Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: buhurt - Grunwald 2008
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008 > Grunwald 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
berson
Chyba wszyscy zainteresowani chcieli zaznajomiæ siê z rozwojem sytuacji ju¿ na manewrach w Bêdzinie... W koñcu wiadomo na czym stoimy clap.gif
ciastoñ
No wreszcie jakas dobra wiadomosc. Wiemy juz na czym stoimy. Mysle ze bedzie swietna zabawa, juz sie doczekac nie moge. A ubezpieczenie sie przyda na wszelki wypadek.
£ukasz P³aza
Ju¿ jaki¶ czas temu umówili¶my siê z Grzesiem £azarzem ¿e pole buhurtowe w pi±tek jest jego. Mam nadzieje ¿e dalej mo¿e nam w tym pomóc. To on zrobi bramki i zajmie siê pilnowaniem publiki. ¯eby by³o ok, to ja tego dnia do niczego mu siê nie wcinam, ale muszê mu zorganizowaæ ludzi. Dlatego najwa¿niejsza sprawa - kto jest sympatykiem buhurtu, a nie walczy, lub obawia siê ¿e nie bêdzie móg³ walczyæ, niech pisze mi na priv - bêdzie potrzebny Grzesiowi do pomocy.

Tak naprawdê to, jak ten buhurt wyjdzie zale¿y tylko od nas - nie mamy ¿adnych sponsorów i nikt na tym nie zarabia. Co dostaniemy - to chwa³a dla walcz±cych i ogromny szacunek dla wszystkich którzy pomog± w organizacji. A mamy szansê zrobiæ naprawdê fajn± imprezê (i w dodatku j± wygraæ tongue.gif )
Piotr z Bia³ej Bramy
To mi³o, ¿e jednak buhurt bêdzie ... aczkowliek to chyba nie koniec ró¿nic zdañ i tak czy tak trzeba umiejêtnie i dyplomatycznie lobbowaæ nasz± sprawê.
Ja oczywi¶cie walczê, ale jesli w czym¶ mo¿na pomóc to ¶mia³o smile.gif
Koniu
Stawie siê na wezwanie:) Jesli bedzie trzeba pomoge przy organizacji. My¶le ¿e pozostali Routiers tak¿e chetnie pomoga:)
Pozdrawiam.
£ukasz P³aza
Poniewa¿ zmarnowali¶my strasznie du¿o czasu na politykê rr tongue.gif czas na konkrety. Je¿eli znacie jakich¶ ludzi ze swoich ekip, którzy chcieli by pomóc a nie mog± lub nie chc± walczyæ to piszcie na priva. Najlepiej wymieniæ ich - po bractwach i ksywach chocia¿. Musze zrobiæ listê osób chêtnych do pomocy, ¿eby wiedzieæ ilu mam ludzi.
D¿uma
Fajnie, ¿e jednak Bohurt sie odbêdzie. Mysle, ¿e du¿o by straci³a ta impreza gdy by sie nie odby³. Jak by nie by³o jest to jedna z atrakcji dla ludzi RR (przynamniej du¿ej czê¶ci), a bez nich nie by³o by tej ca³ej zabawy.
Mateusz z Grójca

no i super ze sie odbêdzie :D

mo¿e uda sie podes³aæ kogo¶ do pomocy - z naszych starszych kolegów...
Skubu
Ciesze sie ze Buhurt sie odbedzie:)smile.gif niemoge sie juz doczekac:)
bastekd
No to super!!

W koñcu wysz³y jakie¶ konkretne decyzje. clap.gif clap.gif
Jak pozosta³e wilki dopisuje sie do listy chêtnych zwartych i gotowych.
devil.gif devil.gif devil.gif
Pixel
Zwarci i gotowi!!
Luszko
No i super;)
teraz ju¿ jeste¶my wolni:) bez ograniczeñsmile.gif
Lepszego rozwi±zania byæ ju¿ nie mog³o:) teraz to sie dopiero zaczniemy rozwijaæ!:)

