to i ja w koñcu te¿ podziêkujê :D
Liwiaki, przez pewien czas bardzo ba³am siê o imprezê w LIwie, bo takie miejsce,a jako¶, nie tak by³o,a w tym roku wiem ju¿ i bedê wiedzia³a, ¿e wszystko da siê zrobic byle mieæ du¿o chêci, z waszej strony jak dla mnie wszystko by³o wspaniale, kilka potkniêæ, które mam wra¿enie z biegiem lat i turniejów kolejnych bed± eliminowane, bo przecie¿ nie da siê od razu zrobiæ czego¶ idelanego, to na priva jak mi Seba pozwoli sie wyjêzyczyæ na niedoci±gnieci± :D, wiele ich nie by³o :D
co do konkursu strojów, jako jedna z jury zapeniwam ¿e nie by³ ustawiony,a do orgów mam pro¶bê ¿eby przesunaæ go na sobotê, a wyniki og³aszaæ w niedziele, jest tyle osób które siê do niego zazwyczaj zg³aszaj±, ¿e nie jeste¶my w stanie oceniæ wszystkich w dwie minuty na koñcu i wydaæ zadowalaj±cego wszystkich werdyktu... st±d mo¿e wra¿enie ustawienia, ze swojej strony mogê powiedzieæ ze jury stara³o sie jak mog³o, dajcie mu szansê na zastanowienie sie, a bedzie jeszcze lepiej :D
co do tañców, za to tak bardzo kocham Liwsk± imprezê , ¿e tam naprawdê mozna potañczyæ, dziekujê za wprowadzenie idei pokazów tañca a nie samego konkursu, tylko uprzedajcie o tym wcze¶niej, mo¿e da siê zrobiæ jaki¶ sfabularyzowany pokaz, a nie suche tañce tylko, ale na ostatni± chwile ciê¿ko to uczyniæ :D
Dzieki Exsowi za nowe podej¶cie do branli, podoba³o mi siê ogromnie, i dziekujê ¿e nauczylisæie mnie kendera, tyle ze tona we³nianej kiecy trochê przeszkadza w obrotach, poprawiê siê na przysz³y raz :D
uczta fantastyczna, szkoda ¿e miejsca ma³o, ale dzidziniec te¿ ma³y, mam nadzieje ¿e w przysz³ym roku bêdzie wiêcej sto³ów i ³aw i wszyscy sie pomie¶cimy,a ¿are³ko pe³en wypas i tu
Bini i Ilonie i jeszcze jednej pani co dziewczêtom pomaga³a i Ani Ob³ozie te¿, za te niesamowite smaki i ilo¶ci poczynionego jedzenia
BInia i Ilona Kucharzami Roku , nagrodê dla nich poproszê :D
w kwestii bojówek powiem tylko ¿e artyleria na bitwie troszkê sie rozchula³a, i mimo wsytko prosze o jej ograniczenia, ja tylko ogl±da³am bitwê, i cie¿ko by³o to robic, bo ziemia sie sypa³a do oczu, wiêkszo¶æ czasu spedzi³am na mruganiu niz ogl±daniu
a teraz to z czym najmocniej sie zgadzam z Vróbelm, nie rozumiem uczestników turnieju, niestety wielu z nich...
Jak mo¿na Organizatorów, którzy podaj± datacjê turnieju do ogólnej wiadomo¶ci i prosz± o historyczno¶æ stroju tak zlekcewa¿yæ i jak dla mnie zniewa¿yc, przyjezdzaj±c w strojach wcze¶niejszych, po¼niejszych, w ogóle bez stroju a zostaj±c na imprezie, lub posiadaj±c tylko elementy stroju, jak koszula no d¿insy, to równie¿ do walczacych, je¶li jeste¶cie dobrze ubrani cywilnie, to wysilcie sie ¿eby pod blachy nie zak³adaæ dziñsów i golfów, te czasy ju¿ minê³y...
zastanówcie siê wszyscy nad tym, tak samo jak nad poziomem obozu który my tworzymy, i nie zostawianiem plastików i aluminum wszedzie gdzie popadnie.
za sam± imprezê Organizatorom jeszce raz dziekujê, to wy najmocniej starali¶cie siê stowrzyc nam klimat, i wed³ug mnie ca³kiem siê to uda³o :D