Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Turniej Rycerski w Gostyninie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ciastoñ
Impreza super!!! Organizacja bez zastrze¿eñ, organizatorzy w³o¿yli w przygotowania ca³e serca i starali siê aby go¶cie czuli sie jak najlepiej.
Alkobuhurt by³ super widowiskiem podczas biesiady. Nastêpnym razem aby nie by³o niedomówieñ proponujê pos³ugiwaæ siê miark± bo podczas picia z gwinta ró¿nie mo¿e byæ.
Szkoda tylko, ¿e to jeziorko takie niedostêpne...
Dziêki wielkie za super impreze! Czekam na fotki od Boczka bo ca³y czas mi jakie¶ ¶mieszne robi³ :D
krs133
A macie mo¿e trochê wiêcej zdjêæ z obozu i z bitwy XVII wiecznej??
Piter - zly harcownik nr2
Dziêki za przybycie! :D

Mo¿liwe, ¿e za rok bêdzie mo¿na siê k±paæ w jeziorku (podobno maj± je oczy¶ciæ)

No alkobohurt wprowadzimy surowsze zasady smile.gif mo¿e wyd³u¿ymy liste "testów" na stopieñ nietrze¼wo¶ci blinkie.gif
Martin
Hmmm...
Co tu napisaæ...
Impreza inna ni¿ wiêkszo¶æ tych, na jakich by³em. Mo¿e to kwestia nastawienia, nie spodziewa³em siê pokazów zaawansowanej archeologii i dyskusji o tym, z której æwierci wieku wykopalisk ko³obrzeskich kto ma jaki pasek rekonstruowany. Mo¿e troszkê za du¿o by³o tego plastiku i zw³aszcza puszek w obozie, ale to jest na równi zarzut do wszystkich bawi±cych siê. Tyle negatywów.

T± imprezê mo¿na w skrócie nazwaæ zlotem krewnych i znajomych Excalibura i to jest w³a¶nie to, czego mi na wielu, wielu imprezach brakuje. Czu³o siê, ¿e tu siê niemal ka¿dy z ka¿dym zna. ¯e siê nie warczy wzajemnie na nikogo, ¿e nie ma zderzenia rekonstrukcja-buhurtowcy, rekonstrukcja-sportowo¶æ, czy czegokolwiek w tym stylu. Nazwijmy to dobr±, pijack± karm± smile.gif

Turniej bojowy inny ni¿ wszystkie. To, za co zosta³bym na wielu imprezach wyrzucony by³o tu wrêcz wskazane. Cieszy to tym bardziej, ¿e mimo tak drastycznego uwolnienia regu³ w³a¶ciwie nie by³o wypadków. Warto siê nad tym zastanowiæ w przysz³o¶ci...

Dziêkujê wszystkim tym, z którymi dane mi by³o bawiæ siê i braæ za ³by. Przepraszam, ¿e siê tak w¶ciek³em na turnieju pi±tek za ¶ci±ganie he³mu, mam nadziejê, ¿e bêdzie jaki¶ filmik, ¿eby zobaczyæ, co tam siê sta³o. Po prostu uwa¿am to za jedn± z niebezpieczniejszych akcji do zrobienia, bo walcz±cy mo¿e w samym t³oku zostaæ z go³± g³ow±. Niemniej, moja reakcja by³a przesadzona, wszak to tylko zabawa jest, wiêc przepraszam. No i gratulujê odwagi mojemu przeciwnikowi, który spróbowa³ ustaæ szar¿ê z dwudziestu metrów z górki. Ja bym chyba spêka³... bigsmile2.gif

Pozdrawiam serdecznie i mam nadziejê, ¿e mnie za rok te¿ zaprosicie, bo bardzo chêtnie bym siê do was wybra³.

P.S. Mo¿e by siê uda³o w przysz³ym roku jaki¶ ma³y turniej zapasów? Zapa³ u ludzi ju¿ jest, a zabawa by³aby ¶wietna i publice by siê mog³o spodobaæ...
Martin
A, co do alkobuhurtu, to wszyscy stali i patrzyli i jako¶ nikt s³lwa nie powiedzia³, ¿e co¶ jest nie tak. Dopiero po fakcie zaczêto kwestionowaæ zwyciêzcê. Ma³o to chwalebne, ma³o. By³o zg³aszaæ zastrze¿enia w trakcie, potem to ju¿ mo¿na tylko gratulowaæ. To trochê tak, jakbym ja gada³, ¿e mnie Marcin w finale pokona³, bo zostawi³em na chwilê rêkawicê i on mi j± olejem natar³.

