Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Międzynarodowy Turniej Rycerski W Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Tadzik
Z tego co się orientuje to pociągi z Wrocławia przejeżdżają przez Byczyne to jest najprostsze rozwiązanie. Drugie rozwiązanie to dojechać do Kluczborka pociągiem a z tamtą jest już koło 12 km do Byczyny i PKS jest dość często. Dla ludzi co niemają połonczenia do Kluczborka ani możliwości jechania przez Wrocław jest jeszcze jedno rozwiązanie mianowicie dojechanie do Opola i z tamtąd takim smiesznym wynalazkiem zwanym szynobusem dojechanie do Kluczborka, i dalej PKSem.
efendi
Z kierunku Warszawy jedziemy do Piotrkowa Tryb, potem na Wieluń a z Wielunia to albo na Kępno, albo na Kluczbork. Z Kluczborka Lub Kepna do Byczyny prawie ta sama droga.
Z kierunku Opola, jedziemy do Kluczborka a potem drogą na Poznan przez Byczyne.
Z Wrocławia do Kępna i na Byczyne.z północy mozna do Kalisza, potem Kępno i Byczyna.
Poci.agiem trzeba do Kluczborka , potem do Byczyny. Lub trzeba sprawdzic jakie pociągi i skąd, jadą przez Byczynę do Kluczborka.
Ilu bedzie chetnych do punktowego, dowiem sie w czasie zapisow, lub wie to juz Piotr(prowadzi)

JEZELI KTOS BEDZIE MIAł MIAł JAKIES KłOPOTY Z DOTARCIEM, PROSZE DZWONIć-602613386-POSTARAM SIE POMóC. warrior.gif
Julko
A w samej Byczynie? dunno.gif
efendi
CYTAT(Julko @ 10:48 27.04.2007) [snapback]187513[/snapback]
A w samej Byczynie? dunno.gif

Julko, widze ze Tobie chyba nie o informacje chodzi devil.gif
W Byczynie mieszka 3 x wiecej mieszkanców jak nas przyjezdnych. Jak sie zapytasz co czwartego gdzie jest obóz , to Ci poka¿e. Zreszta beda znaki(tajemne), a i giermków postawimy na rozstajach.
Autokary parkuj± ko³o Restauracji GRODZKA(k.ronda), z ty³u restauracji(tylko stawac k siebie),auta
takze na parkingu Grodzkiej, boisko, i za obozem-pokazemy i zaprowadzimy.
Julko
Sapienti sat... bigsmile2.gif
lewa
Rafale-a o której kazanie planujesz? Mi³o siê ich s³ucha wiêc mo¿e siê skusze by nawet wczesn± por± siê pojawic smile.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Zwyczajowo by³o przy ¶niadaniu - je¶³i ono w obozie.
Macko
CYTAT(lewa @ 17:50 27.04.2007) [snapback]187560[/snapback]
Rafale-a o której kazanie planujesz? Mi³o siê ich s³ucha wiêc mo¿e siê skusze by nawet wczesn± por± siê pojawic smile.gif

A mogê spytac o jakie kazanie chodzi ? Bo jestem zainteresowany :-)
Marcin Waszkielis
Znajdzie sie ze 2 metry kija do namiotu?
Tintale
Ju¿ jutro Byczyna smile.gif. ¯yczê wszystkim przyjemnej podró¿y! Do zobaczenia!!!
karakurat
Dla tych wszystkich (a si³a ich bêdzie), co pierwszy raz do Byczyny samochodem sie wybieraj±:

http://www.map24.pl

Trzeba siê niestety zarejestrowaæ ale jak pokombinowaæ, to mo¿na sobie wydrukowaæ szczegó³owy opis trasy. Ja juz wiem jak jechaæ.

Pozdrawiam
Weridiana
sprostowanie jesli chodzi o moja poprzednia wypowiedz o Festiwalu Ognia. Wszystko co napisalam bylo napisane pod wplywem emocji, bylo po prostu nie przemyslane. Po rozmowie z Ew± wszystko sie wyjasnilo i dowiedzialam sie ze jednak grupa z bialorusi zostala zdyskwalifikowana ze wzgledu na swoj dlugi czas wystepu, jesli chodzi o muzyke- to byla tylko wina osoby przy sprzecie, a nie organizatorow. Wydaje mi sie ze wystapilo tylko jedno uhybienie jesli chodzi o festiwal ognia, mianowicie s³oma pod nogami,ale jak wszystkim wiadomo nie bylo czasu bo bitwie zeby sie jej pozbyc... tak wiec przepraszam szczerze jeszcze raz organizatorow pracujacych miesiacami zebysmy mogli sie razem bawic w byczynie. I dziekuje za wspaniala zabawe mimo kilku wad ktore nie byly wina organizatorow.

