Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] Turniej na zamku w Liwie 19-20-VIII-2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Rita
Oooo! Naprawdê kuæ bêdziecie? A bêdzie mo¿na na miejscu zamówic parê rzeczy, typu no¿e i widelce z epoki? Bardzo by sie przyda³y takie us³ugi...
Seba Liw
Witam
Zgodnie z umow± podajê szczegó³owe informacje zwi±zane z
VI Turnieju Rycerskim o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na Zamku w Liwie, który odbêdzie siê w dniach 19-20 sierpnia.

Warunkiem uczestnictwa w turnieju jest posiadanie zaproszenia od Bractwa Rycerskiego Ziemi Mazowieckiej i Podlaskiej.

read.gif Wszystkie zg³aszaj±ce siê grupy prosimy o podania nastêpuj±cych informacji:

1)liczba uczestników
2) ilo¶æ osób bior±cych udzia³ w poszczególnych konkurencjach:
- bitwa (z podzia³em na artylerie, ³uczników, walcz±cych)
- turniej bojowy
- strzelanie z kuszy
- strzelanie z ³uku
- wielobój rycerski
- bohurt,
- konkurs strojów
- konkurs tañca
- zabawy plebejskie
- pokazy walk rycerskich

read.gif Ponadto bêdziemy wymagali wype³nienia formularza, który zostanie przekazany nam po zakwaterowaniu na turnieju.
(formularz zostanie zamieszczony 10-III-2006)

Zapewniamy:
Wy¿ywienie;
Sobota: ¶niadanie, obiad, biesiada
Niedziela: ¶niadanie, obiad
Nocleg na polu namiotowym pod zamkiem.
Tylko namioty historyczne. W obozowisku sanitariaty (prysznic, toitoi, umywalka), w pobli¿u rzeka Liwiec.
UWAGA!!! read.gif
-Je¿eli nie otrzymamy potwierdzenia przyjazdu
do dnia 01-VIII-06, nie zapewniamy wy¿ywienia.
-Pobieramy od ka¿dego uczestnika op³atê w wysoko¶ci 10z³, mamy nadziejê ¿e ta kwota nie odstraszy chêtnych.
-Ka¿dy z uczestników musi posiadaæ w³asn± historyczn± zastawê sto³ow± (miska, sztuæce, naczynie do picia)

Warunki Uczestnictwa
w Turnieju na Zamku w Liwie 2006

1. Stroje historyczne z okresu od 1320 do 1420 roku

2. Wojownicy startuj±cy w walkach oraz w bitwie powinni posiadaæ zbrojê wzorowan± na pancerzach z okresu 1320 – 1420. Do niezbêdnych elementów ochronnych zalicza siê:
He³m z zas³on±, kapalin z podbródkiem, he³m garnczkowy, rêkawice pancerne (kolcze, p³ytowe), na³okietnice, nakolanniki, kolczuga (p³aty, kirysy, napier¶niki, brygantyny), szyja musi by¶ os³oniêta pikowan± kryz±, na któr± zachodzi ko³nierz kolczy.

3. Ubezpieczenie rycerzy we w³asnym zakresie.

4. Zaproszeni wojownicy i ich damy musz± przestrzegaæ regu³y turniejowej i bezwzglêdnie stosowaæ siê do wszystkich poleceñ organizatora dotycz±cych przebiegu turnieju.

5. Nie stawienie siê na stanowisko turniejowe, bêdzie równoznaczne z wykluczeniem uczestnika z turnieju.

6. anger.gif Agresywne i bezkarne zachowanie na turnieju, eliminuje dane osoby z imprezy wraz z wrêczeniem im wilczego biletu. anger.gif

7. devil.gif Wymagamy od ka¿dego bractwa przedstawienia przynajmniej jednej pokazowej scenki. devil.gif

8. devil.gif Ka¿dy uczestnik turnieju zobligowany jest do wziêcia udzia³u w przynajmniej dwóch konkurencjach (np. bitwa, bojowy), bia³og³owa w jednej (np. konkurs stroju, tañca) devil.gif

TURNIEJ BOJOWY

1. Jedyn± broni± dopuszczan± do bojowego turnieju jest: miecz jednorêczny, tasak, kord, d³ugi miecz – waga broni dowolna. Broñ nie mo¿e zawieraæ ostrych krawêdzi i zadziorów oraz ¶ladów rdzy.

