Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIII w Jankowicach - Turniej
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Sara Lilith
Salve!
Równie¿ chcia³am serdecznie podziêkowaæ za wspania³y turniej... smile.gif By³o niesamowicie- strasznie mila atmosfera, cudowni ludzie no i ¶wietne zwierzaki! :D
Lady Draconia
Witam!
Ach, te¿ ju¿ nareszcie dotar³am do domku:)
Dziêkujê szanownym Orgom za wspania³± imprezê, niezapomnian± atmosferê, ¶wietn± organizacjêsmile.gif
Chcê równie¿ gor±co podziêkowaæ Indarowi za przygarniêcie mnie i Sary w pierwsz± noc:)smile.gifsmile.gif
I w ogóle Wam wszystkim, za wszystko:P
Bawi³am siê cudownie, i mam szczer± nadziejê wróciæ do Lusowa za rok, na zapowiedziane ju¿ chrzciny xD
Alicjo i ¯urku, wszytskiego naj xD
Claymour, ¿eby¶ Ty biedaku wiedzia³, ¿e skoñczy³e¶ na ro¿nie... Ahahahaha, mama nadziejê ¿e jeszcze nikt z "bagritowych" ch³opców Ci nie powiedzia³ jakie snuli¶my domys³y przy ognisku na biesiadzie xDDDDDDD
Pozdrawiam i ¶ciskam wszystkich mocno:)
Boleslavius
Pomimo, ¿e uda³o siê zahaczyæ o Lusowo tylko na kilka godzin, przejazdem, to i tak czujê siê "spe³niony" ;)

Genialna impreza, gratulacje! Chrum chrum!
Marek Hilgendorf
To ja tak na szybko, dla osób, które nie uczestniczy³y w turnieju, a s± ciekawe wyników konkurencji podajê zwyciêzców.

Turniej bojowy ciê¿kozbrojny 1/1

I miejsce i g³ówna nagroda : MARCIN JANISZEWSKI vel MARCIN Z DOBRZYWINA vel DENTYSTEK
II miejsce: po bardzo wyrównanej walce fina³owej brat ZUPA vel "El Sopa" z Ordo Milites Calatrava

Turniej lekkozbrojnych 5/5

Zwyciêzcy: dru¿yna "Czerwone Diabe³ki" w sk³adzie
- Tomal (Najemna Rota Piesza)
- Quaipeda (OMAC)
- Wronek (Smocza Kompania)
- Yogesh (Bractwo Rycerskie Zamku Przemys³a II)
- Yaevin (Bractwo Rycerskie Zamku Przemys³a II)

Gratulujê wygranych i dobrej walki.
Zwyciêzców reszty konkurencji przedstawi± organizatorzy
Triss
Musia³am najpierw odespaæ we w³asnym ³ó¿ku, pozbieraæ my¶li i jestem gotowa, ¿eby napisaæ kilka s³ów:
Wielkie podziêkowania dla Orgów za zaproszenie, a jeszcze bardziej za przydzielenie zadania (mo¿e zarz±dzanie kuchni± nie jest zbyt ambitne, ale potrzebne, bo cz³owiek g³odny to cz³owiek z³y, a tego by¶my nie chcieli) - zawsze na imprezie muszê byæ zajêta, wiêc mi siê podoba³o:-)
Dziêki Jimmowi za przygarniêcie do Miasta oraz Poznaniakom za towarzystwo.
Wszystkim z którymi prowadzi³am konstruktywne rekonstrukcyjne rozmowy za to ¿e nie traktowali mnie z góry mimo ¿e nie jestem ani archeologiem, ani historykiem.
Ludziom zarówno z obozu Bagrita, jak obozu Indara, za absurdalne rozrywki - cieszê siê, ¿e nadal traktujecie mnie jak "swojego".

Ogólnie bardzo udana imprezka, ¿a³ujê tylko, ¿e nie mia³am okazji wsi±¶æ w sukni na konia, ale postanowi³am sobie, ¿e jeszcze w tym roku to nadrobiê.

Pozdrawiam i do zobaczenia za rok smile.gif
Marek Hilgendorf
Wybaczcie wszyscy, którzy mieli nadziejê na koñskie przygody, ale jeden z je¼d¼ców ma 25 kg nadwagi (nie chodzi bynajmniej o wagê opancerzenia, hehehe) i konik, jakkolwiek potê¿ny okaza³ siê byæ zbyt wyczerpanym.
Dicon
Serdecznie Dziêkujê Organizatorom w imieniu swoim i moich Przyjació³ z mojego Bractwa za wspania³y Turniej Rycerski w Lusowie.

