Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Turniej Rycerski w Gostyninie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Koki
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Braci Rycerskiej Malleus Maleficarum oraz Bractwo Rycerskie Excalibur z Warszawy maj± zaszczyt zaprosiæ na ,,I Turniej Rycerski w Gostyninie". Który odbêdzie siê w dniach 22,23,24 maj na tamtejszym podzamczu smile.gif Impreza obozowa datowana od XV do XVII wieku.
W planach imprezy :
-Dwie Bitwy jedna dla XV wieku i XVII wieku z du¿± ilo¶ci± efektów pirotechnicznych usmieszek_07.gif
-Turniej Pieszy z naprawdê zacn± nagrod± clap.gif
-Turniej szabli Bojowej walka.gif
-Turniej ³uczniczy ³±cz±cy obie epoki we wspólnych zmaganiach.
-I oczywi¶cie wspania³a biesiada dla uczestników gdzie niczego nie zabraknie pijacy.gif

Regulaminy do konkurencji turniejowych uka¿± siê ju¿ wkrótce tak jak i szczegó³owy plan ca³ej imprezy , oczywi¶cie zapewniamy wy¿ywienie na czas trwania imprezy pocz±wszy od soboty rano pat.gif ,proch do bombard wszelakich armat, oraz broni palnej.Pomoc medyczn± ,sanitariaty, s³omê do namiotów i oczywi¶cie dobr± zabawê. bigsmile2.gif Serdecznie zapraszamy wszystkich chêtnych do zg³aszania siê .
mirek knight
Siema ¶ciema
ja siê pisze nie wiem jeszcze jak reszta mojej ekipy ale nie odpuszczê sobie mieszanej imprezki
s³ysza³em ze podobno bêd± eleganckie nagrody za bojówki:)smile.gifsmile.gifsmile.gif
tak czy siak ja siê pisze

Koki
Mi³o bêdzie zobaczyæ panów z gryfa na naszej imprezie bigsmile2.gif serdeczne pozdrowienia . Alkoholu i zabaw wszelakich Ci u nas nie zabraknie wiêc powinni¶cie byæ zadowoleni crazy.gif
Na potrzeby bitwy zostan± wybudowane du¿e elemety dekoracji które bêdzie mo¿na w popió³ obruciæsmile.gif usmieszek_07.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
-Turniej Pieszy z naprawdê zacn± nagrod± clap.gif

a konkretnie to jak±?
kara¶ - zly harcownik nr1
prawdopodobnie pieniezna smile.gif

dokladniejsze informacje dotyczace nagrod, zasad poszczogolnych konkurencji itd, itp, zostana zamieszczone wkrotce. prosimy o odrobine cierpliwosci smile.gif

zainteresowani uczestnictwem w turnieju moga sie juz oczywiscie zglaszac, zapewniamy ze ani nagrod, ani dobrej zabawy nie zabraknie smile.gif

Marcin Waszkielis
w takim razie ja sie zg³aszam
Piter - zly harcownik nr2
Turniej bêdzie siê odbywa³ w bezpo¶rednim towarzystwie jeziora, tak¿e bêdzie sobie mo¿na pop³ywaæ hehehe.gif
Mighty Gacek
Witam!

¦wiat siê wali,Excalibur pisze mi³e posty na freha...

A wiêc nie wchodz±c w szczegó³y,kroi siê imprezja pe³na z³a...

Razem z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Braci Rycerskiej Malleus Maleficarum organizujemy I wspania³y Turniej multiwiekowy i Malleusy s± odpowiedzialne za XVII w. a Excalibur za XV w. wiêc ewentualne potwierdzenia przybycia na XV w. s³aæ na mighty_gacek@wp.pl

CZYLI ja konwersuje z "pietnastk±" a Koki z "Siedemnastk±".

a oto plan imprezki (mo¿e ulec nieznacznym zmianom):

Pi±tek 22 maj 2009 roku.

12.00 Rozpoczêcie budowy obozu historycznego dla przyby³ych bractw rycerskich.(Rozstawianie namiotów organizacja obozowiska itd.)
12.00 - do rana - AlkoBohurt (5 x 100) bigsmile2.gif dla przyby³ych

Sobota 23 maj 2009 roku.