2. Obowi±zkiem ka¿dego z walcz±cych jest posiadanie tarczy, któr± wybierze jego potencjalny przeciwnik.

3. Do walki zostaj± dopuszczeni wojownicy bezpiecznie opancerzeni (zob. warunki uczestnictwa), zgodnie z obowi±zuj±c± epok±.

4. Walkê ocenia piêciu sêdziów (do¶wiadczeni wojownicy).

5. Zakazane s± uderzenia kantem i rantem tarczy. Mo¿na uderzaæ jej ca³± powierzchni±.

6. Nie mo¿na atakowaæ przeciwnika stoj±c za jego plecami.

7. Ciosy punktowane musz± byæ silne, widoczne i osadzone, zadane powy¿ej kolan i ³okcia.

8. Mo¿na wytr±ciæ przeciwnikowi broñ z d³oni, uderzaj±c mieczem w miecz b±d¼ w rêkawice opancerzon±. Wytr±cenie broni przeciwnikowi równa siê wygranej.

9. Nie mo¿na stosowaæ sztychów.

10. Nie mo¿na podchaczac i stosowac ciosów zapa¶niczych. Nie mo¿na siê przepychaæ i wieszaæ na przeciwniku. Walka ma byæ techniczna i czysta.

11. Miecz nie mo¿e byæ przywi±zany do d³oni.

12. Walka ci±g³a - trwa do zdobycia 12 trafieñ przez jednego z walcz±cych. Nastêpnie do wywalczonych punktów s± doliczane te za uzbrojenie. Walcz±cy z wiêksz± ilo¶ci± punktów wygrywa.

a) Ze wzglêdu na zró¿nicowane uzbrojenie wprowadzamy
dodatkowe punktowanie, które wyrówna szanse walcz±cych:
-nogi p³ytowe 2 pkt
-nogi skórzane ze zbrojnikami 1 pkt
-naramienniki p³ytowe 2 pkt
-rêce p³ytowe 1 pkt
-kirys (napier¶nik + naplecznik) 2 pkt
-p³aty stalowe 1 pkt
-kolczuga 1pkt

UWAGA!
Tu¿ przed przyst±pieniem do walki nast±pi przegl±d uzbrojenia. Osoby, które nie zastosuj± siê do powy¿szych punktów zostan± wykluczone z turnieju bojowego.

Turniej Kusznicy i £uczniczy

1. Konkurs kuszniczy – odleg³o¶æ 20 metrów do tarczy 40 cm.

2. Konkurs ³uczniczy – odleg³o¶æ 20 metrów do tarczy 40 cm.

W konkursie ³uczniczym i kuszniczym ilo¶æ oddanych strza³ów jest jednakowa i wynosi:

- eliminacje trzy strza³y próbne i trzy punktowane
- pó³fina³y, dwunastu uczestników po trzy strza³y
- fina³y, sze¶ciu zawodników po trzy strza³y
- zwyciê¿a zawodnik z najwiêksz± ilo¶ci± punktów

Wielobój rycerski.

Sk³ada siê z nastêpuj±cych konkurencji:
a) bieg z przeszkodami – d³ugo¶æ 20 metrów
- zaliczenie ka¿dej przeszkody 5 pkt
B) rzut w³óczni± do tarczy – trafienie 5 pkt
c) strzelanie z ³uku, stoj±c z ruchomego pomostu, do punktowanej tarczy

Zapasy

Konkurencja oceniana przez jednego sêdziego. Walka zostaje rozstrzygniêta, gdy jeden z przeciwników zostanie przewrócony na plecy.

Bitwa

Zachêcamy wszystkich do wziêcia udzia³u, zale¿y nam na jak najwiêkszej ilo¶ci uczestników, bêdziemy potrzebowali zbrojnych, ³uczników, artylerie oraz osoby w cywilnych strojach. Do bitwy jest u³o¿ony scenariusz i walka ma byæ typowo pokazowa (pod publikê)
£ucznicy bêd± zaopatrzeni na bitwê w pacynki, zorganizowane przez organizatorów.

