Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] V Turniej Rycerski w Liwie -> 20-21.08.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Jan Gradoñ
Data: 20 - 21 sierpieñ
Nazwa wydarzenia: V Turniej Rycerski o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na Zamku w Liwie
Organizator: Bractwo Rycerskie Ziemi Mazowieckiej i Podlaskiej
Charakter imprezy: Na zaproszenia
Miasto: Liw
Informacja od: Seba Liw
Seba Liw
Witam
Cieszê siê i¿ po raz pierwszy nasz skromny Turniej zawita³ na strony FREHY. Bardzo jestem rad ¿e mo¿emy go zorganizowaæ po rz kolejny (pi±ty). Mam nadzieje ¿e wyjdzie jeszcze lepiej ni¿ w latach poprzednich w koñcu to jubileusz bigsmile2.gif . Cóz mogê powiedzieæ o naszy Turnieju, zamieszczê kilka informacji.
Warunki Uczestnictwa

1. Wojownicy startuj±cy w walkach oraz w bitwie powinni posiadaæ zbrojê wzorowan± na pancerzach z okresu 1300 – 1450. Do niezbêdnych elementów ochronnych zalicza siê (minimum):
He³m z zas³on±, rêkawice pancerne, na³okietnice, nakolanniki, kolczuga (p³aty, kirysy, napier¶niki, brygantyny), szyja musi by¶ os³oniêta pikowan± kryz±, na któr± zachodzi ko³nierz kolczy.
2. Ubezpieczenie rycerzy we w³asnym zakresie
3. Stroje historyczne z okresu od 1300 do 1450 roku
4. £ucznicy bêd± zaopatrzeni na bitwê w pacynki, zorganizowane przez „Liwiaków”.
5. Zaproszeni wojownicy i ich damy musz± przestrzegaæ regu³y turniejowej i bezwzglêdnie stosowaæ siê do wszystkich poleceñ organizatora dotycz±cych przebiegu turnieju.
6. Nie stawienie siê na stanowisko turniejowe, bêdzie równoznaczne z wykluczeniem uczestnika z turnieju.
7. Agresywne i bezkarne zachowanie na turnieju, eliminuje dane osoby z imprezy wraz z wrêczeniem im wilczego biletu.

TURNIEJ BOJOWY

1. Jedyn± broni± dopuszczan± do bojowego turnieju jest miecz (krótki i d³ugi).
2. Ka¿dy wojownik powinien posiadaæ tarczê, gdy¿ uczestnicy bêd± losowaæ swoich przeciwników, wybieraj±c jedn± z tarcz. Osoby walcz±ce d³ugimi mieczami dostan± tarcze od organizatorów.

3. Do walki zostaj± dopuszczeni wojownicy bezpiecznie opancerzeni (zob. warunki uczestnictwa), zgodnie z obowi±zuj±c± epok±.
4. Walkê ocenia czterech sêdziów (do¶wiadczeni wojownicy).
5. Zakazane s± uderzenia kantem i rantem tarczy. Mo¿na uderzaæ jej ca³± powierzchni±.
6. Nie mo¿na atakowaæ przeciwnika stoj±c za jego plecami.
7. Ciosy punktowane musz± byæ silne, widoczne i osadzone, zadane powy¿ej kolan i ³okcia.
8. Mo¿na wytr±ciæ przeciwnikowi broñ z d³oni, uderzaj±c mieczem w miecz b±d¼ w rêkawice opancerzon±. Wytr±cenie broni przeciwnikowi równa siê wygranej.
9. Nie mo¿na stosowaæ sztychów.
10. Walka trwa do zdobycia 10 pkt. przez jednego z walcz±cych.(bez przerywania)
11. Miecz nie mo¿e byæ przywi±zany do d³oni.
12. Nie mo¿na siê przepychaæ i wieszaæ na przeciwniku. Walka ma byæ techniczna i czysta.

