrze te¿ mielismy ucztê, batony energetyczne na oddziale ortopedycznym tez maja swój klimat i urok bigsmile2.gif
Dzieki wszystkim za wszystko - szczególnie Smokom. Wbrew obawom jedzenia, opa³u jak i miejsca w obozie by³o w bród.
Wielki szacun dla ciê¿kozbrojnych kolorowych którzy tak licznie stanêli do buhurtu. Mam nadziejê ¿e za rok bêdzie was jeszcze wiecej tak by nie trzeba by³o dzieliæ braci. Dziêki te¿ ca³emu Hufcowi Szpitalnemu tak doborowo wype³niaj±cemu rozkazy podczas wieczornej bitwy. W szyku szli¶cie do walki, w szyku wracali¶cie. Joannickie tarcze, szybka Kawalerów, Dobrzyñców oraz £azarzy jak i oddzia³ usypiaczy zrobili swoje w 200%

Na koniec dwa ma³e zastrze¿enia:
1. Karetka lub wóz ratownictwa medycznego w pe³ni wyposa¿ony m.in. w tlen a nie samochód do przewozu pacjentów pomiedzy szpitalami. Mia³em problem z jednym mocno zaczadzonym cz³owiekiem
2. Przy kranach warto zamocowaæ choæby rynnê - ³atwiejsze bêdzie mycie a i woda nie bêdzie zalewa³a braci templariuszy.

Dzieki jeszcze raz za ca³o¶æ.

Pozzdrawiam Grzegorz
Atakan al Vefa
Dziêki wielkie orgom, mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku fala wschodu zaleje Czersk z podwojonym impetem smile.gif do czego coraz bardziej d±¿ymy i mam nadziejê na przysz³oroczn± wspó³pracê i zaszokowanie ludzi czym¶ nowym.

Podziêkowania dla wszystkich z którymi mia³em okazjê porozmawiaæ nie rozdzielaj±c i nie uszczegó³awiaj±c smile.gif

Jinx
Podziêkowania dla organizatorów oraz wszystkich uczestników tworz±cych ten niezapomniany klimat smile.gif troszkê zdj±tek ode mnie szczerba.gif zdjêcia
Teyrnon
Ogromne Podziêkowania dla SMOKÓW za trud i zaanga¿owanie w³o¿one w to by¶my mogli wszyscy znów spotkaæ siê w Czersku bawi±c sie przez dwa dni tak przednio ¿e przez ca³± resztê roku znowu bêdziemy za tym têskniæ.

Ogormne dziêki ca³emu Wschodniemu za pogodê ducha i chêæ dzia³ania ( to drugie to nie o Tobie Trank ;) ) Szczególne podziêkowania dla Borana za ducha walki i wielki powrót na pachn±ce ³ono stepu, oraz dla MonToma za trzymanie wszystkiego w... kupie smile.gif . Ogomne "dzieny" dla Mazowsza, Ma³opolski, Najemnego, a tak¿e dla Zakonnych, oraz braci ze Wschodu.
Za rok znów bêdziemy psociæ!
Sara Lilith
W tym roku nawiedzi³am Czersk czê¶ciowo jako turystka(brzuch odmówi³ wspó³pracy z sukni± ;) ) i muszê przyznaæ, ¿e owa impreza widziana oczami turystki wypada bardzo dobrze. Full atrakcji, full straganów, ciekawe pokazy itd. By³am zadowolona, pierwszy raz na wyje¼dzie mog³am sobie obejrzeæ prawie wszystko, co chcia³am smile.gif
Jak uczestnik... odpuszczê sobie komentarze, pozwalaj±c sobie tylko na jedn± uwagê- czy owe namiêtne, coroczne podpalanie s³omy(a w tym roku i namiotów) jest konieczne...? Bardzo fajnie to wygl±da dla gawiedzi, ale chyba jednak gorzej z rycerzami, którzy w owym jednakowo¿ dusz±cym i raczej niebezpiecznym dymie musz± walczyæ. A w wieczornym pó³mroku i he³mie raczej trudno zauwa¿yæ i omin±æ tl±ce siê kupki s³omy.
Tomasz Jesionek
CYTAT
Bardzo fajnie to wygl±da dla gawiedzi, ale chyba jednak gorzej z rycerzami, którzy w owym jednakowo¿ dusz±cym i raczej niebezpiecznym dymie musz± walczyæ. A w wieczornym pó³mroku i he³mie raczej trudno zauwa¿yæ i omin±æ tl±ce siê kupki s³omy.

