Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] V Turniej Rycerski w Liwie -> 20-21.08.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
vilandra
a czemu mia³by¶ nie dojechaæ?? nie wymigasz siê od rozmowy ze mn± devil.gif wiêc nawet nie próbuj podejmowaæ jakich¶ g³upich decyzji...
Ma³
DO WSZYSTKICH TAÑCZ¡CYCH :D

mam nadzieje ze jeszcze nie jest za pó¼no na udoskonlanie idei konkursu tañca dawnego,

jako ¿e jestem wielk± fank± samego tañczenia, niekoniecznie konkursu, bo w tej materii zgadzam siê z Visenn±, ³atwo popa¶æ w zbêdne niesnaski, czasem kompleksy, a dziedzina taka jak taniec jest do¶æ delikatna i bardzo trudno j± oceniaæ

dlatego skoro ju¿ forma konkursu jako takiego ma byæ zachowana, pomys³a³am ¿e mi³oby by³o, gdyby¶my potraktowali go jakoPRZEGL¡D naszych zespo³ów i tego co umiemy, owszem, z jaki¶m tam wyró¿nieniem, czyli pier¶cieniem ksiê¿nej Anny, ale ¿eby najwa¿niejsze dla nas by³o podzielenie sie tym, co umiemy, jak to tañczymy i dalczego tak a nie inaczej, mo¿e mi uda siê niektórych z was przekonaæ ¿e tañce dworskie wcale nie s± nudne i sztywne, a moze kto¶ z was w koñcu mnie przekona do branli, których szczerze nie znoszê, bo w³asnie one s± dla mnie znanudzaj±ce tañcz±cego, moze nikt mi jeszcze nie pokaza³ jak siê nimi bawiæ ,<zw³aszcza praczkami>
icon_rolleyes.gif

dlatego chcia±³bym rzuciæ taki pomys³, spróbójmy pokazaæ nasze tañce nie tak jak co roku, wychodzac tañczac i schodz±c, ale zawieraj±c w nich jakie¶ emocje nasze, moze historyjkê opowiedzian± w jednym tañcu banaln±, ¿eby mo¿na oceniaæ nie tylko wygl±d tañca,ale te¿ pomys³ na sprzedanie jego, pochwycenie nim publiki, odwagê, grê i aran¿acje.. no wszystko crazy.gif

czekam na odzew.
Wiedziemka
BRAWO!!! Zgadzam siê z przedmówc±...Takie podej¶cie i nam u³atwi (spokojniej podejdziemy do sprawy tongue.gif ) i spontaniczniej, bez zbêdnego napiêcia, bêdzie to wygl±da³o dla widza icon_wink.gif ja jestem heart.gif ca³ym za t± propozycj±...
vilandra
jestem z Wami... ka¿dy turniej jest dla mnie osobi¶cie jedyn± i niepowtarzaln± okazj± to potañczenia w gronie ludzi, którzy tak jak jak kochaj± taniec... a wszelkiego rodzaju turnieje tañca s± fajne, ale nigdy nie mo¿na oceniæ w nich grupy do koñca... nie ma przecie¿ takich kryteriów jak mi³o¶æ do tañca smile.gif mam nadziejê, ¿e to bêdzie najbardziej przetañczony turniej w tym sezonie blinkie.gif
The_Fish
Ja na Liwie bêdê niestety po cywilu, ekipa w tym roku nie dopisa³a... Wiêc jak zwykle poddam Wasz turniej wnikliwej ocenie z punktu widzenia turysty devil.gif A tury¶ci jak wszystkim wiadomo to z³o¶liwe i wymagaj±ce bestie s± bigsmile2.gif Ale skoro taki kwiat rycerstwa ma siê stawiæ, to pewnie przyjdzie mi tylko w zachwycie Wasze zmagania podziwiaæ smile.gif Przy okazji pytanko dla organizatorów - który dzieñ, Waszym zdaniem, bêdzie efektowniejszy dla turystów którzy ju¿ niejeden turniej widzieli? Wybieram siê na razie w niedziele, bo sa zapowiadaj±ce siê ¶wietnie tañce smile.gif
Wiszna
No to ja napisze cos od siebie jusz ostatnie
turniej jest w 99% gotowy scena do tañczenia tarcze do strzelania i szranki do napier ...... ups do walki
przyjezdzajcie w pi±tek jak najwczesniej (impreza bedzie dluzsza i fajniejsza ..... bigsmile2.gif kazda minuta jest wazna)
S³awek czekamy na was a co do tego ze bedzie was tak duzo to cieszymy sie jeszcze bardziej zrobimy sobie powtórke z Janowca devil.gif ale nie sofi± tylko miejscowym be³tem mad.gif
widze ze wszyscy chc± tañcowaæ ja tez chcem ale nie umiem jak myslicie to wystarczy ????
A i mam jeszcze 1 wiadomosc troche z ass.gif bo w rzeczce zwanej Liwiec zapanowa³a salmonella
ale ja sie dzisiaj kompa³em jak przezyje do jutra to zanczy ze chyba jest git :] ewentualnie padne za tydzien ale nie mog³em sobie tego odmówiæ mad.gif
Do zobaczenia na turnieju .....
Seba Liw
Witam
Wi¶nia, Wi¶nia, Wi¶nia.............co by³o dzisiaj rano? The Fish co do okre¶lenia który dzieñ bêdzie ciekawszy to co ja mogê powiedzieæ sobota powinna byæ fajowa bitwa rozpisana na piêæ stron podaniowych, bojówka, przedstawienie "¯ó³ta dama", festiwal firedance i na koniec pokaz sztucznych ogni(podobno zar±bisty) a niedziela co¶ dla duszy i cia³a Tañce i Bohurt- rewelka. Nie ma wyj¶cia trzeba przyjechaæ na dwa dni.
Pozdrawiam
ps. Bo¿e aby wszystko wysz³o tak jak mi siê marzy.
LuCK
TWK równie¿ melduje swój przyjazd w sile dwóch ry(m)cerzy wraz z TBR smile.gif
meti
witam
To pewna wiadomo¶æ z t± salmonell± ??????????
nie no to ja na liw nie jade tongue.gif tongue.gif tongue.gif nie no oczywi¶cie ¿artuje tongue.gif
postrafiam MEti
p.s. wszystko wygl±da na to ¿e tata straci po³owe brody blinkie.gif smile.gif
Seba Liw
T± salmonelle to ma Wisznia w brzuchu od nadmiaru siary bigsmile2.gif
O niczym takim nie s³ysza³em.
Pozdrawiam
Smok Migu¶
No no, czyzby to o naszym Sebastianie mowa?

Zycie Warszawy 19.08.05

A wszystko przez kobietê
Turniej rycerski w Liwie

"Oczywi¶cie broñ nie jest naostrzona, ale gdy np. obusieczny miecz ( devil.gif), który wazy (uwaga!) 30 kilogramów ( bigsmile2.gif ), spadnie nie na tarczê, tylko na ramiê...Sebastian Gajowniczek, wielki mistrz Bractwa Rycerskiego Ziemi Mazowieckiej i Podlaskiej, zdradza, ¿e w takich potyczkach nawet najlepsza zbroja nie uchroni przed siniakami i st³uczeniami."

