Nadmieniam ¿e na ¶wiait³ym zachodzie odbywaj± siê turnieje miecza d³ugiego, w których sêdzia dyskwalfikuje zawodnika, je¶li ten umiejêtnie trzyma adwersarza (sam± postaw± i krokami) przed swoim sztychem i miziaj±c jego miecz nie pozwala na doj¶cie do klinczu - ten idiotyzm mo¿na podziwiaæ na Youtyubie a okrzyk "Za nie traktatowa walkê" jest dos³ownym CYTATEM
A teraz do rzeczy:
No t,o ¿e jako nie zosta³em zrozumiany i chyba nawet mi troszkê oto chodzi³o wy³uszczam.
Pora¿a mnie ogólny poziom rzetelno¶ci, czy te¿ przyzwoito¶ci formalnej obecnych w dyskusji (i tylko w jej kontek¶cie to piszê). Bez obrazy - chodzi mi o ogólny poziom, nie pije do nikogo ani osobi¶ci ani po osobistych.
Dopiero co wydzielono (s³usznie zreszt±) z tej dyskusji dzia³ o handicapach - czyli punktach startowych - za uzbrojenie ochronne .
Przypomnê, ¿e dwa g³ówne nurty sprzeciwu dotyczy³y zastrze¿eñ, co do zasadno¶ci przyznawania komu¶ punktów niejako jeszcze dodatkowo w momencie jak ju¿ ma (staæ go) lepszy sprzêt, oraz rzekomej trudno¶ci w rozliczaniu skrupulatnym punktacji i przeszacowywaniu zbyt obfitym punktów za opró¿nianie swojej (lub bogatego tatusia) kieski.
W tej chwili, osoby co do których pewnego "zawodowego" obeznania ¿ywiê szacunek niejako - promuj± tutaj idee wprowadzenia rozró¿nieñ punktowych, za konkretne rodzaje trafieñ czy te¿ trafienia w konkretne pola (a to po 1 a to po dwa punkty).
Ju¿ samo to powoduje, ¿e mi w³osy na plecach szczeciniej±. Ale mimo, ¿e stracie³m zdrowie na walkach, to bym jeszcze jako¶ przebola³ - nawet reakcj± jakiej siê spodziewam, czyli "Bo przecie¿ te czê¶ci s± bardziej ¿ywotne, bo przecie¿ tak trudniej trafiæ" - ZIEEEEEWWW -
" Ydioty, Ser, ma ten przezwisko, kto stara siê w w roztropny sposób odciêcie nogi, od odciêcia g³owy rozró¿niæ: podczas "S±dów Bo¿ych" - lecz swojej, nie u innych osób".
Ale jeszcze 5 PUNKTÓW (Sic!) za jakie¶ akcje bo sama w sobie jest trudniejsza!!!?????
Je¿eli taki rodzaj rozumowania logicznego peomuje FEDER to jestem w spokojno¶ci o przysz³o¶æ wszelakich zamków w Polsce które macie przejmowaæ - ruiny Ci u nas i marnotrastwa dostatek.
Dostrzegam trzy problemy intelektualne:
"¦rodowisko"
ma problem z porównywanie przeliczalnego i nieprzeliczalnego - to siê ugruntowuje ta umiejêtno¶æ w rozgarniêtym homo spiens tak na progu ogólniaka - wiadomo mi³o¶æ kosztuje
"¦rodowisko" ma mentalno¶æ z czworaków, a nie z zamku - vide - je¶li kto¶ dostaje punkty za trudniejsze akcje, to musia³ kupê czasu, pracy i pieniêdzy w³o¿yæ w æwiczenie - ale poniewa¿ nie promuje siê wk³adania czasu, pracy i pieniêdzy w sprzêt - to znaczy, ¿e æwiczy³ i nie wk³±da³ pieniêdzy w umiejêtno¶ci - tylko:
"Un sim juz taki ¶prytny urodzi³ Panie Dzidzicu i tuk ma od maleñko¶ci"
Wy³azi ten Polski Proletaryat Rycersky co i raz, co i kamyczek na drodze, oj wy³azi.
No to ja proponuje dawaæ punkty za pochodzenie
- no bo jak w jednym przypadku wk³ad siê liczy na korzy¶æ a w drugim wk³ad do buractwo i liczyæ go nie nale¿y a wrêcz potêpiaæ - no to ja ju¿ nie mam wiêcej pytañ.
Mo¿e zamiast takich w moim mniemaniu durnowatych dywagacji ustaliæ najpierw co jest a co nie jest "spacyfikowaniem" oponenta w rozumieniu regulaminu - potem jaki zakres dzia³añ jst dozwolony do "spacyfikowania" i do kroæset za "spacyfikowania" wszelkijej ma¶ci przyznawaæ JEDEN i ten sam punkt - a nie wbijaæ sie w ¶cie¿kê do algorytmów.
No i ten trzeci problem intelektualny:
My¶lenie " ¦rodowiskowe" jest jak tramwaj co je¼dzi w jedn± stronê - to znaczy nie dociera, ¿e pewne zasady rozumowania obowi±zuj± w ka¿dym rozpatrywanym przypadku danej sprawy. Tu jakbym siê powtarza³ co do tego porównywania punktów za zbrojê i punktów za akcje.
Ale nie o powtarzanie mi siê tutaj chodzi - bo zaraz wyniknie nastêpne kilka problemów w których zapromujecie system rozwi±zania który sprzeczny z poprzednim w poprzednim punkcie i ca³o¶æ regulaminu bêdzie jak konstytucja Unii Europejskiej
A po za tym to i w ¿uciu osobistym troszkê siê przyda porz±dku z rozumowaniem - bo przy pewnych rodzajch sexu nie tylko ¿e rozerwiecie nie to co potrzeba, ale mo¿na siê z kulek okorowaæ pchaj±c uparcie jednokierunkowo