Jak dla mnie znacznie gorszy od ¿aru ognia i dymu by³ smród rozpa³ki czy innego ³atwopalnego ¶wiñstwa którym polane by³y namioty. Wrêcz modli³em siê by wreszcie je podpalili tongue.gif A sam ogieñ wg mnie zupe³nie nie przeszkadza i daje fajny klimacik.

Równie¿ chcia³em podziêkowaæ za wspania³± imprezê. Upa³ zalaz³ wprawdzie za skórê (u mnie wrêcz dos³ownie) ale bawi³em siê ¶wietnie. Podziêkowania tak¿e od mojej dziewczyny dla której by³ to debiut na imprezach historycznych icon_wink.gif
Mechme
Ogromne podziêkowania dla smoków i wszystkich z którymi mog³em powalczyæ, zamieniæ s³owo lub siê napiæ. Impreza z roku na rok jest coraz to lepsza i jestem przekonany ¿e za rok bêdzie jeszcze lepsza ;). Starcia 8 vs 8 ze zmniejszeniem pola, by³ to zdecydowanie dobry pomys³ nie by³o takiego chaosu jak rok temu na 5vs5. Bitwa wiadomo full wypas, chocia¿ mog³aby byæ lekko wcze¶niej ¿eby nie by³o a¿ tak ciemno lub poprostu bardziej do¶wietliæ. Walki 8 vs 8 lekkich

Pozdrawiam wszystkich i dozobaczenia na imprezach rycerskich ! ;)
£azarz
Salve Fratres!

Kilka zdjêæ z tegorocznej imprezy https://picasaweb.google.com/10934531341458...gCIa9_PrgqoeLNg

Pozdrawiam Grzegorz
Jewna
Równie¿ dziêkujê wszystkim za ¶wietn± zabawê i dorzucam parê fotek
Cywilne- https://plus.google.com/photos/115562717290...=CK-W5ra884uvAw
Walki - https://plus.google.com/photos/115562717290...=CPyQtdqUxdaXQQ
skbogi
Dziêkujemy za wspania³y turniej dodajê kilka fotek https://picasaweb.google.com/10682873069455...feat=directlink
Ulrich
Good day!
At last we're at home and impressions are totaled. Well, first of all on the name of our company I'd like to thank Misza for the great fest. All of us are very glad to be in Czersk in the second time and it's a really good opportunity to start season abroad of Russia. Hope there'll be the third, the fourth and so on time and our number we'll be increasing.
I'd like to thank all templars for wonderfull atmosphere in camp, guys you're the best! Belostok, Warsaw my compliments! We'll be glad to see you oneday in Russia as guests or participants of some fest.
Tomek Warsaw, thank for your assistant in excursions over the camps during the friday night.)))) Lemon vodka was good!)))) bigsmile2.gif
It was very nice to see an old friends and meet new.

p.s.: Sorry if forgot somebody.
Sagitt
Witam Wszystkich

Serdecznie dziêkujê wszystkim Uczestnikom Turnieju £uczniczego.
Z roku na rok jest coraz wy¿szy poziom.
W przysz³ym roku wprowadzimy ma³a zmianê - Ja stojê w cieniu mostu a Wy w pe³nym s³oñcu :-).
Mam nadzieje, ¿e konkurencjê siê podoba³y.
Chêtnie przyjmê propozycje zmian lub nowych konkurencji do przysz³ego turnieju.
Kontakt bezpo¶redni: sagit@silva-rerum.net.pl

Kilka fotek turnieju pod adresem: https://plus.google.com/photos/105247906014...346590196443921

Pozdrawiam
Sagit
S³awek zTarnowa
Witam!!!

Peany na cze¶æ SMOKÓW - zas³u¿one!!

W chwili na oddech chcia³bym bardzo podziêkowaæ za wyborn± zabawê na tym coraz lepszym turnieju! Szczere gratulacje dla Smoków za ogarnianie wszystkiego jak nale¿y....zw³aszcza, ¿e ich podej¶cie ¶wietnie zgadza siê z moim w³asnym - po co spiny i zbêdne nerwy skoro mo¿na wszystko "na spokojnie"!!...¯a³ujê tylko, ¿e siê okaza³o, i¿ nagle wybi³a TA godzina i musieli¶my siê szybko zbieraæ i zapewne nie zd±¿y³em po¿egnaæ siê ze wszystkimi tak jak bym chcia³, zw³aszcza je¶li chodzi o organizatorów - mam nadziejê, ¿e nie zosta³o mi to poczytane za z³± wolê, wiêc tu mocne moje - POZDRAWIAM!!!

