Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Międzynarodowy Turniej Rycerski W Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
efendi
Witam!
W dniach 5-6.05.2007 r , odbedzie się w Byczynie Turniej Rycerski
Datowanie: 1250-1450 ( szerokie ze wzgledu na roznego rodzaju naciski bum.gif
W czasie trwania turnieju,w sobote, chcemy urządzic festiwal (zawody?), ognia. devil.gif
Zainteresowane grupy i "ogniowców" solo, prosze o zgłaszanie się do Ewy cholery na ewawawoczny@poczta.onet.pl. Pytania do mnie na nr 602613386.
Nagrodą za zajecie pierwszego miejsca w tym festiwalu(zawodach?) bedzie 2000 zł.
Nagrody w innych konkurencjach równie atrakcyjena jak w zeszłym roku(Grozer, zbroja itp).
Turniej wyłącznie na zaproszenia.
Pozdrawiam smile.gif
Ewa z Raciborza
Efendi naciska równie¿, bym znowu schowa³a skarb do poszukiwañ. Tym razem zakopiê go 10 metrów pod ziemi± w gêstym lesie. Dla tych, którzy chc± go szybko odnale¼æ, mogê podaæ mój numer konta smile.gif
M¶cidróg
Turniej juz na grodzie czy pod murami miasta?
efendi
Gród bedzie gotowy w lipcu, potem przygotownia i wielkie otwarcie we wrzesniu. smile.gif Tak ze w maju pod murami. Ale postaramy sie zeby chetni zobaczyli jak budowa wyglada.
Ruda
Efendi, wielki W³adco S³upskich Much king2.gif , czy skromny Bogus³aw otrzyma zaproszenie? Bo nie wiem, czy mam trenowaæ tych moich ogniomistrzów do konkursu i zamawiaæ stra¿ po¿arn± na nasz pokaz devil.gif diabel.gif
efendi
O Wielka I RUDA !!
Bez Was ??? icon_mrgreen.gif impreza!!!! co Ty. Jasne ze dostaniecie.
Pozdrawiam
Macko
Witaj Efendi !!!

Mam nadzieję że po wspólnej ubiegłorocznej zabawie na Szydłowieckiej wyspie walka.gif pijacy.gif , oraz dniach Wojska Polskiego w Warszawie - znajdzie się miejsce dla mnie, mojej żonki Luizy oraz jeszcze trzech innych 'grunwaldzkich fajterów' z Płocka?

Pozdrowienia dla Taty

Maćko Płock
efendi
Zaproszenia do wszystkich zostaną wysłane do końca przyszłego tygodnia,tzn do 2.02.2007
Pozdrawiam
PS
Macko, czekamy na Was smile.gif
Julko
Wspominaj±c wspólne imprezowanie pod Zgierzem mam nadziejê na jeszcze lepsze w Byczynie i niniejszym przedstawiam swoj± kandydaturê na uczestnika smile.gif
Wierny Piotr
Dziêki za info
Tintale
Cieszê siê, ¿e wasz turniej bêdzie w maju - za³apiê sie na niego! smile.gif Bo potem niestety wyje¿d¿am i omin± mnie ca³e wakacje... ¦wietny pomys³ z tym konkursem ognia! Ostatnio tylko kilka osób krêci³o. Juz siê zabieram do roboty! devil.gif
Mo¶ka
Witam!!!

Dziêkujê za zaproszenie, mam zamiar siê zjawiæ :D

Liczê,¿e pogoda bêdzie zupe³nie niepodobna do tej z drugiej, zesz³orocznej Byczyny... :D

