po prostu podejrzewam co siê stanie jak kopnê Józka a potem Józek kopnie mnie :p
CYTAT(Hub @ 22:32 24.02.2009)
po prostu podejrzewam co siê stanie jak kopnê Józka a potem Józek kopnie mnie :p
Hmm mogê przypuszczaæ, ¿e dwie puszki na ziemi, z czego jedna ju¿ raczej nie wstanie? :]
Chocia¿ full kontakt 1v1 Józek v Hubert zapowiada siê hardkorowo i emocjonuj±co
Piter - zly harcownik nr2
to nie na punkty nieeee,
w moim mniemaniu to kto pierwszy na glebie to do widzenia
A z tym podzia³em na kategorie to nie g³upi pomys³ (wa¿e 72 kg)
Mam internet na chwile wiêc ¿eby wyja¶niæ i uspokoiæ temperamenty:
Poniewa¿ ju¿ mam dosyæ "Turniej wygrywa ... Wo³ek!!!" albo "...Józek!!!" albo "...Stefan z ..." tak w³a¶nie pokrótce bêd± wygl±daæ zasady jak piszecie - szanse zyskuj± fighterzy innej specjalizacji ni¿ "super ¶wietlny miecz prêdko¶ci + 13 do niczego".Sam walczê toporem, przewa¿nie - i z Wo³kiem jako takich szans nie mam na zwyciêstwo na miecze.Ale co by by³o gdyby¶my z³apali jak±¶ broñ któr± nigdy nie walczyli¶my np.ja nigdy nie walczy³em w bojówce pó³torakiem??Jaki by³ by wynik??to daje nowe pole do popisu innym i wyrównuje poziom.Np. Józek z szabelk± kontra Hubert z polaxem?Józek skacze,uderza,trafia,punktuje a Hub wali gonga w ty³ bañki i po walce...
Wkrótce zamieszczê dok³adne zasady Bojowego Który Przejdzie do Historii i Scenariusz bitwy,bo te¿ bêdzie nowatorska i warto ¿eby ka¿dy chêtny siê zapozna³.
Pozdrawiam
Gacek
Witam!
No dobra a jakie¶ info o wci±gniêciu na listê jest? Bo nawet nie wiem czy Mighty Gacek otrzyma³ maila
?
Pozdrawiam
Chaos
Dla wyrównania szans najlepszy jest trening. Je¿eli uwa¿asz, ¿e w walce 1vs1 Hubert jest w stanie znokautowaæ Józka to musia³by¶ dopu¶ciæ nie tylko polaxy ale i m³oty pneumatyczne.
Je¿eli dwóch ludzi ³apie broñ któr± nigdy nie walczyli, to wygrywa ten który mia³ wiêkszego farta, przy czym mamy pokaz amatorszczyzny. Ale jak tam sobie chcecie....
Witam wszystkich,
Dawno mnie tu nie by³o ;]
Mam jedn± ma³± pro¶bê. Przed podaniem przez Gacka dok³adnych zasad bojówki proszê powstrzymaæ siê od spekulacji pt. "jaki sens ma taka bojówka" i "kto kogo czym pokona" (historia pokazuje doskonale, ¿e typowanie zwyciêzcy przy takim rodzaju walk jest z zasady b³êdne - wszystko siê mo¿e zdarzyæ).
Widzê, ¿e czê¶æ z Was jest ju¿ nie zadowolna z tego co napisa³ Gacek, ale mam do Was jedno podstawowe pytanie
Nie nudzi Was,
¿e na ka¿dej imprezie jest
ZAWSZE to samo? Wiem, ¿e czê¶æ z Was ju¿ mnie potêpi, bo jak ja mogê co¶ takiego pisaæ, ale pamiêtajcie, ¿e ludzie s± istotami prostymi i szybko siê nudz±.
Chcemy spróbowaæ odszukaæ jakie¶ nowe rozwi±zania.
Nie wiemy czy bêd± pozytywne, czy nie. Wszystko tak naprawdê wyjdzie - mówi±c kolokwialnie - "w praniu".
Wg mnie WARTO PRÓBOWAÆ.