Ale fakt faktem, za rok warto bêdzie u¿ywaæ kieliszków i w ten sposób uci±æ wszelkie dyskusje.
Koki
Tak co do alkobohurtu , macie wszyscy racje ¿e przyda³a by siê jaka¶ czarka zag³ady devil.gif
I postanowimy to nadrobiæ oraz wyznaczyæ jakie¶ spójne zasady , by wszyscy ale to wszyscy byli szczê¶liwi pijacy.gif

Kojot prosi³ mnie równie¿ bym pozdrowi³ Martina i podziêkowa³ za pierwsz± w jego ¿yciu naukê latania w pi±tkach bohurtowych bigsmile2.gif
krs133
I ma kto¶ te zdjêcia z bitwy?
M³ody Jarzyn
To czego nie udalo nam sie doci±gnaæ naprawimy za rok smile.gif
Dziekuje wszystkim z dobr± impreze i bohurtownikom (Martin,Hubert) za spuszczenie mi ostrego oklepu szczerba.gif i za dobre rady.
a co do zdjêæ.to jutro bede mial okolo 700 zdjêæ wrzuce je na rapidshare'a i podam link ;]

jeszcze raz pozdrawiam i dziekuje
M³ody Jarzyn (Wojtu¶)
Nomen illi Mors
No to tak Turniej ogolnie ¶wietny.

bojówka- takiej jeszcze nie widzia³em. by³o ostro i na surowych zasadach.
inscenizacja- póki sie nie zapali³o ma³o by³o widaæ:P i by³ oklep na o¶lep:P ale przednia:D
Jedzonko- Mniam:D:D nic dodaæ nic uj±æ
Atmosfera- tak jak wy¿ej nic dodac nic uj±æ:D Genialnie:D
Pogoda- w sumie niez³a:P mog³obyæ oczywi¶cie lepiej
Multiepokowo¶æ- du¿y plus panowie i Panie z XVII bardzo sympatyczni i towarzyscy:)
Buhurt 5-ek- By³o by cudnie gdyby by³o pi±tek wiecej:) ale i sie dzia³o:D bum.gif

dziekujê organizacji i licze na zaproszenie za rok:)
Pozdrawiam:)
Iris
Naprawdê wspania³a atmosfera i masa ciekawych ludzi smile.gif
wszystko wszystko na plus!

Pozdrawiam icon_wink.gif
Zuza BHZR/MM
Witam

Ja równie¿ dziêkuje za przybycie blinkie.gif

mi³o by³o spotkaæ starych znajomych z XVIIw. walka.gif
jak i poznaæ nowych z XVw. !!! usmieszek_11.gif

Dziêkujê za wspólna zabawê jak równie¿ mam nadziejê ¿e przysz³o roczny turniej
oka¿e siê wiêkszy i wspanialszy bigsmile2.gif

Jednocze¶nie mam nadziejê ¿e nikomu nic nie brakowa³ i ¿e
Wszyscy dobrze siê bawili pijacy.gif

Raz jeszcze gratulacje dla zwyciêzców bojowego szabli, ³uczniczego i XV pieszego "Cha³wa Wam" !!!!

Pozdrawiam serdecznie i dziêkujê

Zuza

ua
gdyby nie ciulowi sêdziowie turniej by³by lepszy -zw³asza ten co z³ama³ kierownice w skodzie

reszta wielki plus - zw³aszcza ¿arcie

jak Mo¶ka napisa³a alkobuhurt to zjawisko z pogranicza patologi i sportu ale emocji dostarcza

bojowy na zasadach "B" - fajny i jasny ; jak wyedukowa³ Martin zero kontuzji dlaczego moim zdaniem czynnikiem detreminuj±cym jest strach - jak kto¶ jest kiepsko wyszkolony nie wychodzi lub obrywa - ludzie w wieszo¶ci panowali nad broni± a nie broñ nad ludzmi

Fajnie by³o popatrzeæ na siedemnastki bigsmile2.gif
JanekBRE
No to czas na mnie smile.gif

Dziêkujê wszystkim za przyjazd i stworzenie przyjaznej atmosfery i wspóln± zabawê.