Z roku na rok daje siê zauwa¿yc w atmosferze turnieju interesuj±c± i ciesz±c± mnie tendencje - coraz wiêkszy lajt w podejsciu ludzi wzglêdem siebie. Dziêki temu ca³y turniej mozna wspominaæ bardzo mi³o i bez wiêkszych zadra¿nieñ.

Mam nadziejê, ¿e poranieni podczas turnieju szybko wróc± do zdrowia, zw³aszcza Dominik, który mia³ tak nieszczê¶liwy wypadek z wizur±.

Gratulacje dla syna Dentysty w 1v1- jak ju¿ mówi³em - cieszê siê, ¿e dojrza³ do prawdziwego zwyciêstwa - na tym turnieju w pe³ni na nie zas³u¿y³ nie tylko pod wzglêdem umiejêtno¶ci, ale i postawy. ( hehe- szkoda, ¿e mi ³apa w finale odmówi³a pos³uszeñstwa, ale jeszcze sie odegram;) )

Graty dla S³awka w zwyciêstwie w technicznym - mam nadziejê, ¿e bêde móg³ wystapiæ w nastepnej edycji:)..i w ogóle - gratulacje dla zwyciêzców w ka¿dej z konkurencji!!

Hufiec Ma³opolski, który - jak Bóg da ( lub organizatorzy) bêdzie w przysz³ym roku mia³ bardziej adekwatn± historycznie nazwê, pokaza³, ¿e z nie ma ¿artów ...i nasi ch³opcy g³adko¶æ obliczy ³±cz± ze skuteczno¶cia na polu walki - chwa³a za wygrane w buhurcie i procentowo najlicznieszy udzia³ w fina³ach bojowego!!!!!!

Dziêkujê wszystkim dowódcom grup wchodz±cych w sk³ad HM za wspó³pracê i ¶wietn± atmosferê. O uwagi techniczne proszê na priv - w my¶l rozwoju oczywi¶cie, aby unikn±æ w przysz³o¶ci ewentualnych b³êdów lub zmienic cos dla dobra ogó³u. Myslê jednak, ¿e nie by³em chyba uci±¿liwy w wymaganiach itp - i ci, którzy sie z nami bawili- zrobi± to równie¿ za rok - dziêkujê jeszcze raz!

Szczególne podziêkowania mojemu bratu w idei Banditowi, który to tak naprawdê realizowa³ najwazniejsze zadania dowódcy hufca, gdy tymczasem ja tylko reprezentowa³em, bo juz roboty jako takiej nie by³o smile.gif

Na koniec chcia³bym przeprosiæ za zamieszanie podczas bitwy sobotniej - chlercia, nie wiedzia³em, ¿e kultura bitwy posz³a juz tak daleko - wystartowa³em bez tarczy z mieczem i chor±gwi±- rzuca³em siê na zakonnych braci i prowokowa³em - ¿aden ku mojemu zdziwieniu nie wykorzysta³ sytuacji, a móg³ - za to chwa³a!! I w ogóle widok Templariuszy przechodz±cych na strone kolorowych dla wyrównania szans - ch³opaki----naprawdê siê wzruszy³em. Bratu Marianowi - uk³on!

Ogólnie - by³o super znów sie dobrze bawiæ wsród znajomych i przyjació³!!!

....wiêcej grzechów nie pamietam...jak sobie co¶ przypomnê, wrócê do kiosku i wygarne lub po prostu napiszê..

£azarz
CYTAT(S³awek zTarnowa @ 22:04 03.05.2012) *
Na koniec chcia³bym przeprosiæ za zamieszanie podczas bitwy sobotniej - chlercia, nie wiedzia³em, ¿e kultura bitwy posz³a juz tak daleko - wystartowa³em bez tarczy z mieczem i chor±gwi±- rzuca³em siê na zakonnych braci i prowokowa³em - ¿aden ku mojemu zdziwieniu nie wykorzysta³ sytuacji, a móg³ - za to chwa³a!! I w ogóle widok Templariuszy przechodz±cych na strone kolorowych dla wyrównania szans - ch³opaki----naprawdê siê wzruszy³em. Bratu Marianowi - uk³on!

Salve Fratres!

S³awku by³y ustalenia podczas pi±tkowej odprawy i dotrzymali¶my s³owa. Mam nadziejê ¿e za rok staniecie w wiêkszej liczbie by¶my nie musieli i¶æ brat na brata.

Pozdrawiam grzegorz
Marek Hilgendorf
CYTAT(£azarz @ 22:20 03.05.2012) *

Salve Fratres!

