Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Międzynarodowy Turniej Rycerski W Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
jasmin
Piotr, Wolczko, jesli wasz system przejdzie i ten miod dostaniecie, to pamietajcie, kto trzyma dzikie karty;))) Pomysle i zasiagne opinie wirtualnych rycerzy. Jesli pomoze to, skroci meczarnie czekania na koeljna runde czy cos ... i pozwoli uniknac buhurtu, to Tak.

Chlopaki z opola: pamietajcie, ze jak bedziecie sedziowac i startuje wasz, to glosujecie TYLKO i W?YLACZNIE nia niego, by z gory bylo wiadomo, ze nie jestescie stroniczy. A tak na powaznie: jesli jakis sedzia choc sie zawacha (bo walczy kumpel. bo go nie lubie, bo za malo dal glownemu ...), czy bedzie czysto ocenial ma z tej walki zrezygnowac i jego zmiennik wchodzi.

Potrzebne jest szybkie tlumaczenie regulaminu bojowego na rosyjski, by goscie poznali jego zasady. Ugoscimy ich przy stole po naszemu, ale walcza po naszemu:) Co mam nadzieje sie im spodoba. W umiejetnosci ich absolutnie wierze, jednak by mieli reszte ...

regulamin bojowego: http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12625&st=60#
£azarz
Salve Fratres!

Ja¶min nie martw siê o t³umaczenie - bêdzie Igor, a on zapewne da sobie rade. Wiele wskazuje, ¿e i Ugni wesprze nasze si³y, a i on nie¼le rozumie polski.

Pozdrawiam Grzegorz
£azarz
Salve Fratres!

Pozwólcie, ¿e zacytuje sam siebie:
"... Za chwile boje siê ¿e rozpocznie sie sejmik nad historyczno¶ci± grodu ..."
I tak te¿ siê sta³o. Mam pro¶bê do wszystkich bez wzglêdu z jakiej planety pochodzi. Skupmy siê na imprezie i piszmy tylko o niej. Qrcze w³a¶nie dlatego wolimy buhurt ni¿ sejm - na buhurcie jest wszystko tak cudownie proste. Najpierw kto¶ krzyknie BEAUCEANT pó¼niej boli jego lub mnie. Ka¿dy wraca z gêb± poobijana lecz szczê¶liw± gdy¿ wie, ¿e wokó³ bez wzglêdu na stronê w walce - to przyjaciele. Ognisko, miodek i browar i s³ynne byczyñskie PIWOOOOOOOOOO (Czeko nie rozlewaj w tym roku). Ech rozmarzy³em siê, ale na szczê¶cie to ju¿ nied³ugo.

OK - wracam ju¿ do tematu. Proszê wszystkich zakonnych którzy bêda chcieli rozbiæ siê w obozie Zakonno-Wschodnim o pilny kontakt. Najlepiej mailowy. Obóz rozbijamy pod wieczór 3 maja. Obóz bêdzie funkcjonowa³ na wzór obozu z 2006 roku w Chwarszanach z t± ró¿nica, ¿e bêdzie jeszcze bardziej zaostrzony.

Pozdrawiam Grzegorz
Marcin Surdel
Witam,

Dyskusjê n/t grodu w Byczynie, jako niezwi±zan± z sam± imprez± i kalendarium, pozwoli³em sobie przerzuciæ do tematu "Gród w Byczynie": http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12454&hl=

Pozdrowienia
£azarz
Salve Fratres!

Amen

Pozdrawiam Grzegorz
efendi
smile.gif
£azarz
Salve Fratres!

W³a¶nie potwierdzono dobr± wiadomo¶æ - na Byczynie nasze si³y wesprze Ordo Templi Borei. Beauceant Braciszkowie!!

