Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Gra wojenna, Grunwald 2007
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007 > Grunwald 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ugni
Witam!
Nie byli my prociw sistemu z chor±gwami.
Ale za to zeby nie bylo na nih herbow i kolorow narodowyh))))
Carolus
Hehe, to ja proponujê zrobic chor±gwie ze ¶wiêtymi; s± neutralni i najmnieszym szczególe nie powinni odnosiæ siê do symboli narodowych wiêc -z jednej strony moze byæ ¶w. Gambinus, a z drugiej ¶w. Arnulf icon_mrgreen.gif pijacy.gif
wtyczka
rant.gif ale czemu nie ¶w. Roch, co macie do ¶w. Rocha bigsmile2.gif
£ukasz P³aza
No ja tam my¶la³em o ¶w. Jerzym - wiecie to takie troche bardziej w temacie ni¿ ¶w. Roch tongue.gif . Ale jak kto¶ zrobi ³adn± chor±giew to nawet mo¿e byæ ¶w. Emnilda - byle kto¶ to ³adnie wykona³. Bo w sumie zadanie mo¿e spe³niæ i br±zowa p³achta na kiju - ale inaczej siê walczy o co¶ takiego a inaczej o jakiego¶ "smoka buhurtów" czy "¶w Jerzego". No ale ja daru do ig³y nie mam i do tego multum roboty na g³owie- dlatego zwracam siê do reszty uczestników, jest nas tu sporo, mo¿e sie kto¶ podejmie.
troll
Salve

Mo¿na pomy¶leæ o wykonaniu ³adnego sztandaru, który nie bêdzie siê koja¿y³ z niczyjimi barwami, mówiê tu o barwach narodowych, chorongwialnych, klubowych etc. etc. Sztandar powinien byæ koja¿ony tylko z tym jednym i niepowtarzalnym Bohurtem grunwalgowym i tylko na nim u¿ywany. Nawet je¿eli by³a by to tylko br±zowa p³achta to niech ta p³achta tak siê w³a¶nie koja¿y.
¦wiêci na sztandarach bohurtowych... ja bym nie miesza³ ¶wiêtych do naszych zemskich spraw, które ze ¶wiêto¶ni± nic prócz nazwy nie maj± wspólnego, jeszcze siê na nas obra¿± icon_rolleyes.gif
"smok bohurtów" to jest bardzo dobry pomys³.
Moim zdaniem sztandar aby by³ piêkny nie musi byæ zk±plikowany. Flaga Polski jest przecie¿ piêkna mimo tylko dwóch pasów bia³ego i czerwonego. Proponujê pomy¶leæ o tego typu sztandarze.
Bior±c np. nasz± bohurtow± "br±zow± p³achtê na kiju" ze z³otym w±sim pasem np. poziomo lub uko¶nie, niesymetrycznie lub jako¶ inaczej, mo¿na co roku dodawaæ po jednym z³otym pasie co z czasem j± uszlachetni.
Bardzo proste do wykonania, nie drodie, neutralne i orginalne. To moim zdaniem wa¿niejsze kwestie w doborze wzoru pod którym bêdziemy siê jednoczyæ. Bohurt bêdzie przecie¿ w przysz³ych latach, a sztanrar nie powinien byæ czêsto zmieniany.

Zanim siê kto¶ podejmie wykonania mo¿na ustaliæ co ma zrobiæ. Ja mam maszynê i mo¿e nie szyje tak fajnie jak Goga czy Tunia, ale nie podi±³ bym siê wykonania sztandaru ze smokiem. Takie co¶ przerasta moje umiejêtno¶ci.