pozdrawiam weridiana
lewa
...
chcia³am serdecznie podziekowaæ ludziom z naszej ma³ej skromnej grupki-DALI¦CIE Z SIEBIE WSZYSTKO I ZA TO WAM DZIÊKUJÊ smile.gif
Jednocze¶nie sk³adam serdeczne gratulacje dru¿ynie z Bia³orusi oraz wszystikm uczestnikom konkursu ognia, bo ka¿dy stara³ siê jak móg³ i by³o naprawde ok smile.gif
...a co do organizacji-no fakt kole¿anka powy¿ej ma racjê-s³oma na ziemi to nie bardzo, bo faktycznie szybko siê zajmowa³a-jak to s³oma. Poza tym Efendi-mia³o byæ pod murami ;P Ludzie, którzy stali w miejscu gdzie dru¿yny siê przygotowywa³y trochê wadzili i niestety to nie by³o u³atwieniem w jak¿e szybkim przygotowaniu siê do pokazu. Poza tym przykre by³o, ¿e innym ucinano muzkê a dru¿ynie wiadomo której pozwolono machaæ przez 24 minuty <wow> -sprawdzi³am u Krzysia :P
Ale mimo to, by³o ok, i cieszê siê, ¿e zdecydowali¶cie siê zrobiæ co¶ takiego w Byczynie.
Imprezka te¿ by³a sympatyczna i jedzonka jak zwykle du¿o smile.gif
pozdrawiam ciepluchno
Lewa
Paulina
Na Turnieju by³am wczoraj (tj. sobota) czas jaki¶ i parê rzeczy mogê powiedzieæ.
Nie wiem dok³adnie jak by³o w zesz³ym roku, ale s³ysza³am od miejscowych, ¿e ostatnio inscenizacja by³a lepsza (palenie "domów", bramy itd), ponoæ w tym te¿ co¶ siê mia³o paliæ, ale (tez od miejscowych) s³ysza³am, ¿e nie strzelali "pal±cymi siê strza³ami", poniewa¿ za murami sta³o czyje¶ auto (wcze¶niej sta³y 3, ale 2 kierowców siê usunê³o, a to jedno auto sta³o ci±gle). Czy to prawda - nie wiem.

Co do turnieju ognia - widzia³am tylko pierwsze wyst±pienia, a z racji tego, ¿e zapad³a "noc" ³adnie to wygl±da³o, jednak na samym pocz±tku by³y problemy z muzyk±, z niestawieniem siê na miejsce wystêpuj±cych itp. Ogólnie trochê wszystko siê opó¼ni³o, parê b³êdów (tak na moje oko) organizacji by³o (ale nie znowu takie okropne).

A teraz podsumowuj±c - mo¿na powiedzieæ, ¿e mimo tych paru wpadek, widowisko mog³o oko nacieszyæ. W przysz³ym roku, je¶li impreza odbywaæ siê bêdzie w grodzie, te¿ mo¿e byæ ciekawie.
Jednak¿e mam nadziejê, ¿e tam organizacja w ¿aden sposób nie nawali.

No to tyle mojej wypowiedzi, potwórzê jeszcze raz, ¿e widzia³am tylko czê¶æ wystêpów sobotnich. Wiêcej pewno napisze kto¶, kto tam by³ ca³y czas i ogólnie wiêcej widzia³ smile.gif

Pozdrawiam wszystkich! smile.gif
Daria Malinowska
Wpadki zdarzaj± siê kazdemu , zw³aszcze gdy robi siê tak± imprezê ;) a poza tym , uwa¿am ¿e wcale nie by³y wielkie i na prawdê byly nieliczne <dumny> . Dziekujê za wspania³a zabawê :D

Pozdrawiam Daria
Tintale
Co do festiwalu ognia mam podobne zdanie co Weridiana. Moja muzyka w ogóle nie działała. Żeby to tylko moja, to rozumiem - może płyta źle się nagrała, porysowała itp. Ale innym osobom również nie działała i to już nie jest przypadek. Nie uważam tego za sprawiedliwe, ponieważ nie był podany format, w jakim mamy mieć nagrane płyty, zatem Ci, którzy muzykę mieli, mieli też szczęście. Ostatecznie nie mam nic nikomu za złe, bo Białorusini pokazali klasę (mimo złamania regulaminu) i należała się im nagroda. Występy zespołu z Byczyny niestetey nie widziałam...

Turniej udany, zabawa dobra, ale organizacja festiwalu ognia... angsad.gif Może to dlatego, że tak się na to napaliłam, a tu klapa. Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej.