Jestem ciekawa konkursu tañca z ogniem, nie omieszkam zawalczyæ icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam,
Zosia Mo¶k± zwana.
efendi
Witam!
Dosyc wazna wiadomosc, przyjezdza ok 25-30 ludzi z " Miecz i Woron" ,(Plazik, o szczególach Ci napisze , bo to jest min zwiazane z.....), w zwiazku z tym ze ograniczylismy ilosc uczestników do max 200-no ,220 osób, a zaproszenia zostały juz wysłane, robi sie tłok i bedzie decydować kolejność przysłanych wypełnionych formularzy zgłoszń. Mam także pytanie, czy np w bojowym(zainteresowani) , nagrodą ma być zbroja(wykonana na miare), czy gotówka?
Pozdrawiam
Efendi
Marcin Waszkielis
A da sie jeszcze za³apaæ na zaproszenie?
£ukasz P³aza
Wo³ek ty materialisto tongue.gif
Ja wole zbroje, choæ i gotowizn± bym nie pogardzi³. Prywatna postara siê wystawiæ solidn± reprezentacje - szczegu³y po zlocie chor±gwi w po³owie lutego.
Józek z Gdañska
Gotówka.
Marcin Waszkielis
CYTAT
Wo³ek ty materialisto
CYTAT
Gotówka.

Ja przynajmniej jestem subtelny tongue.gif .

Zdrówko
efendi
Witam!
Poczytajcie i (Plazik i inni), co o tym sadzicie. Saszka rozmawia z Rosjanami i znaki na niebie mowia ze takze przyjada. Jezeli chcecie czegos takiego na Byczynie, to musze to juz wiedziec, bo zgłoszenia juz spływaja i musze innym ograniczyć ilość miejsc.

CYTAT
Witaj, Andrzeju!!
19-20 maja (poprzednie, w poniedzialek beda znal napewno) planuje u nas Festiwal buhutowy w Lidzkim zamku (razem z Minska Unija “Miecz i Voran”). Uczestniki - bractwowe i zbiorowe ekipy. Poprzednie planuemy, ze odbeda walki w 5 roznyh buhurtach. Ekipa-zwyciezca bedzie wyznaczona po sumie walk. To teraz wkrotce.
To maja propozycje co do Byczyny: zaprosic do niej chetnych i przeprowadzic podobna polska eliminacje na Twojej imprezie (razem z nami). A zwyciezcow zapraszamy do Lidy. Spodziewam sie, ze u nas beda goscili i rosjanie z ukrajincami , i to stanie czasem prawdy :-). To bedzie praktyczny doswiadczenie co do zasad dla nas wszystkich, korzystny co do tematu buhurtowego na forumie freha.
Jezeli idea Ci podoba, to jeszcze dodatkowo pomyslimy, a wtedy proponuje Ci podac to jak wspolny inspirowany z Bialorusi project i prosze wziec na siebie informowanie chetnych w Polsce przez pryv i polskie forumy z podaniem tej wspolnej koncepcji. Co myslisz?
Takze proponuje do tego, o zym pisalem w listopadzie,

Co do buhurtow dla Byczyny i Lidy.
Tematyka:
- Boj na moscie
- Zucanie sulic
- Obrona choragwi
- Eskorta Krola
- Finalowy boj na wyzywani do konca
Co do Lidy. Wszystkich uczestnijacych ekip planuje sie 8 (to bylo by najlepiej): 4 pary to pierwsze kolo, dwie pary - drugie kolo, i final. W zaleznosci z wynikiem bedziemy naliczali ekipam punkty. Pierwsze cztery buhurty sa po takim systemu. W “Finalowym boju na wyzywani do konca” beda uczestniczyli tylko 2 najlepsze po ilosci punktow za dwa dni ekipy. W Lidzie do buhurtu idzie po 10 osob, tylko na Final boj po 5.
Jak bedzie w Byczynie - pomyslimy. Moze po 5 osob?

Pozdrawiam
£azarz
Salve Fratres!

Efendi tak jak w rozmowie telefonicznej spodziewaj siê tr±du na Byczynie. A co do buhurtu - ma³a pro¶ba, ot taki ma³y na koniec prywatny zakony i Miecz i Waron po jednej a rycerstwo ¶wieckie po drugiej zaczeli¶my to w zesz³ym roku wiêc róbmy to dalej.

