Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] Turniej na zamku w Liwie 19-20-VIII-2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Ryba
Hehe, cieszê siê bardzo, ¿e bawili¶cie siê przednio. Faktycznie jest coraz lepiej z organizacj± i klimatem.
Mam tez nadziejê, ¿e smakowa³y wam ogorki na ostro! Sasza ty wredny...zjad³es wszystkie czuszki i pewnie rozsadzi³y ci to i owo cool.gif .
Za rok nie pijê alkoholu i wychodzimy do bohurtu z ostr± liwsk± dru¿ynk±, która siê nie k³adzi i sieka.
Pozdrawiam was wszystkich.
Szalom
Seba Liw
Dobra teraz druga część.

Chciałbym podziękować wszystkim ekipom ,które przyjechały na nasz turniej, to dzięki Wam odbyła się ta impreza. Szczególne podziękowania dla :

-Trupy Teatralnej Waganci, Wolnej Kompanii Piechoty Lekkiej, Starogardzkiego Bractwa Rycerskiego za wzajemną współprace w przedstawieniach, plebejach i joistikach.

-Tarnowa za trebusza i pokazy niedzielne i za pomoc przy wartach, można na Was polegać. usmieszek_05.gif

-Excalibura za mocną ekipe, która dała czadu na bitwie i bohurcie i jako jedyni dali pokaz tańca.

-Chorągwi Lubelskiej za pomoc przy kuchni i że w końcu wypiłem piwko z Tomalą.

-D.N.O. za waleczność. walka.gif

-Czerwionki, jak zwykle pokazaliśćie klasę. respekt.gif

-Bytowiakom za poczucie humoru, zwinięcie toia warrior.gif cool.gif i atrylerię.

-Brodzie za pogodę, tak trzymać clap.gif .

-Mośce za pokaz z Ijonem.

-Dla wszystkich uczestników bitwy balonowej to był totalny odjazd.

-Saszce z uuuuuujeeeeee.

Jeszcze raz wielkie dzięki dla wszystkich ekip, które były na tegorocznym turnieju w Liwie.
S³awek zTarnowa
Witam serdecznie po odespaniu!

Turniej w Liwie w tym roku przeszed³ moje oczekiwania!....LIWiaki --jeste¶cie WIELCY!!!....klimat i rozmach niesamowity....zabawa przednia i..có¿ tu wiêcej gadaæ....same..samiusieñkie superlatywy! w imieniu mojej watahy z Gladii Amici dziêkujê za zaproszenie i wspóln± dobr± zabawê icon_cool.gif....
dodam tylko od siebie:
Co do uczty... w porównaiu z rokiem poprzednim...naprawdê wielkoprzepa¶ciowa pozytywna ró¿nica i wypas potrawowy, ¿e a¿ mi³o!! Sto³ów mnóstwo..ka¿dy- kto chcia³- mia³ szansê usi±¶æ i naje¶æ siê do syta. je¶li kto¶ by³ niezadowolny--jego sprawa, a Ty siê Sebastianie pojedynczymi g³osami nie powiniene¶ przejmowaæ. "Jeszcze siê taki nie urodzi³, ¿eby wszystkim dogodzi³"

co do bojówki--wy¿szy poziom -jesli chodzi o polskie rycerstwo- ni¿ w roku ubieg³ym, bawi³em siê setnie, adwersarze walczyli fair play i to mi siê baaardzo podoba³o ..hehe...a ta muza bêbnowa....cud, miód orzeszki ...gratulacje dla dla organizatorów i dla zwyciêzcy. yes.gif

Bojê sie wystosowywaæ osobne podziêkowania, ¿eby kogo¶ nie pomin±æ..ale....

- wielkie dziêki dla ca³ej ekipy LIWu...hehe...i od tej pory mamy dokument po¶wiadczaj±cy o filijno¶ci Tarnowa w Liwie smile.gif a poza tym..jeste¶cie nie do zdarcia pod ka¿dym wzglêdem....A przez miód (który by³ przedni) po raz pierwszy chyba moi mieli ze mn± problemy a nie ja z nimi!:P...i wybaczcie..winê za mój stan zwali³em na Was diabel.gif ..zemszczê siê jeszcze..zw³aszcza na "dwóch takich co sie bez przerwy podkradali i tym trunkiem mnie spijali!!"...i oczywi¶cie...by³bym zapomnia³..honor Norbertowi i "£ysemu" za wypo¿yczenie mieczy po tym jak mój siê z³ama³...

-Lubliniakom za wspó³stworzenie naszego "k±cika" w obozowisku i poczucie wspólnoty!
- Jackom za wspomo¿enie wyjazdowe i to co powy¿ej! smile.gif
- Mo¶ka!...fajna z Ciebie dziewczyna!
- Magdzie z Warszawy i jej ekipie obieca³em nagrania tego co wyli¶my przez wiêkszo¶æ niedzielnej nocy- napiszcie mi na priw ...bo nie wiem do kogo i gdzie to mam wys³aæ, a nie chcê byc go³os³owny! ..i oczywi¶cie...uk³ony! lol2.gif ...no i mam nadziejê, ¿e skoro z nami siedzieli¶cie...to znaczy , ¿e nie zrazili¶cie siê naszym poturniejowym wyluzowaniem.
- Sasza.....OOUUUU....YEAHHHHH!!! bum.gif
- podziêkowania za ¶wietne walki dla ka¿dego z moich przeciwników--by³o czadowo!- warto by³o miecz po¶wiêciæ!!
- pozdrówka dla Grze¶ka z Osiêcin!.....równiez dla Gacka i jego ekipy zabijaków--dziêki za wodê ogórkow± icon_wink.gif
- przepraszam za pominiêcie kogokolwiek!
- na koniec dziêkujê TBR_GA....Jeste¶cie wspaniali i dla mnie jeste¶cie najlepsz± grup± pod...niebem.
Stanê z ka¿dym kto stwierdzi inaczej! Dziêkujê za Wasze wspó³dzia³anie i sprawne wykonywanie obowi±zków i nadobowi±zków. Tworzycie co¶ wiêcej ni¿ Bractwo. Dbajcie o to. respekt.gif
Viator
Wielkie, wielkie brawa!