Alooszka
£ukasz P³aza
Tu dowolnoæ wzoru jest bardzo du¿a. To co bêdzie na buhurtowym sztandarze Polski bêdzie zale¿a³o ca³kowicie od osoby która podejmie siê jego wykonania tongue.gif . To w³a¶nie bêdzie nagroda w naszym radosnym konkursie - bêdzie mo¿na mieæ w³asny wk³ad do buhurtowej s³awy i cha³wy no i bêdzie siê mo¿na pochwaliæ ¿e to ja stwo¿y³am/³em sztandar polskiej ekipy. Zgodnie z pro¶b± Ugniego nie mieszajmy barw bia³ej z czerwon± i nie umieszczajmy na nim motywów bia³ego or³a. Poza tym pe³na dowolno¶æ (w granicach dobrego smaku) kto siê podejmie bêdzie mia³ zaszczhyt stworzenia zarówno wzoru jak i nazwy buhurtowego sztandaru clap.gif . Konkurs uwa¿am za otwarty.
Igor z Bêdzina
Może zielona płachta a na niej skrzyżowany biały miecz i buzdygan? -> Kolor zielony od trawy na której wszyscy będą siedzieć i zapijać piwo po buhurcie pijacy.gif , dlaczego miecz i buzdygan chyba nie trzeba pisać. maniac.gif Krótko mówiąc flaga - wypisz wymaluj buhurt. Tylko ktoś musiałby to zaprojektować bo moje zdolności plastyczne są znikome. No i zielony z heraldyką nie bardzo się kojarzy żeby bracia ze Wschodu nie mieli pretensji o herby. bum.gif
£ukasz P³aza
Mo¿e byæ i opancerzona gê¶ - byle kto¶ to zrobi³ tongue.gif Bo pomys³ów na sztandar to ja multum mam - poczynaj±c od naprawde fajnej rycinki przedstawiaj±cej walcz±cego rycerza, pytanie tylko kto to zrobi. Czekam na zg³oszenia tongue.gif
Ugni
Ze strony wshodnej na buhurt bedom Steel Eagle razem z ksienciem von Aisenem z Tuly (Rosja). Ktos z Polski powinen znac te rossijskie panzerwaffe.)
Tadzik
Jak dobrze pamietam von Aisenem nazwya siê Ilia z Moskwy.
£ukasz P³aza
Ilia... No no paru znajomych bêdzie szczê¶liwych niezwykle mog±c go spotkaæ po drugiej stronie pola tongue.gif hehehe.gif bum.gif
Ugni
Tak, Ilja)
Ale jest z Tuly)
efendi
Tadzikowi sie pomylilo, chodzi o Ilie z Tuły. Był u nas w Opolu 2 razy na turnieju. Znamy sie dobrze bum.gif pijacy.gif
Ugni
Heh, tez znamy sie od pare liat)
Krzysztof 'OLLO' Olczak
Witajcie !!!

Ilja powiadacie. Postawcie mnie naprzeciwko niego, proszê. Jako¶ tako¶ ¿em siê by³ okrutnie za nim stêskni³. Pozdrawiam serdecznie!

OLLO
Emil z Gi¿ycka
Mam pytanie. Czy istniej± ograniczenia wiekowe co do bohurtu?Mam sprzêr i 17 lat, bede móg³ zawalczyæ?

Pozdrawiam!!!!!
S o w a
Mam takie naiwne pytanko kto przysponsoruje materia³y na ten sztandar??
Luszko
EmilG No Way NIE!!!!