Nie wa¿ne jaki Macie do Nas stosunek, proponuje przyjechaæ, zobaczyæ jak to wygl±da i spróbowaæ czego¶ innego
A nó¿ Wam siê spodoba
Pozdrawiam
Pscó³a
Witam!
Popieram inicjatywê Bzyka co do próby zaciekawienia przyby³ych ró¿nymi kombinacjami
Ja ze swojej strony mogê pomóc nie nudziæ siê ³ucznikom, je¿eli inicjatywa bêdzie aktualna, no i otrzymam zaproszenie
Pozdro
Chaos
Spoko,jutro napiszê listê wszystkich zg³oszonych ...naprawdê mam ograniczony dostêp do netu...
Do Wo³ka - czy¿by¶ czu³ siê zagro¿ony??? he he he
pisa³em przyk³adowo - niekoniecznie hubert vs józek
nie mia³em na my¶li te¿ tego ¿e ka¿dy bierze inn± broñ,raczej to ¿e w³a¶nie chyba nigdy nie mia³e¶ przyjemno¶ci w bojówce na ostro spotkaæ kogo¶ z polaxem??
bo moim zdaniem dobry,oklepany fighter powinien poradziæ sobie w ka¿dej sytuacji,niewa¿ne kogo spotka naprzeciw,prawda?mo¿e i jestem prosty,walê z ranta i sprzedaje kopy na bitwach ale fighterów potrafi±cych radziæ sobie i w bojówce i na bohurtach mo¿na policzyæ w Polsce na palcach...i chcê to zweryfikowaæ.tyle
Poza tym nie dajemy takiej a nie innej nagrody za pomachanie mieczykiem 800g tylko trzeba bêdzie pierwsze miejsce sobie....wypociæ...2000 pln piechot± nie chodzi.Nikogo nie zmuszam do uczestnictwa w bojowym - sam bym wyj±tkowo wyszed³ ale ju¿ wiem ¿e nie bêdê mia³ na to niestety czasu...
Wyjdzie w praniu,przytyk "Turniej wygrywa..." by³ do tego ¿e mamy do¶æ tego samego na ka¿dym turnieju - taka sama forma wszystkiego i wszedzie.Z tego co wiem od Adasia to na Uniejowie bojówka bêdzie te¿ bardzo niestandardowa,podobna do naszej a na razie nikt nie p³acze...
Dlaczego jak Rheile zapowiadaj± Hardcore to wszyscy przyklaskuj± a jak my tez proponujemy ostr± bojówkê na innych zasadach INNYCH NI¯ WSZÊDZIE to ju¿ piski?
CYTAT
Dlaczego jak Rheile zapowiadaj± Hardcore to wszyscy przyklaskuj± a jak my tez proponujemy ostr± bojówkê na innych zasadach INNYCH NI¯ WSZÊDZIE to ju¿ piski?
To napisz dok³adnie o co w tym chodzi.
A pewn± koncepcjê turnieju innego ni¿ dotychczasowe mo¿esz znale¼æ tutaj.
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=17317
Przypominam prost± zasadê: Kalendarium s³u¿y do informacji o imprezach, nie do umawiania siê na chlanie - takie rzeczy proszê za³atwiaæ kana³ami prywatnymi.
¯yczê udanej imprezy
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 20:47 27.02.2009)
To napisz dok³adnie o co w tym chodzi.
A pewn± koncepcjê turnieju innego ni¿ dotychczasowe mo¿esz znale¼æ tutaj.
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=17317Wiesz o co.i nie ma co dr±zyæ.
co do danego pomys³u na turniej - jestem jak najbardziej za,w³a¶nie do tego trzeba d±¿yæ.A z racji tego ¿e robimy turniej pierwszy raz i ju¿ co¶ chcemy pozmieniaæ ale nie do koñca to sprawnie wyjdzie,pozostaje wybaczyæ...mo¿e za rok,dwa ten pomys³ wypali...zobaczymy jak to pójdzie na Uniejowie
Jak na razie przybycie potwierdzili:
Kompania Najemna Taurus
Rota Piesza Bocke
D.N.O. czyli Dzia³dowo,Nidzica i Olsztyn
Bractwo Rycerskie Miecza i £uku Ziemi Miñskiej
Prywatna von Rheil
Bractwo Rycerskie Ziemi Mazowieckiej i Podlaskiej czyli Liwiacy
Hubert z Grójca
Chaos666 ---> a masz!!!