UWAGA:
Ka¿dy wojownik jest zobowi±zany stawiæ siê na inspekcjê uzbrojenia, która odbêdzie siê o godzinie 8.00 rano w sobotê, po ¶rodku obozu. Uprasza siê o zaprezentowanie swojego „klaszmentu”, dwóm weteranom bractwa z Liwa, którzy oceni± jego przydatno¶æ do walki.
Je¿eli który¶ z wojowników nie stawi siê na inspekcji, nie zostanie dopuszczony do ¿adnej z konkurencji.

Turniej Kusznicy i £uczniczy

1. Konkurs kuszniczy – odleg³o¶æ 20 metrów do tarczy 40 cm.
2. Konkurs ³uczniczy – odleg³o¶æ 20 metrów do tarczy 40 cm.
UWAGA! W konkursie ³uczniczym i kuszniczym ilo¶æ oddanych strza³ów jest jednakowa i wynosi:
- eliminacje – 3 strza³ próbne i 3 punktowane
- pó³fina³y – dwunastu zawodników po 3 strza³y
- fina³y – sze¶ciu zawodników po 3 strza³y
Zwyciê¿a zawodnik z najwiêksz± liczb± punktów w poszczególnych etapach.

Turniej bojowy o tytu³ mistrza równowagi.
Zasady walki s± zbli¿one do tych z turnieju bojowego. Ró¿nica polega na tym, ¿e wojownicy zamiast tarczy trzymaj± drewniany kufel, wype³niony piwem. Walka trwa 2 minuty. O wygranej decyduj± punkty i ilo¶æ piwa w kuflu. UWAGA!: Nie mo¿na celowo uderzaæ w kufel przeciwnika, taka postawa równa siê dyskwalifikacji.
Wielobój rycerski.
Sk³ada siê z nastêpuj±cych konkurencji:
a) bieg z przeszkodami – d³ugo¶æ 20 metrów
- zaliczenie ka¿dej przeszkody +5 pkt.
B) rzut w³óczni± do tarczy - trafienie +5pkt.
c) strzelanie z ³uku, stoj±c z ruchomego pomostu
- do punktowanej tarczy
Zapasy
Konkurencja oceniana przez jednego sêdziego. Walka zostaje rozstrzygniêta, gdy jeden z przeciwników zostanie przewrócony na plecy.
Bitwa
Zachêcamy wszystkich do wziêcia udzia³u, zale¿y nam na jak najwiêkszej ilo¶ci uczestników. Do bitwy jest u³o¿ony scenariusz i walka ma byæ typowo pokazowa (pod publikê).

Bohurt
Konkurencja polegaj±ca na starciu zbrojnym kilku grup wojowników (5 lub 6 osobowych). Starcia dwóch grup naraz. Przegrywa ta grupa, w której wszyscy wojownicy zostan± powaleni na ziemiê. Raz przewrócona osoba nie mo¿e wstaæ powtórnie.
Ponadto zostan± przyznane nastêpuj±ce wyró¿nienia:
 Naj³adniejszy, najwierniej zrekonstruowany kostium
 Najlepszy zespó³ tañca dawnego
Szczegó³y regulaminu turnieju zostan± przypomniane dowódcom poszczególnych bractw rycerskich, w noc poprzedzaj±c± rozpoczêcie turnieju.

WSTÊPNY PROGRAM TURNIEJU

PI¡TEK:
22.00 Odprawa dowódców poszczególnych bractw – przypomnienie
programu i zasad obowi±zuj±cych na turnieju
SOBOTA:
7.00 ¦niadanie
8.00 Inspekcja uzbrojenia
10.00 Otwarcie turnieju
11.00 Turniej kuszniczy i ³uczniczy
12.00 Eliminacje turnieju bojowy
15.00 Obiad
16.00 Bieg rycerski – W zale¿no¶ci od zakoñczenia bojówki
18.00 Bitwa
20.00 Biesiada

NIEDZIELA:
9.00 ¦niadanie
10.00 Turniej bojowy „mistrza równowagi”
10.00 Konkurs stroju ¶redniowiecznego
11.00 Konkurs tañca ¶redniowiecznego
12.00 Bohurt
13.00 Pokaz konny Dru¿yny Ksi±¿êcej
14.00 Zapasy
14.30 Obiad
15.30 Zakoñczenie Turnieju
Podczas przestojów wybrane wcze¶niej grupy, z przygotowanym wcze¶niej programem, bêd± mia³y za zadanie zabawiaæ publikê (zabawy plebejskie, strzelanie do tarczy itp.). Tak¿e podczas obiadu (wybrane osoby zjedz± posi³ek nieco wcze¶niej).

