CYTAT(Marek Hilgendorf @ 21:17 02.06.2010)
Z innej za¶ beczki to trzeba Ci Indarze wiedzieæ, ¿e w tej chwili samojeden w pe³nej konfiguracji bojowej wa¿ê ok 660 kg, mam 6 nóg i dwie g³owy, a wzrostu ponad 3 metry (co widaæ na avatarze...). A biegaæ potrafiê szybciej ni¿ ka¿dy cz³owiek z wyj±tkiem Usaina Bolta .... na co mi hufiec?
znaczy siê, trzeba kusznika zatrudniæ :D ostatnio na w³o¶ciach pana Bagrita trenowali¶my...
Aniu to czy nie lepiej wyj¶æ za m±¿ z mi³o¶ci? Nieobyta jestem najwyra¼niej w mi³osno-ma³¿eñskich arkanach. Mo¿e w sposobnej chwili zdradzisz mi kilka tajemnic a zw³aszcza alkowy?
Mszczuju dobrze nam by³o biegaæ po ³±kach za szczeniêcych lat ale life is brutal... i jakby Ci to powiedzieæ… chyba nie dane nam bêdzie tworzyæ radosnego stad³a… nie dosyæ, ¿e nie posiadasz przyt³aczaj±cego maj±tku, w bitwie Ciê równie¿ nie widzia³am, to na dodatek, co najwa¿niejsze me westchnienia kieruj± siê w zupe³nie innym kierunku... Aczkolwiek rada bym by³a bardzo wkrótce cie zobaczyæ…
Andrzej, no có¿... a ja zastanawia³em siê komu przehandlowaæ moje punkty zdobyte w konkurencjach konnych...
Nie posiadam przyt³aczaj±cego maj±tku, ale i tak zawalczê w imiê mi³o¶ci choæby i beznadziejn± by³a.
oj tam, nie obra¿aj siê od razu Marku, zawsze mo¿na siê dogadaæ :D
CYTAT(Indar @ 19:18 02.06.2010)
Taaaaatttooo!!!! Czy mogê Ci ju¿ mówiæ Tato?
Bêdê zaszczycony
Widzê, ¿e handelek kwitnie. To dobrze bardzo dobrze
Aniu co do przekazania Aluchnie tajemnic alkowy to poprzestañmy na modlitwach.
A Mszczuja czas wys³aæ na wyprawê bez koñca ...
Pozdrawiam
Wy¶lij go na Krucjaty Pruskie pod moj± komend±, "zatroszczê" siê by nic mu siê nie sta³o. Wnet mi³o¶æ z g³owy mu ujdzie, a kto wie - mo¿e mêstwem siê wyka¿e i konradowej ³aski dost±pi.
Albo nie wróci...
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 10:47 03.06.2010)
Aniu co do przekazania Aluchnie tajemnic alkowy to poprzestañmy na modlitwach.
Przemys³awie, gdyby Twoja ma³¿onka poprzesta³a na modlitwie nie by³o by w¶ród nas Aluni.
Aluniu oczywi¶cie wszystko co wiem bardzo chêtnie przeka¿ê Tobie, zapraszam na przechadzki po posiad³o¶ciach oczywi¶cie z odpowiedni± ochron±
Ostatnio kanonik ze szko³y przy poznañskiej kapitule katedralnej czyta³ mi "Odysejê".... najbardziej spodoba³a mi siê RZE¬ ZALOTNIKÓW !!!!
Indarze Twoje s³owa to balsam na moje udrêki !!!
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 15:10 07.06.2010)
Indarze Twoje s³owa to balsam na moje udrêki !!!
Drogi swacie, nie balsam to, a wrz±cy olej!
Chcesz wydaæ sw± piêkn± córkê cz³owiekowi co nie martwi siê o dom i rodzinê, w zamian pozbycia siê cz³owieka który kocha mi³o¶ci± dworn±! Mszczuju, widzê, ¿e¶ oczytany, u mnie w³os z g³owy Ci nie spadnie. Dworno¶æ która przysz³a do nas z krajów niemieckich, a do nich z kraju franków jest nie znana na Mazowszu, krainie nied¼wiedzi, smoków i pogan!