NIKT.POWTARZAM ABSOLUTNIE NIKT nie weźmie odpowiedzialności za Ciebie podczas tego bohurtu coś Ci sie stanie a ktoś beknie... Wiesz że to nie jest tylko taka o bitwa? To nie to samo co Pykanka na mieczyki lub jakieś bitewki na harda ;P To jest Cos smile.gif Tam nikogo nie będzie obchodziło(na polu) czy masz 17 lat czy 25 tam po prostu zostaniesz nieźle obity :P A nawet ludzie którzy maja po 20 pare lat tam latali jak wróbelki... Wiec co dopiero Ty... A Ci ludzie juz "troche" walczą i raczej na hardach... Mysle ze Dowódca Cie nawet nie wypusci (Twojego bractwa) :P Radze Ci poczekac do 18 podszkolić sie porządnie uzbroic tak ze nawet jak Ci ktos z calej pary przywali w tył z buzdygany lub drzewcówki to nie połamie cię jak patyczka...
Nie wiem jak Ty walczysz i czym ale wpadnij na Byczynę (OBR) I Tam możesz popatrzeć na coś co jest chyba najbardziej zbliżonego do Grunwaldzkiego bohurtu.Popatrzysz jak ludzie latają może nawet jak Ci sie uda wyjdziesz powalczysz podostajesz poboli Cię mniej lub bardziej ale poboli pomyślisz troszke "Skoro tu tak bolało to co będzie na Grunwaldzie" Poczekasz rok(do 18) wyjdziesz sobie normalnie legalnie na Bohurt ;) Ja też mam 17 lat i wiem co czujesz ale ja narazie lubię siebie i nie chce wychodzić jeszcze w tym roku na Bohurt Grunwaldzki bo widziałem już kilka... I odemnie ludzie wychodzili na pole i wiem jak to wygląda...

Jak narazie to Patrz ćwicz i sie uzbrajaj porządnie.... To moja rada :P
Po co narażać kogoś i siebie na utratę zdrowia a kogoś także na odpowiedzialność karną i nerwy....Ja poczekam mi sie nie spieszy smile.gif

Żaden rozsądny człowiek na to Cię nie wypuści. Ja na szczęście ma rozsądnego dowódce pod tym względem smile.gif ( Nie nie pytałem czy mogę wyjść bo wiem jaka była by odpowiedz a i sam nie chce jeszcze ).

Pozdrawiam! smile.gif
Emil z Gi¿ycka
Dzieki za odpowiedz!
Bede na Byczynie to mo¿e spróbuje. A co do dowodcy to sam sie rz±dze bo u nas w ma³ym bractwie jest anarchia i nikt nikogo nie s³ucha devil.gif Hehe!!!

Pozdrawiam

Do zobaczenia na Byczynie!!!
Marcin Waszkielis
CYTAT
Popatrzysz jak ludzie lataj± mo¿e nawet jak Ci sie uda wyjdziesz powalczysz podostajesz poboli Ciê mniej lub bardziej ale poboli pomy¶lisz troszke "Skoro tu tak bola³o to co bêdzie na Grunwaldzie"

Bez przesady. Przewa¿nie sie pada od uwieszenia na szyi b±d¼ tramwaja, bo tak najpro¶ciej. Gdyby liczy³y siê tylko powalenia od ciosów, to rzeczywi¶cie by³by hardcor.
£ukasz P³aza
No ja tylko tak dla po¿±dku napisze ¿e nikt kto nie ma dowodu osobistego na buhurt nie wchodzi - to do¶æ oczywiste icon_mrgreen.gif

A sama walka - jest jaka jest , ani l¿ejsza ani ciê¿sza. Nie ma co dramatyzowaæ ani szczegulnie siê baæ je¿eli masz dobry sprzêt. Nawet je¿eli nie jeste¶ mistrzem tego typu walk to najpewniej poprostu szybko upadniesz. Groza to zestaw - buhurt + s³aby sprzêt + g³upota devil.gif .
Micha³ z Koñczewic
Chwa³a!
po d³ugiej zimowej przerwie wracam na freha
przeczyta³em dzis ca³y temat i dorzucê kilka swoich uwag...

1. uwa¿am pomys³ z Polskim Sztandarem [Orze³ Bia³y na czerownym polu] jest jak najbardziej trafiony! nie ma co baæ sie dodatkowej przemocy itd bo przemoc i tak na bohurcie bêdzie a Nam Polakom przyda siê dodatkowa MOTYWACJA... bo tu jest POLSKA i tu z nami juz nigdy nie wygracie!
na bohurcie siê bijemy a po bohurcie razem pijemy!!!

wschodni bracia niech zrobi± sobie jaki¶ wspólny sztandar np z myszk± miki (bezsens bo taki sztandar ka¿dy bedziê mia³ w ****) wiêc niech lepiej maj± 3 narodowe... dla mnie to nawet lepiej bedzie wiêcej do zdobywania hehe

2. sprawa zapasów, podciêæ, rzucania przeciwnikiem - jestem jak najbardziej ZA... bo to ma byæ realna walka a nie bezsensowne punktowanie... i czekanie na zbawiennego headshota

3. bia³e szarfy polskiej strony to podstawa rozpoznania swoich wiêc trzeba o tym pamiêtaæ tak samo jak o zbroi...