Wszelkie niedoci±gniêcia postaramy siê doci±gn±æ :P za rok (strasznej/z³ej lodówki w obozie ju¿ na pewno nie bêdzie). Postaramy siê tak¿e o trawê na polu bitwy (za³atwi³y nas dobre chêci robotników odnawiaj±cych zamek). Na pewno tak¿e po³o¿ymy wiêkszy nacisk na historyczno¶æ w czasie uczty (za³atwimy browar z kija co wymusi posiadanie kufli).

Alkobohurt pozostanie ju¿ nieod³±czn± czê¶ci± imprezy w Gostyninie i mam nadziejê, ¿e konkurencja ta spodoba³a siê na tyle aby kolejne imprezy podnosi³y poziom w¶ród wspania³ych "walcz±cych".

Dziêkujê walcz±cym za docenienie naszych starañ w stworzeniu bardziej kontaktowej bojówki. Walki wygl±da³y wspaniale.

Dziêkujê wszystkim za to, stworzyli¶cie niezapomniany klimat i ¶wietnie siê bawili¶cie przez te 2-3 dni.

PS. Dziêkujê wszystkim bohurtowiczom za edukacyjne przeklepanie (mój he³m, który po¿yczy³em do bohurtu nadaje siê do ponownego spawania) Excaliburskich "dziewic bohurtowych" - walki wygl±da³y super mimo ciê¿kich zabaw z "MZ" poprzedniego wieczoru na uczcie.

Dla zainteresowanych link do 1 czê¶ci walk bohurtowych
http://www.youtube.com/results?search_type...urniej&aq=f
krs133
A ja was znowu pomêczê i przypominam o tych zdjêciach :P
Wiedziemka
CYTAT(Martin @ 21:09 25.05.2009) *
A, co do alkobuhurtu, to wszyscy stali i patrzyli i jako¶ nikt s³lwa nie powiedzia³, ¿e co¶ jest nie tak.

by³y uwagi w trakcie, st±d pojawi³ siê kubek szczerba.gif
Anna zwana An
Byli¶my, zobaczyli¶my, by³o fajnie..

Podoba³o nam siê miejsce, zamek, ludzie, jedzenie (w niesamowitych ilo¶ciach, by³o ¶wietne), orginalne pomys³y organizatorów i wiele innych rzeczy.

Nawali³a nieco pogoda, ale tu nie mamy pretensji do nikogo.

Niestety muszê nieco krytyczniej oceniæ ³uczniczy. Nie do koñca by³ dopracowany. A szkoda, bo zjecha³o siê wielu doskona³ych ³uczników, którzy byli zawiedzeni poziomem ³uczniczego. Na przysz³o¶æ warto by by³o lepiej wszystko przemy¶leæ, tak by ³uczniczy nie by³ tylko ma³o istotnym punktem programu.

Pozdrawiam
Adsumus
Sorry, nie by³em, nie widzia³em, ale Pan prowadzacy( komentuj±cy) bohurt chyba trochê nie ogarnia³? Czy to inaczej wyglada³o na samej imprezie...?
JanekBRE
Co do turnieju ³uczniczego...

£ucznictwo nigdy nie by³o nasz± mocn± stron± i bez najmniejszego problemu siê do tego przyznajemy(chylê czo³a ludziom, którzy w przeddzieñ ³uczniczego podpowiadali nam jak by tu poprawiæ nasze plany wzglêdem tego¿ turnieju). Je¶li s± jakie¶ uwagi chêtnie przyjmê wszelkie wiadomo¶ci na PW (lepiej wiedzieæ i poprawiæ ni¿ improwizowaæ znowu za rok).

S³awa alkobohurtowiczom!!!

Darius
CYTAT(JanekBRE @ 21:24 26.05.2009) *
Co do turnieju ³uczniczego...

£ucznictwo nigdy nie by³o nasz± mocn± stron± i bez najmniejszego problemu siê do tego przyznajemy(chylê czo³a ludziom, którzy w przeddzieñ ³uczniczego podpowiadali nam jak by tu poprawiæ nasze plany wzglêdem tego¿ turnieju). Je¶li s± jakie¶ uwagi chêtnie przyjmê wszelkie wiadomo¶ci na PW (lepiej wiedzieæ i poprawiæ ni¿ improwizowaæ znowu za rok).