Je¶li chcesz by Twoja córka Przemys³awie, mog³a siê cieszyæ ¿yciem bezpiecznym i cywilizowanym, oddaj jej rêk± mojemu synowi!
Och Bagricie ! mnie chodzi tylko o dobro Mszczuja niech zdobêdzie s³awê rycersk± przy boku Indara niech dorobi siê maj±tku .Wszak sam± dworno¶ci± rodziny nie wy¿ywi , piórem gêsim wrgów nie pokona , mêsko¶ci niech na pdbitych ludach posmakuje !
A co do Pana Indara rycerz to znamienity rodzinie byt zapewni i obroniæ porafi i jak mniemam w mi³osnych sekretach jest te¿ zaprawiony .
Jednak Bagricie Twój syn drogê ma otwart± na równi z Indarem jestem uczciwy i nieprzekupny ( brak mi kolczugi ).
Pozdrawiam serdecznie
Wojny wygrywa siê taktyk± i dyplomacj± (pióro), a nie ¶lep± si³±.
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 12:23 08.06.2010)
A co do Pana Indara rycerz to znamienity rodzinie byt zapewni i obroniæ porafi i jak mniemam w mi³osnych sekretach jest te¿ zaprawiony .
Skoro tak, do dlaczego do tej pory nie ma ¿ony, dzieci? A latka lec± 90 na karku, czy jego lêd¼wie sprawne skoro i o bêkartach nic nie s³ychaæ? Chyba chcesz mieæ du¿o wnuków!
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 12:23 08.06.2010)
Jednak Bagricie Twój syn drogê ma otwart± na równi z Indarem jestem uczciwy i nieprzekupny ( brak mi kolczugi ).
Przemys³awie, widzê z Twych wypowiedzi, ¿e¶ jednak dokona³ ju¿ wyboru skoro za Indarem stoisz murem...
Ka¿dy kandydat drogê ma otwart± , szanse wyrównane , k³ody równo pod nogi bêd± wtykane !
Co do wnuków liczê na gromadkê (10 - 20 skromnie sobie licz±c ), co za¶ do taktyki i dyplomacji przyznajê Tobie racjê . Co do lêd¼wi Indara to niech sam siê wypowie
.
Drogi Robercie! Druhu Mój i Przyjacielu!
Sprawiasz mi ból s³owami swemi. Jeszcze niedawno ramiê w ramiê stawali¶my przeciwko Prusom i innym niewiernym, syna swego odda³e¶ mi pod opiekê - ja os³aniaj±c go w³asn± piersi± wyprowadzi³em go z oblê¿onego obozu a Ty teraz zarzucasz mi ¿e nie martwiê siê o dom i rodzinê!
Ty, którego jeszcze niedawno uwa¿a³em za Przyjaciela, stawiasz mi na drodze swojego syna! Syna, którego traktowa³em jak w³asnego!
Sam stañ do walki o rêkê Alicji, nie zas³aniaj siê synem! Przecie¿ wiem ¿e to ty chcesz po³o¿yæ ³apsko na posagu, Piotr jest tylko przykrywk±!
CYTAT
Skoro tak, do dlaczego do tej pory nie ma ¿ony, dzieci? A latka lec± 90 na karku, czy jego lêd¼wie sprawne skoro i o bêkartach nic nie s³ychaæ? Chyba chcesz mieæ du¿o wnuków!
Byæ mo¿e po ¶wiecie b³±kaj± siê owoce mojego rozkosznego zapomnienia, jednak ich matki, bli¿ej mi nieznanej niewiasty, w to nie mieszajmy! A ¿ona... có¿, niech jej ziemia...