Ponoæ Routiersi,jeszcze zweryfikuje
To na razie tylko sami chêtni z Ce-ha.Wkrótce reszta,jak potwierdz±
Gacku na uniejowie motywem przewodnim imprezy bêdzie "inscenizacjaia z procesu przybicia mi kary do¿ywocia bez mo¿liwo¶ci apelacji" a nie walka, tam jesli bêdzie i ludzie bêd± chcieli co¶ postaram sie zorganizowaæ choæby w ramach praktyki; takie walki maj± odbyæ sie na turnieju organizowanym przez nas ale o tym jak na razie sza bo nie wiadomo czy nam siê uda
Jak s³usznie zauwa¿y³e¶ nik jeszcze w polsce tego nie robi³, i ani ja ani Reihl patentu na to nie mamy (pomys³ jest w zasadzie Wo³ka)
wasza kocepcja jest jak najbardziej godna i ¶mia³a, Wo³kowi jak mniniema bardziej chodzi aby¶ napisa³ przejrzysty regulamin walki nic wiêcej
z rozmów jakie tyczy³y siê takiej koncepcji walki doszli¶my do dwóch prostych wniosków
- nie mo¿na dopu¶ciæ do misowania (nie zpasów nie rzutów tylko misowania)
- walka ma byæ na broñ bo koncepcja do gleby , niektórym bêdzie siê wydawa³a banalna a wówczas nie dacie rady wy³oniæ zwyciêzców bo jak siê jeden uwiesi na drugim to najczê¶ciej upadn± razem (tzw. manewr chojinka)
jak dla mnie dacie radê i powodzonka
Witam!
CYTAT
Chaos666 ---> a masz!!!
Mighty Gacek, ano mam i dziêkujê serdecznie
Impreza do kalendarza wpisana i mocno oczekiwana
Pozdro
Chaos
Witam.
Dawno mnie tu nie by³o ale obadaæ ca³kiem nowy zamek w Gostyninie te¿ chêtnie przyjadê.
Pozdro
Hej!
Planujecie mo¿e turniej bardów? To mo¿e i ja siê skuszê
Pozdrawiam, Andrzej
Turnieju Bardów nie bêdzie
I Kakafoniksa tez ?:D
Proszê , nie psujcie s³uchu mojemu dziecku ...
Witamy.
Bardzo chêtnie pojawimy siê w Gostyninie w sile 2 walcz±cych i 1 niewiasta.
Pozdrawiamy
Jak tylko czas pozwoli z mi³± chêci± zrobiê ma³y nalot i Was odwiedzê.
KRA KRA KRA
Pozdrawiam
Witam
Braæ Herbowa te¿ chêtnie siê pojawi
CYTAT(Lech K @ 13:16 04.03.2009)
Witam
Braæ Herbowa te¿ chêtnie siê pojawi
To Super
Teraz jestem ju¿ pewna ¿e
razem siê pobawimy
Przygotujê dla Was cos specjalnego
Do zobaczenia na zamku
Pozdrawiam
Zuza
kara¶ - zly harcownik nr1
no sprobuj tylko Gawronie do nas nie przyleciec to chyba ci skrzydla przetrace
.....
Pugnatores Aeterni przybêdzie w liczbie 2 zbrojnych.
Pozdrawiam.
Witam
Je¶li pozwolicie odwiedzimy Was, co do ilo¶ci podam jeszcze.
Bardzo siê cieszê, ¿e co¶ zaczyna siê dziaæ na Mazowszu, z wiekiem cz³owiek staje siê coraz leniwszy :P. Hehehe a tak naprawdê liczê na dobr± zabawê
.
Pozdrawiam serdecznie
Czy za³apiê siê jeszcze z moimi wrednymi piechocia¿ami?
Piter - zly harcownik nr2
CYTAT(Peregrinus @ 15:03 11.03.2009)
Czy za³apiê siê jeszcze z moimi wrednymi piechocia¿ami?