Hi Hi
Na szczescie znam autorke tekstu Elize Wasilewska i domyslam sie, ze ta rewelacyjna waga miecza obusiecznego wyszla spod jej piora :D Nieprawdaz?
Seba Liw
Witam
Mam bujn± wyobraznie ale czego¶ takiego to w naj¶mielszych oczekiwaniach bym nie wymy¶li³. Najfajniejsze jest to ¿e nawet z Pani± Eliz± Wasilewsk± nie rozmawia³em na ten temat, zosta³em jedynie zapytany o scenariusz bitwy a gwarantujê ¿e tam nic nie ma na temat 30 kilogramowych bigsmile2.gif mieczy mo¿e mia³byæ 3kg tylko lepiej wygl±da 30kg bigsmile2.gif .Dziêki Smoku ¿e wy³apa³e¶ ten tekst i ufasz ¿e takiej bajki nie poda³em.
Pozdrawiam
W³adca 30kg. Mieczy

ps.Muszê przeczytaæ ten tekst w ca³o¶ci bo mo¿e gada³em co¶ o 120kg zbrojach bigsmile2.gif
Smok Migu¶
Nie ma sprawy, Eliza to dobra dziewczyna, ale na tym koniec :D Zbroje sa spoko: 20-30 kg :D
Micha³ Templarem zwany
Z Dorotk± bêdziemy jutro ( Sobota ) ko³o 8 w liwie ( no mo¿e parê nimunt po szczerba.gif )
Niestety praca nie u¿ywa wiagry - nie postoii

Pozdrawiam
Micha¶
wiedzmak
Szkoda, ze nie moglem dotrwac do niedzieli. Coz, tak to bywa gdy jest sie zaleznym od transportu.

Impreza wypadla o niebo lepiej niz rok temu. Dziekuje za prace wlozona przez organizatorow nad ta impreza.

Bitwa rowniez bardzo przyjemna, pozdrowienia dla (jak wyszlo po pobitewnej identyfikacji) brata Arkadego, z ktorym potrenowalem zapasy rycerskie podczas ostatniego starcia smile.gif.

EDIT:
Szkoda tylko, ze turniej obrodzil tyloma mrokami i 'koszulowcami'. Jednak, skoro organizator ich dopuscil to i ja sie nie czepiam. Ot taka mala uwaga.
brat Bule
No to i ja siê wypowiem. Jako ze w tym roku przebra³em siê za XX wiecznego turysten, podjeli¶my pewne kroki aby dojechac ko³o po³udnia do zamku Liw. NIestety dojechali¶my na koniec bojówek trwaj±cych d³ugo (bo zakoñczy³y sie dopiero ko³o 14). Nadmienie ¿e pojechali¶my wypiæ kie³baskê (by³a karkóweczka ale tez przez rureczke przechodzi³a dobzie) i zje¶æ piffko (to by³o ³atwiej wykonac) w sobote. Po bojówkach po³azili¶my po kramach (Pozdro dla Ani i Paw³a z³otników), dalej by³ garncarz (pozdrawiam 220 z³otych które u niego zostawilismy zabieraj±c kilkanascie naczyñ glinianych dla 5 osósb). Zwiedzilismy kapi±ce sie krowy maj±ce autonaprawodzanie do domu (w³asciciela spotka³y w pó³ drogi do domu). Po³azili¶my po zamkniêty dla widzów terenie obozu (wielkie gratki, wed³ug mnie uda³ siê na przys³owiow± PIATKÊ). Przed godzin± osiemnasta zasiedli¶my za pagórku w celu obejrzenia bitwy. (tutaj kilka epitetów na ochronê i justytariuszy po stronie widzów.... kaza³bym ich pasami za nieróbstwo pogoniæ). Bitwa z poslizgiem sie rozpocze³a... interesuj±cy wstep i cudowne (naprawde koles mia³ cudo g³os i chrypkê) poselstwo. No i naparzanka (5 vs reszta) wisnia zadziwi³ mnie swoj± walk± (masz szczê¶cie ¿e moja ¿ona tydzieñ temu mnie poje³a za me¿a :P), Sebastian jako czarny rozpoznawalny rycerz i Ryba (wraz jeszcze z dwoma sosobami) walczyli jeden na kilku i wychodzi³o im bardzo ³adnie. Wybuchy, bombardy, mnisi zag¿ewaj±cy do strzelania w bli¼niego (pozdrawiam). Ogólnie bitwa siê uda³a i ludzie siê nawalczyli.

PS: Sprostowanie bi³o siê po obu stronach du¿o wiêcej ludzi (po oko³o 50, 60 osób na stronê w póxniejszych fazach)

Pozdrowienia dla wszystkich z którymi zd±zyli¶my sie przywitaæ i niezd±¿yli¶my
Agata i Tomasz S Ch "Bulusowie"
Wiedziemka
icon_mrgreen.gif Witam smile.gif Cudowna zabawa, prze¶wietna icon_wink.gif Ale konkurs tañca by³ za pó¼no i...nie zd±¿y³y¶my potañczyæ - dom wzywa³ icon_sad.gif Ten jednak¿e drobny element pomijaj±c, chcieliby¶my podziêkowaæ organizatorom za stworzenie mozliwo¶ci uczestniczenia w takim turneiju i uczestnikom za stworzenie niepowtarzalnego nastroju smile.gif
A teraz tak prywatnie wtr±cê tongue.gif Dziêkujê przedstawicielom BRZO za umilenie nam podró¿y swoj± obecno¶ci± (ale¿ tam m³odzie¿ ma teraz jednostronne skojarzenia icon_wink.gif ), Bractwu ¶w. Katarzyny z Dzia³dowa za niezmienna wszêdobylno¶æ i "wodne szaleñstwo" (rybki w panierce, p³etwale b³êkitne i inne cudka), Saszce, Diab³owi devil.gif , Robercikowi, Adamowi, Miko³ajowi i wszystkim, których jak zauwa¿y³am wymieniæ nie zdo³am, ze mn± kontakt maj±cym za w³a¶nie ów kontakt i ciep³±, rodzinna atmosferkê. Vrooblowi za wspólny turniej, na którym niemal sie nie widzieli¶my bigsmile2.gif Zapewne jeszcze tu wrócê, ale ju¿ teraz raz jeszcze wielkie, malownicze DZIÊKUJÊ wszystkim i ka¿demu z osobna icon_wink.gif
Rafa³ Molik
Ogólnie turniej super. Mia³em naprawdê mnóstwo zabawy. Szkoda, ¿e w bojówce odpad³em w 1 walce, ale 10-4 to dla mnie i tak nie jest ¼le. Muza w czasie bojówki by³a genialna. Czy kto¶ mo¿e wie co to za utwór? (chodzi mi o ten metal. który lecia³ na pocz±tku)
Bitwa bardzo mi siê podoba³a. Bardzo dobrze wysz³± scena z poselstwem. Huk wystrza³ów, wybuchy na polu walki, kilka szar¿, walka do upad³ego. Nawalczy³em siê niezmiernie. Ledwo zwlok³em siê do obozu.
Ogó³em podziêkowania dla organizatorów za dobre przygotowanie ca³ej imprezy.
Pozdrawiam
The_Fish
To teraz turystyczne sprawozdanie z niedzieli: by³o naprawde wysmienicie! Bardzo ma³o przestojów w których nie by³o co robiæ, ci±gle cos siê dzia³o, a kulminacj± dnia by³ dla mnie CUDOWNY pokaz "Wagantów" - jak zwykle z reszta Misiek gwiazd± publiczno¶ci bigsmile2.gif To w³a¶ciwie pierwsza impreza na któr± ja, wieczny malkontent, nie mam na co narzekaæ bigsmile2.gif A nie, jest jedna rzecz na któr± warto by³oby zwróciæ uwage w przysz³ym roku - zróbcie zrzutê i kupcie nowy mikrofon :] Ale to szczegó³y nie psuj±ce wra¿enia z ca³o¶ci
Oprócz organizatorów chce podziêkowaæ Puencie który jako jedyny chyba zareagowa³ odpowiednim gestem i okrzykiem na moj± koszulkê szczerba.gif Panie i Panowie, gdzie Wasze podolskie ( opalone szczerba.gif ) dusze??!!
A w³a¶nie, kolejna zaleta turnieju: i wspania³a pogoda czyli TAK WYSOKO ¦WIECI£O S£OÑCE!!!
P.s. pytanie do organizatorów - jak Wy to robicie ¿e pojawi³o sie tylu turystów??
Kuba_
loki08.gif