S³awa alkobohurtowiczom!!!

Witam

Chêtnie co¶ napisze na ten temat, ale rzeczywi¶cie na PW, bo sam nie lubiê jak siê mnie publicznie krytykuj±. Powiem tylko ze przy odrobinie chcenia ³uczniczy tez mo¿e byæ atrakcyjny dla publiki, podobnie jak walki i nie mo¿na wiecznie pope³niaæ tego b³êdu, ¿e siê go spycha na margines, tym bardziej, ¿e jest sowita nagroda. Poza tymi uwagami mam wielki szacunek dla wysi³ku organizacyjnego jaki zosta³ w³o¿ony w ten turniej i starañ aby wszyscy zostali dobrze ugoszczeni, czu³em siê jak u mamy. Chwa³a wam za to i podziêkowania.
Mo¿e jeszcze trochê za du¿o by³o plastiku w obozie, elektryczne czajniki, kiedy obok piêknie p³onie ogieñ, mo¿e za du¿o nieprzytomnych ludzi, ale to akurat by³a taka poetyka dni miasta, wiec wszystko raczej ok.
Pozdrawiam
jarzyn
Impreza udana sadze ¿e wszyscy bawili siê dobrze , co do alko albo reszt6y poprawimy ca³e wpadki i bêdzie o niebo lepiej smile.gif
Pozdrowienia dla wszystkich , którzy nas odwiedzili bigsmile2.gif
Koki
CYTAT(Adsumus @ 20:28 26.05.2009) *
Sorry, nie by³em, nie widzia³em, ale Pan prowadzacy( komentuj±cy) bohurt chyba trochê nie ogarnia³? Czy to inaczej wyglada³o na samej imprezie...?

pan prowadzacy bardzo siê ogarnia³ a jak nie by³e¶ to powiem ci tak ¿a³uj bigsmile2.gif
co do ³uczniczego mój przedmówca ma racjê mo¿e a raczej powiñen byæ atrakcyjny dla publiczno¶ci , je¶li nie posz³o nadrobimy za rok devil.gif
Chaos666
Witam!

Poczyta³em uwagi i podziêkowania uczestników dotycz±ce turnieju i chyba za du¿o powiedzieæ nie mogê smile.gif poza tym co zosta³o powiedziane. Wynik jest taki, parê drobnych minusów i ca³kiem sporo du¿ych plusów. Du¿y wysi³ek w³o¿ony przez Excalibura zas³uguje na szacunek i podziêkowania. Nietypowo¶æ imprezy by³a jej chyba najwiêksz± zalet±. Co do ³uczniczego, to musi byæ na przysz³o¶æ mocno poprawiony, i nie chodzi mi jedynie o konkurencje ale przede wszystkich o bezpieczeñstwo. Ba³em siê ¿e turniej ³uczniczy zakoñczy siê zgonem jakiego¶ gawiedzia shocked.gif A przecie¿ taka ³adna górka by³a, czemu orgowie uparli siê na strzelanie wzd³u¿ niej??? dunno.gif Ale nie martwcie siê, pierwsze koty za p³oty i za rok bêdzie ju¿ wiele rzeczy poprawionych, dziêki czemu turniej ten wpisze siê na sta³e w mój kalendarzyk. Wa¿ne ¿e nie stresujecie siê i s³uchacie opinii i rad. To jest klucz do zrobienia dobrej imprezki. A tak przy okazji to pragnê pogratulowaæ Excaliburowi chronienia terenu namiotowego przed gawiedzi± tracker.gif Teren pilnowali z du¿± zaciek³o¶ci±, ¿e nie musia³em siê baæ o rzeczy w namiocie. Du¿y szacun. Po drugie, dziewczyny w kuchni mia³y straszny zapierdziel i wspó³czujê im tej imprezy bo ma³o co skorzysta³y a naharowa³y siê porz±dnie. Te¿ respekt. Na przysz³o¶æ mo¿e jaki¶ tani catering?!
Niestety nie da³em rady dosiedzieæ do alkobuhurtu, a widzê ¿e by³o warto. No có¿, pogoda te¿ nie rozpieszcza³a sad3.gif Najwiêksza zabawa by³a na bitwie XVIIkowej. Waszmo¶ci w koñcu padali od pacynek, bo kolczuga to jednak nie blacha bum.gif Mam nadziejê ¿e siniaki nie s± powa¿ne. Bardzo mi siê podoba³ klimat obozu. Czyli du¿e dziêks dla Exów, i dla Martina za "zajêcie" siê poprzeczk± w moim namiocie jezyk.gif