4. z tymi alkomatami to jaki¶ chory pomys³... bramki wy³api± nawalonych a jak nie wy³api± to znaczy ¿e kto¶ nie by³ tak bardzo nawalony... tongue.gif

5. mo¿e wschodni bracia zorganizuj± jaki¶ polowy punkt hirurgiczny? (widzia³em na filmikach ¿e macie w tym wprawê) drobne szycie czy amputownie zmia¿d¿onych palców cool

6. wspólna impreza bêdzie napewno niezapomniana bigsmile2.gif

POLACY DO BOJU !!!
Marcin Waszkielis
CYTAT
2. sprawa zapasów, podcięć, rzucania przeciwnikiem - jestem jak najbardziej ZA... bo to ma być realna walka a nie bezsensowne punktowanie... i czekanie na zbawiennego headshota

No...ściągam przeciwnika na ziemię, on delikatnie upada albo siada i jest już martwy bo to ma być realna walka. W realnej walce bardziej sie ginęło od ciosów bronią niż podcięć i wejść w nogi. Ktoś tu kiedyś porównywał bohurt do UFC...a czy w UFC walka kończy się po obaleniu przeciwnika? Przecież pozycja na glebie nie jest taka zła jak sie wie co robić. Nie oszukujmy sie, że zapasy urealniają walkę. One ją jedynie bardzo ułatwiają. Troche mi to niestety przypomina walki wczesne - jeden cios i papa. Coprawda ciosów mogę zgarniać dużo ale co z tego skoro ktoś mnie od tyłu ściągnie za szyję albo za nogę.
Krótko mówiąc - przewracanie jako cel sam w sobie, zagranie wykluczające przeciwnika, to ZŁO.
troll
Nic dodaæ nic uj±æ tylko podpisaæ siê pod tym co Wo³czko napisa³.

Pozdrawiam clap.gif
Micha³ z Koñczewic
7. przeciwnik le¿±cy = przeciwnik martwy
¿eby nie by³o jak rok temu ³apania za nogi tych co jeszcze ¿yj± przez powalonych martwiaków
bo to nie fair...
na bohurcie ka¿de (oczywi¶cie honorowe) powalenie przeciwnika to DOBRO Wo³czko bigsmile2.gif
my tarczownicy nie musimy kombinowac z zapasami ale dwurêczne miecze i berdysze innego wyj¶cia w zwarciu nie maj±... przecie¿ nie bêd± uciekaæ i szukaæ dystansu tongue.gif
£ukasz P³aza
Temat wieczny jak sama idea buhurtu. Prawda taka ¿e teoretycznie i le¿±cy i stoj±cy mog± walczyæ dalej w „realu”. Prawda jest te¿ taka ¿e musz± byæ jakie¶ granice - co by¶my siê nie pozabijali. Zapasy by³y zawsze, odk±d pamiêtam, po prostu dziwne by by³o gdyby¶my je raptem wyeliminowali, realnie patrz±c technicy i ude¿acze maj± wiele turniej dla siebie a ci którzy lubi± zapasy mog± poszaleæ w³a¶ciwie tylko w buhurtach. Poza tym zabranianie akcji które nie s± niebezpieczne jest moim zdaniem nieco niezgodne z sam± ide± tej walki tongue.gif (jak wolna walka, to wolna walka). Co do bicia wstaj±cych to na Byczynie zrobimy taki buhurt testowy. Kto wie, je¿eli to siê sprawdzi to mo¿e za rok to wprowadzimy (niew±tpliwie by³ by to krok naprzód w stronê realizmu walki). Na razie w tak "budz±cej emocje" walce wola³ bym tego nie testowaæ.