S³awku by³y ustalenia podczas pi±tkowej odprawy i dotrzymali¶my s³owa. Mam nadziejê ¿e za rok staniecie w wiêkszej liczbie by¶my nie musieli i¶æ brat na brata.

Pozdrawiam grzegorz

Na przysz³y rok Wujek Amor et consortes znów po latach na ciê¿ko.... chyba nas wystarczy.
£azarz
Salve Fratres!

Marku drogi w koñcu smile.gif Dla tych co w 2004 roku na ksiêdza wo³ali Zorro a na muchy - ptaki chcia³em przypomnieæ filmik w którym Marek (1:09) jeszcze jako Liwoniec (pamiêtasz ¿e mia³e¶ pom¶ciæ Pejpus!) walczy. Na tym filmiku zobaczycie m.in. Roberta Bagrita (na czele klina) oraz Saszkê (1:12) który pokaza³ ¶wiatu czym jest pancerna rêka. Mam nadziejê ¿e wkrótce wróc± te czasy. Swoj± drog± Zakony szykuj± w³asn± ekipê "21". Pomy¶lcie czy nie warto po waszej stronie stworzyæ podobnej i pokazaæ na XIII co¶ wiêcej ni¿ zwyk³y buhurt.

I³¿a 2004
http://www.youtube.com/watch?v=sOKJdWW813c

Pozdrawiam Grzegorz
Marek Hilgendorf
Chlip...chlip... i to jeszcze w kapalinie mo¿na by³o na buhurt wyj¶æ.
A w kwestii formalnej na czele klina idzie, nie¿yj±cy ju¿ (towarzysko) Jaskier.
Indar
To nie Bagrit na szpicy, to Jaskier.

ed. I kolega Marek mnie uprzedzi³ smile.gif
Ksi±¿e Wszebor
Tutaj filmik z samego tylko klina. W klinie oprócz Jaskra,Martina (chyba) i Draconi wystêpuje równie¿ zapomniany ju¿ jarl Hoggard z mieczy Norlandu srogi wojownik icon_wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=SpmatobN08o
jasmin
Widz±c mnogo¶æ kolorowego rycerstwa mog³em w tym roku wyj¶æ lekkozbrojnie po stronie zakonnych he he he.
Dziêkujê hufcowi Bagrita za tradycyjn± pos³ugê kuchenn± oraz za walki ramiê w ramiê przy co prawda lekkich8 ale za to z jakim fanem:) Dziêkujê tak¿e wszystkim ochotnikom, co uzupe³niali nasz sk³ad.
SebaOT
Organizatorom nale¿± siê w 100% zas³u¿one gratulacje i podziêkowania. Turniej by³ ¶wietny, nawet spêdzenie kilku dni na s³oñcu w takim upale nie by³o zbyt uci±¿liwe.

Jedyne czego ¿a³ujê, to ¿e nie uda³o siê w pe³ni zrealizowaæ pierwotnych za³o¿eñ odno¶nie przestrzegania regu³y zakonnej w obozie templariuszy, ale byli¶my na dobrej drodze. Na pocz±tek tyle co nam siê uda³o z tego zrealizowaæ wystarczy smile.gif
Boguta z Bia³ej
Xenodochium wystawione si³ami i zasobami ca³ego Hufca Szpitalnego dziêkuje organizatorom za pozwolenie zrealizowania pomys³u. Dziêkujemy równie¿ darczyñcom z innych hufców za wodê i inne dobra które wspar³y nasz± dzia³alno¶æ.

Udzielali¶my drobnej pomocy jak wyci±ganie drzazg, smarowanie obitych miejsc, czy przyk³adanie lodu (niestety po bitwie siê skoñczy³ i Dominika sch³adzali¶my wod±), po nocleg dla osób bez w³asnych namiotów, czy punkt odbierania rzeczy zagubionych. W za³o¿eniu mia³o s³u¿yæ wszystkim w³±cznie z turystami na miarê swych zasobów. Dziêki ochotnikom czynne by³o 24 h/dobê od pi±tkowego po³udnia.