Ogólny poziom turnieju sprawia³, ¿e cz³owiek bawi³ siê dobrze, zapominaj±c o w³o¿eniu weñ swej dychy (dlaczego nie wymieniono nas wszystkich jako sponsorów bigsmile2.gif ?). Mi³o by³o zobaczyæ znowu znajomych z ró¿nych zak±tków kraju. Pomys³ z wyborem przeciwnika poprzez rekonesans tarcz sprawdza siê. Walczy³o siê fajnie. Przed³u¿ana bitwa do upad³ego z walk± prawie na maxa + efektowne wybuchy artyleryjskie - godne, bawi³em siê przednie. ¯ar³o ok, kapela mi³o przygrywa³a na uczcie, no i na deser fajerwerki na nocnym niebie - by³o na co popatrzeæ.
Ma³a sugestia: na bojówce, przyda³oby siê dla oczekuj±cych na walkê, jakie¶ schronienie przed 'akuratnym' s³onecznym upa³em tudzie¿ ewentualnym deszczem.

Qba alias krzy¿ackie miêso armatnie

ps: "Procesja" królika: pierwsza klasa bum.gif Spaszu, pogró¿ki z armat± wobec pluszowego gryzonia wci±¿ aktualne? devil.gif
Puenta
Hmmm... Co tu gadaæ? Jak zwykle bawi³em siê na Waszym turnieju znakomicie. Niedoróbek by³o zaledwie kilka. Wymieniê je na wstêpie by potem utk±æ w komplementach samych.

Jedzonko - by³o pyszne i jak dla mnie, to jedynie zwiêkszy³bym ilo¶æ kefirków z rana, by by³y dla ka¿dego. Ale by³y tylko dla trawojadów, co by³o zbyt ma³ym uklonem w ich strone. Bo przy innych posi³kach to zbyt wiele nie mieli dla siebie, a ich chore grono siê stale powiêksza dunno.gif . Propozycje zmian w bohurcie ma ju¿ Wi¶nia i s± warte przemy¶lenia. Przy bojówce mo¿naby jednak robiæ pomiar tarcz, bo niektórzy mieli zdecydowaina zbyt drzwio-podobne. No i na przysz³osæ zadbajcie o pobliski Liwiec tongue.gif . Brakowa³o mi p³ywania tam (a jednak nie chcia³em ryzykowac ¿adnej zarazy)

No to co mi siê tam podoba³o? Wszystko! Bardzo fajna atmosfera. Ka¿dy bawi³ siê z ka¿dym. Bitwa z du¿ym rozmachem (a¿ nazbyt czasem - trochê mniej prochu dawajcie do tych min). Wszystkie turnieje zwi±zane z r±bank± przyw³aszczyli Kot i reszta z Kraju Rad. Chcia³em napisaæ, ¿e brak walki by³ dla mnie smutny, ale to nie do koñca prawda. Chwila zapasów z Saszk± po piajaku niemal mnie kosztowa³a z³aman± nogê. Tañce by³y sympatyczne. Oczywi¶cie ca³kowicie ustawione, bo od pocz±tku znany by³ wygrany, ale co tam icon_wink.gif Gosia od Gosi i jej Ventyl Ventustatem doskonale siê spisali. A z Excaliburem bardzo sympatycznie siê skaka³o. Uczta by³a taka, ¿e ledwo spróbowalem wiêkszosci dañ... A stara³em siê niezmiernie. A to baaardzo dobrze o niej ¶wiadczy tongue.gif

Pozdrawiam wszystkich ogólnie, bo za du¿o Was by wymieniaæ. Indywidualnie jedynie pewn± Siewierzankê wyró¿niê. Do zobaczenia za rok pewnie! icon_cool.gif