Nic na to nie poradzê ¿e mimo up³ywaj±cych lat sam do ³o¿a siê k³adê, wci±¿ w konradowej s³u¿bie to i czasu brak na mi³ostki. Smutno wracaæ do pustego domu...
Jednak Pan Mój, Konrad ksi±¿e mazowiecki, w swojej ³askawo¶ci nakaza³ mi staraæ siê o rêkê Alicji. Rzek³:
"Krzy¶ko - ty¶ mój druch, nie godzi siê by¶ po odej¶ciu ¿ony wci±¿ j± op³akiwa³. Pal jej licho, w Wielkopolsce jest ponêtna panna, Alicja ma na imiê. Moi szpiedzy donie¶li i¿ ma majêtnego ojca, a i lico kra¶ne. Rusz do Wielkopolski, chêtnych do jej rêki zapewne wielu bêdzie ale poradzisz sobie niechybnie!" Tak wiêc ruszam! I nic nie stanie mi na drodze aby zdobyæ jej rêkê!
Zacny Bagricie. Mi³o mi s³yszeæ, ¿e pod Twoimi opiekuñczymi skrzyd³ami, nie spotka mnie maluczkiego krzywda, któr± tak szczodrze szafuj± zadufani panowie. Mniemam, ¿e przy boku tak znamienitego pana s³awy rycerskiej i maj±tku dorobiæ siê mo¿na, a i na pokazanie poganom prawdziwej mi³o¶ci bli¼niego czas przyjdzie. Syn Twój zapewne wielce urodziwym jest m³odzieñcem, mê¿nym w boju, a i po swoim rodzicielu odziedziczy³ dyplomatyczne talenta i godnym bêdzie rywalem do rêki Alicji, my¶lê, ¿e serce jej zdecyduje, kto jest jej godniejszy.
Heh... Szpiedzy Konrada to w rzyæ chêdo¿one nieroby, malwersanci i deinformatorzy....
Jako¶ tak wysz³o, ¿e ojciec panny florenem ni denarem nie ¶mierdzi, a maj±tek Zarembów Alicji przypadnie z mocy testamentu ciotki...
Jako, ¿e dux Poloniae Premizl ¿ywo interesuje siê zrêkowinami, wiêc uprzedzam Panów zalotników, ¿e konkury maj± siê odbywaæ wedle rycerskiego obyczaju, który to dopiero na nasze ziemie z Europy zawêdrowa³ i nie ka¿demu mo¿e byæ jeszcze znany.
Kogo Aluchna i jej ojciec wybior± ten na mocy ugody otrzyma rêkê panny wraz z ziemskim nadaniem i gotowizn±, kto za¶ zechce cnotê i maj±tek braæ gwa³tem ten ma ma³e szanse opu¶ciæ Polskê posiadaj±c wszystkie cz³onki przy sobie....
CYTAT(Indar @ 20:18 27.05.2010)
Bagrit jest stary i na dodatek kuleje. O braku uzêbienia nie bêdê wspomina³, bo to fakt ogólnie znany!
Indarze, tak siê mówi o przyjacio³ach?
CYTAT(Indar)
Ja tam nic nie wiem, ale ¿yczliwi ludzie z Ko³a donie¶li mi ¿e ostatnio pod zamkiem ziemia siê trzêsie.
Plotki siê o przyjacio³ach rozpowiada? Naprawdê dwa lica u ciebie widzê.
CYTAT(Indar)
Sam stañ do walki o rêkê Alicji, nie zas³aniaj siê synem! Przecie¿ wiem ¿e to ty chcesz po³o¿yæ ³apsko na posagu, Piotr jest tylko przykrywk±!
Wiedz, ¿e syn to osoba która dziedziczy po ojcu to po co ja mam k³a¶æ ³apsko i tak bêdzie to dla niego. Cz³owiek siê bogaci by dzieci mia³y lepiej. Ale Ty chyba dobrze o tym wiesz.
CYTAT(Indar)
Byæ mo¿e po ¶wiecie b³±kaj± siê owoce mojego rozkosznego zapomnienia, jednak ich matki, bli¿ej mi nieznanej niewiasty, w to nie mieszajmy!