Pozdrawiam Grzegorz
Ugni
Bedzie to dobra zabawa!

pozdr.
Ugni.
efendi
No to jeszcze kilka wiadomości!!
w niedziele bedzie mozna zobaczyć walki na kopie(konie)
zagra nam STARY OLSA i ABALIENATUS. Z reszta zespołÃ³w sa prowadzone jeszcze rozmowy
Pozdrawiam
efendi
Witam!
W czasie turnieju bedzie mozna takze spróbowaæ swoich si³ w rzucie w³óczni±, toporem i no¿em.
Eliminacje -rzuty do tarczy na punkty.
gdy juz zostanie po ok 6 osób w poszczególnych rodzajach broni, zaczn± sie bardziej skomplikowane zadania(np pojedynki jezyk.gif bic.gif walka.gif maniac.gif ),
Sprzêt do tych konkurencji dostarczy OBR, chyba ze ktos bedzie chcial rzucaæ swoim, to nic nie stoi na przeszkodzie.
Nagrody - uzbrojenie(miecze, pugina³y itp), mozna bedzie sobie samemu wybrac u rzemieslnika na miejscu.
Zapisy od pi±tku do soboty, do godz 11:00
Pozdrawiam
Tintale
Pojedynki w rzucie toporem? ;) Aha! Czyli stjemy naprzeciw siebie i kto kogo pierwszy trafi w serce? ;)
Ewa z Raciborza
Lista chêtnych do festiwalu ognia zamkniêta. proszê ju¿ naprawdê nie przysy³aæ zg³oszeñ. Oto ostateczna lista uczestników:

1. Poczet Rodowy Herbu Wieniawa - dru¿ynowo
2. Bractwo Zamku Radzyñskiego - indywidualnie
3. Bractwo Bogus³awa V - dru¿ynowo
4. Dru¿yna Rycerska Herbu Doliwa - dru¿ynowo
5. Bia³orusini od Igora - dru¿ynowo
6. Excalibur - dru¿ynowo
7. Szwedzcy Najemnicy - dru¿ynowo
8. Weridiana z Teatru Ognia z Bielawy - indywidualnie
9. Gwardia Wareska- indywidualnie
10. Bractwo Ryc. z Lewina Brzeskiego - indywidualnie
11. Di Greaze's Buffon Theatre z Bia³orusi - dru¿ynowo
12. Bekar z Bia³orusi - duet
efendi
Witam!
Jeszcze raz przypominam zeby juz nie nadsyłac zgłoszeń. Przekroczyliśmy zakładana liczbę o ok 200 osób i robi sie kłopot. Prosze także tych co sie zgłosili, gdyby z jakichs względów rezygnowali z przyjazdu, to prosze o zawiadomienie nas, wtedy miejsca te damy innym chetnym. Informacyjnie, w najbliższym czasie , Jasmin zamieści spoosób w jaki chcemy rozwiązac przeprowadzenie bojowego. Wstępnie zgłoszonych do bojowego zostało ponad 130 walczących.
Na miejscu w Byczynie zostanie przeprowadzona ostateczna weryfikacja.
Pozdrawiam
Efendi
jasmin
Poprawki drobne w regulaminie;

Regulamin bojowego: http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12625&st=60#

Wo³czko, twe uwagi zosta³y uwzglêdnione pozytywnie:)

Uwaga, pamietajcie: na bojowym rycerskim jako sêdzia nie bêdê mia³ skrupu³ów - równolegle bêdzie dru¿ynowy i parê buhurtów, zatem je¶li komu¶ regulamin nie odpowiada ... niech nie stara siê go naginaæ.
Sêdziowie emeryci bêd± czuwaæsmile.gif - któzy i tak pewnie bêd± brali udzia³ w dru¿ynowych zmaganiach ...

Pozdrawiam
karakurat
Witam waszmosciów !
Wielece jestem zainteresowany imprez± 5 i 6 w Byczynie. W zwiazku z tym mam parê pytañ:

- Czy impreza ta jest otwarta dla publiczno¶ci, bo widzia³em film i mam wra¿enie, ze by³o to spotkanie zamkniêtê.
- Na jakich zasadach mo¿na wzi±æ udzia³ jako obserwator ?
- Je¿eli mo¿na to gdzie znajdê program.

Do tej pory zagl±da³em na turnieje do Ogrodzieñca, a tam wiadomo impreza dla publiki.