Sprawozdanie:
Rozdanej wody z winem: ponad 60 litrów
Uleczonych z tr±du: 1/3 (bo poczu³ siê lepiej icon_wink.gif )
Przenocowanych bez namiotów: 4
Przeprowadzonych amputacji: 0 (zespó³ Wykwalifikowanych Chirurgów by³ zawiedziony)
Zakopanych cia³ po bitwie: 0 (wyrywali siê)
Odnalezionych po bitwie przedmiotów: sporo, wszystkie trafi³y do w³a¶cicieli (mamy nadziejê)

Wszelkie krytyczne, a buduj±ce uwagi, jak i pomys³y co do rozbudowy proszê na pw.
honzikXIII
Komandoria z Kujaw pozdrawia i dziêkuje za wspóln± zabawe...by³ to nasz 1 Czersk,wiêc bardziej byli¶my obserwatorami,ale za rok poka¿emy siê ca³± si³±...pozdro dla orgów i oczywi¶cie ludzi z ''Projektu''....
nataszka
CYTAT
2. Przy kranach warto zamocowaæ choæby rynnê - ³atwiejsze bêdzie mycie a i woda nie bêdzie zalewa³a braci templariuszy.

bracia templariusze nie narzekali, tylko przerobili nadmiar wody na fose dooko³a palisady ;)

a turniej by³ ¶wietny!! zw³aszcza bitwa wieczorna ^^ tylko trochê ma³o miejsca by³o..
Anka z Mazowsza
CYTAT
CYTAT

bracia templariusze nie narzekali, tylko przerobili nadmiar wody na fose dooko³a palisady ;)

W³a¶nie! W przysz³ym roku jest plan pog³êbienia jej, zrobienia mostu i zamontowania wieszaków na reczniki ko³o kranów, ¿eby nasza "palisada" nie musia³a za taki s³u¿yæ :D

Jako, ¿e mi³ych s³ów nigdy za wiele, to dziekujê:

- ca³emu Hufcowi Templariuszy za mi³e towarzystwo, zw³aszcza osobom które pomaga³y mi przy dzieciach, których ulubionymi zabawkam by³o "duzio mieczy" - mam nadzieje ¿e nie ucierplieli¶cie za bardzo smile.gif

- Panom Indarowi i Grzymale za mi³a i motywujac± rozmowêsmile.gif
- Organizatorom za kolejny wspania³y turniej...

I gratulujê:

- naszym ³ucznikom, £ukaszowi i M³odemu zajecia 2. i 3. miejsca w turnieju ³uczniczym - trochê cwiczeñ ch³opaki i za rok bêdziecie nie do pobicia smile.gif
- trzyosobowej pi±tce templariuszy - waszej postawy wobec bardziej liczebnych przeciwników - strasznie bylismy z Was dumni:)

Teraz bêdzie co¶ patetycznego, ale musi byæ na pi¶mie:) :

Me¿u mój kochany, dziekuje Ci za obóz templariuszy, za jutrzniê, która mnie budzi³a w nocy, za Twoj± postwê w walkach, za "fosê" i "palisadê", za wytrwa³o¶æ, któr± tylko ja widzê. I za kab³±czki skroniowe smile.gif
Mam nadzieje, ¿e zrealizujesz swój plan.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia na kolejnym turnieju!

nataszka
a za mnie podziêkowaæ to co? bum.gif gdyby nie ja to Ty by¶ pierwsza zosta³a przerobiona na zupe xD
Anka z Mazowsza
No tak, ale wtedy musieliby¶cie zajmowaæ sie CA£Y CZAS moimi dzieciakami... Tak czy inaczej dziêki Natalo smile.gif
brat Bule
U nas tez by³a dwójka (choæ prawie ca³y wschodni zachowuj± siê czasem jak dzieci), ale mo¿na by by³o na przysz³y rok zaplanowaæ jakis placyk zabaw dla "¶redniowiecznej trzodki" ¿eby rodzice te¿ mogli od nich chwile odpocz±æ, a dzieci mia³y zajêcie. Mój 5 latek w pewnym momencie zacz±³ siê niemi³osiernie nudziæ i marudziæ, choæ wpadli¶my tylko na kilka godzin.
Co Wy na to je¿d¿±cy rodzice ?
Anka z Mazowsza
Pomys³ bardzo dobry, wogóle dzieciaki lepiej by sie bawi³y w wiêkszej grupie...
Roar
Droga Aniu
Je¶li w przysz³ym roku jeszcze bêdê mo¿e zorganizuje rycerskie przedszkole je¶li takie bêd± wymogi i wola z wszej strony smile.gif
HubertBKZT
Wielkie podziêkowania za tak wspania³y turniej, chylimy czo³a za wysi³ek przy organizacji imprezy CA£EJ SMOCZEJ KOMPANII!!

Dziêkujemy w imieniu ca³ej Bia³ostockiej Komandorii za prowadzenie obozu Warszawskiej Komandorii, Ulrichowi i jego ludziom za niezapomniane wieczorne pogawêdki przy wspólnym stole, odwiedzaj±cym nasz hufiec!!!

Wspólnie spêdzony czas bêdziemy mi³o wspominaæ!!!