A teraz podziêkowania sk³adam osobi¶cie:
Gratulacje dla Dentystka, który zaj±³ 1 miejsce w bojowym a Zupie 2 miejsca.
Choæ wola³bym aby to mój Przyjaciel Zupa dosta³ 1 miejsce, ale có¿ bywa... smile.gif

Gratulacje dla Tomala i wszystkich z dru¿yny Bagrita za zajêcie 1 miejsca w turnieju pi±tek.
Wielkie podziêkowania i gratulacje sk³adam oczywi¶cie Yogeshowi i Yaevinowi z mojego Bractwa.

Gratulacje dla Gumisia, który zaj±³ 1 miejsce w turnieju ³uczniczym.

Gratulacje dla muzykantów Puszki Pandory, którzy swoj± muz± i ¶piewem przygrywali podczas uczty, by³o fajnie i weso³o.

Serdecznie dziêkujê Amorkowi, który prowadzi³ turniej bojowy, turniej pi±tek.
Równie¿ dziêkujê za pokaz konny.

Sk³adam podziêkowania dla przyjació³ z Calatravy by³o mi³o smile.gif ale siê skoñczy³o. dunno.gif

Wielkie podziêkowania dla Dowódcy Hufca Bagrita, czyli samemu Bagritowi oraz jego Pocztu, za mi³± atmosferê, uk³on dla Bagrici±tka czyli Piotrka za wspania³e wyrecytowanie wiersza podczas uczty w celu starania siê o rêkê ksiê¿niczki Alicji.

Dziêkujê równie¿ piêknej bia³og³owie Basi za mi³e towarzystwo.

Dziêkujê wszystkim których zna³em i których dopiero co pozna³em...

Mam nadzieje, ¿e za rok bêdzie Lusowo; pogoda taka sama i, ¿e przyjedzie wiêcej bractw.

Z Rycerskim Pozdrowieniem
Rycerz Dicon usmieszek_09.gif Namiestnik Bractwa Rycerskiego Zamku Przemys³a II z Poznania.

P.S zdjêcia i filmiki pojawi± siê niebawem na FREHA oraz na youtube.
Je¶li kto¶ nagrywa³ mój pojedynek z Zup± oraz bitwê niech rzuci na forum linka lub na youtube.

Yogesh
Witam!

By³em na imprezie jedynie parê godzin,a ju¿ pozwoli³o mi to odpocz±æ od nauki...
Chcia³bym w szczególno¶ci podziêkowaæ czerwonej dru¿ynie w której szeregu/ach mog³em walczyæ.
Nagrania z 3 staræ lekkozbrojnych dostêpne ju¿ s± pod adresem:
Ojj tak chcê je zobaczyæ~!

Dodatkowo wrzuci³em do¶æ mi³e nagranie z drugiego starcia 3vs3. Polecam.

Gratulujê tak¿e Organizatorom, cieszê siê, ¿e taka impreza siê w okolicy rozwija.

Pozdrawiam!

P.S. Dodatkowo ta piêkna pogoda.... smile.gif
Dentystek
Ja równie¿ chcia³bym podziêkowaæ za wspania³± imprezê, która obfitowa³a w wiele atrakcji smile.gif
PS Czekam na wiêcej fotek i filmików bo dotychczasowe s± w dechê :D
Andrzej Siejeñski
Dziêki wszystkim obecnym za wspóln± zabawê.
Specjalne dziêki dla Aubreya i Claymora z pomoc w doje¼dzie i wyje¼dzie.
Nie mogê te¿ nie podziêkowaæ naszym wartom za poranne inicjatywy w³asne (tylko nastêpnym razem ciszej, nie bud¼cie mnie :D ).
Dziêki, Smudze i Puszce Pandory za muzykê na ¿ywo.
I oczywi¶cie specjalne dziêki towarzysz±cym mi na bitwie drzewcówkom, ¶wietna robota, liczê na szybk± powtórkê.

Ups, zapomnia³em. Dziêki Orgom za zorganizowanie imprezy (¶winiak na uczcie by³ ¶wietny).
Grunwaldomaniak
A ja powtórzê pytanie:
Co siê sta³o z Pumnikiem???
smuga
¯eby w Pumniku ujrzeæ Bestiê
trzeba podatnym byæ na sugestiê
Zaiste, racjê mia³e¶, Bagricie
¿e ta legenda ma twarde ¿ycie

To, co raczy³e¶, mój Indarze
pieknej Alicji ofiarowaæ w darze
bêdzie Turnieju ¿yw± pami±tk±:
maleñkie, ¶liczne Pumnici±tko.