Pozdrawiam!

Ps. Darusia, pomyłki były rzeczywiście nieliczne, ale kiedy jedna z nich dotyczy Ciebie, jest szczególnie dotkliwa ;)
Marta K.
Festiwalu ognia ca³ego niestety nie widzia³am, ale serdeczne gratulacje dla zwyciêzców. Co do tych "niedograñ" - jeste¶my tylko lud¼mi, b³êdy siê zdarzaj±... Jestem pewna, ¿e na nastêpny raz pójdzie nam/wam lepiej.
Dziêkujê wszystkim za wspania³± zabawê smile.gif
Daria Malinowska
Nastepnym razem napewno bardziej sie postaramy ... jeste¶my tylko lud¼mi ... a co do sprzetu to nie byl nasz , wiec trudno obarczaæ nas win± za jego psucie siê ...
Gratulacje dla zwyciezców ;)
Pozdrawiam Daria
efendi
Witam!
Tak na szybko, bo dopiero zjechalem i zaraz ide spac.
Po pierwsze, jak sie cos pisze to trzeba wiedziec o czym. Bialorusini od tego dlugiego wystepu, zostali zdyskwalifikowani, pomimo tego ze ich wystep zostal uznany za najlepszy. Druga druzyna z Bialorusi dostala pierwsze miejsce razem z BYczyną. Sloma pod nogami, byla , fakt, ale prosze nie przesadzac , strazacy zaraz gasili te male ogienki . Nie nasza wina ze ze sprzet nie odtwarzał wszystkich płytek.
Pretensje prosze kierowac do sprzetu. 90 procent muzyki dzialalo jednak bez klopotow.O reszcie napisze Ewa.Dziekuje wszystkim za wspaniałą atmosfere na turnieju.
Pozdrawiam i dobranoc.
Tomek Kot
Sk³adam najszczersze podziêkowania dla wszystkich organizatorów za jak zwykle ¶wietn± imprezê w Byczynie.Bardzo fajnie prowadzone turnieje szczególnie bohurt wszystko miodzio.Szczególne DZIÊKI dla BRACI £AZARZY (oni wiedz± dlaczego).Z niecierpliwo¶ci± czekamy na nastêpn± imprezê

Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej" Kompania Najemna TAURUS"
Tintale
Szkoda, ¿e ta pierwsza grupa Bia³orusinów zosta³a zdyskwalifikowana, a raczej szkoda, ¿e nie trzymali siê regulaminu, bo zas³ugiwali na zwyciêstwo. Naprawdê zrobili na mnie wielkie wra¿enie! Czy kto¶ nagrywa³ wystêpy? Czy bêd± dostêpne w internecie?
Dies irae
Witam,
Na pocz±tku chcia³bym podziekowaæ wszystkim uczestnikom za udzia³ i wspania³± atmosferê oraz organizatorom za sposobno¶æ spotkania siê i wspóln± zabawê.
A teraz pora aby wnie¶æ parê uwag poczynionych na gor±co, póki pamiêæ trwa.
Zakoñczona w³a¶nie impreza pokaza³±, i¿ turniej rycerski w Byczynie skupia siê g³ównie na walkach rycerskich i powoli odcina siê od organizowania powa¿nych zawodów ³uczniczych. Jedna z najwiêkszych imprez tego typu w Polsce, nie potrafi wykorzystaæ przyjazdu ponad 40 ³uczników i stworzyæ z tego ciekawego pokazu, na wzór chocia¿by turniejów w S³upsku. Tor ³uczniczy przygotowany podobnie jak w zesz³ym roku, nie pozwala³ na zawieszenie wiêcej ni¿ dwóch tarcz/celów co powodowa³o denerwuj±ce wszystkich przeciaganie siê konkurencji. Ponadto, ca³y turniej trwa³ ponad 7 godzin (sic) a przeprowadzono w tym czasie niewiele ponad 10 konkurencji rant.gif . I chocia¿ by³y one bardzo ciekawe to niewiele to pomaga w ogólnym obrazie amatorszczyzny i braku wsparcia. W tym ca³ym bajzlu, nale¿± sie s³owa uznania dla prowadz±cego turniej ABRATA, który nawet wówczas gdy zwiali mu pomocnicy, z niezm±conym spokojem prowadzi³ turniej clap.gif . Ja bym chyba wszystkim powywiesza³.
Organizatorzy nie zadbali wcale o nag³o¶nienie jednego z najwa¿niejszych turniejów. Nikt z nielicznych widzów przechodz±cych mimochodem do stoj±cego opodal weso³ego miasteczka nie wiedzia³, i¿ w³a¶nie g³êbokim popo³udniem, odbywa siê fina³ turnieju ³uczniczego. Pewnie dlatego, ¿e wszyscy zainteresowani poszli ju¿ spaæ. hehehe.gif lub s³yszeli prowadzone wywiady z pannami na temat ich umiejêtno¶ci w karmieniu ¶wiñ i obieraniu ziemiaków.
Tak jak, dla wielu innych "du¿ych" turniejów, zosta³ stworzony regulamin, który nikt nie chcia³ egzekwowaæ (chocia¿by sprawa dodatkowych punktów za odpowiedni strój i ³uk). Czy¿by, kolejny przyk³ad radosnej twórczosci literackiej organizatorów:-? ? Widaæ tutaj go³ym okiem spójno¶æ ideow± z regulaminem Festiwalu Ognia.
Jak dla mnie, to organizatorzy powinni jasno powiedzieæ czy chc± w przysz³o¶ci turnieju ³uczniczego, czy te¿ by³o to chwilowe/okresowe niedopatrzenie. Bo tak jak lubiê Byczynê i ludzi w niej spotykanych, tak nienawidzê anger.gif jechaæ tysiac kilometrów po to by byæ potraktowanych jako paku³a w programie rzucona gdzie¶, miêdzy weso³e miasteczko i toi-toi.
Mam nadziejê, i¿ przysz³o¶æ przyniesie satysfakcjonuj±ce rozwiazanie tej sprawy, bo przecie¿ chodzi o dobre strzelanie, czy¿ nie?