P.S. Te¿ bym siê cieszy³ z polskiego sztandaru, ale wschodni bracia poprosili by w imiê "nie podnoszenia ci¶nienia" sobie darowaæ. Poniewa¿ dot±d buhurt mia³ bardzo mi³± i zgodn± atmosferê ( hehehe.gif ubaw po pachy ale to prawda hehehe.gif ) wiêc chyba lepiej przychyliæ siê do ich pro¶by.
GyrosS
Sztandar to dobry pomys³, tylko nie wim czy zabierac go w wir walki, dodatkowe utrudnienie by go strzec ;/, ale za to u³atwienie dla wojsk rozlu¿nionych bo wskazuje miejsce ponownej mobilizacji, albo gdzie jeszcze toczy sie walka. Natomiast nienawi¶æ mo¿e wzbudzic tylko fakt tutaj gdy przeciwnik po rozbiciu grupy broni±cwej sztandar potraktuj± go niehonorowo (np podepcz±), jesli przeciwnik tak zrobi to ja mu zdepcze g³owe np ;/. Dlatego trzeba miec wszystko na uwadze, sztandar napewno doda uroku ca³ej imprezie.
Micha³ z Koñczewic
wszyscy mam nadzieje s± normalni i nikt nie bedzie zdobytego sztandaru wroga beszcze¶ciæ tylko go broniæ jak to w ¶redniowieczu bywa³o...
sztandary dodadz± uroku, motywacji i wyeliminuj± beszczynne stanie niektórych uczestników...
no i bêdziemy mieli swój Polski Sztandar anger.gif
GyrosS
Mozemy go szturmem odebrac Chor±gwi Krakowskiej :P
Ugni
"fakt tutaj gdy przeciwnik po rozbiciu grupy broni±cwej sztandar potraktuj± go niehonorowo (np podepcz±), jesli przeciwnik tak zrobi to ja mu zdepcze g³owe np ;/"

No i o to mi chodzilo...
GyrosS
Ugni to nie to ze agresja czy cos tylko chodzi o dogadanie obu strony, sztandar sztandarem, ale jakies traktowanie mu sie nale¿y dlatego, nie jestem zwolennikiem by zabieraæ sztandary akurat na bohurcie w wir walki bo mog± potem byæ niesmaki. Ale z ty³u czemu nie, nie zostanie zaatakowany bo nie bierze udzia³u w walce, a jednoczesnie ³adnie bedzie wygl±da³.
Grzegorz £
Ranyy ludzie wyluzujcie nieco,napinacie sie strasznie, dunno.gif po co.Przecie¿ codzi o to maniac.gif bum.gif a potem pijacy.gif a wy tu jak na wojne....
Ugni
" wy tu jak na wojne.."

I o to mi chodzilo tez...))
Wszystcy chcom wygrac. Rozumem to. Ale nie jest to wojna)))
Micha³ z Koñczewic
ugni tak jak napisa³em wcze¶ciej

sztandary dodadz± uroku, motywacji i wyeliminuj± beszczynne stanie niektórych uczestników...

nie o wojne chodzi ale o klimat clap.gif

ugni
chyba nie obawiasz sie ¿e kto¶ bêdzie skaka³ po sztandarze wroga?
nienawi¶ci te¿ przecie¿ miêdzy nami nie ma...

ALE OCZYWI¦CIE NIE BÊDÊ NALEGA£....
GyrosS
PIWOOOOO, na te okrzyczki czekam po bohurcie :D
Maciej Reihl
Jestem po d³uugiej rozmowie z organizatorami Dni Grunwaldzkich i podajê co nastêpuje:

1. Impreza organizowana przez P³azika, Ugniego, £azarza i innych w pi±tek odbêdzie siê wed³ug zasad spisanych na pocz±tku tego tematu ale pod nazw± "Gra wojenna" (nazwa robocza). Proszê wiêc zaprzestac u¿ywania nazwy "buhurt" a tym bardziej "pseudorycerska ustawka" i pokrewnych (Wielki Brat czuwa). Je¿eli jest mo¿liwa adekwatna zmiana nazwy tematu - to trzeba to uczynic.