Niech w przysz³ym roku rycerstwa t³um
znowu us³yszy znajome "PUM!"
Pati, Przemkowi i Orgom - S³awa!
Dziêki, Kochani!
Wasza Wis³awa
claymor
A to my nie zjedli¶my Pumnika na Uczcie ...?? Ja by³em przekonany ¿e ten pasztet to by³ z Pumnika ...
Robert Bagrit
Drodzy Ogrowie bawi³em siê wraz z rodzin± wy¶mienicie.

Gratulacje dla zwyciêzców!

Indarze wybornie siê z Tob± walczy³o nie tylko na s³owa smile.gif

Mój dzielny Hufcu, jestem z Was dumny za bohatersk± obronê obozu, za walkê z Pumnikiem i wydarcie z jego gardzieli chor±gwi i proporca Indara. Bez Starszego M³otkowego Tomali nie zbudowaliby¶my tak trwa³ej pierery, bez szwaczek nie mieliby¶my amunicji, a bez zacnych mnichów nie ustrzeliliby¶my Indara i... mnie. Claymorze wybacz, my wybudowali¶my swoj± w 1,5 godziny smile.gif

Specjalne podziêkowania dla szpiega który donosi³ mi cenne informacje bez których nie wiadomo co by siê sta³o ;>

Co do Pumnika, to ju¿ nie mo¿e siê rozmna¿aæ... devil.gif Trzeba czekaæ, a¿ Pumnici±tka dorosn±.

PS

A co ze spraw± OWCY!
Dicon
Co¶ na pocz±tek smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=gl-FMYhA1c0
B.Micha³
Có¿, w imieniu Calatravy chcia³bym bardzo serdecznie podziêkowaæ Organizatorom, bawili¶my siê ¶wietnie i napewno wpadniemy za rok, pewnie w mocniejszym sk³adzie zbrojnym wyszkolonym przez El Soppe. Podziêkowania nale¿± siê tak¿e ca³emu Hufcowi Bagrita za to, ¿e wykazywali zrozumienie dla naszych czasem niecodziennych zakonnych pomys³ów. Szczególne podziêkowania dla Basi oraz Oli bez których nasze zakonne umys³y sfiksowa³yby jeszcze bardziej. Do festiwalu ¿yczeñ pragnê do³±czyæ tak¿e naszych s±siadów którzy od samego pocz±tku nam pomagali. Gdyby nie ich s³owne wsparcie, nasz namiot stawa³by zapewne kilka godzin d³u¿ej.
Bagrit poruszy³ sprawê OWCY. Otó¿ nie odpu¶cimy choæby Amor krzycza³ coraz g³o¶niej, i¿ czas interpelacji min±³. Ta zniewaga krwi wymaga i sprawa nie zostanie zapomniana do czasu ostatecznego rozstrzygniêcia. Poszed³ list do naszych zwierzchników i pewnie w ci±gu roku dostaniemy od nich odpowied¼ co dalej.
Na koniec zapewniamy, ¿e za rok Calatrava podejmuje siê budowy ca³ej baterii artyleryjskiej, ju¿ dzisiaj rozpoczynamy pracê nad projektami maszyn. To na tyle i jeszcze raz wielkie :

DZIÊKI
Frater Cezar
Salvat wszyscy mili uczestnicy!

Jeste¶my bardzo, bardzo zadowoleni z imprezy.

Chcia³bym podziêkowaæ:

- orgom - za ca³okszta³t, a szczególnie za to, ¿e bardzo fajnie ogarnêli ucztê - to siê rzadko udaje
- pomniejszym orgom (Pieszczoszkowi, Amorowi) za ca³okszta³t ich "pomniejszych", ale jak¿e niezbêdnych dzia³añ dla uczynienia imprezy tak fajn±, jak± by³a
- in¿ynierom - zarówno Indarowym, jak i naszym*, za zbudowanie katapult (trebuszy, perrierów, cokolwiek), przy których by³o mnóstwo zabawy smile.gif**
- poznaniakom z obozu za wspania³y klimat i to, ¿e doskonale rozumieli¶my siê bez s³ów :> zarówno wyrywaj±c chor±giew Indara z gard³a Pumnikowi, jak i wyrywaj±c nasz± chor±giew gwa³tem zabran± przez Claymora :> ***
- Bagritowi z rodzin± za to, ¿e obalili wszelkie stereotypy dotycz±ce "s³aw" ruchu rycerskiego i byli taaaacy przyja¼ni smile.gif
- kucharzom w ¶miesznych bia³ych czapkach za najlepsz± ¶winiê, jak± jad³em na imprezie RR
- towarzyszom z Lublina i OMAC za dobr± zabawê
- pewnym trzem niewiastom za mi³± kompaniê i gotowo¶æ do pomocy smile.gif
- wszystkim, którzy brali udzia³ w internetowej wojnie z zakonnymi rok temu, ale umiej± jednak nas zaakceptowaæ i bawiæ siê z nami na jednej imprezie bez protekcjonalnego traktowania