Chocia¿ znów tylko jako widz (mam nadzieje ¿e to ju¿ po raz ostatni) i tylko przez parê godzin, ale mog³em naocznie stwierdziæ ca³± fantastyczno¶æ tego turnieju.

Zarówno patrz±c po tym co ga³y widzia³y,
jak i po ilo¶ci postów i osób przegl±daj±cych ten temat na Freha,
jak i po pochlebnych opiniach uczestników,
oraz po gigantycznym zainteresowaniu widzów - a ³atwo je oceniæ choæby po ilo¶ci samochodów, które do dwóch lat temu jeszcze siê mie¶ci³y na parkingu, rok temu stawa³y ju¿ na trawniczkach przy szosie (za co policja wlepia³a mandaty), a w tym roku ledwie zmie¶ci³y siê w ogóle w Liwie (policja machnê³a rêk±)
- to turniej liwski staje siê imprez± nr 1 nie tyko w regionie i zaczyna siê plasowaæ w pierwszej dziesi±tce imprez owartych.

Co mnie okrutnie jako Waszego krajana (a mo¿e w koñcu in spe towarzysza) cieszy bigsmile2.gif !

Brawa szczególne za:
- piêtrow± bramê,
- wreszcie tylko historyczne namioty,
- znacznie lepsze (w tej czê¶ci niedzieli, któr± mia³em okazjê kontemplowaæ) nag³o¶nienie - bo nie za g³o¶ne jak ongi bywa³o
- ci±g³± kreatywno¶æ i pomys³owo¶æ;
- extra gratulacje dla Wagantów za joysticki - bomba! - wiêcej warte ni¿ ta dycha wrzucona do kubka...
I w ogóle dopisa³bym siê pod ostatnim zdaniem S³awka. Tyle ¿e ja nikomu nie stanê, bom tekstylny icon_cool.gif .

Parê kwestii i pomys³ów na przysz³o¶æ:
- Toyki dla rycerzy-osobne; w wiosce, ale zamaskowane w specjalnym pavillionie lub szopo-sza³asie sanitarnym w cieniu drzewek,
- wprowadzenie etatowych konferansjerów jeszcze bardziej przypominaj±cych wygl±dem heroldów - np. z laryngofonem bezprzewodowym zamiast mikrofonu w rêku,
- zapewnienie wiêkszego zapasu strza³ na torach ³uczniczych dla gawiedzi - a to jest przecie¿ istna ¿y³a z³ota: co godzina leci stówka przez dwa dni.

Po rozmowie z Vilandr± i Ludk± za¶wita³o mi ¿e "przepustowo¶æ" Liwskich pól siê wyczerpuje. Nie chodzi ju¿ o parkingi, ale o ilo¶æ pola zajmowan± przez stoliki bufetowe i sam± wioskê, któr± w tym roku definitywnie ograniczyli¶cie now± bram±. Co mo¿naby jeszcze zrobiæ?
- przed³u¿yæ turniej do trzech dni,
- zorganizowaæ go dwa razy w roku o ile sponsorzy dopisz±,
- wydzieliæ przed now± bram± dodatkowe "podgrodzie" dla jeszcze kilkunastu namiotów mieszkalnych. I mo¿e równie¿ namiotów i kramów handlowych, ale historycznych i oferuj±cych historyczne wyroby dla Ruchu, pozostawiaj±c dotychczasowe, drewniane targowisko dla tandeciarzy i producentów wyrobów pami±tkarskich (a tych by³a przyt³aczaj±ca wiêkszo¶æ). "Podgrodzie" mog³oby stanowiæ czê¶æ historyczn±, przy okazji ³±cz±c± p³ynnie ogrodzon± wioskê ("miasto zakazane" dla gapiów) z placem powszechnie dostêpnym,
- wynajmowaæ na cele bufetów i/lub parkingów na czas turnieju jakie¶ dalsze tereny, i/lub urz±dziæ k³adkê przez Liwiec i wyrzuciæ czê¶æ tych¿e na drugi brzeg (wiem, ma³o realne).