Widzicie sami, rozpusta! A czy nie powiedzia³ Pan, by ¿yæ w rodzinie i nie cudzo³o¿yæ?!
CYTAT(Indar)
A ¿ona... có¿, niech jej ziemia...
Ponoæ otruta w niewyja¶nionych okoliczno¶ciach...
CYTAT(Marek Hilgendorf)
Jako, ¿e dux Poloniae Premizl ¿ywo interesuje siê zrêkowinami, wiêc uprzedzam Panów zalotników, ¿e konkury maj± siê odbywaæ wedle rycerskiego obyczaju, który to dopiero na nasze ziemie z Europy zawêdrowa³ i nie ka¿demu mo¿e byæ jeszcze znany.
Nie ka¿demu, na Mazowszu na przyk³ad...
Robercie!
Nie mam czasu na puste dyskusje! W³a¶nie wyruszamy na kolejna wyprawê na tereny pogañskich Prusów.
Przemys³awie, zastanów siê komu oddasz rêkê swojej córki: Czy darmozjadowi który siedzi w swoim grodzie, nie wychylaj±c z niego czubka nosa, czy komu¶ kto w obronie wiary i ziemi swej rusza biæ pogan!
Decyzjê pozostawiam Tobie!
Krzy¶ko.
Indar- bacz, czym siê chwalisz, bo teraz Przemys³aw stoi przed wyborem.
Z jednej strony stateczny rycerz, który mo¿e ¿ycia awanturniczego nie wiedzie, ale zapewnia spokój i bezpieczeñstwo.
Z drugiej strony hulaka, gwa³townik, wagabunda i awanturnik, którego "miecz ¶wierzbi w pochwie". Który ciêgiem gdzie¶ siê w³óczy, na szwank wystawia, ¿yciem ryzykuje. Pewnie po to mu te floreny. A na "delegacjach" wiadomo... wino... hulanki...niewiasty nie najciê¿szych obyczajów...
Czym¿e jest Rycerz bez s³awy ... a s³awy nie zdobywa siê siedz±c za murami grodu. Po s³awê trzeba i¶æ na wojnê. O takich rycerzach bêd± pisaæ pie¶ni. I do takich bêd± wzdychaæ w skryto¶ci serca wszystkie niewiasty. Honor i s³awa to rycerskie przymioty. A tych u Krzy¶ka z £om¿yñca nie zbywa .
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 09:09 11.06.2010)
Z jednej strony stateczny rycerz, który mo¿e ¿ycia awanturniczego nie wiedzie, ale zapewnia spokój i bezpieczeñstwo.
Z drugiej strony hulaka, gwa³townik, wagabunda i awanturnik, którego "miecz ¶wierzbi w pochwie". Który ciêgiem gdzie¶ siê w³óczy, na szwank wystawia, ¿yciem ryzykuje. Pewnie po to mu te floreny. A na "delegacjach" wiadomo... wino... hulanki...niewiasty nie najciê¿szych obyczajów...
"nie najciê¿szych" - hi hi hi..
Hmm... tyle ¿e to nie ten stateczny rycerz staje w konkury lecz jego syn
M³ody jeszcze bardzo, mo¿e i hulak± zostaæ, je¶li w Tatê siê nie wrodzi. Wielka niewiadoma.
A z Indarem - ³atwiej - "widzia³y ga³y co bra³y", a co widzia³y to ju¿ inna rzecz..
DWA OG£OSZENIA TECHNICZNE:
1. moi drodzy, bardzo proszê by Ci, którzy wpisali siê na turniej i zostali zaakceptowani a wiedz± ¿e jednak nie przyjad± (co przez ca³y rok bêd± z pewno¶ci± od¿a³owywaæ
), poinformowali mnie do koñca tygodnia. Zg³osi³o siê ponad 100 osób - chcemy jak najlepiej zaplanowaæ zakupy i inn± "logistykê", by nikomu niczego nie zabrak³o (ale ptasiego mleka nie przewidujemy!) - wiêc bardzo wa¿ne jest mieæ potwierdzon± liczbê osób.