* - ale nasza by³a fajniejsza, bo zbudowana w krótszym czasie i bardziej szybkostrzelna :P
** - do brata Helmricha: nie gniewam siê, ale naprawdê nie wiedzia³em nic o znikaj±cych z namiotów pociskach do trebusza i nastêpnym razem siê tak nie uno¶ od razu smile.gif
*** - Andrzeju S., przepraszam raz jeszcze za pobudkê
Mszczuj
Zacny Bagricie, mi³o by³o poznaæ. Prawdziwym zaszczytem by³o byæ przedstawicielem Twojego obozu. ¯a³ujê, ¿e nie uda³o siê wprowadziæ w ¿ycie planu przekupienie orga.
Szlachetny Indarze, kiedy¶ dotrê na Twoje krucjaty i ju¿ zg³aszam siê, jako ³ucznik. Bêdzie wtedy okazja zasi±¶æ przy anta³ku miodu i wy¿aliæ siê jak to panna da³a nam kosza.
A skoro ju¿ o miodzie Alba Crux nie wyobra¿am sobie, ¿e za rok mo¿e zabrakn±æ was i waszego miodu.
Ulfie i Aubrey’u wielkie dziêki za nieocenion± pomoc przy grodzeniu obozu.
Bracia calatravensi by³em zszokowany waszymi robotami ziemnymi. Jestem sk³onny twierdziæ, ¿e przebijecie siê przez wszystko od litej ska³y pocz±wszy a na zbrojonym betonie koñcz±c. Je¶li kiedy¶ wpadniemy na pomys³, aby robiæ podkopy, podpisujê siê wszystkimi czterema koñczynami, aby to wam poleciæ to zadanie.
Pozostaje tylko zakrzykn±æ: „Wiwat m³oda para!!”
A na dodatek kilka fotek http://picasaweb.google.pl/MszczujNT/Lusowo2010#
Ulf Ko¶cisty
My równie¿ ( my znaczy ja i Iza - nie mam rozdwojenia osobowo¶ci.....chyba) do³±czamy siê do wielkich podziêkowañ dla Orgów.

Wielkie dziêki dla Indara za przygarniêcie do obozu i wielki szacunek za przemowê przed przyst±pieniem do rywalizacji miêdzy obozami.

Wielka cha³wa ekipie in¿ynieryjno-artyleryjskiej. Wiele bitew ju¿ prze¿y³em stoj±c w pierwszym szeregu, ale takiej frajdy jak robota w artylerii to chyba nie mia³em, a wal±c z procy w k³êbi±cy siê t³um czu³em siê niemal jak palestyñski bojownik w czasie której¶ Intifady.
Podziêkowania i wyrazy szacunku dla dziewczyn z obozu Indara, które w ci±gu niespe³na pó³ godziny zaopatrzy³y nas w ogromn± ilo¶æ amunicji, a potem dzielnie stawa³y przy obs³udze machin.

Podziêkowania dla wszystkich z którymi mia³em okazjê p³awiæ siê w oparach absurdalnych rozmów ( kleszcze, zupa, pedagogika i pedofilia maj± jednak wiele wspólnego), a tak¿e s±siaduj±cych z nami Krzy¿aków czêstuj±cych wy¶mienitymi trunkami i bawi±cych ciekaw± rozmow±.

Na koniec chcia³em wyraziæ wielkie uszanowanie dla Smugi, która jad±c na imprezê zrobi³a ponad tysi±c kilometrów, po czym godzinê po przyje¼dzie da³a wspania³y koncert.
Cha³wa jej i bakalie! ( Nie to ¿ebym siê te¶ciowej podlizywa³:P)

Je¶li kogo¶ pomin±³em to przepraszam, za du¿o by³o ¶wietnych kompanów, ¿eby wszystkich spamiêtaæsmile.gif

"Ulfie i Aubrey’u wielkie dziêki za nieocenion± pomoc przy grodzeniu obozu.
Bracia calatravensi by³em zszokowany waszymi robotami ziemnymi. Jestem sk³onny twierdziæ, ¿e przebijecie siê przez wszystko od litej ska³y pocz±wszy a na zbrojonym betonie koñcz±c. Je¶li kiedy¶ wpadniemy na pomys³, aby robiæ podkopy, podpisujê siê wszystkimi czterema koñczynami, aby to wam poleciæ to zadanie."