9.00 odprawa dowódców dru¿yn
10.00 Oficjalne rozpoczêcie turnieju , przedstawienie przyby³ych uczestników , mowy powitalne ,przemarsz na rynek i zaproszenie mieszkañców do uczestnictwa w turnieju .
11.00 – 13.00 Eliminacje turnieju ³uczniczego ( XV – XVII w.)
11.00 -13.00 Gry i zabawy plebejskie dla uczestników i zebranej publiczno¶ci
12.00 - 14.00 Rozpoczêcie turnieju bojowego szabli eliminacje
14.00 - 14.45 Przerwa dla uczestników turnieju (obiadowa)
14.45 - 19.00 Turniej bojowy (XV w.)
16.00 – 17.00 Pokaz tañców dawnych
19.00 – 20.30 inscenizacja bitwy XVII wiecznej
20.30 - pokaz Fire Dance (równolegle przygotowania do najazdu na Gostynin)
21.00 – 22.00 Inscenizacja bitwy XV wiecznej (Palenie wiochy i ogólny Armageddon)
22.30 –biesiada rycerska dla uczestników inscenizacji do rana

Niedziela 24 maj

10.00 – 13.00 Fina³y turnieju ³uczniczego , miecza oraz szabli .
13.00 – 15.00 Bohurt
15.00 – Oficjalne zakoñczenie turnieju

Je¶li chodzi o Bojowy - jest on na zasadzie "full kontakt",dok³adne zasady wkrótce...

je¶li bêdzie du¿o chêtnych do bojowego to liczba ta zostanie zredukowana na zasadzie 'szybkiej eliminacji",kto by³ na Byczynie w Parku bodaj¿e w 2007 to wie (powiedzmy jest 30 chêtnych,wiêc szybki fight 1 na 1 i ju¿ jest piêtnastu...)i co by bojówka nie ci±gnê³a siê jak sraczka...

A my¶lê ¿e warto siê napociæ bo za I miejsce jest 2000 pln do przytulenia...

Mam te¿ srogi zamys³ na Bitwê, ale o tym pó¼niej...

Zapraszamy serdecznie

Pozdrawiam

Gacek

P.S.Gwarantuje wam ¿e na uczcie nie bêdzie zimnej kie³basy i suchego chleba,uczta bêdzie wygl±daæ jak uczta,tury¶ci bêd± trzymani z daleka od obozu i nikt Was nie wy***ebie z miejsca z namiotem o 1.00 w nocy bo przyjechali Ruscy...
Chaos666
Witam!

A mo¿na widzieæ o jaki Gostynin chodzi?

Pozdro
Chaos
Zuza BHZR/MM
Witaj smile.gif

Chodzi o Gostynin w województwie mazowieckim, powiat gostyniñski
ok 25 km od P³ocka smile.gif

Pozdrawiam
w poblizu obozu postaramy sie wydzielic i ogrodzic kawalek terenu na parking dla zmotoryzowanej czesci naszych gosci, tak zeby ich turysci nie zastawiali smile.gif

p.s.
a ja pisze MILE posty, bo KTOS mi kazal takie pisac :> gacku:P
sewery79
No witam! Ja bym sie wstêpnie pisa³ (mam tym samym jednak nadzieje ze zona sie nie bedzie bardzo spieszyæ... smile.gif ). No w kzdym badz razie zrobie wszystko by nie omin±c takiej imprezy. Negocjuje obecnie warunki i sk³onny jestem do ustêpstw, by siê w Gostyninie zjawiæ. smile.gif Jedyne S³uszne Bractwo ma pytanie : czy bedzie jakie¶ lokum dla beznamiotowców?
Juz sie nie moge doczekaæ - pozdrawiam blinkie.gif
Chaos666
Witam!

Znaczy, ko³o Kutna bigsmile2.gif

Pozdro
Chaos
Koki
A pewnie ¿e siê znajdzie miejsce dla tych co namiotów nie posiadaj± bigsmile2.gif
I jak pisa³ kolega Gac 2000 wiec panowie jest siê o co biæ , bo jak komu¶ przyjdzie fantazja wygraæ konkurencje w mieczu i szabli przytuli 4000 to kawa³ kasy smile.gif devil.gif
mirek knight
Chyba koki w±tpisz w to ze kto¶ 2 te sumki zgarnie naraz bum.gif bo ja raczej w ta w±tpiê :)sam wiesz o co mi chodzi
powiem jeszcze ze siê doczekaæ nie mogê bo siê fajna imprezka szykuje.
zobaczymy ilu bêdzie chêtnych do bojówki szabli:)
Bzyku
CYTAT(Chaos666 @ 07:50 17.02.2009) *
Znaczy, ko³o Kutna bigsmile2.gif

dok³adnie 25km od Kutna (na mapie w góre smile.gif )

pozdr
Pscó³a
Nomen illi Mors
Witam. Jednoosobowa reprezentacja Malborka tez sie zjawi. Zbrojny ewentualnie Zbrojny plus niewiasta i "pacho³ki":P, ale narazie w za³o¿eniu jest jeden zbrojny:) pisze sie na bojówke XV i buhurt.smile.gifsmile.gif