Pozdrawiam
Mithrandin
Byæ mo¿e nie znani jeste¶my przez organizatorów Bohurtu, lecz znaj± nas na pewno nie jedni na pomorzu. W imieniu swoim i mego bractwa "Chor±giew Ziemi Gdañskiej" rad wielce jestem, ¿e i w tym roku ta impreza siê odbêdzie. Dla niektórych osób ode mnie, bêdzie to ju¿ 4 bitwa i nie mo¿emy siê jej doczekaæ :-)
Lebster
CYTAT(Mithrandin @ 00:13 03.06.2008) *
Byæ mo¿e nie znani jeste¶my przez organizatorów Bohurtu, lecz znaj± nas na pewno nie jedni na pomorzu. W imieniu swoim i mego bractwa "Chor±giew Ziemi Gdañskiej" rad wielce jestem, ¿e i w tym roku ta impreza siê odbêdzie. Dla niektórych osób ode mnie, bêdzie to ju¿ 4 bitwa i nie mo¿emy siê jej doczekaæ :-)

czesc

przeczytaj jeszcze raz caly temat i zobacz czy buhurt faktycznie sie odbedzie

pozdro lebster
Mateusz z Grójca
Lebster z tematu ostatecznie wynika ¿e siê odbêdzie..

a siê nie odbêdzie angsad.gif
Micha³ z Koñczewic
no ale beda warsztaty taneczne i pokaz mody ¶redniowiecznej... ¿al angsad.gif
Kwas
Nie ¿al, ¿e odbêd± sie warsztaty jakiekolwiek. Bo tañce i pokaz mody nie s± zamiast czego¶ tylko obok. Nie antagonizujcie, to bez sensu. Im bardziej ró¿norodne rozrywki na imprezie tym lepiej.

pozdrawiam Kwas
Grzegorz £
Kwas naprawdê nikt nie ma nic przeciwko jakimkolwiek tañcom i.t.p.Tylko przeciwko temu ¿e usuniêto z programu najistotniejsz± z naszego punktu widzenia czê¶æ.I to pomimo dobrej woli i chêci do dyskusji wykazanej przez nasz± stronê.Na nikim nie zrobi³y wra¿enia ¿adne argumenty przez nas przytaczane (np to ¿e w skali ostatnich dwóch lat bohurt okazuje siê bezpieczniejszy dla uczestników od inscenizacji).Wygl±da to tak ¿e na ¿yczenie wra¿one przez organizatorów wprowadzili¶my sporo zmian (na rzecz bezpieczeñstwa i 'historyczno¶ci') a i tak zakazano nam zabawy.W moim odczuciu na zasadzie nie bo nie.Organizator da³ nam jasny sygna³ ¿e ma nas i nasze zdanie g³êboko w dupie co jak nietrudno sie domy¶liæ nie mo¿e nam siê podobaæ.
Adsumus
No to nie wychod¼cie na inscenizacje, przecie¿ ka¿dy ma prawo do strajku icon_wink.gif
ciastoñ
Szkoda troche nie powalczyc.
Mithrandin
A to przepraszam za omy³kê. Z tematu wynika³o, ¿e jednak siê odbêdzie. Lecz skoro jest inaczej, to wie¶æ ta wielce mnie zasmuca. Wiele mo¿na by w tym momencie s³ów na ten temat wypowiedzieæ, lecz Ja skromnie powiem tylko, ¿e nie ma co siê ³amaæ. Broda do góry panowie, Bohurty odbywaj± siê nie tylko na Grunwaldzie. Co nie oznacza, ¿e nie chcia³bym ¿eby siê i tym razem w tym miejscu odby³.
Ugni
No, w tym sezonie rosjanie nie przyjada.
Oraz La GrandCompagnie de la Russie i Bern zaprasza wszystkih do festu w Izborsku 7-10.08, informacja juz niedlugo)
£azarz
Salve Fratres!

Ugni jak widzisz nie dano nam powalczyæ. Du¿o ludzi jest zawiedzonych. Ale spoko braciszku sa jeszcze na ¶wiecie miejsca gdzie organizowane s± turbo-ustawki icon_mrgreen.gif A na grunw wpadnij zobaczyæ siê z dobrymi lud¼mi. A po wielkiej bitwie zobacz obozy indian (w zesz³ym roku by³y 3 icon_mrgreen.gif ), kup watê cukrow± walnij browara. Poje¼dzisz sobie na karuzeli najlepiej z balonikiem w rêku. Koniecznie kup koszulkê z napisem Grunwald podobno nie¼le dzia³a na niektóre osoby. Znam kilka które chodz±c w takiej opowiadaj± jaka rze¼ robi± ... tylko nie wiem w której rze¼ni tongue.gif Kiedy padniesz ju¿ od nadmiaru wra¿eñ to ws³uchaj sie w te delikatne rytmy Disco-Polo a mo¿e kto¶ zagra Bie³yje Rozy http://pl.youtube.com/watch?v=Mu1G_9nGQRc lub jak wolisz orgina³ http://pl.youtube.com/watch?v=hO0gKKpQv_U&...feature=related