No i ¿eby nie by³o... Wiem, ¿e zwiecie siê Veris Vetustatum czy co¶ ko³o tego.
Deathwalker
Po dlugiej jezdzie do domu w koncu dotarlam i teraz kolej na podziekowania :
Dla calego BRE -za super zabawe , pomoc i uzyczanie he³mów w ilo¶ciach wrêcz hurtowych bigsmile2.gif
Chcialabym takze podziekowac Krystianowi z D.N.O za dluuuuga dyskusje o fechtunku przy ognisku , Strefanowi za wrecz anielska cierpliwosc przy ubieraniu mnie w blachy ,dla organizatorow za dopuszczenie mojego "malenstwa " bigsmile2.gif do bitwy Geraldowi z WKPL za uswiadomienie mi mocy bojowej mojego buzdyganu ( slicznie rozwalales nim ten pacho³ek ) smile.gif , Liwiakom za wieczny usmiech pomimo ciezkiej harowki i wszystkim znajomym ktorych spotkalam
Ogolnie turniej byl super i juz sie nie moge doczekac nastepnego
Reyki
Teraz widze ¿e wiele straci³em nie jad±c na Liw.Pink panda byli,BRE by³o,Czerwionka i Raubritter.Sami znajomi.
Viator
Parê s³ów od strony widowni (dotyczy niedzieli). Du¿a pi±tka - naprawdê z roku na rok jest coraz lepiej - urozmaicenie programu, ale i np. o niebo akuratniejsza muzyka ni¿ rok temu i decybele zno¶niejsze. Pozytywnie widzê brak dachu nad estrad± - przyt³acza³ strasznie przestrzeñ placu. Zmiana organizacji strefy biletowej a raczej zwi±zane z ni± uszczelnienie ogrodzenia odciê³o niby bezpo¶rednio tereny turniejowe od Liwca - a jednak i tak od choroby luda siê k±pa³o maj±c w nosie epidemie. Przy³±czam siê te¿ do pro¶by: oszczêdzajcie trochê artyleriê, piromany jedne, bo nie do¶æ ¿e w prochach expens znaczny, to i w¶ród publiki coraz wiêcej widaæ najm³odszych roczników, a tym nag³y huk nad uchem nie bardzo s³u¿y (z do¶wiadczenia mówiê!).
Wielkie brawa, du¿a bu¼ka, i do siego roku!
Mroczek
czy ktos filmowal bojowke i/lub bohurt i moze udostepnic materjaly ??
pumex
Chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za ten turniej. Naprawdê by³ bardzo udany.
Bojówka – bardzo wysoki poziom, ¶wietna techniczna walka Rosjan.
Bitwa – super zabawa, ostra walka, a nie delikatne inscenizacyjne macanie. Mam jedn± uwagê do organizatorów – mniej prochu w ziemi. Raz ucieka³em z miejsca gdzie mia³o wybuchn±æ, a drugi raz wybuch³o mi za plecami podobno (tego nie widzia³em ale Seba mi to pó¼niej powiedzia³).
Bohurt – trochê siê zawiod³em bo za miast walki to by³y zapasy. Wystarczy chyba zmieniæ zasady na „walka do upad³ego” i pozwoliæ po prostu wstawaæ. Wtedy bêdzie wiêcej walki a mniej podstawiania nóg.
Biesiada – najad³em siê tak jakbym w ¿yciu jedzenia nie widzia³.
vroobell
Witam
Liw jak zwykle udany, przyjazny, roze¶miany. Wielkie buziaki i u¶ciski dla orgów - ¿e te¿ Wam siê chce. bigsmile2.gif Nawet pogodê za³atwili¶cie jak trzeba.

A teraz kamyczek do ogródka, ale... ogródka uczestników niektórych:
Czy naprawdê nie widaæ, ¿e ca³a ta zabawa w "rycerzy i ksiê¿niczki" zmieni³a siê do¶æ powa¿nie od jakiego¶ czasu? Czy naprawdê tak trudno jest uszyæ sobie sensowny ciuszek plebejski i wygl±daæ mo¿e i biednie, ale schludnie? Uwa¿am (i nie jest to tylko moje zdanie), ¿e to brak szacunku dla Organizatorów. Zaprosili Was? Fajnie, ale postarajcie siê im przys³u¿yæ tak, aby Ich turniej wygl±da³ przyzwoicie.

I jeszcze taka uwaga - nie narzekajcie na orgów, ¿e co¶tam nie wysz³o. We¼cie przyk³ad z Chudowa - tam oficjalnie wszyscy uczestnicy s± uznawani za organizuj±cych imprezê. I sami dbaj±, ¿eby nie by³o plastików w obozie, jeansów, T-shirtów, w³óczkowych kolczug czy te¿ lamelek z puszek po piwie. Sami te¿ podejmuj± inicjatywê je¶li co¶ trzeba zrobiæ dla zapchania jakiej¶ dziurki w programie. Wystarczy zrobiæ sobie trening tañca czy przypomnieæ jaki¶ uk³ad walki - i ju¿ tury¶ci bêd± mieli co ogl±daæ.
Nie narzekajmy na wydatek 10 z³otych, bo to nie jest astronomiczna suma i ka¿dy w tej kwocie dosta³ ¶niadanie, obiad i by³ na uczcie.

Heh, siê rozpisa³em.

Jeszcze raz wielkie dziêki za turniej i wspóln± zabawê (Wiedziemko, czy my kiedy¶ usi±dziemy przy ognisku i napijemy siê pifka w spokoju? szczerba.gif ).

Pozdrawiam
Roku numer 2
S³owianka
Bardzo dziêkujê organizatorom za wysi³ek organizacyjny i udany owoc ich pracy...Flauta ¶wietnie siê u Was bawi³a ju¿ po raz trzeci !

Bitwa by³a spektakularna, bohurt emocjonuj±cy. Fajerwerki dech zapieraj±ce a atmosfera mi³a jak zwykle.
Mi³o by³o pos³uchaæ zespo³u na ¿ywo graj±cego objadaj±c siê na przewspania³ej, bogatej uczcie i to uczcie przy ¶wiecach w zacnym rycerskim gronie.

Egzekucja króliczka by³a rewelacyjna, moje miê¶nie mimiczne d³ugo j± jeszcze pamiêta³y.
Przedstawienie z joystickami powali³o mnie swoj± orginalno¶ci± i wspania³± gr± aktorów.
Gratulujê zwyciêskiej grupie tanecznej za piêkne przedstawienie, szczególnie w tak ciê¿kich warunkach jakimi jest silnie nas³oneczniony kawa³ek nierównej trawiastej powierzchni (z³owieszczy usmiech w stronê pewnych bezczelnych dziennikarzy, niech Was wszyscy.....zawsze ugoszcz± i kochaj± ;) )
Gratulujê wszystkim dzielnym wojownikom (i wojowniczce) za odwagê pra¿enia siê w stali i pokaz swoich umiejêtno¶ci.
Dziêkujê Abdulowi i Puencie za zasilenie sk³adu Miêdzybractwowej Tymczasowej Grupy Tanecznej. Co bym bez Was zrobi³a?

A teraz pare moich refleksji dotycz±cych tego co mi siê mniej podoba³o.
Wojownicy z pewno¶ci± woleliby oczekiwaæ na bitwê w cieniu a ³ucznicy/kusznicy mniej by siê bali strzelaæ, gdyby ich strza³y nie pêka³y w konfrontacji z kamienn± ¶cian±.
Oprócz biesiady wegetarianie chodzili troszkê zaniedbani kalorycznie.
Przyda³aby siê lepsza powierzchnia do tañczenia, ewentualnie tañce na scenie.

pozdrawiam wszystkich
wtyczka
... smile.gif Wielkie podziêkowania dla organizatorow za swietna impreze, bojówka dobrze zorganizowana i sêdziowana ( wielki uklon i szacunek dla kunsztu walki rosjan, po obejrzeniu walk kota zbieralem zeby z podlogi), bitwa super mozna bylo zdrowo powalczyc bum.gif , uczta no coz umieralem z przejedzenia i tylko zal serce sciskal ze nie mam szesciu zolondkow by dalej jesc bigsmile2.gif , co do bohurtu to proponuje robic po 3 starcia kazdej pary druzyn . Ogulem warto bylo sie tulac 7 godzin z gdynii by tam byc. Jeszcze raz wielkie dzieki za turniej smile.gif smile.gif

Jeden z robotow bum.gif
Piotr £uniewski
Witam!