(je¶li kto¶ ³askaw i chce po¶wiêciæ chwilkê mo¿e te¿ odwrotnie - skrobn±æ mi na maila "przyje¿d¿am 100%", to te¿ pomo¿e) Mail: pati.belgrad@op.pl
2. dotar³y do mnie sygna³y, ¿e nie do wszystkich dociera³y moje maile - wiêc je¶li kto¶ siê zg³asza³ a nie dosta³ odpowiedzi, ¿e jest przyjêty/nieprzyjêty BARDZO PROSZÊ O KONTAKT. Na Freha na priv lub na powy¿szego maila.
Mam nadziejê, ¿e macie ju¿ uknute szatañskie pomys³y, przebieg³e fortele i "¶winie do podk³adania" bo zaczynamy odliczanie - zosta³o 10 dni!
Patrycja
Taaa...
"podk³adanie ¶wiñ" brzmi kusz±co - muszê wyhodowaæ kilka na tê okoliczno¶æ.
Wiadomo, ¿e intrygami imprezy XIII-tkowe stoj± i dobrze
A organizatorzy ju¿ maj± swoje typy, komu oddaæ "rentê królewny" - z niecierpliwo¶ci± czekamy na wynik rywalizacji
Kolejna kwestia organizacyjna.
Jako, ¿e zg³osi³o siê ok 100 osób, zatem tuszê, ¿e chêtnych do turnieju bojowego i 5/5 lekkozbrojnych nie zabraknie.
Wszystkich zainteresowanych uczestnictwem proszê o info na priva lub maila marek.hilgendorf@gmail.com i zg³oszenie w jakiej konkurencji bêd± brali udzia³.
Info przyda siê do ustalania harmonogramu imprezy.
I dodatkowa pro¶ba. Potrzebujê trzech sêdziów do bojówki i turnieju pi±tek lekkozbrojnych. Prosi³bym ochotników o zg³aszanie siê na forum.
Nigdy Zaiste nie by³em sêdzi±, dlatego zg³aszam swoja kandydaturê do turnieju bojowego, no chyba, ¿e s± jeszcze jakie¶ inne konkurencje.
Na 100% wszyscy od nas przyjad± wystawimy tak jak na Czersku zbrojnych ciê¿kich i lekkich.
A i do bitwy ludzi chêtnych nie zbraknie.
Pozdrawiam Dicon
No, niestety, znów bêdê trzyma³ za Was kciuki tylko z daleka, a na pogaduszki umówimy siê innym razem. Udanego podk³adania ¶wiñ ¿yczê (tudzie¿ innego inwentarza).
Có¿, ja i Yogesh nieoficjalnie (póki co) zg³aszamy siê do 5tek lekkich, z jednym tylko zastrze¿eniem: Znajdzie siê mo¿e trzech mê¿nych wojaków chêtnych nam towarzyszyæ?
W odpowiedzi na zapytania informujê, ¿e w jeziorze (150 m od obozu) mo¿na siê k±paæ. Woda zimna jak jasna ch.... Kawa³ek dalej jest nawet fajna pla¿a. Oczywi¶cie obowi±zuj± ¶redniowieczne stroje k±pielowe
aha, na pla¿y mog± byæ "tury¶ci" - nie s± gro¼ni, tylko dziwnie ³ypi±... od roku zachodzê w g³owê dlaczego.
Licznik: pozosta³o 8 dni... Panowie absztyfikanci - pastujcie konie, my ju¿ malujemy trawê na zielono.
Patrycja
jest ju¿ jakis plan imprezy? czy gdybym zajecha³a rano w piatek kolo 8-9 zastane ju¿ kogos w Lusowie?;)
Panie Przemy¶le, wiêc komu odda pan rêkê swojej córki? Jestem bardzo ciekawy, jak siê to skoñczy :-)
Salve Bracia i Siostry!