Pozdrawiam Grzegorz

ps. Ca³e ¿ycie pod górkê. Buhurt be, Ustawka be, mo¿e jeszcze niech zrobi± Vódkê zero % i podadz± staropolskim zwyczajem. Mam propozycje by zaprosic wiêksz± ilo¶æ indian. Skoro buhurt jest nie w smak organizatorom a pióropusze s± jak najbardziej OK to niech bêdzie ich jak najwiêcej. I niech pop³ynie nad Polami Grunwaldu s³ynna krzy¿acka pie¶ñ tak czêsto wykonywana w w/w obozach http://pl.youtube.com/watch?v=Une_itj_jns&...feature=related
Ugni
Hehe))
Moze za innym razem. W roku 2010!...=)
£azarz
Salve Fratres!

Ugni w 2010 to bêdzie co ma byæ ... a mo¿e jednak siê mylê tongue.gif ale przyjed¼ w tym roku. Wypijemy a pó¼niej poka¿e ci gwiazdy z 2007 roku czyli http://pu.i.wp.pl/?k=MjUxMzI3MTEsMTM3MTE1&f=ind1.jpg
http://pu.i.wp.pl/?k=MjUxMzI3MTEsMTM3MTE1&f=ind2.jpg
http://pu.i.wp.pl/?k=MjUxMzI3MTEsMTM3MTE1&f=ind3.jpg
Przysiêgam ci ¿e to nie inscenizacja bitwy w Dolinie Wyoming z roku 1778 gdzie przez cztery dni Iroquois walczyli z Bia³ymi. Nie jest to tez Bitwa nad Little Bighorn (rzek± zwan± tak¿e Little Big Horn lub Greasy Grass) z 25 czerwca 1876 gdzie Tashunka Witko przy pomocy Tatanka Yotanka oraz innych wodzów roznie¶li 7 pu³k kawalerii pp³k. George'a A. Custera. Ugni ... te zdjêcia s± z Pól Grunwaldzkich 2007. I b³agam nie pytaj mnie czy organizatorzy pozwolili rozbiæ im swoje wigwamy nieopodal pomnika góruj±cego nad polem bitwy ... bo nie wiem co ci powiedzieæ ... mo¿e ciche TAK.

Pozdrawiam Grzegorz

Wigwamy wszystkich szczepów ³±czcie siê.
Hub
Grzesiu, nie b±d¼ taki z³o¶liwy dla naszych kolegów zza oceanu.
s³ysza³em, ¿e ch³opakom z pióropuszami te¿ zakazano bohurtu.
Slavu
jak widze to z czolgami tez mozna przyjechac...
£azarz
CYTAT(Hub @ 23:55 05.06.2008) *
...s³ysza³em, ¿e ch³opakom z pióropuszami te¿ zakazano bohurtu...

Salve Fratres!

Jak to? Zakazano czerwonym braciom buhurtu? Przecie¿ spe³niaj± wszelkie Grunwaldzie normy! Przepraszam ... nie maj± na sobie koszulek "Grunwald" tez bym im zabroni³. A tak w temacie to nie wiem czy zauwa¿yli¶cie ¿e ci super turbo indianie nie graj± pie¶ni z prerii tylko najczê¶ciej niby andyjskie Inko-Disco tongue.gif