Jak co roku Liw zapewni³ mnóstwo niez³ej zabawy, za co dziekujê organizatorom.
dziekuje tez wszystkim uczestnikom turnieju za stworzenie mi³ej, przyjacielskiej atmosfery i nawi±zanie paru nowych znajomo¶ci. Niestety przespalem pokaz " tañca ognia ", z którego to powodu by³em pózniej niezbyt zadowolony bo bardzo chcia³em go zobaczyæ ale có¿... mo¿e gdzie indziej to sobie odbije. Obudzi³ mnie za to pokaz fajerwerkow wiêc nie omieszka³em skorzystaæ z okazji i jak co roku poczulem siê jak na przyjêciu u Bagginsa tzn. by³o wspaniale i efektownie. Bitwa bardzo ³adna i dynamiczna tylko te ³adunki w trawie budzi³y troche niepokoju. Jedna z sytuacji : Robercik zauwa¿y³ dym wydobywaj±cy siê z ziemi.A tuz obok stoi Krzysiek Wicher. Robercik krzyczy : Wicher sp...alaj! Krzysiek odbiega i w tym momencie BUM! ( Ciekawe co by by³o jakby ów ³adunek wybuch³ mu pod nog±? ). No i te strza³y przelatuj±ce pole walki i " bombarduj±ce " straganiarzy, publikê , samochody na parkingu a nawet rzekê Liwiec! Podziw dla zasiêgu ³ucznikow! mad.gif Turniej bojowy na wysokim poziomie technicznym ( Zapadnaja Basznia i inni... )
Bohurt emocjonuj±cy choæ nieco zbyt krótki...

Konkurs strojow ciekawy, ³adne prezencje ( Ula i Krzysiu - podobaj± mi siê wasze stroje zw³. ten kapelusz z kit± ) ale wynik jakby nieco u³o¿ony choæ mo¿e to tylko wra¿enie.

Specjalne podziekowania dla Karoliny, Agnieszki i Puenty za zorganizowanie improwizowanej Tymczasowej Miedzybractwowej Grupy Tanecznej bigsmile2.gif i za to ¿e w ogóle nam wysz³o a tak¿e dla Veris Vetustatum i Excalibura za wspólne odtañczenie Kendera ( dla Sekcji Wiejskiej smile.gif za niekonwencjonalne podej¶cie do tematu tance dawne ). No i oczywiscie dzieki dla wszystkich uczestników " s±du nad królikiem " i za uczynienie ze mnie przewodniczacego ¶w. inkwizycji ( Aha! Z tym nabiciem po same pachy to nie by³ mój pomys³ mad.gif )

Uczta dobra, bimber weselny swietny tylko nieco za mocny bigsmile2.gif - ile mia³ procent ?
W ka¿dym razie co¶ potem nie za bardzo trafialem w struny ...
Ogólnie ca³e ¿ywienie w klimacie ( organizatorzy szacuneczek dla Was !)

Jeszcze raz dzieki!
Pozdrawiam!

Ps. Tylko to Lotto trochê dra¿ni³o , no ale to g³ówny sponsor i ma swoje prawa choæ mimo wszystko mogliby postarac siê o emblematy w lepszym gu¶cie ( Tzn. ustylizowaæ je na ¦rednie Wieki) Tak samo jak swoja prezencjê mogliby poprawiæ co poniektórzy, zbyt odbiegaj±cy od reszty...
Czarny Pysio
Witam!! To byl moj pierwszy turniej w Liwie i musze powiedziec Ze Bardzo mi sie podobalo. POdziekowania dla organizatorów!!!

Bojowka - super sprawa... poczatek troche kulal, bylem prawie ostatni do losowania.. za dlugo to trwalo, sedziowanie naprawde dobre, co rzadko sie zdarza!! Rosjanie piekielnie szybcy:))) nie dane mi bylo z nimi powalczyc....

Bitwa - super zabawa, nie bylo za ostro, nie bylo za slabo - w sam raz jak dla mnie:) te wybuchy na tak malym polu troche grozy nadaly:)

Bohurt - niestety nie moglismy uczestniczyc w nim (czego OGROMNIE zaluje i moi "bracia" z druzyny) kontuzje:( a tyle cwiczen:() bylo za duzo zapasow a za malo walki, rownie dobrze mogli wejsc na plac bez zbroi i oreza - bo po co im ono bylo potrzebne??

Biesiada - jedzonko extra, ogorki byly wysmienite crazy.gif - malo co wiem z biesiady bo odwiedzalem w tym czasie szpital z nasza Vilandra. nozka skrecona - a tak bardzo chciala tanczyc, szybkiego powrotu do zdrowia...

Generalnie ocena wysoka:)!!!!bigsmile2.gif

POzdro dla wszystkich...
Utta
Bardzo, bardzo udany turniej. Mówiê powa¿nie, chocia¿ wiem, ¿e i tak organizatorzy chcieli by ¿eby jeszcze lepiej by³o, ale jak Vróó pisa³, to nie tylko od nich zale¿y, ale i od nas samych, uczestników.

Wszelkie sugestie jakie mi przyjd± do g³owy bêdê pisaæ potem, jak Liwiacy trochê odpoczn±.

Na razie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich. Szczególnie dla Wê¿y za u¿yczenie mi kawa³ka legowiska W Trawie smile.gif
Kuba_
Czy kto¶ móg³by podaæ tytu³ i wykonawcê kawa³ka, który by³ wa³kowany przez wiêkszo¶æ turnieju bojowego (a przynajmniej z pocz±tku)? Wiem, ¿e by³a to metalowa wersja "Allegro con fuoco" Dvoraka do IX symfonii "Z Nowego ¦wiata"... ale kto by³ wykonawc±?
Je¿eli kto¶ ma ten kawa³ek niezatytu³owany, to bardzo bym prosi³ o przes³anie mi go mailem.

Qba alias krzy¿ackie miêso armatnie
Voynar
Oj dzia³o siê dzia³o...

Organizacyjnie bardzo udanie (widaæ, ¿e Liwiacy kawa³ serca w to w³o¿yli). Minusy dwa które zauwa¿y³em ( i s±dzê, ¿e s± do poprawienia na nastêpny raz) to brak sta³ej warty, ewentualnie po prostu pozbawienia mozliwo¶ci przechodzenia ludzi z ty³u zamku ko³o torów strzeleckich - wiem o 2 "zaginionych" ³ukach, druga sprawa to ustawienie torów strzeleckich - za tarczami albo mury,albo kamienie - przy tarczach by³ do¶æ silny wiatr boczny no i strza³y siê ³ama³y (có¿ za piêkny rym czêstochowski) - nie ka¿dy jest Robin Hoodem wszak...