Piêæ lat studiowania archeologii i rycia w ziemi robi swoje, przynajmniej taki z tego po¿ytek:)

Ulf Ko¶cisty
I jeszcze w postaci nierozdwojonej chcia³em pogratulowaæ mojej Izie zajêcia drugiego miejsca w biegu dam i m³odemu Paw³owi wyprodukowania genialnego syropu z czarnego bzu, który mimo jego w³a¶ciwo¶ci przeciwzapalnych, moczopêdnych,napotnych, wzmacniaj±cych naczynia krwiono¶ne itd. znalaz³ dobre zastosowanie jako dodatek to niskoprocentowego alkoholu na bazie s³odu jêczmiennego i chmielu ( kto mia³ okazjê spróbowaæ wie o co chodzi:))
Lady Draconia
Super zdjêcia xD
I mam nadziejê, ¿e z czasem pojawi siê ich wiêcej...smile.gif
Najfajniejsze by³y te z koniem przy aucie xDDD

A ja wstawiam kilka swoich foteczek:)

http://madnymphetamine.deviantart.com/art/...19?q=1&qo=1

http://img710.imageshack.us/gal.php?g=004kopia.jpg
Sara Lilith
CYTAT(Lady Beatrice Maleficia @ 18:25 28.06.2010) *
Super zdjêcia xD
I mam nadziejê, ¿e z czasem pojawi siê ich wiêcej...smile.gif
Najfajniejsze by³y te z koniem przy aucie xDDD

A ja wstawiam kilka swoich foteczek:)

http://madnymphetamine.deviantart.com/art/...19?q=1&qo=1

http://img710.imageshack.us/gal.php?g=004kopia.jpg

A có¿ to za autoreklama? :D No proszê, proszê... :P Jeszcze ten gest do kucyka... no nie, szaleñstwo! xD
Lady Draconia
Oj no wiesz, nie mog³am siê powstrzymaæ xD
W³a¶ciwie ten klaps to by³a kara, postanowi³am ¿e zrobiê sobie fotkê z kucykiem, a on mi siê wywija³ we wszystkie strony. To go wreszcie musia³am za kud³y trzymaæ, by przesta³ siê wyrywaæsmile.gif No i za karê dosta³ klapsa xD
A autoreklama dobra rzecz:>
Marek Hilgendorf
Technicznie rzecz ujmuj±c ten kucyk ma na imiê Waæpanna i jest.... dziewczynk±, hihihi
Sara Lilith
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 18:55 28.06.2010) *
Technicznie rzecz ujmuj±c ten kucyk ma na imiê Waæpanna i jest.... dziewczynk±, hihihi

Drogi Hilgendorf'ie, pamiêtaj- wszak "¿eby ¿ycie mia³o smaczek- raz dziewczynka, raz ch³opaczek..." devil.gif
Lady Draconia
A faktycznie, to dziewczyna by³a xD zapomnia³o mi siêsmile.gif
Nadobna Saro, naoprawdê nie wiem co Ty insynuujesz... Ten klaps by³ pozbawiony jakichkolwiek erotycznych podtekstów... Ja zwierz±t nie klepiê w erotyczny sposób xD
Dentysta
By³o super!
Serdeczne dziêki!
Do zobaczenia
Dentysta
Rapunzel
by³o tak fajnie, ¿e zdecydowa³am siê po latach na Mój Pierwszy Post by powiedzieæ: dziêkujê za ¶wietn± zabawê!

Iza
£ukasz z Jury
Zaiste zacna imprezka... Fabu³a ustalona przez organizatorów bajeczna. A sama siê prosi³a na czynny udzia³ uczestników. By³o parê pomys³ów, aby pogr±¿yæ Indara, ale ostatecznie siê nie uda³y. Mimo to jestem zadowolony z tego co wysz³o. bigsmile2.gif Co do artylerii... Nasza by³a ³atwiejsza w budowie, bardziej mobilna, a i wiêkszy zasiêg mia³. Wiêc jest lepsza. szczerba.gif
Chcia³bym pochwaliæ Amora za pomys³ turnieju pi±tek lekkich. Oby na wiêkszej ilo¶ci imprez siê pokazywa³y takie zawody.
Mikstura prawdy(?) naprawdê obrzydliwa. Wiêcej czego¶ takiego do bu¼ki nie wezmê.