A tak na serio to rêce opadaj±. Buhurt zawsze by³ dla tych co chcieli. Nikt nikogo na si³e nie wpycha³ na pole. Odno¶nie pola walki to zawsze by³o ono chronione oraz mia³o zabezpieczenie medyczne. Podczas wszystkich Grunwaldzkich buhurtów by³ jeden i tylko jeden powa¿niejszy wypadek (2004 rok Kubu¶). Nasze s³u¿by ratownicze od razu rozpoczê³y dzia³anie natomiast ciekawa by³a rola jednego z orgów. Na pocz±tku buhurtu cyt.:"... Witaj Grzegorz! ¦wietna sprawa i masa ludzi. Nie¼le to zabezpieczyli¶cie." Z chwil± kiedy dosz³o do wypadku ... orga nagle nie by³o. Kubusia ca³ego i zdrowego mogli¶cie zobaczyæ na niejednej imprezie. W zesz³ym roku dosz³o do absurdu - P³azikowi kazano podpisaæ tak chor± lojalkê ¿e ... szczerze to na jego miejscu ola³bym to. On jednak podpisa³, wszyscy zaanga¿owani w buhurt wiedzieli o tym i ka¿dy jak móg³ zrobi³ wszytsko by buhurt odby³ siê na warunkach podyktowanych przez ekipê z Gniewu. Ka¿dy z walcz±cych przeszed³ ostre potrójne sito. By³y wy³apywane najmniejsze niedoci±gniêcia uzbrojenia. Nastêpnie z braciszkiem Antonem z Ukrainy (Ocieñ spakojnyj cze³awiek smile.gif)) przeszli¶my w¶ród polskich szeregów. Nie by³o nawet najmniejszego sprzeciwu kiedy odrzucali¶my kogokolwiek z walcz±cych.
Podczas buhurtu nie dosz³o do ¿adnych wa¶ni, nikt nie zosta³ ranny choæ walka by³a ostra. Po walce nie by³o najmniejszych zgrzytów. Z Mackiem von Reihl (dziêki jeszcze raz Maæku za wsparcie) trzymali¶my wszystko w ryzach. Poka¿cie mi bardziej zdyscyplinowane ekipy które bez ¿adnego tupania po polu i wielokrotnych prób. Pamiêtajcie ¿e sa to ludzie z ró¿nych ekip a nawet ró¿nych krajów. Jeden ³ad i porz±dek jak w najlepszym oddziale Pow. Des.

I co? I wielkie J A J C O! Ludzie którzy nie lubi± takiej zabawy stwierdzili ¿e w ich piaskownicy w 2008 roku nie bêdzie takiej rozrywki gdy¿ tylko oni maj± wy³±czno¶æ na ³opatkê i wiaderko.

Tylko po H... tyle miesiêcy mamili¶cie nam oczy i robili¶cie z P³azika balona. Dlaczego tak niewielu decyduje co maj± robiæ inni. Skoro s± za bezpieczeñstwem to niech zajm± siê pe³n± ochron± imprezy która jest szacowana co roku na 70-100 ty¶ ludzi. Uwierzcie tam nikt i nic nie spe³nia wymogów ustawy o organizacji imprez masowych. Najzabawniejsza jest ochrona - kocham tych ch³opaczków s± tak podobni do panów stoj±cych w np. Tesco. Gro¼ne miny oraz napinac swe królicze zadki to mog± na harcerzy - mo¿e na nich zrobi± wra¿enie.

Dobra tyle mojej goryczy. Mam podobnie jak wiêkszo¶æ buhurtowych ekip g³êboko w D U P I E czy na kolejnym Grunwie bêdzie mo¿na powalczyæ czy nie i jaka bêdzie ilo¶æ indian. Grunw dla wielu z nas sta³ sie impra na której mo¿na spotkac siê z masa znajomych i pogawêdziæ przy miodzie lub wódce (my wolimy wódê).

Pozdrawiam Grzegorz

ps. najbli¿sza ustawka ju¿ za tydzieñ na ¶lubie Moni i Gyroska we Wroc³awiu smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif I mo¿na to legalnie nazywaæ buhurtem lub ustawk±.
Czubek
Zastanawiam siê tylko ilu ludzi oleje sobie zdrowo w tym roku ca³y przyjazd na Grunwald, w³a¶nie z powodu braku s³ynnego ju¿ buhurtu grunwaldzkiego.

Dziwne, ¿e orgom nie zale¿y, by mieæ na inscenizacji jak najwiêksz± liczbê zbrojnych.

Wszak¿e dla wielu buhurt by³ punktem wa¿niejszym nawet od samej insenizacji...

Nie maj±c do nikogo pretensji, a wrêcz k³aniaj±c siê w pas P³azikowi i innym (co w miarê mo¿liwo¶ci zrobiê osobi¶cie) za chêci, próby i walkê, jestem po prostu... zszokowany i zawiedziony. Jest to dla mnie zwyczajnie niezrozumia³e.