Jedzonko zacne i inne u¿ytki tako¿ - uwa¿am, ¿e 10z³otowa sk³adka nikogo ze skóry nie obedrze, a w zamian mieli¶my naprawdê sporo!! pat.gif

Turniej ³uczniczy - oj ciê¿ki i trudny by³ - to ¿e siê dosta³em do pó³fina³u by³o dla mnie niez³ym szokiem, jako ¿e strzelam od naprawdê niedawna!! No i tylko 1 strza³ê z³ama³em!! icon_cool.gif

Bitwa - ho,ho - wkrêci³em siê na obs³ugê artylerii (Dziêki Broda i Za³oga £ukowska w ca³o¶ci) - Lenino i natarcie na Wa³ Pomorski razem wziête mniej huku chyba da³y ;) Mo¿e i rycerzom walka.gif siê miny trochê przeszkadza³y, za to z boku mówiê wam - wygl±dalo to ZAJE... PIÊKNIE ;)

Bohurt - jako obserwatorowi podoba³ mi siê, jeno faktycznie praca nóg wiêcej ni¿ r±k dawa³a bigsmile2.gif

Biesiada - ooooo....najpierw siê szybko i smacznie najad³em jako to smoczysko, po czem na wartê siê uda³em i powiem szczerze, ¿e¶cie mnie wszyscy tak przekupywali, ¿e pó¼niej miast na jakim¶ ³o¿u zlec, to w ognisko zleg³em - ledwie mnie Maciek z Dzia³dowa by³ wyci±gn±³ devil.gif

Bardzo siê cieszê, i¿ zosta³em dzieñ d³u¿ej ni¿ wiêkszo¶æ z Was - "bimbrowa biesiada" z respekt.gif Excaliburzakami (dziêki Wam za wszystko), Liwiakami (nie do¶æ ,¿e¶cie nas tak piêknie ugo¶cili, to jeszcze tyle dodatkowych atrakcji,jak chocia¿by konkursy i pokazy urz±dzane przez niezastapionego Wisienkê szczerba.gif ), Tarnowianami (jak kogo¶ pomin±³em to przepraszam, ale Ci,którzy mnieznaj± wiedz± czemu nie zawsze wszystko ogarniam icon_redface.gif

Last but not least - Liwiec - z salmonella zacnie siê p³ywa³o, Saszkê piachem oblepia³o, niewiasty wod± ,a ch³opaków b³otem obrzuca³o mad.gif a¿ siê Voynarskie plecki popali³y

No i na jeszcze bardziej koñcowy koniec special thanks dla Soczka za mój fryz roku i Puenty za dupska uratowanie szczerba.gif

Wiêcej grzechów w dniu dzisiejszym nie pamiêtam, a te które pope³ni³em - wcale ich nie ¿a³uje diabel.gif - O!!
siostrzyczka
tak nie da siê ukryæ, ¿e turniej by³ naprawdê wspania³y i ludzie byli wspaniali wiêc dziêki wszystkim wszystkim wszystkim z którymi siê jad³o, pi³o, bawi³o.

chcia³am tylko powiedzieæ, ¿e s³awny ju¿ sk±din±d królik roderyk, który zosta³ wbity na pal jest moj± w³asno¶ci±. za ostatni± zabawê przyszywka spasza troszkê siê "rozdar³a" i wcale tego nie ¿a³ujê. radzê trzumaæ siê od niego z daleka. proszê

poza tym bardzo fajnie mi siê sta³o na warcie zwa¿ywszy, ¿e zarobi³am w tym czasie dychê no i dziêki robercikowi za wziêcie mnie i nelki do swojej brygady zdjêæ z turystami. mi³o siê z tob± zarabia³o.

te¿ uwa¿am ¿e bitwa by³a ¶wietna. wkuirza³am siê tylko jak mi ziemia lecia³a na g³owê a ja zamiast j± zas³oniæ, zas³ania³am kufel z wod± dla rycerzy (markietanka). ale fajnie by³o

pozna³am masê ludzi wiêc zapewne wszystkim podzêkowaæ nie zdo³am wiêc proszê siê nie obra¿aæ ale dla nelki, moniki, wied¼my, marty, biwana, miko³aja, saszy, ca³ej nidzicy, jaka by³a, zacharowi, adamowi, sebie, tym wartownikom, których imion nie zapamiêta³am (nigdy nie mia³am do tego pamiêci - przepraszam), jeszcze raz robercikowi, vejnarowi, nivelisowi, puencie, grzegorzowi, stomowi, choæ by³ tylko trochê, wi¶ni, darkenowi, gra¿y, jasiowi, mo¶ce, szczup³ej reprezentacji malborka, ¶miesznemu dzieciakowi z excalibura, któramu mia³am w³osy henn± pomalowaæ, ale jako¶ mnie nie z³apa³, miko³ajowi, mecenasowi, krasnalowi, i wszystkich o których zapomnia³am (przepraszam, przepraszam, przepraszam) przesy³am serdeczne podziêkowania i pozdrowienia
Agata Witkowska
Cze¶æ bum.gif
troche juz och³one³am po powrocie do domu i mogê napisac co nieco na temat imprezy. Zacznê od negatywów, ¿eby to co przyjemne zostawic sobie na deser.Niestety, mam kilka uwag krytycznych, i nadziejê, ¿e organizatorzy siê nie obra¿±. Po prostu chcia³abym napisaæ o tym, co moim zdaniem powinno zostaæ zmienione na przysz³y rok.
Przede wszystkim - co najbardziej rzuca³o siê w oczy, to obecno¶æ mroków. Pojecia nie mam, jak mo¿na odstawiaæ cos takiego. Trzeba mieæ g³êboko w rzyci tak wszystkie zasady wypracowane w RR,jak organizatorów i wspó³uczestników turnieju, ¿eby wygl±daæ jak poniektórzy. By³o mi przykro patrzeæ, tym bardziej ¿e ja te osoby spotykam od iks lat na turniejach. Przez ten czas mo¿na siê by³o czego¶ nauczyæ. icon_sad.gif icon_sad.gif no.gif
Druga sprawa - brak identyfikatorów, które sta³y sie juz standartem na imprezach. POwodowa³o to nieporozumienia, wkurza³am siê ze po obozie pa³êtaj± siê jacys cywile a potem okazywa³o sie ¿e s± uczestnikami tylko sie jeszcze nie przebrali. Po za tym brak nalezytego zabezpieczenia obozu przed stonk±, a¿ sie prosi³o o warty z drugiej strony! Sprawa najpowazniejsza - mam pewne zastrze¿enia co do konkurencji bojowych. W oczy rzuci³o mi sie to, ¿e wiele walk przypomina³o bardziej m³óckê niz sensown± wymianê ciosów. Zauwa¿y³am tez ca³kowity brak kultury walki u niektórych uczestników. Szczytem by³a sytuacja zaobserwowana przeze mnie na bohurcie, kiedy to na kogo¶, kto akurat walczy³, rzuci³ siê od ty³u jaki¶ gostek i zacza³ go lutowaæ w he³m. Tak samo i na bojówce, widzia³am walkê, w której jeden z walcz±cych z lubosci± przepuszcza³ ataki na nogi przeciwnika, co najmniej dwa razy jego miecz wyl±dowa³ w okolicach kolan. Wszystko to odbywa³o siê przy braku reakcjj ze strony sedziów, co by³o dla mnie ca³kowit± zagadk±. shocked.gif Prosze mnie nie zrozumieæ ¼le, nie jestem za walkami w których przeciwnicy siê pieszcz±.
Jesli juz mowa o kulturze - jak mo¿na wyj¶æa na rozpoczêcie turnieju w gaciach i koszuli, nie wiem.
Przejde teraz do pozytywów. Jedzenie by³o extra. Wêdlinka, ogóreczki i karkóweczka mniam mniam smile.gif Super by³o obozowisko, ognisko. Ciesze sie ¿e takie historyczne zakwaterowanie staje sie ju¿ norm± na imprezach smile.gif Zameczek, chocia¿ nieduzy, by³ interesuj±cy, muzeum te¿. Zw³aszcza, ¿e znalaz³am tam cymesiki - kapitalny portret Ossoliñskiego z synami oraz zbiorek rycin Dahlberga - rzadko¶æ! Moje wieelkie uk³ony dla pana prowadzacego konkurencje strzeleckie. Mo¿e byc wzorem dla innych, jak za³atwiæ to sprawnie, co przy takiej ilosci uczestników nie jest proste (wiem bo sama kiedy¶ prowadzi³am).
Na koniec chcia³abym pozdrowic absolutnie wszystkich, a zw³aszcza tych których pozna³am przy ognisku. Specjalne za¶ pozdrowienia kieruje w stronê Tatrzañskiej Bacówki Rycerskiej (hej!!!) heart.gif heart.gif heart.gif Aha - kara która spotka³a królika by³a IMHO nazbyt surowa.
Pozdrawiam
Agata
Mo¶ka
Turniej by³, co tu du¿o mówiæ,¶wietny!To ju¿ drugi mój Liw i naprawdê nie mogê wyj¶æ z podziwu.Atmosfera naprawdê wspania³a,du¿o siê dzia³o-walki,konkursy,zabawa.G³odna i zbytnio trze¼wa nie chodzi³am bigsmile2.gif Sk³adka 10z³ to nie duzo,da siê prze¿yæ.Kolejki by³y problemem,ale trudno unikn±æ przy tak du¿ej imprazie.

