Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] Turniej na zamku w Liwie 19-20-VIII-2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Seba Liw
Data: 19-20 sierpieñ
Nazwa wydarzenia: VI Turniej Rycerski o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na Zamku w Liwie
Organizator: Bractwo Rycerskie Ziemi Mazowieckiej i Podlaskiej
Charakter imprezy: Na zaproszenia
Miasto: Liw
Micha³ Templarem zwany
Seba od razu zawczasu prosimy o zaproszenie smile.gif

Pozdrawiam
Micha³
Stanis³aw Szal
Witam!

Na jaki okres jest datowany?

Pozdrawiam
Grze¶ko z Osiêcin
Witam.
Sebastianie, grzej dla mnie miejsce. A ja przywiozê pó¼niej co¶ na rozgrzewkê. Da wstrieczi.
Pozdrawiam.
Seba Liw
Witam
Micha³, Grze¶ mo¿ecie ju¿ powoli blachy czy¶ciæ na Liw bigsmile2.gif . Mi³o ¿e siê ju¿ odezwali¶cie.
Je¿eli chodzi o datowanie to 1320-1420.

Pozdrawiam
Micha³ Templarem zwany
A jak¿e trzeba wszak wczesniej rezerwowaæ. Jeszcze na zamek wpadnê i zaznaczê duzym czerwonym X miejsce na namiot bigsmile2.gif szczerba.gif devil.gif blinkie.gif

Pozdrawiam
Z³yMi¶
ernest
Witam!.W ubieg³ym roku niestety nie mog³em uczestniczyæ w Waszej imprezie. W tyn roku, je¿eli nie bêdzie siê Wasz termin pokrywa³ z turniejem na Hojniku chêtnie siê zjawiê. Mam duzy sentyment do Liwu.
z pozdrowieniami Bieszczadnik - Zamek Bolków.
Fisher
Seba podeslac wam wykrywacz metalu na te wasze zlosliwe gwozdzie? bum.gif bum.gif bo kto wie czy znow nie zalatwia jakiegos medyka i bedzie kicha devil.gif bigsmile2.gif tongue.gif
Seba Liw
Czo³em
Ernest mam nadzieje ¿e zabierzesz ze sob± Andrzeja i Krzysia bo ju¿ w zesz³ym roku straszyli ¿e nas nawiedz± bigsmile2.gif Fisher,z tym wykrywaczem to nie jest z³y pomys³, pal licho gwozdzie mo¿e przeczeszemy nim teren zamku i wykukamy jakie¶ skarby bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif .
Pozdrawiam
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Seba, moje "blachy" s± zawsze czyste bum.gif . Chocia¿ zastanawiam siê co masz na my¶li (moja ¿ona zaprzecza, aby dzieli³a siê z Tob± jakimi¶ informacjami na mój temat)?
Pozdrawiam.
ernest
Witaj Seba! Andrzeja mo¿e siê uda namówiæ ale z Krzyskiem to trudniejsza sprawa. Problem w tym,¿e ja mieszkam w Bieszczadach chocia¿ jestem w Bractwie Bolkowskim. Gdybym by³ na miejscu to by³oby ³atwiej
z pozdrowieniami Bieszczadnik.
Broda
Witam
W tamtym roku polowa mojej brody zapewnila pogode
Stawiam ponownie polowe brody
Czy ktos cos dorzuci
Pozdrawim
Broda
JAS
Witam

W zesz³ym roku da³em cia³a i nie przyjecha³em na turniej wiêc nie pozosta³o mi nic innego jak tylko odpokutowaæ za swoje winy i bawiæ siê w tym roku za dwóch tak aby odbiæ sobie. Specjalnie na Liwski turniej powstaje piêkny buzdyganik tak aby tradycji sta³o siê zado¶æ ( wtajemniczeni wiedz± ). Je¶li mia³bym okre¶liæ w jaki¶ sposób ten turniej i jego organizatorów to powiedzia³bym: wielka Liwska go¶cinno¶æ, wspaniali ludzie, piêkne kobiety, orze¿wiaj±cy Liwiec, piwko,piwko,piwko.............jeszcze piêkniejsze kobiety (je¿eli mog± byæ jeszcze piêkniejsze)
i na koniec wspania³a bitwa i uczta. Moje s³owa nie s± przesadzone, dlatego mam nadziejê ¿e Seba zapomni o mojej zesz³orocznej nieoecno¶ci i zaprosi mnie na turniej. Obiecuje bêdê grzeczny bum.gif
Seba Liw
Witam
Jas, ale z ciebie wazeliniarz bigsmile2.gif . Grzechy zosta³y Ci wybaczone, czas na rehabilitacje bigsmile2.gif Czuj siê zaproszony i pamiêtaj obieca³e¶ ¿e bêdziesz grzeczny bum.gif

Pozdrawiam
Wiszna
Sebek ja bede tak samo grzeczny jak jasiek a raczej razem z nim bedziemy sie grzeczniæ devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif i znowu podpale sobie ........... zainteresowani wiedz± bardzo dobrze co bede sobie podpala³ tongue.gif
seee yaa
profesor
Widzê, ¿e temat zaczyna siê rozwijaæ.