Nie mog±c braæ udzia³y w zesz³ym roku, s³ysza³em tylko ¿e komisje by³y restrykcyjne wybitnie co do bezpieczeñstwa. Argument orgów pod tym wzglêdem jest, jak s±dzê, bezpodstawny.

Czy kto¶, kto toczy³ z nimi boje móg³by wyja¶niæ co, jak i dlaczego tak drogo?

Pozdrawiam,
Czubu¶
Ugni
Lazarze, bracizsku, juz jade na Korele razem z Bernem 3-6.07. Z tymi wizami i ambasadami tanej mi jehac do Sankt-Petersburgu niz do was. No i kameraden z Grandcompagnie nie bedzie, a sami my nie pojedziemy, przepraszam)
Moze jak bys wy do nas?))
£azarz
Salve Fratres!

CYTAT(Czubek @ 20:34 06.06.2008) *
Czy kto¶, kto toczy³ z nimi boje móg³by wyja¶niæ co, jak i dlaczego tak drogo?

Gdy¿ indianie byli lepsi i tañsi. A tak na serio to tylko P³azik mo¿e opowiedzieæ t± historiê.

CYTAT(Ugni @ 20:56 06.06.2008) *
Moze jak bys wy do nas?))

Ugni, w tym roku nie damy rady - szykujemy wszystkie si³y na Akkê. Ale w przysz³ym roku z dzika przyjemno¶ci±.

Pozdrawiam Grzegorz
jasmin
Indianie jako jedyni spelniaj±wymagania historycznosci na grunwaldzie. Ktos kiedys probowal przemycic pioropusz na bitwe i mial calkiem logiczne uzasadnienie. Myslalem ja g³upi, ze to zart, a to byl pierwszy krok do inwazji i jedynej slusznej wizji ...
To nie Kolumb odkryl ameryke, a podstepni i zli indianie ze wschodu najechali Krzyzakow! my ich nazwalismy tatarami, bo na tratwach z tataraku przyjechali z kraju o nazwie trutu tu tu.
Ot i cala prawda i jedyna sluszna wizja.
A czemu nie mozna bylo garnkow wnosic na bitwe? Bo dla indian garnki s± nie historyczne ha ha ha:)
Howq
bladadupa
Czubek
Hej hej hej! To ma te¿ swoje dobre strony. Pamiêtaj, ¿e dziêki temu bêdziesz móg³ zrywaæ skalpy! W naszym wypadku chyba to zabranie he³mu.
I w ten sposób przeszli¶my do Obelixa...
Mateusz z Grójca
Ja dzis widzia³em w stolicy indianuff - w samym centrum chyba wywo³ywali deszcz ko³o stacji metra :P

haha

albo trenowali przed grunwaldem ju¿ :P

£azarz
Salve Fratres!

Tragedia dla Zakonów ... okaza³o siê ¿e odtwarzamy Indian!!! Najnowsze wykopaliska s³ynnej archeolog Józefiny Pu¶æb±kowskiej tak tak z tej s³ynnej rodziny przynosz± nam rewelacyjne wie¶ci. Otó¿ w fosie zamku Gniew podczas pog³êbiania wykopano ten oto he³m ze zmumifikowan± g³ow± komtura!!! Swoja drog± wyja¶ni³a siê drêcz±ca nas wszystkich zagadka: Dlaczego "Psi pysk" posiada³ a¿ tak d³ug± zas³onê.

Pozdrawiam Grzegorz
Ryba
CYTAT(£azarz @ 17:19 06.06.2008) *
CYTAT(Hub @ 23:55 05.06.2008) *
...s³ysza³em, ¿e ch³opakom z pióropuszami te¿ zakazano bohurtu...

Dobra tyle mojej goryczy. Mam podobnie jak wiêkszo¶æ buhurtowych ekip g³êboko w D U P I E czy na kolejnym Grunwie bêdzie mo¿na powalczyæ czy nie i jaka bêdzie ilo¶æ indian. Grunw dla wielu z nas sta³ sie impra na której mo¿na spotkac siê z masa znajomych i pogawêdziæ przy miodzie lub wódce (my wolimy wódê).

Pozdrawiam Grzegorz

ps. najbli¿sza ustawka ju¿ za tydzieñ na ¶lubie Moni i Gyroska we Wroc³awiu smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif I mo¿na to legalnie nazywaæ buhurtem lub ustawk±.

