Witam .
Ju¿ jestem. Co prawda trochê rozkojarzony , ale wystarczy na pewne ustalenia.
Je¶li czego¶ nie wiem lub nie jestem pewien , lubiê zapytaæ siê , poradziæ innych.
Szanujê zdanie innych i wiem , ¿e wielu z Was posiada wiedzê lub do¶wiadczenie w temacie wiêksze ni¿ ja.
I czêsto wykorzystujê Wasze uwagi , propozycje.
Dowodem jest choæby propozycja zezwolenia na ciosy piê¶ci± , zaproponowana przez Mateusza.
Chcia³bym jednak by¶cie respektowali pewne moje decyzje (jako organizatora) i nie starali siê co roku wracaæ do tych samych punktów regulaminu , które zosta³y ju¿ ustalone.
Zawsze bêd± zwolennicy i przeciwnicy..
Je¶li kto¶ bêdzie "dobry" to nie bêdzie nadu¿ywa³ kopania , czy zadawania ciosów piê¶ci± i tym samym nie narazi siê na karê ostrze¿eniem .
S± pewne sprawy które jednak powinni¶my ustaliæ i wyja¶niæ.
Sprawy dotycz±ce nowych modeli he³mów.
Poza tym Wojtek zapyta³ :
CYTAT(MagicWojtek @ 11:07 20.03.2012)
Ja mam pytanie co do os³on tu³owia ..
waga przybli¿ona do wzorców ¶redniowiecznych,czyli jaka ?
Ten punkt regulaminu jest rzeczywi¶cie ogólnikowy , ale podczas tworzenia regulaminu 3 lata temu ? ustalili¶my , ¿e uzbrojenie ma byæ wykonane z blachy o gr.co najmniej 1mm je¶li bêdzie to blacha hartowana i przynajmniej 1.5mm je¶li bêdzie niehartowana.
Mo¿e trzeba bêdzie co¶ po prostu dopisaæ?
Wojtek - te zdjêcia to wzuæ tu do tematu - ten he³m musz± obejrzeæ ludzie którzy siê znaj± na uzbrojeniu .
Jak ju¿ uzbieramy kilka ¼róde³ to chcia³bym uderzyc do orgów z pro¶b± o akceptacjê .
Ale nie na ostatni± chwilê.
.................
A tu krótki przerywnik dla zastanowienia :
http://www.youtube.com/watch?v=A4Kz7kT7LFoEdit.
Nie wiem dlaczego , co¶ jednak mi nie wychodzi - zainteresowanych odsy³am do kalendarium 2011 - Turniej o miecz ¶w. Katarzyny w Dzia³dowie - post 42 na 3 stronie - link kop w..
Je¶li kto¶ umie , to bardzo proszê o wstawienie go tu na przestrogê.
pozdrawiam