2. Wymaganiem organizatora jest aby wszyscy uczestnicy "Gry wojennej" posiadali identyfikator grunwaldzki (bojowy). W ten sposób bêdziemy pewni, ¿e uczestnicy wezm± równie¿ udzia³ w inscenizacji (która przecie¿ jest g³ównym wydarzeniem imprezy), bêd± mieli odpowiedni wiek oraz ubezpieczenie.

3. Wed³ug organizatora najlepszym terminem dla przeprowadzenia "Gry wojennej" jest pi±tek przed po³udniem. W ten sposób unikamy corocznej kolizji z prób± generaln±, niebezpieczeñstwa wynikaj±cego z walki w niedostatecznym o¶wietleniu oraz mamy czas na ewentualne naprawy uszkodzonego sprzêtu przed inscenizacj±.

4. Ubezpieczenia. Specjalnie na Dni Grunwaldzkie jest przygotowywany pakiet ubezpieczeñ do nabycia na miejscu. Szczególnie go¶cie ze Wschodu bior±cy udzia³ w "Grze wojennej" powinni to ubezpieczenie wykupic ze wzglêdu na brak umów pomiêdzy polskimi a bia³oruskimi, rosyjskimi i ukraiñskimi towarzystwami ubezpieczeniowymi co do wzajemnego uznawania roszczeñ.

5. Proszê równie¿ o potraktowanie tego tematu jako miejsca informacji a nie g³o¶nego podniecania siê. Radosne enuncjacje o tym kto komu i z jakim hukiem albo jak to siê nie damy szkodz± tylko idei "Gry wojennej".

Pozdrawiam i mam nadziejê, ¿e "Gra wojenna" dostarczy wszystkim samych przyjemnych wra¿eñ.

Maciek.
wtyczka
Z tego co pamietam to nasz kraj nie jest obecnie w stanie wojny z innym krajem. Wedlug mnie robienie sobie z bohurtu malej wojenki pomiedzy narodami jest bez sensu. Upokorzenie (zwyciestwo nad nim) kogos pod jego narodowymi symbolami jest nieporuwnywalnie wieksze od przegranej w bohurcie gdzie glownym celem do tej pory bylo sprawdzenie swoich mozliwosci, dobra zabawa, porcja adrenalinki itd. a nie udowodnienie sobie ze polska krew jest lepsza niz inna. Jestem patryjota i symbole narodowe to nie sa dla mnie jakies tam znaczki, to sa Rzeczy dla ktorych sie zyje i dla ktorych sie umiera a nie uzywa sie by ubarwnic zabawe w indian i kowboi. Dla mnie bohurt to forma rozrywki i sprawdzianu a, nie punkt zyciowego honoru.

Wiec sie powturze : ja osobiscie jestem przeciwny narodowym symbolom na bohurcie
GyrosS
Mysle, ¿e wtyczka ma racje, a co do ca³ej nazyw "Gra wojenna" moze byæ mi to tam ryba.
Symbole narodowe mog± byæ ciekaw± opcj±, ale walka ponad si³y by tylko niedopu¶æiæ do zhañbienia znaku nie jest celem zabawy ;/. Najlepszym wyznacznikiem jest tutaj publicznosæ Jedni krzycz± "Polska!" drudzy "Bia³oru¶" a my jeste¶my zawodnikami w tym meczu damy zwyciêstwo naszym to bêd± siê cieszyæ, przegramy nic siê nie stanie, bo ka¿dy kto wyjdzie z Polaków na bohurt z nowych to i tak juz wygra³, ze swoim stachem.
"Gra wojenna" jak s³usznie prawi Wtyczka to idealne miejsce do sprawdzenia swoich umiejêtno¶ci, sprawdzenia szyków i taktyki.
Pozdrawiem
Micha³ z Koñczewic
CYTAT(Maciej Reihl @ 09:38 22.03.2007) *
Proszê wiêc zaprzestac u¿ywania nazwy "buhurt" a tym bardziej "pseudorycerska ustawka" i pokrewnych (Wielki Brat czuwa). Je¿eli jest mo¿liwa adekwatna zmiana nazwy tematu - to trzeba to uczynic.