Eh..faktycznie pora¿ka, a ja do tego dorzucê, ¿e w tym roku nie odbêdzie siê Turniej w Liwie. Mamy problemy z organizacj±...ale w przysz³o¶ci na pewno wrócimy do organiozowania turniejów lub spotkañ rymcerskich na zasadzie walka - ognisko smile.gif
Eh...a co do Grunwaldu, to mo¿emy sobie przecie¿ potrenowaæ w pi±tek walkê w szyku, prawda icon_wink.gif

Zatem g³owa do góry i do zobaczenia na Grunwie
Boran
Ju¿ wszyscy przelali ca³y jad?
To proszê o zakoñczenie w±tku piuropuszowego.
Temat jest o bohurcie, którego póki co nie ma. I o niczym innym.
£azarz
Salve Fratres!

Ok Boran ponios³o mnie jak i wielu innych. Mea culpa. Ale zrozum te¿ nas. Nie bêde t³umaczy³ dlaczego - po prostu zrozum.

Pozdrawiam Grzegorz
Gavron_RDMZ
Witam

Wybaczcie ze tak napisze, bo czytam i czytam i sensownej odpowiedzi nie znalaz³em...
proszê je¶li jest to mo¿liwe o wypisanie w punktach dlaczego bohurtu nie ma...

Pozdrawiam
Marcin Waszkielis
Jeden jest zasadniczy punkt, który chyba oddaje najlepiej ca³± sytuacjê.

1. Bo nie
jasmin
2. masz za ma³o orlich piór na he³mie, tylko prawdziwi irokezi s± dopuszczeni do buhurtu.

A pozatym, kto¶ zabroni³?

Pewnie organizator buhurtu?Pewnie ci, ktorzy pos³uchaj± dostan± 2 piwa wiêcej. Za pos³uszeñstwo.
natasek
A ci co bêd± grzeczni i wyjd± zrobiæ show dostana wiêcej siana ¿eby siê nim wypchaæ. !!!
maska
z ostatniej chwili :>

kto chce naprawde sie przygotowac do bochurtu niech zaopatrzy sie w zapraszam do licytacji

Micha³ z Koñczewic
mam nadzieje ze ten rok bêdzie prze³omowym w historii grunwaldu...
ktos zbija na tym niez³± kase nic nie daj±c w zamian tym którzy chodz±(bo nawet nie walcz±) po polu sie w blachach...
ja tegoroczny grunwald olewam a szkoda bo zapewne fajny to bêdzie widok tych 500 walczacych w inscenizacji tongue.gif
Patryk Opolski
Ja znalazlem pozytyw tej calej sytuacji - nie bede musial wiezc ze soba przez 500km blach i toporo-kastetu.. A w sobote zobacze cudna inscenizacje z perspektywy widza smile.gif

A jesli dostane 2 piwa mniej ;( to bede musial sobie chyba kupic sam ... :P
ciastoñ
Wiesz tylko nie wiem czy nas wpuszcza.... ahhh te nowe wymogi. Szukam materialow na stroje bo gotowe sa drogie. Jak np ten:
http://www.allegro.pl/item382227700_piorop...nski_z_usa.html
Nie znacie kogos, kto szyje adekwatne stroje, ultrasne ale tanie ?
Nie wiem co teraz z tymi piwami bedzie tears.gif Nie pracuje i nie mam stalych dochodow... To bylo jedyne na co moglem sobie pozwolic... bo za darmo...
Boran
ProPañstwa,

Prosi³em na poprzedniej stronie; teraz proszê po raz ostatni. Koniec z piuropuszami.
Jesli kto¶ nie ma nic do dodania o bohurcie, to niech milczy. Bo bêd± ostrze¿enia.

Rozumiem Was, te¿ siê lubiê pot³uc (pewnie gdybym siê zajmowa³ XVw, to robi³bym to razem z Wami)
i na pewno nie przyj±³bym na spokojnie wiadomo¶ci, ¿e nie mogê, bo nie.
Ale to nie znaczy, ¿e tu nie ma byæ porz±dku, ok?

pozdrawiam
£azarz
Salve Fratres!