Pozdrawiam.
Luszko
Witam:)

-Imprezka otwarta;) ( jak zawsze;) )
-Przychodzisz patrzysz ile dusza zapragnie ;)
-A To Do Efendiego lub Ewy Trzeba pisaæ smile.gif

Pozdrawiam Ciep³o! smile.gif
efendi
Witaj Karakurat!
Impreza bedzie się odbywac pod murami Byczyny. Tam takze stanie obóz rycerski.
Na zmagania bedzie sobie mozna patrzec do woli. Do obozu bedzie mozna wejsc tylko w wyznaczony rejon(zeby zobaczyc jak to wygladalo od srodka) . W sobote bedzie sie naprade duzo dzialo, a zakonczymy impreze ok godz 23:oo, festiwalem ognia. Szczegółowy program zamiescimy na forum do 20.03. Ze wzgledu na b.duza ilość uczestników, musimy jeszce pewne sprawy organizacyjne przemyslec:-)) W czasie dnia beda grały zespoły Javaryna i Abalienatus(sobota), a w niedziele turniej na kopie(konie), i występ zespołu Drewutnia.
Pozdrawiam
efendi
Witam!
Poni¿ej, zasady zabaw bohurtowych które zostan± przeprowadzone przez Miecz i Voron na Byczynie. (eliminacje do turnieju na Bia³orusi i druzynowy na Byczynie).
ZASADY KONKURSÓW WALKI

Konkursy walk i pojedynki odbywaj± siê na specjalnym placu, rozmiar którego zale¿y od ilo¶ci uczestników walki. Uczestnicy walk dopuszczani s± na plac jedynie po przeprowadzeniu kontroli broni i wyposa¿enia. Do walk dopuszcza siê ka¿dy rodzaj broni spe³niaj±cy warunki bezpieczeñstwa, ustanowione na turnieju.
Przebieg walk ¶ledzony jest przez zespó³ sêdziowski w sk³adzie nadzorców i marsza³ków. Maj± oni prawo usun±æ z pola walki ka¿dego uczestnika je¶li naruszy on zasady, lub stworzy zagro¿enie bezpieczeñstwa innych uczestników, lub jego samego.

Zasady ogólne:
1. Zawody (z wyj±tkiem fina³u) odbywaj± siê w oddzielnych etapach, w ka¿dym z których bior± udzia³ wszystkie dru¿yny. Za rezultaty wyst±pieñ na ka¿dym etapie dru¿yny otrzymuj± punkty, których suma okre¶li parê zwyciêzców.
2.W programie zawodów znajduj± siê nastêpuj±ce typy walk: „Walka na mo¶cie”, „Obrona sztandaru” (a nie? „Zdobycie proporca”), „Królewska eskorta”, etap walk turniejowych (£ód¼?) i bitwa fina³owa. We wszystkich etapach – oprócz bitwy fina³owej – dru¿yny zmagaj± siê w kilku turach, których ilo¶æ zale¿y od ilo¶ci dru¿yn. Pary przeciwników wyznacza losowanie, a zwyciêska dru¿yna przechodzi do kolejnej tury. Punkty naliczane s± po zakoñczeniu etapu.
3.Ca³e cia³o – od kolan w górê – jest dozwolona stref± zadawania ciosów. W wypadku uszkodzeñ uzbrojenia ochronnego, które mo¿e doprowadziæ do odniesienia ran, bój zostaje przerwany, a dru¿yna dostaje czas na naprawê uszkodzeñ. W razie ponownego pojawienia siê niebezpieczeñstwa, lub niemo¿no¶ci naprawy uszkodzeñ, wojownik wypada z etapu, a dru¿yna otrzymuje punkty karne.

„Walka na mo¶cie”
Walka odbywa siê na „mo¶cie”, wykonanym i oznaczonym na polu. Zespo³y przed rozpoczêciem boju znajduj± siê na „brzegach” i nie mog± zajmowaæ pozycji na mo¶cie. Celem walki jest zdobycie brzegu nale¿±cego do przeciwnej dru¿yny. Brzeg uwa¿any jest za zdobyty, je¶li znajdzie siê na nim przynajmniej trzech wojowników.
Oprócz ogólnych ograniczeñ, zabrania siê wojom powracaæ na most, za wyj±tkiem tych, którzy wyszli na swój „brzeg”. Upad³szy do rzeki uwa¿ani s± za poleg³ych, ci którzy przerwali siê na wra¿y brzeg, pozostaj± na nim.