Jeszcze raz u¶ciski serdeczne dla wszystkich...
Seba Liw
Witam
Dzięki Viator za miłe słowa. To jest duża pochwała tymbardziej że stwierdza to osoba z publiczności, czyli możemy nieśmiało stwierdzić iż impreza wyszła pozytywnie dla rycerstwa jak i dla widowni. Twoje stwierdzenie że Turniej w Liwie staje się imprezą plasującą się w pierwszej dziesiątce tego typu imprez w Polsce jest dla nas wielkim wyróżnieniem. Widzę że akcja propagandowa wypaliła nam w tym roku, było to nielada wyzwaniem, rozdaliśmy 5tys. ulotek i rozlepiliśmy 600szt. plakatów to wszystko zostało zrobione w ostatnich ośmiu dniach przed turniejem. Dokładając jeszcze pracę na miejscu i inne historie organizacyjne było to dużym wyzwaniem dla 24osobowej grupki ludzi, ale dało rezultat. Dwu piętrowa brama to dzieło rodziny W. i Mariusza.
Co do Twoich sugestii to weźmiemy je pod uwagę, lecz toiki w obozie to niezbyt dobry pomysł zabiorą miejsce przynajmniej na jeden namiot, najlepiej to będzie po prostu założyć kłÃ³dki i cześć. (teraz przyznam się miałem je w samochodzie ale w ferworze całej roboty zapomniałem o tej kwesti, wybaczcie)
-Wprowadzenie konferansjerów informujących co i jak i gdzie się będzie odbywało pomysł super bo ja sam nie dawałem rady być wszędzie.
-Strzały będą.
-Jeżeli chodzi o ilość miejsca w obozowisku było go naprawdę wystarczająco dużo. Na turnieju było 237 osób plus nasza gromadka i to jest optymalna ilość do przyjęcia ze względu na wielkość obozowiska i możliwość wydawania wyżywienia jak i miejsca na biesiadzie, 260 osób to jest max. Odmówiłem przyjęcia w tym roku około 30osób, które zgłosiły się na turniej, lepiej nie przesadzać z ilością.
-Przedłużyć turniej do trzech dni- nie widzę szans aby wytrzymać fizycznie, wiem ile nas kosztował turniej w tym roku.
-Zorganizować turniej dwa razy w roku, wydaje mi się że nie cieszył by się wtedy takim zainteresowaniem ze strony publiczności jak i rycerstwa, nie wspomne już o sponsorach. Z tym ostatnim jest najgorzej bolały nas kolana od klęczenia cool.gif cool.gif przed naszymi tegorocznymi darczyńcami.
-Fakt w rejony zarezerwowne dla rzemieślników zakradło nam się parę sztuk no powiedzmy nieteges. Trzeba zrobić lepszy wywiad przed zgłoszeniem i te rodzynki wysłać na drugą stronę.
Jeszcze raz dzięki za wyrazy uznania i szkoda że jeszcze się nie poznaliśmy.

Pozdrawiam
Kuba Reve Dmowski
gratulacje, impreza wielce udana!

po pewnych przezyciach dochodze do wniosku, ze mozna by zorganizowac biuro rzeczy znalezionych cool.gif ciagle ktos czegos szukal. ja do dzis nie znalazlem swojego noza...
Angelika z Bêdzina
kurcze jak ja sobie tak czytam opinie o turnieju, to aż mnie skęca że nie mogłam tam przyjechać w tym roku anger.gif a tak bardzo chciałam (bo w sumie wybieram sie tam do was od 2 lat i jakoś nigdy dojechać nie moge glowa_w_mur.gif face4.gif )

kurde nie ma co w przyszłym roku sie zjawie nawet jak bym znowu musiała śmigać w gipsie i to nawet do połowy bum.gif

pozdrawiam
£ysy z Liwa
Hej S³awciu, je¿eli chodzi o po¿yczenie miecza to ja powinienem tobie dziêkowaæ, to ty na Janowcu przynios³e¶ mi to "¶migie³ko", i dziêki Panu Januszowi go kupi³em, to chyba jeden z moich najlepszych zakupów jakich dokona³em. Podziêkowania dla tych 4 dziewczyn które w nocy z niedzieli na poniedzia³ek mia³y cierpliwo¶æ uczyæ mnie tañczyæ na scenie w deszcz, WIELKIE DZIÊKI DZIEWCZYNY!!!, i jeszcze jedno... SEBA ILE RAZY MAM POWTARZAÆ ¯EBY¦ MNIE GRZESIEK NIE NAZYWA£!!!... ani ka³amarnica, i przepraszam moj± ekipê ¿e w poniedzia³ek nie by³em zdatny do roboty i nie pomaga³em, bardzo was za to przepraszam.
wiedzmak
Czesc,

Gratulacje. Tak po prostu, bo plagiatowalbym pochwaly przedmowcow. Najlepszy Liw na jakim bylem, a to juz 4 raz Was odwiedzam. Przestac nie zamierzam smile.gif

Brawo szczególnie za jedzenie, to jedyny turniej po ktorym przytylem smile.gif. Powaznie, karkowka wymiatala. Zdziwilem sie bardzo pozytywnie odrzuceniem restauracji i pichcenia w obozie. Swietny pomysl na dodatkowa integracje i nakrecenie zycia w obozie.

Brawo za brak iglotown. To bylo tak inne od Liwu, ktory mialem we wspomnieniach, ze az trudno bylo uwierzyc. Polaczenie tego z druga brama dala swietny efekt. Klap klap. smile.gif

Brawo za wyzszy poziom histrocznosci wsrod uczestnikow. Jeszcze nie kosmos ale duzy krok w dobrym kierunku.

Brawo za bitwe, ktora byla taka, jakiej sie od turnieju spodziewalem.

I na koniec za uczte, jedzenia w brod i stabilne, wygodne lawki. :]
Avlvs Pontivs Tavrvs
UUUUUUUUUUUUUUUUUU JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!

Wreszcie sie odespalem,to moge i ja wcisnac nieco wazelinki dla podstepnych Liwiakow,co to mnie i paru innych naboznych ludzi alkoholowymi trunkami rozlozyli,i o wielki bol glowy przyprawili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! diabel.gif
Sebek, nic juz niebede pisal , poprostu ekipa z Liwu jest debesciacka.....
wielkie dzieki za WSZYSTKO !!!!!!
Aha Rybenka, Ilonka i reszta dziewczyn,caluje wam nozki za wasza prace i wklad w turnej respekt.gif respekt.gif

Aga pozdrawiam , wiesz za co cool.gif

Przemek,spiewalismy Ci piosenke o malym, wielkim rycerzu na afterparty,mimo ze Ciebie niebylo....... cool.gif

Ryba, japonski szermierzu ...... te czuszki czuszkami,ale rzyc mi nie czuszki,tylko sok z ogorow rozsadzil!!!!!!!!!!!!!! Bo zapomnialem ze z rana 3 kefiry wypilem.,i na uczcie omal do warszawy na klopie nie odlecialem diabel.gif diabel.gif diabel.gif
UUUUUUUUUUU JJJJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Olo , Plazik , Juzio ,ciesze sie moglem z wami i moim przyjacielem Przemkiem stac ramie w ramie podczas turneju!!!!!!To byl jeden z najlepszych teamow w jakim kiedykolwiek mialem zaszczyt wystapic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podziekowania dla CALEGO D>N>A> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo kazdemu z osobna nie dam rady wypisac wam wszystkim jestem wdzieczny,za wszystko!!!! smile.gif

Templar ,ty wiesz co:)
Piotrek i Kasia i Andrzej dzieki!!!!!!!!!!!!

WISNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! Specjalne podziekowania za after Party,i nie wspominaj juz o galkojadach cool.gif

PODZIEKOWAJNIA dla Tarnowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PODZIEKOWAJNIa dla BRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i dla mlodego Jarzyna najbardzej!!!!!!!!

chyba narazie wszystko............
I jak wazelinka Sebek???????
Mungo
Có¿ mogê napisaæ...

Liw by³ jednym z najlepszych turniejów na jakich mia³em okazjê byæ. Wielkie dziêki dla orgów za to, ile pracy w³o¿yli¶cie w zapewnienie nam tak wspania³ej zabawy. Seba, nie wiem co za wariat czpia³ siê kuchni, ale jak mi bozia ¶wiadkiem lepszego papu nigdy na ¿adnym turnieju nie widzia³em. smile.gif Brawa dla dziewczyn które to musia³y siê zaopiekowaæ naszymi ¿o³±dkami smile.gif

Dziêki równie¿:

Mosiu smile.gif za to, ¿e mia³em okazjê Ciê poznaæ i siê ¶wietnie z Tob± bawiæ smile.gif

Saszka smile.gif UUUUUUUUUU JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D Za to, ¿e jeste¶ smile.gif

Lublinowi za genialny klimat w obozie

Gackowi i jego walecznej ekipie smile.gif miedzy innymi za nie zabicie Fisha icon_wink.gif

Wi¶ni za Afterparty

TBR - ZA TO, JAK¡ JESTE¦CIE GRUP¡ smile.gif

I wszystkim wszystkim wszystkim których nie wymieni³em bo to dziêki Wam tak dobrze siê bawi³em (yyy siê rymnê³o :P )

CHWA£A WAM WSZYSTKIM
Seba Liw
Czo³em

Saszka wazelinka mo¿e byæ ale wiem ¿e staæ Ciê na wiêcej, postaraj siê!!!!!!!!!!!!!!!!

No a teraz naprawiam jedn± rzecz z mojej strony po prostu prze¶laduje mnie niemiec (alchaimer) i zapomnia³em ¿e Ryba po dwuch latach w koñcu zrobi³ mistrza równowagi. Podziêkowania za kolejn± zabawê na niedzielê, dla japoñskiego szermierza zwanego Ryb±.

Dziêkujê Wszystkim za docenienie naszej pracy, to nas podno¶i na duchu, nawet s³owa takiej wazeliny jak± jest Sasza uuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hehehe.gif hehehe.gif

Pozdrawiam
Wiszna
ha fajnie siê to czyta, naprawde fajnie
wszyscy cieszymy sie ze wam wszystkim siê podoba³o i dziêkujemy za s³owa uznania ( jusz chodzimy 5 cm nad chodnikiem smile.gif )
Sasza specjalnie dla ciebie ga³kojad ga³kojad ga³kojad clap.gif uuuuuuuuu jjjjeeeeeeeeeee

Jajosz dosta³es moj± prywatn± nagrode za najlepsze jaja w biegu rycerskim ?
bo Szuflandia dosta³ dla siebie i dla pocztu sztandarowego (¿eby nie pobra³ wszystkiego dla siebie smile.gif )
S³oñce i Gacek dziêki za namówienie do bêgali by³o git chociaz by³em najgorszy (ale to by³ mój z³y brat blizniak którego za s³abo przywi±za³em do masztu w namiocie)

pozdrawiam wasz wszystkich jeszcze raz
Broda
Wiedzmak czy ty bêdziesz kiedy¶ zadowollony (w tamtym roku prrzeszkadzali Ci rycerze pasowani przez ksiê¿y)
teraz uwa¿asz ¿e to nie jesyt kosmos
Wiec po co prrzyjje¿drzasz?
Broda
Rybeñka
o kurde Misie kolorowe!!! a¿ mam wypieki na ka¿dym cm swego zacnie ³uskowatego cia³ka!!! ³za mi siê krêci jak to wszystko czytam!! a wiecie, ¿e to mobilizuje jeszcze bardziej? Tylko Seba nam musi odpocz±æ:p , a tak na marginesie- SEBCIU NASZ TY NAJCUDOWNIEJSZY MISTRZUNIU!!! POPROSTU NAJLEPSIEJSZY, NAJWSPANIALSZY!! etc:D wiêcej chyba pisaæ nie muszêsmile.gif a tak wogóle z Ilonk± stwierdzi³y¶my, ¿e mamy ch³opaków Liwiaków cud! a ekipy, które przyje¿d¿aj± miodzio.
dziêkujê Wam Wszystkim Bardzo!
Mo¶ka
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!
Spunk my monkey!Who's my monkey??I'm the monkey lover!!!!!!!!
cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif
Specjalnie Sasza dla ciebie!!!!!!
Ryba
Sasza czy mia³e¶ na my¶li mistrza japoñskiej szermierki ****iego? hehehe.gif
No có¿ w przysz³ym roku mo¿e jeszcze dojd± pokazy z konikami, ale to juz zale¿y od funduszy.
Trzymajcie sie bobaski
troll
Tak Ryba to Saszy napewno chodzi³o o japoñskiego szermierza Kut.......

Pokaz konny by³ bardzo dobrym pomys³em, szkoda ¿e w tym roku nie wysz³o.