Wszna zanim podpalisz, sprawd¼ co wcze¶niej jad³e¶. Pamiêtasz jak by³o z tym prosiakiem ?? mad.gif mad.gif
Broda
Witam
Wisznia w tamtym roku potrzebowales rolke papieru i peto kielbasy
papier wiemy po co
ale to peto kielbasy dunno.gif ass.gif icon_redface.gif bigsmile2.gif czy pokarzesz w tym roku do czego bylo potrzebne
Broda
JAS
Wi¶nia jak co roku zadba o efekty specjalne turnieju w Liwie. Przecie¿ wszyscy wiedz± po co tak naprawdê ludzie zje¿d¿aj± siê na ten turniej chc± zobaczyæ najz... (najfajniejszy) pokaz naturalnych fireballów na ¶wiecie. Ze wzglêdów bezpieczeñstwa obozu prosi siê organzatorów o nie podawanie grochówki i jej podobnych dañ w czasie trwania turnieju. Z tego co wiem to Pan Wi¶niewski organizuje na turniej co¶ specjalnego... ja ju¿ siê bojê
Zb.Tomaszewski
bigsmile2.gif devil.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Taaa, Wi¶(sz)nia w zesz³ym roku obiecywa³ taki fireshow, ¿e zastanawialem siê nad za³o¿eniem stroju ochronnego hutnika z Huty Katowice, a potem jedyny ogieñ z jakim go widzia³em to "fajka" w ustach i "ku...wiki" w oczach anger.gif . Ale "Dajmy mu sznasê".
Pozdrawiam
Broda
Witam
Ja widzialem ogieen nie ntylko w oczach ale i ztylu
Broda
Pablo
Witam , oczywi¶cie z rado¶ci± bêdziemy , nagrody (Sebastian wie o co chodzi) ju¿ sie robi±, pozdrawiam Pawe³.
S³awek zTarnowa
Witam!!!!

Tarnowskie Bractwo Rycerskie Gladii Amici oczywi¶cie te¿ bêdzie--ale Sebastian juz o tym wie szczerba.gif

Nie przewidujemy ¿adnych zmian w naszym uczestnictwie prócz dwóch--natomiast--bêdziemy mieæ jeden wiêcej namiot.....krowê jeszcze wiêksz± ni¿ ten, z którym bylismy ostatnio...liczymy na powiêkszone pole namiotowe tongue.gif
Oprócz tego...je¿eli kogos mia³oby to raziæ...niestety wiekszo¶æ z nas bêdzie odtwarzaæ...eee..a przynajmniej próbowaæ....juz nie koñcówkê, a po³owê XIII w. ...jesli mia³oby to byc przeszkod± co do naszego przyjazdu to sie pokajamy...i pewnie nie przyjedziemy...ale mam nadziejê, ze mimo wszystko...ci, którzy siê z nami bawili Anno Domini 2005 na turnieju liwskim, i tym razem nas nie odrzuc±? smile.gif .....
..wiêc jesli ju¿ bêdziemy....to ..gwarantujemy wsparcie artyleryjskie...byæ moze ju¿ bêdziemy mieli np,- prócz naszych pukawek, których nie da sie woziæ na turnieje trzynastowieczne,- ma³y trebuszecik szczerba.gif ,druzynê firedancerów, kilku ³uczników,kilku machaczy ¿elastwem do bojowego i do bitwy, chêtne rêce do pomocy i do pokazów dla turystów- w razie potrzeby programowej w niedzielê,,,.....i..oczywiscie....gard³a do wycia( czyt: ¶piewania) w nocnej ciszy ..turniejowej... bum.gif ....i ju¿ siê nie mo¿emy doczekac do kolejnych nocnych dyskusji.... hehe...Grze¶ku z Osiêcin....Wiszna da³ ognia...oj, da³ .... devil.gif

Pozdrawiamy!!
profesor
S³awku, cieszymy siê bardzo i zapraszamy.