Do zobaczenia mimo wszystko zamknac-temat.gif
Wierny Piotr
Witam serdecznie
Chcia³bym podziêkowaæ organizatorom (zw³aszcza Efendiemu i Ewie), uczestnikom za bardzo sympatyczne rozpoczêcie sezonu jakim niew±tpliwie by³a tegoroczna Byczyna.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziêkuje. Oby do jak najszybszego zobaczena.

efendi
Tak, turniej w Byczynie skupia sie glównie na walkach rycerskich. Na pokaz ³uczniczy zapraszam zainteresowanego z KSA do S³upska. Odpowiedzialnym za organizacje ³uczniczego,by³ A. Abratowski. Do niego prosze kierowac wszelkie uwagi.
Pozdrawiam
Tintale
Efendi, turniej by³ bardzo udany, Bractwo Rycerskie Zamku Radzyñskiego jest niezwykle zaszczycone, ¿e mog³o z Wami siê bawiæ. Wiadomo, ¿e zawsze jest kilka niedoci±gniêæ, ale mo¿esz spaæ spokojnie i nie przejmuj siê zbytnio naszymi uwagami. smile.gif Jutro wszyscy ostygniemy i na ch³odno o wszystkim pogadamy. A teraz dobranoc! smile.gif
Avlvs Pontivs Tavrvs
Serdecznie dzieki wszystkim!!! ORGANIZATOROM, uczestnikom, widzom...
Nie moge podzeikowac kazdemuz osobna by kogos nie skrzywdzic zapominajac ,bo jest tyle osob ktorym jestem winien podziekowania,czy to za nocleg i goscine,czy to za porzyczenie sprzetu na walki, czestowanie winkiem,miodami, za mozliwosc bycia w super bojowym teamie,z wspanialymi przyjaciolmi , czy za wspolna podroz i wspolne przebywanie na turneju,czy poporstu za mile spedzanie czasu, wspolne picie, tance ,{zwlaszcza w WYKONANIU EKSOW SEKSOW,ze skokami ze sceny i golymi d.......i bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif }czy spotkanie z wieloma przyjaciolmi,znajomymi............
DZIEKUJE WAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I DO NASTEPNEGO RAZU !!!!!
Voynar
Witam serdecznie!!!

Na pocz±tku chcia³em osobiscie podziêkowaæ organizatorom Byczyny za ten przesympatyczny turniej, którym mog³em rozpocz±æ swój kolejny sezon w RR. Ja widzia³em kawa³ dobrej roboty,a je¶li chodzi o jakie¶ b³edy drobne, to przepraszam, ale przy tej wielko¶ci organizowanej imprezy takowe musz± sie zdarzyæ i je¶li nie rzutuj± na ca³o¶c, nie s± raczej godne wspominania...
Nie rozpisuj±c siê szczegó³owo dziêkujê wszystkim starym i nowym druhom, którzy tak mi³o dzielili ze mn± swój czas - je¶lim czymkolwiek komu¶ uchybim s³owem,czynem, zapomnieniem, wybaczajcie proszê - wszak tylko cz³owiekiem jestem (choæ jem i pijê za dwóch icon_mrgreen.gif ), wyj±tkowe gratulacje, poza tymi, którzy wszelkie oficjalne konkursa powygrywali, sk³adam cnym rymcerkom i rymcerzom, którzy do 4 z hakiem bum.gif bum.gif tañcowali jak najêci pod scen±