Bohurt

Konkurencja polegaj±ca na starciu zbrojnym kilku grup walcz±cych (5 lub 6 osobowych). Starcia dwóch grup naraz. Ka¿da dru¿yna posiada dowodz±cego. Wszyscy poza dowódc± s± “nie¶miertelni”. Przegrywa ta grupa, w której dowódca jako pierwszy otrzyma 10 trafieñ.
Nie mo¿na podchaczac i stosowac ciosów zapa¶niczych. Nie mo¿na siê przepychaæ i wieszaæ na przeciwniku. Walka ma byæ techniczna i czysta.
UWAGA !!! - osoby stosuj±ce w/w techniki bêd± eliminowane.

Turniej tañca ognia

1. W Turnieju udzia³ wzi±æ mo¿e ka¿dy. Nie liczy siê wiek, czy p³eæ. Wa¿ne jest to, i¿ uczestnicy pe³noletni bior± sami za siebie odpowiedzialno¶æ, a od niepe³noletnich wymagana jest pisemna zgoda od rodzica/opiekuna na udzia³ w turnieju.

2. Wystêpy w turnieju s± solowe.

3. Uczestnicy mog± prezentowaæ swoje umiejêtno¶ci tañca ognia na przeró¿nych narzêdziach:
kij, pazury, poiki, skrzyd³a, devilsticki itp. Wa¿ne jest, aby dane narzêdzie wymaga³o umiejêtno¶ci zrêczno¶ci i nadawa³o siê do tañca. W turnieju nie mo¿na braæ udzia³u pluj±c ogniem.

4. Osoby bior±ce udzia³ w turnieju losowo wystêpuj± jeden po drugim. Maj± zaprezentowaæ jeden wystêp taneczno-ogniowy. Prezentacja odbywa siê do w³asnej muzyki, któr± nale¿y dostarczyæ do sêdziego g³ównego na p³ycie CD. Repertuar muzyki DOWOLNY: od muzyki ¶redniowiecznej, a¿ do elektrycznej. D³ugo¶æ muzyki i prezentacji zale¿y od uczestnika. Wystêp nie powinien byæ monotonny. Oceniana bêdzie tak¿e umiejêtno¶æ panowania nad d³ugo¶ci± palenia siê ognia. Je¿eli ogieñ zga¶nie przed koñcem wystêpu (je¿eli bêdzie to widoczne) to traci siê punkty.

5. Wystêpy ocenia 5-osobowe jury: 3 tancerzy ognia oceniaj±cych w skali od 1 do 10 poszczególne elementy przedstawienia, oraz 2 dodatkowych, bezstronnych osób oceniaj±cych ogóln± warto¶æ i wywarte wra¿enie wystêpu w skali od 1 do 15.
Uczestnik z najwiêksza ilo¶ci± punktów wygrywa.

6. W Turnieju oceniane s±:
-umiejêtno¶ci pos³ugiwania siê wybranym narzêdziem.
-odpowiedni dobór narzêdzia.
-muzyka.
- taniec do wybranej muzyki.
- kompozycja.
- umiejêtno¶æ utrzymania ognia.
- sprawno¶æ fizyczna.
- strój oraz pantomima wystêpu.

7. Narzêdzia do wystêpu uczestnicy zapewniaj± sobie sami. I to najlepiej 2 zestawy, gdy¿ w przypadku remisu odbêdzie siê Bitwa. Zwyciêzca Turnieju mo¿e byæ Tylko jeden.

8. Bitwa polega na improwizowanym wystêpie do muzyki wybranej przez jury. Ka¿dy z uczestników bitwy wystêpuje do tego samego utworu. Oceniane umiejêtno¶ci to:
-umiejêtno¶æ pos³ugiwania siê narzêdziem.
-dobór narzêdzia.
- taniec.
- sprawno¶æ fizyczna.
- umiejêtno¶æ improwizacji.