DZIÊKUJEMY JESZCZE RAZ!!!

Ps. Mo¿e komu¶ siê przyklei³a do r±czki niechybnie butelczyna gliniana z uchem i korkiem na sznurku, na denku z podpisem "BKZT JH" by³ bym wdziêczny za zwrot buteleczki.
£azarz
CYTAT(Roar @ 11:04 05.05.2012) *
Droga Aniu
Je¶li w przysz³ym roku jeszcze bêdê mo¿e zorganizuje rycerskie przedszkole je¶li takie bêd± wymogi i wola z wszej strony smile.gif

Salve Fratres!

A mo¿e zamiast przedszkola Roar zorganizuj Basztê Pijack± czyli ¶redniowieczn± Izbê Wytrze¼wieñ smile.gif http://www.polskaniezwykla.pl/web/gallery/photo,18298.html . Jako¶ nie widzê ciebie w roli przedszkolanki.

Pozdrawiam Grzegorz
Roar
Drogi Bracie Grzegorzu
Rozumiem ¿e proponujesz mi noc w waszym lazarcie
Proponuje ci inn± wersje z któr± móg³by¶ je¼dziæ na ka¿d± imprezê
a mianowicie niebiañski kac autobus
http://www.sadistic.pl/kacobus-vt115119.htm
http://gadzetomania.pl/2012/04/27/kacobus-...bus-ktory-leczy
domaluj do niego tylko zielony krzy¿ ¿eby wszystko by³o wiadome

natomiast je¶li chodzi o pijack± wie¿e to niez³a melina z tego zwykle wynika ;D
Indar
Panowie, sprawa zakoñczona. Je¶li macie co¶ sobie do wyja¶nienia, chcecie sobie podocinaæ to pos³ugujcie siê PW. Temat alkoholu nie dotyczy imprezy - mimo i¿ w pewnym sensie dotyczy.
Je¿eli kto¶ z Was chce co¶ powiedzieæ to nie bawcie siê w pó³s³owka tylko napiszcie konkretnie.

Kakofonix
Wspania³a impreza, niczego nie brakowa³o. Wyrazy uznania dla Smoków za organizacjê s³oneczka na impreza. Chocia¿ Czersk bez nocnych przymrozków traci trochê na uroku ... Bardzo mi siê podoba³a Puszka Pandory, widaæ, ze ekipa ma du¿y potencja³ rozwojowy.
Brat Marian
Witam.

Po d³ugim czasie przysz³a kolej i na mnie...

Na wstêpie pragnê sprostowaæ Twoj± wypowied¼ Grzegorzu...

CYTAT

Salve Fratres!

Pozdrawiam grzegorz

Ustalenia po spotkaniu dowódców dotyczy³y strefy ostrza³u oraz u¿ywania niebezpiecznej i niehistorycznej broni w czasie bitwy wieczornej, a nie tego po czyjej stronie stan± templariusze...

Podziêkowania:

Smoczej Kompani za kolejny turniej przygotowany bardzo dobrze. Mimo wiêkszej liczby uczestników ni¿ przewidywana, Smoki zadba³y aby ka¿dy mia³ co zje¶æ, na czym spaæ i co do ognia wrzuciæ. Dziêkujê Miszy, choæ zapewne nie by³a to tylko jego decyzja za przydzielenie odrêbnego obozu Templariuszy.

S³awkowi z Tarnowa za walkê ramiê w ramiê i szpadel do budowy ogrodzenia. smile.gif
I wszystkim, którzy stawili siê na polu bity zarówno rycerstwu zakonnemu jak i ¶wieckiemu.

Tym, którzy odwiedzili nasz skromny obóz na "Br±zowym szlaku"...

Nieznajomemu mi odtwórcy, który z w³asnej dobrej woli pomaga³ mi przy zak³adaniu he³mu i noszeniu tarczy w trakcie turnieju technicznego, uk³on za dobre serce.

Dziêkujê przede wszystkim ca³emu obozowi Templariuszy za pracê na rzecz obozu, za ¶piewanie godzinek zw³aszcza nie³atwego wstawania na jutrzniê o 3:00 i prymê o 6:00, oraz za pomoc w ogarnianiu Aleksa i Miko³aja. Komandoriom warszawskiej i bia³ostockiej, templariuszom z Moskwy z Ulrichem na czele i wszystkim innym z którymi razem tworzylismy nasz obóz.
Szczególnie bratu £ukaszowi zwanym "Kozi" oraz bratu Bartkowi za stworzenie wspólnie pi±tki trzyosobowej, za "fanatyzm" w walce jakim szczycili siê Templariusze dawniej.
Do³±czam siê równierz do gratulacji dla naszych reprezentantów w turnieju ³uczniczym zw³aszcza za zajêcie 2 i 3 miejsca £ukasz i M³ody oby tak dalej.