Do zobaczenia wkrótce usmieszek_08.gif
Luszko
Ja chcia³bym przede wszystkim podziêkowania wszystkim którzy przybyli na Turniej do Byczyny smile.gif W³o¿yli¶my w organizacje tego turnieju duuuuzo pracy,duuu¿o czasu i si³y smile.gif jestem wdziêczny wszystkim którzy to docenili smile.gif
GOR¡CE PODZIÊKOWANIA DLA DISCO TEAM-u ZA WSPANIA£A ZABAWÊ POD SCEN¡!!!!:D
oraz Podziekowania dla wszytskim którzy tworzyli niesamowity klimacik smile.gif
Mam nadzieje ze zobaczymy sie wszyscy ju¿ nied³ugo w Byczynie! smile.gif
Bohurcik cud miód smile.gif

Pozdrawiam!:)
Voynar
AAAAAAAAAAAAA jeszcze jedno - mam 300 fot, du¿o z was mo¿e sie tam odnale¼æ, voynar@o2.pl - jak kto¶chce niech wali jak w dym, a potem trzeba stosowaæ siê do 3 podstawowych zasad wspó³pracy ze mn± - monitowaæ, monitowaæ i jeszcze raz monitowaæ - prze¶lê wszystkim chêtnym smile.gif
Carolus
Bu³garska milicja raportuje, i¿ turniej by³ cud-miód malina icon_mrgreen.gif !!!!
Wielkie uk³ony dla organizatorów, i¿ wy¶mienicie zorganizowali tak cudny turniej (a zw³aszcza dla dziewczyn, które wytrzymywa³y nasze strêczycielstwo tongue.gif )

Podziêkowania dla wszystkich za wspóln± zabawê na bitwie, bohurcie i oczywi¶cie na bouncach do 4 pod scen± bum.gif
Oby¶my siê znów jak najszybciej spotkali (i popili pijacy.gif )-bu³garska milicja znów chêtnie postrzela z ¿eliwnego biodra i zabezpieczy piwo przed rumuñskimi rebeliantami crazy.gif

p.s. na odjezdnym spotka³a nas mi³a niespodzinka-Vivat m³odzi zarêczeni!!!! clap.gif Vivat fundatores!!! tongue.gif
Rita
Grupa artyleryjska WKPL dziêkuje wszystkim za mile spêdzony czas, a zw³aszcza Dru¿ynie Soko³a i Prywatnej von Reihl :D Fajnie by³o te¿ postrzelaæ sobie z haków po ekwilibrystyce na murze. Medieval commando w akcji ;)

Zdjêcia tu -- > http://picasaweb.google.com/onigarasu/Byczyna

Filmiki z fina³u bojówki nied³ugo pojawi± siê na sieci.

Adasiowi serdecznie dziêkujemy za pomoc i postój reanimacyjny w Sieradzu, Mai i Olczakowi za dowiezienie nas ca³ych i zdrowych do domu po naszej przygodzie na trasie. Do zobaczenia jak najszybciej!
Radziu
Tak Tak, o byczynie mo¿na powiedzieæ tylko dwa s³owa "wspania³y Festiwal", pomimo kilku niedoc±gniêæ(pamiêtajmy ¿e wiele b³êdów by³o spowodowanych brakiem wspó³pracy uczestników:P) w postaci np. niesienia taranu czy stawiania drabin i ci±gn±cego siê turnieju, wszystko by³o z mojego pkt widzenia zorganizowane z rozmachem. Domy¶lam si ¿e dla wielu niajprzyjemniejszym momentem by³a biesiada i ogromna ilosæ piwa, to ja jednak najlepiej bedê wspomina³ bratersk± atmosferê ca³ej imprezy któr± tworzyli wszyscy uczestnicy i to w³a¶nie im chcia³bym podziêkowaæ najbardziej za to ¿e zjechali siê z ca³ej polski i nie tylko, czasami setki kilometrów i zechcieli wspólnie przy jadle i napitkach spêdziæ razem ten najd³u¿szy weeckend w polsce.