To tak z grubsza, je¿eli bêd± pytania zapraszam. Pozostawili¶my sobie rezerwe na oko³o 30 osób zapraszam, ale z góry ostrzegam zale¿y nam na konkretnych grupach, a nie na "leniuchach" (mieli¶my juz niemi³e do¶wiadczenia z osobami które by³y nastawione wy³±cznie na poczêstunek, a nie na uczestnictwo(lekka pomy³ka))
Micha³ ¯elazo
Hmm...

A co organizatorzy oferuj±, poza zabaw± ???
Przewidujecie zwrot kosztów podró¿y ?
Czy jest jakie¶ wygodne miejsce noclegowe, np. adekwatne dla mojej 9-miesiêcznej córeczki ?

Od nas mog³oby przyjechaæ oko³o 6 osób, w tym dwie walcz±ce, ka¿da z dwoma "zestawami", na ok. 1350 i ok. 1450 rok (stroje plus broñ i uzbrojenie).

Pozdr.
M.
Seba Liw
Witam
Co do Twoich pytañ,
je¿eli chodzi o zwrot kosztów podró¿y - niestety ze wzglêdu i¿ spraw sponsorów stoi pod wielkim znakiem zapytania a kosztów zwi±zanych z organizacj± bêdzie du¿o(zespó³, nag³o¶nienie, ¶wiat³o,toitoie,konie,wy¿ywienie dla 230 osób i jeszcze wiele ukrytych) zmuszeni jeste¶my pobraæ op³atê w wysoko¶ci 10z³ od ka¿dego uczestnika.
Sprawa spania, jest oczywi¶cie pole namiotowe, a tak¿e dysponujemy mo¿liwo¶ci± zakwaterowania w internacie w Wêgrowie 5km od Liwu.
Pozdrawiam
Seba Liw
Aby wyja¶niæ wiêkszo¶c w±tpliwo¶ci zamieszczê dodatkowe informacje.

Potrzebujemy od ka¿dej grupy, która bêdzie posiada³a zaproszenie na nasz turniej nastêpuj±cych informacji:

Podaæ
1) liczbê uczestników
2) ilo¶æ osób bior±cych udzia³ w poszczególnych konkurencjach:
- bitwa (z podzia³em na artylerie, ³uczników, walcz±cych)
- turniej bojowy
- strzelanie z kuszy
- strzelanie z ³uku
- wielobój rycerski
- bohurt,
- konkurs strojów
- konkurs tañca
- zabawy plebejskie
- pokazy walk rycerskich

devil.gif Wymagamy od ka¿dego bractwa przedstawienia przynajmniej jednej pokazowej scenki. Ka¿dy rycerz zobligowany jest do wziêcia udzia³u w przynajmniej dwóch konkurencjach (np. bitwa, bojowy), bia³og³owa w jednej (np. konkurs stroju, tañca) devil.gif

Zapewniamy:
Wy¿ywienie;
Sobota: ¶niadanie, obiad, biesiada
Niedziela: ¶niadanie, obiad
Nocleg na polu namiotowym pod zamkiem (mile widziane namioty historyczne), oraz w internacie w Wêgrowie.
Moc wra¿eñ i atrakcji oraz mi³± atmosferê dziêki Waszej obecno¶ci.

UWAGA! devil.gif
-Je¿eli nie otrzymamy potwierdzenia przyjazdu do dnia 05-VIII-05, nie zapewniamy wy¿ywienia.
-Niestety ze wzglêdu na s³ab± sytuacjê finansow± zmuszeni jeste¶my pobraæ od ka¿dego uczestnika op³atê w wysoko¶ci 10z³.
-Ka¿dy z uczestników musi posiadaæ w³asn± historyczn± zastawê sto³ow± (miska, sztuæce, naczynie do picia) devil.gif

Kontakt:
Sebastian Gajowniczek – 0-603-683-087
Woszczerowicza 3/19
08-110 Siedlce
e-mail: gajowi@poczta.fm (wiadomo¶æ przysy³an± poczt± elektroniczn± prosimy potwierdzaæ telefonicznie)

Norbert Pawliñski – 0-508-609-671

Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie.
Micha³ ¯elazo
Czegos tutaj nie rozumiem.