Pozdrawiam Grzegorz
efendi
Nie ma problemu. A jak bedzie trzeba ,to i woz strazacki sie znajdzie(woda), wiesz o co chodzi......
Pozdrawiam
Mientki
£azarz powtórka z b³otka sie znaczy?
fakt przydalo by sie to powtórzyc :D mi sie tam podobalo, zwlaszcza wyd³ubywanie b³ota z kolczugi hehe :D i ta pozniejsza imprezka w sto³ówce ;) i Czeko rozlewajacy PIWOOO hehe
Efendi prawda ze da sie ten przyjacielski buhurcik powtórzyc? smile.gif
£azarz
Salve Fratres!
Jasne ¿e znaczy sie B³OTKO - http://www.youtube.com/watch?v=2m_5Qzu788I . Dzi¶ ju¿ dzwoni³em w kilka miejsc i mam potwierdzenie Zakonni stawi± sie do b³otnej k±pieli.

Pozdrawiam Grzegorz

ps. Ma kto¶ jakie¶ fotki lub filmy z zesz³ego roku z majowej Byczyny? Szczególnie interesuje nas drugie starcie.
£ukasz P³aza
Jeste¶my rêcyma i nogami za turniejem buhurtowym. Prywatna von Reihl obiecuje stawiennictwo silnym sk³adem (jerzeli ekipy po 5 to mo¿e nawet dwie wystawimy). Pomys³ z tymi konkurencjami buhurtowymi bardzo fajny - chod¼ te¿ mocno by by³ problem z czasem - mo¿na by to ograniczyæ do np dwu konkurencji (proponuje capture the flag na zasadach buhurtowych oraz tradycyjne do upad³ego w szrankach). A wieczorem Zakony i wschód kontra reszta ¶wiata jako koñcowy rarytas - aniol.gif clap.gif To jest to co P³azik lubi najbardziej (mo¿e zaraz po niektórych kobietach tongue.gif )
Halldis(Naamah)
Dziêkujê piêknie za zaproszenie thanx.gif blinkie.gif nie spodziewa³am siê,¿e ktos o mnie w XVtce pamiêta tongue.gif
Generalnie jeszcze nie wiem czy bêdê mog³a siê pojawiæ, a do kiedy najpó¼niej taka jedna malutka Naamah musi wam daæ odpowied¼... bo mo¿e choæ czê¶æ ekipy szyd³owieckiej by chcia³a siê ze mn± pojawiæ to by³oby weselej... ni¿ ¿ebym znowu sama siê tarabani³a przez pó³ Polski
Buziakicz cukiereczki ciasteczka

ps. za³aczników ci±gle nie moge otworzyæ... :P
efendi
Witam!
Nie wiadomo dlaczego, ale juz kilka osob mialo problemy z otwarciem zalaczników.
W tym wypadku,a sa tam formularze do wype³nienia, prosze pilnie pisac do
ewawawoczny@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Efendi
¯arek
a i my równiez za zaproszenie dziekujemy, stawiæ sie obiecujemy (choc droga daleka, oj daleka:P)
efendi
Tomko Konopczyc napisał: (w temacie turniej w Opolu)
Na naszym będzińskim turnieju można by rozegrać kolejny buhurcik ( przełom maja i czerwca ). Pogadamy w Byczynie, ale myśl o rozegraniu na kilku turniejach buhurtów i wyłonienia mistrzowskiej drużyny-niezła.

Pozdrawiam, Do zobaczenia

Odpowiedz(dotyczy takze Byczyny)
Witam!
moze zrobimy to w ten sposób. Zaczynamy bohurty w Byczynie w maju, a kończymy w Byczynie(już w Grodzie), we wrześniu.To jest 4 miesiace.Dla najlepszej reprezentacji- nagroda.. Po drodze kilka innych turniejów, tylko trzeba wybrac te , na których da sie bohurt zrobic.
Pozdrawiam