Na koniec dziêkujê Jasminowi za to ¿e tak dzielnie prowadzi³ turniej bacz±c aby by³ on na poziomie i w dobrej organizacji, grupie z Bia³orusi za jak zwykl ciep³± atmosferê w obozie, ró¿ne napitki i pkazanie wspania³ych umiejêtno¶ci bojowych, oraz P³azikowi za wymêczenie mnie ju¿ w pierwszej walce.
Co do przeprosin to jest jedna osoba ktrej omal nie uszkodzi³em na turnieju z w³asnej g³upoty, wadomio wypadki siê zda¿aj±

Pozdrawiam i do zobaczenia na nastêpnej du¿ej imprezie
Tintale
Kolejna porcja zdjêæ:
http://s109.photobucket.com/albums/n71/brzr/byczyna/
Enjoy!
Daria Malinowska
http://www.nto.pl/apps/pb...r=506006&Ref=PH zdjec ciag dalszy :D
Micha³ z Koñczewic
na turnieju niestety nie by³em...
ale
je¿eli mo¿ecie podajcie oficjalne wyniki poszczególnych konkurencji...
g³ównie bojowych czywi¶cie:)
chwa³a!
Stanis³aw Kossakowski
Witam
W imieniu Krakowskiej Choragwi Rycerskiej chcialbym podziekowac organizatorom za zaproszenie. Niestety, gdy odjezdzalismy nie moglismy znalezc organizatorow zeby sie porzegnac (nie liczac obslugi gospody ktora caly czas wytrwale stala na stanowiskach).

Jesli chodzi o nasze wrazenia to wyczuwalna byla atmosfera festynowa dlatego od soboty przestalismy juz zwracac uwage na niektorych uczestnikow biegajacych w glanach (bez owijek nawet) chodzacych po obozowisku i pijacych z puszek, ze nie wspomne o tym ze podczas bojowki ludzie w historycznych strojach siedzac miedzy szrankami palili papierosy.

Zanim doczytalem ze w temacie widnieje "Turniej Rycerski" mialem napisac, ze w chyba nigdy nie spodziewalem sie iz mozna zorganizowac Festyn na tak wysokim poziomie bijacy niejeden "Turniej" o g³owy jesli chodzi o poziom.
Jesli zamyslem organizatorow bylo zrobienie Turnieju to wina leza po stronie tej czesci gosci, ktorzy podeszli do tego festynowo.

Jedno jest pewne Festyn czy Turniej napewno warto bylo na niego pojechac i jesli w przyszlym roku bedzie taka mozliwosc na pewno sie pojawimy.

A teraz troche fotek
http://www.megaupload.com/?d=HLKIGB56

i filmow
http://www.megaupload.com/?d=QEYVL3VC
http://www.megaupload.com/?d=0GSTDZOU

TradArcher
Witajcie
W imieniu Swobodnej Kompanii chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za zaproszenie i uczestnictwo. Impreza by³a udana i ubawili¶my siê po same pachy, choæ po niezwykle udanej pi±tkowej nocy strzela³o siê BARDZO BARDZO ciê¿ko. Abratowi dziêkujemy za organizacjê i prowadzenie turnieju ³uczniczego. Konkurencje by³y ciekawe i wypuszcznie parudziesiêciu strza³ek w mi³ym towarzystwie by³o dla nas przyjemno¶ci±. Faktem jest ¿e zbiegli pomocnicy wspomogli by logistykê turnieju to jedak zmêczenie fizyczne i psychiczne zawsze towarzyszy³o walce i kto nie mia³ si³y móg³ siê wycofaæ albo kupiæ l¿ejszy ³uk smile.gif

Efendi, Abrat - jeszcze raz u¶cisk d³oni
Ewa - buziaki

Za Swobodn± Kompanijê

Janek
M¶cidróg
Traktujemy impreze w Byczynie jak odwiedziny u dobrych znajomych i tak tez sie bawimy.
Za du¿o ludzi,za ma³o czasu aby z wszystkimi porozmawiaæ wiêcej jak tylko: "cze¶æ fajnie ¿e jeste¶"
Doskona³a odskocznia od codzienno¶ci.
Pozdrawiam
ps. na oko³o 40 uczestników konkursu w rzucie w³óczni± do drugiej tury przesz³o tylko 9 ,mo¿e warto potrenowaæ ....chociaz dla w³asnej przyjemno¶ci?
Rita
Dariusia - link nie hula. Mo¿esz go jeszcze raz podaæ?
Gienio
Rita

Wejd¼ proszê na www.nto.pl i poszukaj galerii jest i dziala

Pozdrawiam

Gienio
Merlin222
Z roku na rok coraz ³adniej to wszystko wychodzi. Tylko szkoda, ¿e w niedzielê siê tak strasznie rozpada³o, ale na to ju¿ rady nie ma.
Efendi mi kiedy¶ uszy ukrêci za te zdjêcia co mu zawsze cykam, ale co tam szczerba.gif
http://merlinscastle.fotopic.net/c1273354.html

Szczególnie gratulujê wprost fenomenalnych pokazów ognia! Respect! thanx.gif woohoo.gif thanx.gif
¯arek
Ja tak króciutko...