wymiêkam... ¿eby nazwê zmieniaæ... ech...
Ugni
Nowa informacja po grze wojennoj juz jest na forumah bialorusskih.
Dzieki i pozdrawiam!)
Ugni.
jasmin
Mam jeszcze jedna propozycje w ramach zaciesniania przyjazni:
1. Strona ZWYCIESKA stawia browary!!! Ognisko wspolne wiadome gdzie jest. Strona ZWYCIESKA ma znalesc tych, ktorym wklepali i ich tymi browarami poczestowac. Uwaga: kto szybciej kogo znajdzie na wieczornym spotkaniu i wreczy mu browary, traktowany jest jako ZWYCIEZCA starcia:) Wreczanie browarow musi nastapic przed godzina 0. Osoba, ktora uzbierala najwiecej browarow bedzie mogla w roku 2008 niesc sztandar:)))
Pasuje?
Micha³ z Koñczewic
ahahaha dobre dobre... browary oczywiscie stawia Wójt Gminy Grunwald clap.gif
Ugni
hehe...
Juz lece to powiedziec braciam z Bialorusi)))
£ukasz P³aza
Echhh "gra wojenna" no niech bêdzie tongue.gif mog³o byæ go¿ej . Ja co prawda i tak lubie nazwê "B" i pewnie tak to ju¿ zostanie.
Co do postulatów organizatora - wszystko ok poza jednym - terminem. Bardzo du¿o ludzi (w tym takich dla których jest to impreza sezonu) mo¿e dotrzeæ na nasze "gry wojenne" dopiero w pi±tek po pracy. Tak samo wschodni bracia jad± z daleka i rano w pi±tek czêsto dopiero rozbijaj± swe obozy. Dlatego obstaje przy terminie wieczornym, poprostu inaczej nie bardzo da siê to zorganizowaæ, to musi byæ weekendowy wieczór a wszystkie poza tym w pi±tek s± zajête. Zatem pamiêtaæ - o 18 wszyscy w sprzêcie na bramkach tak ¿eby o 19 zaczynaæ!! Prosze o nie spó¼nianie siê
Co do sztandaru - wysun±³em ten pomys³ z konkretnego powodu taktycznego, uwa¿am ¿e to pomo¿e - ale o tym to porozmawiamy jak bêdziemy ustawiaæ taktykê na bu... znaczy na "grê wojenn±" tongue.gif . Zgodnie z ustaleniami nie bierzemy sztandaru narodowego - mo¿e i troche szkoda ale lepiej nie puszczaæ sobie cugli. Za to jaki¶ sztandar buhurtowy (inaczej ciê¿ko to nazwaæ) to jak najbardziej bêdzie - tylko pytanie czy kto¶ go zrobi porz±dnie czy pójdziemy pod bur± szmat± icon_mrgreen.gif

