Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIII w Jankowicach - Turniej
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Sara Lilith
Je¶li siê przyda, to mogê swoj± skromn± pomoc przy naszych kochanych braciach "wiêkszych" zaoferowaæ... smile.gif Osiod³aæ, napoiæ, wystêpowaæ, przytrzymaæ... praca w stajni nie jest mi obca ani straszna. smile.gif A zawsze bêdzie to ciekawe urozmaicenie i mo¿liwo¶æ poznania nowych i interesuj±cych osób! ^^
Pati Ptaszor Monika
witajcie,

no lista zamkniêta! Wszyscy zapisani do zobaczenia na miejscu.

Licznik: 5 dni! ha!

Co do konkursu - Smuga - nie, i Yaevin te¿ nie smile.gif. Czas na zdobycie punktu tylko do ¶rody, potem ju¿ nie bêdê "na ³±czach".

Sara - je¶li masz do¶wiadczenie przy koniach to Twoja pomoc siê przyda. Dziêki.

Patrycja

Przemys³ z Poznania
Jeszcze jedna bardzo wa¿na sprawa !

W ubieg³ym roku na terenie Lusowa pojawi³ sie zwierz o nazwie Pumnik na w³asne oczy widzia³ go niejaki Aubrey , o¶wiadzczam i¿ za skórê gada osobi¶cie dam 10 punktów .
smuga
to taki co robi "PUM!" ?

a mo¿e to skrzy¿owanie pumy z jamnikiem...?
Mszczuj
Pumnik – z³o¶liwa krzy¿ówka pumy z jamnikiem. Uwielbia ciep³e lody i dziewice. Od roku sieje spustoszenie w okolicznych ostêpach le¶nych oraz terroryzuje okoliczn± ludno¶æ.
smuga
ale przecie¿ odmiana angorska jest pod ochron±!
i z tego co wiem, to pumnik bywa bardzo po¿yteczny. Robi "PUM!" tym, co fa³szuj± przy ¶piewaniu.

a ¿e ¼dziebko lubie¿ny? ciep³e lody, dziewice... no có¿...
a mo¿e spytamy szanownego Aubreya o szczegó³y?
Dicon
A czy to zwierze ma skrzyd³a, czy mo¿e zieje ogniem?
Zg³aszam siê na ochotnika aby poczwarê ubiæ!
Wszak postrach okolicznych dziewic, trza smoka jakim¶ podstêpem za³atwiæ...
smuga
no i masz ci los
Ten typek w kapturze porwie Alicjê a bêdzie na Pumnika! I Straszliwy Dicon zaszlachtuje niewinne biedactwo!

Panowie, jak porz±dnie przes³uchacie Aubreya, to sie oka¿e, ¿e widzia³ POMNIK!
... ciekawe tylko, czyj?
Indar
"Pomniki" to z pewno¶ci± on widzia³...
wiem, wszak to mój cz³owiek.
£ukasz z Jury
Ten pomniki to nie tylko widzia³... :P
PUMNIKA te¿ rok temu widzia³em! Jednak ba³em siê wej¶æ g³êbiej do lasu. Straszny to zwierz. bigsmile2.gif
Kiara
O Aubreyu i pomnikach trzeba by by³o z Selekosem pogadaæ, on zna bardziej dog³êbnie t± sprawê.
smuga
Te¿ mo¿na. Ale przecie¿ tu £ukasz siê przyzna³, ¿e te¿ widzia³ Pumnika! £ukasza na spytki wzi±æ, ot co!

A mnie siê wydaje, ¿e ten pomnik, tfu, Pumnik to dla zmylenia przeciwnika i odwrócenia uwagi od innych takich, co te¿ lubi± te, no, dziewice. Tak jak ten pan w kapturze na przyk³ad!!! usmieszek_08.gif To jest ten trzeci pretendent do rêki Alicji, nie do¶æ ¿e zakamuflowany, to jeszcze siê kryje za pom...Pumnikiem!

Patiii! Dostanê puunkt??? blinkie.gif
Pati Ptaszor Monika
CYTAT(smuga @ 13:03 21.06.2010) *
Tak jak ten pan w kapturze na przyk³ad!!! usmieszek_08.gif To jest ten trzeci pretendent do rêki Alicji, nie do¶æ ¿e zakamuflowany, to jeszcze siê kryje za pom...Pumnikiem!