Tak w ogóle to ja nie bêde kadziæ Liwiakom smile.gif

Chcia³bym podziêkowaæ Krystianowi z Dzia³dowa za walke w bojówce i ch³opakom z Czerwionki za to, ¿e na bitwie st³ukli mnie jak psa (oj oj oj) Mam równie¿ nadzieje ¿e do "Mistrza równowagi", który rewelacyjnie zadebiutowa³ w tym roku, wyjdzie wiêcej ni¿ piêciu ludzi. tongue.gif

Jeszcze jedno Ilonka i Rybeñka ju¿ maj± 1000 pomys³ó na to, jak udoskonaliæ biesiadê, która i tak by³a najlepsza na ¶wiecie. HEJ! szczerba.gif
wiedzmak
CYTAT(Broda @ 01:44 23.08.2006) *
Wiedzmak czy ty będziesz kiedyś zadowollony (w tamtym roku prrzeszkadzali Ci rycerze pasowani przez księży)
teraz uważasz że to nie jesyt kosmos
Wiec po co prrzyjjeżdrzasz?
Broda

A mi sie wydawalo, ze jestem zadowolony z turnieju? Ba, nawet wydawlao mi sie, ze moj post byl jednymi wielkimi gratulacjami dla organizatorow? Widac maruda nie moze sie zamaskowac :D.

Tak, uwazam, ze to nie byl kosmos _pod wzgledem historycznosci strojow_. W chwili gdy wszyscy uczestnicy turnieju zaczna posiadac pozadne dublety, zastanowie sie nad skakaniem z radosci w tej kwestii.
Moja opinia nt pasownaia przez ksiedza pozostala niezmienna, ale tego punktu turnieju nie zauwazylem w tym roku. I dobrze :]

Przyjezdzam dobrze bawic sie w gronie Wezykow i znajomych widzianych od turnieju do turnieju. Gdy jezdzi sie na 5 turniejow w roku to kazda okazja do integracji wydaje sie dobra :] A Liw w tym roku byl doskonaly towarzysko. O tym, co podobalo mi takze, kazdy zainteresowany moze przeczytac strone wczesniej. smile.gif

Jeszcze cos budzi Twoje watpliwosci?

Wiedźmak
Seba Liw
Czo³em

Pro¶ba taka sama jak w zesz³ym roku, proszê nie zaczynaæ ¿adnych k³ótni na naszym temacie.
Uciekajcie na priva.
Seba Liw
Witam

Powoli przypominam sobie komu jeszcze nie podziêkowa³em:
-Dziêki dla ca³ej za³ogi Zamku Liwskiego z Dyrektorem Romanem Postkiem na czele.
-Podziêkowania dla zespo³u Brovarius za extra doping na bojówce i fajny wieczorny koncert.
-Dziêki dla Hagena i Ijona za poprowadzenie Turnieju Tañca Ognia, by³o naprawdê czadowo.

Powiem tak, jak do naszego programu dziennego w sobotê mog³em siê przyczepiæ (szczególny niedosyt za efekty na bitwie i nag³o¶nienie), to wieczór by³ moim zdaniem odlotowy, zaczynaj±c od przedstawienia "¯ó³ta Dama", przez biesiadê, wspomniany Turniej Tañca Ognia, a koñcz±c na pokazie sztucznych ogni (moim zdaniem najlepsze jakie kidykolwiek zrobili¶my).

Za jaki¶ czas pewnie znowu sobie co¶ przypomnê i znów podziêkujê icon_cool.gif

Pozdrawiam
wiedzmak
CYTAT(Seba Liw @ 17:52 23.08.2006) *
Czo³em

Pro¶ba taka sama jak w zesz³ym roku, proszê nie zaczynaæ ¿adnych k³ótni na naszym temacie.
Uciekajcie na priva.

Czesc,

Uwaga jak w zeszlym roku smile.gif

Znow nie ja sie czepiam.
profesor
Rybeñka ma racjê.
Bez Sebastiana turnieju by nie by³o!!! Przeto niech panuje nam d³ugo i szczê¶liwie, niech ma cierpliwo¶æ dla nas i naszych wybryków. Niech regeneruje siê szybko po tym maratonie.

Pozdrawiam wszystkich uczestników i nasz± ekipê z Liwa ( nie bêdê wymienia³ z osobna bo nie chcê nikogo pomin±æ )

Unia filii zosta³a zawi±zana bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
troll
Kamil zapomnia³e¶ ¿yczyæ aby nasz Sebunio mia³ jeszcze ochote przygotowaæ dla nas 35 litrów miodu hi hi hi.
Tak poza tym to czy kto¶ policzy³ ile osób Helmans zamordowa³ tym miodem w niedziele, bo mnie na pewno hehehe.gif

Troll
Puenta
Zdjêcia z Liwu dostêpne na naszej galerii. Produkcji Maæka Ramosa zwanego Rumunem. Ch³opak by³ turystycznie wiêc zdjêcia pokazuj± g³ownie bitwê, ale dla licznych to nie problem.