„Zdobycie proporca”
Zespo³y na pocz±tku boju wychodz± na pole walki z proporcem/sztandarem. Celem bitwy jest zdobycie znaku przeciwnika i doniesienie go do miejsca ustanowienia w³asnego proporca.

„Królewska Eskorta”
W tym etapie zawodów, dru¿yny poprzez losowanie okre¶laj±, czy bêd± wystêpowaæ w roli ochrony, czy napastników.
Eskorta wy³ania ze swojego grona „króla”, którego nale¿y bezpiecznie przeprowadziæ wskazan± drog±. Zadaniem napastników jest nie przepu¶ciæ eskorty i „zabiæ króla”. Króla uwa¿a siê za zabitego w wypadku otrzymania przez niego trzech dozwolonych ciosów, lub w razie jego upadku na ziemiê. Przy wy³onieniu najlepszej dru¿yny, bierze siê pod uwagê nie tylko fakt pomy¶lnego dla dru¿yny wykonania zadania – ale tak¿e czas w jakim zosta³o ono wykonane.

„£ód¼”
„£ód¼” [albo „bój na ³odziach”] imituje aborda¿. W trakcie walki dru¿yny znajduj± siê na ró¿nych deskach, umocowanych równolegle na wysoko¶ci 30cm nad ziemi±. Szeroko¶æ deski wynosi ok.30cm., za¶ odleg³o¶æ miêdzy deskami wynosi 1,2 metra. Grubo¶æ i sposób zamocowania desek gwarantuje ich stabilno¶æ (bez przechy³ów i ko³ysania).
Przed bojem obie dru¿yny, zwrócone do siebie twarzami ustawiaj± siê za swoimi ³odziami. Przebieg walki ¶ledzony jest przez czterech marsza³ków, znajduj±cych siê za plecami walcz±cych stron. Na sygna³ dany przez zarz±dcê, na „jednostkê” wskakuje po 5 zbrojnych ka¿dej ze stron – i rozpoczyna siê bój. Z walki wykluczeni s± ci wojownicy, którzy upadli, b±d¼ zeszli (zst±pili) z deski imituj±cej ³ód¼. Kto otrzyma piêæ ciosów od przeciwnika, sam schodzi z „³odzi” i koñczy walkê.
Pozostali cz³onkowie zespo³ów znajduj± siê w odwodzie i stopniowo zajmuj± miejsca na „³odzi” wojowników wyeliminowanych z walki. Dozwolone jest przeskakiwanie na jednostkê przeciwnika. Zabronione jest podtrzymywaæ lub popychaæ cz³onków w³asnej dru¿yny, oraz walczyæ nie znajduj±c siê na jednej z ³odzi. Na ³odzi jednocze¶nie mo¿e znajdowaæ siê nie wiêcej ni¿ 5 cz³onków jednej dru¿yny. Gra trwa do momentu w którym jedna z dru¿yn, nie oczy¶ci ca³kowicie jednostki przeciwnika z ludzi.