Namioty jako¶ upchniemy, krowê wydoimy bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif ,WAM nakleimy nalepkê "SPOKO GO¦CIE NIE CZEPIAÆ SIÊ ICH", a z innymi "problemami" te¿ sobie poradzimy, przecie¿ znajdowanie luk prawnych to nasza narodowa specjalno¶æ bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Jednym s³owem przyje¿d¿ajcie.
Rita
W takim razie Wolna Kompania te¿ chce mieæ swój czerwony X w miejscu gdzie stanie namiot. Ch³opaki wci±¿ têskni± za liwskim prosiakiem... smile.gif
Deathwalker
A znajdzie sie miejsce dla stalych bywalców( w tym roku w powiekszonym sk³adzie) ? smile.gif
agresiva56
Witam
Jak z zaproszeniami czy trzeba wysy³aæ zdjêcia w strojach i blachach??
Pozdrawiam Siwy
Wiedziemka
Ech... to my siê, je¶li mo¿na, znowu wprosimy szczerba.gif
Morrigan
To mo¿e ja te¿ siê wproszê i pomogê Vilandrze w tañcach?? devil.gif
Seba Liw
Czo³em
S³awek jak Wy przyjedziecie z jeszcze wiêksz± krow± to chyba pole namiotowe przeniesiemy na drug± strone Liwca bigsmile2.gif bigsmile2.gif cieszê siê ¿e bêdziecie co ja mówiê bardzo siê cieszê i w tym roku pograbicie sobie z nami s³ome, wiem ¿e mia³e¶ ¿al do mnie i¿ nie mog³e¶ pomachaæ sobie grabiami bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif .
Rita, stawiam du¿ego X-sa dla Waszego namiotu. W kwesti prosiaczka - ju¿ go tuczymy. szczerba.gif
Ola, cieszê siê ¿e bêdziecie wiêkszym sk³adem i zaczynaj ju¿ zaklinaæ pogode. bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Wiedziemka, mam nadzieje ¿e w tym roku bêdziecie z Przybocznym Rycerstwem.

Pozdrawiam
vilandra
Dru¿yna Kusznicza z Czerwionki napewno siê pojawi smile.gif mam tylko nadziejê, ¿e nie bêdzie takich sensacji jak w ubieg³ym roku i przynajmniej wyjadê o w³asnych si³ach... a na tañce ju¿ siê szykujê...
Gregor z Krakowa
w imieniu swoim i Kompanii prosze o miejsce w¶ród zaproszonych ekip. Nasz ewentualny debiut na Liwskim turnieju przyp³acimy potem w szrankach i si³± garde³ w czasie wieczorno-nocnych uczt.
Wiedziemka
Ej devil.gif w ubieg³ym roku 100% naszego Przybocznego Rycerstwa bra³o udzia³ w turnieju (ca³ych 2!) i w tym¿e roku zamierzamy posiadane si³y zbrojne wystawiæ w komplecie tongue.gif
Seba Liw
Czo³em
Wiedziemka, wybacz ale stary ju¿ jestem i moja pamiêæ potrzebuje bilobilu do regeneracji bigsmile2.gif bigsmile2.gif szczerba.gif , co¶ mi siê pokrêci³o przepraszam smile.gif .
Vilandra, trenuj tañce bo o ile dobrze pamietam to masz do odtañczenia 54 sztuki cool.gif , mam nadzieje ¿e ekipa Czerwionki pojawi siê jak zwykle w silnym sk³adzie. No i có¿ aby nie by³o ju¿ gipsowych ekscesów, bo jeszcze Ci kto¶ zarzuci nie historyczno¶æ bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif .
Pozdrawiam
Wiedziemka
Wybaczam icon_mrgreen.gif Przy nagromadzeniu ma³o walcz±cych tongue.gif walcz±cych naprawdê mozna niezauwa¿yæ
Ryba
Hejhejhej!
Tu ja Rybka zwana Wand± icon_wink.gif
Na Tegorocznym turnieju zadbamy o to, aby turniej bojowy odby³ siê na jak najwy¿szym poziomie. Lekko zbrojni, którzy biegaja dooko³a kolesi zakutych w p³yty, na wstêpie dostana ujemne punkty za uzbrojenie, system oceniania bêdzie nied³ugo ustalony i podamy wam do w niniejszym temacie.
Sêdziami bêd± ch³opaki, którzy razem æwicz± i sa w tym dobrzy - zatem punktacja nie bêdzie przek³amana.
Co do bohortu...no có¿ - koñczymy z zapasami. To ma byæ prawdziwa walka, regu³y "zabawy" te¿ nied³ugo opiszemy. Tak, czy siak ka¿dy bêdzie móg³ walczyc dopóty, dopóki ma si³y i chêci yes.gif
Na bitwie w tym roku (jako harcownicy) chcemy daæ reszcie wiêksz± szansê i wystawimy ze 40 - hm...Do nas w tym roku dochodzi jeszcze Jasio z buzdyganem smile.gif Hehe
Pozdrawiam
meti
Witam
Ja my¶lê ¿e powini¶cie przemy¶leæ jaki¶ sposób by ludzie czekaj±cy na swoja kolej w bojowcu nie musieli staæ tyle czasu na s³oñcu smile.gif mo¿e jakie¶ kobiety stoj±ce z parasolkami bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif .
postrafiam MEti
Ryba
Mo¿na nad tym pomysleæ, ale pamiêtajmy ¿eby nie zgnu¶nieæ jak np. W³osi, którzy najprawdopodobniej nie przyje¿d¿aliby na Grunwald, je¶li nie mieliby sponsora.
Nie wiem, mo¿na by rozwiesiæ jak±¶ p³achtê p³ócienn± wokó³ szranków - zobaczymy.
Pozdrawiam
Wiedziemka
Nasze fartuchy w charakterze p³acht p³óciennych przed s³oñcem chroni±cych sprawdzi³y siê, zatem pomys³ z lekkim daszkiem to dobry pomys³ smile.gif
Wiszna
Meti spokojnie przecierz na turnieju bedzie la³o jak z cebra dok³adnie jak w ostatnim roku tongue.gif yes.gif
tylko szkoda ze mnie najprawdopodobnie nie bedzie face4.gif
Morrigan
Absolutnie padac nie bedzie!! Nie ma prawa anger.gif
A pomysl z fartuchami ...jak trzeba bedzie to i daszek sie zrobi i powachluje... smile.gif
meti
Witam
Padaæ nie bêdzie bo tata Znowu odda brodê w ofierze szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif Trzeba byæ dobrej my¶li
postrafiam MEti
Seba Liw
Czo³em
No w³a¶nie jedyny Broda co jak±¶ czê¶æ cial swego oddaje jako ofiarê na rzecz pogody na okres turnieju w Liwie.
Czekamy na propozycje mo¿e kto¶ da sobie obci±æ ......... auaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
To bêdzie szlachetny cel.
Czekamy na propozycje, przynajmniej od starych bywalców.
Pozdrawiam
Arbor
Husyci wykazuj± zainteresowanie imprez±.
Micha³ Templarem zwany
A niech bedzie.
Jak pogoda dopiszê do ogolê brodê na pupcie niemowlaka.
Oczywi¶cie swoj± a nie Brode
( Za rok tu juz cyba tzra bedzie golibrodow zatrudniaæ na turniej mad.gif )