Jak sie ma sprawa miecza d³ugiego na bojówce?

Pozdrawiam
Bojówka ma byæ full kontakt tak wiêc ka¿dy rodzaj broni jest jak najbardziej do wyboru bum.gif

a tak na 100% z tymi zasadami to Gacek zarzuci wkrótce
£azarz
Salve Fratres!

Karasiu s³oneczko, chcia³e¶ trzody na Gostynie to jak móg³bym tobie odmówiæ smile.gif ³azanki przyjad± i szykuj± kilka niespodzianek bigsmile2.gif
Nikodem
Czy jest sens przyje¿d¿aæ, je¶li, generalnie, nie biorê udzia³u w bojówkach? Jestem tylko artylerzyst±/strzelcem, a dla takowych ¿adnych konkurencji nie widzê ;). Mam nadziejê ¿e mimo wszystko móg³bym siê pojawiæ? Odtwarzam XV wiek ;).
bedzie nam bardzo milo ugoscic tredowata ³azarska trzode ;)

do Nikodema
udzial w bojowce nie jest obowiazkowy, a na turniej mozna przyjechac chocby dla dobrej zabawy. strzelcy/artylerzysci sa takimi samymi goscmi jak bohurtowcy/bojowkarze. bierz swoja hakownice, czy co tam masz i przyjezdzaj, zapraszamy ;)

p.s.
oficjalnie ostrzegam, ze za wypalanie z hakownic, piszczeli innych tego typu dziel szata o 6:00 rano pod naszym, burackim namiotem, bede osobiscie urywal jaja! devil.gif bigsmile2.gif

napewno twoje dzia³ko bêdzie mog³o hukn±æ na bitwie smile.gif
Patryk
Jaka jazda, Gacek zosta³ rycerzem freha. Jak tak, to my te¿ siê zjawimy.
Bzyku
có¿.. skoro nie bohurt to my¶lê, ¿e spokojnie mo¿esz wzi±¶æ udzia³ w jego innej odmianie tzn. ALKOBOHURCIE, który odbêdzie siê w noc z pi±tku na sobotê smile.gif

tak naprawdê nie przeszkadza Nam fakt, i¿ nie bierzesz udzia³u w bojwkach smile.gif
Mimo tego serdecznie zapraszamy na dobr± zabawê smile.gif

Pozdrawiam
Pscó³a
Daimao
Hyeaah... Z Wami sie k***a nie napije?!...

Tak wiêc, my - Dru¿yna Rycerska Zamku Królewskiego w Chêcinach!
Zg³aszamy siê w liczbie co najmniej piêciu wojów to jest Czterej Pancerni i Przemek...
Oczywi¶cie wstawimy siê na turnieju jako jego XVII wieczna czê¶æ.
Bêdê siê stara³ zabraæ jak najwiêcej sprzêtu i ludzi czyli nie wykluczone, ¿e bêdzie nas wiêcej ale nie jestem do koñca pewien czy bêdziemy w stanie z Kielc namiot przytargaæ. (Ale jak ju¿ wspomnia³em postaram siê bigsmile2.gif )
Zuza BHZR/MM
CYTAT(sewery79 @ 07:46 17.02.2009) *
No witam! Ja bym sie wstêpnie pisa³ (mam tym samym jednak nadzieje ze zona sie nie bedzie bardzo spieszyæ... smile.gif ). No w kzdym badz razie zrobie wszystko by nie omin±c takiej imprezy. Negocjuje obecnie warunki i sk³onny jestem do ustêpstw, by siê w Gostyninie zjawiæ. smile.gif Jedyne S³uszne Bractwo ma pytanie : czy bedzie jakie¶ lokum dla beznamiotowców?
Juz sie nie moge doczekaæ - pozdrawiam blinkie.gif

Sewerynku dla Ciebie zawsze siê miejsce znajdzie bigsmile2.gif !!!
Przybywaj warrior.gif

Bzyku
W³acha!
Mighty Gacek
Ha ha

Do patryka - zobacz ile ty masz postów a ile ja he he he nied³ugo bêde anektowa³ do Roty Pana Adasia...