Turniej tañca
Ka¿da z tañcz±cych grup, bêdzie mia³a do wykonania trzy dowolne tañce. Oceniany bêdzie nie tylko sam taniec lecz równie¿ jego ekspresja oraz sam pomys³ na jego wykonanie. Proponujemy aby grupy pomy¶la³y nad po³±czeniem tañca z np. jak±¶ scenk± rodzajow±, doda to na pewno wiêcej barwy i jeszcze bardziej uatrakcyjni wystêpy.

Turniej stroju
Osoby bior±ce udzia³ w konkursie stroju, równie¿ zachêcamy do przedstawienia stroju w po³±czeniu z ciekawym pomys³em na opisanie jego np. w formie wyre¿yserowanej scenki.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dodatkowymi zabawami dla uczestników turnieju bêd± zawody baronki, mistrz równowagi, oraz walka na równowa¿ni umiejscowionej w rzece na miêkkie pa³ki.
Odbêd± siê tak¿e manewry artylerii-czyli strzelanie do bólu. Informacje dotycz±ce tych punktów programu jak i sam ramowy plan turnieju podamy w pó¼niejszym terminie.

-------------------------------------------------------------------------------------
Kontakt:

Sebastian Gajowniczek – 0-603-683-087
Woszczerowicza 3/19
08-110 Siedlce
e-mail: gajowi@poczta.fm

Norbert Pawliñski – 0-508-609-671

Jako organizatorzy zastrzegamy sobie prawo zmiany w poszczególnych punktach.
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Seba! To znaczy, ¿e mój numer ze s³om± maskuj±c± namiot typu soviet-saxon ju¿ nie przejdzie na podzamczu? icon_cry.gif
Pozdrawiam.
Seba Liw
Witam
Grze¶, ze wzglêdu na zesz³oroczne problemy zwi±zane z pomieszczeniem wszystkich namiotów w obozowisku (pamiêtasz jak gêsto by³o, w pi±tek wieczorem mia³em wielki problem z ustawianiem namiotów grup, które przyjecha³y pó¼no w nocy, miêdzy innymi Tarnowskiej Krowy a S³awek straszy ¿e w tym roku bêd± mieli jeszcze wiêkszy podobno cyrkowy bigsmile2.gif ), chcemy w tym roku unikn±æ problemów z tym zwi±zanych. Niestety iglaki do których wchodz± zazwyczaj tylko dwie osoby zabieraj± nam bardzo du¿o miejsca i jest pó¼niej problem z postawieniem historyków (obóz sk³ada³ sie w przewa¿aj±cej wiêkszo¶ci z namiotów historycznych ). W zesz³ym roku obozowa³o oko³o 250 osób, w tym roku nie zamierzamy przekroczyæ tej ilo¶ci osób, na nasze warunki jest to optymalna liczba, jednak chcieliby¶my zapewniæ toszkê wiêcej luzu w obozie. Z t±d te¿ pomys³ na namioty historyczne.
Mamy jeszcze jeden pomys³ zwi±zany z obozowiskiem, który musimy jeszcze przedyskutowaæ, zobaczymy co siê z tego urodzi i damy znaæ.
Pozdrawiam
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Wiem i rozumiem. Ale za mo¿no¶æ obcowania z Wami (Tajemnica Liw Mountain) jestem gotów nocowaæ choæby na trawie szczerba.gif
Pozdrawiam
Agniecha
Witam !!!
A jak bêdzie z zaproszeniem dla D.N.O ??? bigsmile2.gif

Pozdrawiam!!!
Ogromniaste buziiiii dla Saszki smile.gif
Seba Liw
Witam
Agniecha, bêdzie nam bardzo mi³o powitaæ w tym roku D.N.O w wiêkszym sk³adzie ni¿ rok temu. Konkretni ludzie i tak trzymaæ . Czekamy na zg³oszenie.
Pozdrawiam
JAS
jak to dobrze ¿e nie jestem rycerzem - nie bêdê musia³ braæ udzia³u w ¿adnej konkurencji tongue.gif
( patrz punkt 8 )
vroobell
A miê nie bêdzie, gdy¿ jadê pognêbiæ krzy¿ackie wojsko pod ¦wiecinem. Smutno, bo k±pió³ki w Liwcu i innych atrakcji bêdzie brakowa³o trochê icon_sad.gif
profesor
CYTAT
jak to dobrze ¿e nie jestem rycerzem - nie bêdê musia³ braæ udzia³u w ¿adnej konkurencji  
( patrz punkt 8 )