Pozdrawiam
OstatnioBardzoZ³yMi¶
Puenta
Jako, ¿e Liw zawszwe jest jedn± najbardziej weso³ych imprez, to pewnie kilkoro Grexów siê pojawi (z jeden albo dwa namiociki histeryczne znaczy). Pewnie kogo¶ wy¶lemy by siê poobija³ i mo¿e wreszcie uda nam siê wystawiæ w³asn± grupê tancerzy na konkurs, a nie zbieraæ na kilka godzin przed nim znajomych. Tak czy siak otwarty tureniej bez niesnasek bêdzie znów nasz (m.in. nasz, znaczy face4.gif ).

A w³a¶nie Sebastianie. Czy zamierzacie wprowadziæ wymóg namiotow historycznych? Wspomina³oo tym kilkoro Waszych ludzików na ostatnim Liwie...To pomog³oby utrzymaæ rozs±dn± ilo¶æ ludzi na turnieju, a i ¶rubowanie poziomu w górê jeszcze nikomu nie zaszkodzi³o. Pewnie jeszcze zd±ze zapytaæ Rybê na którym¶ treningu, ale od szefostwa lepiej us³yszeæ.
Ryba
Hehe!
Gada³em z Seb± i w tym roku bêdzie, jak ostatnio, historyki przede wszystkim, a igla skupione(st³amszone) i w miarê mozliwo¶ci ukryte, gdzie¶ w rogu pod mirabelk±.
W przysz³yum roku tylko historyczne namioty wchodz± w rachubê.
Hej
Seba Liw
Witam
Pi±tego marca zamie¶cimy pe³ny regulamin tegorocznego turnieju w Liwie wraz z warunkami uczestnictwa.
Mam nadziejê ¿e wyja¶ni± siê wtedy pewne znaki zapytania, miêdzy innymi sprawa namiotów.
Pozdrawiam
Pixel
Wolna Kompania Piechoty Lekkiej prosi o zaproszenie. Mam nadzieje ze impreza bedzie rownie mila ( i bojowa) co w zeszlym roku smile.gif
PS. Wiecie czy beda Rosjanie??
sylvo
Ku¼nia Rycerska z £ochowa prosi o zarezerwowanie miejsca, 30 km od domu taka impreza - trzeba byæ obecnym ;) Bêdzie ku¼nia, kowad³o, m³otki troche dymu - co¶ siê wykuje.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.