Pozdrawiam
Chaos
M³ody Jarzyn
Zdjecia robione przeze mnie (wiêkszo¶æ to walki walka.gif Marcina,Martina,Huberta robione poklatkowo)
http://picasaweb.google.pl/Jarzyn90/Gostyn...CP6V9K_BpM_iVQ#

A to zdjêcia robione przez Paw³a Szaniawskiego który specjalnie przyjecha³ do Gostynina w celu robienia zdjêæ. (niestety bez niedzieli bo bateria siê roz³adowa³a)
http://picasaweb.google.pl/Jarzyn90/Gostyn...NOM5NP90PGm4AE#

jak by kto¶ jeszcze chcia³ to sa filmy walk do sci±gniêcia (ktêcone telefonem wiec nie najlepszej jako¶ci)
http://rapidshare.com/files/237607131/Filmy.zip.html
Bzyku
Moi drodzy!

Chcia³abym zauwa¿yæ, ¿e nie tylko Excalibur robi± tê imprezê, ale tak¿e Stowarzyszenie Braci Rycerskiej Malleus Maleficarum!!!!

Nie zapominajcie o tym, bo gdyby nie oni to na pewno nie by³oby takiej zabawy!!!

Pozdrawiam
Pscó³a
Tomek Kot
No to jeszcze raz ja , jak pisa³em w poprzednim po¶cie impreza wspania³a, mamy nadziejê na kolejne zaproszenia.A teraz z innej beki tzn. WIIIIIIEEEEELLLLKKKIIIII szacun od ca³ego TAURUSA dla Martina (bêdzie wiedzia³ za co) i przepraszam ¿e zapomnia³em o tym we wcze¶niejszym pisaniu,ale zgnojenie sêdziów zbyt mnie zaabsorbowa³o aniol.gif bigsmile2.gif
Krzysiek Boroñ
Coz mogê wiêcej dodaæ ? smile.gif
Miód cud i orzeszki. smile.gif Niedoci±gniêcia w postaci czajniczka do nadrobienia ale jako¶ w ogóle mnie to nie przeje³o :D
Aha obsmarowaæ mia³em sêdziów wiêc potwierdzam s³owa Adasia i dodam, ¿e podobno w okolicach szrank widziano ma³± podrêczn± drukarkê ;)
Podziêkowaæ chce wszytskim organizatorom za w³o¿ony trud i pracê w organizacjê turnieju a reszcie ferajny za wspaniale spêdzony czas smile.gif
Pozdrawiam

Jarzyyyn bo ten link z rapida nie ¶miga mo¿esz zapodaæ na sendspace te filmiki ? :>
d¿ipsi
Mam nadziejê, ¿e turniej na sta³e wpisze siê w kalendarium imprez z pod znaku r bo by³ naprawdê niesamowity zarówno pod wzglêdem bojowym (bojówka bohurtowa) jak i "biesiadnym" (alkobohurt rz±dzi). Ponad to by³a to jedna z niewielu imprez, na której nie by³o potrzeby wystawiania ¿adnej warty ze strony przyje¿d¿aj±cych no i ten klimat... ¿adnego ci¶nienia, ¿adnych lewych akcji itp. po prostu Mordobicie Muzyka i Megaalkobohurt :P czyli to co tygryski lubi± najbardziej.

P.S. Nad konwencj± bojówki bohurtowej nale¿a³oby jeszcze popracowaæ gdy¿ zauwa¿y³em tendencjê do zmiany broni na coraz l¿ejsz± w miarê przechodzenia wy¿ej co (przynajmniej teorytycznie) ¶wiadczy o przewadze punktacji ilo¶ci zadanych ciosów nad, jak to zosta³o wcze¶niej okre¶lone, "wra¿eniem ogólnym". Werdykty sêdziów w walkach, które stoczy³em by³y w 100% s³uszne ale np. w finale mo¿na mieæ pewne w±tpliwo¶ci, który z wystêpuj±cych by³ "waleczniejszy/nazwij to jak chcesz". No i sêdziowie chyba zapomnieli w tej walce o pojêciu "pasywno¶ci" ale taka jest specyfika tej¿e bojówki, ¿e kryterium wygranej jest do¶æ subiektywne, w zwi±zku z czym i tak uwa¿am, ¿e zosta³a przeprowadzona bardzo sprawnie i profesjonalnie.