Płazik, moze zacznij ustalać reguły, zeby przedstawic je na Byczynie. Przed chwilą rozmawiałem z Iharem(jest w Polsce), potwierdził przyjazd Białorusinów.
Pozdrawiam
Efendi
£ukasz P³aza
Ja regu³y mam spisane i przygotowane - przynajmniej w tej wersji jaka narazie wydaje mi siê z³otym ¶rodkiem pomiêdzy realizmem a bezpieczeñstwem. Moge ci je wys³aæ. Skoro konkurencji ma byæ wiêcej to mo¿emy w niektórych sprubowaæ nieco odmiennych regu³ gry - tu tak¿e moge s³u¿yæ wariaciami na temat regu³.
Pomys³ Tomka jest fantastyczny - prywatna von Reihl napewno wystyawi reprezentacje. Rozpoczêcie i zakoñczenie zmagñ buhurtowych na Byczynie to fajny pomys³.
Carolus
Excaliburaki dziêkuj± za zaproszenie i obiecujemy przyjazd w conajmniej tuzinowej ekipie icon_mrgreen.gif , w tym z siedmiu walcz±cych. bum.gif

Pozdrawiam, Wasil
Borschwitz
Witam Wszystkich, w tym roku stajê murem po stronie Prywatnej von Reihl , mam nadzieje ¿e obok P³azika smile.gif smile.gif bo bêdzie bezpiecznej .
Pozdrowienia dla Braci £azarzy, nie zapomnia³em o metalowych zabawkach które mam Wam zrobiæ , bêd± na byczynie
£azarz
Salve Fratres!

Czekamy na ciebie braciszku - pamiêtaj 9 zabawek chyba zamawiali¶my, cudnie by by³o gdyby by³e gotowe do uzytk ju¿ na Byczynie - sprawdzimy na buhurcie.

Pozdrawiam Grzegorz

ps. Krzy¶ku, ju¿ nie w barwach Zakonu ¶w. Jana??
Morrigan
A mo¿na prosiæ o jakie¶ wytyczne co do ³uków ??
Tomek Kot
Wielkie dziêki za zaproszenie TAURUS pojawi siê z dzik± przyjemno¶ci± niestety w okrojonym sk³adzie icon_sad.gif (wyjazdy za prac±)
£azarz
Salve Fratres!

Termin coraz bli¿szy warto popisaæ o esencji tej imprezy czyli o buhurcie. Dostali¶my zgodê Efendiego (wielkie dziêki Andrzeju) na ustawkê w naszym stylu. Wszystko wskazuje na to ¿e najlepsze ekipy hooligans zjad± by daæ sobie po pysiach. Efendi zapewni³ mnie ¿e pole które odepczemy bêdzie podwójnie zabezpieczone przed publiczno¶ci± podobnie jak to jest na Grunwaldzkiej inscenizacji - podwójne barierki z pasem ziemi niczyjej. No nie do koñca niczyjej. W tym pasie przebywaj± tylko ratownicy, fotoplastikony oraz ochrona. Kibicom, fanom i rycerskim turystom dziêkujemy za wsparcie ale niestety musicie znale¶æ inne miejsce. Je¿eli kto¶ chce zobaczyæ wiêcej i lepiej zapraszam w blaszkach do szyku. Zapewniamy du¿e wra¿enia obojêtnie po której stronie dana osoba siê znajdzie. Ale wróæmy do ustawki - P³azik obejmij dowództwo rycerstwa ¶wieckiego a Zakony z Miecz i Waron dogadaj± siê. W ci±gu dnia (o ile czas pozwoli) przeæwiczymy na ostro wszystko to co mo¿e spotkaæ nas na buhurcie Grunwaldzkim, a wieczorem same s³odycze icon_mrgreen.gif Koñczê przygotowywaæ oprawê muzyczn±. Proponuje jedno starcie ale konkretne - do wyrzygania. Ile mo¿esz tyle walczysz, tylko kontuzja lub totalne opadniecie z si³ pozwol± po³o¿yæ siê i zakryæ tarcz±. Wymogi co do opancerzenia i uzbrojenia identyczne jak na Grunwaldzkim buhurcie. Te¿ bêda bramki i nikogo nie przepuszcz± je¿eli nie bêdzie odpowiada³ warunkom. I najwa¿niejsze - co po buhurcie - sto³ówka czy ognisko? Pamiêtajcie, ¿e gdziekolwiek bêdziemy tam pijemy tylko PIWOOOOOOOOOO.
Czekam na wasze propozycje. P³azik szczególnie twoje.