http://gallery2.majdyk.waw.pl/main.php?g2_...0&g2_page=1
Agata Witkowska
Hej,
przepraszam ¿e z opó¼nieniem - chcia³abym gor±co podziêkowaæ za wspania³± imprezê. Wszystkie zalety, jak i te nieliczne niedoci±gniêcia zosta³y juz wypunktowane przez wypowiadaj±cych sie przede mn±, zatem nie bêdê siê powtarzaæ. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, juz czekam na nastêpny Liw!
thanx.gif Dziêki za wszystko!!!
smile.gif
Marcin Waszkielis
Dziêki wielkie organizatorom i uczestnikom! Bardzo dobrze zrobiona bojówka, chociaz dla mnie pechowa icon_sad.gif (gratulacje dla Patryka z Nidzicy) i bohurty, po których do tej pory chce mi siê wiêcej.
¯eby jeszcze tylko nie wszawy dojaz ze stolicy i ch³opak w tenisówkach na mistrzu równowagi, to nie by³oby siê do czego czepn±æsmile.gif.
Mam nadzieje, ze bêdê mia³ jeszcze okazje w tym roku popsztykaæ siê z ch³opakami, którzy byli na Liwie.
Trzymajcie siê ciep³o
PIT zwany Zboczkiem
Witam chlopaki i z góry przepraszam ze odwali³em kite i nie by³em na naszym turnieju drugi rok z rzêdu czego bardzo ¿a³ujê,oraz za to ze nie mia³em czasu pomóc w przygotowaniach ,musicie mi wybaczyc gdy¿ nie mialem za wiele czasu a jak wiecie pozna³em Martê tu¿ przed wyjazdem z Polski wiêc za¶lepiony jej urod± i wnêtrzem pogna³em do Warszawki nie bacz±c na nic tak to ju¿ ze mn± bywa ,znacie mnie devil.gif .Za rok postaram siê ze wszystkich si³ przybyc i wspomóc was i moze ju¿ nie sam a z Moj± Kochan± Dzidzi± aniol.gif któ¿ to wie jak ¿ycie mnie poprowadzi.... icon_wink.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
¦wietny turniej, ¶wietna organizacja, ¶wietna atmosfera. Powiem szczerze, ¿e dla mnie Liw to ¿elazny punkt sezonu, tego nie mo¿na przegapiæ. Przede wszystkim chcê podziêkowaæ ca³ej liwieckiej kompanii z Seb± na czele za to, ¿e to wszystko co zale¿a³o od nich wypad³o doskonale.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, a zw³aszcza tych z którymi mi³o spêdza³em czas, zw³aszcza tych którzy ostatni opuszczali biesiadê.
Mi³o by³o...do zobaczenia.
Deathwalker
Dopiero teraz mam chwile aby napisac cos w temacie ... WIELKIE DZIEKI ZA SUUUUUUPER TURNIEJ !!!!
Ja co roku moglam troche powalczyc i spotkac sie z ludzmi ktorych czasem ciezko spotkac na innych turniejach. Gratulacje dla Liwiaków za skuteczne podniesienie poziomu historyczno¶ci . Organizacja jak co roku po prostu wspaniala .

Chcialabym jeszcze baaaardzo podziekowac BRE za udostepnienie noclegu oraz przygraniêcie na bitwe .
Rybeñka
Rybeñka obserwator jeszcze chce co¶ dodaæ, a raczej podziêkowaæ (ale ró¿owo jest w tych postach :D ) Krzysiowi Kowalskiemu za skakanie wokó³ mnie i Ilonki Trolowej:)! normalnie ch³opaczyna by³ na ka¿de zawo³anie crazy.gif a tacy to siê laskom przydaj± hehehehe
Seba Liw
Czołem

Jak przeczytałem post Trolla o wypitym miodzie to mam pomysł aby w tym roku nastawili go Ci co najwięcej go wypili, czyli Helmans, Kałamarnica (bo strasznie głowa bolała na drugi dzień) i słyszałem coś o jakimś cool.gif Sławku z Tarnowa, który wypompował go w takiej ilości że sam na drugi dzień nie mógł uwierzyć hehehe.gif .
A mówili że cały Tarnów pije tyle, co nasz jeden Wisznia bigsmile2.gif cicha woda brzegi rwie . Co wy Panowie na to?, przepis podam. Popatrzcie jaki wtedy zacny trunek wyjdzie, w kooperacji Liw/Tarnów.

Pozdrawiam
P J
Sebastianie
, twe s³owa wielce uradowa³y moje serce i to a¿ z kilku powodów :

a) ci wy¿ej wymienieni "afterpartowi grabie¿cy" ponios± zas³u¿ona karê jak¿e s³usznie im siê nale¿±c±....
b) przysz³e afterparty bêdzie jeszcze lepsze...mniam mniam
C) uuuuuu jjjjj eeeee i wszystko jasne
wtyczka
... a tak na marginesie, chcialem zakremowac zespol na koncert na nastepny Liw, zaspol nazywa sie zywiolak, graja muzyke zaczerpnieta z muzyki dawnej i archaicznej tyle ze podkrecaja tempo i moc, grupa ma 0,5 roku ale jest niesamowita, bylem na ich koncercie w Uchu w Gdynii i muza po prostu zwalila mnie z nog (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) i to o wiele mocniej niz Stary Olsa (ktorego bardzo lubie) na grunwaldzie. Grupa gra oprucz jednej gitary basowej wylacznie na instrumentach dawnych. Probki ich tworczosci mozna sciagnac na stronie http://zywiolak.webd.pl...

A to co slychac wyraznie w tle 2 kawalkow, to niejest gitara tylko lira korbowa , pierszy raz slyszalem zeby ktos tak szybko i dobrze gral na lirze korbowej
Kuba_
By³o przesympatycznie, podobnie jak w zesz³ym roku, szkoda tylko, ¿e bitwa by³a krótsza ni¿ poprzednio, ale mimo to, Liw to jeden z ostatnich turniejów rycerskich, gdzie mo¿na mieæ pewno¶æ porz±dnej ³upanki moro.gif maniac.gif walka.gif Na ¿adnym chyba jeszcze nie pêk³o tyle mieczy co tutaj...