My¶lê,¿e dobr± inicjatyw± by³oby ustawienie snopków siana za tarczami-strza³y nie bêd± siê ³amaæ o mur,a siana i tak by³o dostatek...
No i warty z ty³u obozu by siê przyda³y,to tury¶ci by nie wchodzili.Natomiast identyfikatory uwa¿am za zbêdne,nie mo¿na daæ siê zwariowaæ...Dobra warta by wystarczy³a.

Chcia³am podziêkowaæ organizatorom za to wszystko,wiem ze kosztowa³o was to wiele wysi³u,ale naprawdê jestem zachwycona turniejem....Oby tak dalej!
Ogromny szacun dla Wi¶n(i potem innych ch³opaków)i i jego jak¿e ognistego temperamentu.Busz napewno odro¶nie,ja³owa kraina nie trwa wiecznie....
Ceremonia ukarania kruliczka z jego zapewne ogromne przewinienia,szczegulnie nabicie na pal i cebulowanie, by³y genialne.Brawo pomys³odawcom.....
Roberciku,wierz mie,¿e nie wiem jak poradzi³abym sobie bez ciebie i twojego ceberka.MOKRE GIEZ£O-PARTY RULEZZ...
Olu i Stasiu-wasza wiedza o strojach jest ogromna,nie liczcie na to,¿e zaznacie spokoju,bêdê was mêczuæ ;)
Pa³ka podziwiam ciê za to ¿e ledwo trzymaj±c siê na nogach tak wymiata³e¶ tymi kulomiotkami.....

A teraz ogromna pro¶ba:ZGUBI£AM £UK!BISOK,PROSTY Z LEKKIM REFLEKSEM,19KG NACI¡GU,MAJDAN DWUKOLOROWY,CIÊCIWA PRZYMOCOWANA NIEBIESK¡ GUMK¡.JE¯ELI KTO¦ GO ZNAJDZIE,LUB SIÊ NIM TYMCZASOWO ZAOPIEKOWA£ MY¦L¡C,¯E JEST BEZPAÑSKI:B£AGAM ODDAJCIE!!!!MOGÊ DAÆ WZAMIAN NAWET JAK¡¦ NAGRDÊ(skromn± bo jestem bez kasy).Jakby co proszê kontaktowaæ siê, najlepiej na maila: zocha_r@tlen.pl DZiêki za wszelkie informacje!!!!!!!!

Pozdrawiam,
Zosia,Excalibur.

PS.Agata,nie wiem czy wiesz,ale bohurt to walka bez zasad,jedynie bez sztuchów.Wychodz± na ni± hadrcore'owcy,którzy chc± siê naprawdê mocno polaæ,wiêc tu walka nie mo¿e byæ niekulturalna.Niefajne by³o tylkoto,ze czê¶æ osób wykorzystywa³a zasadê,¿e nie mo¿na wstaæ i zamiast biæ to przepycha³a....Mo¿e jaka¶ modernizacja regulaminu??
Jajosz
No có¿, po raz pierwszy D.N.O.(kto wie oc chodzi ten wie) siêgnê³o Liwu, albo Liw siêgn±³ D.N.O'a ;) w ka¿dym razie ju¿ siê od naszej krzy¿ackiej dru¿yny nie uwolnicie... a skrzaty Niedojadek, Niedogwa³tek i w zastêpstwie za Niedopitka i Niedoklepka daj± w sumie maksa...
S³awek zTarnowa
Witam!

W imieniu TBR "GA" dziêkujê przede wszystkim Sebastianowi i ch³opakom z Liwu(du¿y buzial dla naszych nowych przyjació³!!) za zaproszenie, ¶wietn± zabawê i niezapomniane wra¿enia (np. te, które potrafi zapewnic Wi¶ devil.gif nia...smile.gifsmile.gif ) Mam nadziejê, ¿e byliscie zadowoleni z naszej obecno¶ci smile.gif .