Chcecie ¿eby przyjechali do Was na imprezê ludzie, którzy potrafia co¶tam zrobiæ, wystapi± w dyscyplinach i bêd± ryzykowali sprzêtem nierzadko wartym tysi±ce z³otych i jeszcze chcecie pobieraæ od nich pieni±dze ?
Tak mo¿na na ma³ych imprezach bez publiki, gdzie ludzie jad± ¿eby poczuæ, jak to by³o dawniej i spotkaæ przyjació³. Nie widzê tutaj sensu...

Poza tym nocleg 5 km. (godzina drogi) od pola turniejowego...wspó³czujê tym, którzy bêd± musieli nosiæ blachy do bojówek i odnosiæ je pó¼niej.

Tym niemniej ¿yczê powodzenia !

Pozdr.
M.
Danniels
usmieszek_06.gif

A czemu nie?
Jak kto¶ chce przyjechaæ to i tak przyjedzie. Dycha to nie wiele dla kogo¶, kto ma sprzêt za pare kafli, zw³aszcza, ¿e wszyscy maj± zapewnione koryto (a spróbuj siê ¿ywiæ 2 dni za 10 z³). Chyba lepiej, ni¿ ¿eby imprezê odwo³ano w ostatniej chwili, albo nikt na ni± wiêcej nie przyjecha³, bo wysz³a klapa.
Na prawie ka¿dych zawodach z nagrodami (a bojówki to chyba co¶ w tym rodzaju) pobierana jest op³ata startowa. Nie zawsze jest tylu chêtnych sponsorów i nie ka¿dego organizatora staæ, ¿eby wyj±æ pare tysiów z kieszeni, coby ludzie nie narzekali. Jesli imprezka ma wyj¶æ fajniejsza, to chyba warto j± wspomóc.
My¶lê, ¿e nie ma o co robiæ szumu.

Pozdrawiam
Jacunio
Agata Witkowska
Jacku, masz ca³kowit± racjê. Dycha to ¿adne pieni±dze, a ja sama wiem doskonale, ¿e ³aska sponsora na pstrym koniu jedzie... icon_sad.gif
Mam pytanie do organizatorów: jak bêd± wygl±da³y warunki sanitarne w obozie historycznym? Przede wszystkim - czy bêdzie mozliwo¶æ skorzystania z prysznicu ?
Pozdrawiam
vilandra
witam! czy je¿eli przyjedziemy z namiotem cywilnym, to równie¿ bêdziemy mogli siê rozbiæ na polu namiotowym pod zamkiem? ile osób musi liczyæ grupa do konkursu tañca dawnego i ile tañców jest wymaganych? (czy mo¿na tañczyæ branle czy tylko typowe tañce dworskie?) z góry dziêujê za odpowiedzi na moje liczne pytanka smile.gif pozdroofka
Wiedziemka
dolaczajac do pytan przedmowczyni, skadinad mnie rowniez nurtujacych - czy mozna by bylo prosic o zasady konkursow dla niewiast, wymagania, warunki etc., to dosyc wazne, wydaje mi sie, a tych informacji nie ma
Mroczek
Apropos wyzywienia: Jakie porcje sa przewidziane?? Na jednym z turniejow na sniadanie byla JEDNA bulka z dzemem... jak dla zbrojnego to troche malo bylo
AdamS
bulka z 2 dzemami smile.gif bigsmile2.gif
Wiszna
Postaram sie wam odpowiedziec na tyle na ile dam rade
co do warunków sanitarnych w obozie to bedziemy mieli tak jak co roku rynienke z kranami a co do prysznica to ja jusz nie wiem bo sie nie dowiadywa³em ale zwykle stawialismy 1
Namioty "cywilne" wchodz± do obozowiska ale chcielibysmy ich miec jak najmniej (przynajmniej tak mi sie wydaje ale jak cos to seba napewno wyjasni sprawe w najblizszym czasie .... co do tañców to tez trzeba mêczyc jego ..)
MroczeK mysle ze co do jedzenia narzeka³ nie bedziesz no chyba ze nastawiasz sie na kaczki i homary smile.gif