Szczególne pozdrowienia dla Wolnej Kompanii Piechoty Lekkiej, na których w kwestii doborowego towarzystwa zawsze mo¿na liczyæ smile.gif

Qbu¶ vel krzy¿ackie miêso armatnie
Remko £ysy
Pierwszy raz by³em na Turnieju w Liwie i bardzo wdziêczny jestem za zaproszenie.
Impreza naprawdê przednia. Bardzo ciekawy turniej bojowy. Widowiskowe bohurty i bitewka. Biesiada fantastyczna. Prosiê z pieczarkami prima sort. Atmosfera bez zarzutu. Co tu du¿o mówiæ - uuuu jeeee!
Seba Liw
Czołem

Wtyczka, dają czadu uuuuuuuuujjjjjeeeeeeeeeee............. jak dla mnie, jestem na tak, muszę pogadać ze swoją brygadą co oni na to, no i pozostaje nam jeszcze kwestia finansowa (może coś wiesz na ten temat)

A TERAZ Z GRUBEJ RURY, NA TEMAT ZESPOŁU "STARA LIPA"Z KTÓRYM BYLIŚMY UMÓWIENI NA KONCERT W LIWIE. POMIMO WCZEŚNIEJSZYCH USTALEŃ CO DO TERMINU I WYNAGRODZENIA, ZESPÓŁ NIE POJAWIŁ SIĘ W LIWIE. O PROBLEMACH DOWIEDZIAŁEM SIĘ 7 DNI PRZED PLANOWANYM KONCERTEM, GDY CHCIAŁEM USTALIĆ SPRAWY NOCLEGU, PO "WYKONANIU TELEFONU" USŁYSZAŁEM GŁOS SEKRETARKI I INFORMACJE ABYM SOBIE DAROWAŁ POZOSTAWIANIE INFORMACJI BO DO KOŃCA MIESIĄCA SĄ POZA GRANICAMI KRAJU, NA DRUGI DZIEŃ ODEBRAŁA TELEFON JAKAŚ PANI I POINFORMOWAŁA MNIE IŻ CHŁOPCY MUSIELI ZAPOMNIEĆ, NO CÓŻ PEŁNY PROFESIONALIZM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. DOSTALI OD NAS DARMOWĄ REKLAMĘ GDYŻ POJAWILI SIĘ NA PLAKACIE, NIKT NIE PRZEWIDZIAŁ TAKIEGO OBROTU SPRAWY.
ODRADZAM WSZYSTKIM JAKICHKOLWIEK KONTAKTÓW Z ZESPOŁEM "STARA LIPA", CÓŻ POWIEM TAK, JAKA NAZWA TAKI ZESPÓŁ.

GOŚCIE ZCHOWALI SIĘ JAK SZCZENIAKI.

PRZEKAŻCIE TĄ INFORMACJE DALEJ, TO MOŻE DZIĘKI TEMU NIKT SIĘ WIĘCEJ NIE OSZUKA.

Tomala, a ostrzegałeś mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
troll
Seba. Dobrze, ¿e chcia³e¶ ustaliæ nocleg na 7 dni wcze¶niej i do nich zadzwoni³e¶. Co by by³o jagby¶ nie dzwoni³ tylko sam za³atwi³ internat, bo zazwyczaj ludzie w nim spali.
Tak jak piszesz jaka nazwa taki zespó³ STARA LIPA
Na szczê¶cie ludzie dobrze siê bawili przy fajnych zespo³ach, które go¶cili¶my, a nam uda³o siê prze¿yæ bez STAREJ LIPY.

Du¿o ludzi dziêkuje za to ¿e Liwiacy podnie¶li poziom historyczno¶ci, a mi siê wydaje, ¿e to zas³uga tych , którzy na turniej przyje¿d¿aj±. My postawili¶my wymagania i starali¶my siê wy³apywaæ niedoci±gniêcia, ale to Wam, drodzy uczestnicy Turnieju nale¿± siê podziêkowania, za to ¿e dali¶cie radê im sprostaæ. clap.gif .......... Tak to prawda nie wszyscy. Nie ka¿demu siê chcia³o icon_sad.gif , ale zdecydowana wiêkszo¶æ potrafi³a siê dostosowaæ i za to w³a¶nie chcia³bym w imieniu swoim oraz, pozwole sobie równie¿, w imieniu Naszej Wspania³ej Za³ogi z Liwa podziêkowaæ ludziom podmosz±cym poziom Turnieju. hehehe.gif
W tym roku pokazali¶my, ¿e mo¿na postawiæ obó¿ bez iglaków. W przysz³ym roku mo¿emy spróbowaæ zrobiæ obó¿ 100% w historycznych ciuchach, a je¶li to za wiele to chocia¿ bez warlaj±cych siê butelek po coca-coli i puszek po piwie. Moim zdaniem kto siê nie rozwija, ten siê cofa. Postarajmy siê jeszcze bardziej w przysz³ym roku i nie cofajmy siê.
OK Troszkê mnie ponios³o i siê rospisa³em. rant.gif UUUUUUUUU JJJJJJJJJJJJEEEEEEEE
Hej!! Troll
S³awek zTarnowa
CYTAT(Seba Liw @ 08:10 25.08.2006) *
Jak przeczyta³em post Trolla o wypitym miodzie to mam pomys³ aby w tym roku nastawili go Ci co najwiêcej go wypili, czyli Helmans, Ka³amarnica (bo strasznie g³owa bola³a na drugi dzieñ) i s³ysza³em co¶ o jakim¶ cool.gif S³awku z Tarnowa, który wypompowa³ go w takiej ilo¶ci ¿e sam na drugi dzieñ nie móg³ uwierzyæ hehehe.gif .
A mówili ¿e ca³y Tarnów pije tyle, co nasz jeden Wisznia bigsmile2.gif cicha woda brzegi rwie . Co wy Panowie na to?, przepis podam. Popatrzcie jaki wtedy zacny trunek wyjdzie, w kooperacji Liw/Tarnów.