Pozdrawiam Grzegorz

Ps. Pro¶ba do wszystkich którzy nie bior± udzia³u w ustawce ... ja wiem ¿e uczta, ¿e demokracja, równouprawnienie i ¿e korytarz jest wasz, ale zróbcie trochê miejsca dla powracaj±cych by mogli przej¶æ i ¶ci±gn±æ blaszki oraz zeskrobaæ tony b³otka (Efendi obieca³ ¿e bêdzie icon_mrgreen.gif ) z siebie.
jasmin
Z tego jak wiesc gminna niesie, obozujemy i biesiadujemy pod gwiazdzistym niebem, zatem nie ma klopoty z miejscem na stolowke - bedzie tyle, ile sie go zrobi:)

Na dniach zawiesze takze regulamin turnieju bojowego.

Jako, ze rownolegle ma sie toczyc zabawa buhurtowa, to musze tutaj zgrac plany z kolegami. Bojowka w skrocie: walczacych bedzie malo, zas kazdy walczacy dostanie konkretny wycisk - system walk - wraz z otoczk± bedzie zblizony do slupskiej bojowi, czy tego, co poznaliscie na jesiennej Byczynie.

Efe - czy rownolegle do bojowego/ w przerwach moze byc turniej bojowy druzyn 5 osobowych w/g systemu buhurtowego? Ja chcialbym na bojowym mieæ kilkana¶cie ale konkretnych osób.

W czwartek wrzuce wiecej informacji - po powrocie z krótkiej podró¿y.
Mientki
£azarzu mowisz jedno, konkretne starcie? muzyka dla moich uszu :D ( a blotko to swoja droga :D ) fajnie by bylo juz zamawiam miejsce ze swoimi z przodu szeregu ;) czy mam jakeis sugeste...hmm...tym razem moze zacznijmy troszke szybciej niz ostatnio, zeby cos wiecej procz blota bylo widac ;) bo miejsca do zeskrobywania i zrzucania tego z siebie ( bo po tej zabawie, nie da sie blach nazwac blachami ;) ) bedzie, a jak nie to sie zrobi smile.gif Co tyczy sie szranek podwojne barierki fajna sprawa, ale przyda sie ochroniarzy poinformowac zeby nie wychylali sie sami ( niemile doswiadczenia z jednego turnieju Pan Ochroniarz, a raczej jego twarz i moj rozpedzony buzdygan, nie polecam...niemile uczucie, na szczescie ktos z nas dwojga ogladal matrixa ;) ) bo o ratownikow martwic sie chyba nie tzreba ;) czekam wiec na wiesci ilu nas sie tam bedzie bawic i czekam na to PIWOOOOOO do zabawy ciagu dalszego ;) i da sie zalatwic chlopakow z Miacza i Warona ktorzy ostatnio umilali nam owe PIWOOO ;) ?
£ukasz P³aza
Dziêkuje za zaszczytn± propozycje - je¿eli nikt ze starszych dowódców nie ma nic przeciwko z wielk± przyjemno¶ci± poprowadze ¶wieckie rycerstwo zachodu.
Czyli z tego co zrozumia³em wstajemy po obaleniu? Jak to jest z walk± w parterze? Wymy¶lmy i tu co¶ fajnego. Rozumiem w takim razie ¿e jak kto¶ wstaje to t³uczemy zawodnika szczerba.gif . W taki razie apeluje do ludzi którzy po³o¿yli siê wcze¶niej sami by ju¿ nie wstawali jak sobie pole¿± i odpoczn± jezyk.gif . W sumie takie naprawde hard zasady mi sie podobaj± - mi³a odmiana po toczonych zazwyczaj przeze mnie walkach "do upad³ego". clap.gif tongue.gif
efendi
Witam!
Jasmin, oczywiscie ze w czasie bojowego moze sie toczyc turniej druzynowy. Ztreszta Ihar chce go zrobic , jako eliminacje dla ekipy Polskiej na turniej bohurtowy w Lidzie.
Mysle ze do bojowego stawią się rycerze w pełnym tego słowa znaczeniu(tarczki, giermkowie,sztandar itd) Mysle jednak ze bedziesz musiał jakos przeprowadzic szybkie eliminacje, bo do bojowego szykuje sie troche ludzi:-)) w tym i goście ze wschodu , a byc moze takze z zachodu..... Spimy wszyscy w namiotach, łazienki w szkole,wc k. obozu, jak bedzie pogoda to uczta w obozie , jak nie to tak jak w zeszłym roku(sala)
Reszte spraw dopasujemy do Waszych wymagan(łazarz)
Pozdrawiam
Efendi
efendi
Morrigan, ³uczniczy poprowadzi Andrzej Abratowski z Krakowa. Nie bedzie to typowy turniej tarczowy, ale takze trzeba bedzie popisac sie umiejetno¶cia strzelania do ce³ów ruchomych, z murów itd itp.
Obowi±zuje strój z epoki, ³uki tradycyjne , bez ró¿nych urz±dzen celownikami zwanych, strza³y stylizowane , drewniane,osady naturalne(drewno, ko¶æ,itp), groty mog± byæ toczone.
Reszte za³±czy Andrzej
Pozdrawiam
Efendi
Ewa z Raciborza
A ja tak trochê z innej beczki...
Jako ¿e mi przypad³o prowadziæ wszelk± biurokracjê, przypominam wszystkim tym, którzy siê do nas wybieraj±, aby wysy³ali jak najszybciej formularze zg³oszeniowe, bo zaczyna siê robiæ ciasno. Wszyscy siê tutaj ³adnie umawiaj± na hulanki w Byczynie, a formalnie jeszcze siê nie zg³osili. Oj, nie³adnie panowie!!!!