Odzywam siê do was z pro¶b± nielich±.
Planujemy z przyjació³k± przyjechaæ do Poznania w pi±tek wieczorem, jednak nasz namiot i wszelakie rzeczy dotr± dopiero w sobotê rano. Czy znalaz³by siê dla nas jaki¶ ma³y k±cik, gdzie mog³yby¶my przenocowaæ tê jedn± noc...? Lub chocia¿ jakie¶ miejsce przy ognisku...? Bêdziemy bardzo wdziêczne.
Derki i przykrycie oczywi¶cie ze sob± mieæ bêdziemy. Liczymy tylko na odrobinkê miejsca os³oniêtego przed ewentualnym deszczem tudzie¿ sto³ówk± komarów.
Witam
Zapraszamy do nas - miejsca bêdzie pod dostatkiem. Ewentualny nocleg te¿ siê znajdzie, wszak jest powiedziane bezdomnych przygarn±æ ;)
Krzy¶ko
Witam wszystkich !!!!
Oto jest plan imprezy;
Jeste¶my na miejscu od pi±tku rana i ju¿ mo¿na siê rozbijaæ, zapraszamy zapewniamy kolacje.
SOBOTA
8:00 ¶niadanie
9:30 turniej ³uczniczy
12:00 turniej ciê¿kozbrojnych
13:30 obiad
14:15 pokazy konne
15:30 turniej lekkozbrojnych
16:30 - 18:00 zwiedzanie obozu przez publikê
19:00 BITWA
21:00 UCZTA i inne zabiegi o zdobycie rêki Alicji
NIEDZIELA
9:00 ¶niadanie
nastêpnie Msza dla chêtnych godziny podam pó¼niej ( chyba 10:30 )
i po Mszy ma³y pokaz walk dla zgromadzonej ludno¶ci
potem obiad po¿egnania i dla chêtnych czas sprz±tania
Przewidujemy ¿e mog± wyst±piæ drobne ró¿nice czasowe w realizacji w/w harmonogramu, jak wiadomo ¿ycie koryguje wszystkie plany. Jednak spodziewamy siê ¿e Bagrit i Indar do³o¿± wszelki starañ aby zatruæ ¿ycie swoim konkurentom nie bacz±c na plany zasady i inne takie tam pierdo³y .
Pozdrawiam Przemys³ z Poznania zwany P±czkiem
Og³oszenie parafialne
Czy kto¶ z okolic Sosnowca, Katowic itp siê wybiera i ma wolne miejsce na jedn± osobê z plecakiem i w³óczni± (ten ostatni aspekt jest dosyæ wa¿ny)?
Nie bierzcie go, dop³acê - INDAR
moi drodzy,
JE¦LI KTO¦ CHCE UZUPE£NIÆ, ZMIENIÆ, WYCOFAÆ SWOJE ZG£OSZENIE (LUB NIE DOSTA£ ODPOWIEDZI NA SWOJE ZG£OSZENIE I CHCE JE PONOWIÆ) - PROSZÊ JUTRO DO KOÑCA DNIA. WIECZOREM DEFINITYWNIE ZAMYKAMY LISTÊ.
A ¿eby Was wprowadziæ w nastrój... za³±czam dzie³o Jimma. Zajefajny nie?
Plakat bêdzie wywieszony w Tarnowie Podgórnym. (godziny podane na plakacie s± informacyjne dla widzów)
Licznik: zosta³o 7 dni... tuczymy kleszcze.