P.S
(Seba a mówisz ze ci niepomagamy :] :] :]...... za³uj ze cie nie by³o na poprawinach )
Wiszna
Jusz wiem prawie wszystko
Co do prysznica bedzie jeden napewno ogólniedostêpny
co do namiotów "cywilnych" tak jak pisa³em jak najmniej rozbijemy je w k±cie tak zeby zastawic je namiotami historycznymi
Co do tañców sprawa stoi tak mozna tanczyc tañce wszystkie oby mniej wiecej z rozpietosci datowania ( a jest naprawde duza) co do ilosci osób tañcz±cych to nie ma ani limitu w góre i w dó³
wiedzia³em ze o czym zapomne i nie dowiedzia³em sie o wymagania i warunki dla kobiet ... w najblizszym czasie to tez postaram sie wydrzec od Sebastiana
vilandra
dziêkujê za odpwiedzi na pytania, ale chcia³abym jeszcze wiedzieæ ile tañców mam przygotowaæ... pozdroofka
Mroczek
Na kaczki to sie nie nastawiam... wogóle na nic sie nie nastawiam, byle nie uciekalo z talerza (wczoraj musialem zastrzelic owsianke bo pyskowala) i szlo sie tym najesc (chodzi o ilosc)

Pozdrawiam
Seba Liw
Witam
Po ekscesach pogodowych ponownie mam dostêp do netu (te piorunki to fajna rzecz). Pad³o kilka pytañ na które odpowiedzia³ przynajmniej w wiêkszej czê¶ci mój brat Wisznia. Co do prysznica u¶ci¶lê- zimna woda brrrry..., ale bêdzie, a na dodatek dla chetnych mamy ten komfort i¿ nasz zamek po³o¿ony jest 20m od rzeki Liwiec ale to chyba jednak tylko dla facetów. Nastêpne, porcje ¿ywieniowe mam nadziejê ¿e nawet najwiêksze g³odomory nie bêd± narzekaæ, ¶niadanie powinno byæ ok, obiad grilowy- karkówka- (uwaga -dla tych co maj± wysoki cholesterol- to chyba siê mnie tyczy), a biesiada napewno przys³owiow± rure zapchamy i zalejemy cool.gif . Co do tañców powiem tak ile bêdziecie mogli tañczyæ to bêdzie dobrze w tej materii nie bêdê oszukiwa³ nie jeste¶my ekspertami ale bêdzie nam mi³o je¿eli bêdziemy mogli ogl±daæ d³ugie wystêpy. Namioty oczywi¶cie je¿eli bêd± iglaki nie ma problemów nie od razu Kraków zbudowano. To chyba wszystko, a nie bym zapomnia³ Michale je¿eli niestety nie podobaj± Ci siê warunki jakie dajemy naszym go¶ciom nie musisz tego negowaæ w taki sposób niestety nale¿ymy do bractwa stoj±cego s³abo finansowo i nie ukrywamy tego, wiêc uszanuj to i nie krytykuj nas w tak wynios³y sposób. Zawsze staramy siê zadowoliæ uczestników naszego turnieju jak tylko potrafimy. Powiem tak, ja nie bardzo rozumiem czego ty oczekujesz, mo¿e g³ównej nagrody w postaci Mercedesa S klasy?
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i obiecujê ¿e jak piorun nie strzeli to bêdê szybcie odpowiada³ na pytania.
Puenta
Eee tam... Ma³o pamietam k±pi±cych siê (podchmielonych oczywi¶cie) niewiast na Liwie? Postaramy siê jako Grexi przyjechaæ jaka¶ ekip± z jednm namiotem historycznym, du¿ym dosyæ. Pewnie bêd± znajomi z Zagonu Roty Jezdnej (Zgonu Floty Gwiezdnej). Jak sami nie wystartujemy w tañcach (nie wiadomo ilu nas bêdzie) to po³±czymy si³y z nimi. I teraz Gosia od Sola nas ju¿ nie pobije (pewnie, ¿e pobije, ale mo¿e uda siê nie wyj¶æ ko¶lawo i obroni drugie miejsce choæ)!