Pozdro z samego DNA!
Piter - zly harcownik nr2
Nie no D¿ipsi jak dla mnie masz nagrode publiczno¶ci :D wymiot³e¶ konkurencje t± sukni± ^^

Dziêki wszystkim za ciep³e s³owa- by³ to pierwszy nasz turniej, wybaczcie wszystkie niedoci±gniêcia, na raz nastêpny dokonamy wszystkich starañ ABY impreza by³a jeszcze lepsza!!!!!

Co do alkobohurtu to czy ja wiem czy to patologia. Jak dla mnie to pewnie w ¶redniowieczu mieli jeszcze ciekawsze zabawy tego typu smile.gif

Gratuluje wszystkim zwyciêzcom bojowego, ³uczniczego, bohurtu i oczywi¶cie alkobohurtu!!!!!!
Marcin Waszkielis
Oczywi¶cie musia³y siê pojawiæ kontrowersje co do bojowego:). Je¿eli waleczno¶æ polega na waleniu g³ow± w mur, a u¶ci¶laj±c mieczem w tarczê, to chyba co¶ nie gra. Nie ³ud¼my siê, ¿e zawodnicy na podobnym poziomie i o podobnej wadze bêd± siliæ siê na nokaut czy co¶ w tym stylu, tu musz± byæ liczone jakie¶ trafienia. Nawet w bohurcie trzeba my¶leæ, kalkulowaæ, kombinowaæ, czysta agresja siê nie sprawdza.

Roswell
To ja od siebie powiem tak: Buhurt Grunwald 2006, Byczyñskie Termopile, Armagedon na Liwie, Alkobuhurt w Gostyninie - To s± wydarzenia które przesz³y do historii smile.gif

Wielkie dziêki za super zabawê od pi±tku do niedzieli, turniej bardzo mi siê podoba³, atmosfera ¶wietna nawet mimo tego i¿ musia³em ca³y czas mieæ siê na baczno¶ci co by nie zalec gdzie¶ poza namiotem :P

Nie czekaj±c wiêc na zaproszenie za rok ju¿ sam siê wpycham bigsmile2.gif

Pozdrawiam
Cipu¶

kara¶ - zly harcownik nr1
nareszcie udalo mi sie odzyskac moje konto wiec moge sie po dlugiej przerwie wypowiedziec ;)

zaszczyt nas kopnal, dzipsy wyplodzil swojego pierwszego posta w naszym temacie, tracac w ten sposob frehowa cnote bigsmile2.gif brawo braaawo:D

jesli chodzi o watpliwosc w sprawie turnieju bojowego

prawda jest taka, ze kiedy w finale spotyka sie dwoch swietnych technikow, to nie mozemy przeciez od nich wymagac, zeby zaczeli sie nawalac na chama bez skladu i koncepcji. watpliwosci nie da sie uniknac, bo pojawily sie one nawet wsrod sedziow (3 glosowalo za wolkiem, 2 za martinem). mysle ze ta bojowka bedzie niezla mobilizacja dla martina, bo jak wszyscy widzielismy, wolek jest w jego zasiegu w tego rodzaju walkach

w tym miejscu zwracam sie rowniez do wszystkich, ktorzy glosno krzeczeli przed turniejem, ze bojowki na tych zasadach nie da sie zrealizowac i ze werdykty beda niesprawiedliwe. OWSZEM DA SIE icon_mrgreen.gif i liczymy na to, ze bedzie ich co raz wiecej, bo sami chetnie bysmy w nich startowali

przyznajemy sie rowniez bez bicia ze bylo kilka minusow w naszej imprezie, chocby te nieszczesne piwo w puszkach podczas biesiady. niestety firma od ktorej mielismy dostac piwo w beczkach w ostatniej chwili sie na nas wypiela, wiec musielismy ratowac sytuacje. jak wiadomo nie wszyscy byli sklonni pic nasz bimber, wiec lepsze piwo w puszce niz nic:P bigsmile2.gif