Wielkie dziêki Jasiu, ¿e dzia³asz tak sprawnie jak komisja sejmowa i odkry³e¶ to przestêpstwo. yes.gif yes.gif

Otó¿ podczas prac nad regulaminem, pewna osoba lobbowana przez bli¿ej nam nieznane ¶rodowiska usunê³a pewien istotny fragment regulaminu, co wp³ynê³o zasadniczo na jego ogólny sens. mad.gif mad.gif

OG£ASZEM wiêc, read.gif read.gif read.gif ¿e jedyna i prawdziwa wersja punktu nr 8 w regulaminie brzmi nastêpuj±co:

8. devil.gif devil.gif Ka¿dy uczestnik turnieju zobligowany jest do wziêcia udzia³u w przynajmniej dwóch konkurencjach (np. bitwa, bojowy), bia³og³owa w jednej (np. konkurs stroju, tañca)

Ktokolwiek twierdzi, ¿e jest inaczej ...............................niechaj udowodni swoich racji siadaj±c go³ym ass.gif w pokrzywy. ( bardzo specyficzna wersja s±du bo¿ego )
Seba Liw
Witam
JAS, nie mia³em pojêcia ¿e z Ciebie tak wnikliwy cz³owiek. Profesor ma racje, masz szanse zrobiæ kariere jak ¬obro albo Giertych w komisji ¶ledczej bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif .
Pozdrawiam
profesor
Fisher dosta³em twoje zapytanie. Napisz czy odpowied¼ dosz³a bo mam jakie¶ problemy techniczne. Jak nic nie dosz³o to podaj e-maila na jaki mam ci j± wys³aæ.

pozdrawiam
Fisher
odpowiedz doszla i odeslalem swoja smile.gif ulzylo mi bo zapowiada sie ze bede mial dosc okrojony sezon a na liwie mi bardzo zalezalo i juz zaczelem zbierac pieniadze by sie obszyc lepiej i godnie reprezentowac swoj zakon niedaleko stolecznego miasta

btw. mozecie w tym roku przed turniejem odkazic na wszelki wypadek rzeke? smile.gif fajnie bylo ale ta niepewnosc troche mnie dobijala :P
Agniecha
Witam!!
Dziekuje Seba, zg³oszenie wy¶lemy za nied³ugo. No i te¿ mam nadziejê, ¿e w tym roku bêdzie nas wiêcej ni¿ w roku ubieg³ym bigsmile2.gif

Aha i razem z Rud± Wiedzm± zg³aszamy sie do turnieju tañca z ogniem devil.gif

Pozdrawiam devil.gif blinkie.gif
Micha³ Templarem zwany
My tez szybciutko ( jak mi praca pozwoli) wyslemy zg³oszenie, lub przeka¿emy osobi¶cie.

Co do odka¿ania to moze po prostu wrzucimy wczesnij swoje nogawice??
Poza tym bekterie nie za dobrze rozwijaj± siê w ¶rodowisku gdzie stê¿enie krwii w alkocholu jest malutkie, a przeciez pare chwil po k±pieli biesiiada......

Pozdrawiam
Micha³
Wiszna
Co do odka¿ania to mo¿e przed turniejem wszyscy siê spotkamy i za³ozymy komisje do wyjasnienia zakazenia wody w tym roku i poprzednich bo widze tam jakies niedoci±gniêcia crazy.gif odkazimy po swojemu pozatym zgwa³cimy kilka dziewic (ka¿dy przywozi swoj± bo wiecie to jest materia³ deficytowy w tych czasam) zabijemi kilka tysiêcy wiesniaków i wrócimy weso³o do domów ............
Hagen z Tarnowa
Ludzie zglaszajcie sie chetniej na ten turniej tanca ognia smile.gif Chcialbym sie rozeznac ile bedzie osob (jak narazie naliczylem 2). Bo jak bedzie malo osob to rzeba bedzie takze i moich ludzi wystawic, a niechcialbym tego.
Gregor z Krakowa
hmmm, a jak wasza grupa we¿mie sie za stanowiska turniejowo-wykonawcze, to znam wyniki turnieju. crazy.gif hehe, ale bedzie na co popatrzec.............
Seba Liw
Witam
Hagen, spokojnie do turnieju jeszcze hoho. Na pewno bêd± chêtni, bo firedance robi siê zoraz modniejszy, druga sprawa w tym roku bêdzie to ju¿ turniej ognia a nie tylko pokaz wiêc bêd± nagrody, które tak¿e powinny zmotywowaæ.
Pozdrawiam
Joanna K.
No..ja bym sie chetnie zglosila;) devil.gif ale niestety nie moge icon_cry.gif , ale chetnie popatrze na ogniowe wyczyny, wiec zglaszajcie sie devil.gif
Mungo
A konkurencji wm pluciu brak angsad.gif Smokowanie siê pomija icon_wink.gif