PS. A i kolejna impreza aby podokuczaæ Pati ( a raczej Pukimonice) oraz podkradaæ to i owo. aniol.gif
Sunniva (Roscia Barbara)
Dziêki wszystkim za mi³± zabawê, Organizatorom za naprawdê dopiêt± na ostatni guzik imprezê (achh ta ¶winka z ro¿na!).
£ukaszu, pomys³y niewykorzystane bêd± jak znalaz³ na gnêbienie wrogich obozów w przysz³o¶ci, nic nie przepada ;)
Oby wiêcej takich turniejów, pod ka¿dym wzglêdem!
Gorg
CYTAT(Mszczuj @ 17:17 28.06.2010) *
A skoro ju¿ o miodzie Alba Crux nie wyobra¿am sobie, ¿e za rok mo¿e zabrakn±æ was i waszego miodu.

Mówisz i masz szczerba.gif 10 litrów tego piekielnego devil.gif trójniaczka dojrzewa od roczku, bêdzie jak znalaz³ za roczek na Jankowice
Przemys³ z Poznania
Witajcie !

Serdecznie dziêkujê za tak mi³e opinie !
Z mojej strony pragnê serdecznie podziêkowac wszystkim uczestnikom za przyjazd i uczestnictwo w naszym turnieju, prze¿y³em wspania³e chwile,które pozostan± d³ugo w mojej pamieci !

Pragnê z³o¿yæ serdeczne podziêkowania wszystkim orgom za wniesiony trud i niejednokrotnie w³asny pot aby nasz turniej odby³ siê w tak wspania³ej atmosferze a nasi go¶cie wyjechali z Lusowa zadowoleni CHWA£A CHWA£A CHWA£A !!!

Dziêkujê i pozdrawiam .
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Bardzo dziekuje za impreze, ktora okazala sie swietna i znalazla juz miejsce w moim i Gosi kalendarzu trzynastkowych wyjazdow:)
Uklony i wyrazy szacunku dla orgow, w tym za iscie poznanski porzadek i sprawnosc organizacyjna - znowu poczulem sie dumny, ze pochodze z tego pieknego miasta.
Szczegolnie serdecznie pozdrawiam Przemysla, ktoremu chcialem w "realu" podziekowac za impreze ale wymykal sie tak skutecznie, ze posadzilem go wrecz o hobbicka umiejetnosc znikania;).

Specjalne podziekowania dla Pumnika, ktory obryzgawszy mnie cudowna woda z Lusowskiego Jeziora, wyleczyl niespodziewanie z bolu plecow:)

No i chcialem jeszcze dodac, ze Puszka Pandory zyskala wlasnie w mojej osobie wiernego fana - zwlaszcza za przeurocze "o!- o? -o?!" z "Totus floreo" smile.gif
Tomis³aw
Drodzy organizatorzy impreza by³a ganc fest po¿undna. Wiaruchna bawi³a siê na ca³ego. Kalafa mi siê spiek³a na maxa. Chce podziêkowaæ wszystkim z naszego fyrtla od Indara. I wszystkim co ciepali kamloty z tego wielgachnego ajzola !

Acha przesy³am kilka fotek. Je¶li kto¶ jest zainteresowany ca³o¶ci± ( ponad 3 GB ) to proszê o adres na prv. Prze¶lê p³ytê lub przeka¿ê przez FTP

Zdjêcia:
http://picasaweb.google.com/112969906098855900820/Lusowo#
Yaevin
Salve! smile.gif

Ahh, impreza by³a zajebista! Dziêki Orgom!! I najlepsze ¿yczenia dla ¯urka i Alicji.

Pozdrowionka dla wszystkich walcz±cych, a szczególnie dla ¿ywego tarana, czyli Quaipedy.