Patiii! Dostanê puunkt??? blinkie.gif

a wiêc tak:

1. Smuga - najlepiej kombinowa³a¶ i chyba jako jedyna powróci³a¶ do "scenariusza" a tam by³y tylko 2 sensowne opcje... Tak, go¶æ w kapturze to 3-ci absztyfikant!
Jest to odpowied¼ ogólna, bo nie poda³a¶ KTO to jest KONKRETNIE a mo¿na to wywnioskowaæ smile.gif. Nale¿y siê wiêc pó³ punktu ale ju¿ nie dzielmy w³osa (w sensie punktu) na czworo... wiêc..

SMUGA ZDOBYWA DLA OBOZU INDARA PIERWSZY PUNKT W RYWALIZACJI O RÊKÊ PANNY ALICJI! clap.gif

Gratulujemy - Ogry.

2. w zwi±zku z tym, ¿e konkurs jest rozstrzygniêty ale nie do koñca - kolejny punkt dla tego kto poda konkretnie kim jest zakapturzony! Obóz Bagrita ma szanse wyrównaæ szanse cool.gif

Og³aszamy te¿ kolejne konkursy, które bêd± odbywaæ siê ju¿ na miejscu ale mog± wymagaæ pewnego przygotowania:

KONKURS ¦PIEWACZY - w obu obozach s± pie¶niarze (i to ¶wietni). W sobotni wieczór odbêdzie siê wiêc konkurs ¶piewu (pie¶ni z epoki rzecz jasna). Jury - (nieprzekupne) orgi, bo ca³a reszta jest stronnicza smile.gif. Oceniane bêd± kunszt wykonania, poziom trudno¶ci, ujêcie za serca, lub cokolwiek innego, publiki a tak¿e wsparcie obozu - im wiêcej osób bêdzie wspieraæ ¶piewem pie¶niarzy tym wy¿sza ocena! (jako podpowied¼ sugerujê kontakt z Amorem - on ma ¶piewniki...)

KONKURS PUMNIK - POTWÓR POWRÓCI£!!! ponoæ £ukasz-z³odziej go widzia³ ale Yeti tez parê osób "widzia³o"...
Fakt jest faktem, ¿e trzeba dorwaæ stwora. Ekstra punkty dla obozu, który z³apie, zabije, poæwiartuje, na plasterki etc pumnika - czymkolwiek on jest. I albo przyniesie jego truch³o, uszy czy cu¶ albo w inny sposób udowodni, ¿e pumnika ubi³.
Dobry sposób by odwagê i mêstwo wobec panny udowodniæ..
Podkre¶lam - nie wiadomo czym pumnik jest ale to stwór okropny. Nie wierzy³abym jednak za bardzo £ukaszowi w to co on tam widzia³, bo to z³odziej przecie¿. A je¶li z³odziej to pewnie i k³amca. No i pijak pewnikiem jezyk.gif

Og³oszenia parafialne:
- orgi pod mailem, Freh± etc dostêpne s± tylko do ¶rody wieczora. Potem - tel. (podajê od razy mój nr - 600 959 079)
- auta zostawiamy na placu przed ko¶cio³em (50 m od placu imprezy)
- po doje¼dzie do Lusowa kierujcie siê na ko¶ció³ (jest tylko jeden); po lewej stronie stoj±c twarz± do wej¶cia jest wjazd na plac - tam bêdzie turniej
- je¶li kto¶ dojedzie do godzin popo³udniowych mo¿e wjechaæ troszkê na plac, potem jednak siê ju¿ przebieramy i obóz bêdzie zagrodzony

Pozdrawiam

Patrycja

Sara Lilith
Salve!
Po dogadaniu siê z przyjació³k± wiem ju¿, ¿e ok godziny 22:00 w pi±tek bêdziemy na miejscu. smile.gif Chcia³am siê wiêc tylko dla formalno¶ci spytaæ, do kogo mamy siê zg³osiæ "po nocleg"? ^^
Pati Ptaszor Monika
Aha i jeszcze jedno:

Zaznaczam wszem i wobec (uprzedzaj±c wszelkie g³upie pomys³y, które siê tu i ówdzie rodz±), ¿e MOJA ¦WINIA NIE JEST PUMNIKIEM!!! Za tykanie ¶wini grozi obciêcie palucha przy samej szyi. Zabieg pewnie wykona sama ¶winia, znaj±c j±...

Podobnie inne zwierzêta na turnieju nie s± pumnikami.

Kto nie jest w temacie zrozumie na miejscu.