UWAGA ERRATA!

...i jeszcze jedno! W formularzu zg³oszeniowym stworzy³am dwie rubryczki "rzut no¿em", a powinno byæ: "rzut no¿em" i "rzut w³óczni±". Efendi tak siê zez³o¶ci³ na tê pomy³kê, ze bêdzie rzucaæ we mnie i jednym, i drugim.

...i jeszcze jedno! Po wnikliwej analizie zg³oszeñ, prze¶lemy wszelkie szczegó³y zainteresowanym, co wiêcej, opublikujemy na FREHA listê przyby³ych bractw
£azarz
Salve Fratres!

P³azik postanowione - ogarniasz rycerstwo ¶wieckie. Szczegó³y nocka przed buhurtem. Odno¶nie strony Zakonno - Wschodniej. Na t± chwile mam wstêpne deklaracje ok 45 po naszej stronie - ew wcze¶niejsze kontuzje mog± ta liczbê zmniejszyæ max do 30. Rozmawia³em z braciszkami - walczymy do wyrzygania - jedno ale konkretne starcie. Do walki bierzemy chor±giew Beauceant, ale chor±¿y jest osob± nietykaln± tak samo z waszej strony. Z tego co widze po stronie ¶wieckiej stanie podobna ilo¶æ walcz±cych .... cudnie 60-80 walcz±cych ³±cznie - robi siê z tego drugi po grunwaldzkim buhurt pod wzglêdem wielko¶ci. Jest jeszcze czas mo¿e kto¶ do³±czy jeszcze. Powtarzam jeszcze raz - wszystkich obowi±zuj± wymogi jakie stawiamy na buhurcie grunwaldzkim.

Pozdrawiam Grzegorz
Borschwitz
Jak dla mnie to wszystko jasne , nie mam pytañ. icon_wink.gif

P.S. Bracie Grzegorzu te zabawki przynios± mi zgubê tracker.gif
Pozdrawiam
efendi
Witam!
BARDZO PROSZÊ, o jak najszybsze przys³anie wype³nionych zaproszen do Ewy-Cholery.
Z tego co do nas dociera , jest juz ok 100 walcz±cych, a jak powiedzialem turniej chcemy zrobic na 200-250 osób. Z walczacymi jest juz zgloszen na jakies 160 osób. Nie liczac OBR. A nas troche jest....
Pozdrawiam
Efendi
£ukasz P³aza
Ok nadrabiam to niedopatrzenie i ju¿ wysy³am zg³oszenie.
Piotr z Bia³ej Bramy
Borschwitz
CYTAT
P.S. Bracie Grzegorzu te zabawki przynios± mi zgubê
Pozdrawiam