Nie mam filmów i zdjêæ, ale za to parê powiedzonek

"-Czyj to gar?
-Gar Zupy
-Jakiej zupy?!
-Zupy z Calatravy
-Z czego ku*wa?!" bigsmile2.gif

"-Claymor, by³e¶ dobrym przyjacielem, ale sorry, g³odny by³em"

Oraz pozdrowionka dla Tomala i reszty z Kó³ka Poezji Analno-Fekalnej devil.gif

Tomal
Czas i na mnie.
A wiêc ogromne podziêkowania dla organizatorów, za to i¿ mieli si³e u¿eraæ siê z nami devil.gif
Bagritowi za przygarniêcie do swojego hufca.
Calatrawie oraz Dikonowi i jego za³odze da doborowe towarzystwo.
Omakom jak zwykle za wszechobecny chillaut bigsmile2.gif W tym Quajpedzie po prostu za uczestniczenie w walce (on nie musia³ siê biæ, wystarczy ¿e sta³, no czasem siê przemie¶ci³) oraz bestii B±czkowi za obni¿anie morale przeciwnika w bitwie devil.gif.
Puszce Pandory za ¶wietn± muzykê.
Wszystkim cz³onkom KPAF-u (Kó³ko Poezji Analno-Fekalnej) za poranne dywagacje egzystencjonalne bigsmile2.gif
Ogólnie impreza wy¶mienita, poczu³em siê jak za starych dobrych czasów, by³o ciep³o, by³a woda i nie by³o ¿adnych ci¶nieñ, oby wiêcej takich imprez.
Zdiêcia niebawem.
Dicon
Kolejna porcja filmików; tym razem Fina³ Turnieju Bojowego Zupa vs Dentystek

http://www.youtube.com/watch?v=ZUPZL2MDQeE cz.1

http://www.youtube.com/watch?v=fJfb7uvR-sg cz.2

http://www.youtube.com/watch?v=yF1ncm8Vx4Q cz.3

Mi³ego ogl±dania ¿yczê smile.gif
Brat Zupa
Dziêki wszystkim za wspania³y turniej. By³ zorganizowany z pomys³em i chwa³a orgom za to!
Pozna³em wielu ¶wietnych ludzi i wielkie dziêki dla nich za mi³o spêdzony czas.

Somalia pozdrawia!

Trochê zdjêæ od niewydarzonego fotografa.

http://picasaweb.google.pl/109263132485093...KC1ss_2rpW9swE#
Bastet
Cytujê: Brat Zupa
"Trochê zdjêæ od niewydarzonego fotografa.

http://picasaweb.google.pl/109263132485093...KC1ss_2rpW9swE# "

O! wypraszam sobie tego niewydarzonego ;) Widzê w Twojej galerii kilka (17) fotek naszego (mojego i mê¿a) autorstwa, a co jak co, ale jeste¶my z nich dumni i obra¿aæ ich nie damy.
Swoj± drog± wrzucaj±c cudze foty zaznacz choæ sk±d s± ;)
Lady Draconia
Co do tekstów i powiedzonek, najbardziej zabi³ mnie pewien zas³yszany dialog mamusi z na oko 6 - letnim berbeciem:

" - Mamo, a z którego roku s± panowie rycerze?
- No wiesz, oni ¿yli bardzo dawno temu, pewnie z 200 lat...
- A co oni robili?
- Modlili siê i zabijali swoich wrogów.
- Ale dlaczego ich zabijali?
- Bo chcieli zabraæ im z³oto.
- A czym zabijali? Siekierami?
- Nie. Mieczami, widzisz, ten pan trzyma taki du¿y metalowy?
- Aha¶, widzê.
- I strzelali do nich z ³uku.
- A co to jest ³uk?
- To co¶ takiego jak twoja proca, tylko wiêksze."

Nooo, po takim nauczaniu wyro¶nie nam znawca historii i rycerstwa xD
To by by³o na tyle, je¶li chodzi o u¶wiadamiaj±c± pogawêdkê o "panach rycerzach"

*le¿y i kwiczy*
Tomis³aw
Co do powiedzonek...
Siedzê przy ognisku i pomagam przy obiedzie. Gor±co na maxa. Po skoñczonej robocie przebieram siê w zakonne ciuchy. Czujê jak ca³a twarz mnie szczypie i pali od gor±ca. Kolega daje mi kubek z wod±, a dobra siostra z zakonu, krem na poparzenia twarzy. Wcieram krem, wypijam ³apczywie wodê i wtedy s³yszê taki tekst:
,,Zobacz synku tak w³a¶nie wygl±da³ ¶redniowieczny mnich! T³usty! Czerwony, nalany na gêbie i zawsze schlany" !( ojciec do o¶miolatka....)

claymor
Poczet Krzy¶ka z £omrzyñca przedstawia swoje Fotki

http://www.grod.org/galeria/podgaleria.php...idgal=jankowice
Reszta niebawem jak obrobiê w PS :P

zapraszam równie¿ do zaktualizowanego dzia³u " do pobrania" i "Kroniki Pocztu"
Dicon
No to kolejne filmiki tym razem turniej dru¿ynowy lekkozbrojnych.