Taki sam ze mnie rycerz Ce-ha jak ty...

a tak na serio...to my te¿ nie pozostaniemy wam d³u¿ni je¶li chodzi o niespodzianki :

Nauczeni wieloletnim do¶wiadczeniem w NIEDOSTAWANIU SIÊ DO KORYTA PO BITWIE stwierdzam ¿e dzia³ rozdawania szamy w okre¶lonych porach bêdzie obs³ugiwany przez nie jedn±, a cztery osoby i uwaga - ludzie walcz±cy,odpowiednio oznaczeni ( bedziemy ich kolczykowaæ jak byd³o he he he he) bêd± dostawac szame BEZ kolejki.To samo bêdzie na uczcie,bêdzie wyznaczone miejsce dla fighterów i pozostawione szamanitsu bo doskonale znam ból kiedy po bitwie,zaraz po tym jak uda mi siê zdj±æ z siebie blachy, ubraæ siê w cywilki i dotrzeæ na uczte to zastajê tam...kaszê i ogórki.i smalec.i piwa nie ma.

Czyli dla walcz±cych specjalne wzgledy...

Bedzie wiêcej ni¿ dwa toie!!!!

a to argument...

co do wolnych strzelców co to przyjad± do nas - Przybywajcie,ale i tak bêdê mia³ dla was zajêcie,potrzebuje obs³ugi tarana hi hi hi hi

Co do bitewki: czego¶ takiego w naszym cudnym ruchu rycerskim jeszcze nie widzieli¶cie,ale o tym potem he he he gwarantuje wra¿enia

przypominam te¿ o po¶wiadczaniu przybycia na mojego cudnego maila

mighty_gacek@wp.pl

pozdrawiam

Gacek
ua
czy najmienj bojowa ze wszystkich chor±gwi te¿ mog³a by siê u was pobawiæ?

PS> pozdrawim z³ych harcowników, tylko mnie znowu nie trawajujcie bigsmile2.gif

PS> mi³e exy na freha ¶wiat siê koñczy dunno.gif
Bzyku
CYTAT(ua @ 12:37 19.02.2009) *
PS> mi³e exy na freha ¶wiat siê koñczy dunno.gif

Chyba raczej dopiero zaczyna :P

A poza tym, to nie mow tego g³o¶no, bo jeszcze kto¶ uzna, ¿e Exy to nie takie z³e bractwo :P

Pozdrawiam
Pscó³a
Tadzik
No to siê impreza szykuje jak nietoperze mówi± ludzkim g³osem i jeszcze na freha. Reprezentacja z Opola te¿ siê szykuje smile.gif

pozdrawiam Tadzik
Koki
Co do bitwy XVII planujemy zbudowaæ rekonstrukcje osady z tego te¿ wieku zmieni to format bitew, z takich przód ty³ i klêknijmy bo idzie salwa moro.gif devil.gif na bardziej przystêpne , lepiej bed± wygl±da³y i dla nas i dla publiczno¶ci oraz bêdzie wiêksze u¿ycie ³uków ni¿ do tej pory bigsmile2.gif
Co do regulaminów jak nadmieniali¶my powinny siê ju¿ wkrótce siê ukazaæ ale dopiero wtedy jak uda siê skoñczyæ narady nad nimi pijacy.gif
Chaos666
Witam!

Chcia³bym zg³osiæ chêæ uczestnictwa w tym niezmiernie ciekawie siê zapowiadaj±cym siê wydarzeniu, w liczbie 3 szt. (na razie). Oczywi¶cie oficjalne zg³oszenie wy¶lê na maila.

Pozdro
Chaos
Borschwitz
hohoho witam i tego wynika ¿e zjedziemy i my , mamy kilku Husytów z hakami , kilku pieszych z drzewcami i z ma³ymi toporkami i buzdysiami, noooooo je¶li tylko zostaniemy zaproszeni w rzeczy samej bigsmile2.gif
P.S. mam nadzieje ¿e w ³uczniczym nagroda jaka¶ jest .........................
Mighty Gacek
przybywajcie,przybywajcie....

nagrody s± za wszystkie pierwsze miejsca,co prawda nie tak atrakcyjne jak za bojówkê,ale warto siê zmagaæ...
Tomek Kot
Gacku drogi !!!!