obiecujemy poprawe i pokute smile.gif

na koniec tak jak pscola podkreslam udzial melleusow w organizacji tego turnieju, gdyby nie oni, to impreza wcale by sie nie odbyla

uwazam rowniez ze nalezy nam sie dyplom za wstrzemezliwosc, gdyz nikogo nie ozdobilismy tamponami, ani nie wcisnelismy ketchupu w dupe bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif co nie oznacza ze na stale zaniechalismy tych niecnych czynow devil.gif
ciastoñ
A co z tymi fotkami od Boczusia? Ci±gle czekam :D
Wiedziemka
Ciastoniu, i reszto zniecierpliwionych, mêczê komunikatorowo i jak dzi¶ siê dowiedzia³am zdjêæ jest 3 GB, a Boczek...siê zbiera, zatem ...ufff... trochê to jeszcze potrwa - proszê o cierpliwo¶æ, wyrozumia³o¶æ i optymizm (mo¿e siê uda w czerwcu jeszcze) cool.gif
Anna zwana An
Dorzucam ma³y albumik:

http://An11.fotosik.pl/albumy/640574.html
JanekBRE
£adnie, ³adnie... to ju¿ wiem co siê sta³o z g³owami prosiaków moro.gif swinka.gif
gomba
Jak zwykle exy zrobi³y turniej na który nie zostali zaproszeni,pscó³a by³a s³odka,alkobohurt ostry,walki hardcorowe,wiêcejnie piszê bo gadane zosta³o na gostynuiniu,kto by³ to wie dziêki za pyszn± zabawê,pscó³a lece Ci absintha,pora na dobranoc bo ju¿ ksiê¿yc ¶wieci dzieci lubi± misie ,MISIE LUBI¡ DZIECI!!!GOMBA
Tadzik
Jeden znamienity fotograf chodzi³ i robi³ masê fotek w najciekawszych momentach... Boczek!!! dawaj foty t³um siê domaga... I zapomnia³em wcze¶niej obsmarowaæ sêdziów za drukowanie i za wokal podczas przerwy w bojowym w bramie a¿ Gacek nas od³±czy³, zupe³nie nie wiem o co mu chodzi³o dunno.gif
micha
Pare filmików z mojego aparatu
http://www.youtube.com/user/Ragrastin
kara¶ - zly harcownik nr1
ja wiem o co gacowi chodzilo! wkurw** sie bo slow nie znal bigsmile2.gif
Bzyku
CYTAT(gomba @ 00:34 29.05.2009) *
Jak zwykle exy zrobi³y turniej na który nie zostali zaproszeni

no i siê wyda³o...

pscó³a by³a s³odka

Gomba... bardzo Ciê proszê... nie niszcz mi imejd¿u!!!

pscó³a lece Ci absintha

czekam z niecierpliwo¶ci± juz od jakiego¶ czasu :P

Dodatkowo chcieliby¶my podziêkowaæ wszystkim co nosili zamra¿arkê :P,
ca³emu Bêdzinowi, a w szczególno¶ci komesowej, która powinna siê u¶miechaæ :P

Ca³e Exy i melleusy z niecierpliwo¶ci± czekaj± na zdjêcia!!! ;D

Buziaczki dla wszystkich
ciastoñ
Boczu¶.... czekamy!! xD
Tomko Konopczyc
No nareszcie czas mi pozwoli³ napisaæ kilka s³ów.

Wielkie dziêki dla Exów za naprawdê fajny turniej. Piêkne okolice przyrody (bagna rewelacja). O zamku nie napiszê, szlag mo¿e trafiæ, co z nim zrobili wszechw³adni w³odarze Gostynina. Dobrze, ¿e gêste drzewa zas³aniaj± i nie trzeba patrzeæ w tamt± stronê.

