Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Międzynarodowy Turniej Rycerski W Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
efendi
Witam!
Zeby nikt nie posadzi³ nas o brak zainteresowania....
Organizatorzy uwaznie czytaj± wszystkie posty i wyci±gn± z nich wnioski.
Na nagrody we wrzesniu przeznaczymy troche wiecej pieni±zków, a jak znajdziemy jaiegos sponsora
,to i duzo wiecej. Ma³a uwaga dotycz±ca inscenizacji, okroilismy j± ze wzglêdu na bohurt.
Moja prosba, pokadzcie troche Ewce -cholerze, bo sie namêczy³a przy tym skarbie a nikt jej nie chwali clap.gif ovation.gif tracker.gif love3.gif bigsmile2.gif Jeszcze mi sie znarowi i z szukania skarbu we wrzesniu beda nici icon_cry.gif A naprawde przy organizacji turnieju sie napracowa³a :coffee.gif val.gif
Micha³ Templarem zwany
Co do punktówki to byla przy szrankach og³aszana. Czê¶c uczestników z reszta siez spó¼ni³a, ale to szzegó³.

Punktówka i minutówka to 2 ro¿ne systemy. To jak porównywaæ rycerza z wieku XV z samurajem z wieku XVII i zadawac pyatnie kto by wygra³, lub czy motor czerwony jest szybszy od ¿ó³tego

Na Byczynie by³o tyle konkurencji, ze kazdy mógl cos dopasowac dla siebie. Niestety punktówka i minutówka rozgrywala siê w tym samym czasie.

Obowiazuja na niej inne zasady, mozna wyj¶æ z lzejszym wyposarzeniem.

Oczywiscie grozi to kontuzjami, ale te¿ uczy wykozystywac sprzêt w momencie otrzymywania ciosu, np nastawiaj±c stal zamiast ciala :D ( dzieki Emil Gêba ca³a )

Minutówka uczy ladnie pracowac calym cialem i impetem, oraz rozwija kondycjê.

Tak ja pisa³ Jasmin dla kazdego cos mi³ego

Choæ rzeczywiscie moznaby tak wszystko rozplanowac, aby ka¿dy mógl wzi±¶c udzia³ we wszystkim.

Pozdrawiam
Micha³

Ruda
HA! A my zd±¿yli¶my przed kolejk± przy ko¶ciele clap.gif I co my¶my siê nakombinowali z tym "panem od pieni±¿ków". Ju¿ normalnie lecieli¶my do pana, co to kasê OBRu trzyma crazy.gif Ale pan od pieni±¿ków opolskich powiedzia³, ¿e skarb znaleziony i ass.gif w piaseczek.

A mo¿na siê dowiedzieæ od Ewki "Nic Nie Wiem" lub od Efendiego "Klepu³y", ile to mamoniaczy zawiera³ skarb? Bo co¶ jako¶ do mnie nie dotar³a ta informacja dunno.gif

I czy kto¶ wie przez przypadek, czy mo¿na gdzie¶ znale¼æ filmiki z fajerszo³a? Bo podobno imæ znajomy mojego znajomego (czyli znajomy matki babci siostry stryjka dziadka ciotecznego syn bla bla...) widzia³ wystêpy w jakiej¶ telewizorni.
Wierny Piotr
Witam serdecznie

Je¶li mogê co¶ napisaæ

Idea zorganizowania „punktówki” zrodzi³a siê dwa tygodnie przed sam± imprez± i wyp³ynê³a zupe³nie spontanicznie. Tworz±c zasady nie my¶la³em o nagrodach ani co z tego bêdê mia³ ... ot zorganizowanie czego¶ dla ludzi aby wszyscy znale¼li co¶ dla siebie.

Nie mam zamiaru wchodziæ nikomu w paradê (nie mam zamiaru odpychaæ ani dopychaæ siê do czegokolwiek).

Je¶li idzie o wysoko¶æ nagród ...

Moim zdaniem decyzja o wysoko¶ci jak i czy w ogóle konkurencja ma byæ nagradzana le¿y w gestii organizatorów.

Pomimo tego ,¿e bud¿et imprezy zosta³ zamkniêty Efendi wysup³a³ pieni±dze na nagrodê za co mu chwa³a ( nie mia³ ¿adnego przymusu ufundowania czegokolwiek).

Tak swoj± drog± wiem ,¿e nagrody motywuj± i s± zawsze mile widziane ale nie dla nich tylko chyba je¼dzimy na imprezy.

"A dlaczego nikt nie przyszed³ pod szranki i nie oznajmi³, ¿e stosunek przerywany siê zacz±³?"