Bitwa koñcowa (fina³owa)
W koñcowej bitwie bierze udzia³ po 5 zbrojnych z ka¿dego oddzia³u. Walka ta odbywa siê na ogrodzonym terytorium, a ¶ledz± jej przebieg marsza³kowie i zarz±dca.
W boju tym zezwala siê na u¿ycie jedynie broni bia³ej. Zezwala siê na wstawanie z ziemi o ile wojownik nie zosta³ „oznakowany” (zabity zaznaczany jest trzyman± nad nim broni±, tarcz± lub cia³em przeciwnika). Walka dopuszczalna jest, tylko wówczas, je¶li obaj przeciwnicy znajduj± siê na ziemi –stoj±c.. Srogo zabrania siê u¿ycia broni w stosunku do powalonego na ziemiê przeciwnika.
Bitwa koñczy siê w chwili, gdy wszyscy zbrojni jednej ze stron znajd± siê na ziemi. Zwyciêzc± bitwy, staje siê ta dru¿yna, której zbrojni zostan± na nogach.
Marcin Waszkielis
No to bêdzie sza³owo!!! Ma kto¶ dwa wolne miejsca w dru¿ynie dla skromnych ¿uczków?
A mo¿e organizatorzy pomy¶l± na przysz³o¶æ o sfabularyzowaniu imprezy? Rycerzami nigdy nie bêdziemy, ale poudawaæ by³oby fajnie:).
Tintale
A ja mam kolejne pytanie: będę występować w ostatniej bitwie i festiwalu ognia. Rok temu ledwo co zdążyłam zdjąć kolczugę i związać włosy, bo pokaz ognia był zaraz po bitwie. Tym razem chciałabym zrbić sobie jeszcze makijaż i wogóle sie przebrać - czy będzie na to czas?
efendi
Witam!
Bedzie czas, po bitwie jest bohurt a po nim dopiero rozpoczn± sie konkursowe pokazy.
Pozdrawiam
lewa
Efendi to chyba też może być troszkę uciążliwe icon_sad.gif od nas 2 albo i 3 osoby będą brały udział w bohurcie, które również biorą udział w pokazie ognia. Ze względu na np. przebranie w stroje i robienie makijażu możemy nie zdążyć icon_sad.gif
efendi
Spoko, przestawi sie Was np na 5 pozycje i macie 40 min czasu:-))
Ofka
Familia Knapkiewiczów dziekuje za zaproszenie - zjawimy siê niehybnie.
lewa
No to jest w³a¶ciwie jakie¶ wyj¶cie smile.gif
Pozdrawiam
Tintale
Ale siê konkurencji nie zobaczy ;)
efendi
Byczyna 5-6 maja 2007r.
Program turnieju

Piątek, 4 maja: Przyjazd Bractw

Sobota, 5 maja:
9:30 - Odprawa dowódców
10:00 - Rozpoczęcie eliminacji do turnieju bojowego(kręgi)
11:00 - Przywitanie uczestników turnieju
11:30 - Dalsza część eliminacji, następnie turniej bojowy(Jaśmin)
- Zabawy plebejskie
- Pokazy Bractw
- Turniej łuczniczy
- Rzut toporem
- Rzut sztyletem
- Rzut włÃ³cznią
13:00 - Rozpoczęcie szukania skarbu
15:00 - Bieg dam
16:00 - Rozpoczęcie warsztatów tanecznych
- Rozpoczęcie warsztatów tkackich
- Rozpoczęcie zmagań bohurtowych (turniej zespołowy)
19:00 - Inscenizacja ”Oblężenie miasta”
19:40 - BOHURT
20:10 - Rozpoczęcie konkursu ognia
21:40 - Uczta

Niedziela, 6 maja:
11:00 - Zapasy rycerskie
12:00 - Wręczenie nagród
15:00 - Turniej konny na kopie
17:00 - Występ zespołu „ Drewutnia”