I tym mi³ym akcentem - pozdrawiam :D
Aluchna
Panowie! Pumnik musi byæ czym prêdzej ubity! Wszak nie czujê siê bezpiecznie wiedz±c ¿e czai siê gdzie¶ w pobli¿u! A i jakie¶ cenne trofeum z tak rzadkiego stwora jest jak¿e bardzo przeze mnie oczekiwanym prezentem. Ju¿ czujê, ¿e chyba nie zmogê by zam±¿pój¶æ bez pumnikowego trofeum... nie...nie...nie dam rady!
Dicon
Czyli mia³em racjê ¿e Pumik to Bestia któr± trzeba czym prêdzej pojmaæ tak aby ju¿ nie zagra¿a³a niewinnym niewiastom.
Pati powinien byæ punkt dla mnie i dla obozu Bagrita.
Wnet w pi±tek w granicach 16-18 zjawiê siê ze sprzêtem i ów gadzinê poæwiartujê, a zw³oki rzucê do stóp przepiêknej ksiê¿niczki Alicji.

Andrzej Siejeñski
jako ¿e szybko zagadali¶cie mojego posta to jeszcze raz chcia³em siê przypomnieæ.
gdyby kto¶ jecha³ z okolic Sosnowca, Katowic itp (kawa³ek zawsze mogê podjechaæ) i móg³ przygarn±æ jedn± osobê z drzewcówk± to proszê o wiadomo¶æ.
Sara Lilith
Wiêc ja jeszcze skorzystam z okazji...
Wiem, ¿e i tak ju¿ go¶cinno¶ci z przyjació³k± nadu¿ywamy, jednak pro¶bê jedn± jeszcze mamy... Otó¿ bêdziemy zapewne po 22 na przystanku w Lusowie i st±d moje pytanie- czy znalaz³by siê kochany Anio³ Stró¿ czy chocia¿by mi³o¶nik domowego bimbru(który oferujê w zamian za pomoc), który móg³by nas z owego przystanku odebraæ i wskazaæ drogê do obozu...? Niestety my, jak to kobiety, orientacji w terenie mamy tyle, co ³y¿eczka sto³owa, wiêc... dunno.gif
W zamian moja przyjació³ka oferuje dobre s³owo, za¶ ja wspomniany ju¿ bimber i mi³e towarzystwo... do picia oczywi¶cie. ^^
Dicon
A i owszem, owszem znajd± siê takowi Rycerze, którzy przybêd± na ratunek cnotliwym niewiastom, a i bimberku nie posk±pi±.
Trzeba przygotowaæ eskortê po bia³og³owy, aby ¿aden Pumik czy te¿ inna poczwara nie zaatakowa³a owe niewiasty. smile.gif

Yogesh
Jako, ¿e mieszkam w okolicy Lusowa...
Przystanek autobusowy na którym bêdziecie chcia³y wysi±¶æ jest zaraz przy ko¶ciele,
wiêc widzicie ko¶ció³ (z oko³o 30 metrów )- wysiadacie.
Tak jak ju¿ w temacie by³o to omawiane, obozowisko jest na terenie,
który przylega do tego ko¶ció³ka. Jakby co krzykniecie, a zostaniecie us³yszane. :>
Sara Lilith
Ha! Tak wiêc widzê, ¿e zarówno my na rycerzy liczyæ mo¿emy, jak i rycerze na bimberek! :D
A jakby co¶ siê dzia³o- zgodnie z rad± Yogesh'a bêdziemy siê "d¿eæ!" :D Serdecznie dziêkujê s³owem, a czynem(p³ynnym :P) podziêkujemy przy ognisku. smile.gif
£ukasz zwany Gumisiem
Mo¿e byæ ma³y problem je¶li chodzi o pumnika... Jaki¶ czas temu jednej nocy zginê³o stado krów w okolicy Lusowa. A rybacy z Lusówka widzieli porozrzucane ko¶ci w lesie na mokrad³ach. S± obawy, ¿e wczesn± wiosn± urodzi³o siê kilka pumnici±tek. A ¿e gadziny szybko dojrzewaj± .... trzeba dzia³aæ szybko. Mo¿na zrobiæ wypad na mokrad³a i rozprawiæ siê.
Viator
Przebóg!!! Oto prawdziwie nieulêk³e serca!
W tym roku na mokrad³a!
Pumnik pestka, ale komary was zjedz± jak amen w pacierzu.
Pozostanie po Was tylko...pomnik.
Lady Draconia
Ze swojej strony równie¿ pragnê podziêkowaæ za udzielenie go¶ciny (to ja jestem t± przyjació³k± Sary), jak ju¿ owa niewiasta wspomnia³a, dobrego s³owa i zdrowego bimberku nie po¿a³ujemy:)
I tak, bêdziemy zdzieraæ gardzio³ka, w razie co xD
Do zobaczenia na Turnieju, pozdrawiam:)
smuga
no i przynêta na Pumnika sama siê zg³osi³a bigsmile2.gif