W tym sezonie z Grexów wystartuje chyba do bojówki jedynie Nivelis, bo ja sobiê ten sezon na tañce zostawiam, ale konkurencji zaliczymy jak najwiêcej. Co roku Liw konkuruje u nas o miano najfajniejszego i luzackiego turnieju. Rzeczka pomaga w tym zestawienu. Jestem pewien, ze i teraz tak bêdzie.Do zobaczenia!
vilandra
Puenta zatañcz z nami usmieszek_02.gif bo nie bêdziemy mieæ ¿adnego tañcz±cego faceta... pozwole nawet wybraæ Ci tañce, które bêdziesz chcia³ bigsmile2.gif (qrcze to niepodobne do mnie)... pytanie do organizatorów - je¶li dobrze rozumiem to mogê sobie zatañczyæ nawet 20 tañców???? i jak to bêdzie oceniane w stosunku do osób które zatañcz± tylo 3?? mo¿e jednak u¶ci¶lijcie to, podajcie konkretn± liczbê tañców, tak bêdzie lepiej dla nas tañcz±cych i dla Was jako jurorów... pozdroofka
Smok Migu¶
Jedna uwaga co konkursu tanca, niech tanczacy zadbaja, aby WSZYSCY jurorzy ich ogladali. To samo zreszta dotyczy jurorow, niech WSZYSCY obejrza WSZYSTKIE grupy biorace udzial w konkursie. Tak mowi mi moje doswiadczenie po konkursie sprzed 2 lat.
Seba Liw
Witam
W³a¶nie z tymi tañcami nie mamy do¶wiadczenia i nasza wiedza te¿ jest mizerna wiêc zawsze do jury bierzemy osoby przyje¿d¿aj±ce do nas posiadaj±ce wiedzê w tym temacie. Mówi±c tañczcie ile dacie radê mia³em na my¶li pokazowe nie konkursowe. Vilandra twoja sugestia jest jak najbardziej s³uszna co do ilo¶ci tañców konkursowych, wydaje mi siê ¿e trzy to odpowiednia ilo¶c ale czekam na sugestie.
Pozdrawiam
Broda
anger.gif anger.gif icon_sad.gif anger.gif Witam

Seba mam pytanie czy nic sie nie zmienilo odnosnie strzelania z hakownic bombard devil.gif devil.gif

czy mozna odreagowac zakaz strzelania na Grunwaldzie anger.gif anger.gif anger.gif
anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif
Seba Liw
Witam moj± ulubion± Brode bigsmile2.gif . Wiesz o tym i¿ my wariaty na punkcie artyleri. Strzelamy do BÓLU. cool.gif
Seba Liw
Czy mam szanownemu Panu Brodzie rezerwowaæ Kramik?
Broda
Pan Broda sie klania kramik prosze

Ps.prosze aby nie przywozic psow bojacych sie wystrzalow anger.gif devil.gif

anger.gif anger.gif anger.gif devil.gif anger.gif devil.gif
anger.gif
Puenta
Jeden kumpel akurat psa chyba przywiezie. Ale Negra jeszcze po 2-3 turniejach chyba sama siê nauczy strzelaæ z bombardy. bigsmile2.gif Zobaczymy jak to bêdzie z tañcami. Sugerujê od 3 do 5 na konkursie - wybór grup.

Nam siê chyba trochê facetów najedzie, a kobietek tañcz±cych z jedna góra icon_cry.gif Zobaczymy czy startniemy sami czy we wspó³udziale. Ostatnio by³y a¿ 3 grupy w dru¿ynie i jeden bezpartyjny smile.gif A wszystkich nas by³a pi±tka crazy.gif . Co do sêdziowania, warto by¶cie poszukali znawców z po¶ród uczestników nietañcz±cych. Zawsze kto¶ taki siê znajdzie (w zesz³ym roku by³a m.in. Flauta, obecnie z Roty Jezdnej). No chyba, ¿e macie przynajmniej z trójkê w³asnch specjalistów.