Dziêkujê te¿ naszym wypróbowanym przyjacio³om z Lublina za atmosferê wspólnoty(Tatsañsko Bacówka Rycerrsko.....heeeeej!!!:> _ i dos³ownie wszystkim, z którymi rozmawialismy, bawilismy siê, czy choæby zamienilismy kilka s³ów--poznalismy wiele nowych ludzi, a wiekszo¶æ z nich to naprawdê spora, spora grupa dla której warto by³o odwiedzic Liw jad±c z dalekiego Tarnowa.
A teraz kilka s³ów wyjasnieñ:
Chcia³bym tylko wszystkich uczestników turnieju zapewniæ, ¿e znale¼lismy siê na Liwie nieprzypadkowo, a Organizatorzy dobrze wiedzieli, ¿e reprezentujemy(a raczej staramy sie reprezentowaæ) XIII w. i nalegali ¿ebysmy sie nie krygowali i jednak zjechali na Liw:)--piszê to, poniewaz dosz³y mnie s³uchy, ¿e ktos cos wspomnia³, ¿e niby zjechalismy siê nieproszeni w nieepokowych strojach.
Pozdrawiam jeszcze Grze¶ka z Osiêcin- znów tak jakos nie znale¼lismy sie wsród tego morza namiotów, zeby pogadaæ..(choc moze ju¿ nie ma o czym--tym razem ja i moi ch³opcy nie zab³ysnêli tak na bojówce jak na Ogrodzieñcu szczerba.gif --jednak i tak jestem kontent, ¿e moja prawica os³ab³a jedynie wobec naszych wschodnich przyjació³ (chwa³a im za wytrzyma³o¶c i umiejêtno¶æ wykorzystywania szybkiej broni!!! smile.gif , kiedy juz zdecydowana wiêkszo¶æ naszego rycerstwa odpad³a wczesniej...

Na koniec--dziêkujê Wam- moi kochani z TBR- za dyscyplinê, serce i ...wszystko!!!!!!!! bum.gif szczerba.gif icon_mrgreen.gif yes.gif
LuCK
I ja siê dopiszê z podziêkowaniami.
Je¶li chodzi o wady.... raczej brak smile.gif Ma³o troche miejsca w obozowisku na namioty, no ale tak to jest jak siê przyje¿d¿a za pó¼no smile.gif Ma³o by³o te¿ miejsca na biesiadzie, ale organizatorzy nadrobili to darmowym pewnym trunkiem szczególnie przez rycerzy ulubionym i ¶wiñsk± ¶wini± (taka t³usta jak lubie smile.gif).
Pozdrowienia dla wszystkich z którymi siê pozna³em, a szczególne dziêki za nauczenie mnie trudnej sztuki ogni bengalskich devil.gif devil.gif devil.gif ass.gif cool.gif
Z tego te¿ powodu najwiêksze pozdrowienia i wyrazy uznania kierujê do ekip które zosta³a na niedzielnej biesiadzie, gdzie dzia³o sie to co sie dzia³o :D

Wybuchaj±ca ziemia podczas bitwy do¶æ ciekawy pomys³ ale ziemia pod przeszywk± nie jest zbyt przyjemna smile.gif

aha, bym zapomnia³ - dziêkujê Tarnowskiemu Bractwu Rannych (znaczy Rycerskiemu - hej!) za transport i ogólnie za wszystko smile.gif

ps. Mo¿e jakimi¶ zdjêciami siê kto¶ podzieli?
S³awek zTarnowa
Luck--wybacz---Was-czyli- zawsze Woln± Tarnowieck± Kompaniê --równiez pozdrawiam i dziêkujê za obecno¶c..stanie przy nas MUREM.. pomoc i równiez za atmosferê wspólnoty!!smile.gif
Elen
To i ja napisze parê s³ów od siebie, bo ju¿ trochê ochlonê³am po powrocie do domu. Szczególne podziêkowania skladam na rece organizatorów za zaproszenie naszej grupki z Tarnowa na taki wspania³y turniej, sympatyczn± atmosfere i wspania³± zabawê. smile.gif smile.gif Podziêkowania dla Wi¶ni za niecodzienny pokaz ogni bengalskich w niedziele. devil.gif devil.gif Dziêkuje tez wszystkim których bylo mi dane poznaæ i porozmawiaæ chocia¿ chwile, zw³aszcza ucz±cym siê tañca ognia. smile.gif Ogólnie dziêkuje wszystkim za wszystko i za wspania³± atmosfere na turnieju. icon_wink.gif
meti
witam
Co ja tu bêdê du¿o pisa³. turniej by³ jak zwykle wyczesany w kosmos (opisuje tak co by mnie czosnki nie zakry³y tongue.gif ) super klimat, bitwa wrêcz nirwana smile.gif , jedzenie (jakby to powiedzia³ jeden z moich braci) cymesik. A co do zastrze¿eñ to cywile krêc±cy siê po obozie (Tutaj wprowadze troszke bardziej rozwiniêt± dygresje smile.gif mianowicie chodzi mi o to ¿e ludzie z bractw powinni interweniowaæ w przypadku gdy jacy¶ cywile wejd± na tereny im niedozwolone. Wartownikom zawsze mo¿e siê kto¶ przypadkiem wymkn±æ. To jest pro¶ba moja zapewne w imieniu organizatorów ka¿dej imprezy.)
postrafiam MEti
samira
hmm musze przyznac ze impreza w Lliwie by³a udana.. to co by³o warte uwagi ujeli¶cie w postach wy¿ej smile.gif...jednak musze siê czepn±c jednej rzeczy<jako osoba szczególnie wra¿liwa na taniec i muzyke icon_wink.gif > ..tancerze nie popisali siê za bardzo angsad.gif ...co niektórzy powinni nawet popracowa nad krokami..bo gubilii rytm i nie tylko..tu kieruje s³owa do Puenty..bo jesli mnie oczy nie zawodzi³y to widzia³am jego podrygi :P
Voynar
A propos zdj±tek, to tradycyjnie mam troszkê - zw³aszcza pokaz ogni bengalskich mam tak obfotografowany, ¿e (cytuj±c TBR szczerba.gif heeeeeej!!! crazy.gif

Jakby co to na priva zapraszam
Jajosz
Dodam tylko, ¿e mam filmiki z bitwy, krêcone w sepii ;) wiêc maja swój klimat ;) no i có¿ sam chêtnie inne przyswoje...
Seba Liw
Witam
Chyba mnie szlag trafi napisa³em siê oko³o 40 minut i nic mi sie nie wy¶wietli³o chyba mnie szlag trafi anger.gif
Muszê malowaæ wszystko od pocz±tku ale chyba jutro siê dopiero odezwê.

ps. Chcia³em powiedzieæ jedn± rzecz S³awek, Madzia i ca³y TBR wy juz od dawna w domu a ja dopiero przy przyturla³em siê z Liwa (Bo¿e ile tej s³omy do grabienia by³o)
pumex
hmm jakbys znalazl jakis serwer to wrzuc je na net. z chêci± ogl±dne sobie
Wiszna
Agato co do bojówki to chyba zasada by³a taka i¿ pole trafienia koñczy³o sie na wysoko¶ci kolana .....
a przed bohurtem by³o powiedziane ze sceny ¿e jest to walka bez zasad ....... tak wiec nie wiem o co ci chodzi
my sie tam naprawde dobrze bawili¶my tylko te przweracanie trzeba bedzie zmieniæ ......
pozdrowienia dla wszystich znajomych mych :]
ja³owa kraina jusz pokrywa sie czê¶ciowo nowym lasem ................. ass.gif
Broda
anger.gif anger.gif jwitam
Seba bylo ekstra anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif jak grabils slome przypadkiem nie znalazles mojej BRODY Wisznia pamietaj ze masz oddac rolke papieru do ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif
Broda
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.