W przysz³ym roku ogrodzenie bêdzie konkretniejsze, fosa g³êbsza, a krokodyle w fosie bardziej ¿ar³oczne. ;)
Postaramy siê równie¿ o ma³y plac, gdzie najm³odsi rekonstruktorz
y bêd± mogli siê pobawiæ - oczywi¶cie jesli organizatorzy wyra¿± zgodê... Ju¿ teraz zachêcam rodziców do kompletowania ¶redniowiecznych zabawek do piasku smile.gif
Odrin
Salve fratres et sorores!

Wielki trip turniejowy Czersk - Bitwa Narodów - I³¿a zakoñczony i odespany, wiêc mo¿na spokojnie zasi±¶æ do komputera i podziêkowaæ za wspania³± zabawê smile.gif

Przede wszystkim Smokom za kolejny wspania³y turniej. Organizacja jak dla nas by³a doskona³a, wszystko jak zawsze uda³o Wam siê wspaniale. Niezale¿nie czy kto¶ walczy³ czy nie mia³ atrakcje i zajêcia i nie by³o czasu na nudê. Wielkie za to dziêki Wam!

Dziêkujê te¿ w imieniu swojego Bractwa wszystkim, z którymi siê w ramach hufca i spoza niego mieli¶my okazjê bawiæ smile.gif Jak zawsze z Czerska wywie¼li¶my nowe znajomo¶ci i kontakty.

Jedyne tylko zastrze¿enie, jako i¿ po powrocie Biskup Ryski Albert i Biskup Christian i mnie i Brata Brunona wziêli na stronê upominaj±c, i¿ hufiec nasz przedstawiony zosta³ jako hufiec Joannitów, a nie Szpitalny. Srogie upomnienia spotka³y nas po tym od naszych zwierzchników mi³o¶ciwych, Panów Biskupów, dlatego jedynie prosiæ by¶my chcieli, by nie zapominano ¿e w Hufcu naszym s± tako Bracia ¶w. Jana, ale te¿ Lazaryci, Kawalerowie Mieczowi, Bracia Dobrzyñscy, a i trafiæ siê mog± zakonnicy NMP i inszych jeszcze zakonów.

Jeszcze raz dziêkujê wszystkim bardzo i do zobaczenia za rok zapewne! smile.gif
Gregor z Krakowa
dziekujemy orgom za imprezê, dobrze sie bawili¶my i mi³o by³o pohandlowaæ w waszym czcigodnym towarzystwie.

by³o naprawde dobrze, ma³e niedoci±gnienia z sanitariami znikaj± przy dobrej zabawie, no i jestem prawie pewny ze akcja stra¿acka by³a prelekcj± kunsztu Morgana który potem robi³ sobie alibi ze nie umie ogniska rozpalac:P

dzieki i do zobaczenia wkrótce, wszystkich równei¿ serdelecznie zapraszam online na zakupy i mi³e gadulstwo
Lady Draconia
Po turnieju znalaz³am w swoich rzeczach fibulê, wczesn±. Z ca³± pewno¶ci± nie nale¿y do mnie.

Foto:

Ba¶ka z Koziegorynku
Hej smile.gif.
To zacznê od podziêkowañ z innej strony - dziêkujê za docenienie roli kobiet i... Bieg Dam w sobotê jako jedn± z g³ównych atrakcji smile.gif. Gratulujê pierwszego miejsca ¿onie Piotrka. Mam nadziejê, ¿e bêdziesz piêknie wygl±da³a w tym jedwabiu. Swoj± drog±, to ciekawe do¶wiadczenie, biegaæ w mokrej bieli¼nie smile.gif .
Wielkie dziêki niech bêd± s³awnemu Bagritowi, w którego Hufcu wziê³a swój pocz±tek Ja¶minowa Trzoda, tak piêknie rozwinieta na Bitwie Narodów do postaci oficjalnej grupy kibiców polskiej reprezentacji smile.gif. Asiu, Ja¶min, Monk, Grzesiu, £ukasz, mój dobrodzieju - by³o mi z Wami przecudnie smile.gif.
£obos! Ja przez Ciebie zbankrutuje bigsmile2.gif ! Dzieki za dowiezienie lnów i jedwabi smile.gif .
Gryfy, kiedys trzeba powtórzyæ te ¶piewy do trzeciej nad ranem smile.gif .
Dziêki za wszystko, co mi siê przydarzy³o smile.gif. Nigdy tego nie zapomnê smile.gif.
Zdjêcia na chomiku Kantemir, folder Czersk2012.
BzK
Ciep³y von Klin z Omac'ka
Witam wszystkich serdecznie,

Gratulacjê i pozdrowienia dla Smoczej Kompanii za naprawdê ¶wietny turniej i za roztropno¶æ Boskiego Miszy co niewiernych wych³osta³ kaza³, tak by Bogu siê to podoba³o, za co nasz Pan w niebiosach obdarowa³ nas i¶cie wakacyjn± pogod±.