Widaæ by³o naprawdê ogrom pracy i starañ organizatorów. Pewnie, ¿e by³y drobne niedoci±gniêcia, ale to przecie¿ pierwszy turniej, który uda³ siê naprawdê dobrze. Obawia³em siê szczerze mówi±c o bojówkê, ¿e zrobi siê chaos, ale nie. Wysz³o ciekawie. No i medialni Adi i Gacek. Cos takiego!
¯arcie ¶wietne (nie bêdê pisa³ ile zjad³em tych genialnych parówek i karkówek, bo sam w to nie wierzê) i alkobuhurt, który niszczy³ jeszcze bardziej chyba publikê ni¿ zawodników. By³ ogieñ! Na przysz³o¶æ tylko trzeba kielony, ¿eby by³o sprawiedliwiej.
Nikt nie pochwali³ onagera,a wyszed³ ¶wietnie. Szkoda, ¿e osi±gi mówi±c delikatnie by³y niewielkie bigsmile2.gif , ale konstrukcja super i zak³ad przegra³em (choæ gdyby liny by³y naci±gniête mocno jak powinny to by³oby jednak po ramieniu).

Na koniec obieca³em Pscóle , ¿e j± obsmarujê.
PScó³a by³a cicha i grzeczna, krz±ta³a siê przy kuchni, przynosz±c jedzenie jak matka go³êbica pisklêtom. Nabawi³a sie ksywy "gosposia". £azi³a w we³nianych kieckach, szczebiota³a i mruga³a oczami oraz wzdycha³a ze zmêczenia. Sza³ - jak Zosia w Panu Tadeuszu bigsmile2.gif .
Wiem, ¿e nie mog³em napisaæ nic bardziej z³o¶liwego i druzgoc±cego, ale to ....szczera prawda.

Aaaa i nawet ta straszna Jankowska mia³a tyle roboty, ¿e nie gryz³a, kopa³a itd..

¦wiat oszala³, czy co!?

Mam nadziejê, ¿e bêdzie przysz³oroczna druga edycja Gostynina.
Bzyku
CYTAT(Tomko Konopczyc @ 11:31 02.06.2009) *
Na koniec obieca³em Pscóle , ¿e j± obsmarujê.
PScó³a by³a cicha i grzeczna, krz±ta³a siê przy kuchni, przynosz±c jedzenie jak matka go³êbica pisklêtom. Nabawi³a sie ksywy "gosposia". £azi³a w we³nianych kieckach, szczebiota³a i mruga³a oczami oraz wzdycha³a ze zmêczenia. Sza³ - jak Zosia w Panu Tadeuszu bigsmile2.gif .
Wiem, ¿e nie mog³em napisaæ nic bardziej z³o¶liwego i druzgoc±cego, ale to ....szczera prawda.

specjalnie siê nie wysili³e¶ Tomaszu.
Co to za obsmarowanie?
ech
Chyba bêdê musia³a Ci pokazaæ jak to siê robi :P
Po Bêdzinie smile.gif
S3ba
jak juz tak mnie ciaston ch³olernikus prosi to odmowic nie moge i musialem ruszyc moje leniwe cztery litery.
zdjatka znajdziecie pod tym adresem

a jesli juz daje posta to i wypada podziekowac a jest za co ale ze ja sie dobrze bawilem to chyba kazdy na swojej skorze odczul, w takim towarzystwie niemozliwym jest nie bawic sie dobrze:>

Pozdrawiam Boczek

a i ps. zdjec jest duuuzo milego sciagania:D
Gabry¶ H.
imprezka miodzio, ale i ja siê doczepiê sêdziów. kurna z k±d wziêli¶cie tak± bandê? crazy.gif kto to widzia³, ¿eby tyle tuszu wudrukowaæ? dunno.gif
Bzyku
Boczu¶
zaszala³e¶ z tak± ilo¶ci± zdjêæ smile.gif

dobrze, ze nie musia³am po jednym ¶ci±gaæ smile.gif

DZIÊKI BARDZO!!!

Pozdr
Pscó³a
Koki
Tak zaiste s³uszne te zdjêcia i naprawdê du¿o ich ! ! ! bigsmile2.gif

Dziêkujemy wielce i pozdrawiamy niektóre z nich pokazuj± jester.gif i s³usznie turniej od poszewki devil.gif
Bartholomäus von Struß
Wypada³oby w koñcu napisaæ pochlebnego w podziêce, jednak s³ów mi brakuje - wspaniale siê bawi³em, tylko trochê pogoda nie dopisa³a :/ Jednak organizacja bombowa, bojówka jeszcze lepsza. Jak na pierwszy raz by³o WSPANIALE!

Pozdrówki :]
ciastoñ
Dziêkówa Boczu¶ ;D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.