Wszyscy którzy zapisywali siê lub choæby pytali kierowani byli na konkretn± godzinê i miejsce. Próbowa³em jako¶ dogadaæ siê z Ja¶minem kiedy mogê liczyæ na wolny ring ... wysz³y nici. Wobec przed³u¿aj±cego siê oczekiwania i pró¶b uczestników „punktówki” postanowi³em daæ spokój ringowi.
Punktówka odby³a siê na kawa³ku wolnej trawy za straganami.
Wybacz Marcinie ,¿e nie przys³a³em goñca albo sam nie pobieg³em co by Ci zakomunikowaæ ,¿e punktówka siê rozpoczê³a (nastêpnym razem napewno nie zapomnê tego uczyniæ).

"Czy który¶ z techników walczy³ w bojówce?"
Raczej trudno by³o by walczyæ jednocze¶nie w eliminacjach bojówki i „punktówce”.

"Ja uwa¿am, ¿e to g³ównie technika zapewnia zwyciêstwo wiêc ponowie technicy mogliby trochê pokazaæ. Jesli by im nie wysz³o, to znaczy to jedynie tyle, ¿e tzw. przez nich "om³oty" wymagaj± wiêkszych umiejêtno¶ci technicznych ni¿ stosunek przerywany"

Czy rozumieæ mam ,¿e jak „om³otowcy” wyjd± w „punktówce” i im nie wyjdzie to ¶wiadczyæ bêdzie tylko o tym ,¿e ich technika le¿y i kwiczy czy potwierdzi tylko to ,¿e machaæ mo¿e ka¿dy nie wa¿ne czym i jak byle by tylko nat³uc. Nie rozumiem po co ten lekcewa¿±cy ton Marcinie ... ,¿e co mamy siê spieraæ kto ma wiêkszy cohones, kto jest fajniejszy.
Ka¿dy ma prawo bawiæ siê jak lubi ... nie podoba siê nie bierz udzia³u, nie bierzesz udzia³u nie komentuj.

Pozdrawiam i trochê dystansu

Marcin Waszkielis
CYTAT
Czy rozumieæ mam ,¿e jak „om³otowcy” wyjd± w „punktówce” i im nie wyjdzie to ¶wiadczyæ bêdzie tylko o tym ,¿e ich technika le¿y i kwiczy
No na moje to mogolo by tyle wlasnie znaczyc.

CYTAT
Nie rozumiem po co ten lekcewa¿±cy ton Marcinie ... ,¿e co mamy siê spieraæ kto ma wiêkszy cohones, kto jest fajniejszy.

Lekcewa¿±cy ton to odpowied¼ na taki¿ sam, przynajmniej w moim dczuciu, u Hegemona...poprostu czysta przekora.

Pogodziæ obie bojówki nie byoloby raczej ciê¿ko, a skoro siê zapisalem to chcialem wzi±æ udzial wiêc nastêpnym razem proszê dobitniej u¶wiadamiaæ, ¿e co¶ siê zaczelo.
Fajnie by byo jakby na tym siê ten spór skoñczyl.
Rafa³ Pr±dzyñski
U mnie poprawianie byków nie ma sensu - i tak ich nie widzê - 24 lata nauki w piach. icon_mrgreen.gif
Wierny Piotr
CYTAT
Pogodziæ obie bojówki nie byoloby raczej ciê¿ko, a skoro siê zapisalem to chcialem wzi±æ udzial wiêc nastêpnym razem proszê dobitniej u¶wiadamiaæ, ¿e co¶ siê zaczelo.
Fajnie by byo jakby na tym siê ten spór skoñczyl.

Te¿ jestem za skoñczeniem bezsensownej k³ótni co jest fajniejsze, a zajêciem siê czy i ew. jak po³±czyæ obie konkurencje w ramach jednego turnieju (o ile jest taka tendencja).
Decyzja czy jest taka potrzeba nale¿y do wszystkich od organizatora, sêdziów na uczestnikach skoñczywszy. Dlatego proszê o wypowiedzi i tyle.
Pozdrawiam

Ps. Te¿ mam z pisowni± problemy ... dlatego staram siê ilekroæ mogê korzystaæ z worda lub przynajmniej z openoffice
lemil
http://picasaweb.google.com/lemil86

Dosz³y Filmiki

Pozdrawiam
jasmin
Wierny Piotrze, ja sens widzê, z tego powodu, ¿e jak jadê na turniej, gdzie mam walczyæ, to chcê walczyæsmile.gif