No jaha! Przyje¿d¿ajcie! Im wiêcej wiary tym weselej!
Kakofonix nie pamietam ¿eby ktokolwiek z exów sexów wyszed³ do bitwy z plastikowym mieczykiem czy w glanach, tak wiêc ju¿ nie przesadzaj.
Strój oczywi¶cie nale¿y przywie¼æ jak na ka¿dy inny turniej
poki nie padnie z naszej strony stwierdzenie "dobra, halt, limit uczestnikow zostal wyczerapny" to oczywiscie mozna sie zglaszac. reasumujac: tak, zalapiesz sie
kakofonixie, z tym iglakiem i leginsami nie przesadzajmy:)
to, ze odbeda sie takie dyscypliny jak alkobohurt i zamierzamy utrzymac luzna atmosfere turnieju,
nie zmienia faktu ,iz bedzie to turniej rycerski, a nie jakis festyntak wiec historyczne stroje sa jak najbardziej obowiazkowe, z tym ze bez przegiec, nie kazemy nikomu chodzic w dublecie i plaszczu w srodku dnia jesli bedzie +30 i zarowiaste slonce...
dobra zabawa uber alles
CYTAT(Daria Malinowska @ 08:32 03.03.2009)
Proszê , nie psujcie s³uchu mojemu dziecku ...
i mojemu, chyba ¿e terrorysta zaw³adnie bêbnem jak ongi¶ na Dzia³dowie...
postaram siê zebraæ gnaty i potomka, i zawêdrowaæ, je¶li kobita z trzylatkiem nie bêdzie przeszkadzaæ
Temat oczyszczony.
Bardzo proszê, trzymajcie siê tematu imprezy, bez "wycieczek" osobistych. To nie jest do tego miejsce.
pozdrawiam
I.
Bêdziniaki siê pojawi± i wezm± udzia³ w ka¿dej formie buhurtu... oczywi¶cie bojówce te¿,a mo¿e i dwóch, ale na razie problem ze skombinowaniem jakiej¶ szabli z demobilu...
Kochani Bêdziniacy! Czekamy na Was z niecierpliwo¶ci±
Pozdrawiam
Pscó³a
Ps. To ju¿ mój 20 post... Jeszcze 480 i bêdê super freChowcem xD
Tak, tak zjawimy siê, bo turniej nasz na szczê¶cie bêdzie pó¼niej, i bêdziemy ¶mieszyæ, tumaniæ i przestraszaæ
(kto¶ musi skoro Exy s± takie grzeczne
). Nie wiemy jeszcze w jakim sk³adzie i jak licznym, bo musimy odwaliæ w tym czasie pokaz w dni Bedzina i bêdziemy musieli sie podzieliæ, ale pewnie i tak bêdzie spora zgraja, buahahahaha
Witam. Wys³a³em zg³oszenie i nie dosta³em Odpowiedzi. Pozdrawiam
Gacek nie ma dostêpu do internetu, proszê o cierpliwo¶æ (Taki z niego Rycerz Freha...bez netu...)
CYTAT(Tomko Konopczyc @ 12:33 14.03.2009)
Tak, tak zjawimy siê, bo turniej nasz na szczê¶cie bêdzie pó¼niej, i bêdziemy ¶mieszyæ, tumaniæ i przestraszaæ
(kto¶ musi skoro Exy s± takie grzeczne
).
odpowied¼ jednocze¶nie dla Komesa i dla Srakofonixa:
A kto powiedzia³ ¿e Excalibur sta³ siê ¶wiêty?!?!
Tak naprawdê to udajemy ¿e jeste¶my cudni i mili,robimy taki a nie inny turniej po to ¿eby sci±gn±æ do nas najlepszych fighterów w Polsce a to wszystko po to ¿e jak juz wszyscy przyjedziecie to zapijemy was bimbrem 75% od pot³uczonego tak ¿eby nikt ¿yw nie zosta³ bo wtedy nie bêdzie ju¿ w polsce nikogo kto siê dobrze bije,bêdziemy mogli wreszcie biæ z ranta,kopaæ i w ogóle uskuteczniaæ "Excaliburski system walki" a przede wszystkim wreszcie bêdziemy NAJLEPSI!!!! i najbardziej bojowi jako chor±giew!!! ha ha ha ha
PS.ju¿ wy popamiêtacie ¶wiêty EXCALIBUR...
po prostu robimy turniej...i tyle.nikt nie stoi pod broni±,nie trzymam nikomu GNATA przy skroniach ¿eby tylko przyjecha³,prawda Andrzeju...?