¦lê pok³ony dla Joanitów za ¶wietn± postawê podczas bitwy jak i otoczon± opiekê w lazarecie.

A dla ca³ego hufca Najemno-Mieszczañskiego.... jak zawsze, dla mnie jeste¶cie najlepsi smile.gif

Lista achów i ochów jest bardzo bardzo d³uga.... dlatego znajdê was na kolejnym turnieju by wypiæ z wami za nasze, wasze zdrowie!!!

A TERAZ WIELKA PRO¦BA !!!
Wstawicie jakie¶ dobre foty a lepiej filmik jak ciêty zosta³em w oko - tak dla pami±tki smile.gif

Pozdrawiam
Ciep³y OMAC ...pêdz±cy klinem w falangê :P
Maæko z Nienacka
Witam Wszystkich!

Gratulujê Smoczej Kompanii wspania³ej organizacji turnieju! Najlepszy na jakim do tej pory by³em...

Obszerna relacja fotograficzna z dnia pierwszego:
Czersk - 2012.04.28.

Drugi dzieñ niebawem... :-)

Pozdrawiam,
Mack the Knife AKA Maæko z Nienacka
Maæko z Nienacka
Witam,

zgodnie z obietnic± dodajê drugi dzieñ Czerska:

Czersk - 2012.04.29.

Pozdrawiam,
MtK
Viator
Obejrza³em tê druga galeriê, z niedzieli 29-go, i, kurde, trochê ¿al du...ê ¶ciska. Na ka¿dym zdjêciu nawet jak nie ma gapiów to albo samochód w tle albo puszka z piwem w ³apie a jak nie puszka to komórka, zegarek na nadgarstku, plastikowe wiadro na pierwszym planie albo chocia¿ jaka¶ siatka foliowa. Albo rz±dek kostek s³omy ko³o namiotów (a mia³o, k..., nie byæ!). Znalaz³em s³ownie dwa zdjêcia bez ¿adnych akcentów wspó³czesnych (w tym jedno to powiêkszenie kwiatków na drzewie), i to nie jest wina fotografa.

Tak, koniecznie zróbmy ten Czersk bez t³umów ale i sami siebie wreszcie dopilnujmy, bo to naprawdê nie jest ¶mieszne.
Maæko z Nienacka
B³agam o wybaczenie, albowiem robi³em po prostu reporta¿ z turnieju...

I tak pomin±³em zdjêcia gdzie ewidentnie by³o widaæ puszki, butelki i inny badziew... :-) Poza tym to s± zdjêcia nieobrobione. Surówki. Jak komu¶ brakuje zdjêæ "historycznych" to proszê wymieniæ numery. Podtaram siê usun±æ ¶mieci na ile to mo¿liwe... :-)

Pozdrawiam,
MtK
Marek Hilgendorf
Viator nie mia³ na my¶li Twoich zdjêæ, ale raczej to, ¿e uwiecznieni na nich ludzie (niektórzy) najwyra¼niej niezbyt wziêli sobie do serca pro¶by dowódców o unikanie wspó³czesnych przedmiotów w czasie trwania imprezy. No chyba, ¿e takich pró¶b nie by³o...

Z drugiej strony Andrzej we¼ pod uwagê, ¿e w obozie Smoków plastikowe wiadra s³u¿± do pojenia koni. Pewnie za chwilkê padnie tu stwierdzenie, ¿e przecie¿ konie mo¿na poiæ z wiader drewnianych. Odpowied¼ jest taka, ¿e bardzo czêsto siê NIE DA, bo koniowi (koniu) nie pasuje CO¦ w drewnianym wiadrze i ani kropli z niego nie wypije.
Z komórk±, czy puszk± mo¿na schowaæ siê do namiotu, ale ¿yczê szczê¶cia temu, kto spróbuje wprowadziæ konia do sto¿ka by go napoiæ z plastiku, ¿eby nie powodowaæ "dyshisu".
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.