oj, ju¿ czujê co bêdzie: panowie rycerze bêd± siekaæ wszelk± ¿ywio³ê, jaka im wejdzie pod miecze, a potem bêd± te kawa³ki znosiæ do obozu i ka¿± nam to posk³adaæ do kupy... zgroza ogarnia
Libu¹e
CYTAT(smuga @ 20:23 22.06.2010) *
no i przynêta na Pumnika sama siê zg³osi³a bigsmile2.gif

oj, ju¿ czujê co bêdzie: panowie rycerze bêd± siekaæ wszelk± ¿ywio³ê, jaka im wejdzie pod miecze, a potem bêd± te kawa³ki znosiæ do obozu i ka¿± nam to posk³adaæ do kupy... zgroza ogarnia

albo co gorsza obiad z nich ugotowaæ
smuga
Miejmy nadziejê, ¿e do tego nie dojdzie, przecie¿ ma byæ ¶winia i kury. Ale jak ch³opaki siê rozkrêc±, to zaczn± znosiæ ró¿no¶ci, przeciez Alicja raczy³a wyraziæ ¿yczenie posiadania kawalka Pumnika...

Masakra...

mo¿e chocia¿ jedno ma³e pumnici±tko siê uchowa, na przysz³y rok bêdzie jak znalaz³...
Indar
Pumnik na ¶niadanie, obiad i kolacjê...
Mo¿e zamiast je zabijaæ winni¶my je otoczyæ ochron±?
smuga
Zaiste, szlachetne masz serce, cny Indarze, i nie omieszkam tego podkre¶liæ w balladzie.
Ale czy Alicja zgodzi siê zrezygnowaæ z trofeum? wszak napisa³a, ¿e nie da rady zam±¿pój¶æ bez niego.
Robert Bagrit
CYTAT(Indar @ 21:48 22.06.2010) *
Pumnik na ¶niadanie, obiad i kolacjê...
Mo¿e zamiast je zabijaæ winni¶my je otoczyæ ochron±?

I proszê, ju¿ uk³ada siê z Pumnikiem...
claymor
Bo my z Mazowsza to szanujemy gin±ce gatunki ...
smuga
Bagricie! Nie zabija siê legendy...
Robert Bagrit
CYTAT(smuga @ 18:19 23.06.2010) *
Bagricie! Nie zabija siê legendy...

Legendy nie da siê zabiæ to dlaczego otaczaæ ochron±? Ja tu czujê spisek!

CYTAT(claymor)
Bo my z Mazowsza to szanujemy gin±ce gatunki ...

No tak, ci±gnie swój do swego bigsmile2.gif
smuga
Czy¿by¶ by³, Bagricie, zwolennikiem przelewania krwi niewinnej w imiê wyimaginowanych "wy¿szych racji"?
Pati Ptaszor Monika
hej hej,

chol....a sami pacyfi¶ci czy jak? Bagricie choæ Ty zrób porz±dek z potworem skoro inni zawi±zuj± ju¿ "Towarzystwo Ochrony Pumnika". Jeszcze go na czerwon± listê bêd± chcieli wpisaæ.

Smuga - parafrazuj±c tu obecnego - "nie ma pumników niewinnych, s± tylko ¼le przes³uchane".

Co do "wyimaginowanych wy¿szych racji" - hmmm.... skoro panna chce to CHCE! mieæ gad¿ecik z pumnika wiêc trudno tu mówiæ o wyimaginowaniu. Jej racje s± jak najbardziej realne i podstawne jezyk.gif

...i jak j± znam to pacyfi¶ci - miêkkie d... nie przypadn± jej do gustu jezyk.gif jezyk.gif

WA¯NE! konkurs rozstrzygniêty!! Kto¶ zgad³ na privie kim jest zakapturzona postaæ z plakatu (proszê t± osobê o nieujawnianie informacji) - og³oszenie ju¿ na Lusowie!

Niniejszym koñczê swoja pisaninê w temacie - od jutra jeste¶my ju¿ w Lusowie.

W razie czego - dzwoñcie - 600 959 079

DO ZOBACZENIA :D :D :D

Patrycja

Przemys³ z Poznania
Witajcie !

A propo Pumnika wytresowaæ wyszkoliæ na wierzchowca przerobiæ !