http://www.youtube.com/watch?v=tuQpI9XtxK4 cz.1

http://www.youtube.com/watch?v=Q0R-6M4M9cE cz.2

http://www.youtube.com/watch?v=8zBAazCkWCo cz.3

http://www.youtube.com/watch?v=xrSHx_8E1Y8 cz.4

Jutro nastêpne, ¿yczê przyjemnych wra¿eñ bigsmile2.gif

Dicon
Jestem ciekaw czy kto¶ odgadnie który to ja na bitwie, pierwszy który/a odgadnie dostanie miodek pijacy.gif bigsmile2.gif
Dicon
To ju¿ ostatnie filmiki jakie nagra³em w Lusowie, koniec turnieju dru¿ynowego lekkozbrojnych i to na co wszyscy czekali czyli...

http://www.youtube.com/watch?v=lOSs1wDBYO4

...walka Bagrita i Indara, taki pojedynek zdarza siê raz na tysi±c lat bigsmile2.gif

http://www.youtube.com/watch?v=XsMPnZZJ1go

Mam nadzieje, ¿e filmiki wszystkim siê spodoba³y smile.gif

Indar
Pojedynek dinozaurów...
claymor
Chyba tyranozaurów :P
Anula
Cze¶æ,
przy³±czam siê do litanii podziêkowañ clap.gif . Wybawi³am siê przednie, nawet moja letnia angina nie przeszkadza³a mi zbytnio, mam nadziejê ¿e nikomu nie sprzeda³am swoich bakterii a je¿eli tak to ostrzega³am wszystkim przed ¶ciskaniem siê ze mn±.

Mikstura prawdy przygotowana przez zielarkê z miasta Magietê, która niestety nie mog³a zobaczyæ skutków wypicia jej wywaru- gdy¿ musia³a zapolowaæ na ³ysawe nietoperze bigsmile2.gif "ziele pio³unu 3 z³ote grosze, korzeñ goryczki 2 z³ote grosze, widok pij±cych miksturê bezcenny"
Wywar zosta³ przygotowany z zió³ wzmagaj±cych apetyt wiêc picie jej podczas uczty by³o jak najbardziej uzasadnione. Próbowa³am miksturê jak siê tylko uwarzy³a i by³a koszmarnie gorzka, wiêc chwa³a a nawet cha³wa dla wszystkich zalotników i innych odwa¿nych którzy zdecydowali siê spróbowaæ. Szczególnie dla Piotrusia Bagridowego, jak siê dowiedzia³am od szanownych rodziców bardzo ciê¿ko namówiæ go na spróbowanie nowo¶ci, a jednak czarkê goryczy wypi³ bez mrugniêcia okiem i jakiegokolwiek wahania clap.gif
Ale ¿eby nie by³o za s³odko, spotka³o nasz wielki zawód, gdy¿ podczas przygotowania posi³ków pozwolili¶my sobie gotowaæ w³asny gulasz i jak siê okaza³o kilka osób zaprzyja¼ni³o siê z nim mimo ¿e dziewczyny z kuchni informowa³y o tym ze jeden z kocio³ków jest nasz. Zjedli¶my 2 godziny pó¼niej poniewa¿ musieli¶my zacz±æ wszystko od pocz±tku. Pozostaje zawód i przekonanie ¿e jednak nie mo¿na mieæ pe³nego zaufania do osób bawi±cych siê razem na wspólnej imprezie. Wiem ¿e nie mo¿na by³o rozpaliæ wiêcej ognisk, ale zawód i rozczarowanie pozostanie.
Info od naszego kucharza, gulasz by³ nie doprawiony i nieskoñczony wiêc tym bardziej szkoda ze kto¶ siê na niego po³aszczy³ i nawet siê nie przyzna³......

Szczególne podziêkowania dla Magiety dla wspólne spacery w poszukiwaniu zió³ oraz warzenia mikstury oraz u¿yczenia garderoby Gaby -siostrzenicy Jimma.

Oczywi¶cie wielkie brawa dla ma³ej grupki Orgów, która zapewni³a wszystko do wspania³ej zabawy. Pati nastêpnym razem nie b±d¼ taka stanowcza je¿eli chodzi o wysoki stó³ (nie pozwoli³a nam wyj¶æ nawet na siku........)

Zdjêcia z imprezy pewnie wkrótce Jim wrzuci

z pozdrowieniami
Anula
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.