Wszelkie pomys³ alkobuhurtowe jako wstrêtne kapitalistyczno-imperialistyczne zachcianki bêd± popierane ca³ym sercem tongue.gif
Maciej Reihl
P³azik. Skontaktuj siê ekspresem z Krzysztofem w sprawie terminu. ¯eby jakiej¶ klapy nie by³o. Pamiêtajmy, ¿e to organizatorzy tam rz±dz±. G³ównym problemem jest kolizja z prób± generaln±, nastêpnym - zapadaj±cy zmrok.
ua
Primo pierwsze
p³ótno na sztandar sponsorujê ja tak samo z drzewcem, wykonanie Sowa efekt wczeorajszej rozomowy a szlacheckie s³owo nie dym ni uleci wobec czego s³owo siê ****zielne³o wiêc nie zostaje nic innego jak wykonaæ
primo drugie tylko dla strony Polskiej
wschodni bracia przyje¿dzaj± do na s w go¶ci a jak przys³owie g³osi go¶æ w dom bogi w dom wobec czego PIWO powinno byæ sponsoprowane przez NAS zrzutka po 10 od sttrony polskiej to nie wydatek na który nas nie staæ tym bardziej ¿e zosta³o sporo czasu od³o¿yæ na grunw 10 balch to nie wyznanie dla walcz±cych lub ewenutalnych chêtnych przy 100 wp³acaj±cych to ju¿ 1000 i da siê za to kupiæ alko i pieczyste Panowie i Panie to nasz honor aby pokonanych(mam nadziejê) go¶ci UGO¦CIÆ a nie robiæ z tego wid³y, tych którzy uwa¿aj± innaczej zapraszam na wschód ¿êby zobaczyli co znaczy wschodnia go¶cinno¶æ a ich uposa¿enie jest czêsto mniejsze znacznie ni¿ nasze wobec czego do dzie³a !!!!!!!!!

UK£ONY dla dowództwa i do zobaczenia na sparigu w £odzi zobaczymy ilu przyjedzie?
Tomko Konopczyc
CYTAT(ua @ 19:36 22.03.2007) *
Primo pierwsze
p³ótno na sztandar sponsorujê ja tak samo z drzewcem, wykonanie Sowa efekt wczeorajszej rozomowy a szlacheckie s³owo nie dym ni uleci wobec czego s³owo siê ****zielne³o wiêc nie zostaje nic innego jak wykonaæ
primo drugie tylko dla strony Polskiej
wschodni bracia przyje¿dzaj± do na s w go¶ci a jak przys³owie g³osi go¶æ w dom bogi w dom wobec czego PIWO powinno byæ sponsoprowane przez NAS zrzutka po 10 od sttrony polskiej to nie wydatek na który nas nie staæ tym bardziej ¿e zosta³o sporo czasu od³o¿yæ na grunw 10 balch to nie wyznanie dla walcz±cych lub ewenutalnych chêtnych przy 100 wp³acaj±cych to ju¿ 1000 i da siê za to kupiæ alko i pieczyste Panowie i Panie to nasz honor aby pokonanych(mam nadziejê) go¶ci UGO¦CIÆ a nie robiæ z tego wid³y, tych którzy uwa¿aj± innaczej zapraszam na wschód ¿êby zobaczyli co znaczy wschodnia go¶cinno¶æ a ich uposa¿enie jest czêsto mniejsze znacznie ni¿ nasze wobec czego do dzie³a !!!!!!!!!

UK£ONY dla dowództwa i do zobaczenia na sparigu w £odzi zobaczymy ilu przyjedzie?

Zdecydowanie popieram. Moze niech kasê zbiera Effendi jako organizator biesiady po " grze wojennej ", albo ktos inny i zakupimy wcze¶niej bronxów i innego dobra i przygotujemy biesiadkê.
ua
Witam widzê ¿e wy³o¿enie 10 z³ to WIELKI PROBLEM
wobec czego ja deklarujê 10 po 10 s±dzê ¿e Tomko równie¿ nie zawiedzie, czekam na kolejnych chêtnych mo¿e chocia¿ jako tak parê browarów kupimy a i mo¿e co¶ z pola siê porwie BO MI OSOBI¦CIE G£UPIO BÊDZIE BÊD¡C :"GOSPODARZEM " GO¦CI NIE PODJ¡Æ!!!!!!!!
Grzegorz £
Obiema rêkami siê podpisuje,mam nadzieje ¿e nie tylko ja,troche tych browarow jednak bêdzie.....
Ma³e
czy macie ju¿ kogo¶ do wykonania sztandaru ???

jester.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.