Pozdrowienia!
meti
witam
Polecam bardzo kompiele w liwcu smile.gif, jest wyrombista skarpa pod któr± rzeka jest g³êboka na 3 metry smile.gif lepsze to ni¿ jaki kolwiek prysznic.
A tak na marginesie. Seba co my¶lisz o jakim¶ zorganizowanym pokazie firedancingu? chocia¿by na zasadzie ¿e wszyscy umiej±cy machaæ zebrali by siê o okre¶lonej po¿e nocy i pomachali razem.
postrafiam MEti
Seba Liw
Witam
Meti je¿eli chodzi ofiredencing to wiem ¿e bêdzie kilka osób których pokaz ju¿ ujeli¶my w programie, hmm pozatym ba³bym siê trochê wystawiaæ osób nie potrafi±cych pos³ugiwaæ siê takim wynalazkiem ze wzglêdu na bezpieczeñstwo publiki jak i ich w³asne, nasz brat Wisznia prawdopodobnie zrobi³by z siebie ¿yw± pochodnie bigsmile2.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Domy¶lam siê, ¿e brat Wisz(¶)nia nie musia³by ³ykaæ parafiny, aby zion±æ ogniem devil.gif .
Pozdrawiam
Wiszna
No i sie musze teraz t³umaczyc .........
Grzesiu ty przeciez wiesz ze ja nie pije 7 lat i mnie nie ci±gnie a co do tañca z ogniem to bede chcia³ sie nauczyc na liwie podstaw ostatnio mi nie wysz³o tylko mnie g³owa bola³a od skarpet z piachem ( jak u Pratcheta .... tongue.gif
Broda
Witam
Seba czy masz kufle na turniej dunno.gif

Broda
Seba Liw
Witam
Masz na my¶li kufelki potrzebne do Mistrza Równowagi? Nie posiadamy takowych aczkolwiek liczy³em na pomoc od jednego z zaprzyjaznionych rzemie¶lników
podpowiedz-nosi d³ug± brode.
Broda
Jakowa pojemnosc 0,85 1,5 4,75 9,6 litra
Wiszna
ale pojemno¶æ brody czy kufla jest liczona ???????? bigsmile2.gif
Seba Liw
Wydaje mi siê aby nas nie nara¿aæ na koszta zwi±zane z ilo¶ci± piwa odpowiednia bêdzie 1,5l. Dzi¶ Twoja Szefowa dosta³a odemnie reprymende.!!!!
Seba Liw
Broda,
Krzy¶ czy by³aby mo¿liwo¶æ wyporzyczenia na turniej jednej beczki jakiej¶ u¿ywanej bo mamy 40l miodu a po ostatnim turnieju osta³a nam siê jedna. (mo¿e macie co¶ u¿ywanego i pustego)
Seba Liw
Przepraszam mia³o i¶æ na priva.
Seba Liw
Witam
Cieszy mnie jedna rzecz i¿ wile osób zg³asza chêæ do "machania ogniem". Pomy¶la³em ¿e chyba ze wzglêdu na ilo¶æ zg³oszeñ zrobimy z tego ma³y festiwal ognia. Mam nadziejê ¿e wyjdzie extra.
Pozdrawiam