Zaraz jadê do Lusowa, w razie czego 695 809 706 czynne 24 h

DO ZOBACZYSKA
Yogesh
Wiêkszo¶æ pocztów Panów te¿ pewnie wyruszy³a, w koñcu droga daleka,
a zbójów podobno w borach jak nigdy, nawet trakty nie ± bezpieczne,
kto nie ma dobrych ludzi - przepadnie.
Mawiaj±, ¿e do w zwi±zku w wyborami jakimi¶?
Indar
Ja mam dobrych ludzi - sam odda³bym za nich ¿ycie.
Ruszam, do zobaczenia jutro.
Robert Bagrit
Je¶li nie potraficie zapanowaæ nad swoimi drogami to nic, damy radê!

Wyruszamy!
claymor
CYTAT(Indar @ 19:48 24.06.2010) *
Ja mam dobrych ludzi - sam odda³bym za nich ¿ycie.
Ruszam, do zobaczenia jutro.

Jak Pan daje dobru przyk³ad swoim podw³adnym to oni zrobi± dla niego wszystko smile.gif

Wyruszam z ¯urkiem dzi¶ o 17 bêdziemy gnali na ile si³ w koñskich kopytach
Dicon
17-18 wyruszamy na Lusowo dopa¶æ Pumnika, ta gadzina nie bêdzie wiêcej straszyæ okoliczne dziewice smile.gif
smuga
Pora mi wpisaæ tu ostatni± kwestiê
aby zakoñczyæ tê k³ótniê zawziêt±:
Czas poka¿e, rycerze! zabijecie Bestiê?
A mo¿e Niewinno¶æ, w Pumnika zaklêt±...?

do zobaczenia i us³yszenia
Wis³awa
brat Helmrich
Witam . Dziêki bardzo za mi³± imprezkê .By³o naprawdê super . Organizatorzy stanêli na wysoko¶ci zadania i dziêki im za to . Pozdrawiam wszystkich i dzieki jeszcze raz za wspania³y klimat i ¶wietn± zabawê . WIELKIE DZIÊKI .
Grunwaldomaniak
A co z Pumnikiem?
¯urek
Witam

Dziêkuje organizatorom za ¶wietny turniej i mo¿liwo¶æ zdobycia rêki nadobnej Alicji szczerba.gif
Osobom przyby³ym za wspóln± zabawê i mi³e towarzystwo.
Jimmy dziêki za przygarniêcie do Miasta.
Pati wielki uk³on i szacunek za wszystko.

thanx.gif
claymor
by³o GRUUUBO :D dziêki za mo¿liwo¶æ wybudowania pierrery smile.gif naprawdê fajna imprezka. Dziêki wszystkim za wspania³± zabawê. Uk³on dla wszystkich którzy pomagali mi budowaæ to miotaj±ce ustrojstwo smile.gif

Nied³ugo napisze Tutorial pt jak zrobiæ machinê miotaj±c± w 4 h :P
Martynka
Ze swojej strony równie¿ chcia³am podziêkowaæ wszystkim za wspania³± zabawê na turnieju. smile.gif By³o jak zawsze ¶wietnie. Uk³ony dla Pati i P±czka za bardzo dobr± organizacjê. Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku dane nam bêdzie spotkaæ siê w tym samym gronie smile.gif Pozdrawiam cieplutko.
P.S. A tutaj robione przez nas zdjêcia :
http://picasaweb.google.com/Przytulas88/Tu...owo2527062010r#
Bastet
W imieniu sierotek z AC dziêkujê organizatorom za przygarniêcie nas w systemie 'last minute' ;) Jeste¶my zachwyceni miejscem, zakochani w atmosferze, zmotywowani do walki by na nastêpnej imprezie po prostu byæ.
Dziêkujemy i pozdrawiamy serdecznie, szczególnie naszych przemi³ych rozmówców i testerów miodu z £om¿y smile.gif
Zdjêæ by³o blisko 400, te najlepsze - http://www.rycerze.net/galeria/thumbnails.php?album=14, reszta do wgl±du dla zainteresowanych ;)
Indar
Testerzy miodu z £om¿y dziêkuj±.
Ja ju¿ w domu, Unkas z rodzin± równie¿ dotar³ szczê¶liwie.
Nasze zdjêcia pojawi± siê na dniach, oczywi¶cie wszystko w rêkach Klejmora.
Alicjo i ¯urku, ¿yczê szczê¶cia na nowej drodze ¿ycia. Na podró¿ po¶lubn± zapraszam w nasze mazowieckie bory.
Mszczuju, mo¿esz ju¿ ¿egnaæ siê z rodzin± - nied³ugo znowu ruszam na Prusów.
Z Tob± na czele. devil.gif
Krzy¶ko z £om¿yñca/Indar

ps. Mój obozie, spisali¶cie siê wy¶mienicie!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.