Pax miêdzy Chrze¶cijany. Boran ma racjê - stoi na stra¿y prawa i porz±dku FREH-y i uszanujmy go w odró¿nieniu od Wielkich Mistrzów Zamku spowitego w GNIEWnej Mgle. Skoro nie chc± sie wypowiedzieæ dlaczego tak naprawdê nie pozwolono nam na ustawkê to z mi³± chêci± obejrzymy wielkie widowisko. My siê nie obra¿amy my po prosty jeste¶my WKUR ... sorki wkaczeni ¿e robi siê z nas idiotów. Po co te wszystkie pytania w nasz± stronê? Po co nasze deklaracje i zobowi±zania? Widzê, ¿e tylko po to by pojechaæ nas pó¼niej jak po m³odym kocie na szmacie. Rozumiem, ich piaskownica (w³a¶ciwie nie ich ale pana z gminnego domu kultury tongue.gif ) i ich grabki i foremki do babek. S³ynne g³osowanie w sprawie ustawki - po co ta szopka? Po co te zak³amanie? Ja wiem jedno ... kto¶ to wszystko zapamiêta m.in. my. Przyjdzie dzieñ kiedy podziêkujemy.

Proponuje zamkn±æ temat, nie ma sensu biæ dalej piany. Kupmy sobie po super koszulce z napisem Grunwald i z browarem w rêku idziemy na koncert. Mamy przecie¿ telefony do siebie. Zdzwonimy sie i dogramy w³asn± imprê zakoñczona buhurtem. Przyjad± bracia ze wschodu i bedzie super. Sami podyktujemy sobie warunki i pójdziemy w pole. Braciszkowie przecie¿ to nie musi byæ ³±ka pomiêdzy wsiami Grunwald i Stêbark by tam daæ sobie ostro po bu¶kach. Nie chc± nas tam po prostu ... jak i wielu innych miejscach. Na szczê¶cie s± jeszcze normalni ludzie na wschodzie. Tam nikt nie zastanawia siê jak nazwaæ buhurt by nie obraziæ nikogo. Tam buhurt jest buhurtem. Tam nikt nie robi g³osowania czy GRA WOJENNA icon_mrgreen.gif (kocham t± nazwê na równi z koszulka Grunwald) ma sie odbyæ czy nie. Mo¿e za bardzo zbli¿yli siê niektórzy z RR do odtwórstwa w niemieckim stylu. S³ynna ich drzewcówka w pe³nym s³oñcu: "Ein! Zwei! Drei! Vier und Beer!
Mo¿e my wolimy stan±æ w deszczu ... Mo¿e to nie deszcz a ³zy anio³ów p³acz±cych nad m±dro¶ci± Wielkich Organizatorów.

Dobra, je¿eli kogo¶ obrazi³em to sorki ale nic nie poradze. Boli nas to strasznie. Boran przepraszam za wszystko, zamknij temat zanim jeszcze bardziej siê WKUR,,, wkaczymy.

Pozdrawiam Grzegorz
Gedygold
Dzien dobry!
S³uchalem, co w ten roku (2008) na Grunwalde zabronili buhurt. Szkoda, ale dobrze. Dzi¶ dowiedzialem sie co obowi±zkowa umowa jest zupelna ochrona nog (+nagolenniki)..To nadto... Z powodu tego ne tylko Rosjanin, ale i Bia³orusin ne zdolee przybyc do wam. icon_sad.gif
Spodziewam siê, co w nastupnem roku wszystko bedzie w porz±dku i wielke ¶wiêto odwiedzemy równie¿ i braty ze wschodu.
Do zobaczenia! smile.gif
Wybaczecie za pomy³ky.
£ukasz P³aza
Taaak buhurtu nie ma.

Miar± pogardy organizatora dla uczestników dni grunwaldzkich jest fakt, ¿e o swoim zakazie jak i konsekwencjach jego z³amania nie raczy³ nikogo oficjalnie poinformowaæ. Nawet siê tu nie odezwa³ przez 13 stron tematu!

Skoro tak to dobrze - zagramy z nim w jego stylu. Do¶æ kur... robienia za ma³pê w cudzym cyrku.

Ka¿dy zainteresowany buhurtem grunwaldzkim jest proszony o napisanie do mnie priva. Odpisze mu jakie ustalenia zosta³y poczynione i jak zareagujemy na ten "cios poni¿ej pasa" wymierzony nam przez organizatora

Z buhurtowym pozdrowieniem HOWK!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.