Byczyna wed³ug mnie udana.
Podziekowaæ chcia³em za mi³± zabawê wszystkim napotkanym.

Rito dzikeuje za podniesienie poziomu artystycznego piatkowego wieczoru... moznaby Ciê sluchaæ godzinami, czego o nas powiedziec sie nie da niestety smile.gif
Daria Malinowska
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?...6006&Ref=PH teraz ?? jak dalej nie dziela to www.nto.pl multimedia i fotogalerie :D
Rafa³ Pr±dzyñski
O ile kiedykolwiek jeszcze bêdzie organizowany na Byczynie turniej walk technicznych czyli punktówka - to nale¿a³o by pomy¶leæ o wyrównaniu wysoko¶ci wygranych w stosunku do innych konkurencji bojowych.
nie ma ¿adnych podowdów aby tak nie zrobiæ,

No i nie chodzi o to, ¿e chcê siê nachapaæ wiêcej grosza (bo to jasnê ¿e chcê - pazierny i w¶tretny) a po za tym nie mam gwarancji zaproszenia ponownie bo z³y ze mnie cz³owiek. Zak³adam ¿e wtedy , gdy nagrody proporcjonalne, wiêcej uczestników stawi siê na te walki i ze statystyki wynika, ¿e raczej kto inny zgarnie ni¿ Hegemon. I dobrze. Ale za to wiêcej walk bêdzie i wiêksze roz³o¿enie napiecia na ró¿ne pola walki i ró¿ne preferencje kombatantów.
Luszko
I CD Wrażeń po Byczynie :P

na Byczynie zaginął płaszcz:( Leżał jeszcze w sobotę na materacu w sali i potem zaginął:[ Płaszcz miał kolor szary, z jednej strony jaśniejszy od środka ciemniejszy. Uczciwy znalazca proszony o kontakt smile.gif Nieuczciwym znalazcą raczej się nie opłaca noszenia go na turniejach ani sprzedawania na allegro bo zostanie na pewno rozpoznany :D A wszystkie drogi w Polsce są już zablokowane wiec za granice tez nie wyjedzie ;D

Bardzo ale to bardzo podobało mi sie zachowanie naszych wschodnich braci smile.gif Tak w turnieju bojowym jak i przez cały turniej smile.gif
Jak nie mogłem znaleźśc mojego półtoraka którym Walczył Hlodwig to wszyscy z obozu zakonnego rzucili się w poszukiwaniu go jak sie w końcu okazało Kolega z bractwa zaniósł go do szkoły :P U nas raczej by takie coś nie przeszło :P Powinniśmy sie uczyć od Naszych wschodnich braci nie tylko stylu walki ale także zachowania smile.gif Bardzo Bardzo pozytywne wrażenia smile.gif

Pozdrawiam i Wszystkim Goraco Dziękuje! smile.gif
efendi
Witam!
Juz troszke odpoczalem i chce podziekowac wszystkim obecnym w Byczynie za wspaniała zabawe
i za to ze byliscie. heart.gif We wrzesniu(1-2.09), odbędzie się następny turniej w Byczynie. Ze względu na to że bedzie on połączony z otwarciem grodu, bedzie to turniej SPECJALNY. woohoo.gif . Na czym ta specjalność bedzie polegała nie zdradze, ale chce tylko powiedzieć ze przygotowania sie już zaczęly.
Za wszystkie błędy przepraszamy, ale nie wynikały one z wyrachowania a z pecha.(no i zostaje jeszcze Konopczyc i jego czary-deszcz-my sie z nim policzymy bic.gif ) Ktoś napisał ze jacys ludzie latali rano w glanach. Nie spotkalismy takich, ale byc moze byli to niesforni rzemieslnicy.
Za swoich ludzi odpowiedzialni są dowódcy Bractw i oni powinni sie wstydzic jezeli cos takiego miało miejsce. My nie jesteśmy od tego żeby komus w Bractwach robic pożądek. Jestesmy dorosli i wyznajemy zasade-Gość w dom , Bóg w dom-, a że czasami ktos z gości wejdzie do salonu w zabłoconych butach(glany, czy nieładne zachowanie),, to niech on sie wstydzi.
Jeszcze raz dziekuje Wszystkim za przyjazd i do zobaczenia we wrześniu.
Zaproszenia wyszlemy do końca maja.
Pozdrawiam
Efendi
PS
jeszcze dwie sprawy
-był kręcony film , jak bedzie zmontowany to go chetnym wyszlemy. Prosze do mnie na: andrzej.kosciuk@wp.pl, przysylac adresy gdzie go wyslac.
-przykra sprawa, kupilem Ewie sztylet(a niech ma cholera), i ktos przez pomyłke go zabrał z namiotu -lezał w koszyku. Prosze o odesłanie na adres: andrzej kosciuk, 46-070 ochodze, ul górna 20 b. Nie chodzi tu o wartosc pieniezna, zamowilem go na turnieju w Chęcinach i miala to byc tego Turnieju pamiątka.
Rita
Mi³o mi, ze nie fa³szowa³am za bardzo, ¯arku. Nastêpnym razem nie bêdê siê zastanawiaæ i zabiorê bractwowy ¶piewnik :D Dziêkujemy wraz z Darkiem z twistera. To by³ udany wieczór!