W czasie zmagań będą występowały zespoły „Abalienatus” i „Stary Olsa”
W związku z dużą liczbą uczestników, rozpoczynamy zmagania stosunkowo wcześnie a czasy rozpoczęcia poszczególnych konkurencji mogą ulec niewielkim zmianom.
Sprzęt do zmagań(sztylety,topory,włÃ³cznie), zostaną przygotowane przez OBR. Jeżeli ktoś będzie chciał miotać własnym sprzętem, to będzie można to robić.
Żeby wszyscy chętni mogli wziąć udział w konkursie miotania, zakończy się on o godz. 16:00
Kolejność występów w konkursie ognia zostanie ustalona losowo.
PAMIĘTAJCIE, NIE PRZEWIDUJEMY NOCOWANIA W SZKOLE.
Do Byczyny można przyjechać już 3.05.
NA EWENTUALNE UWAGI DOTYCZĄCE ZMIANY CZASU POSZCZEGÓLNYCH KONKURENCJI, CZEKAM DO 22.03.
W czasie trwania turnieju zostanie wybrana przez tajną komisję, najlepiej ubrana dama i najlepiej ubrany rycerz.
Pozdrawiam
Efendi
Ruda
Mam ma³e, skromne pytanko: czy godzina 20:10 to nie za wcze¶nie na turniej ognia? O tej porze to chyba troszki jasno jest... dunno.gif
Ewa z Raciborza
Mamy do wyboru -albo zacz±æ turniej ognia wcze¶niej, a tym samym wcze¶niej rozpocz±æ biesiadê, albo zrobiæ go pó¼no, a biesiadê zacz±æ o pó³nocy.
GRill
Ruda nie ma co sie stresowac z godzina, bo juz patrzylem o ktorej bedzie zachod slonca, a przewidywany jest na okolo 19:20. Wiec do 20:10 gora 20:30 bedzie juz fajnie ciemno devil.gif
lewa
Powiem wam tak na moje ch³opskie my¶lenie bigsmile2.gif ¿e 20.30 by³aby lepsza. Bo nawet jesli bêdzie te 10 minut po bohurcie, to niestety nie jest za du¿o. Obawiam siê, ¿e mi przygotowanie samych facetów zajmie chyba z godzinê icon_rolleyes.gif
No ale je¶li musi byæ o 20.10 to jako¶ musimy dac radê ;)
pozdrawiam ciep³o
Negroo
WITAM!!!!!
No i kolejny sezon smile.gif kolejna Byczyna z roku na rok fajniejsza jak widze smile.gif
Efendii zrobisz barykady jak byly na chojniku cobysmy mogli je przeskakiwac? smile.gif hehehe
hmmm ja wracam wczesniej z zielonych wysp zeby udac sie na Byczyne :D Wiec pozdrawiam wszystkich z deszczowego zakatka europy szczerba.gif
Ruda
Mnie to tam wsio ryba o której siê zacznie. Nasze przygotowanie potrwa z 5 minut (kwestia przebrania), wiêc mo¿e byæ i o 20:10. Mo¿e to i lepiej jakby ja¶niej by³o - detale stroju bêd± widoczne clap.gif Tylko, ¿e my te¿ jedn± czy dwie osoby z grupy ogniomistrzowej oddelegowujemy na bohurt, to i czas na przebranie siê byæ musi
lewa
Nasi walcz±cy zdecydowali, ¿e w bitwie udzia³ wezm± jednak rezygnuj± a bohurtu, bo jednak nie damy rady siê wyrobiæ do konkursu. Ale za to bêdziemy fair wobec innych i jaK inni we¼miemy udzia³ w losowaniu, wiêc nie bêdzie trzeba nas nigdzie indziej na li¶cie umieszczaæ ;) jeszcze jedno pytanie - miêdzy wystêpami ile ka¿da z grup bêdzie mia³a czasu na przygotowanie? i Czy publika bêdzie z ka¿dej strony czy tylko z trzech, a za plecami bêd± mury (ta opcja wydaje siê lepsza, bo bêdzie miejsce w który bêdzie mo¿na mieæ swoje rzeczy)??
GRill
Moim zdaniem firedance pod murami bylby lepszy poniewaz:
-nikt nie bedzie ogladac od tylu co znacznie pogarsza efekt
-pod murami mozna trzymac oleje i sprzet
-mury dodaja klimatu
oprocz tego pod murami nie powinno byc slomy!! poniewaz na poczatku krecenia zawsze kapie, a jesli komus zdarzy sie cos niemilego moze zrobic maly pozarek devil.gif ,
ale nie ja decyduje o tym co gdzie i jak, wiec jest to tylko sugestia dla organizatorow.
efendi
Witam!
Organizatorzy oczekuj± sugesti, gdzyz sami ogniem nie kiwaj± ,a jak raz próbowali to sie uderzyli w .... icon_redface.gifi mówili cienkim glosem. Dobrze ze im to nie zosta³o. smile.gif W takim razie pokaz zrobimy ty³em do murów miasta. Z ty³u nikogo nie bedzie.Dobrze???
lewa
idealnie smile.gif jest tam doskonale miejsce - pod samym murem trawa jakie¶ ze dwa metry od murów, na sprzêt i pó¼niej zaczyna siê beton, na którym wygodnie bêdzie ¶migaæ smile.gif
ua
tylko ¿e reszcie z Prywatnej wcale nie podoba siê ¿e Krzysio z reszt± nie bêdzie na bohurcie angsad.gif mo¿e wiêc co¶ da radê wykombinowaæ Lewa z Krzysiem zastanówcie siê raz jeszcze bo jak powszechnie wiadomow Prywatna nie jest chor±gwi± bojow± smile.gif
£azarz
Salve Fratres!