A czy ta zakapturzona persona to duch zmar³ej cioteczki Ma³gorzaty, która bêdzie nawiedzaæ i straszyæ po nocach wszystkich którzy maj± co¶ na sumieniu i nie walcz± o rêkê Aluchnê z czystej mi³o¶ci a tylko w imiê wielkiego posagu jaki wniesie we wianie
w oczekiwaniu na Lusowo
Anula
7,7,7,7 odliczam, czemu nie chce siê zmieniæ
CYTAT(Anula @ 14:56 18.06.2010)
A czy ta zakapturzona persona to duch zmar³ej cioteczki Ma³gorzaty, która bêdzie nawiedzaæ i straszyæ po nocach wszystkich którzy maj± co¶ na sumieniu i nie walcz± o rêkê Aluchnê z czystej mi³o¶ci a tylko w imiê wielkiego posagu jaki wniesie we wianie
blisko blisko... ciep³o ciep³o.... ale to nie jest dobra odpowied¼. To nie ciotka mimo ¿e ciotowato (z prawego profilu) wygl±da.
Kto¶ jeszcze chce zgadywaæ? A jak zgadnie to dostaje punkt dla swojego obozu
. Wprawdzie turniej siê jeszcze nie zacz±³ ale ju¿ punkta mo¿na zarobiæ!
Ogr
To ten, jak mu tam, Mszczuj. On jeszcze ma nadziejê na rêkê mojej Pani?
Bezczelno¶æ. Przemys³awie, brakuje ludzi na krucjatach...
Ewentualnie to mo¿e byæ sama panna Alicja
CYTAT(Indar @ 15:49 18.06.2010)
To ten, jak mu tam, Mszczuj. On jeszcze ma nadziejê na rêkê mojej Pani?
Bezczelno¶æ. Przemys³awie, brakuje ludzi na krucjatach...
dobry strza³ ale pud³o Indarze
A odpowiadaj±c na Twoje pytanie - tak, Mszczuj nadal ma nadziejê na rêkê Alicji ale teraz ju¿ tak ³atwo na krucjatê go nie wypchniesz bo siê "spriciarz" schroni³ pod skrzyd³ami Bagrita..
CYTAT(Yaevin @ 16:22 18.06.2010)
Ewentualnie to mo¿e byæ sama panna Alicja
nie, to nie jest Alicja:)
Alicja to ta osóbka powy¿ej zakapturzonej postaci na plakacie (na tyle ³adna by nie chowaæ buzi w kapturze
)
Tak tak ³adna za tatu¶kiem, jak dwie krople wody!
A Mszczuj ... no có¿ zwia³ zamiast chwa³y rycerskiej zasmakowaæ .Wstydu nam nie posk±pi³ na me stare lata , miecza nie doby³ he³mu nie w³o¿y³ krwi swojej na ziemi pogan nie przela³.Rodzina jego ze wstydu p³onie !!
MSZCZUJU JED¬ NA KRUCJATÊ OCAL SWÓJ HONOR I DOBRE IMIÊ !!!!
Boleslaviusie plakat dla Ciebie zostanie !
Yaevin je¶li sam nie znajdê chêtnych to siê przy³±czê, je¶li chcecie.
A to sama zabójczyni kur i innych zwierz±t, czyli Pati, albo... Amor. :P Odgra¿a³ siê rzezi± zalotników...
CYTAT(£ukasz z Jury @ 21:30 18.06.2010)
A to sama zabójczyni kur i innych zwierz±t, czyli Pati, albo... Amor. :P Odgra¿a³ siê rzezi± zalotników...
zabójczyni, zabójczyni... zaraz takie mocne s³owa, te parê zwierz±tek i od razu cz³owieka od zabójców wyzywaj±
A nie! to ani Amor ani ja! Zreszt± je¶li to mia³by byæ Amor jako rze¼nik zalotników to na pewno by siê "nie pokaza³" na plakacie bez broni. Podpowied¼ - to kto¶ bardziej "pokojowy", o mniej zabójczych zamiarach ni¿ Amor lub ja.
Nie ma punktu dla £ukasza-z³odzieja
Patrycja
Ustawienie postaci na plakacie sugeruje uk³ad "gdzie dwóch siê bije, tam trzeci korzysta". A kto skorzysta, je¶li obaj pretendenci do rêki Alicji wzajemnie siê wyt³uk±? Alicja nie dotrzyma terminu zam±¿pój¶cia, maj±tek pójdzie w rêce zakonu. Bracia zakonni skorzystaj±!