A tak serio mowi±c liczê, ¿e pozg³aszaj± siê równie¿ grupy, ¿eby turniej grupowy by³ nader ciekawy icon_wink.gif
Joanna K.
a w grupowym (pokazie ofkors;))my mozemy brac udzial????? mad.gif
Agniecha
w sumie to ja razem z Rud± Wiedzm± te¿ bysmy by³y za grupowymi pokazami bigsmile2.gif bo tak troche g³upio rywalizowaæ ze swoimi. Je¿eli jeste¶my grupami, które sie tym zajmuj± to startujmy w konkursach ca³ymi grupami. Bêdzie o wiele ciekawiej i wystêp bêdzie fajniejszy devil.gif

Pozdrawiam w imieniu ca³ej grupy Muspelheim devil.gif
Ruda Wiedzma
Witam wszystkich ludkow smile.gif

Chcialabym zapytac organizatorow wszakze swietnej imprezy zeszlorocznej, o ktorej wiele slyszalam i w ktorej niestety nie moglam uczestniczyc icon_sad.gif
Moim zapytaniem jest czy nie mogli byscie zorganizowac grupowego turnieju ognia??
Domyslam sie ze wiele osob bylo by za ta kwestia;rozumiem tez was organizatorow iz chcecie podniesc poprzeczke lecz efektowniejszy i cekawszy turniej rozegra sie grupowo devil.gif
Prosze was o rozwazenie decyzji w tej kwestii mad.gif

Pozdrawiam wszystkich smile.gif
Obiecuje ze tegorcznej imprezy Ruda Wiedzma nie omine mad.gif
Mungo
Agniecho, Wiedziemko - z tego co siê orientujê a idzie mi to w miarê, to grupowy turniej RÓWNIE¯ jest smile.gif S± oba smile.gif Wiêc nie ma strachu. Wszyscy mog± je¶li tylko chc± ale mo¿na te¿ indywidualnie.
Hagen z Tarnowa
Powiem po krotce tak: zeby zorganizowac turniej grupowy trza by bylo tych grup kilka i minimum 3-5 osobowych (2 osoby to nie grupa). Jak narazie nie chca sie zglosic indywidualisci a jeszcze gorzej jak bysmy mieli znalesc zespoly. Jezeli grup pedzie z 6-8 chetnych (minimum) to wtedy sie zrobi tylko grupowy i luz ( chodz ja nie lubie grupowych konkursow bo robote wtedy za innych odwala jedna osoba. Od razu ostrzegam ze tepilbym za to i to strasznie podczas oceniania).

Ja sobie tak to wyobrazalem, ze indywidualny turniej sie odbedzie, grupy sie podziela na poszczegolnych czlonkow i co z tego e porywalizuja ? zdrowa rywalizacja nie jest zla smile.gif przeciez nikt wam nie karze okladac sie kijami :P

A ponadto podczas zwyklych pokazow grupowych tez beda pewne oceny i takze wyloni sie jakis zwyciezca. Wiec napalajcie sie i na indywidualny wystep i na grupowy. Bo odbeda sie oba, tylko ze w grupowym juz nie ja bede sedziowal i wezme udzial :P
Wiszna
Hej ludzie Pamietajcie wdech..... wydech........ turniej jest za 5 miesiêcy a dyscyplina tañca ognia (chyba tak to sie nazywa ... ja nie wiem potrafie tylko w 1 sposób bawiæ sie z ogniem ...... ) cieszy siê coraz wieszym zainteresowaniem i mysle ¿e ludzi bedzie wystarczaj±co, a turniej je¿eli dobrze pamiêtam na bank sie odbêdzie gdy¿ ma zostaæ konkurencj± nagradzan± tak samo jak inne .......

