CYTAT(Marcin Waszkielis @ 10:47 19.10.2011)
..... rashguard nak³ada siê pod przeszywkê czy pod kimono po to aby bawe³na czy te¿ len nie obciera³a skóry. To ju¿ jest ¿enujace dopatrywanie siê w g³upich gaciach i koszulce elementu, który pozwala wygrywaæ.
Ta dyskusja posz³a w z³± stronê, w he³mach te¿ jest ma³o komfortowo. Ja mam delikatniejsz± skórê od faceta i jeszcze mi siê nie zdarzy³o, ¿eby lniana koszula za³o¿ona pod przeszywê obtar³a skórê, no chyba, ¿e kto¶ ma problemy "dermatologiczne". Ma nawet swoje zalety, nie "capi" tak jak bawe³niana koszulka, któr± zak³adam na treningach, szkoda do nich 'oddychaj±cej" koszuli za 100 pln. Po walce, trzeba j± tylko zamieniæ na ¶wie¿utk±, bo zmienia siê w mokr± "blachê" (zreszt± bawe³na te¿ jest wtedy nieprzyjemna). I nie podwija siê, jak zak³adam przeszywê, wystarczy z³apaæ brzeg rêkawa d³oni±.
Problem tkwi gdzie indziej tj na¶ladownictwa tych dobrze walcz±cych z czo³ówki, którzy machaj± sporo tych turniejów w sezonie staczaj±c dziesi±tki walk (nic dziwnego ¿e dbaj± o komfort, hotelik jacuzzi i takie tam, gdy "gawied¼" mêczy siê w nas³onecznionych namiotach ;) ), przez zawodników, którzy dopiero zaczynaj± walczyæ. Zaraz bêdzie istny wysyp "klonów" krêc±cych siê w termo koszulach wokó³ szranek.
Jest jeszcze co¶ takiego , jak szacunek do organizatora, je¶li on stara siê zrobiæ max "historyczn±" imprezê, robi zadaszenia dla zawodników, kombinuje cosik, ¿eby posadzili 4 litery miêdzy walkami na jakim¶ zydelku, a nie ziemi, zapewnia nagrody, ¿are³ko wodê itd, a tutaj na fotach z imprezy wychodz± te nieszczêsne "oddychaj±ce" koszule wystaj±ce spod przeszywek. W takim razie, my Panie nie powinny¶my siê przejmowaæ rami±czkami biustonoszy wystaj±cymi spod historycznych kiecek, a nosiæ je bêdziemy, bo inaczej cyt. "cycki nam obwisn±"-to jest przynajmniej konkretny powód u¿ywania wspó³czesnych "ga¿etów".