No ³adnie nas urz±dzi³e¶ Krzysiu szczerba.gif , ale i tak siê cieszê ¿e znowu ruszymy do boju razem jak na Uniejowie, chocia¿ my¶la³em ¿e bêdziesz w¶ród zakonnych icon_wink.gif

A co do bojówki to wola³bym by nie zachodzi³a na starcia bohurtowe ... chyba ka¿dy by wola³.
Jak Efendi za³atwi odpowiedni± ilo¶æ sêdziów to zrobi siê starcia równoleg³e i tylko fina³y bêd± jeden po drugim - szybko przyjemnie i bezbole¶nie smile.gif
Pozdrawiam
Borschwitz
Cieszê siê Piotrze ¿e bêdziesz icon_wink.gif , dobrze jest mieæ Ciebie przy boku, przeszed³em na stronê ¶wieck± lecz duchem jestem zakonnikiem usmieszek_08.gif
£azarz
Salve Fratres!

Podaje wstêpny sk³ad Zakonno-Wschodni buhurtu:
- Zakon Rycerski i Szpitalny ¶w. £azarza z Jerozolimy Komandoria Szczecin / Polska
- Ordo Templi Borei / Bia³oru¶
- D.N.O. / Polska
- Miecz i Varon / Bia³oru¶
- Ordo Templi Komandoria Chwarszczany / Polska
Czekam na potwierdzenie deklaracji innych komandori i komturii.
P³azik jak widzisz zabawa bêdzie przednia.

Pozdrawiam Grzegorz
£ukasz P³aza
No co tam ja niby jeszcze wielu rzeczy nie wiem ale wydaje mi siê ¿e nas te¿ bêdzie sporo. I tak licze na:
OBR, Czerwionkê, Rotê piesz± Bocke, Bêdzin, no i oczywi¶cie Prywatn± von Reihl, mo¿e te¿ Exy o ile sie stawi±. icon_mrgreen.gif
Do tego ca³kiem sporo ró¿nych "wolnych zbrojnych" którzy siê pewnie po³api± - mo¿e nas byæ znów wiêcej ni¿ was tongue.gif , ale za to bêdzie nam trudniej dyscyplinê w szykach utrzymaæ.

P.S. która ekipa wie ¿e bêdzie i chcia³a by isæ po stronie ¶wieckiej zachodu, pisaæ do mnie na priva -dopisze do listy i wstêpnie policze ilo¶æ osób
£azarz
Salve Fratres!

P³azik mo¿e byæ was du¿o wiêcej nikt z nas nie zg³osi najmniejszego sprzeciwu odno¶nie ilo¶ci walcz±cych tak jak i to by³o w zesz³ym roku, bo tak naprawdê walka z takimi ekipami jakimi dysponujesz na Byczynie to zaszczyt i zaszczytem bêdzie dostaæ po gêbie od was a nie tylko zwyciê¿yæ.

Pozdrawiam Grzegorz

Ps. Odpowiadam na pytania:
1.wymogi dla walcz±cych jak na Buhurcie Grunwaldzkim i od tego nie ma najmniejszych odstêpstw
2.wszyscy pragn±cy uczestniczyæ w tej walce proszeni s± o mailowy kontakt z P³azikiem lub ze mn±
3.regu³y walki uzgodnione bêd± na wieczornej odprawie dzieñ przed buhurtem
4.pomiêdzy barierami „ziemia niczyja” nie ma nikogo prócz ratowników, ochrony i akredytowanych przez Efendiego „fotoplastikonów”
5.chor±gwie jak i chor±¿y w bitwie (o ile wyst±pi±) s± ¶wiête i nietykalne
6.dzieñ przed walk± przegl±d wszystkich walcz±cych
Carolus
Stawimy siê, a jak!
Wstêpnie jest nas siedmiu chlorów bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.