Wymaga jednak taka organizacja rozpoczêcia ju¿ zmagañ z samego rana, 9 czy 10 godzina, bo po kiego czorta czekaæ do 2.giej? Czyli potrzebne jest zdyscyplinowanie walcz±cych i to spore; ale warte uwagi.
Z Efendim i u niego na turnieju, wiem, ¿e da siê tak zrobiæ, by walcz±cy mieli ten czas dla siebie na swe zabawy, które lubi±, by nawet najwiêkszy pata³ach co¶ dla siebie znalaz³ i trochê siêpomierzy³ z innymi.
By³a tio pierwsza tego typu impreza na ¶³±sku z tak rozbudowanym programem dla walcz±cych, gdzie poszczególne punkty organizowali ró¿ni ludzie i te¿ trzeba by³o siê czasowo zgraæ miêdzy sob±, ale mamy naukê na przysz³o¶æ.
Bekar
Hello! aniol.gif

I’m Bekar, a member of the Open Air Medieval Wandering Theatre “DiGrease’s Buffoon Theatre” from Minsk, Belarus. We made a performances in association with the Old Dance Group “Gistrion” and the “Vialikaje Kniastva” knight brotherhood.

Sorry for my scrappy English, but, really, my Polish is even worse than English… icon_cool.gif)

For Us it was a great honor to take part in this event. The Turniej Rycerski W Byczynie was organized perfectly! I’m dreaming to see the times, when the Belarusian Medieval Festivals will look like this one… But really I don’t believe in it…
Thank You Very Much, Andrzej Kosciuk and Ewelina!
That was great!!!

We was a parti****ant of the FireShow competition. devil.gif And we really did our best to win it! It was Very pleasant to meet such a lot of great fitespinners, foretwirlings, and fire-actors! And all the parti****ants was a really worthy rivals! It was a hard rivalry for Us.

In the name of “Vialikaje Kniastva” knight brotherhood, Old Dance Group “Gistrion” and the Open Air Medieval Wandering Theatre “DiGrease’s Buffoon Theatre” from Minsk, Belarus, I whant to say Great Thanks for all the parti****ants and organizers of the Turniej Rycerski W Byczynie.

I hope, we will see all of You again and again!

With Best Regards,
Faithfully Yours,
Aliaksej “Bekar” Burnosenka,
“DiGrease’s Buffoon Theatre”
Minsk, Belarus.
Tintale
I'd like to send You my regards! You won Fire Festival, and for me it's an honor to be next to You! I haven't spoke to You, it's a pity... Hope to do it in september. smile.gif
Maybe you wonder why the word "parti****ant" is censured? ;) Hehehe, it's funy. It's because of word ****a ;). I didn't know that we have a censure in this forum.
Do you have your web side?

Chciałabym Wam pogratulować. Wygraliście festiwal ognia i to dla mnie zaszczyt być zaraz po Was. Nie rozmiawiałam z Wami, a szkoda. Mam nadzieję, że zrobię to we wrześniu.
Może zastanawiasz sie, czemu słowo "uczestnik" jest ocenzurowane? ;) Hehehe, śmieszne. To przez słowo "****a" ;). Nie wiedziałam, że mamy tu cenzurę.
Czy macie swoją strone internetową?
efendi
Hello Bekhar,

You show was very good to everyone. I would like to invite you to Byczyna on 31st August 2nd September. This time in fire tournament there will be only 4 teams, with extented time of show to 20 minutes. If you wish to come, please send me all the details needed to send you invitations.

Best regards

Bekhar!
Pryglaszayu Was w Byczynu w 31.08 -2.09. Kogda Ty choczesz pryechat, day menya Wasze danye, ya zdelayu pryglaszenye.
Pozdrawlayu
Efendi

W BYCZYNIE W TURNIEJU OGNIA WYSTAPI± 4 ZESPO³Y, Z CZASEM WYSTEPU DO 20 MIN.
POZDRAWIAM
Daria Malinowska
Czy ktos przez przypadek nie wzial ze soba drewnianej szkatulki ... bylo tak kilka drobiazgow , ktore sa mi potrzebne ...

Pozdrawiam DARIA
efendi
Witam!
Mamy dwa filmy zrobione pezez Dobrą Duszę. 2x ok 45 min. Pierwszy filmy te dostanie Wołczko(oczywiscie o ile bedzie chcial). Dlatego dostanie , ze ogladam wlasnie po raz....jego walki
i jeszcze troche je poogladam usmieszek_08.gif samurai.gif maniac.gif walka.gif bic.gif , bo jest na co popatrzec.
Poprosze jeszcze raz chetnych na ten film o przyslanie adresów(tamte wcielo).
Wyslemy tak gdzies ok 10 kpl i podamy na forum do kogo one poszly. Mam nadzieje ze Ci co je dostana
nagraja po jednej kopi i wysla chetnym.
Pozdrawiam
Efendi
PS
Wołczko, wyslij mi na priv adres
efendi
Witam, chodzi mi o adresy domowe, to sa dwa filmy DVD HDDV.
na skrzynke nie da rady
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.