Obóz Zakonno-Wschodni rozbijamy 3 maja oko³o godz 18. Wtedy to przyje¿d¿amy waraz z Bia³oruskim Ordinem z Miñska i Brze¶cia w ³±cznej sile 30 braci. Wszyscy zainteresowani obozowaniem u nas - info na priv. Na wszelki wypadek powtarzam: W obozie panuj± warunki i rygor identyczne jak na Obozie w Chwarszczanach.

Pozdrawiam Grzegorz
lewa
wiesz to w zasadzie jest decyzja Krzysia. Szczerze-wszystko oka¿e siê na samej imprezie
ua
No có¿ Lewa z Krzysiem gada³em przed chwilk± oprócz buziaków dla wszystkich Dziewic uzyska³em obietnicê ¿e jedanak pomyslim a co do reszt to wielka pro¶ba do
Efendiego da³o by radê ¿eby do bohurtu zagra³ nam Stary Olsa dobrze to by wp³yne³o na nas przed starciem??????

Reprtuar dowolny choæ kawa³ki typu Bogurodzica czy Orsza (wiem za pó¼ne) DA£Y BY NIEZ£EGO KOPA I DO WALKI I DO PÓ¬NIEJSZEJ INTEGRACJI smile.gif WKONCU WSCHÓD TO NASI BRACIA smile.gif
£azarz
Salve Fratres!

Ua - braciszku muza ju¿ jest, ale to bêdzie dla wszystkich stron mi³a niespodzianka. Mam nadzieje ¿e bêdziesz zadowolony.

Pozdrawiam Grzegorz
efendi
Witam!!
Widze ze niespodzianek nie bedzie brakowaæ , bo i ja CO¦ szykuje
Pozdrawiam
Ruda
Ojoj, jak Efendi co¶ szykuje, to ja sie bojê przyjechaæ bum.gif

Ja mam jeszcze takie pytanko a propos fajerszo³a. Jaka odleg³o¶æ bêdzie od publiki? Bo nie wiemy, jak wszystko rozstawiæ dunno.gif
efendi
Witam!
Z przodu publike ustawimy na jakies 15-20 m.Wystarczy?
a po bokach tak samo.
Jezeli bedzie trzeba inaczej, to zrobimy tak jak bedziecie chcieli.
Pozdrawiam
ua
Powitaæ
Czy bêdê zadowolony?
HMMM na pewno niezale¿nie co siê zdarzy to spotkam siê z £azarzami OBR, Wschodem pot³uczemy siê po tych durnych czaszkach, popijemy po wszystkim PIWA

Te¿ siê pytasz ? Pewnie ¿e bêdê

A jak Efendi szykuje niespodzianke to bêdzie przednio Twojej Grzesiu te¿ doczekaæ siê nie mogê !!!!!!!

Pozdrawiam to ju¿ za mesi±c !!!
Tintale
Jaka szkoda ¿e bêde musia³a sama wystepowaæ angsad.gif. Zawsze to mniejszy efekt ni¿ kilku ludzi machaj±cych ogniem na raz. Ale przynajmniej zmotywowa³o mnie to, by chwyciæ nowy sprzêt (¿eby za nudno nie by³o).

Pozdrawiam!
Ruda
Ja bym by³a stanowczo za 20 metrami. Nie chcemy na pocz±tku publiki uszkodziæ, prawda? devil.gif Co by nie by³o, ¿e znowu co¶ przez Bogus³awów siê sta³o aniol.gif
efendi
Witam!!
Bedzie jak napisa³a¶....trochê szkoda ze tak daleko, anger.gif ale g³upio by by³o gdyby mieszkancy Byczyny chodzili nadpaleni(napaleni!!!???) dunno.gif
Ruda
To mo¿e tak krakowskim targiem 17,5m? No chyba, ¿e ca³a reszta machaj±cych zmie¶ci siê w tych 15 metrach, to i my siê dostosujemy. Nie ma co publiki pozbawiaæ widoków tylko ze wzglêdu na wybrednych go¶ci z Pomorza devil.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.