TAURUSY bêd± wdziêczne za zaproszenie
Emil z Gi¿ycka
No ja wpadam nie ma co.
Bzyku
Przypominam o napisaniu mail'a do Gacka - mighty_gacek@wp.pl - z informacj± o przybyciu i adresem na jaki ma zostaæ wys³ane zaproszenie smile.gif

Bêdzie nam o niebo ³atwiej smile.gif

buziaczki
Pscó³a
Chaos666
CYTAT(Bzyku @ 22:02 22.02.2009) *
Przypominam o napisaniu mail'a do Gacka - mighty_gacek@wp.pl - z informacj± o przybyciu i adresem na jaki ma zostaæ wys³ane zaproszenie smile.gif

Bêdzie nam o niebo ³atwiej smile.gif

buziaczki
Pscó³a

Witam!

No ja napisa³em na maila do Gacka ale nic nie dosta³em w zamian dunno.gif Mo¿e nie doszed³?

Pozdro
Chaos
CYTAT(Tomek Kot @ 21:01 22.02.2009) *
Gacku drogi !!!!

TAURUSY bêd± wdziêczne za zaproszenie

TAURUSY moga czuc sie w pelni zaproszone smile.gif nie mielismy nr tel do nikogo z was, wiec nie moglismy sie z wami skontaktowac, dobrze ze sie odezwales icon_mrgreen.gif wyslij tylko mail gackowi z informacja, ze przybywacie i gotowe icon_wink.gif

CYTAT(Chaos666 @ 09:45 23.02.2009) *
Witam!

No ja napisa³em na maila do Gacka ale nic nie dosta³em w zamian dunno.gif Mo¿e nie doszed³?

Pozdro
Chaos

gacek ma dostep do internetu raz na pare dni, wiec nie moze odpisywac na bierzaco, zalecam cierpliwosc icon_wink.gif

PS
KTOS mi kazal zrobic sobie avatar na frecha, wiec zrobilem, pscolko i gacku:>
Hub
CYTAT(Piter - zly harcownik nr2 @ 16:20 17.02.2009) *
Bojówka ma byæ full kontakt tak wiêc ka¿dy rodzaj broni jest jak najbardziej do wyboru bum.gif

a tak na 100% z tymi zasadami to Gacek zarzuci wkrótce

eeee, to z poleaxem mogê wyj¶æ do bojowego? devil.gif devil.gif devil.gif

bêdê smile.gif
CYTAT(Hub @ 11:39 24.02.2009) *
eeee, to z poleaxem mogê wyj¶æ do bojowego? devil.gif devil.gif devil.gif

jesli nic sie nie zmieni i bedzie to bojowka bohurtowa to poleaxy beda dozwolone

zapraszamy diabel.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
jesli nic sie nie zmieni i bedzie to bojowka bohurtowa to poleaxy beda dozwolone

Znaczy grupowa czy jak?
Hub
i co? bêdziemy walczyæ do upad³ego? nockdownu? bo przecie¿ nie na punkty smile.gif
Marcin Waszkielis
Nie wiem dok³adnie co planujecie ale zrobienie z bojówki bohurtu 1vs 1 to tak jakby zrobiæ bohurt na punkty.
lewan
Punktówka na drzewcówki, hmmm do¶æ orginalny pomys³ bigsmile2.gif
ua
Marcin

co¶ na zasadzie profesionalne walki rycymcerskie- chyba ?! przyjanmniej ostatnio o czym¶ takim gada³em z Gackiem

Niech siê exy zastanowi± i wypowiedz±
jarzyn
Gac ma plan w g³owie, wiêc poczekajmy a¿ przeleje go na papier i zamie¶ci na forum. Wszelkie spekulacje nie maj± sêsu crazy.gif
Hub
ja tylko dodam swoj± sugestiê - jak ma byæ hardcore i full kontakt 1 na 1, to trzeba bêdzie podzieliæ walcz±cych na kategorie wagowe. inaczej l¿ejsi zawodnicy nie bêd± mieæ wiêkszych szans.
Daria Malinowska
Czy¿by Hubert chcia³ zwiêkszyæ swoj± szanse na nagrode ? tongue.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.