Dariusiu - zdjêcia dzia³aj± - dziêkujê smile.gif
Ruda
No to mo¿e ja dorzucê swoje parê groszy.

Najpierw co¶ o turnieju fireshow. Mo¿e ja siê nie znam na takich rzeczach, bo to nasze takie pierwsze wyst±pienie. Dlatego te¿ proszê o wyrozumia³o¶æ tracker.gif Nam siê muzyczka na szczê¶cie nie zacina³a i ca³kiem nie¼le by³ j± s³ychaæ, za co dziêkujê. Ma³e pretensje mam do panów stra¿aków, którzy tak "profesjonalnie" zgasili nam sprzêt, ¿e ca³y jeden kewlar z wachlarzy mi zagas³, a do tego stopi³y mi siê paski od poiek i poparzy³am sobie ³apki od ognia. Ale to nic, twarda jestem devil.gif Mimo tego, ¿e nagrody nie dostali¶my ¿adnej, to reakcja publiki wynagrodzi³o wszystko. ¦miali siê, a to przecie¿ chodzi³o szczerba.gif Wielkie dziêki dla Olgi, Hobbita i Yogiego - byli¶cie wspania³ymi stojakami love3.gif

I parê s³ów jeszcze o bitewce. Moje wspaniale zajête miejsce ko³o bramy pozwoli³o mi na przyjemno¶æ zobaczenia szturmu na bramê. Niestety, nie doczeka³am siê radochy zobaczenia spadaj±cego Grzegorza. A mia³o byæ tak piêknie... icon_cry.gif

Dziêki te¿ za pogadanki moralno - karc±ce dla pewnych osób dla naszego kolegi icon_wink.gif

A calemu OBRowi przesy³am ca³usy za przygarniêcie nas po Kliczkowie, bo inaczej by¶my musieli kwitn±æ w tych domku, co to my z Olga zrobi³y¶my lub w tym kurniku, który mia³ byæ pierwotnie studni±, zrobionym przez naszego Piotrka thanx.gif

I to wsio na razie

Amen

P.S. I tak twierdzê, Efendi, ¿e jeste¶ klepu³±. I Ty wiesz, o co kaman jezyk.gif
Ewa z Raciborza
Ruda, Efendi nie jest klepułą - nie zdradził mi Waszej tajemnicy w niedzielę o 13.05 hihihihi psss.gif
Ewa z Raciborza
Poszukiwanie skarbu

W poszukiwaniu skarbu wziê³o udzia³ 140 dru¿yn jedno i wieloosobowych, co uwa¿am za rekord w porównaniu z zesz³ym rokiem. W ubieg³ym roku nale¿a³o rozszyfrowaæ tajne znaki templariuszy oraz pismo runiczne, natomiast w tym roku tajne informacje zaszyfrowa³am g³agolic± bu³garsk± stosowan± do XII w. Ok. czterdzie¶ci dru¿yn dotar³o do samego koñca. Punkty informacyjne by³y ukryte w dwóch starych byczyñskich piwnicach, ko¶ciele ewangelickim i kaplicy cmentarnej. Za ³yk piwa Efendi i Wasyl przekazywali dalsze informacje. Skarb ukryty by³ u mincerza, któremu nale¿a³o wypowiedzieæ has³o „Pecunia non olet”. Dru¿yna zwyciêska otrzyma³a worek pieniêdzy oraz bi¿uteriê. Byli to zawodnicy z Dru¿yny Kuszniczej z Czerwionki: Tomasz Fic, Konrad Drabczyk, Patrycja Wieczorek, Marcelina Boruta i Magda Gawlik. Czekam na opinie dotycz±ce tej konkurencji i pomys³y na przysz³e edycje poszukiwañ skarbu.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.