Pozdrawiam

He hehehe...no có¿...hmmm....a wiecie, ¿e ja nawet nie wiedzia³em, ¿e tyle wypi³em?..hehe..go¶cinno¶æ Liwu pod tym wzglêdem--, a zw³aszcza Helmanns'a i £ysego, którzy jakby siê zmówili i pojawiali siê czêsto ko³o mnie z kufelekami--no có¿..ja nie odmawia³em crazy.gif -- jest ju¿ u nas legendarna smile.gif bum.gif...i bêdê j± s³awi³ wszêdy!!! lol2.gif ...tymbardziej Sebastianie, ¿e dziwnym trafem...sam osobi¶cie zazwyczaj nie nadu¿ywam trunków wszelakich.....no, chyba, ¿e czujê siê jak u siebie w domu...heheh....to chyba cos znaczy???? bum.gif Czyli...jeszcze raz wielkie, wielkie, wielkie pozdrowienia dla Was rycerze znad przynosz±cego och³odê w gor±ce dni Liwca!!!!

Co do historyczno¶ci: Zgodzê siê, ¿e w tym roku by³o lepiej..i tylko tyle powiem, bo sam jestem ledwie adeptem w sztuce zdobywania wiedzy nt synchroniczno¶ci historycznej w stroju i uzbrojeniu..a sztuka ta jest taka, ¿e im wiêcej siê wie...tymbardziej jest siê...niewiedz±cym......a poza tym...reprezentowali¶my na Liwie...jak zwykle....kuriozaln± XIIIstkê....Pozdrawiam ka¿dego kto nie ustaje w poszukiwaniach, uupe³nia ciagle strój i wstydzi siê puszki w blasku dnia we w³asnej rêce wsród "lasu" strzelistych namiotów. icon_mrgreen.gif
wtyczka
... jeszcze nie wiem Seba ale, dowiem sie smile.gif, obiecuje smile.gif ...
Seba Liw
Witam

No cóż, dopiero teraz zobaczyłem że dla Templara jest potrzebny zegar słoneczny w obozie bigsmile2.gif i dodatkowy stół bigsmile2.gif . Przepraszam wcześniej nie zauważyłem, załatwimy.

Wystarczył jeden wieczór twórczej dyskusji i jest już kilka nowych projektów na przyszły rok.

Pozdrawiam

Ps. Kurde a mieliśmy nie robić turnieju dunno.gif icon_mrgreen.gif hehehe.gif
Micha³ Templarem zwany
Seba tylko taki z kuku³k± i ¶wistakiem bigsmile2.gif clap.gif

Pozdrawiam
Avlvs Pontivs Tavrvs
OOOOOOOOO RANY!!!!!!!!!!!!
Zapomnialem podziekowac WOLNEJ KOMPANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!
PSZEPRASZAM!!!!
Wstyd mi strasznie...
DZIEkuje z calego serca Wolnej Kompani z Gdyni,i Geraltowi!!!!!
dzieki za spiewanie ,pitke,bitke ,za sprzet i za mile towarszystwo!!!!!!
Duze uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeea dla WAS!!!!
Seba Liw
Witam

Podajê link do strony na której znajduj± siê zdjêcia z Turnieju w Liwie, facet robi naprawdê extra zdjêcia, polecam.

http://fotografika.i-csa.com/

Pozdrawiam

ps. Gacek wyszed³ na zdjêciach jak Belmondo icon_cool.gif
Jajosz
elo, to co ma ju¿ ktos mo¿e jakie¶ filmy z Liwu 2006 lub 2005? i mo¿e je gdzies udostêniæ? ja jak pisa³em mam ju¿ kilka z bohurtu i bitwy balonowej ale nie mam jak ich przekazaæ dalej (liczê na pomoc jak Zakon ka¿demu potrzebuj±cemu ;) ...
Nivelis
Moje i Izy fotki z Liwu.
http://gallery2.majdyk.waw.pl/main.php?g2_itemId=5346

Wybaczcie za jakość niektórych, ale impreza była tak wspaniała, że i aparat często ciężko było trzymać :D

Zdecydowanie najlepszy turniej w tym sezonie!!!
Dzięki i do zobaczenia za rok!!!

p.s.

Znaleźliśmy buty należące do kogoś z Nidzicy - proszę o kontakt!

Zgubiono - miskę drewnianą i kufel - dzban trzymany na tym zdjęciu przez Marcina:
http://gallery2.majdyk.waw.pl/main.php?g2_itemId=6018
troll
Uda³o mi siê przebrn±æ przez wszystkie fotki. blinkie.gif bardzo ³adne, szczególnie te pierwsze na których nie by³o jeszcze Jasia cool.gif
Ciekawe kiedy bêdzie film z Turnieju. dunno.gif Seba wiesz co¶ ju¿ na ten temat? dunno.gif

PS. Ogl±danie zdjêæ pobie¿nie zajê³o mi ponad godzine. bigsmile2.gif
Zanim zaczniecie ogl±daæ warto siê upewniæ czy macie tyle czasu, bo fotki s± wci±gaj±ce
£ysy z Liwa
Je¿eli mowa o rzeczach zgubionych, to ja pszukuje swojego kufelka litrowego, chyba ka¿dy kto z niedzieli na poniedzia³ek pi³ nasz miód wie o który chodzi, kufelek by³ drewniany zrobiony z jednego kawa³ka drewna i by³ g³ównym naczyniem zawieraj±cym miód, je¿eli kto¶ go znalaz³ to proszê o kontakt
troll
Piotrek.
:D Ten kto pi³ miód w mo¿e niczego nie pamiêtaæ crazy.gif . Ja pi³em z Helmansem i to by³ mój ¿ycowy b³±d. crazy.gif z Tego co wiem zamordowa³ w ten sposób kilkana¶cie osób tego wieczoru
devil.gif DZIADYGA JEDEN tongue.gif

Nam zginê³y dwa kufle z dêbowych klepek i te¿ mam nadzieje ¿e kto¶ uczciwy je odnalaz³ i zwróci.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.