ps. Oby tylko by³a dobra pogoda
wiedzmak
Zawsze pogoda byla ladna. Przynajmniej w kluczowym momencie - uczta :]
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Zesz³oroczna pogoda by³a wymarzona do bojówki. Poza nag³ym opadem, w którym bili siê Sasza z Achernem. Ja poproszê powtórkê z rozrywki (pogodowej oczywi¶cie). Moje dziesiêæ z³otych proszê przeznaczyæ na ofiarê w Liwskim ko¶ciele, za pogodê.
Do Wiszny. Wiszna Ty mój Guru. Je¿eli Ty wyjdziesz na Fireshow to innym zostanie tylko fire, bo show to im zabierzesz anger.gif . Ju¿ ja Ciê znam.
Pozdrawiam
Broda
devil.gif Witam
W
iszna pojemnosc brody mierzona jest beczkami a nie litrami cool.gif
dolanczam sie do festiwalu ognia devil.gif anger.gif devil.gif anger.gif devil.gif
Seba Liw
Witam
Mam nadziejê ¿e uda nam siê stworzyæ tak mi³± atmosferê na Turnieju jaka istnieje w naszych pogaduszkach na fesze. Jako organizator do³anczam siê do ofiary w intencji pogody. Miejmy nadzieje ¿e spoj¿± na nas z góry troszkê ³askawszym okiem ni¿ rok temu. I oczywi¶cie jak wspomnia³ Wiedzmak aby w kluczowych momentach jak biesiada tak¿e pogoda nie zrobi³a psikusa. Wiêc có¿ bracia i siostry, módlmy siê.
Pozdrawiam
Broda
Witam
Seba jaka ofiare skladarz w intencij pogody dunno.gif
Ja
sie do ciebie dolanczam jak bedzie ekstra pogoda po biesiadzie skracam BRODE o plowe icon_sad.gif

Broda bigsmile2.gif
Seba Liw
Witam
Có¿ za wyzwanie chyba pogoda bêdzie siê ostro zastanawiaæ bigsmile2.gif .Tak powa¿nie to dzi¶ nawiedzili¶my nasz zameczek i budowali¶my ogrodzenie obozu rycerskiego, a pogoda TRAGEDIA la³o od 7 do 13 tak ¿e my¶leli¶mi i¿ ca³a nasza robota na dzisiejszy dzieñ to zrzutka drewna z tartaku, jednak przetrzymali¶my kilka godzin i nawet wysz³o s³oñce, czy¿by to by³ dobry znak na 20-21 sierpnia? Miejmy nadzieje ¿e pogoda poleci na Twoj± brode i bêdzie s³onecznie szczerba.gif
Pozdrawiam
Broda
Witam
mam nadzieje ze pogoda bedzie ekstra i ja polowy brody nie strace

Broda
Deathwalker
Seba, czy¿ obca Ci jest teoria która Ci mowie od zeszlego roku , ze jak ja przyjade to przynajmniej na bitwie bedzie goraco , abym mogla sie usmazyc w blachach ? bigsmile2.gif
Seba Liw
witam
Ola nie jest mi obca teoria pogody przy Twojej obecno¶ci lecz zauwa¿ i¿ w³a¶nie w zesz³ym roku przesta³o laæ przed bitw±, wiêc mo¿e w tym roku lepiej siê posterasz i uruchomisz swoje wszystkie chody na górze aby by³o czadowo ca³y czs cool.gif . Broda nie odwracaj kota ogonem napisa³e¶ ¿e jak bêdzie dobra pogoda to skracasz brode, to jak Ty chcesz zachowaæ brode i mieæ dobr± pogode. Nie krêæ bo siê góra zorientuje i nas wszystkich ukarze bigsmile2.gif
Deathwalker
Tym razem wychodzê jeszcze na bojówke wiec pogoda w sobotê na bank bedzie bigsmile2.gif
vilandra
a znów pomêczê troszkê o tañcach bigsmile2.gif nie jestem specjalistk± w tym zakresie, ale wydaje mi siê, ¿e najlepiej by³oby ¿eby grupy w konkursie zaprezentowa³y po 3 tañce i niech w komisji bêd± osoby, które choæ trochê znaj± siê na tañcach... to w sumie taka moja osobista pro¶ba, ale my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ grup tanecznych te¿ by tego chcia³a... aha i we¼cie te¿ pod uwagê stroje uczestników - do¶wiadczenia po ostatnim turnieju, gdzie wygra³a grupa tañcz±ca w trampkach... pozdrawiam
Seba Liw
Witam
Tak jak wcze¶niej wsponia³em do sêdziowania wybierzemy osoby z po¶ród go¶ci (znaj±ce siê na rzeczy) ups. o tych trampkach dowiedzia³em siê w tej chwili (lipa) Mam nadzieje ¿e nie bedzie w tym roku takich wpadek.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.