A teraz ma³a weryfikacja listy uczestników:
Na razie zg³oszeni
[/color]:
Kompania Najemna Taurus
Rota Piesza Bocke
Prywatna von Rheil
Hubert z Grójca
Chaos666 ---> a masz!!!
Ponoæ Routiersi,jeszcze zweryfikuje[color="#FF0000"]Nowe zg³oszenia:
potwierdzili Routiersi
Zdecydowali siê mistrzuniowie z Bedzina
Nomen illi Mors z kobia³k± ;)
Pu³tuska Dru¿yna ¦redniowieczna
"Gwo¼dziki"
Pugnatores Aeterni.
Remko £ysy wraz z ekip± ³uczników z W³oc³awka /ZAJEBI¦CIE!!!/
Gawron z Pabianic
Pomorska Rota Piesza
i Wiedziemka z potomkiem
je¶li kogo¶ pomin±³em to pisaæ
Przepraszam ale mam ograniczony dostêp do netu K******RCZÊ mówi³em ju¿!!!
Bêdê informowa³
Gacek
CYTAT(Mighty Gacek @ 10:25 17.03.2009)
Na razie zg³oszeni
Kompania Najemna Taurus
Rota Piesza Bocke
Prywatna von Rheil
Hubert z Grójca
Chaos666 ---> a masz!!!
Ponoæ Routiersi,jeszcze zweryfikuje[color="#FF0000"]
Nowe zg³oszenia:
potwierdzili Routiersi
Nomen illi Mors z kobia³k± ;)
Pu³tuska Dru¿yna ¦redniowieczna
"Gwo¼dziki"
Pugnatores Aeterni.
Remko £ysy wraz z ekip± ³uczników z W³oc³awka /ZAJEBI¦CIE!!!/
Gawron z Pabianic
Pomorska Rota Piesza
i Wiedziemka z potomkiem
Proszê wszystkich o wys³anie na mojego mail'a
superpscola@gmail.com (gacek ma za rzadki dostêp do netu i tego nie oganie)
ADRESÓW na które maj± zostaæ
wys³ane zaproszenia.
Nie adresów e-mail, ale waszych siedzib, lub dowódców. Chcemy by wszyscy dostali zaproszenia listownie, je¿eli nie dostaniemy adresu zostanie ono wys³ane mail'em.
Prosili¶my wcze¶niej by by³y one wysy³ane do Gacka, ale ¿e na razie nikt tego nie zrobi³ to zdecydowali¶my siê zmieniæ adres na mój.
Pozdrawiam
Pscó³a
czy bêd± jakie¶ zabawy plebejskie? Przeci±ganie liny, skoki w workach, szachy
.
Pozdrawiam, Andrzej
Nawet je¿eli bêd±, to bêdziesz móg³ wzi±æ w nich udzia³ tylko jako turysta, bo zaproszenia oficjalnie nie dostaniesz, pamiêtasz o tym Andrzeju?
Pozdrawiam
Pscó³a
Có¿, generalnie imprez historycznych nigdy za du¿o i popieraæ nale¿y ka¿dego, kto chce co¶ w tym kierunku robiæ.
Pytanie organizacyjne - do kiedy podaæ dok³adn± liczbê osób, co by Was ew. nie zaskakiwaæ?
Ponownie muszê zaingerowaæ, na razie upominam - nastêpnym razem posypi± siê gromy. Nie wnikam czy lubicie to forum, czy nie - ale z niego korzystacie wiêc nale¿a³oby przestrzegaæ pewnych ustalonych regu³.
Marcinie, pohamuj trochê swoje emocje.
pozdrawiam
I.