Ten go¶æ w kapturze to mnich! Haaa!
bo jak nie wiadomo, o co chodzi, to na pewno wiadomo, ¿e chodzi o kasê.
A co na to Duch Cioteczki Ma³gorzaty?
pozdrawiam
Wis³awa
eh, Smuga by³a¶ blisko... ale nie wystarczaj±co
Poza tym ówcze¶ni zakonnicy to a¿ tacy "pokojowi" nie byli, zw³aszcza je¶li o kasê chodzi³o.
Nie ma punktu dla Smugi
Kto nastêpny odwa¿ny?
Co do ducha Ma³gorzaty to Anula ma z ni± jakie¶ konszachty...
hmmm...
jak to sz³o?:
"Alicjê ³±czy³o potajemne, gor±ce uczucie z przybyszem z dalekiej krainy, który co prawda nie by³ bogaty i potê¿ny, mia³ jednak poparcie wp³ywowego i zamo¿nego protektora"
to pewnie ten protektor bêdzie...?
oj co¶ mi on Imperatora ze Star Wars przypomina... podejrzane...
hmmm...
W³a¶nie wrócili¶my z Anul± z treningu konnego i chcia³em oznajmiæ towarzystwu, ¿e pokaz konny nie bêdzie na takim poziomie jak robi± Smoki....
Moja koby³a ledwo znosi 130 kg je¼d¼ca (bo jestem du¿ym, grubym ch³opcem) i ze wzglêdu na zdrowie stworów (i z uwagi na moje mierne umiejêtno¶ci) nie bêdziemy ich mocno forsowaæ.
Bêdzie oprócz nas równie¿ jeden zawodowiec wiêc my¶lê, ¿e bêdzie co ogl±daæ.
W programie pokazów konnych:
- pokaz ³ucznictwa konnego w wykonaniu wspomnianego zawodowca
- "przepychanie wora"- tzn. kto pierwszy wywali wypchany worek na pole przeciwnika (tu mam ma³e szanse, bo przeciwnikiem bêdzie mój instruktor hehe)
- r±banie kapuchy- potem bêdzie mo¿na j± zu¿yæ na kolacjê
- nie¶miertelne obrêcze/wianki do zbierania
- melee- zbijanie klejnotu z g³owy przeciwnika- tu przewidujê najwiêcej zabawy
Kolejna sprawa.
Turniej bojowy odbêdzie siê nawet je¶li w szranki stan±æ mia³o choæby 4 uczestników, dla mnie liczy siê przede wszystkim poprawno¶æ uzbrojenia i opancerzenia. Je¶li kto¶ posiada sprzêt nie spe³niaj±cy moich wymogów, ale potwierdzony ¼ród³owo, to oczywi¶cie zostanie dopuszczony, ale bezwzglêdnym wymogiem jest dostarczenie mi ¼ród³a, na którym oparty jest taki, czy inny patent (obowi±zuje ponadto zasada spójno¶ci elementów- od niej nie ma wyj±tków).
Je¶li chêtnych do bojówki zbierze siê du¿o, to zaczniemy j± wcze¶niej, ¿eby wyrobiæ siê z harmonogramem.
Bêdê mia³ przy sobie wydrukowane wymagania i bêdê siê na nie powo³ywa³ przy weryfikacji sprzêtu.
Przypominam te¿, ¿e weryfikacja poprawno¶ci sprzêtu dotyczy tylko turnieju bojowego i 5/5 lekkozbrojnych, czyli konkurencji z nagrodami pieniê¿nymi. Walki konne, buhurty piesze (o ile bêd±) i bitwa wieczorna nie podlega ju¿ tak surowym wymaganiom.
A mo¿e pod kapturem, czai siê Przemys³, pilnuj±cy ¿eby porz±dek by³? Albo jaki¶ jego przedstawiciel?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.