Pozdrawiam Wisnia
Do Liwca 4 szli .................
Ruda Wiedzma
Milo slyszec te slowa ze grupowy tez sie odbedzie:)
tak tylko pytalam, bo jednak przywiazana jestem do mojej grupy a nie jestesmy tylko we dwie jest nas wiecej ludkow, poprostu my: czyli Ruda Wiedzma i Agniecha jestesmy zalozycielami i opiekunami naszej
grupy tongue.gif
Nie bedziemy rywalizowac tylko sie dobrze bawic ale nie omieszkamy sprobowac indywidualnie devil.gif
Ruda Wiedzma
Prosze wszystkich o mala prozbe smile.gif

Duzo slyszalam o zeszlorocznym turnieju na Ilzy ale nie widzialam zadnych zdjec czy bylby by ktos tak mily i podal strone bractwowa gdzie moga bym obejrzec zdjecia ewentualnie przeslijcie mi na maila: wiedzma240@vp.pl ewentualnie na edzia24@vp.pl

Z gory wielkie dzieki i pozdrowionka
Ma nadzieje ze ze wiekszosc ludkow bede miala okazje poznac na Ilzy i spojzec na ich wyczyny z ogniem mad.gif
Broda
Witam
Jestem pasjonatem ognia i huku anger.gif anger.gif devil.gif anger.gif devil.gif
Zwycieska grupa otrzyma odemnie beczke z woda MOZE KTOS NAPELNI dunno.gif dunno.gif dunno.gif ./;

Pozdrawiam

Broda anger.gif anger.gif devil.gif devil.gif anger.gif anger.gif devil.gif devil.gif

dunno.gif dunno.gif dunno.gif dunno.gif . devil.gif anger.gif devil.gif anger.gif anger.gif devil.gif
Seba Liw
Czo³em
No to w takim razie pozyskali¶my nowego sponsora. Broda, pamiêtaj nie wymigasz siê z tej beczki. A swoj± drog± z Ciebie to zarówno sponsor jak i mêczennik, przypominam ¿e jako jedyny zadeklarowa³e¶ ¶ciêcie swej szanownej brody.
Pozdrawiam

ps. bym zapomnia³ Micha³ te¿ siê zg³osi³, ale Broda deklaruje siê po raz drugi wiêc nale¿y mu siê statut weterana smile.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Mogê zasponsorowaæ wodê do beczki Imæ Brody.
Zdrow± wodê prosto z Liwca, pobran± przed porannym pojeniem krówek w dniu zawodów.
Pozdrawiam.
Broda
Witam
Jak bedzie miala ponad 50% to okej icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
Broda devil.gif anger.gif devil.gif anger.gif devil.gif
Seba Liw
Witam
Grze¶ mam wra¿enie ¿e tak¿e zostaniesz naszym sponsorem, tylko co¶ mi siê wydaje ¿e w Twojej wypowiedzi ze s³owa woda, uciek³a Ci gdzie¶ kreseczka znad literki o bigsmile2.gif
Pozdrawiam
Ruda Wiedzma
witam:)

licze na zaskakujaca zawartosc wyzej wymienionej beczki
mam nadzieje ze bedzie ich kilka a nie jedna : bigsmile2.gif