Postaramy sie do przedmówcy zastosowaæ i bêdziemy ju¿ grzeczni jak tylko potrafimy , co do regulaminów powinny byæ ju¿ w ci±gu tygodnia albo dwóch
Jak dla Bêdziniaków to u nas szabla siê zawsze znajdzie do po¿yczenia
Tak po do¶æ starej znajomo¶ci :P
Pozdrawiam
CYTAT(Saqr @ 07:42 19.03.2009)
Jak dla Bêdziniaków to u nas szabla siê zawsze znajdzie do po¿yczenia
Tak po do¶æ starej znajomo¶ci :P
Pozdrawiam
Cudownie... dziêki wielkie... Nie ma to jak impreza gdzie mo¿na walczyæ w sposób konwencjonalny lub mniej ale od rana do wieczora
CYTAT(Koki @ 02:31 20.02.2009)
Co do bitwy XVII planujemy zbudowaæ rekonstrukcje osady z tego te¿ wieku zmieni to format bitew, z takich przód ty³ i klêknijmy bo idzie salwa
na bardziej przystêpne , lepiej bed± wygl±da³y i dla nas i dla publiczno¶ci oraz bêdzie wiêksze u¿ycie ³uków ni¿ do tej pory
Co do regulaminów jak nadmieniali¶my powinny siê ju¿ wkrótce siê ukazaæ ale dopiero wtedy jak uda siê skoñczyæ narady nad nimi
Koki
Znaj±c Ciebie, to Ty w ten sposób mo¿esz d³ugo obradowaæ...
CYTAT(Mighty Gacek @ 08:42 16.02.2009)
13.00 ? 15.00 Bohurt
Gacek
Masz na my¶li pe³ny buhurt czy turniej 5 na 5?
CYTAT(Mighty Gacek @ 09:25 17.03.2009)
Mistrzuniowie z Bêdzina od pocz±tku byli zdecydowani tylko zawiod³a ³±czno¶æ.
Bêdzie nas oko³o 10-12 osób w tym co najmniej 6 zbrojnych, mo¿e i ze dwie zbrojne...
Poza tym jestem pewien, ¿e Babcia pojawi siê razem ze wszystkimi... spróbowa³a by nie...
Pozdrawiam
Igor
Pscó³a, teraz musisz kupiæ hantelki i przypakowaæ na bica- wystarczy lewa rêka. :-p
Rociaków przyjedzie pewnie z 15 z czego 1 ciê¿ki i z 8 lekkich+ pewnie ze 2 lufy.
Pozdrawiam. Mamut.
CYTAT
pewnie ze 2 lufy.
Bêdzie czym nabiæ
CYTAT(Death-wish @ 08:42 19.03.2009)
Poza tym jako¶ nie mogê uwierzyæ, ¿e Babcia odpu¶ci imprezê któr± organizuj± Eksy-Sexy...
Ja te¿ Igorze w to nie wierzê.
Poza tym zapomnia³e¶ jeszcze o Kleksach --> Exy-Kleksy-Sexy xD
CYTAT(Peregrinus @ 13:14 19.03.2009)
Pscó³a, teraz musisz kupiæ hantelki i przypakowaæ na bica- wystarczy lewa rêka. :-p
pakowaæ tylko na lew±? Przecie¿ to asymetrycznie! xD
Jak ja bêde wygl±dac tylko z 1 mu³em? xD
ALE FAJJJJJJJNIE XD
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ
do Indara
nie sadzisz ze usuwanie postow organizatorow, zawierajacych wazne informacje dla przyszlych uczestnikow turnieju to juz lekka przesada? w gacka poscie nie bylo zadnych przeklenstw, a to ze byl niewygodny dla jednego z moderatorow frehy to juz znaczy, ze nalezy go czym predzej usunac, tak
? bardzo ladne zwyczaje tu macie
powtorze wiec info podane przez gacka co do ilosci osob
przy wysylaniu maila ze zgloszeniem wystarczy poprostu dopisac np. "bedzie nas okolo 10". dokladna ilosc czy to bedzie 11 czy moze 12 osob nie jest az tak wazna, bo zaopatrzenia (patrz zarcia i picia) i tak bedzie z nadwyzka, ale musimy wiedziec mniej wiecej ilu gosci mamy sie spodziewac
tak wiec nie stresujcie sie ewentualna drobna niedokladnoscia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.