pozrdawiam smakoszy wszystkiego co pitne
Gregor z Krakowa
no to widze ze mi³o i ¶wietnie siê zapowiada, to i my w go¶cine skromnym poczêstunkiem witaæ bêdziemy, skromnie jeno, na têg± Braci g³owe. Kufelek nie jeden wychylim za zdrowie i gospodarza, i go¶ci wszelakich.
Seba Liw
Witam
Widzê ¿e szykuje siê bardzo drinkowy turniej bigsmile2.gif , tylko kto wtedy bêdzie startowa³ w poszczególnych konkurencjach? bigsmile2.gif
Pozdrawiam
Mungo
OD wtedy dopiero bêd± startowaæ smile.gif Mê¿no¶æ sie obudzi :D:D bum.gif bum.gif bum.gif Tylko ¶wiat bêdzie bardziej ruchomy a i przeciwników wiêcej bum.gif bum.gif
Seba Liw
Czo³em
Mungo masz racje ,ale przy turnieju ognia w takiej fazie mo¿e odbyæ siê widowisko pod tytu³em ¯ywa pochodnia bigsmile2.gif
Pozdrawiam
Mungo
Tiaa smile.gif Zapytam K³apego o jakie¶ porady - umie to efektownie zrobiæ :P :P bum.gif bum.gif szczerba.gif szczerba.gif mad.gif mad.gif devil.gif devil.gif
Ryba
A mnie dosz³y s³uchy, ¿e odbêdzie siê te¿ konkurencja pijanego mistrza smile.gif Zamiast tarczy dojdzie kufelek piwka, ale to tak poza regulaminem.
Hehe
Seba Liw
Witam
Ja nawet wiem kto bêdzie odpowiedzialny za t± konkurencje bum.gif
Pozdrawiam
Ruda Wiedzma
Witam
chciala bym przypomniec o mojej prozbie odnosnie zdjec z zeszlorocznej imprezy na Liwie bardzo jestem ciekawa ja wyszly zdjecia o ktorych wiele slyszalam (przepraszam za moja gramatyke ale nie mam polskich znakowv,bo mam angielskiego Windowsa a nie chce mi sie formatowac kompa i tego zmieniac-dzieki za wyrozumialosc bum.gif

Zgory dziekuje za zdjecia smile.gif
Jajosz
SALVE, Seba, w imieniu trzech literek zg³aszam gotowo¶æ D.N.O. do udzia³u w zatapianiu Liwu, tak cirka about 20 osób i w tym zakonny samodzielny odzia³ do zadañ samobójczych (bitwa/biesiada)
Seba Liw
Czo³em
Jajosz, cieszy mnie fakt i¿ w tym roku nawiedzicie nasz zameczek w tak poka¼nej ilo¶ci. Mam nadziejê ¿e i tym razem bêdziemy siê hucznie bawiæ, a kolega Wisznia zadba o doznania wizualne bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif .
Arbor
CYTAT
Witam
chciala bym przypomniec o mojej prozbie odnosnie zdjec z zeszlorocznej imprezy na Liwie bardzo jestem ciekawa ja wyszly zdjecia o ktorych wiele slyszalam (przepraszam za moja gramatyke ale nie mam polskich znakowv,bo mam angielskiego Windowsa a nie chce mi sie formatowac kompa i tego zmieniac-dzieki za wyrozumialosc Bum

Maj±c dostêp do internetu mo¿esz doinstalowaæ wersje jêzykowe smile.gif
Prawdopodobnie windows który posiadasz ma te wersje nawet na p³ytce instalacyjnej (nie trzeba internetu).

A w ogóle to sobie Mac'a kupcie, bo pecety to dno icon_neutral.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Nie s³uchaæ Arbora! On ludzi tylko na Z£A drogê zwodzi (vide Bêdzin).
Pozdrawiam
Seba Liw
No có¿ z³a strona te¿ potrzebna bêdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif
Pozdrawiam
Mo¶ka
Ju¿ siê nie mogê doczekaæ Liwu....O¿ywaj± wspomnienia z zesz³ego roku..... bigsmile2.gif

Co do konkursu Firedance'u to z Excalibura zapewne parê osób we¼mie udzia³... A na 100% ja devil.gif ]
Wi¶nia, mo¿e spróbujesz zatañczyæ z p³on±c± ass.gif hehehheheheh.... szczerba.gif
Pablo
Witam!
Sebastianie!
mam pro¶bê - podaj mi jakowy¶ tel do siebie lub odezwij siê - chcia³bym ustaliæ szczegó³y zwi±zane z tegorocznymi nagrodami na turniej.
mój tel:503627884.
Pozdrawiam Pawe³.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.